Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Πολλές ιστοριές στα Ελληνικά σχολεία;

Ο αγαπημένος της παράταξης του Αλέκου, Άκης Γαβρηιλίδης στο Forum του ΕΚΦ, μεταξύ άλλων, διατυπώνει νέες ιδέες για τα Ελληνικά σχολεία:

"Για παράδειγμα, ο μαθητικός πληθυσμός σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι Ein Volk, δεν έχει μία αλλά πολλές εθνοτικές καταγωγές (π.χ. έχει αλβανική, πακιστανική, νιγηριανή κ.ο.κ.). Ούτε και στο παρελθόν ήταν, εξάλλου. Και εν πάση περιπτώσει, εμείς, ως κομμουνιστές, δεν έχουμε κανέναν ιδιαίτερο λόγο να επιθυμούμε να ενοποιηθούν εθνικά όλες αυτές οι ποικίλες προελεύσεις, τις οποίες θεωρούμε πλούτο άξιο να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει αναγκαία να απομακρυνθούμε από τον τόσο προσφιλή στον κ. καθηγητή ενιαίο και ομογενή καθορισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με βάση το έθνος· να ζητήσουμε δηλαδή εμείς να διδάσκονται με πολλαπλούς τρόπους πολλαπλές ιστορίες στο ελληνικό σχολείο (π.χ. η ιστορία της Αλβανίας, του Πακιστάν, της Νιγηρίας κ.λπ.)."

Ρε τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει;

15 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Συγγνώμη για την αυτοδιαφήμιση αλλά έχω κι εγώ ένα πρόσφατο ποστ για τον Σ(φ)ύριζα

http://omarkosmetamousia.blogspot.com/2007/10/400.html

και ένα ακόμη εδώψ

http://omarkosmetamousia.blogspot.com/2007/09/blog-post_18.html

erevos30 είπε...

Δεν πρεπει να μας κανουν εντυπωση οι θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ.Ειναι το μοναδικο κομμα πλεον στην βουλη των Ελληνων το οποιο εχει σαν στοχο την εθνικη αποδομηση μεσα απο την παιδεια την οικολογια και την κοινωνικη πολιτικη τους.Βεβαια δεν καιγονται το ιδιο για τα ελληνικα σχολεια της Β.Ηπειρου.Οι μονες μειονοτητες τις οποιες αγκαλιαζουν ειναι κατα περιεργη συμπτωση η "σκοπιανη" και η μουσουλμανικη στην θρακη την οποια και κατονομαζουν και τουρκικη με βαση το δικαιωμα των ανθρωπων να αυτοπροσδιοριζονται.

Ανώνυμος είπε...

O ιδιος "κυριος" αποκαλεσε κατι τους Σεφερη-Ελυτη δεν θυμαμαι αλλα δεν ηταν καλο

Ανώνυμος είπε...

Εμάς δεν μας κάνουν εντύπωση erevos30, καιρός είναι να τα μάθουν και αυτοί που τους ψηφίζουν επειδή είναι "επαναστατικό" κόμμα χωρίς να ξέρουν πραγματικά την κατάντια τους.

Καλή επιτυχία με το ιστολόγιο παίδες.

Ανώνυμος είπε...

Τι τους αποκαλεσε δηλαδή τους Σεφερη-Ελυτη; Πού;

Ανώνυμος είπε...

Για τον Σεφέρη δεν ξέρω τι είπε ο κύριος αυτός, αλλά στο ίδιο σάιτ βρήκα ότι ζητάει την απάλειψη της διάταξης του Συντάγματος που ορίζει τη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση ως στόχο της εκπαίδευσης ...

http://www.socialforum-media.gr/forum/viewtopic.php?t=3683

Το σχέδιο αφελληνισμού προχωράει!

Ανώνυμος είπε...

Aυτος ο Γκαμπριελ δεν μπορει να πεταχτει απεναντι στο ισραηλ, ωστε να μην εχει κανενα προβλημα με το τι θα διδασκονται τα παιδια του?

Πρεπει οπωσδηποτε να βρωμιζει μονιμως την Ελλαδα? Για ποιο λογο?
Απο που κι ως που θα ανοιξουμε διαλογο με εχθρους της Ελλαδας?
Εμας μας ρωταει κανεις στην Νικαραγουα τι θα διδασκουν στα παιδια τους?

Ειδατε ποτε καποιον Λετονο υπουργο Παιδειας να ρωταει τους Ελληνες τι να διδασκουν στη χωρα τους και πώς θα διαπαιδαγωγουνται οι νεοι τους?

Για τι πραγμα ακριβως γκρινιαζουν οι εβραιοι? Γιατι δεν λακιζουν?

Ανώνυμος είπε...

Να το παρουν καλυτερα αποφαση οι αλλοδαποι οτι εδω μεσα κουμαντο θα κανουν αποκλειστικα οι Ελληνες, και να αφησουν τα σαπια. Οσοι δεν αγαπουν τη χωρα τους δεν μπορουν να αγαπησουν καμια αλλη. Να τα μαζευουν σιγα σιγα, μας εχουν ζαλισει οι αρουραιοι. Δεν εχουν σπιτι αυτα τα σκουπιδια?

Ανώνυμος είπε...

Μη νομιζουμε οτι μονο ο συριζα και οι αλλοδαποι του ειναι για κλωτσιες. Πασοκ και κκε ειναι ακριβως ιδια "πολιτικη" ρατσα.
Χρειαζονται, νομιζω, κανονικη απομονωση, πριν μας ανεβουν στο κεφαλι και ζητησουν παλι καμια αυτονομηση Θεσσαλιας ή Επτανησων ή ο,τι αλλη ραδιουργια. Τα ατομα πασχουν. Συνεχως λιγουρευονται ξενες περιουσιες, και οσο τους αφηνουμε να αραζουν στη Χωρα, τοσο ανθελληνικοτερα θα ενεργουν.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ ΌΧΙ υποτιμητικά ή μειωτικά σχόλια για αλλοδαπούς, έγχρωμους, Ινδούς, Πακιστανούς κτλ.

Δε φταίνε αυτοί ούτε για τη φτώχεια τους που τους υποχρέωσε να ζουν και να εργάζονται χιλιάδες μίλια μακρυά από τις πατρίδες τους, ούτε για την ανοργανωσιά του Ελληνικού κράτους που δε μπόρεσε να τηρήσει στοιχειώδης κανόνες και νόμους για την υποδοχή και σωστή μεταχείρησή τους.

Άλλο θέμα όταν κάποιοί ακραίοι εκφράζουν προκλητικές απόψεις σε βάρος των Ελλήνων. Αυτοί ασφαλώς και είναι κατακριταίοι.

Ευχαριστώ και ελπίζω να ξεκαθάρισα τη θέση μου.

Ανώνυμος είπε...

EMPROS KAI PALI GIA DEKSIA MEGALH!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, μπράβο, δίνετε λόγο στα φασιστάκια!

Ανώνυμος είπε...

oλοι πρεπει να εχούν λόγο.
κι εγώ δεν έχω κάτι με τους μετανάστες.
Εχουν δει στον ξυπνιο τους στο δρομο για την ευρωπη αυτα που εμεις βλέπουμε στον υπνο μας και λεμε μαμα ειδα ασχημο ονειρο.
Πρεπει να τους σεβόμαστε.
Αλλα ο λογος είναι για το ΣΥΡΙΖΑ. μιλαει υπερ των μεταναστών αλλα δεν προτείνει ΚΑΜΙΑ μεταναστευτικη πολιτική.
Κοινώς πετάει πυροτεχνήματα αλλα καμια λύση δεν προτεινει εκτως του ουτοπικου "ενας κόσμος για όλους".
χαιρω πολύ

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί κύριοι.
Λέγομαι Άκης Γαβριηλίδης (και όχι "Γαβρηιλίδης") και πράγματι δημοσίευσα στο σάιτ του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ το κείμενο το οποίο αναδημοσιεύσατε παραπάνω, πράγμα που είδα με καθυστέρηση. Θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: το κείμενο αυτό το υπέγραψα εγώ και δεσμεύει μόνο εμένα. Δεν γνωρίζω αν είμαι "ο αγαπημένος της παράταξης του Αλέκου". Αν ο αναδημοσιευτής έχει τέτοιες πληροφορίες, κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρει. Ωστόσο, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ανήκω στον Συνασπισμό ή στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μιλώ εξ ονόματός του, ούτε εξ ονόματος οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Αν θέλετε να επικρίνετε τις απόψεις του Συνασπισμού, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο επίσημο κείμενο του κόμματος αυτού και όχι το δικό μου.

υ.γ. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι. Ο αναδημοσιευτής καταλήγει στο σχόλιό του

"Ρε τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει;".

Καθαρά από περιέργεια, θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μου διευκρινίσει τι τέλος πάντων του θυμίζει, διότι δεν έπιασα το υπονοούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως μου θυμίζει Hobsbawm...