Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

κ. Αλαβάνο,στέλνω το παιδί μου στο σχολείο για να μάθει γράμματα και όχι να έχει σα λύση την αντιγραφή και τεμπελία που του προτείνετε εσείς...

Αν και η πολλάκις στρατευμένη δημοσιογραφία του κ. Πρετεντέρη με ενοχλεί, η κριτική του στις απαράδεκτες δηλώσεις Αλαβάνου σε δημοτικό σχολείο υπερ της αντιγραφής είναι αξιόλογη.

Οι πατεράδες
Γιάννης Πρετεντέρης (από το Βήμα Σαββάτου 6 Οκτωβρίου 2007)

Ο ΑλέκοςΑλαβάνος έκανε μια πολύ ανθρώπινη δήλωση για την υπόθεση Βούτση. Είπε συγκεκριμένα ότι «ίσως είναι πιο δύσκολο να είσαι πατέρας από το να είσαι ηγέτης ή ηγετικό στέλεχος ενός κόμματος» και συμπλήρωσε ότι «από εδώ και πέρα κανείς πρέπει να σκεφτεί, γιατί μόνο ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Αλαβάνο- σε αυτά αλλά και σε όσα άλλα είπε για τη συγκεκριμένη υπόθεση... Ασφαλώς πρέπει όλοι να σκεφτούμε. Και να μιλήσουμε, θα προσέθετα, περισσότερο με τη γλώσσα του πατέρα, παρά του ηγετικού στελέχους. Να θυμίσω πως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέφθηκε μια μαθητική τάξη και συμβούλευσε τους μαθητές: «Αν είστε διαβασμένοι κι αν δεν σας βλέπει η δασκάλα να αφήνετε τον διπλανό σας να αντιγράφει». Δεν ξέρω αν ο ίδιος αντελήφθη ότι τη στιγμή εκείνη ένα ηγετικό κομματικό στέλεχος ακύρωνε και τη δασκάλα (η οποία προφανώς λέει στα παιδιά ότι η αντιγραφή αποτελεί παράπτωμα) και την εκπαιδευτική διαδικασία (η οποία στηρίζεται στη λογική της προσπάθειας και της ανταμοιβής), αλλά και τους πατεράδες όλων των παιδιών αυτής της μαθητικής τάξης. Ακύρωνε, δηλαδή, μια σειρά από πατεράδες, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους ότι η ζωή έχει κανόνες και όρια, ότι οι κανόνες αυτοί μπορεί ενδεχομένως να αλλάζουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να παραβιάζονται. Μια σειρά από πατεράδες οι οποίοι μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να προκόψουν, όχι σε κάποιο Φαρ Ουέστ αλλά σε μια κοινωνία που λειτουργεί με νόμους και ρυθμίσεις. Και τους πιπιλίζουν το μυαλό ότι στο σχολείο δεν πρέπει να πηγαίνουν αδιάβαστοι ούτε να ξεγελούν τη δασκάλα ούτε να αντιγράφουν από τον διπλανό τους. Δεν εννοώ, προς Θεού, ότι όποιος αντιγράφει στο σχολείο θα γίνει μεγαλώνοντας ληστής τραπεζών. Κάθε άλλο. Πιστεύω όμως ότι όποιο παιδί αφήνεται από μικρό να πιστεύει ότι οι κανόνες στη ζωή είναι κάτι σχετικό, ποτέ δεν ξέρεις ποιους κανόνες θα θεωρήσει σχετικούς στη ζωή του. Μακριά από εμένα η σκέψη να δώσω συμβουλές παιδαγωγικής. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις παιδιά και, προσωπικά, πιστεύω ότι είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Με άλλα λόγια, δεν είμαι αναμάρτητος- που θα έλεγε κι ο Αλαβάνος... Είμαι όμως πατέρας. Και θα ήθελα τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων να με βοηθούν σε αυτό.

57 σχόλια:

SPY είπε...

"κ. Αλαβάνο,στέλνω το παιδί μου στο σχολείο για να μάθει γράμματα και όχι να έχει σα λύση την αντιγραφή και τεμπελία που του προτείνεται εσείς..."

Και καλά θα κάνεις, μαζί με το παιδί σου να πας κι εσύ στο σχολείο, γιατί τέτοια ορθογραφικά είναι ντροπής πράματα. :Ρ

Καλορίζικο και καλή συνέχεια με το μπλοκ.

Ο φίλος μου ο Χρήστος έχει κι αυτός ένα παρόμοιο: http://hygropyr.blogspot.com/
ρίξτε μια ματιά και ποιός ξέρει, μπορεί να συνεργαστείτε και να φτιάξετε κόμμα.

Creveld είπε...

Σε ευχαριστω για τη παρατήρηση σου και διόρθωσα το λάθος.:)
Βλέπεις πήγα και εγώ σχολείο επί Πασοκ όταν η γραμματική βγήκε από την ύλη επειδή δυσκόλευε τα παιδία. Υποθέτω ο ηγέτης σας( Αλαβάνος) θα ήταν υπερ αυτής της απόφασης:)

καλή συνέχεια και στο παραπλήσιο δικό σας μπλογκ (ασχολείται με άλλο κόμμα βέβαια).
Αλήθεια θα πέσουν μυνήσεις τελικά μεταξύ των δύο ΣΥΡΙΖΑΙων που σφάχτηκαν εκεί μέσα;

Αχμ...για την ταμπακίερα τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα τη δουλειά σου φιλαράκι και άσε τον Αλαβάνο, είναι πολύ μάγκας για να τον πιάνεις στο στόμα σου.

Creveld είπε...

Προς ανώνυμο

Ο Αλαβάνος είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, αρχηγός κόμματος και πολιτικό πρόσωπο. Το κόμμα του και ο ίδιος συμμετέχει στη πολιτική ζωή του τόπου, παίρνει αποφάσεις μέσω διακομματικών επιτροπών της βουλής που αφορούν όλους μας κλπ κλπ Συνεπώς τη δουλεία μου κοιτάω αγαπητέ με το να τον κρίνω.

Εσείς οι ΣΥΡΙΖΑοι, καθότι βαθύτατα "δημοκρατικοί", έχετε την απαίτηση να έίστε μόνιμα στο απυρόβλητο.
Το γεγονός πως αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούν τα ΜΜΕ απέναντι σας δε σημαίνει πως θα την υιοθετήσουμε όλοι. Αν πίστευες κάτι τέτοιο σε γελάσανε:)

Pike είπε...

Καταρχήν να δηλώσω πως ΔΕΝ είμαι "συριζαίος" - μέχρι ουθα το ορκιζόμουν κάπου, αν πίστευα (τώρα, αν θές να σου υπογράψω δήλωση, δυσκολεύουν πρακτικά λίγο τα πράγματα).
Δεύτερον, ασχολούμαι με την εκπαίδευση λιγουλάκι (τα τελευταία 20 χρόνια), οπότε κάτι δηλώσεις του στυλ "Βλέπεις πήγα και εγώ σχολείο επί Πασοκ όταν η γραμματική βγήκε από την ύλη επειδή δυσκόλευε τα παιδία." (όπως ΕΣΥ το γράφεις) μπορώ να σου πω ότι δεν ισχύουν.
Στην "ταμπακέρα" τώρα: η δήλωση του Αλαβάνου, που αναφέρεις (και την οποία δεν ήξερα), φαντάζομαι ότι ήταν λίγο χιουμοριστική από τη μιά και από την άλλη πιθανόν να εννοούσε ότι δεχρειάζεται να "καρφώνουμε" όποιον αντιγράφει.
Εν πάση περιπτώσει, η δήλωση - για να συμφωνήσω και σε κάτι μαζί σου - δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.
Δύο ακόμη θεματάκια (ευχαριστώ όσους το διαβάσουν για τη υπομονή τους):
- όπως κι εσύ λες (ίσως, για άλλους λόγους) κι εγώ θεωρώ ότι ο κ. Πρετεντέρης δεν είναι και η καλύτερη "πηγή". Κάποτε, είχε αποκαλέσει στο "ΒΗΜΑ" αυτούς που αποτυγχάνουν στις εισαγωγικές για τα ΑΕΙ "τενεκέδες"
- το να στήνει κάποιος ένα μπλογκ που ασχολειται με τα "ατοπήματα" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (και που εγώ τα βρίσκω πολλά, αλλά φαντάζομαι και ελπίζω από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία από τη δική σου)σημαίνει ότι έχεις ένα ιδιαίτερο (ψυχο-, πολιτικο-) πρόβλημα με αυτό το χώρο/μόρφωμα..και, αν είναι έτσι, πες το μας τουλάχιστο να το ξέρουμε (με λίγα λόγια είσαι α."Πολυδωρικός", β."απογητευμένος τέως ψηφοφόρος/μέλος" του ΣΥΝ, γ."δουλειά δεν είχε ο διάολος κι ενώ ο κόσμος χάνεται ασχολείται με το ΣΥΝ" ή δ."δεν ξέρω - δεν απαντώ - μη μου μιλάτε αφήστε με μόνο μου"

Creveld είπε...

@Pike

Τις αλλαγές στη παιδεία επί πασοκ τις βίωσα ως μαθητής δημοτικού σχολείου σε εργατική περιοχή (φαντάζεσαι...). Τα πολύ πρώτα χρόνια του πασοκικού πειραματισμού, πριν πιάσεις δουλεία στο κλάδο μάλλον...Οπότε μη μου λες οτι δεν είχαν βγάλει από τη διδακτέα ύλη τη γραμματική... Η οποία ξαναμπήκε αργότερα βέβαια λόγω των αντιδράσεων (είχε γίνει χαμός τότε στις εφημερίδες).
Ασφαλώς βέβαια όπως αντιλαμβάνεσαι η δικαιολογία μου ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου:)

Η δήλωση του Αλαβάνου παίχτηκε ασχολίαστη σε όλα τα κανάλια. Πάνω κάτω είπε "Και όταν δε κοιτάζει η δασκάλα σας δείξτε και την κολλα σας στο διπλανο σας που δεν εχει διαβασει, δε πειράζει".
Μπορεί ο Αλαβάνος να το είπε αυτό για χαβαλέ (που πολύ αμφιβάλλω), αλλά τέτοιους "χαβαλέδες" τους κρατάς για τη παρέα σου ή αν θες για τα δικά σου παιδία, όχι σε παιδία του δημοτικού τρίτων που προφανώς μιας και είσαι πολιτικός σε βλέπουν σαν authority figure και ενδέχεται να επιρρεαστούν από εσένα. Για τόν Πρετεντέρη έγραψα ήδη την άποψη μου, αλλά θεωρώ πως η κριτική που άσκησε στην απαράδεκτη δήλωση Αλαβάνου ήταν καίρια και για αυτό και την ανάρτυσα εδώ.


Προσπερνώ τα ελαφρώς ειρωνικά σου σχόλια για τα πιθανά ψυχο-πολιτικά προβλήματα μου και προχωρώ στην χιλιοειπωμένη εξήγηση ύπαρξης αυτού του μπλόγκ.
Καταρχάς δεν είναι προσωπικό αλλά μια συλλογική προσπάθεια. Για την ακρίβεια ως ομάδα τυγχάνει να προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά όλοι μας συμφωνούμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ούτε και τα στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακριβώς επειδή λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα αυτός ο νεφελώδης πολιτικός χώρος που εκφράζει έχει φτάσει να είναι κριτής και τιμητής των πάντων από τέρμα αριστερά εως τέρμα δεξιά, αλλά την ίδια στιγμή απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας από τα ΜΜΕ θεωρούμε πως κάποιος πρέπει να αναλάβει και το έργο να καταδείξει τις αντιφάσεις αυτού του κόμματος και αν θες να του ασκήσει και κάποιο έμμεσο έλεγχο.

Η κριτική αγαπητέ όταν γίνεται με ευπρέπεια δε θα έπρεπε να προβληματίζει κανέναν, ειδικότερα όσους έχουν αυτοανακυρηχθεί φρουροί της δημοκρατικής νομιμότητας και τόσο εύκολα εξαπολύουν κατηγορίες για σταλινισμούς, ακροδεξιές, ρατσισμούς, λογοκρισίες και πάει λέγοντας...

Pike είπε...

1.Νομίζω ότι ήμουν μάλλον ευπρεπής στην "κριτική" μου,
2. Σχετικά με την ύπαρξη του μπλογκ, λυπάμαι, αλλά η απάντησή σου δεν είναι πειστικη. Καταρχάς, ο ΣΥΝ δεν απολαμβάνει κάποιας "εύνοιας" - τουλάχιστον από τα τηλεοπτικά μέσα (βλ. π.χ. το "φίλο" μας κ. Πρετεντέρη στο ΜΕΓΚΑ, ο οποίος δημιουργεί μόνος του τις ευκαρίες για να κάνει κριτική - και όχι πάντα "ευπρεπή")
3. Για κάποιον/ους που τους απασχολεί η πολιτική (δεν εννοώ μεταξύ "τυρού και αχλαδίου") υπάρχουν ΠΟΛΥ σοβαρότερα προβλήματα΄από το τι έκανε η κόρη του ενός και ο γιός ή ο δεύτερος ξάδελφος της ανηψιάς του στελέχους του ΣΥΝ. Φαντάσου, ότι με αντίστοιχη λογική, θα μπορούσε ο καθένας να κάνει ένα μπλογκ αφιερωμένο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην κριτική στον Παπαθεμελή, στο ΛΑ.Ο.Σ, στους "οικολόγους - ψαράδες" κλπ. - γι' αυτό ακριβώς και το σχόλιο μου για "ψυχο-πολιτικο-προσωπικά " προβλήματα, που - πολύ βολικά για σένα το "ξεπέρασες".
4. Για να γίνω και λίγο ¨κακός"..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..είναι "παιδιά" και όχι "παιδία" (αν χρησιμοποιείς καθαρεύουσα να τη χρησιμοποιείς παντού) και επίσης δεν είναι "να επιρρεαστούν", αλλά "να ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ" (από το ΕΠΗΡΕΙΑ < επί + αρειή = κατάρα, απειλή)..αλλά μάλλον φταίει το ΠΑΣΟΚ που είχε καταργήσει τη γραμματική τότε που ήσουν μαθητής.
Αλήθεια, στην ερώτηση πολλαπλής επιλογής δεν απάντησες...Ασε τους άλλους που προέρχονται "από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους"...ΕΣΥ από που προέρχεσαι; (εγώ ήδη δήλωσα...αριστερά του ΣΥΝ και του ΚΚΕ)...Α! ναι...είναι "ανάρτΗσα" (αναρτώ < ανά + αρτάω-ώ) και ΟΧΙ "ανάρτΥσα"

Ανώνυμος είπε...

Ο καθεις μπορει να κανει μπλογκ ακομα και για την κακουργα κενωνια. Οσο για μαθηματα ορθογραφιας δεν χρειαζομαστε. Ζητω συγγνωμη που υπερασπιζομαι καποιον φιλο συν-συντελεστη του μπλογκ χωρις την αδεια του, αλλα η αιδως σε καποιους λειπει εντελως.

Creveld είπε...

@Pike

βρε τι πάθαμε:-)

α) καταρχάς ευχαριστώ για τα μαθήματα ορθογραφίας, τα οποία και εκτιμώ, ειδικότερα επείδη έβαλες και ιδιαίτερη προσπάθεια και βρήκες μέχρι και τον παρατονισμό της λέξης "παιδιά". ΕΥΓΕ!
Λοιπόν σκέφτομαι να αρχίσω να κάνω και ενσυνείδητα ορθογραφικά λάθη ώστε να έχεις με κάτι να ασχολείσαι, να ανεβαίνει και το κοντέρ με τους επισκέπτες της σελίδας και γενικά να γίνεται ντόρος.:)

Aς σοβαρευτούμε τώρα

β) Δεν είναι πολιτική του μπλοκ να χρωματίζεται κομματικά και ιδεολογικά. Θεωρούμε ότι το καλύτερο είναι να παρουσιάζουμε τα γεγονότα όπως έχουν κάνοντας πάντα την απαραίτητη κριτική και σχολιασμό αλλά αποφεύγοντας, στο μέτρο του δυνατού, την ιδεολογικοπολιτική μας θέση. Τώρα εαν νομίζεις ότι θα παραβλέψω αυτή τη πολιτική επείδη μου παρουσιάζεις το φοβερό, παραπονιάρικο "επιχείρημα": "εγώ σου είπα τι είμαι, εσύ γιατι δε μου λες;", ε είσαι γελασμένος.

γ) Εαν ψάξεις καλυτερα θα βρεις ότι υπάρχουν δεκάδες μπλογκ Αντι-ΛΑΟΣ, Αντι-ΚΚΕ, Αντι-ΝΔ. Αντι-Παπανδρέου, Αντι-Βενιζέλος και γενικότερα ότι αντι θες Δεν είμαστε οι μόνοι λοιπόν που “πάσχουμε” από την αντι “ψυχωση” που μας καταλογίζεις. Θα σου πρότεινα λοιπόν να αρχίσεις τις ψυχιατρικές και πολιτικές σου αναλύσεις από τα απλά και από τους ομοιδεάτες σου που φροντίζουν να αντιμάχοντε εύκολους στόχους (πχ ΛΑΟΣ και ΚΚΕ). Εσύ βέβαια κόλλησες μαζί μας, σε τρώει μάλλον το μαράζι να μάθεις ποιός κριτικάρει το ΣΥΡΙΖΑ. Μιας και διάβασες ώς εδώ συνέχισε και ίσως πάρεις απαντήσεις, όχι για το ποιός αλλά για το γιατί.

δ) Στο θέμα όμως της εύνοιας των ΜΜΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είσαι φαουλ τελείως. Τα ΜΜΕ σκανδαλωδώς όχι απλά ευνοούν αυτό το σύνολο κομματιδίων υπό την αιγίδα του ΣΥΝ αλλά καλύπτουν και τις όποιες προκλητικές και αλλοπρόσαλες δραστηριότητες του.
Διανοήσε να είχε υπογράψει ευρωβουλευτής του ΚΚΕ δήλωση υπερ των ιδιωτικών πανεπιστήμιων όπως έκανε ο Αλαβάνος τι θα είχε γίνει στα κανάλια; θα βούιζε ο τόπος. Εδώ τη κακομοίρα την Αλέκα, μετα από τόσα χρόνια που πέρασαν ακόμα της κοπανάνε αυτά περί αμερικανικού κολλεγίου.
Φαντάζεσαι να μαθαινόταν ότι γιός βουλευτή του ΛΑΟΣ ή της ΝΔ πιάστηκε να ληστεύει τράπεζα με χειροβομβίδα, ενώ τελούσε υπό αναστολή και στο σπίτι του να βρίσκανε ναζιστικές σημαίες; Όλοι μαζί κανάλια και ΣΥΡΙΖΑ θα ούρλιαζαν για το ακροδεξιό παρακράτος, για την αστυνομία και τη κυβέρνηση που καλύπτει τους φασίστες κλπ Εδώ ακόμα μέχρι και με δεξιά κυβέρνηση (όχι πασόκους που σας έχουν και αδυναμία) στην υπόθεση Βούτση έγινε συγκεκριμένη κυβερνητική παρέμβαση για να μην εμπλακεί η αντιτρομοκρατική στις έρευνες μήπως και τύχει και βρεθεί ότι ο υιός Βούτση ήταν μπλεγμένος στη τρομοκρατία. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως ο ίδιος διατυμπανίζει ότι δεν είναι κοινός κλέφτης και ότι δεν έκανε την ληστεία για ατομικούς λόγους. Άρα;
Φαντάζεσαι βουλευτή άλλου κόμματος να βγαίνει στην τηλεόραση και να κάνει διαφήμιση ναρκωτικών ουσιών(έχοντας βουλευτική ασυλία βέβαια) και κανείς την επόμενη μέρα να μη το σχολιάζει; Ακόμα και αυτοί οι βουλευτές του ΛΑΟΣ που έχουν και έντονη ιδεολογική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκαν σε άνευρες δηλώσεις.
Για να μην αναφέρω τις καταδρομικές ενέργειες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε αστυνομικά τμήματα για την προσπάθεια απελευθέρωσης "αγωνιστών" και ένα σωρό άλλα που βαρίεμαι να γράφω.
Τελικά τι παίζει με το ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό είναι ένα μυστήριο ομολογουμένως που εμείς αλλά και όσοι μας διαβάζουν καλούμαστε να διερευνήσουμε.

Με λίγα λόγια αυτή η κατάσταση μας ιντριγκάρει για αυτό και ασχολούμαστε μαζί της και την εκθέτουμε και εδώ.

Ελπίζω να καλύφθηκες εαν πάλι όχι, κρίμα.

Cacofonix είπε...

@pike
Το blog αυτό υπάρχει γιατί έχουμε δημοκρατία. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη έννοια για τους ΣΥΡΙΖΑ αυτή, αλλά αν κάνεις υπομονή και μας διαβάζεις, ίσως αντιληφθείς γιατί πράγμα μιλάμε.
Δεν έχει μόνο ο Αλ-Αλ δικαίωμα να μιλά "επί παντός επιστητού".

Ανώνυμος είπε...

Προς Creveld
Φιλαράκι εσύ πως την έχεις δει, ασφάλεια και παρακόλουθεις το μάγκα Αλαβάνο. Τόσο πολύ σε τσούζει που είναι στη βουλή και κάνει μόνος του αντιπολίτευση σε ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και οτιδήποτε άλλο προκύψει?
Δε μας λες καλύτερα για το Λεμονή και τη σύνθεση που θα κατεβάσει με τον Πανιώνιο, να σου ρίξει μια 3άρα να στανιάρεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλαβάνος το είπε για να διδάξει την αλληλεγγύη.
Ο ΛΑΟΣ, δηλαδή, στον οποίο ανήκετε, δεν αντιγράφει;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι ανωνυμοι, αφου σας συστησω ψυχραιμια, σας συνιστω επισης να εγκαταλειψετε τις φοβιες σας για ασφαλειες κλπ. Τωρα για το οτι ανηκουμε ολοι στο ΛΑΟΣ ειναι αστειο, να το λετε. Απλα σαν καλοι προβοκατορες πετατε την λασπη σας.
Απο οσο γνωριζω μονο ο συντελεστης Βαγγελακας ανηκει στο ΛΑΟΣ και δικαιωμα του, εγω ανηκω στην Κεντροδεξια, η κοκκινη πιπερια παραμεινει βαθια κοκκινη. Αρα τα παιχνιδακια σας αλλου και επιτελους επι της ουσιας σχολιασμο εχετε να κανετε? Αν οχι παλι καλοδεχουμενοι ειστε, φαινεται πως το θεμα τσουζει για αυτο και μας επισκεπτεστε. Επιτελους η ασυλια προς τον κυριο Αλαβανο και την παρεα του απο ΜΜΕ και λοιπους περιεργους πρεπει να τελειωσει.

Ανώνυμος είπε...

Α, μά'στα! Δηλαδή, έχουμε έναν ακροδεξιό, ένα δεξιό και μια αριστερή, που ενώνονται ενάντια στο ΣΥΝ!
Για πέστε, για πέστε κι άλλα!

Creveld είπε...

Τα spam-posts αφαιρέθηκαν.

Αντιλαμβάνομαι ότι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έχετε εκνευριστεί που κάποιος για πρώτη φορά σας κάνει κριτική αλλά ελπίζω αυτό να είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε επιτέλους να κάνετε διάλογο πιθανώς και κάποια αυτοκριτική.

Όσον αφορά τα όσα λέχθηκαν ότι ανήκουμε στο ΛΑΟΣ. Ε τι να πω έχετε μανία καταδιώξης...Το αστείο βέβαια είναι πως παλαιότερα που έγραφα σε ένα φόρουμ αριστερής κατεύθυνσης όποτε τύχαινε και έγραφα κάτι κριτικό για το ΣΥΡΙΖΑ, πλακώνανε οι οπαδοί (διότι περί οπαδών πρόκειται με τη γηπεδική έννοια) και αρχίζανε τα "βρε κ***κνίτη, σταλίνα, κολλημένε" κλπ. Αυτά μάλλον είναι καρπός της πολυδιαφημιζόμενης ποιότητας και δημοκρατικότητας που διαπνέει τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ:)

Να σημειωθεί πάντως ότι και τότε όπως και τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λίγο νοιάζονταν για την όποια κριτική, ούτε ασφαλώς και για διάλογο, τους ενδιέφερε απλά να μάθουν ποιός την κάνει ώστε να απαντήσουν με τα γνωστά "και οι δικοί σας τα ίδια κάνουν", "γιατί δε λές για τον/την δικό/η σας αρχηγό!", και "τσούζει ο Αλαβάνος".
Παντελής έλλειψη σοβαρότητας, επιχειρημάτων και μια ιδιόμορφη έπαρση του στυλ "εδώ δε μας κρίνει το Μεγκα, ο αντ1 και ο Σκαι, ποιοι είστε εσείς;". Η οποία ασφαλώς είναι καρπός αυτού που έχουμε πει πολλές φορές της ασυλίας που απολαμβάνει αυτο το συνοθύλευμα κομμάτων υπό τον ΣΥΝ από όλα τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ελεος!!!
Απο εκει που ο ΣΥΝ χαρακτηριζόταν ως το πιο βαρετο κομμα με ψευτοκουλτουριαρικα στοιχεια και προστατης των GAY,τωρα εγινε προστατης της τρομοκρατιας???Και να σας πω κατι?Το αν θα παρουμε μειωμενη συνταξη στα 67,ή αν θα έχει καεί ολη η Ελλαδα όταν ειμαι 40 χρονών (τωρα ειμαι 20),δεν κινδινευομε να το δουμε να πραγματωνεται επι ημερων ΣΥΡΙΖΑ και του "κακου" Αλαβανου.Υπάρχουν πολυ σοβαροτερα θεματα να ασχολειται καποιος.
Και δεν μπορω να καταλαβω πως στο σπιτι ενος αναρχικου βρεθηκαν ναζιστικες σημαιες...Πρωτη φορα εδω το ακουω(διαβαζω καλυτερα)...εκτος αν εκαιγε μια καθε μερα για να ηδονιζεται(πραγμα που δε με ενοχλει καθολου-δεν ξερω εσας)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ξεκολλάτε επιτέλους, ασχολείστε με ένα blog του Καρατζαφέρη, του Καραμανλή και της Άλεκας, έλεος.
Λογικό είναι να λασπώνουν τον ΑΡΧΗΓΟ ΑΛΑΒΑΝΟ που τους κάνει ρόμπα συνέχεια, εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Οι προαναφερθέν και τα γελοία κομματά τους ακούνε για ΣΥΡΙΖΑ και τους πιάνει φόβος.
Όσο για τον ΜΕΓΑ Αλαβάνο, τι να πεις, είναι ο μοναδικός εκφραστής της αριστερής νεολείας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Νομιζω αγαπητοι ανωνυμοι οτι κουραζουν τα συνθηματα σας, επι του ΘΕΜΑΤΟΣ εχετε να συνεισφερετε κατι εκτος απο συνθηματα? Συμφωνειτε με την προτροπη Αλαβανου να γινονται αντιγραφες? Πειτε την αποψη σας χωρις φοβιες για ασφαλειες

Creveld είπε...

Βρε Μουρλαμένος μπας και είσαι όνομα και πράμα;

Έγραψα:
"Φαντάζεσαι να μαθαινόταν ότι γιός βουλευτή του ΛΑΟΣ ή της ΝΔ πιάστηκε να ληστεύει τράπεζα με χειροβομβίδα, ενώ τελούσε υπό αναστολή και στο σπίτι του να βρίσκανε ναζιστικές σημαίες;"

Η θέση μου ήταν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ένα για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα για όλους τους άλλους.

Όσο για τους ομοφυλόφιλους, είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας καθώς και των τραβεστί, τρανσέξουαλ κλπ. Υποθέτω ύστερα από τα όσα υποστήριξε το κόμμα για συμβίωση και γάμους ομοφυλοφίλων στο μέλλον πιθανόν (μιλάω υποθετικά πάντα) και να υποστηρίξουν πρόταση για υιοθέτηση παιδιών από τραβεστί, τρανσέξουλς και gays. Είναι η παλία γνωστή τακτική του σαλαμίου αυτή. Δε μπορείς να περάσεις ολόκληρο το σαλάμι κάτω από τη πόρτα, οπότε το κόβεις φέτες και τις περνάς μια μια.
Έτσι λοιπόν και με τα δικαιώματα αυτών των κοινωνικών ομάδων. Πολύ θα ηθελαν οι ίδιοι και πιθανόν όσοι τους υποστηρίζουν να περάσουν την ατζέντα τους στη κοινωνία με τη μία (δικαίωμα σε γάμο, φορολογικές απαλλαγές για ζευγάρια τραβεστί, υιοθεσία παιδιών, θέσεις στη σχολή Ικάρων για τρανσέξουαλς κλπ κλπ), αλλά γνωρίζουν πως τα αντανακλαστικά του κοινωνικού συνόλου θα αντιδράσουν, οπότε πάνε βήμα βήμα. Φέτα φέτα το σαλάμι δηλαδή;-)

Για την υποτιθέμενη σχέση τρομοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ πολλά ακούγονται και λέγονται από πολλούς και μάλιστα και πρώην υπουργούς. Αυτά όμως δεν είναι αποδείξεις, πιθανόν ούτε καν ενδείξεις. Ως μπλογκ δεν έχουμε γράψει ποτέ τίποτα σχετικό καθότι δεν έχουμε στοιχεία και αν είχαμε το σίγουρο είναι πως θα ακολουθούσαμε άλλη τακτική και δε θα τα βγάζαμε σε μπλογκ. Από την άλλη βέβαια προβληματιζόμαστε από διάφορες συμπτώσεις και περίεργες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (πχ "καλύτερα μολότωφ παρά πολυθρόνες"). Η θέση μας είναι να παρουσιάζουμε όλα αυτά τα περίεργα εδώ και ο καθένας να καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα.

Για τα όσα έγραψες σχετικά με τη σύνταξη στα 67 και τα καμένα ναι δεν έχεις άδικο είναι και αυτά σοβαρά θέματα. Δεν είναι τα μόνα όμως. Ως μπλογκ Θεωρούμε πως είναι εξίσου σοβαρό θέμα ένα κόμμα όπως το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα (έστω και αυτό το αστικό που έχουμε) να συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο που συμπεριφέρεται και να απολαμβάνει και μιας ιδιότυπης ασυλίας.
Να είσαι σίγουρος πάντως πως έτσι και ξεκινήσεις ένα μπλογκ για τα δάση ή το ασφαλιστικό εμείς θα σε στηρίξουμε:)

Περι ανωνύμων...
Λοιπόν παίδες κάντε μια χάρη, όταν σχολιάζετε βάλτε κανένα ψευδώνυμο έχουμε γεμίσει ανώνυμους.

Για τον ανώνυμο λοιπόν που είπε ότι ο Αλαβάνος υποστήριξε την αντιγραφή για να διδάξει την αλληλεγγύη... Επειδή προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του ολισθήματος Αλαβάνου, του εύχομαι απλά να μη χρειαστεί να εξεταστεί ποτέ από γιατρό που πήρε το δίπλωμα του δια της Αλαβάνιας μεθόδου αλληλεγγύης.

Για τον ανώνυμο που μας έκανε ποδοσφαιρικές συστάσεις, δε ξέρω τι να απαντήσω, έχει προφανώς μπερδέψει τα μπλογκς...πιθανόν και τα μπούτια του:)

Ανώνυμος είπε...

na ste kala re paidia poy dinete axia stin ideologia toys syn.An eixa kapoious endoiasmous gia ton syn poy psifisa stis ekloges tora kai aytoi oi endoiasmoi moy fygan molis eida to blog sas.Na ste kala kai na zeite me ton fobo mas giati mono eseis mas exete anagei se exthro sas kai mas kanete pragmatika xrisimous gia to aristero kinima sa euxaristo kai pali.Malista skeftomai na steilo kai epistoli ston kirio karatzaferi kai na ton euxaristiso prosopikos kai eponimos.Synexiste tin kali douleia pou kanete gia na pame stis alles ekloges na paroume kai dipsifio noumero.

Ανώνυμος είπε...

tosa xronia den mas edine kanenas simasia.prospathousame na kanoume kati gia na mas dosoun simasia,gia na grapsoun gia mas.Spagame trapezes,kapnizame xasis dimosia,vgazame ta rouxa mas dimosia,kaname sex dimosia,kapoies fores gia na mas dosoun kapoia simasia ginomastan kai gay.Omos kanenas den mas prosexe.Eytyxos vrethike o kurios karatzaferis kai to laos na kanei tin arxi,ton eyxaristoume prosopikos kai xairomaste pou anebazei ta pososta mas kathe fora pou milaei gia mas.TORA GIA PARADEIGMA pou grafo ayta ta glika logakia exo anpsei enan mpafo kai exo valei to pro evolution kai paizo kai exo kai ton giorgo gia na me peroipeitai.EINAI KALOS SE AYTA.ax o kurios proedros me anastatonei kai malista opote ton vlepo me to ganti.KOUKLOS EINAI KALE.

Greg είπε...

κι αν δεν σας βλέπει η δασκάλα

πόσο

1. φασισμό
2. αλητεία
3. πουστιά
4. κλεψιά
5. θρασυδειλία
6. φιλοτομαρισμό
7. αντικοινωνικότητα
8. ανευθυνότητα


κρύβει αυτή η φρασούλα;

Greg είπε...

«Είμαστε με τους κακούς μαθητές», φώναξε, «τους μετεξεταστέους, όσους μένουν στην ίδια τάξη, με όσους έχουν διαγωγή κοσμία, όσους νιώθουν τον πειρασμό, στη βία να απαντήσουν με βία, που τις περισσότερες φορές τη στρέφουν ενάντια στον ίδιο τον εαυτό τους. Δεν πρόκειται για ντουβάρια και αλητεία. Ξέρουμε ότι είναι αγόρια και κορίτσια που αρνούνται, με έναν τρόπο που περικλείει πολύ πόνο, να πειθαρχήσουν στο σύστημα».

Αλέκος Αλαβάνος στην ομιλία του προς την νεολαία του κόμματος...

Greg είπε...

Πόσο λαϊκισμό περικλείει η παραπάνω φράση!

Cacofonix είπε...

Αλαβάνιο λαϊκισμό δηλαδή απροσμέτρητο...

"Καλά κι άγια" όσα λέει ο Αλ-Αλ αρκεί να είναι για "εμάς", όχι για "αυτούς". Γιατί "αυτοί" είναι φασίστες από γεννησιμιού και δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν...

Ανώνυμος είπε...

@Pike

Ποιός είσαι ρε μεγάλε; Εκπαιδευτικός παρουσιάζεσαι ψυχίατρος το παίζεις...

Είσαι, δεν είσαι Συριζαίος δεν με χαλάει.

Δεν μας είπες μόνο εσείς οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι για την παιδεία τι θέση παίρνετε (αλήθεια πήρατε θέση; Για την Ναυτοεπισκευαστική πήρατε όμως) για το ατόπημα του Αλαβάνου. Και αυτό λέει πολλά για αυτούς που η πολιτεία, με λεφτά του φορολογούμενου, εμπιστεύεται τα παιδιά του, να μάθουν γράμματα.

Γιατί αν εγώ που δεν με ξέρει κανένας πω "αντιγράφτε" δεν έγινε και τίποτα. Αν λέει όμως αρχηγός κόμματος και αριστερός (αριστερός δεν δηλώνει ο πρόεδρος;) αντιγράφτε υπάρχει ένα θεματάκι. Εκτός του ότι μαθαίνει τα παιδιά σε μικρή ηλικία να μην κάνουν την παραμικρή προσπάθεια για τον εαυτό τους αλλά να παρασιτούν σε βάρος των άλλων υπάρχει και το θέμα να μην υπακούουν στους κανόνες του σχολείου, δηλαδή τα προετοιμάζει με τον χειρότερο τρόπο για το αύριο. Κάπως έτσι δεν φτιάχνονται οι παράνομοι; Εγώ έτσι έμαθα παλιώτερα από τον διευθυντή του δημοτικού που πήγαινα. Σήμερα κλέβεις ένα αυγό, αύριο κλέβεις ένα βόδι.

Αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτά τα απλά πράγματα περί ηθικής εσείς οι προοδευτικάριοι "αριστεροί" τα θεωρείτε ξεπερασμένα και ίδια της καπιταλιστικής κοινωνίας, ενώ στον σοσιαλισμό...(της νέας τάξης όμως, επειδή αυτός του Μαρξ, πήγε εκεί που ήταν η θέση του, στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας).

Όταν κάποιοι (οπωσδήποτε όχι όλοι) παρανομούν θα πρέπει όλοι να γίνουμε παράνομοι; Τι σόϊ λογική είναι αυτή; Από πότε δυο στραβά κάνουν ένα ίσιο;

Αν καταλαβαίνω καλά επειδή τυχαίνει να έχω και πιο πολλά χρόνια στην πλάτη μου από σένα, τα περί δημοκρατίας και νόμων που λέει ο Αλεκάρας και οι φίλοι του ας πούμε, όπως εσύ, είναι μπούρδες και μόνο για όσους τα πιστεύουν. Στην ουσία αυτό που εννοεί είναι "κλέφτε και παρανομήστε όπως μπορείτε, γαιτί είμαστε σε κοινωνία κλεφτών".

Σκέφτομαι λοιπόν και εγώ να "μπουκάρω"στο σπίτι του σύντροφου, να "δανειστώ" τίποτα χιλιαρικάκια μιας και δεν του λείπουν (ορυχεία, μετοχές στον Τιτάνα, ακίνητα κοκ) και κανα επιπλάκι σινιέ αφού εγώ ως παλαιομοδίτης τίμιος,(μη προνομιούχος;) δεν μπόρεσα ακόμη να αποχτήσω.

Λες να καλέσει την αστυνομία να τον προστατέψει;

Αθηναίος

Φειδίας είπε...

Κάποιος ἀνώνυμος παραπάνω ὑπερηφανεύθηκε ποὺ ὁ ΣΥΡΙΖΑ «κάνει μόνος του αντιπολίτευση σε ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ»!

Αὐτὴ ἡ δήλωσις κερδίζει βραβεῖο παραλογισμοῦ!

Πρῶτον, γιὰ ΚΚΕ καὶ ΛΑΟΣ δὲν συζητοῦμε κἄν· ὄχι ἁπλῶς δέν... κυβερνοῦν, γιὰ νὰ τοὺς κάνει... ἀντιπολίτευσι κάποιος, ἀλλὰ εἶναι περιθωριοποιημένα, «ἀκραῖα», φτού-κακά κόμματα.

Δεύτερον, γιὰ τὴν ΝΔ καὶ τὸ ΠΑΣΟΚ, ὑπάρχει ὄντως θέμα. Ἀλλὰ πολὺ μεγαλύτερο θέμα ἀπὸ αὐτὸ ποὺ θέτει ὁ ἀνώνυμος. Καὶ τὸ θέμα εἶναι ὅτι ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ὡς ἰδεολογία, ἀντίληψις, κατεστημένο, διαπλοκή (πολιτική, δημοσιογραφική, ἀκαδημαϊκή, καλλιτεχνική, οἰκονομική) κάνει κάτι πολὺ περισσότερο ἀπὸ τὸ νὰ ἀντιπολιτεύεται: Ὁ ΣΥΡΙΖΑ κυβερνᾶ.

Αὐτὸ εἶναι τὸ ζήτημα ποὺ καλεῖται νὰ ἐρμηνεύσῃ καὶ νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὸ παρὸν ἱστολόγιον. Ἡ στρέβλωσις τῆς Δημοκρατίας ἐν Ἑλλάδι, ὅπου μιὰ μικρὴ μειοψηφία «προοδευτικῶν» νεοταξικῶν ἐθνομηδενιστῶν ἔχει διαπλεχθεῖ μὲ τὴν ἐξουσία καὶ ἀποτελεῖ κατεστημένο στὸν τόπο.

Ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἐξουσιάζει τὴν ΝΔ (ἐν μέρει, βεβαίως, ὡς «ἐκσυγχρονιστικὸς» νεοφιλελευθερισμός), ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἐξουσιάζει τὸ ΠΑΣΟΚ (ὡς «ἐκσυγχρονισμὸς»... σκέτος), τὰ ΜΜΕ, τὶς δεξαμενὲς σκέψεως («θινκ τανκ») καὶ τοὺς κρατικοὺς ὀργανισμούς, τὰ δημόσια πανεπιστήμια, ὅλο τὸ διαπλεκόμενο κράτος. Καὶ στρεβλώνει τὴν δημοκρατία, περιφρονεῖ βάναυσα τὴν λαϊκὴ θέλησι, ὑπηρετεῖ τὴν νέα τάξι.

Οἱ Ἕλληνες πολίτες, ἐπὶ παραδείγματι, ἀντιτίθενται μὲ συντριπτικὴ πλειοψηφία (ὅπως δείχνουν ὅλες οἱ ἔρευνες κοινῆς γνώμης), στὴν ἄνευ ὅρων εἰσβολὴ τῆς τουρκίας στὴν Ε.Ε., στὴν ἀπεμπόλησι τοῦ ὀνόματος καὶ τῆς κληρονομιᾶς τῆς Μακεδονίας, στὴν πλεκτάνη Ἀννάν, στὸ καπιταληστρικὸ εὐρωσύνταγμα, στὴν ἄνευ ὅρων καὶ ὁρίων λαθρομετανάστευσι (μαζικὸ ἐποικισμὸ καὶ δημογραφικὴ ἀλλοίωσι), στὸν ἐθνομηδενισμὸ στὴν παιδεία καὶ στὸν ἀφελληνισμὸ τῶν σχολικῶν βιβλίων κ.λπ. κ.λπ. (Ἡ «δεξιὰ» Ν.Δ. λύσσαγε νὰ ἐπιβάλῃ στὸ παιδί μου τὴν ἐθνικῶς ἀποχρωματισμένη «Ἱστορία» τῆς Ρεπούση, ἐνεργοῦ κομματικοῦ μέλους τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, γιὰ νὰ μὴν ξεχνιόμαστε! Τὶ χαρακτηριστικότερο!)

Ἀντίθετα μὲ τὴν θέλησι τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν, ἐπιβάλλεται, καὶ λυσσᾷ νὰ ἐπιβληθῇ ἀκόμη σκληρότερη, ἡ θέλησι τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, τοῦ ρὸζ ἀριστεροῦ μπέζ νεοφιλελευθεροδέξιου, δηλαδή, κατεστημένου καὶ τῶν ντόπιων καὶ ξένων συμφερόντων ποὺ αὐτὸ ἐκπροσωπεῖ καὶ ὑπηρετεῖ.

Αὐτὴν τὴν στρέβλωσι τῆς δημοκρατίας μας καλεῖται, κατὰ τὴν γνώμη μου, νὰ ἐπισημάνῃ καὶ νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὸ παρὸν ἱστολόγιο.

Pike είπε...

Αντε βρε παιδιά, ένα ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ σχόλιο, γιατί - παρόλα όσα λέτε έχω (δυστυχώς) ΠΟΛΛΑ να ασχοληθώ..απλώς, αφού άρχισε μία "συζήτηση" ας μπει (τουλάχιστον από την πλευρά μου) ένα τέλος. Πάμε λοιπόν:

1)@martingale
"Ο καθεις μπορει να κανει μπλογκ ακομα και για την κακουργα κενωνια". Συμφωνώ απολύτως - μόνο που το τι είδους μπλογκ κάνει ο καθένας δείχνει και κάποια πραγματάκια..εν πάση περιπτώσει, έχεις δίκιο - άλλωστε, όπως είχε πει και ο φιλόσοφος Clint Eastwood "οι απόψεις είναι σαν τις κ*****πίδες. Ο καθένας έχει από μία".
"Οσο για μαθηματα ορθογραφιας δεν χρειαζομαστε". καλά. αυτο άστο να πει καλύτερα...απλώς, κοίταξε τα ποστς της παρέας σου ΜΑΖΙ με κάποιν που να ξέρει ΚΑΛΑ ελληικάκαι θα σου πει.
2)@creveld
" Λοιπόν σκέφτομαι να αρχίσω να κάνω και ενσυνείδητα ορθογραφικά λάθη ώστε να έχεις με κάτι να ασχολείσαι"..τώρα μάλιστα, "ενσυνείδητα [SIC] λάθη" (ψάξε να βρεις τι σημαίνει εννοιολογικά αυτό που έγραψες) λοιπόν, όπως λέμε "όσα δε φτάνει η αλεπού", αλλά, βεβαίως, δεν είναι η ορθογραφία το κύριο θέμα μας.
"Δεν είναι πολιτική του μπλοκ να χρωματίζεται κομματικά και ιδεολογικά. Θεωρούμε ότι το καλύτερο είναι να παρουσιάζουμε τα γεγονότα όπως έχουν κάνοντας πάντα την απαραίτητη κριτική και σχολιασμό αλλά αποφεύγοντας, στο μέτρο του δυνατού, την ιδεολογικοπολιτική μας θέση. Τώρα εαν νομίζεις ότι θα παραβλέψω αυτή τη πολιτική επείδη μου παρουσιάζεις το φοβερό, παραπονιάρικο "επιχείρημα": "εγώ σου είπα τι είμαι, εσύ γιατι δε μου λες;", ε είσαι γελασμένος.
Μα, καλό μου παιδί, μόνο και μόνο η θεματική του μπλογκ σας, ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση..τόσο πολύ ντρέπεστε γι' αυτήν και δε τη λέτε, ή απλώς προσπαθείτα να ψαρέψετε σε θολά νερά;
"Παραπονιάρικο επιχείρημα"???!!! Α, καλά, πέρα από το προβληματάκι με την ορθογραφία, εδώ υπάρχει και θέμα στοιχειώσους κατανόησης εννοιών, αλλά - λυπάμαι - δεν είμαι υπεύθυνος για τις νοητικές λειτουργίες αυτών που διαβάζουν τι γράφω...ας καταλαβαίνουν ό,τι θέλουν.
-"σε τρώει μάλλον το μαράζι να μάθεις ποιός κριτικάρει το ΣΥΡΙΖΑ."...η αλήθεια έιναι ότι από χθες που διάβασα τα ποστς σου, έχω πέσει σε βαριά κατάθλιψη..ΝΑΙ, ο ομολογώ...με έχει φάει το μαράζι!!!
- "Στο θέμα όμως της εύνοιας των ΜΜΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είσαι φαουλ τελείως." Εξακολουθώ να πιστεύω - από τις περιορισμένες πηγές πληροφόρησης που έχω - ότι έχω δίκιο. ΩΣΤΟΣΟ, συμφωνούμε σε ΕΝΑ σημείο - στο θέμα του γιού του Βούτση, από αρκετά ΜΜΕ υπήρχε μία ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ μεταχείριση (που αν είχες κάνει τον κόπο να δεις το pikes-place.blogspot.com θα είχες δει πως αναφερόμουν σε αυτήν)
- "Θα σου πρότεινα λοιπόν να αρχίσεις τις ψυχιατρικές και πολιτικές σου αναλύσεις από τα απλά και από τους ομοιδεάτες σου που φροντίζουν να αντιμάχοντε εύκολους στόχους (πχ ΛΑΟΣ και ΚΚΕ)". Καταρχήν δεν είναι "ψυχιατρικές" (ούτε καν "ψυχαναλυτικές", που θα ήταν πιο σωστός όρος) αναλύσεις. Κατά δεύτερο, μπορεί για σένα και την παρέα σου αν μην είναι σημαντικό, αλλά ΕΙΠΑ από΄την αρχή ότι δεν ανήκω στον χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, μάλλον, τα "εργαλεία" της πολιτικής σας ανάλυσης δεν είναι ανεπαρκή να το πω ΑΠΛΑ και όσο πιο ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ μπορώ: αν θέλεις να με κατατ΄'αξεις κάπου, βάλε με στην ΕΞΩκοινοβουλευτική αριστερά

-@cacofonix
Α!!! μάλιστα...να και μαθήματα δημοκρατίας τώρα. Αν αυτό κατάλαβες από όλη τη συζήτηση, τι να πω...αντε, βρε, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

-@creveld (again)
"Αντιλαμβάνομαι ότι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έχετε εκνευριστεί που κάποιος για πρώτη φορά σας κάνει κριτική αλλά ελπίζω αυτό να είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε επιτέλους να κάνετε διάλογο πιθανώς και κάποια αυτοκριτική."... Εδώ έχουμε την περίπτωση, που όπως λέει ο Σαββόπουλος "κι ο Μπιθικώτσης τον διώχνει και του λέει 'που να σου εξηγώ'". να σου πω μόνο, γιατί άρχισε και γίνεται βαρετό, ότι ΠΟΛΥ πριν εσύ ανακαλύψεις τη ΔΑΠ, εγώ είχα διαγραφεί από φορέα παραπλήσιο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ακριβώς ασκούσα κριτική (κοινώς, πάρε το καραβάκι σου και φύγε)
"Συμφωνειτε με την προτροπη Αλαβανου να γινονται αντιγραφες? Πειτε την αποψη σας χωρις φοβιες για ασφαλειες"..ΟΧΙ, δε συμφωνώ ΓΕΝΙΚΑ..και το "γενικά" το λέω, γιατί κι εγώ έχω αντιγράψει κάποιες φορές. Αλλωστε, αν κάνεις τον κόπο να δεις το αρχικό μου σχόλιο, είπα ότι η δήλωση δεν ήταν ιδιαιτέρως επιπτυχής. ΟΜΩΣ, όπως λέει και κάποιος "ανώνυμος": Υπάρχουν πολυ σοβαροτερα θεματα να ασχολειται καποιος"..και αυτή εμμονή σας δείχνει κάτι.

-@ ανώνυμος αθηναίος (κουράγιο, το τελευταίο είναι - σε μένα το λέω, όχι σε σας)
"Δεν μας είπες μόνο εσείς οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι για την παιδεία τι θέση παίρνετε (αλήθεια πήρατε θέση; Για την Ναυτοεπισκευαστική πήρατε όμως) για το ατόπημα του Αλαβάνου. Και αυτό λέει πολλά για αυτούς που η πολιτεία, με λεφτά του φορολογούμενου, εμπιστεύεται τα παιδιά του, να μάθουν γράμματα."
Μάλιστα...λοιπόν, όπως ίσως ξέρεις, υπάρχει μάι (εκλεγμένη) ηγεσία των εκπαιδευτικών στην οποία εγώ δεν ανήκω, άρα δε μπορώ να απολογηθώ εξ ονόματός της. Τώρα, ατα υπόλοιπα, για όσους εκαφρώς ασχολούνται με το "άθλημα" είναι γνωστά: η κλασσική νεοφιλεύθερη θέση "για όλα τα στραβά στην παιδεία φταίνε οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών". ΕΜΠΡΟΣ για ιδιωτικοποιήσεις!!!
-"Εγώ έτσι έμαθα παλιώτερα από τον διευθυντή του δημοτικού που πήγαινα. Σήμερα κλέβεις ένα αυγό, αύριο κλέβεις ένα βόδι" Αφόρητες κοινοτοπίες...πάντως, είναι θετικό ότι μάλλον δεν πήγαινες στο ίδιο σχολείο με όσους τα πήραν από χρηματιστήριο, ομόλογα κλπ.
- "Αλλά από ότι καταλαβαίνω αυτά τα απλά πράγματα περί ηθικής εσείς οι προοδευτικάριοι "αριστεροί" τα θεωρείτε ξεπερασμένα και ίδια της καπιταλιστικής κοινωνίας, ενώ στον σοσιαλισμό...(της νέας τάξης όμως, επειδή αυτός του Μαρξ, πήγε εκεί που ήταν η θέση του, στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας)". Περί "ηθικής" βλ. αμέσως παραπάνω..τα περί "προοδευτικαρίων αριστερών σε εισαγωγικά" απλώς τα προσπερνώ..έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ανήκω σε καμμία από τις δύο κατηγορίες..δηλώνω μαρξιστής και κομμουνιστής (για περισσότερες πληροφορίες βλ. Αλτουσέρ..όχι, όχι, καμμίά σ΄χεη με αμορτισέρ).
Τον φουκαρά τον Κάρολο...στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίς λοιπόν..μα, γαι μισό λεπτό, κάτι τέτοια δεν έλεγε και ο φέρελπις Φουκουγιάμα (ρώτα γι αυτόν την παρέα που έχει το μπλογκ - κάτι θα έχει πάρει - ίσως - το αυτί τους σε κομματικές συνευρέσεις). ΠΑΕΙ, λοιπόν..μας τελείωσε και η ιστορία, και ολι ταξικοί αγώνες και, βεβαίως ο Μαρξ....
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όλους σας :-)
Όταν κάποιοι (οπωσδήποτε όχι όλοι) παρανομούν θα πρέπει όλοι να γίνουμε παράνομοι; Τι σόϊ λογική είναι αυτή; Από πότε δυο στραβά κάνουν ένα ίσιο;

Αν καταλαβαίνω καλά επειδή τυχαίνει να έχω και πιο πολλά χρόνια στην πλάτη μου από σένα, τα περί δημοκρατίας και νόμων που λέει ο Αλεκάρας και οι φίλοι του ας πούμε, όπως εσύ, είναι μπούρδες και μόνο για όσους τα πιστεύουν. Στην ουσία αυτό που εννοεί είναι "κλέφτε και παρανομήστε όπως μπορείτε, γαιτί είμαστε σε κοινωνία κλεφτών".

Ανώνυμος είπε...

Pike

εισαι υπερ των ελληνικων που θελει ο κυριος Αλαβανος, προιοντα δηλαδ αντιγραφης και ημιμαθειας. Οποτε γιατι σε χαλανε τα ορθογραφικα

Ανώνυμος είπε...

Και ελεος τα μηνυματα σου αποπνεουν το γνωστο Συριζιστικο αριστερο λαικισμο, ακους εκει τα σχολεια εκεινων που εκλεψαν τα ομολογα. Παντως δεν ξερω αν πηγαν στα σχολεια των Πασαρη-Ρωχαμη κλπ

Pike είπε...

Για ΟΛΑ μετά το "ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ κλπ." φταίει ο δαίμονας του πληκτρολογίου (και του copy and paste)...το ποστ μου τελειώνει στο :-)

Pike είπε...

@martingale
Μα καλά...λαμπρό΄στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με τόσο καλές σπουδές (αλήθεια, γράφοντας το προφιλ σου νόμιζες ότι γράφεις CV για πρόσληψη;) και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;;!!!
"εισαι υπερ των ελληνικων που θελει ο κυριος Αλαβανος, προιοντα δηλαδ αντιγραφης και ημιμαθειας. Οποτε γιατι σε χαλανε τα ορθογραφικα"
"Και ελεος τα μηνυματα σου αποπνεουν το γνωστο Συριζιστικο αριστερο λαικισμο, ακους εκει τα σχολεια εκεινων που εκλεψαν τα ομολογα. Παντως δεν ξερω αν πηγαν στα σχολεια των Πασαρη-Ρωχαμη κλπ"
...Είπαμε..ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει..
Κι επι τη ευκαιρία...αυτό το μετριόφρον 9όσον αφορά στο pundit) "Capitalism pundit with pro regulation opinions trying to form a debate against radical capitalism espoused by extreme libertarians", γιατί δεν το λες πιό απλά; ντρέπεσαι να πεις ότι δηλώνεις νεοφιλελεύθερος;;
Over and out._

Ανώνυμος είπε...

Αν η φραση pro regulation σου κανει για νεοφιλελευθερη (αληθεια τι σημαινει νεοφιλελευθερισμος) μαλλον πρεπει να ψαξεις τα αγγλικα σου. Και στο κατω κατω και να ειμαι νεοφιλελευθερος, τι σημαινει? Αποβλητος?
Τωρα για το προφιλ μου, εαν περιμενα προσληψη απο το μπλογκ μαλλον θα ημουν ηλιθιος και δεν θα ειχα κανει τις σπουδες που εκανα και μαλλον συνεχιζω.

Pike είπε...

Να "ΨΑΞΩ" τα αγγλικά μου...μάλιστα..θα το κάνω, αν μου υποσχεθείς ότι και συ θα "ψάξεις" τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σου.
Επειδή η ώρα είναι προχωρημένη (και επειδή δεν κάνω μαθήματα σε αγνώστους δωρεάν)απλώς σου παραθέτω κάτι πρόχειρο για να βοηθήσω στην κατανόηση του όρου (και για να εξηγήσω πώς το pro regulation συνάδει απολύτως με την έννοια του ΝΦ)- για περaιτέρω βιβλιογραφία ψάξε και λίγο μόνος σου ή βλ. τις δημοσιεύσεις μου
"Whereas classical liberalism represents a negative conception of state power in that the individual was to be taken as an object to be freed from the interventions of the state, neo-liberalism has come to represent a POSITIVE conception of the state's role in creating the appropriate market by PROVIDING the conditions, laws and institutions necessary for its operation..."
(Olssen, M. 1996, "In Defence of the Welfare State and of Publicly Provided Education, Journal of Education Policy 11, p. 340 - υπογραμμίσεις δικές μου).
ελπίζω να βοήθησα τις νεοφιλελεύθερες αναζητήσεις σου.
Για άλλες πληροφορίες (τιμή συζητήσιμη, αφού κυριαρχεί η οικονομία της αγοράς) στο μπλογκ μου...βαρέθηκα εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Neoliberalism refers to a political movement that espouses economic liberalism as a means of promoting economic development and securing political liberty. The movement is sometimes described as an effort to revert to the economic policies of the 18th and 19th centuries classical liberalism.[1] Strictly in the context of English-language usage the term is an abbreviation of "neoclassical liberalism", since in other languages liberalism has more or less retained its classical meaning.


The definitive statement of the concrete policies advocated by neoliberalism is often taken to be John Williamson's[3] "Washington Consensus" , a list of policy proposals that appeared to have gained consensus approval among the Washington-based international economic organizations (like the IMF and World Bank). These reforms are described by Dani Rodrik[4] as:

* Fiscal rectitude, meaning that governments would cut expenditures and/or raise taxes to maintain a budget surplus
* Competitive exchange rates, whereby governments would accept market-determined exchange rates, as opposed to implemented government-fixed exchange rates, as had prevailed under the Bretton Woods System
* Free trade, which means the removal of trade barriers, like tariffs, subsidies, and regulatory trade barriers
* Privatization, which means the transfer of previously-public-owned enterprises, goods, and services to the private sector.
* Undistorted market prices, meaning that governments would refrain from policies that would alter market prices.
* Limited intervention, with the exception of intervention designed to promote exports, some kinds of education or infrastructural development.[5]


Αρα απο οτι βλεπεις ξεκαθαρη εννοια του τι ειναι νεοφιλελευθερισμος δεν υπαρχει. Και νομιζω κανεις συνειδητος φιλελευθερος δεν αυτοκαθοριζεται ως νεοφιλελευθερος.
Απο Βικιπαιδεια αυτα και επειδη μου αρεσει να κανω μαθημα δωρεαν σε αγνωστους (μου βγαινει το αριστερο μου που και που) ειπα να σου κανω.
Προφανως και δεν διαφωνω σε ολα απο τα παραθεμενα

Creveld είπε...

@pike

Βρε λεβέντη μου...Το κούρασες. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει...αν δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις, καλύτερα να σιωπάς.

Είναι ξεκάθαρο από την εμμονή σου πως η ύπαρξη του μπλογκ σε έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα. Είπαμε είναι το πρόβλημα του ιδεολογικοπολιτικού σας χώρου αυτό. Θέλετε να είστε υπεράνω κάθε κριτικής.

κάποια τελευταία βασικά σημεία και δε νομίζω να ασχοληθώ παραπάνω με τη περίπτωση σου.

α) Ρωτάς και ξαναρωτάς που ανοίκουμε/ανοίκω ιδεολογικά. Από αυτό που σου έγραψα παραπάνω: " Θεωρούμε ότι το καλύτερο είναι να παρουσιάζουμε τα γεγονότα όπως έχουν κάνοντας πάντα την απαραίτητη κριτική και σχολιασμό αλλά αποφεύγοντας, στο μέτρο του δυνατού, την ιδεολογικοπολιτική μας θέση"
ΤΙ ακριβώς ΔΕΝ καταλαβαίνεις;

β)Το που ανοίκεις εσύ ιδεολογικά και το αν θεωρείς πως οι μαρξιστικές αναλύσεις εξηγούν τη σύγχρονη πολιτικο-οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα είναι δικό σου θέμα και δε νομίζω πως μας αφορά ιδιαίτερα.

γ)Όσον αφορά για την "ναι μεν αλλά" θέση σου για τις αντιγραφές τι να πω...υποθέτω πως είναι χαρακτηρίστικό του χώρου σας να θεωρείται τα πάντα σχετικά... Όπως είναι και η ιδεολογία του κόμματος που εξετάζουμε εδώ άλλωστε:) Μάλλον για αυτό ακόμα δεν έχουμε βρει και άκρη ποιές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ακροαριστερή βία κλπ

δ)Το γεγονός πως αναγνωρίζεις το αυτονόητο, δηλαδή τη σκανδαλώδη συγκάλυψη του θέματος Βούτση από τα ΜΜΕ είναι αξιέπαινο. Ίσως μελετώντας τα όσα γράφουμε εδώ παρατηρήσεις και άλλα περίεργα του ΣΥΡΙΖΑ που τα ΜΜΕ (αν και δεν αγνοούν) φροντίζουν πάντα να συγκαλύπτουν.

ε)Τελειώνοντας να σου πω πως έχεις μπερδέψει στις απαντήσεις σου τα κείμενα του φίλου Martingale με τα δικά μου και δε πολυβγαίνει νόημα.

στ΄)Επίσης όταν παρουσιάζεσαι εδώ ως διορθωτής κειμένων (λόγω έλλειψης άλλων επιχειρημάτων) και κάνεις και ολόκληρο θέμα επειδή παρατόνισα τη λέξη "παιδιά" θα έπρεπε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στο πως γράφεις. Φρόντισε λοιπόν
1. να τονίζεις όλες τις λέξεις, (είναι άλλωστε και όχι "αλλωστε").
2.Να μην ανακαλύπτεις καινούριες λέξεις (δεν υπάρχουν "επιπτυχής" και "σ΄χεη")
3. να μην τρως γράμματα από λέξεις (είναι όλοι και όχι "ολι").
4. Να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα γράμματα για κάθε λέξη( είναι στοιχειώδους και όχι "στοιχειώσους")
5. Το ελληνικό ερωτηματικό παραμένει ακόμα το (;).
Αυτά απλά ενδεικτικά κυρ δάσκαλε. Εαν ψάξεις τα τελευταία σου ποστ θα βρεις και άλλα.
Κατανοώ πως έγραψες ότι έγραψες κάπως αργά και προφανώς μετά από μπύρες (ή και τίποτε άλλο) αλλά υποθέτω πως θα έπρεπε να αναμένεις ανάλογη κριτική με τη δική σο

SPY είπε...

@creveld

"Υποθέτω ο ηγέτης σας( Αλαβάνος) θα ήταν υπερ αυτής της απόφασης:)"


Α του Σύριζα είμαστε τελικά;

Συνεννοήσου όμως και με τούς υπόλοιπους ομοϊδεάτες σου για να πάρετε μια γενική απόφαση -πχ μέσω ψηφοφορίας- για το που θα μας κατατάξετε...
Διότι έχουμε εμπερδευθεί ολιγουλάκιον τις. Άλλος λέει ΠΑΣΟΚ, άλλος λέει ΝΔ, άλλος ΔΗ.ΑΝΑ, άλλος αναρχικοί, άλλος ΚΚΕ, εσύ τώρα Σύριζα.

Όχι τίποτα άλλο, άλλα για να ξέρουμε και τι να λέμε στον κόσμο που ρωτάει...

Cacofonix είπε...

-@Pike
-@cacofonix
Α!!! μάλιστα...να και μαθήματα δημοκρατίας τώρα. Αν αυτό κατάλαβες από όλη τη συζήτηση, τι να πω...αντε, βρε, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!


Είναι ακριβώς αυτό δείγμα της αντίληψης που έχετε όλοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δεν μας βολεύει υπόγεια το καταδικάζουμε, ενώ μόνο εμείς είμαστε δημοκράταρες και προοδευτικοί...

Κι ο Μάο Τσε Τούγκ κάπως έτσι ξεκίνησε την ... πολιτιστική του επανάσταση...

Το Internet, προϊόν των νεοφιλελεύθερων Αμερικάνων, είναι μια πλατφόρμα δημοκρατίας, που οι ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα αδυνατούν να ελέγξουν ιδεολογικά. Πάρτο χαμπάρι...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι,

σταματήστε να ασχολείστε με τον Pike. Συζητά καλά το παιδί, δεν είναι κουκουλοφόρος (εννοώ ότι δεν κρύβεται πίσω από την σχετική ανωνυμία του διαδικτίου για να βρίσει, συκοφαντήσει, απειλήσει εκ του ασφαλούς όπως κάτι αριστεροχασικλωμένα παλικάρια) αλλά μέχρι εκεί.

Θα έλεγα να δείτε το http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/Αλαβάνος-Αλέξανδρος/ όπου ήδη έχει γίνει μια καλή παράθεση και παρέχει πολύ υλικό το οποίο αν μη τι άλλο ξεβρακώνει στην κυριολεξία την πολιτικοιδεολογική γύμνια του Αλεκάρα και του ψηφοθηρικού του μορφώματος. Έχει πολύ υλικό...

Ο Αλεκάρας είναι δημαγωγός πρώτης αλλά που κάποιοι υποστηριχτές του νομίζουν ότι είναι αριστερός. Ο Καραϊσκάκης είχε πεί "αλλοίμονο σ'αυτόν που θα γίνει αφέντης χωρίς να είναι ποτέ δούλος".

Αυτός πάντα χορτάτος ήτανε τι να καταλάβει από πείνα και πεινασμένους;

Αθηναίος

Ανώνυμος είπε...

...Και φυσικά είναι σαφές ότι όταν σταματήσει η ασφυκτική πίεση της Κυβέρνησης που ασκήθηκε στο πανεπιστήμιο δεν θα υπάρχει καν η δυνατότητα κάποιων να δημιουργούν εκδηλώσεις βίας -οι οποίες τελικά είτε υπαγορεύονται, είτε αν δεν υπαγορεύονται βοηθούν την Κυβέρνηση- και να έχουμε τέτοια φαινόμενα. Κατοχύρωση του ασύλου.... (http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=end070215.txt).

Στις αρχές του καλοκαιριού βιάσαν για παράδειγμα μια φύλακα στην φοιτητική εστία. Έτσι το εννοεί το άσυλο ο Ταλημπάνος; Ασυλία σε βιαστές; Η ασυλία για τους κουκουλοφόρους είναι δεδομένη και συγκεκριμένη δεν το συζητάμε. Βούτσης λέγεται.

Αθηναίος

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε με το ασφαλιστικό, που θα μας αναγκάσει να δουλεύουμε μέχρι τα 70, μην ασχολείστε με το ΦΠΑ, που θα τον αυξήσουν 2 μονάδες μέσα στον Νοέμβριο ( βλ. Ελευθεροτυπία 14/10 ), μην ασχολείστε με το πετρέλαιο που θα εκτιναχθεί η τιμή του, ασχοληθείτε με τον Αλέκο, πως κλάνει, γιατί βήχει και αν το παίζει αριστερός.

Greg είπε...

Μην ασχολείστε με το ασφαλιστικό, που θα μας αναγκάσει να δουλεύουμε μέχρι τα 70,

Μα καλά δεν το έσωσε το ασφαλιστικό η λαθρομετανάστευση;

Σοκάρομαι.... Ψέμματα έλεγαν τόσο καιρό ο Παυλόπουλος, ο ΓΑΠ κι' ο Αλαβάνος! Και είχε δίκιο η Αλέκα;

Αν υποψιασθώ ότι δεν είναι και "πολύχρωμη" η αριστερά των κινημάτων, δεν θα τ' αντέξω! Θα κλατάρω σας λέω... :-)

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη προσπάθεια παιδία. Θα πρότεινα να αρχίζατε σιγά σιγά να ψάχνετε και το τι λένε οι εφημερίδες και περιοδικά των κομμάτων που συνεργάζεται ο ΣΥΝ. Το τι γραφουν είναι ικανό να σε στείλει στο τρελλάδικο.

Θεωρώ μέγιστο πολιτικό ατόπημα και έσχατη ψηφοθηρική πολιτική του Αλαβάνου που έβαλε τον κάθε ακροαριστερό πικραμένο στο ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά νομιμοποιεί ακραίες και ανοιχτά αντεθνικές θέσεις.
Συγχαρητήρια για την αποκάλυψη σχετικά με τις αντιπατριωτικές θέσεις της ΔΕΑ (εδώ δε μιλάμε για αντιεθνικισμό ή αντισωβινισμό αλλά για αντίθεση ακόμα και στο πλέον απλό και ουσιώδες που είναι η αγάπη για τον τόπο), όπως και επίσης για την αποκάλυψη σχετικά με τις ανθελληνικές θέσεις των "οικολόγων" του ΣΥΡΙΖΑ
Εαν οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ είχαν πραγματική αντικειμενικότητα θα είχαν ερευνήσει τις θέσεις αυτών των ακροαριστερών κομματιδίων. Αλλά όπως είπε και κάποιος παραπάνω το ΣΥΡΙΖΑ έχει ασυλία σε ότι και να κάνει και ότι και να λέει. Τραγικά πράγματα για το τόπο και τη δημοκρατία...

Ανώνυμος είπε...

Για τον αρχιλαϊκιστή Αλεκοαλαβάνο αρκεί μόνο η παράφραση της βιβλικής ρήσης : "Ο ασυνάρτητος πρώτος τον πλίνθον βαλέτω"

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπαι ειναι Αντι-ΛΑΟΣ οποτε δεν χρειαζεται εμεις να τον καθορισουμε, το κανει ο ιδιος μια χαρα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Spy, όπου και να ψάξω στο Ίντερνετ, εκεί είσαι! Έκλεισε το funel.blogspot.com και ψάχνεσαι να διαδώσεις την ιδεολογία σου; Η αλήθεια είναι ότι αποτελείς δέλεαρ για να αντιπαρατεθεί κανείς μαζί σου...

Κατ' αρχήν είναι πολύ βολικό να λες ότι δεν ψηφίζεις τίποτα και ότι δεν ανήκεις σε κανέναν. Πέρα του ότι φαίνονται ξεκάθαρα οι αμετανότητα αριστερές σου απόψεις, δεν παίρνεις ξεκάθαρη θέση, ώστε να μην μπορείς να γίνεις στόχος ευθείας κριτικής. Το επιχείρημα "δεν χρειάζεται να ανήκουμε κάπου και δεν είμαστε πρόβατα κανενός" είναι για να αποφύγεις την κατ' ουσία αντιπαράθεση του κόμματος που υποστηρίζεις και δεν αποκαλύπτεις.

Παιδιά, ο Αλέκος Αλαβάνος είναι μέγας λαϊκιστής, άκρως επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα και ικανός να μιλήσει για συγκεκριμένα μόνο ζητήματα. Χαρακτηριστική η ερώτηση στο debate για το Σκοπιανό, όταν την αοριστολογία του θα την ζήλευε και ο Αβραμόπουλος την εποχή που τον ρωτούσαν τι εκφράζει το ΚΕΠ. Ο άνθρωπος είναι καιροσκόπος και ένας ακόμα μέτριος αρχηγός της Αριστεράς (μαζί με την Κωνσταντόπουλο, Δαμανάκη) μετά τον καθ' όλα αξιόλογο και σωστό ιδεολόγο, Λεωνίδα Κύρκο.

Όταν τον ακούω μου έρχεται στο μυαλό ο Βέλτσος, που τον είχα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος νόμιζε ότι το να δηλώνεις υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή σου είναι εφάμιλλο του να δηλώνεις υπερήφανος για την μπάλα που παίζει ο Παναθηναϊκός την τελευταία πενταετία.

Σκεφθείτε μόνο να έλεγε στα ίδια παιδιά ο Καρατζαφέρης ότι σε περίπτωση αντιγραφής θα ακολουθήσει άνοιγμα χειρός και βουρδουλιά με χάρακα ή ακόμα τράβηγμα από τις φαβορίτες όπως στις ταινίες με σχολεία της δεκαετίας του '80.

SPY είπε...

Μαρτινγκέιλ, πολλά πράγματα μπορεί να είμαι, το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ κάποιο γλυφτοκομματόσκυλο...


Κάφρε7 που με είδες αλλού και δε σε είδα εγώ;
Συνήθως μόνο στο μπλογκ μου συχνάζω. Από εδώ πέρασα απλά μια βόλτα από περιέργεια και έτυχε να κάνω ένα σχόλιο. Ούτε καν το ήξερα το μπλογκ, το πληροφορήθηκα από ένα από τα παληκάρια εδώ που έγραψαν στα γρήγορα κάτι στα κόμμεντς μου για να κάνουν διαφήμιση.

Δείξε μου επίσης και που με είδες να διαδίδω κάποια ιδεολογία. Ειδικά αυτό, θέλω οπωσδήποτε να το δω με ανυπομονησία.

Όσο για το άλλο που λες, ακόμα και να ψήφιζα κάτι, εσύ όταν αντιπαρατίθεσαι με κάποιον, αντιπαρατίθεσαι με τις απόψεις του ή με το κόμμα που ψηφίζει;
Μην αρχίζεις και συ σαν τον Μαρτινγκέηλ με αυτή την ηλίθια ετεροπροσδιοριστική λογική.
Αν είναι έτσι πήγαινε κατευθείαν στον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος που ψηφίζει ο συνομιλητής σου και μη χαραμίζεις τσάμπα την ώρα σου.

Ανώνυμος είπε...

Το σάιτ με την αξιολόγηση των βουλευτών είναι ένα από αυτά. Έχω δίκιο ή όχι; Το σχόλιο για την διάδωση της ιδεολογίας σου περισσότερο χιουμοριστικό ήταν. Εξάλλου, σου έχω ξαναγράψει ότι είσαι διαβασμένο άτομο και έχεις άποψη, άσχετα αν μας χωρίζει το χάος ιδεολογικά. Μακάρι να μπαίνεις και να γράφεις και εδώ να κάνουμε και τον χαβαλέ μας. Απλά εδώ θα παίζεις εκτός έδρας, όχι όπως στο σάιτ του Funel. Σήμερα το ανακάλυψα και εγώ το blog, δεν το γνώριζα και μακάρι να πάει καλά και να έχει επισκεψιμότητα.

Όσο για το θέμα της κομματικής ταυτότητας, πάνω απ' όλα γίνεται μάχη απόψεων, αλλά πολλές φορές έχεις χαρακτηρίσει κάποιον με βάση το ποιον έχει ψηφίσει. Ειδικά με όσους έλεγαν ότι ήταν ΛΑ.Ο.Σ. Τους σταύρωνες για τα καλά! Γι' αυτό σου λέω ότι για να μιλάμε από κοινή αφετηρία, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τι στηρίζει ο άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Αν η ενασχοληση με τα κομματα ειναι κομματοσκυλισμος τοτε πηγαιντε για ιδεολογια σε κανα συλλογο σωτηριας της φωκιας

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια εχουν σκυλιασει οι συριζαιοι με αυτο το μπλογκ!
πολυ το γουσταρω γιατι πολυ απλα τους ξεβρακωνει καθημερινα

Ανώνυμος είπε...

Πολύ απλά όσοι δεν γουστάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο ξύδι μαζί με ένα λαγό στιφάδο, και μια coca-cola zero, θα σας ηρεμησει!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.........

Ανώνυμος είπε...

ο κ Πρετεντερης γραφει λοιπον πολυ σωστα για τους κανονες και την υπακοη των παιδιων σε αυτους. Εκεινο που ξεχασε να μας πει ειναι ποσους κανονες ηθικης και δεοντολογιας παραβιάζει ο ιδιος καθε μερα κανοντας το γιουσουφακι του Λαμπρακη με αντιτιμο βεβαια τα διδακτρα του κολλεγίου για τα βλασταρια του. Βεβαιως και ειναι δυσκολο να εισαι πατερας!! οταν ομως δε βλεπεις τιποτα παρα το ειδωλό σου στον καθρεφτη δεν ειναι δυσκολο ειναι αδύνατον. Ο Αλαβανος ειπε τη μαλακια του!! Ο Πρετεντερης την έκανε θεμα!! και τα παιδακια στο δημόσιο Κολωνου ειναι χωρις δασκαλα....