Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007

ΣΥΝ: Η «γοητεία» της «παρτούζας»

Σας μεταφέρουμε το κείμενο του "Εξόριστου" για το ΣΥΡΙΖΑ από το Φόρουμ του περιοδικού Ρεσάλτο. Ελπίζω να μην έχει αντίρρηση στην αναδημοσίευση της κριτικής του.

***
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 12, 2007 7:58 pm

Πάντα μέσα στους ισχυρούς οικονομικούς κύκλους εξουσίας και τα πλανητικά τους κέντρα δεν υπάρχει ΕΝΙΑΙΑ αντίληψη γύρω από το πώς θα διαχειριστούν μια πολιτική κατάσταση και γύρω από το ποιο «σενάριο» θα προωθήσει πιο αποτελεσματικά τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.
Φυσικά βλέπουν (μέρα με την ημέρα το διακρίνουν πιο καθαρά) ότι το «άλογο» Γιωργάκης δεν τραβάει. Και η «τσόντα» Καρατζαφέρης είναι καμένο χαρτί, το οποίο μάλλον δεν θα παίξει στη νέα Βουλή.

Έτσι κερδίζουν έδαφος οι «κύκλοι» εκείνοι που «επενδύουν» στον ΣΥΝ, σαν τον πλέον «αποτελεσματικό» παράγοντα (ο οποίος μάλιστα έχει και την «καλή αριστερή μαρτυρία») για την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη και την προώθηση τόσο των ιδεολογικών, όσο και των πολιτικών επιδιώξεων της πλανητικής εξουσίας.

Ο ΣΥΝ είναι ένα «καλό χαρτί». Είναι αφενός η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή των Νέων Ιδεών της παγκοσμιοποίησης και αφετέρου κυριαρχεί στο ακαδημαϊκό, πνευματικό και δημοσιογραφικό Ιερατείο.

Δεν δίνει απλώς το τεκμήριο και το άλλοθι στα ιδεολογήματα και τις στρατηγικές επιδιώξεις του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού, αλλά και πολτοποιεί στο εσωτερικό του κάθε ιδεολογική διάκριση και πολιτική οντότητα: Από «εκσυγχρονιστές» μέχρι «αριστεριστές» και αναρχό-αυτόνομους, ακόμη και «εθνικιστές» (ΔΗΚΚΙ).

Ο ΣΥΝ που ενώνει όλες τις πολιτικές, και ψυχολογικές διαστροφές, γίνεται «γοητευτικός» σε μια μερίδα της νεολαίας που κατασκευάζει το καθεστώς της Νέας Τάξης: Αργόσχολους και ρέμπελους, αλλά «ατίθασους», απολιτίκ και «επαναστάτες» μέσα σε μια σκάφη νερό (φορώντας μια κουκούλα νιώθουν επαναστάτες), «οργισμένους», αλλά χωρίς να ρισκάρουν τη «γοητεία της μπουρζουαζίας», ανένταχτους δήθεν και «ακηδεμόνευτους», αλλά εύκολα χειραγωγήσιμους (αυτοί ποδηγετούνται χωρίς κόμματα και ηγέτες).

Ο ΣΥΝ είναι το «μίγμα» της Πλατείας Κολωνακίου και των Εξαρχείων! Η γοητεία της «πολιτικής παρτούζας», όπως και κάθε άλλης «παρτούζας»: Αυτό που θέλει να κατασκευάσει η Νέα Τάξη στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας!!!

Γι αυτό ο ΣΥΝ θα ανεβάσει τα εκλογικά του ποσοστά. Και γι’ αυτό θα ΕΠΙΛΕΧΤΕΙ, αν δεν έχει ήδη επιλεχτεί, σαν τον νεοταξικό κριό των πολιτικών εξελίξεων.
Ήδη το «εκσυγχρονιστικό» κράτος-προτεκτοράτο μάχεται απεγνωσμένα υπέρ του ΣΥΝ.
Πολλές δυνάμεις του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ στηρίζουν, βλέποντα τον καταποντισμό του Γιωργάκη, τον ΣΥΝ.
Και ο Μητσοτάκης (που απεργάζεται και αυτός και η κόρη του δόλια αμερικανικά σενάρια) μίλησε πριν από λίγο υπέρ του ΣΥΝ. Για τη λεηλασία που γίνεται στον ΣΥΝ από το ΠΑΣΟΚ, και για το Γιωργάκη που είναι χαμένος από χέρι και επιχειρεί να «πετάξει έξω από τη Βουλή τον ΣΥΝ»!!! Δηλαδή, μας λέει καθαρά: Αφού είναι χαμένος ο Γιωργάκης στηρίξτε τον ΣΥΝ για να μην πεταχτεί έξω από τη Βουλή. Γνωρίζοντας, βεβαίως ο «αρχιμάγειρας» ότι ο ΣΥΝ έχει θεαματικά υψηλά ποσοστά!!!
Οι εξελίξεις όμως σήμερα θα είναι πυρετικές και όλοι αυτοί οι μεταμφιεσμένοι γενίτσαροι γρήγορα θα ξεσκεπαστούν. Οι θύελλες που έρχονται δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια ελιγμών εξαπάτησης…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ είμαι πολύ ανακουφισμένη που μαθαίνω ότι οι μεταμφιεσμένοι γενίτσαροι γρήγορα θα ξεσκεπαστούν! Να, πήγε η καρδιά μου στη θέση της!

Εσείς που τα λέτε τόσο ωραία και προλέγετε το μέλλον, εσείς που μαντέψατε ότι ο Καρατζαφέρης "μάλλον δεν θα παίξει" στη νέα βουλή και όπως όλοι είδαμε ότι το αποτέλεσμα σας δικαίωσε, μήπως μπορείτε να μας πείτε και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό; Σε πόσα τέρμινα προβλέπετε να ξεσκεπαστούν οι μεταμφιεσμένοι γενίτσαροι; Αχ πείτε μας, κυρία καφεζού μας ... μη μας κρατάτε σε αγωνία.

Cacofonix είπε...

Αν μας πείτε το ονοματάκι σας θα σας απαντήσουμε ;)

vetdino είπε...

κύριε/κυρία ανώνυμε... δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεστε... εγώ πάντως το αποτέλεσμα τον εκλογών το πέτυχα και με το παραπάνω:

Μέρος Α'

Μέρος Β'

Μέρος Γ'

με την ευκαιρία δε μας λέτε και το ονοματάκι σας;

Συριζοφάγος είπε...

Δεν θέλουν οι "γενίτσαροι" τις παρελάσεις γιατί είναι μεταξικό κατάλοιπο!!! (τέτοια ροπή στη παπαριά, ούτε τα πρωϊνάδικα...). Φαντάζομαι και το ΙΚΑ θα πρέπει να καταργηθεί για τον ίδιο λόγο!

Προτείνω τα πρώτα 7 μέτρα που μου έρχονται στο μυαλό επειδή τους βλέπω να δυσκολεύονται! Είναι ανόητοι και χωρίς φαντασία!

1. Να καταργηθούν εντελώς τα σχολεία. Όπως μας πληροφόρησε η Ρεπούση είναι Τουρκικό κατάλοιπο από την εποχή του σουλτάνου...

2. Να καταργηθούν και τα μαθήματα. Προωθούν μια αποσπασματικοποίηση, έναν εγκιβωτισμό και μια εντατικοποίηση της γνώσης.

3. Να καταργηθούν τα νοσοσκομεία. Προάγουν μια απρόσωπη σχέση με τον ασθενή.

4. Να καταργηθούν οι δρόμοι και οι κανόνες κυκλοφορίας. Προωθούν μια φασιστική και εξαναγκαστική κυκλοφορία.

5. Να καταργηθεί η αστυνομία γιατί εμποδίζει με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.

6. Να καταργηθεί η εφορία για προφανείς λόγους.

7. Να καταργηθεί η λογική γιατί εμποδίζει τους συριζαίους να πολιτευθούν με φαντασία! Πολύχρωμα! Απ' τη μαστούρα φαντάζομαι...

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς όχι!
Δεν πρόκειται να σας "χαρίσω" το ονοματάκι μου. Εσείς είστε οι χαφιέδες και οι φακελωτές (και μάλιστα ανώνυμοι επίσης). Κάντε και κάτι μόνοι σας! Έτοιμη τροφή θέλετε να σας δίνουμε;

Αν δεν θέλετε να μου απαντήσετε, μη μου απαντάτε, δεν πειράζει.

Όσο για το "σε ποιόν αναφέρομαι", αναφέρομαι φυσικά στο κείμενο του "Ρεσάλτου" -σε τι άλλο;-, και ειδικότερα στην πρόβλεψή του ότι το ΛΑΟΣ δεν θα μπει στη βουλή. Αυτό το είχα ήδη γράψει στο πρώτο μου σχόλιο, αλλά τι να γίνει, το ξαναγράφω επειδή φαίνεται ότι μερικοί δεν τα πιάνουν με την πρώτη.

vetdino είπε...

ααα εγώ μόνο ανώνυμος δες είμαι, όπως και άλλοι φίλοι που γράφουν εδω μέσα... δες το προσωπικό μου ιστολόγιο ή στο PRESS-GR και μετά έλα να μου πεις...

επιμένω... το ονοματάκι σας;;

Cacofonix είπε...

Ανώνυμη,
αν πάντως θες τη δική μου άποψη, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ΛΑΟΣ από ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο στην οπτική γωνία. Σε όλα τα άλλα τα βρίσκω το ίδιο κακόγουστα...

Έστω ένα ψευδώνυμο ...