Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Η σιωπή που φωνάζει δυνατά...

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού
12/10/2007

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης αστυνομικός του τμήματος Μενεμένης, ο οποίος πυροβολήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, την ώρα που επιχειρούσε να πραγματοποιήσει έλεγχο σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο αστυνομικός, που έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και τη δεξιά ωμοπλάτη, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα διαφύγει τον κίνδυνο.

Στο αυτοκίνητο, το οποίο ο αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο, επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα συνελήφθησαν, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Πρόκειται για μία ελληνίδα, έναν ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δύο αλλοδαπούς. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνης.



Εσείς ακούσατε τίποτα; Είπε τίποτα ο Αλέκος; Πήγε να συμπαρασταθεί στον εκπρόσωπο του νόμου που τραυματίστηκε στο καθήκον του; Που προσπάθησε να σταματήσει εμπόρους ναρκωτικών; Βέβαια χαλάει το γεγονός ότι στο επεισόδιο εμπλέκονται και "ομογενείς"! Αν όμως συλαμβάναν κανέναν περίεργο, την ανακοίνωση τσουπ κάτω από τη μασχάλη θα είχαν...

Καλά για τον κ Βούτση δε το συζητώ. Δεν είναι στην ατζέντα του τέτοια πράγματα...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήγε η Παπαρήγα;
Πήγε ο Καρατζαφέρης;
Πήγε ο Γιώργος;
Πήγε ο Κωστάκης;
Πήγε Ο παπαθεμελής;

Cacofonix είπε...

Ναι!
Κι άλλη φορά να ψάχνεσαι... ¨οταν είμαστε κατά της βίας, έστω και γενικόλογα, το εκφράζουμε σε κάθε μορφή της...

vetdino είπε...

Αγαπητέ Cacofonix, θα διαφωνήσω μαζί σου, όχι ως προς το επιχείρημά σου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε νοιάζεται για αστυνομικούς. Αλλά ως προς το παράδειγμα που παραθέτεις, πιο ταιριαστό θα ήταν το παράδειγμα του ξυλοδαρμού ενός νεαρού αστυνομικού από αναρχικούς μετά από ένα φεστιβαλ ροκ μουσικής στις αρχές του καλοκαιριού, αν δεν κάνω λάθος.

Είναι γεγονός, και μάλιστα πολύ ανησυχητικό, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει ανοιχτά και συγκεκριμένα επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών, παρά χρησιμοποιεί γενικόλογες εκφράσεις του στυλ "είμαστε κατά της βίας"...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Creveld είπε...

Προς Ανώνυμο

Ύστερα από τις αποκαλύψεις περί υιού Βούτση χειροβομβιδοφέροντα ληστή συνδεόμενου με τον αναρχικό χώρο. Ύστερά από την αποκάλυψη περί θυγατέρας Δραγασάκη μπλεγμένης σε κύκλωμα ναρκωτικών και όχι μόνο (στις γιάφκες τους βρέθηκαν αυτόματα και σιγαστήρες (!)). Ύστερα από τα όσα συνέχεια βγαίνουν στην επιφάνεια για ιδιότυπη κάλυψη κουκουλοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αγαπητέ μια δήλωση συμπαράστασης στον τραυματία αστυνομικό (που συχνά αναγκάζεται να αντιμετωπίσει άτομα σαν τα παιδία του Βούτση και Δραγασάκη αλλά και τους κουκουλοφόρους) θα ταίριαζε...Έστω και για ξεκάρφωμα...

Cacofonix είπε...

@vetdino
Μια δήλωση συμπαράστασης προς τον αστυνομικό, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, τουλάχιστον θα μας αποστόμωνε. Δεν το έκαναν οπότε συνεχίζουμε.

@ανώνυμο
Μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει ημερήσιο δελτίο καταδικής βίας; Απλά επιλέγει τη βία που καταδικάζει. Γιατί μερικά είδη βίας ας πούμε ότι δεν τον πολυενοχλούν! Όπως οι απαλλοτροιώσεις τραπεζών...

Ανώνυμος είπε...

creveld, λες "Ύστερα από τα όσα συνέχεια βγαίνουν στην επιφάνεια για ιδιότυπη κάλυψη κουκουλοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ."
ποιος τα λέει αυτά?
μήπως αυτός?
http://www.youtube.com/watch?v=BZgG0Egvw9A

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πλεροφορίες τον αστυνομικό (ο οποίος εγχειρίστηκε επιτυχώς και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου!) τον πυροβόλησε αλβανός και όχι Αλαβάνος! Μικρή η διαφορά, θα πείτε, αλλά σημαντική!

Ανώνυμος είπε...

Καλή η ανάρτηση!

Αυτό ίσως θα υποχρεώσει την αστυνομία να αναθεωρήσει την ταχτική της για καλύτερη αστυνόμευση.

Ίσως όμως, περισσότερο πιθανό, αφού το πολιτικό σκηνικό καλεί για περισσότερη Σικαγοποίηση, καλή προστασία από την αστυνομία για τους έχοντες και επώνυμους, και "ας σωθεί όποιος μπορεί" για μας τους υπόλοιπους.

Αυτό θα έχει άμεση συνέπεια πιστεύω περισσότερη αστυνομική βία, στυλ Ομόνοιας, μόνο "όπου μας παίρνει", με αποτέλεσμα περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και περισσότερα φιάσκα.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ενώ, στην Γαλλία π.χ. οι μέρες αυτού που πυροβόλησε τον αστυνομικό θα ήταν μετρημένες και το σίγουρο είναι ότι θα τελείωνε με μια σφαίρα στο κεφάλι (στη σύλληψη του θα τον εκτελούσαν δλδ αφού αυτή είναι η άτυπη ποινή για όποιον πυροβολεί αστυνομικό). Στον τόπο μας όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση αλλά είναι και αμφίβολο αν συλληφθεί. Η ατιμωρησία δηλ. είναι περίπου σίγουρη.

Όχι δηλαδή πως λείπουν τα παλληκάρια στην ασυνομία μας, αλλά συχνά, όσοι διορίζονται με μέσον, δεν έχουν τα κότσια για κρατήσουν κεφάλι στους λύκους που μπαίνουν στην χώρα, ενώ η πολιτική ηγεσία έλεγε και λέει "σιγά να μην σπάσουμε τα αυγά". Βλέπετε έχει περισσότερη σημασία τι θα πει η Αμ. πρεσβεία παρά ο Έλλ. φορολογούμενος.

Ακόμη κι ο Πολύδωρας το είχε ρίξει στην ποίηση αφού π.χ. έβαζε χέρι στους κουκουλοφόρους προστατευόμενους του ΣΥΡΙΖΑ και τα αόρατα αφεντικά τον υποχρέωναν να τους αφήσει ελεύθερους.

Αθηναίος

Creveld είπε...

Προς Ανένταχτο

Ασχέτως το τι γνώμη έχεις εσύ για τον Πολύδωρα, το γεγονός ότι μέλος του ελλ. κοινοβουλίου και μάλιστα το πλέον αρμόδιο για θέματα έκνομης δραστηριότητας (διετέλεσε υπουργός δημοσίας τάξης) κατηγορεί ένα κόμμα για συγκάλυψει κουκουλοφόρων είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα.

Έπειτα ας μη γελιόμαστε, αυτό που είπε ο Πολύδωρας είναι μια κατηγορία που έχει ακουστεί και στο παρελθόν απλά για πρώτη φορά λεγόταν και από επίσημα χείλη. Οι δε δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτιμάει τις μολότωφ από τις πολυθρόνες καθώς και η περσινή προσπάθεια εισβολής σε αστυνομικό τμήμα απο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενο από πλήθη που φώναζαν "κατάληψη!" απλά ενισχύουν τη θέση του Πολύδωρα.
Και αναφέρομαι απλά μόνο σε αυτά τα πρόσφατα γεγονότα διότι αν σκαλίσει κανείς στο παρελθόν ενδέχεται να βρει και άλλα.

Ανώνυμος είπε...

polidwras!!!!!!!!!
re mpouli giati ton ediwkses, xasame to gelio!!!

Ανώνυμος είπε...

o Συριζα ειναι ενα ρατσιστικο και κομπλεξικο κομμα κατ εμε. ρατσιστικο εναντιων των Ελληνων και ιδιαιτερα εναντιων των Ελληνων Μακεδονων.
Αφου αναγνώρισε ενα ξένο κράτος ως Μακεδονία.
Ειναι με τους εργάτες (μονο αν αυτοι ειναι μεταναστες).
Μαχεται δηλωμένα κατά του πατριώτισμου.
Διακατεχεται απο κομπλεξ εναντιων του στρατου και των παρελάσεων ξεχνώντας οτι ΔΕΝ υπηρξε ποτέ σοσιαλιστικό κράτος χωρις στρατους και παρελάσεις.
Δεν ειναι αριστεροι απλά κομπλεξικοί.