Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Ο Αλαβάνος και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα.

18/10/2007
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Συνασπισμού: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ και άλλων εφημερίδων το Γραφείο Τύπου έκανε το εξής σχόλιο:

« Ο Συνασπισμός εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ, ότι η συνέχιση της λειτουργίας Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια θα οδηγήσει στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ζητήσει την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, με το επιχείρημα ότι διαθέτουν πτυχίο αναγνωρισμένου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου.

Η συνέχιση της λειτουργίας των ιδιωτικών Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που παραχωρούν πτυχία μέσω ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, οδηγεί πλέον στην παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό σημαίνει ότι οφείλει άμεσα να αφαιρέσει τις άδειες λειτουργίας από τα συγκεκριμένα ΚΕΣ, οι οποίες, μάλιστα, έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εμπορίου και όχι το Υπουργείο Παιδείας. Η κίνηση αυτή μάλιστα, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε σχέση με την κοινοτική νομοθεσία, δεδομένου ότι με βάση τη Συνθήκη της Ε.Ε. οι άδειες λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανήκουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία των χωρών - μελών, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρεμβαίνει»

To Γραφείο Τύπου
Όμως τι έλεγε ο κ Αλαβάνος πριν 7 χρόνια;

(Εδώ το πλήρες κείμενο).
ΤΕΛΙΚΟ

A5-0299/2000

17 Οκτωβρίου 2000

ΕΚΘΕΣΗ

σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο: "Να σκεφθούμε την εκπαίδευση του αύριο, να προωθήσουμε την καινοτομία με τις νέες τεχνολογίες"

(COM(2000) 23 – C5‑0147/2000 – 2000/2090(COS))

Επιτροπή Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αλαβάνος

(Σελίδα 12)
30. καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 158 (πρώην 129Α), το οποίο αναφέρεται στη "μείωση των διαφορών μεταξύ των επιπέδων ανάπτυξης των διαφόρων περιοχών και στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών ή νήσων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών περιοχών", να δημιουργήσει, στο χρηματοδοτικό πλαίσιο των Διαρθρωτικών Ταμείων, πρόγραμμα για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Δικτύου Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, στο οποίο θα μπορούν οικειοθελώς να συμμετάσχουν τα δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα. Σκοπός της ενέργειας αυτής θα είναι η δημιουργία δημόσιων δικτύων υποδομών πληροφορίας και επικοινωνίας·

(Σελίδα 28)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων καλεί την Επιτροπή Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, που είναι αρμόδια επί της ουσίας, να συμπεριλάβει στην πρόταση ψηφίσματός της τα ακόλουθα στοιχεία:
...

2. επισημαίνει, ότι με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής θα απαιτηθούν στον εκπαιδευτικό τομέα υψηλές και συνεχείς επενδύσεις· τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης αυτών των επενδύσεων με τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα·

Αλέκο δεν νομίζω να έλειπες κι από τη συζήτηση αυτής της πρότασης; Αλέκο πόσα θες να μας τρελλάνεις; Και ξέρεις ότι λες ψέμματα για την προηγούμενη πρόταση, γιατί όλες οι αντιπροτάσεις καταγράφονται στο ίδιο έγγραφο...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πολλά βαραίνουν την πλάτη του κυρίου (μμμ...). Παιδιά, συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά σας για να φανεί επιτέλους ποιοι είναι οι κύριοι αυτοί που σήμερα το παίζουν προστάτες του φοιτητικού κινήματος και την μάχης για το άρθρο 16. Ρε αρχηγέ, τουλάχιστον κάνε τουμπέκι από την στιγμή που είσαι υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Άλλο που τα παπαγαλάκια των ιδιωτικών ΜΜΕ συνεχίζουν την ασυλία προς το συγκεκριμένο... αμόλυντο κόμμα.

vetdino είπε...

Αμάν αμάν συνάδελφε τι πήγες και βρήκες!!!!!!!!!!!

Όλη η αλήθεια στη φόρα κύριοι!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά τέτοιο ξεβράκωμα της αναίδειας, του ψεύδους και της υποκρισίας είχαμε χρόνια να δούμε.Προωθήστε το σε όσα φορα μπορείτε για να καταλάβει ο κόσμος με ποιους έχουμε να κάνουμε...