Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007

Τα σύκα-σύκα...

Από την αρχή λειτουργίας του ιστολογίου μας διευκρινίσαμε πως δε θα διστάσουμε να επαινέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ όταν διαπιστώσουμε πως έχει δίκιο. Έτσι λοιπόν, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τους κυρίους Γιάννη Δραγασάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη που κατεθέσαν χθες στη βουλή ερώτηση για τη σύμβαση ΟΠΑΠ-Intralot.

Κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

8 σχόλια:

SOULIS είπε...

Τι έγινε βρε παιδιά?
κανένα σχόλιο?

μεγάλε σβήσε την ανάρτηση γιατί σε εγκατέλειψαν όλοι..

άκου εκεί θετικό σχόλιο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. φτου κακά..

Ναξιωτης είπε...

Τα ψέματα του Αλαβάνου και οι αλήθειες του Καραμανλή
Το ότι στις μέρες μας η πολιτική έχει αντικατασταθεί από την μικροπολιτική και
το κουτσομπολιό είναι κοινό μυστικό. Ότι όμως θα υπήρχε πολιτικός αρχηγός που για δημιουργία φθηνών εντυπώσεων θα έφτανε στο σημείο να παραποιεί γεγονότα κοινώς να λέει ΨΕΜΑΤΑ μέσα στο κοινοβούλιο για να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης δήθεν ανανέωσε άδεια λειτουργίας σε ρυπογόνο λατομείο στην Κάνδανο Χανιών ε αυτό δεν το είχαμε φανταστεί.
Φυσικό ήταν ο πρωθυπουργός δεν θα άφηνε τον Αλαβάνο να χαρεί τα ΨΕΜΑΤΑ του και του απάντησε σε πολύ αυστηρό ύφος επικαλούμενος τα επίσημα κρατικά έγγραφα επαναφέροντας την αλήθεια στην αίθουσα του κοινοβουλίου αναφέροντας ότι , οι άδειες για τις λατομικές ζώνες εκδίδονται από τους νομάρχες και το 1983 ο Νομάρχης ήταν διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ. Το 2002 οι Υπουργοί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και πως στην προκειμένη περίπτωση η ανανέωση της άδειας για την Κάνδανο έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1999, όταν νομάρχης Χανίων ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΝ κ. Κατσανεβάκης .Και όμως ο λαϊκιστής και ρυπαίνω την δημοσιά ζωή (κατά δήλωση Ψωμιάδη) Αλαβάνος χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής για τα ψέματα του μετά το τέλος της συζήτησης είχε το θράσος να συνεχίσει να λέει ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα και προσπάθησε να αποπροσανατολίσει συγχέοντας τη λειτουργία του Λατομείου στην Κάνδανο με την άδεια επέκτασής του. Ο …υπερασπιστής της δημοκρατίας της οικολογίας του περιβάλλοντος των καταληψιών των λαθρομεταναστών των κουκουλοφορων και των ληστών των τραπεζών ,άλλα και διαφορετικών …οργανωμένων μειοψηφικών ρευμάτων πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος . Σας παραθέτω αυτούσιες τις τοποθετήσεις όπως τις βρήκα στην σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου :
Ψέμα πρώτον
Αθήνα, Ελλάδα 01/11/2007 18:02
(ΣΥΡΙΖΑ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ. Υπουργέ, αναφερθήκατε στην Κάντανο. Σε αυτό το φοβερό λατομείο το οποίο πάει να γκρεμίσει το φαράγγι στο οποίο αντιστάθηκαν οι έλληνες. Φυσική καλλονή με ιστορικά μνημεία. Μας λέτε ότι δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση, έχει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Όποτε έχει ευθύνη η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση άσχετα ποιοι την έχουν στηρίξει, εμείς σηκώνουμε και την κριτική μας και το ανάστημά μας. Αλλά εδώ πέρα ευθύνη έχει και η κυβέρνηση. Ελληνική δημοκρατία, περιφέρεια Κρήτης. Γενική Διεύθυνση Περιφέρειας υπογραφή κ. Σεραφείμ Τσόκας, περιφερειάρχης Κρήτης ο οποίος δεν εκλέγεται αλλά διορίζεται από την κυβέρνηση και ο οποίος εγκρίνει το μισθωτήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ηρακλείου Κρήτης κ. Κυπράκη, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Ιω. Σαρτζετάκη στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία Λατομεία Σελίνου, ανώνυμη τεχνική εμπορική κατασκευαστική εταιρεία. Η εισφορά αυτών των δικαιωμάτων θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση μίσθωσης δηλαδή έως 3/5/2025. Να προσέχετε κ. Υπουργέ.
Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Ανάπτυξης, επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδας. Έγγραφο ο επιθεωρητής Χαραλ. Ιωσηφάκης ο οποίος εγκρίνει τη μεταφορά του δρόμου αυτού το οποίο είναι ιστορικό μνημείο. Κύριε υπουργέ, αναλάβετε τις ευθύνες σας και πάρτε θέση. Δεν μας είπατε καν αν θέλετε την επέκταση αυτού του λατομείου, αν θέλετε την καταστροφή του μνημείου της Κανδάνου. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες, ο περιφερειάρχης, το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτό το ζήτημα.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σχετικά με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα το οποίο ετέθη, αναφέρθηκε ο κ. Αλαβάνος - και μάλιστα δύο φορές - στο θέμα της Κανδάνου, ενός λατομείου που λειτουργεί εκεί, κατόπιν, όπως ελέχθη, «αδείας του διορισμένου από την κυβέρνηση Περιφερειάρχη». Ζήτησα από τους συνεργάτες μου - στον πολύ λίγο χρόνο που υπήρχε - να ερευνήσουν τα θέμα. Και με την επιφύλαξη περαιτέρω λεπτομερειών θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
Πρώτον - και γνωστό σε όλους - οι άδειες για τις λατομικές ζώνες εκδίδονται από τους Νομάρχες. Αυτοί, δηλαδή, οριοθετούν τις περιοχές που γίνονται λατομικές ζώνες. Καθαρές κουβέντες.
Δεύτερον , η συγκεκριμένη λατομική ζώνη ορίστηκε με την υπ’ αριθμόν 1536 απόφαση του Νομάρχη Χανίων η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 580 Β στις 7 Οκτωβρίου του 1983. Παρακαλώ στα πρακτικά.
Τρίτον , η ανανέωση του χαρακτηρισμού ως λατομικής περιοχής έγινε με την υπ’ αριθμόν 1315 απόφαση του Νομάρχη Χανίων και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 21994 στις 21 Νοεμβρίου του 1999.
Τέταρτον , η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 127002 της 13ης Μαίου του 2002 κοινή υπουργική απόφαση ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης. Και αυτό στα πρακτικά παρακαλώ.
Ανακεφαλαιώνω. Το 1983 ο Νομάρχης ήταν διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ. Το 2002 οι Υπουργοί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το 1999 όμως, ο Νομάρχης που ανανέωσε την άδεια, ήταν Νομάρχης του Συνασπισμού, ο κ. Κατσανεβάκης.
Να μάθετε λοιπόν καλύτερα τα του οίκου σας και μετά ελάτε να κατηγορήσετε άλλους για έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας.

Ψέμα δεύτερον
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΑΝΟΥ
Μετά την τριτολογία του Πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για το περιβάλλον και δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για να απαντήσει, ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Για το θέμα του λατομείου της Κανδάνου ο Πρωθυπουργός δεν είπε την αλήθεια. Επιχείρησε να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει, συγχέοντας τη λειτουργία του λατομείου με την επέκτασή του. Το λατομείο αυτό έχει πάρει άδεια από παλιά στη βάση της λατομικής ζώνης που υπήρχε και η άδεια που δόθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Κατσανεβάκη ήταν για 59.8 στρέμματα. Το λατομείο διεκδικούσε πάντα 347.9 στρέμματα, μέσα στα οποία πια θα περιλαμβάνονταν το ιστορικό φαράγγι που έγινε ο αγώνας ενάντια στους ναζιστές, ο δρόμος μνημείο, το δάσος και το ποτάμι. Την έγκριση για επέκταση την παίρνει με απόφαση του 2007 του Περιφερειάρχη της Ν.Δ. του κ. Τσόκα.
Πέρα απ’ αυτό ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε: Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το ιστορικό μνημείο και το μνημείο φυσικού κάλους. Ο Πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής δεν είπε καν τη θέση που έχει σ’ αυτό το ζήτημα. 1/11/07 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλήθεια πέμπτη
Αριθμός Είδησης: 5842803
Αθήνα, Ελλάδα 01/11/2007 20:56 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Απάντηση της Περιφέρειας Κρήτης σε δήλωση του Αλ. Αλαβάνου Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο για το θέμα του Λατομείου Καντάνου, εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας ότι: "Είναι τελείως αναληθές ότι χορηγήθηκε έγκριση επέκτασης του Λατομείου Καντάνου από τα 59,59 στρέμματα σε 347,89 στρέμματα που είναι το σύνολο της συγκεκριμένης λατομικής περιοχής. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση για την περαιτέρω εκμετάλλευση του υπόλοιπου χώρου (347,89 - 59,59 = 288,30) εντός της λατομικής περιοχής Κανδάνου με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα".
Στη συνέχεια αναφέρεται αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι από την μέχρι σήμερα γνωμοδότηση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών προκύπτει ότι:
"A)Το ΥΠΠΟ ( έγγραφο ΥΠΠΟ / ΔΝΣΑΚ / 80967 /2245 /20.09.07 ) Γεν. Δ/νση Μουσείων και Τεχνικών Έργων απαγορεύει την εκτέλεση οποιονδήποτε οικοδομικών εργασιών στο χώρο του ιστορικού τόπου της Επαρχιακής οδού Καντάνου - Χανίων μήκους 6,64 χλμ. Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου. Β) Η Δ/νση Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης αναφέρεται σε έγγραφό της για τον παραπάνω δρόμο «ως ιστορικό μνημείο» και απαγορεύει κάθε εργασία επέμβασης. Γ) Η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος με έγγραφό της ( Α.Π. ΕΝΜΕ / Φ.11.3.34/2960/30.07.07 ) καλεί τον εκμεταλλευτή να διακόψει άμεσα τυχόν εργασία σε χώρο που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία ενώ θα πρέπει να αναμένει τον αποχαρακτηρισμό του διερχόμενου δρόμου. Δ)Με το αρ. πρωτ. 1787/19.04.07 διαβιβαστικό της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για την απαραίτητη οριοθέτηση των ρεμάτων που διασχίζουν την αιτούμενη έκταση". Και η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης καταλήγει επισημαίνοντας ότι: "Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης".

Gerasimos είπε...

Δε θα αναφερθώ στη συγκεκριμένη ανάρτηση, όσο στο όλο μπλογκ.
Καλή η προσπάθεια να ελέγχεται και να σχολιάζεται η δράση ενός κόμματος, η ανταλλαγή απόψεων όπως τη θέτετε είναι θετική. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι γιατί δε φτιάξατε επίσης ένα ιστολόγιο του στυλ nd-watch για να ελέγχετε τη ΝΔ όταν εξαπατά το λαό με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ή για το ΠΑΣΟΚ που δεν κάνει αντιπολίτευση, ή για το ΚΚΕ που με τις ανεφάρμοστες προτάσεις του έχει πέσει σε μια τρύπα και δε λέει να βγει ή, τελικά, για την επικινδυνότητα των απόψεων του ΛΑΟΣ; Γιατί τόση καούρα και φόβος πιθανής "παραβατικότητας" του ΣΥΡΙΖΑ;
Αγγίζει τα όρια της παραβατικότητας ένα κόμμα που υποστηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες; Δεν το νομίζω καθόλου αυτό. Στη τελική και ο ακτιβισμός ακόμα έχει δικαίωμα να εκπροσωπείται στη βουλή των ελλήνων, πώς φιλοξενείται ο άκρατος πατριωτισμός και η ξενοφοβία;

Nievskii είπε...

Ξέχασε ο συντάκτης του άρθρου να πει ότι μπορεί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει και φίλους που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά δεν έχει τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ πειστικό ξεκάρφωμα! Δείτε στο λεξικό τι σημαίνει στην ρητορική η λέξη concessio.

Λαϊκιστής είπε...

Γεράσιμε καλά κάνανε και φτιάξανε μόνο για το ΣΥΝ διότι ο ΣΥΝ δεν τηρεί τους κανόνες λειτουργίας του πολιτεύματος και της κοινωνίας.

Cacofonix είπε...

@Nievskii
Καλώς τον κι ας άργησες. Όχι δεν έτυχε να έχω φίλους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα γείτονα που έχουμε πιει 2 ούζα μόνο.
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να μας απαγορεύσεις να μιλάμε για το ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσα ίσα που κάνουμε και προπαγάνδα για το ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ανακοινώσεις από αυτό το κόμμα χρησιμοποιούμε.
Τώρα αν τυχαίνει η μια να αναιρεί την άλλη, αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δικό μας θέμα, αλλά της πολιτικής "ταυτότητ" των "κινημάτων"...

Nievskii είπε...

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να μας απαγορεύσεις να μιλάμε για το ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος σου απαγόρευσε ρε μεγάλε να μιλάς στο παρακάτω post;
Ξέχασε ο συντάκτης του άρθρου να πει ότι μπορεί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει και φίλους που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά δεν έχει τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ πειστικό ξεκάρφωμα! Δείτε στο λεξικό τι σημαίνει στην ρητορική η λέξη concessio.
Ειλικρινά λυπάμαι για το ελληνικό σχολείο, που διδάσκει από την πρώτη δημοτικού λογοτεχνία, νεοελληνική γλώσσα και γραμματική για να καταλαβαίνουν τα παιδιά 3 προτάσεις, και παρολαυτά δεν το κάνει.
Υ.Γ. Κοίταξε το concessio κανείς; Ή η δικαιολογία είναι ότι άνηκε στην ύλη της τρίτης δέσμης;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και ένα χαλασμένο ρολόϊ δειχνεί σωστά την ώρα δυό φορές την ημέρα. Έτσι λοιπόν και ο ΣΥΝ.

Αθηναίος