Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Που είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό; ΟΕΟ (UPDATED)

Με αφορμή μία σειρά δημοσιεύσεων στην εφημερίδα Αυγή για το Μακεδονικό και την ΠΓΔΜ/Σκόπια (που σύμφωνα με κόμματα που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας") ψάξαμε στην ιστοσελίδα του Συνασπισμού Ριζοσπασικής Αριστεράς προκειμένου να ενημερωθούμε για την επίσημη θέση του κόμματος, όχι μόνο για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά και για τα άλλα εθνικά θέματα.

Μάταια όμως... στη σελίδα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
- κοινωνικό κράτος & κοινωνικά δικαιώματα
- εκπαίδευση
- οικολογία
- αγροτικά
- πολίτες με αναπηρία
- υγεία
- αθλητισμός
- γυναίκες



Αναφορά σε "εθνικά θέματα" δεν υπάρχει. Άρα ή δεν απασχολούν το ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά μας θέματα, ή δεν έχουν θέσεις ή έχουν και μας τις κρύβουν...

Αλέκο... ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!

UPDATE: Ο κύριος Νάσος Θεοδωρίδης (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) στην Κυριακάτικη Αυγή αναφέρει:

"Αν ο ΣΥΝ με τη νέα ορμή που θα πρέπει να τον διακρίνει στην καινούρια πολιτική φάση που διανύουμε θελήσει να δώσει έμφαση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, παραμερίζοντας κάθε αποπροσανατολιστικό "χαρτί" που αρέσκονται να ρίχνουν στην αρένα οι πολιτικοί του αντίπαλοι για να επιπλέουν και να διασώζονται συσκοτίζοντας τα εκάστοτε επίδικα, τότε ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και η επίσημη υιοθεσία από τον ΣΥΝ της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" -το συντομότερο δυνατόν- είναι μονόδρομος. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα παπαγαλάκια του κατεστημένου θα μας αποκαλέσουν ταραξίες και επικίνδυνους. Προς τιμή μας."

Ολόκληρο το κείμενο εδώ

Αυτή είναι η Αριστερά σας κύριοι; Που είναι η πραγματική πατριωτική αριστερά του Μίκη Θεοδωράκη και ποιά είναι η σχέση της με το ΣΥΡΙΖΑ;

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E re glentia otan oi idioi oi Skopianoi tha dextoun syntheth onomasia kai tha brethoun oi dikoi mas meiodotes basilikoteroi tou basilews. Ayta pathaineis otan exeis kalo ston egkefalo.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, πολύ σωστά κατάλαβες: δεν απασχολούν το ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά σας θέματα.

Γιατί δηλαδή, είναι υποχρεωτικό να τον απασχολούν; Υπάρχουν τόσοι και τόσοι επαγγελματίες πατριώτες που ασχολούνται μ' αυτά. Τι θα είχε να προσθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν είναι ανάγκη όλοι να ασχολούμαστε με όλα.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι ανάγκη όλοι να ασχολούμαστε με όλα."
Ένα πολιτικό κόμμα πρέπει ν' ασχολείται με όλα τα θέματα που απασχολούν μία κοινωνία.
Για την εξειδίκευση υπάρχουν οι Μ.Κ.Ο...

Creveld είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Creveld είπε...

Να συμφωνήσω με τον Γιώργο. Είναι τουλάχιστον αστείο να λέει κανείς ότι ένα κόμμα δεν ασχολείται με έναν ολόκληρο τομέα θεμάτων επειδή ασχολούνται άλλοι. Δηλαδή αν το ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση θα ζητήσει από άλλα κόμματα να ασχοληθούν με αυτό τον τομέα θεμάτων; Βρε τι ανέκδοτα λένε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ:)

Βέβαια η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Το ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τα εθνικά θέματα διότι πολύ απλά δεν θεωρεί πως υπάρχουν τέτοια. Τα στελέχη του καθώς και μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του πάσχουν απο στρουθοκαμηλισμό. Δεν ταιρίαζει στην ιδεολογία τους να υπάρχουν εθνικές αντιπαραθέσεις, διεκδικήσεις άλλων χωρών έναντίον της Ελλάδας κλπ οπότε απλά τις αγνοούν. Πιστεύουν ότι όλα λυνονται με το διάλογο, είναι ανίκανοι να αντιληφθούν πως για να γίνει ειλικρινής διάλογος θα πρέπει να συμμετέχουν και οι δύο πλευρές και με καλή διάθεση.

Η μυωπική και στρουθοκαμηλική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία και καταδεικνύει πρωτόγνωρη έλλειψη σοβαρότητας για ένα κόμμα. Αλλά δε νομίζω ότι κανένας θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι νομίζουν πως η Ελλάδα είναι γεωγραφικά τοποθετημένη δίπλα στο Λουξεμβούργο και όχι στη πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης τα Βαλκάνια.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΩΛΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΥΠΟΒΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΜΕΝΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤE.

Ανώνυμος είπε...

ειναι πισωγλέντηδες στου συριζα.

Ανώνυμος είπε...

Eδώ είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό - ΟΕΟ :


Δηλώσεις Αλαβάνου

«Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει με διαπραγματεύσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ μια σύνθετη ονομασία, αμοιβαίας αποδοχής που θα περιλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «το θέμα της ονομασίας δεν είναι το κεντρικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας».

http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/171914.html

Ανώνυμος είπε...

Ma den yparxei thesi gia ta ethnika themata, giati akribws ama diatypwsoune tis "prwtoporiakes" apopseis tous, den tha kerdisoune psifous. O ellinikos laos dystixws gia tous pseytoproodeytikous SYRIZANTHRWPOUS exei patriwtika elatiria akoma.
Episis aytoi oi mpoulides, mporei na aisthanontai asfaleis, kathws einai makria apo ta synora, opote ston mikrokosmo tous den polynoiazontai an maksroprothesma kindyneusei h MAKEDONIA mas.

Ανώνυμος είπε...

Εάν κατάλαβα καλά, εσείς οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ δεν επιτρέπεται σε κανέναν να έχει άλλη άποψη. Εάν κάποιος πιτεύει ότι οι γείτονες έχουν δικαίωμα αυτοδιάθεσης αυτός είναι προδότης. Εάν πιστεύει κάποιος ότι δεν έχουν ΟΛΟΙ σκοπό να μας εξαφανίσουν επειδή είμαστε οι καλύτεροι και οι ταγμένοι του θεού τότε αυτός είναι προδότης. Α ρε μυαλό που δεν κουβαλάτε. Αντι να αυνανίζεσται βλέποντας Αδωνη ίσως πρέπει να βάλετε το άλλο κεφάλι να δουλέψει λίγο.

vetdino είπε...

Ό,τι θέλεις λες... αυτά περί Ελληναράδων και Άδωνη να πας να τα πεις αλλού. Αν δεις μάλιστα τα προσωπικά ιστολόγια των αρθρογράφων του μπλογκ θα διαπιστώσεις τις απόψεις μας για το ΛΑΟΣ, αν είμαστε δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι κτλ.

Τώρα για την αυτοδιάθεση των Σκοπιανών... να σου θυμίσω πως η επιλογή σκοπιμότητας να ονομαστούν "Μακεδόνες" και να αποδείξουν πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, περιέχει αλυτρωτικές απειλές κατά της Ελλάδας.

Το αρχικό σύνταγμα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" μιλούσε για "σλαβωμένη Μακεδονία του Αιγαίου", ενω οι εν λόγω κύριοι είχαν τυπώσει και χαρτονομίσματα/γραμματόσημα (δεν είμαι σίγουρος) με τη Θεσσαλονικη... ε αν εσύ αυτό δεν το θεωρείς απειλή και προσβολή, μάλλον είσαι αφελής... για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Χεσμένα τα έχουμε τα εθνικά θέματα εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά απασχολούν τον φίλο σας τον Καρατζαφέρη, την Μπακογιάννη και το blog σας βεβαίως βεβαίως.
Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ πίνουμε ΜΠΑΦΟΥΣ και παίζουμε PRO και σε όποιον αρέσουμε, για τα φασιστάΚΙΑ δεν θα μπορέσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Anonymous, είσαι απλά ηλίθιος!

Τα υπόλοιπα για τους άλλους: Παιδιά, πολύ κοντινό είναι το debate, όταν ρωτήθηκε ο Αλαβάνος για το ζήτημα της Μακεδονίας και μιλούσε τόσο αόριστα, όσο δεν μιλούσε ο Αβραμόπουλος όταν ανέλυε τις θέσεις του ΚΕΠ. Είτε, λοιπόν, δεν έχει θέσεις γιατί δεν γνωρίζει καλά τα θέματα (ασχέτως με την χρόνια παρουσία του στην Ευρωβουλή) είτε δεν τις παρουσιάζει αναλυτικά, διότι φοβάται τις αντιδράσεις γι' αυτά που θα πει. Τότε είναι απλά πολιτικάντης και καιροσκόπος.

Creveld είπε...

Αυτό περί αυτοδιάθεσης των λαών είναι το πλέον αστείο επιχείρημα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Υποθέτω πως εάν υπάρχει δικαίωμα αυτοδιάθεσης υπάρχει για όλους, συνεπώς αφού ένα κομμάτι του ελληνισμού από πανάρχαια χρόνια αυτοχαρακτηρίζεται ως Μακεδόνες τότε πολύ απλά δεν έχει νόημα κάποιος άλλος να διεκδικεί το ίδιο και μαλιστα να παρουσιάζεται να ανακάλυψε αυτό το όνομα μερικές δεκαετίες πριν. Αλλά ασφαλώς εδώ δεν πρόκειται για αυτοδιάθεση αλλά για συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας. Οι Σλάβοι κάτοικοι των Σκοπίων διεκδικούν κομμάτι της ιστορίας ενός άλλου λαού (του ελληνικού) αλλά ακόμα και εδάφη του όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Vetdino. Μιλάμε δηλαδή για μία ακραία μορφή αλυτρωτισμού που εαν εκφραζόταν από ελληνικής πλευράς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα ούρλιαζαν για φασισμό και για ακραίους εθνικισμούς. Ανέχονται όμως οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, εθνικισμού και αλλυτρωτισμού με τη προυπόθεση να μην προέρχεται από Έλληνες αλλά να στρέφεται κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ιδεολογική ασυνέπεια ή ηλιθιότητα ή συνειδητός ανθελληνισμός; Ο καθένας επιλέγει ότι θεωρεί ότι ταιρίαζει καλύτερα.
Ας σημειωθεί επίσης πως η διεθνής πρακτική δικαιώνει τη στάση της Ελλάδας, ας θυμηθούμε ότι όταν η Βρετανία ήταν να μπει στην ΕΟΚ η τότε κυβέρνηση του Ντε Γκωλ δημιούργησε ζήτημα διότι η περιοχή της Γαλλίας Βρετάνη έχει παραπλήσιο όνομα και ο Ντε Γκωλ θεώρησε πως θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, το αποτέλεσμα ήταν η Μεγάλη Βρετανία να εισέλθει στην ΕΟΚ ως Ηνωμένο Βασίλειο.


Αυτά βέβαια για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ είναι ψιλά γράμματα...

Μάρκος είπε...

Η επίσημη θέση του Σύριζα είναι η εξής

Οι μισοί από μας, από αντιεθνικιστικό κόμπλεξ συντασσόμαστε με τον εθνικισμό των "αντιπάλων" και γουστάρουμε "Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Οι άλλοι μισοί από μας έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια κάθε "εθνικό θέμα" επειδή το μόνο που μας νοιάζει είναι πώς να τα χώσουμε στον Χριστόδουλο και στην Εκκλησία αλλά και πώς να αναταράξουμε τα πανεπιστήμια. Οπότε δε μας ενδιαφέρει.

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Filarakia tou SYRIZA
Na min kollate etiketes se osous sas askoune kritiki.
Episis, an den sas aresei stin Ellada pou den sebomaste to dikaiwma aytodiathesis twn lawn, mporeite na pate na zisete sta SKOPIA. Poulane kai frapedes ekei, opote den tha exei kamia diafora gia esas. Tha mathete kai mia akoma kseni glwssa.
An myala san ta dika sas doiikousane kapote tin Ellada sto parelthon, ta simerina synora mas oute mexri to Nayplio tha eftanan.
Osoi SYRIZANTHRWPOI ypostirizoune entelei tin aytodiathesi, as mas steiloune parakalw tis dieythinseis twn spitiwn tous, kai emeis tha askisoume to dikaiwma aytodiathesis mas katalambanontas tis katoikies tous, paroti diathetoune aytoi tous titlous idioktisias. Malista sas parakalw, steilte kai fwtografies na dialeksoume otidipote einai fantaxtero ki wraio.

Ανώνυμος είπε...

Λέτε απερίγραπτες μαλακίες.
Γιατί άραγε η κατάληψη του σπιτιού ενός άλλου είναι "άσκηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης";

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως. Το ζήτημα της δημοκρατίας της Μακεδονίας έχει λυθεί: όλος ο κόσμος πλέον τη λέει Μακεδονία. Αν εσείς θέλετε να τη λέτε "Σκόπια", μπορείτε να την λέτε. Ουδείς δίνει πεντάρα γι' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ζητά ο Νάσος Θεοδωρίδης, στέλεχος του ΣΥΝ, στην Κυριακάτικη Αυγή 14/10/2007

Γράφει:
-------------------------

Αν ο ΣΥΝ με τη νέα ορμή που θα πρέπει να τον διακρίνει στην καινούρια πολιτική φάση που διανύουμε θελήσει να δώσει έμφαση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, παραμερίζοντας κάθε αποπροσανατολιστικό "χαρτί" που αρέσκονται να ρίχνουν στην αρένα οι πολιτικοί του αντίπαλοι για να επιπλέουν και να διασώζονται συσκοτίζοντας τα εκάστοτε επίδικα, τότε ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και η επίσημη υιοθεσία από τον ΣΥΝ της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" -το συντομότερο δυνατόν- είναι μονόδρομος. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα παπαγαλάκια του κατεστημένου θα μας αποκαλέσουν ταραξίες και επικίνδυνους. Προς τιμή μας.
----------------------------------

Ολόκληρο το άρθρο εδώ
http://www.ananeotiki.gr/readText.asp?textID=2097

vetdino είπε...

Εγώ θα συμφωνησω με τον ανώνυμο πως το θέμα έχει σε ένα βαθμό λυθεί... Αφου η βλακεία και η ανικανότητα της εξωτερικής μας πολιτικής (της ποιάς;) τα τελευταία 15 χρόνια έδωσαν την ευκαιρία στους Σλαβομακεδόνες να περάσουν τις θέσεις τους και να τους αναγνωρίσει ντε φάκτο ο μισός πλανήτης.

Αυτό δε σημαίνει πως εμείς πρέπει να επιτρέψουμε την αναπαραγωγή της προπαγανδας τους, ούτε την διαστρεύλωση της ιστορίας.

Πράγματι έχουμε χάσει κάποιες μάχες (μονοι μας). Όμως ποιά είναι η ιστορική πραγματικότητα; Ποιό είναι ο ιστορικό δίκαιο αν θέλετε; Τι σχέση έχουν οι Σλαβοι με το Μέγα Αλέξανδρο; Θα τους επιτρέψουμε να έχουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις απέναντι στη χώρα μας; Ε όχι!! Αυτό είναι άδικο και δεν πρέπει να περάσει.

Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά; Ο Μέγας Αλέξανδρος... ήταν ο Alexandar Makedonski? Η "Μακεδονία" τους φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και έχει πρωτευουσσα τη Θεσσαλονίκη (που by the way στα "μακεδονικά" τη λένε Σολούν);

Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι ή να εκμεταλλευτούμε το ιστορικό προηγούμενο της Μεγάλης Βρετανίας που καθιερώθηκε της ΕΕ ως Ηνωμένο Βασίλειο;;

Πάρτε μία σαφή θέση σας παρακαλώ φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άποψη για το τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν είναι δουλειά των πολιτικών κομμάτων (παρά μόνο των σταλινικών) να αποφαίνονται "ποια είναι η ιστορική πραγματικότητα" και γενικότερα να ασχολούνται με τα προβλήματα της ανθρωπολογίας ή άλλων επιστημών.

Όσο για τα σύνορα των κρατών, αυτά καθορίζονται από διεθνείς συνθήκες, είναι κατοχυρωμένα στον ΟΗΕ και επίσης δεν έχει νόημα να τοποθετείται ένα πολιτικό κόμμα σχετικά με το πού βρίσκονται τα σύνορα του Α ή του Β κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Για την Κύπρο όμως!

Τί λέει ο Σύριζα;

http://theamapati.wordpress.com/2007/10/18/oct_18_2007/#comment-16245

Ανώνυμος είπε...

έχετε ξεσαλώσει εθνίκια ε;Σας ενοχλεί που κάποιοι σκέφτονται οτι οι γειτόνοι τους μπορούν να αυτοχαρακτηρίζονται όπως θέλουν. Τεράστιο γεωπολιτικό προβλημα αν τα σκόπια ονομαστούν μακεδονία ή το αντίθετο...

Μας κλέβουν το όνομα , μας κλέβούν το όνομα και όλη η γη γελάει γύρω γύρω με το απίστευτο του αιτήματος της εξωτερικής πολιτικής μας

Α επίσης παιδία να ξέρετε οτι κα μεις σας παρακολουθούμε και χαιρομαστε οτι μας παρακολουθείτε και σεις..

Α!επίσης διαβάστε και λίγο τι είναι ο συριζα , στις θέσεις του , το καταστάτικό του , στους θεωρητικούς (μαρξ , έγκελς, αλτουσέρ , πουλαντζα , χόλογουαίη , καρίγιο , μπερλίνγκουερ και άλλους πολλούς πολλούς).

και όταν βρε παιδάκια θέλετε να προβάλετε τις θέσεις ενός κόμματος , διαβάστε τες πρώτα ρε γαμώτο , εκτίθεστε και δε κάνει.....

Άντε γειά μας , εμείς πίνουμε μπάφους ελεύθερα (αν αυτό νομίζετε οτι κάνουμε μόνο,,,)

Ανώνυμος είπε...

Allo aytoxaraktirismos, allo allytrwtismos.
Allo aytodiathsesi, allo exw blepseis enantiwn twn geitonikwn kratwn.
Aytodiathesi enos laou, simainei na eleytherwthei otan brisketai ypo kathestws katoxis h kyriarxias enos allou kratous (blepe kourdoi).
Agrammatoi, anistoritoi.
H Ellada, blakometra pseytoproodeytikoi, den diekdikei tipota eis baros twn skopianwn. Oute ekatosto ghs.
Aytoi systimatika milane alytrwtika kai kapileuontai symbola kai istoria.
To katalabate epitelous?
Aytoi diladi den einai ethnikistes?
Kata tin dikia sas ilithia prosegisi?Einai, kai malista porwmenoi ethnikistes.
Exete xasei pleon kathe metro.
Kai epeidi exoume dimokratia, o anwnymos as katebasei ena stand stin plateia aristotelous stin Thessaloniki ki as moirasei fylladia gia "Dimokratia tis Makedonias". Ekei tha parei tin pragmatiki apantisi apo ton lao, aythormita kai gnisia.
Afou eiste toso sigouroi gia tis apopseis sas katebeite kai peiste kai ton lao.
To pedio einai eleythero.

Ανώνυμος είπε...

εγώ λεω να το πούμε στα εξάρχεια..Δε νομίζω να μας πειράξει κανείς..
Α! και βεβαίως είναι εθνικισικές οι τάσεις των σκοπιανών που σκέφτονταί.
Τα ίδια σκ... κουβαλάτε στο κεφάλι.

Επίσης , ξεκόλλα μη σκέφτεσαι οτι επείδη στην κατ'όνομα αστικη δημοκρατία μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας , μπορούμε να την λέμε και παντού.

Πάντως ρε σεις γιατί δε πάτε μιλίτσια να φυλάξετε τα σύνορα μας?Αφου ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!Τωρα το οτι κινδυνεύουμε από ένα κράτος που είναι 4 μύρια , με αυτονομιστικές τάσεις το ένα κομματιο του , με κατεστραμμένη από τον υπαρκτο οικονομία , που απλά ψάχνει να βρει πρεζα στον εξαθλιωμένο λαό του με φούμαρα περί θαλάσσιας ή αιγαιακής μακεδονίας , είναι άλλου είδους κουβέντα.

Φιλακια παρακολουθητες. Α!!!!!!!!και ένα σύνθημα που λέμε στη Νεολαία συνασπισμού:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ , ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!

Ανατριχιάσατε?φαντάζομαι....

vetdino είπε...

Είμαι σίγουρος πως η τυχών δημοσιοποίηση των πραγματικών απόψεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεσηκώσει, ολόκληρο τον Ελληνικό λαό!! Αν στο παράδειγμα του ανώυμου φίλου, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει φυλλάδια για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" στην πλατεία Αριστοτέλους όλες οι "θείες" (ασφαλώς δεν το λέω υποτιμητικά) που ψωνίζουν από τη λαχαναγορά με τη φτωχή τους σύνταξη, θα χαραμίσουν τα ζαρζαβατικά και τις ντομάτες τους εκτοξεύοντας τα προς το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ...

Για το αν κινδυνευουμε ρεαλιστικά ή όχι από το κρατίδιο των Σκοπίων, η απάντηση είναι σαφώς ΟΧΙ. Δεν κινδυνευουμε σήμερα... Στο μέλλον όμως, αν συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με το όραμα της "Μεγάλης Μακεδονίας" κι αν εμείς συνεχισουμε το κυνήγι των "εθνικιστικών" μαγισσων... Πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε πρόβλημα.

Κύριε ανώνυμε που μας παρακολουθείς (γιατί νομίζω πως είσαι γνωστός εγκάθετος blogger και δε μας μιλας επώνυμα;) μας τιμάς με τα μηνύματά σου και ελπίζουμε να μας βλέπεις κάθε μέρα!!

Στα Εξάρχεια έχω βρεθεί πολλές φορές και την άποψη μου συζήτησα μεγαλοφώνως (που ούτως ή άλλως δεν είναι ακραία) και ποτέ δε έννοιωσα καμία απειλή.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε μεγάλε γιατί να ανατριχιάσουμε, είπες κάτι καινούριο; Και για τον Τούρκο των Εξαρχείων (ιδιοκτήτης καφετέριας, και πράκτορας και πλουτοκράτης δλδ) που ανήκει στον χώρο σας ξέρουμε, και για τους Αλβανούς τις Gate32 που από την μία επαίρονται που ανήκουν στον χώρο σας και αυτοχαρακτηρίζονται "antifa" και από την άλλη τραγουδάνε για το πως θα σφάξουν τους Έλληνες και μοιράζουν φωτογραφίες της Μεγάλης Αλβανίας. Για τους Σκοπιανούς τα λέτε και μόνοι σας στις σελίδες του κόμματος όπως και μόνοι σας είχατε ξεκατινιαστεί για τις χορηγείες από τον Σόρος.

Άμα θες να "ανατριχιάσουμε" πες κάτι νέο μαγκάκι του PC.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα, βλακόμετρα συντηρητικάριοι, σαφώς και διεκδικεί πολλά από τη Μακεδονία. Είναι πολλές οι απειλές για εισβολή και κατάληψη εδαφών που έχουν διατυπωθεί από Έλληνες επίσημους και λιγότερο επίσημους.

Ένα παράδειγμα:

«Ο κ. Γκεοργκίεφσκι ορεγόταν μέχρι πριν 5 χρόνια ότι πρωτεύουσα της χώρας του θα γίνει η Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε ότι οι σημερινές ηγετικές μας ‘ελίτ’ είναι κουρασμένες και βαριεστημένες. Οι επόμενες όμως πιθανότατα δεν θα είναι το ίδιο. Διερωτώμαι, οι σοβαροί άνθρωποι στα Σκόπια δεν υποψιάζονται γιατί, σώνει και καλά, η ‘βόρεια’ να φάει τη ‘νότια’ και να μην συμβεί το αντίστροφο;».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από άρθρο του Στ. Παπαθεμελή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 17/03/2001. Το διάστημα εκείνο ο Παπαθεμελής ήταν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός.

Στον ελληνικό τύπο, ιδίως τη δεκαετία του 90, αφθονούσαν παρόμοιοι λεονταρισμοί. Θυμάμαι π.χ. σχετικό άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Επίσης, πολλοί παπάδες είχαν κάνει σχετικές δηλώσεις, και άλλοι πιο ... ποιητικής ιδιοσυγκρασίας είχαν βγάλει και το γνωστό δίστιχο "η λύση είναι μία- σύνορα με τη Σερβία".

Ανώνυμος είπε...

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1836
Ιδού και ένα άρθρο απ΄το φόρουμ του Ρεσάλτο για το ΣΥΡΙΖΑ. Είχε και ένα άλλο παλιότερα που εξηγούσε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "η γοητεία της πολιτικής παρτούζας".
Αν το βρώ θα το αναρτήσω.

Ανώνυμος είπε...

Κουιζ ποιο το ονομα πρωην πρωθυπουργου των Σκοπιων που ειναι τωρινος πρεσβυς της Βουλγαριας.
Το ονομα Γκεοοργκιεφσκι σας λεει κατι;

Creveld είπε...

O Aνώνυμος (18 Οκτώβριος 2007 4:44 μμ) προσπάθησε να συγκρίνει τον αλλυτρωτισμό της πολιτικής των Σκοπίων με κάποιες ομολογουμένως ακραίες θέσεις που εκφράστηκαν από μεμονωμένα άτομα στην Ελλάδα για τα Σκόπια στις αρχές της δεκαετίας του 90 (π.χ. το σύνθημα "η λύση είναι μια σύνορα με τη Σερβία")

Τέτοιου είδους συγκρίσεις καταδεικνύουν από εμπάθεια μέχρι σοβαρές διανοητικές δυσλειτουργίες.

Εν συντομία:

Υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ αλλυτρωτικών θέσεων που εκφράζονται επίσημα από τα όργανα ενός κράτους και αποτελούν κομμάτι της εξωτερικής του πολιτικής αλλά και της ίδιας της εθνικής του ταυτότητας(πχ οι επεκτατικές βλέψεις των Σκοπίων έναντι της Ελλάδας) και τον αλλυτρωτισμό ή επιθετική διάθεση που εκφράζουν μεμονωμένα άτομα ή οργανώσεις χωρίς καμμία ουσιαστική επιρροή στην εξωτερική πολιτική ενός κράτους, όπως για παράδειγμα κάποιες φωνές στην Ελλάδα που μιλούσαν για σύνορα με τη Σερβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Έχει ο Παπαθεμελής κάποια αρμόδια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο; Αποτελεί ο υποτιθέμενος αλλυτρωτισμός εναντίον των Σκοπίων θέση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος; Διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία ότι τα εδάφη των Σκοπίων είναι ελληνικά και θα πρέπει κάποια μέρα να τα επανακαταλάβουμε; Προφανώς και όχι.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει στα Σκόπια που το επίσημο κράτος κυκλοφορεί επίσημους χάρτες με τα σύνορα των Σκοπίων να περιλαμβάνουν ελληνικές πόλεις, τα παιδία στα σχολεία μαθαίνουν πως οι Έλληνες έχουν καταλάβει εδάφη των Σκοπίων κλπ κλπ


Τέλος η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από τη Μακεδονία όπως λέει ο ίδιος Ανώνυμος καθώς ως γνωστόν η Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική περιοχή του ελληνικού κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/-ή Creveld

Έκανες λόγο για "αλυτρωτικές [η λέξη γράφεται με 1 λ] θέσεις που εκφράζονται επίσημα από τα όργανα ενός κράτους και αποτελούν κομμάτι της εξωτερικής του πολιτικής".

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα; Πότε, ποιο όργανο της δημοκρατίας της Μακεδονίας εξέφρασε επίσημα μια αλυτρωτική θέση, και ποια;

Creveld είπε...

Προς Ανώνυμο ( 18 Οκτώβριος 2007 7:57 μμ)

Υποθέτω πως αναφέρεσαι στις δραστηριότητες των Σκοπίων.
Αν και είμαι πεπεισμένος ότι μάλλον πλάκα κάνεις και απλά σε ενδιαφέρει η κουβέντα για τη κουβέντα, μου δίνεις την ευκαιρία να καταδείξω το πρόβλημα του Σκοπιανού πολιτιστικού και εδαφικού ιμπεριαλισμού των Σκοπίων.
Ολόκληρος ο κατάλογος των διεκδικήσεων των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας και όλες οι επίσημες δραστηριότητες του κράτους αυτού εναντίον της Ελλάδας έχουν καταγραφεί από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

http://www.ems.name/Makedonismos.htm

καλή μελέτη.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς υποθέτεις. Δεν αναφέρομαι στις δραστηριότητες των Σκοπίων, αλλά στις δραστηριότητες της δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τα Σκόπια είναι απλώς μία πόλη. Οι πόλεις δεν μπορεί να έχουν "δραστηριότητες". Δραστηριότητες έχουν τα κράτη, και ειδικότερα οι αξιωματούχοι τους. Γι' αυτό λοιπόν έγραψα "όργανο της δημοκρατίας της Μακεδονίας". Είμαι ενήλικας και μπορώ να επιλέγω μόνος μου τις λέξεις που θα χρησιμοποιώ. Δεν θέλω πατρονάρισμα, ευχαριστώ.

Όσο για την προτροπή να ... μελετήσω την προπαγάνδα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στα αυτιά μου ακούγεται ισοδύναμη με την προτροπή "ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη". Σιγά μη χάσω την ώρα μου να διαβάζω την προπαγάνδα του θινκ-τανκ του ελληνικού συντηρητισμού. Μια εταιρία που επικεφαλής της έχει γνωστό χουντικό και υμνητή του δικτάτορα Παπαδόπουλου, είναι προφανές ότι θα έχει τόση σχέση με την επιστήμη και την αμεροληψία όση και τα κηρύγματα του αγιατολλάχ Χομεινί.

vetdino είπε...

Δηλαδή η εταιρεία Μακεδονικών σπουδών έβγαλε από το μυαλό της τα σχολικά βιβλία των Σλαβομακεδόνων;

Δες κι εδώ την προπαγάνδα του "εθνικιστή" Τσίμα...

Να σου θυμίσω αγαπητέ πως το αρχικό σύνταγμα της "Δημ της Μακεδονίας" το 1993 έγραφε για σλαβωμένη Μακεδονία του Αιγαίου (!!!) και καθόριζε ως σκοπό των "Μακεδόνων" την απελευθέρωση της!!!!! Το εδάφιο στη συνέχεια αφαιρέθηκε, αλλά ειναι ενδεικτικό της νοοτροπίας τους... Κι εσείς τους υποστηρίζετε... ΕΥΓΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vetdino, πραγματικά σε ευχαριστώ για αυτό το λινκ.

Είδα πράγματι την προπαγάνδα του εθνικιστή Τσίμα. Είναι αλήθεια ότι το φιλμάκι καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες "καπελώματος" (είναι ενδεικτικό ότι ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ή παραποιεί τα λεγόμενα: σε ένα σημείο που μιλάει ένας μαθητής σε μια τάξη, προλαβαίνουμε να τον ακούσουμε να λέει στα αγγλικά "we Macedonians" αλλά οι υπότιτλοι το παραλείπουν αυτό!). Παρόλα αυτά, όμως, προκύπτει με σαφήνεια ότι όλοι όσοι μίλησαν

- δεν εξέφρασαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ.
- συνολικά, έδειξαν ένα δείγμα μιας εξαιρετικά υγιούς και πλουραλιστικής κοινωνίας των πολιτών. Το "χειρότερο" (για την δική σου ελληναράδικη οπτική) που είπαν, ήταν ότι ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας (γιατί, δεν ήταν;) και ότι "είναι μέρος της κληρονομιάς τους". Πουθενά δεν είπαν ότι ο Αλέξανδρος "είναι σλάβος", όπως ισχυρίζεται στο μπλογκ που με παρέπεμψες ένας ρατσισταράς που μιλάει για ... γυφτοσκοπιανούς.
Κι εγώ σε ρωτάω: τι σε χαλάει αν οι κάτοικοι της δημοκρατίας της Μακεδονίας θεωρούν ότι ο Αλέξανδρος είναι μέρος της κληρονομιάς τους; Σε μια ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά μετέχει όποιος εμπνέεται απ' αυτήν. Ευτυχώς ή δυστυχώς, προκειμένου για τις ανθρώπινες κοινωνίες δεν υπάρχουν διαθήκες, συμβολαιογραφεία και τεστ DNA, όπως υπάρχουν για τους ιδιώτες στο αστικό δίκαιο, για να αποδείξουν ποιος είναι γνήσιος κληρονόμος και ποιος όχι.
Και, στο κάτω κάτω, όπως είπε μια κοπέλα από τη Μακεδονία στο φιλμάκι: "η όλη ιστορία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Όσο γελοίος είναι ο ισχυρισμός των Μακεδόνων ότι κατάγονται από τον Αλέξανδρο, άλλο τόσο είναι και ο αντίστοιχος ισχυρισμός των Ελλήνων".
Εγώ κρίνω ότι έχει απόλυτο δίκιο. Ως Έλληνας πολίτης που έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, θεωρώ ότι σίγουρα ΔΕΝ κατάγομαι από τον Αλέξανδρο. Οι παπούδες μου ήρθαν από τη σημερινή Τουρκία το 1920, όπως και των περισσοτέρων κατοίκων της βόρειας Ελλάδας. Άρα οι πρόγονοί μου δεν ζουν για 2300 χρόνια στη Μακεδονία, αλλά μόνο για 85.

Εσύ τώρα που πείθεσαι, βλέποντας αυτά τα φιλμάκια, ότι οι "Σκοπιανοί" είναι "αλυτρωτιστές και επεκτατικοί" και σε "απειλούν", ίσως θα ήταν σκόπιμο να κάτσεις να το δεις πιο ψύχραιμα και να αναρωτηθείς μήπως η ιδέα σου αυτή είναι προϊόν υποβολής, ότι δεκαπέντε χρόνια όλοι οι επαγγελματίες κινδυνολόγοι και πατριώτες σου φουσκώσαν τα μυαλά και δεν βλέπεις μια πραγματικότητα παρόλο που την έχεις μπροστά στα μάτια σου, ή μάλλον τη βλέπεις όπως σε ντρεσάρουν αυτοί να τη βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

Δε καταλαβαίνω γιατί οι συντελεστές αυτού του φόρουμ κάθονται και ασχολουνται με αυτόν τον ηλίθιο φιλοσκοπιανο/ανθέλληνα ΣΥΡΙΖΑΙΟ που γράφει εδώ. Ο άνθρωπος εθελοτυφλεί. Του παρουσιάσατε την εκπληκτική συλλογή της σκοπιανής προπαγάνδας από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών η οποία ασφαλώς απλά παρουσίαζει τις δραστηριότητες των Σκοπιανών, τι χάρτες εκδίδουν, τι διδάσκουν στα παιδία τους και αυτός κλείνει τα μάτια και τα αυτία και συνεχίζει το παραμύθι του. Το εκπληκτικό του δε "επιχείρημα" είναι πως η ΕΜΣ είναι λέει συντηρητικό/χουντικό (!) θινκ τανκ άρα ψέμματα λένε! Τους έβγαλαν από τη φαντασία τους τους ιμπεριαλιστικούς χάρτες των Σκοπίων, και τα σκοπιανά βιβλία! ΧΑΑΧΑΧΧΑΧ ρε τι λέει το άτομο!!!!


Αγαπητοί διαχειριστές του μπλογκ, δεν αξίζει το κόπο να ασχολείστε, το άτομο είναι είτε ηλίθιος ανθέλληνας, είτε πράκτορας, μικρή η διαφορά στη πράξη. Όπως επίσης θα συμβούλευα να μην εμπλέκεστε και σε διάλογο με τον κάθε πικραμένο και απροσάρμοστο που μπαίνει εδώ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά σας λέει ο ομοϊδεάτης σας, αγαπητοί διαχειριστές του μπλογκ! Μην κάθεστε να χάνετε χρόνο με διαλόγους και άλλες τέτοιες πολυτέλειες! Το μπλογκ αυτό έγινε για να απαιτήσει "σεβασμό στη Δημοκρατία μας" μόνο από τους άλλους. Εσείς φυσικά δεν οφείλετε κανένα σεβασμό σε κανέναν, ό,τι γουστάρετε κάνετε. Όποιον βλέπει τα πράγματα ελαφρά διαφορετικά από σας, τον στολίζετε αρμοδίως ηλίθιο φιλοσκοπιανό ανθέλληνα, κολλημένο, πράκτορα και απροσάρμοστο και ξεμπερδεύετε.

vetdino είπε...

Για το σύνταγμα των Σκοπίων και τα βιβλία ιστορίας που τους διδάσκουν κουβέντα... Το ίδιο και για τα προπαγανδιστικά βιντεάκια στο youtube με την "ενωμένη Μακεδονία"... Τους χάρτες που κατά καιρούς κυκλοφορουν;

Αν στην Ελλάδα κάποιος αφελής μιλήσει για Μεγάλη Ελλάδα θα τον βγάλετε φασίστα και θα τον σταυρώσετε!! Στα Σκόπια θα του πούνε μπράβο!!

Θέλεις να μεταφέρεις τη συζήτηση στην ιστορική κληρονομία και αν ο μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας;

Οι αρχαίοι Μακεδόνες, μιλούσαν Ελληνικά; Πίστευαν στους 12 Θεούς του Ολύμπου; Έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες;

ΝΑΙ, άρα ήταν Έλληνες. Τέλος.

Πάμε παρακάτω, οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας μιλάνε Ελληνικά; Τα μοντέρνα Ελληνικά δεν αποτελούν εξέλιξη των αρχαιων Ελληνικών; Ναι! Πάρακάτω...

Επιστημονικά είναι δύσκολο να αποδείξεις πολλά για την "καθαρότητα της φυλής" βέβαια μελέτες στη δομή των οστών αρχαίων και σύγχρονων Ελληνων παρουσιάζουν εξαιρετικές ομοιότητες. Εγώ δε το θέτω σε τέτοια βάση γιατί πολλές φορές η επιστήμη έχει χρησιμοποιηθεί στην υπηρεσία καθεστώτων, προπαγάνδας κτλ. Το κάνουν και οι Σκοπιανοί για να μας πείσουν πως είναι γηγενείς...

Εγώ θα το θέσω αλλιώς, αν εμείς που φέρουμε στην εθνική μας παράδοση την ιστορία χιλιάδων ετών δεν είμαστε κληρονόμοι των Αρχαίων Ελλήνων, τότε ποιοί είναι;

Προφανως είσαι υπέρ της θεωρίας της ιστορικής ασυνέχειας του Ελληνισμού. Μιλάμε για θεωρίες χωρίς πραγματικά στοιχεία βασισμένες στην διάθεση/αντίληψη του κυρίου Γιαννουλόπουλου ή της κας Ρεπούση (αποφοίτου Γαλλικής φιλολογίας και ουχί ιστορίας) κ.α.

Γεγονός πάντως είναι πως στα πλαίσια της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων, οι κατά τα άλλα αγράμματοι (σχολείο δεν πήγαν, ότι έμαθαν το έμαθαν από τη γιαγιά ή τον παπά) ήξεραν για τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, το Μέγα Αλέξανδρο και τους θεωρούσαν εξίσσου προγόνους τους με το Μαρμαρωμένο Βασιλιά...

Είναι θέμα αρχής να είσαι αντίθετος με τη διαστρεύλωση και κλοπή της εθνικής σου κληρονομιάς και μνήμης. Στα πλαίσια αυτού του εθνικού υποσυνείδητου περιλαμβάνεται και η Ελληνικότητα της Μακεδονίας... Όποιος έχει Ελληνική συνείδηση το αντιλαμβάνεται, όποιος δεν έχει αδυνατεί...

Ο δεύτερος μάλλον τα έχει βρει με τη νέα τάξη και τον αχταρμά της παγκοσμιοποίησης που πάνε να μας επιβάλλουν. Πάρε θέση!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ευχαρίστως να πάρω θέση. Άλλο που δεν θέλω.

Για όσα αναφέρεις, πολλά θα μπορούσε κανείς να πει. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αυτό. Το Μακεδονικό ζήτημα, (αυτό που οι ελληναράδες σαν και του λόγου σου εδώ και χρόνια έχουν μεταβαφτίσει σε "σκοπιανό" με το γνωστό τους στρουθοκαμηλισμό), ως διεθνοπολιτικό ζήτημα, δεν αφορά ούτε τη συνέχεια ή ασυνέχεια του ελληνισμού, ούτε τις Θερμοπύλες, ούτε το αν οι αρχαίοι Μακεδόνες μετείχαν στις Ολυμπιάδες. Αφορά το εξής ερώτημα:

ένα κράτος έχει δικαίωμα να επιβάλει σε ένα άλλο να αλλάξει το όνομα το οποίο έχει επιλέξει με τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του λαού του, και με το οποίο το αποκαλούν όλοι στον κόσμο;

Η απάντηση έχει ήδη δοθεί, και είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ. Και εδώ δεν έχει ούτε καν "πάμε παρακάτω". Δεν υπάρχει κανένα παρακάτω να πάμε. Αυτή την αυτονόητη αλήθεια την έχουν δεχθεί ήδη 123 κράτη στον κόσμο, αλλά, πάνω απ' όλα, την έχουν δεχθεί τα έξι δισεκατομμύρια κατοίκων του πλανήτη, εκτός από τους ελληναράδες. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία με την οποία να μπει στο ΝΑΤΟ η Μακεδονία ώστε η Ελλάδα να σώσει τα προσχήματα και να μην εξευτελιστεί τελείως. Την ιδέα της σύνθετης ονομασίες την έχουν αποδεχθεί ουσιαστικά όλα τα κόμματα, τόσο ο Αλαβάνος όσο και η Μπακογιάννη, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Μερικοί, όπως ο ΛΑΟΣ και ο Παπαθεμελής, συνεχίζουν να φωνάζουν για φιγούρα ή από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά έχουν δεχθεί πλέον ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Αφού λοιπόν είναι έτσι, ας αφήσουμε τη γλωσσολογία στους γλωσσολόγους, την αρχαιολογία στους αρχαιολόγους, την ανθρωπολογία στους ανθρωπολόγους κ.ο.κ. Δεν είναι δουλειά των πολιτικών να αποφασίζουν ποια είναι η επιστημονική αλήθεια. Δουλειά των πολιτικών είναι να ρυθμίζουν τις κρατικές υποθέσεις.

vetdino είπε...

Λάθος κάνεις, η απάντηση είναι ΝΑΙ, ο Ντε Γκωλ πως επέβαλε τον όρο "Ηνωμένο Βασίλειο" και όχι "Μεγάλη Βρετανία".

Όταν ένας νέος λαός που μέχρι τις αρχές του αιώνα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ έρχεται και πλάθει μία άνευ προηγουμένου μυθ-ιστορία, συνδέει τον ιστορικά παντελώς άγνωστο σλαβικό λαό με μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας (που όλως τυχαίως ήταν Έλληνας) και μπολιάζει τα νέα παιδιά με μίσος για το γείτωνα που δήθεν σου έκλεψε την πατρίδα... τότε οφείλεις να αντιδράσεις.

Το γεγονός πως η εξωτερική μας πολιτική έχει κάνει δεκάδες λάθη (μαλακίες για να είμαι ειλικρινής) και έχει παίζει λάθος όλα μας τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα δε σημαίνει πως πρέπει να παρατήσουμε την υπόθεση.

Αν Ελληναράς είναι κάποιος που αγαπάει την πατρίδα του, χωρίς να έχει διεκδικήσεις προς τους γείτωνές του, και θέλει μόνο να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί ιστορικά δίκαιο και αληθές, τότε ναι πες με και Ελληναρά... κάνε και μία δημοσκόπηση να δεις τι ποσοστό του Ελληνικού λαού είναι "Ελληναράδες", "φασίστες", "ακροδεξιοί", "εθνικιστές" κτλ κτλ

Αφου όμως κόπτεστε τόσο πολύ για τα δικαιώματα του λαού των Σκοπίων να αυτοπροσδιορίζονται, γιατί δεν επιτρέπετε στον Έλληνα να αυτοπροσδιοριστεί σα Μακεδόνας;;; Αυτό πάλι δε μπορώ να το καταλάβω...

vetdino είπε...

Αααα επισης δουλειά των πολιτικών είναι να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού που τους ψηφίζει και να μην επιτρέπουν σε άλλους πολιτικούς να μας κάνουν τσαμπουκάδες.

Ανώνυμος είπε...

Καθόσον με αφορά, όποιος Έλληνας θέλει να αυτοπροσδιοριστεί σα Μακεδόνας, είναι ελεύθερος να το κάνει. Ποιος τον εμπόδισε;

Το αριθμητικό επιχείρημα δεν είναι απόλυτο. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα μέσα στο χρόνο. Π.χ. το 1985, το ποσοστό του ελληνικού λαού που ενοχλούνταν από την ύπαρξη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδέν. Μετά, τη δεκαετία του 80, αυτό το μηδέν πήγε στο 99 μέσα από τη συστηματική προπαγάνδα των "επαγγελματιών Ελλήνων" παπάδων, πολιτευτών και ψευδοεπιστημόνων. Τώρα έχει αρχίσει να ξαναπέφτει, και άμα γίνει και η συμφωνία για την κοινά αποδεκτή ονομασία θα πέσει ακόμα περισσότερο. Θέλω να πω, το επιχείρημα "είμαστε πλειοψηφία" έχει σχετική και όχι απόλυτη αξία. Και αυτοί που είναι τώρα μειοψηφία, είναι θεμιτό, και χρήσιμο, να αναπτύσσουν τις θέσεις τους ώστε να γίνουν και αυτοί αργότερα πλειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Pros ton parapanw anwnymo, ma esas h 8esh sas einai h plhrhs apodoxh twn 8esewn twn Skopiwn, emfanizeste basilikoteroi tou basilews kai taytizomenoi me tous pleon akraious kyklous aytou tou kratidiou.
Telika ti eiste An8ellhnes 'h apla praktores;

Sobarh apanthsh gia thn propaganda twn Skopiwn kai thn proklhtikh symperifora tous apenanti sthn Ellada den exeis dwsei. Profanws ayta einai pragmata pou sou xalane th saltsa opote ta agnoeis.

YG sygnwmh gia tous latinikous xarakthres grafw apo pc xwris ellhnika stoixeia.

Ανώνυμος είπε...

Pros ton parapanw anwnymo, ma esas h 8esh sas einai h plhrhs apodoxh twn 8esewn twn Skopiwn, emfanizeste basilikoteroi tou basilews kai taytizomenoi me tous pleon akraious kyklous aytou tou kratidiou.
Telika ti eiste An8ellhnes 'h apla praktores;

Sobarh apanthsh gia thn propaganda twn Skopiwn kai thn proklhtikh symperifora tous apenanti sthn Ellada den exeis dwsei. Profanws ayta einai pragmata pou sou xalane th saltsa opote ta agnoeis.

YG sygnwmh gia tous latinikous xarakthres grafw apo pc xwris ellhnika stoixeia.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι απλό: είμαι ΚΑΙ ανθέλλην ΚΑΙ πράκτωρ. Πώς δεν το σκέφτηκες; το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Πάντως δεν είμαι πολλοί, είμαι ένας, οπότε δεν χρειάζεται να μου μιλάς στον πληθυντικό.
Όσο για την "απάντηση" που αξιώνεις από μένα, ποια ακριβώς είναι η ερώτηση; Ωραία, κάποιοι στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στο Πρίλεπ και γενικά σε όλη τη Μακεδονία κάνουν εθνικιστική προπαγάνδα. Όπως και κάποιοι στην Ελλάδα, και σε όλες τις χώρες. Εγώ τι θέλεις να απαντήσω σε αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ΣΥΡΙΖΙΚΕ spammer ότι στο κράτος των Σκοπίων η "εθνικιστική προπαγάνδα" δεν γίνεται από κάποιους μεμονωμένους περιθωριακούς, αλλά από την ίδια την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα,τους κρατικούς μηχανισμούς ιδεολογικής χειραγωγησης και από οργανώσεις που επιδοτούνται από τον κρατικό κορβανά. Κόψε λοιπόν τα σάπια γιατί εκτιθεσαι ανεπανόρθωτα και εκθέτεις και τον αρχηγό σου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, (ούτε εγώ ούτε εσύ εξάλλου), για την πραγματική κατάσταση στη Μακεδονία, διότι δεν γνωρίζω Μακεδονικά για να παρακολουθώ τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, τι λέγεται, τι απήχηση έχει κ.λπ. Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε για τη Μακεδονία είναι από τον ελληνικό τύπο, και δη τον εθνικιστικό. Αυτός όμως δεν είναι ουδέτερος μεταφορέας, αλλά ενδιαφερόμενος παίκτης, άρα δεν πρέπει να παίρνουμε τοις μετρητοίς ό,τι λέει. Να μην πάμε μακριά: μπροστά στα μάτια μας είναι το βιντεάκι του Τσίμα, ο οποίος βγαίνει προκαταβολικά και "καπελώνει" όσα πρόκειται να δούμε στη συνέχεια λέγοντας ότι "τα Σκόπια" [δηλ. η Μακεδονία] είναι "η μόνη χώρα των Βαλκανίων όπου δεν γίνεται καμιά συζήτηση για τους εθνικιστικούς μύθους στη διδασκαλία της ιστορίας", αλλά η δήλωση αυτή ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ απ' όσα ο ίδιος δείχνει στη συνέχεια: οι άνθρωποι που μιλάνε στην κάμερα εκφράζουν μία τρομερή ποικιλία απόψεων που φτάνουν μέχρι την ειρωνεία και τη γελοιοποίηση των εθνικών τους μύθων. Κάτι που θα ήταν αδύνατο να συμβεί στην Ελλάδα.

Νομίζω λοιπόν ότι η φράση σου θα έστεκε απολύτως αν αντικαθιστούσαμε τον όρο "στο κράτος των Σκοπίων" με τον όρο "Ελλάδα". Διότι, πράγματι, ξέρουμε πολύ καλά, από προσωπική πείρα, ότι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η εθνικιστική προπαγάνδα δεν γίνεται από κάποιους μεμονωμένους περιθωριακούς, αλλά από την ίδια την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα,τους κρατικούς μηχανισμούς ιδεολογικής χειραγωγησης και από οργανώσεις που επιδοτούνται από τον κρατικό κορβανά.
Εκτός και αν θεωρείς ότι τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα σχολικά βιβλία, η Εκκλησία της Ελλάδας, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τα ιδιωτικά κανάλια, η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι κ.λπ. είναι "κάποιοι μεμονωμένοι περιθωριακοί".

Αντί λοιπόν να εξοργίζεσαι με όποιον εκφράζει μια διαφορετική γνώμη από σένα και να τον θεωρείς "σπάμμερ", ίσως είναι πιο χρήσιμο να αναρωτηθείς μήπως όλα αυτά τα χρόνια σε παραμύθιασαν με διογκωμένες κινδυνολογίες για την "απειλή των Σκοπίων" και σε παρέσυραν σε μια διαμάχη χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Και να μην καταπίνεις έτσι αμάσητα όλα όσα σου πασάρουν διάφοροι για να κινητοποιήσουν το φόβο και την επιθετικότητά σου και για να αποκομίσουν οι ίδιοι ιδεολογικά ή και απλώς οικονομικά κέρδη στην πλάτη σου.

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείται να είχαν επικρατήσει στην ιστορία μας απόψεις σαν του κυρίου από πάνω... ακόμα Τουρκοκρατία θα είχαμε... θα μας έσφαζαν και θα λέγαμε κι ευχαριστώ!! Πες μας κι άλλα ρε μεγάλε!! Πες μας, ο Γέρος του Μοριά πόσο φασίστας εθνικιστής ήταν... πες μας για τον ακροδεξιό τρομοκράτη Μαυρομιχάλη... πες μας για τον αλήτη-εθνικιστή-ακροδεξιό Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Τι φασιστόμουτρο ήταν ο Κανάρης; Ο Παύλος Μελας;

Καλά έκαναν και μας έσφαξαν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία... κι οι Βούλγαροι που έκαψαν 3 φορές το σπίτι της γιαγιάς μου στα Σέρρας... Πουτάνα εθνικίστρια και η γιαγιά μου;

Ρε σεις στην Κουμουνδούρου, δε βάζετε και μερικά πορτρέτα του Κεμάλ στα γραφεία του κόμματος είσατε ασορτι;;

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ο τελευταίος ανώνυμος, στα πλαίσια του γνωστού ολοκληρωτικού τρόπου σκέψης "όποιος δεν είναι μαζί μου σε ένα, είναι εναντίον μου σε όλα", περνάει αμέσως και με κάθε βεβαιότητα μου αποδίδει κάποιες απόψεις "στην ιστορία", τη στιγμή που εγώ δεν έχω πει απολύτως τίποτα για την ιστορία, αντιθέτως έχω πει ότι τα πολιτικά ζητήματα δεν κρίνονται με βάση την ιστορία, ούτε αντίστροφα η πολιτική να καθορίζει ποια είναι η ιστορική αλήθεια.

Το θέμα μας εδώ είναι το μακεδονικό ζήτημα. Και σε αυτό, δυστυχώς για σένα αγαπητέ ανώνυμε, απόψεις σαν και τις δικές μου ΕΧΟΥΝ επικρατήσει στην ελληνική διπλωματία και την πολιτική ηγεσία της. Μην κοιτάς που δεν το λένε (ακόμα) φωναχτά. Είναι για να μην τους την πέσει κάνας επαγγελματίας αλύτρωτος και αρχίσει τις δημαγωγίες. Στην ουσία, όμως, έχουν όλοι καταλάβει ότι ο δεύτερος "μακεδονικός αγώνας" που άρχισε η Ελλάδα από τη δεκαετία του 90 δεν έχει καμιά προοπτική να κερδίσει -εξ αρχής δεν είχε, άρα δεν είναι θέμα "λαθών"- και μάλιστα έχει ήδη ηττηθεί. Αυτά που λέει ο Αλαβάνος, δηλαδή ότι δεν μπορούμε παρά να δεχθούμε ονομασία που να περιλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία και ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι το αυτονόητο. Και αυτό το αυτονόητο το έχουν καταλάβει και το συμμερίζονται όλοι. Είναι θέμα χρόνου να επικυρωθεί και τυπικά. Στην ουσία, πρέπει να χρωστάτε χάρη στον Αλαβάνο που βγαίνει και χρεώνεται αυτός σε αυτή τη φάση αυτή την ομολογία. Έτσι, κάνει πιο εύκολο το δρόμο της Μπακογιάννη και την απαλλάσσει από μια αντιπολιτευτική πίεση για όταν θα βγει και αυτή αργότερα να πει το ίδιο.
Από κει και πέρα, για το τι ήταν η μία ή η άλλη ιστορική προσωπικότητα μπορούμε να συζητάμε μέχρι αύριο, αλλά αυτό δεν αλλάζει αυτό το βασικό πολιτικό γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

Το άτομο ανώνυμε του σχολιου 11.32 δεν παρουσιάζει "απόψεις", αλλά φτηνή προπαγάνδα της χειρίστης υποστάθμης.Ό,τι έγραψα για την αναθεωρητική πολιτική του κράτους των Σκοπίων αποδεικνύεται από πλήθος επίσημων ντοκουμέντων, δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών της γείτονος,πρεσβευτών της σε ξένα κράτη,ακαδημαϊκών δασκάλων κτλ
To μόνο που βρήκε να απαντήσει ο ανώνυμος ΣΥΡΙΖΙΚΟΣ ήταν ότι όσοι αντιδρούν στην πολιτική των Σκοπίων, είναι "φασίστες" και ότι ο Τσίμας κάνει εθνικιστική προπαγάνδα(!)
Κρίμα, γιατί ο Τσίμας υπήρξε επί μία δεκαετία ο ικανότερος ίσως απολογητής του μεταμοντέρνου,οργουελιανού αναθεωρητισμού στη χώρα μας. Λίγη ευγνωμοσύνη ανώνυμε ΣΥΡΙΖΙΚΕ σε αυτούς που προώθησαν την πολιτική σας γραμμή στο πόπολο δεν βλάπτει...

Ανώνυμος είπε...

@προς ανώνυμο ΣΥΡΙΖΙΚΟ

Πριν λίγες ώρες έγραψες:

"Διότι, πράγματι, ξέρουμε πολύ καλά, από προσωπική πείρα, ότι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η εθνικιστική προπαγάνδα δεν γίνεται από κάποιους μεμονωμένους περιθωριακούς, αλλά από την ίδια την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

, Τώρα βλέπω ότι αυτοδιαψεύδεσαι :

"Το θέμα μας εδώ είναι το μακεδονικό ζήτημα. Και σε αυτό, δυστυχώς για σένα αγαπητέ ανώνυμε, απόψεις σαν και τις δικές μου ΕΧΟΥΝ επικρατήσει στην ελληνική διπλωματία και την πολιτική ηγεσία της, ... Στην ουσία, πρέπει να χρωστάτε χάρη στον Αλαβάνο που βγαίνει και χρεώνεται αυτός σε αυτή τη φάση αυτή την ομολογία. Έτσι, κάνει πιο εύκολο το δρόμο της Μπακογιάννη και την απαλλάσσει από μια αντιπολιτευτική πίεση για όταν θα βγει και αυτή αργότερα να πει το ίδιο.
"

Τελικά θα αποφασίσεις καμια φορά ποια είναι η θέση σου?

Είναι οι ηγέτες της Ελλάδας "σκληροί εθνικιστές" που προωθούν μέσω του Τσίμα την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας?ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το χρήσιμο δεκανίκι της κυρίας Μπακογιάννη και της ηγεσίας της χώρας στο κλείσιμο των εθνικών προβλημάτων όπως υποστηρίξες μόλις τώρα?

Δεν μπορείς να παριστάνεις τον επαναστάτη κατά του συστήματος και από την άλλη να αυτοκαρφώνσεσαι ως το χρήσιμο δεκανίκι του.Με αυτό τον τρόπο γίνεσαι γελοίος.Αφόρητα γελοίος...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ -ή Μ

καταρχάς, πώς ξέρεις ότι είμαι Συριζικός; Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο.
Δεύτερη αστοχία σου: ποτέ δεν παρέστησα τον "επαναστάτη κατά του συστήματος".
Δέχομαι να χρεωθώ οτιδήποτε και να ακούσω οποιαδήποτε κριτική, αλλά να βασίζεται σε κάτι που έχω πραγματικά πει και όχι σε αυτό που φαντάζεστε ότι δεν μπορεί παρά να πιστεύω από μέσα μου. Γιατί αν μου αποδίδετε τέτοιες φανταστικές κατηγορίες, αφενός είναι αντίθετο με τη δεοντολογία του διαλόγου και της δημοκρατίας (την οποία απαιτείτε από τον Αλέκο) και αφετέρου την πατάτε και γίνεστε αφόρητα γελοίοι.

Τώρα για αυτό που επισημαίνεις, το οποίο κάπως σαν να πάει να βασιστεί σε αυτά που έγραψα.
Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται. Για να δούμε όμως, είναι έτσι;

Εγώ έγραψα παραπάνω ότι, στην Ελλάδα, τον εθνικισμό τον προπαγανδίζουν

τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα σχολικά βιβλία, η Εκκλησία της Ελλάδας, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τα ιδιωτικά κανάλια, η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι κ.λπ.

Εσύ το παίρνεις αυτό και το κάνεις ως εξής:

"Είναι οι ηγέτες της Ελλάδας "σκληροί εθνικιστές" που προωθούν μέσω του Τσίμα την ελληνικότητα της Μακεδονίας".

Δηλαδή η μέρα με τη νύχτα.
Εγώ δεν μίλησα (απαραίτητα) για τους "ηγέτες της Ελλάδας" -αν με αυτό εννοούμε τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς κ.λπ. Μίλησα κυρίως για την καθημερινή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, καθώς και ορισμένων παρα-κρατικών και ιδιωτικών μηχανισμών.

Οι ηγέτες, τώρα, επί όλο αυτό το διάστημα, συμμετείχαν στο εθνικιστικό όργιο όσον αφορά τη Μακεδονία, με λίγες εξαιρέσεις. Τώρα όμως έχουν καταλάβει ότι αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο και ετοιμάζονται να κάνουν στροφή. Αυτό δεν αποτελεί "θέση" μου, αλλά πολιτική διαπίστωση. Όταν λοιπόν διαπιστώνω ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ είχε την Α γνώμη και τώρα έχει την Β, προφανώς αυτό δεν συνιστά καμία δική μου ανακολουθία. Εγώ δεν έχω να αποφασίσω για τίποτα. Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έχει να αποφασίσει. Αν και, κάτι μου λέει ότι έχει ήδη αποφασίσει.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε υπερασπιστή της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ

Θυμίζω στους υπολοίπους τι ακριβώς έγραψες, ωστε να αξιολογήσουν καλυτερα την γελοία απόπειρα ανασκευής που επιχειρησες.

==============================
"....ξέρουμε πολύ καλά, από προσωπική πείρα, ότι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η εθνικιστική προπαγάνδα δεν γίνεται από κάποιους μεμονωμένους περιθωριακούς, αλλά από την ίδια την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε για τη Μακεδονία είναι από τον ελληνικό τύπο, και δη τον εθνικιστικό...Να μην πάμε μακριά: μπροστά στα μάτια μας είναι το βιντεάκι του Τσίμα..."
====================

Με τον όρο επίσημη πολιτεία σαφώς εννοούμε ΚΑΙ την πολιτική ηγεσία μαζί με τους μηχανισμους ιδεολογικής προπαγάνδας που ελέγχει.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ ο ανώνυμος spammer και οι όμοιοί του αφήνουν μονίμως στο απυρόβλητο την επίσημη πολιτική του κράτους των Σκοπίων, την ίδια ακριβώς στιγμή επιχειρούν να συκοφαντήσουν οποιοδήποτε τολμήσει να εκφέρει αντίθετη άποψη από τους ίδιους ως "ελληναρά","φασίστα","εθνικι", "παρακρατικό" κτλ.
Όταν το κράτος των Σκοπίων,οι επίσημοι εκπροσωποι του στο εξωτερικό,οι κρατικο-δίαιτες ΜΚΟ που ελέγχει, προωθούν διεκδικήσεις από τη χώρα μας, αυτές συγκαλύπτονται συστηματικά ή ακόμα χειρότερα υιοθετούνται και σερβιρίζονται στην ελληνική κοινή γνώμη ως "αντι-εθνικισμός".
Το πρόβλημα κατά τον ανώνυμο δεν είναι τι λέει ο εκάστοτε πρόεδρος,πρωθυπουργός,πρέσβης της χώρας αυτής, οι εταιρείες lobbying που διαθέτει ή οι μισθωμένοι από τον κύριο Σόρος "ιστορικοί".Όχι,το πρόβλημα είναι ο "εθνικισμός" όσων ζητούν σεβασμό των συνόρων της χώρας τους και αντιδρούν...
Όμως τι μπορεί να περιμένει κανείς απο ένα άτομο που ελέγχει ακόμα και τον ομοϊδεάτη του Παύλο Τσίμα ως δάκτυλο του "εθνικισμού".Πιθανότατα ακόμα και ο γιατρός Νακρατζάς να είναι ένας σκληρός εθνικιστής στα μάτια του ανώνυμου συνομιλητή μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε υπερασπιστή δεν ξέρω τίνος ακριβώς πράγματος,

I've got news for you:

οι βάρβαροι δεν θα έρθουν.
Τόσα χρόνια σου πιπιλάγανε το μυαλό για τους φοβερούς και τρομερούς "Σκοπιανούς" που συνιστούν απειλή για την εθνική σου ακεραιότητα, την τρισχιλιετή ξερωγώ, τα σύνορα του κράτους, την έτσι, την αλλιώς. Κι εσύ φαίνεται ότι τα πίστεψες.
Είναι καιρός να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις ότι πάλευες με ανεμόμυλους. Κανείς δεν σε απειλεί. Η Μακεδονία είναι μία χώρα με δύο εκατομύρια κατοίκους όλους κι όλους. Άλλη έγνια δεν έχει νομίζεις από το να επιβουλεύεται εσένα;
Ξέρω ότι η φαντασίωση αυτή έδωσε νόημα στην κενή ζωή σου, σε έκανε να αισθάνεσαι σπουδαίος, υπερασπιστής μιας ευγενικής υπόθεσης. Ήταν όμως μια φαντασίωση. Οι βάρβαροι δεκαπέντε χρόνια τώρα δεν ήρθαν. Και κατά μείζονα λόγο δεν πρόκειται να έρθουν ούτε και τώρα. Πρέπει να σκεφτείς εσύ τώρα τι θα γίνεις χωρίς βαρβάρους.
Το να βρίζεις εμένα, καταλαβαίνω ότι είναι μια εκτόνωση, αλλά είναι ανέξοδη. Καταρχήν, με βρίζεις για πράγματα που δεν έχω πει αλλά που εσύ μου αποδίδεις κατά συκοφαντικό τρόπο. Εγώ σας προειδοποίησα, και νόμιζα ότι μιλάω σε ενήλικες ανθρώπους και όχι σε παιδάκια του νηπιαγωγείου: δέχομαι να δώσω εξηγήσεις για ό,τι έχω πει εγώ και όχι για ό,τι εσύ φαντάζεσαι ότι κάνουν οι "όμοιοί μου".
Το κυριότερο όμως είναι ότι, είτε με βρίζεις αδίκως είτε δικαίως, το βρισίδι αυτό είναι τζάμπα, αφού δεν ξέρεις ποιος είμαι. Άρα, βρίζεις ένα φάντασμα. Εμένα, στα παπάρια μου. Οι βρισιές από το ένα αυτό μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Εγώ δοκίμασα να μιλήσω πολιτικά, και να σας εξηγήσω πώς έχει η κατάσταση από μια οπτική που δεν είναι η δική σας και προφανώς ούτε την είχατε διανοηθεί ως τώρα. Θέλετε να τη σκεφτείτε, σκεφτείτε την. Δεν θέλετε, εμένα το ίδιο μου κάνει. Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνουμε εδώ τηλεμαχία και να τσακωνόμαστε δύο άγνωστοι για το ποιος είναι συκοφάντης, πείξος, δείξος κ.λπ. Έχω και πιο σοβαρά πράγματα να κάνω.

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας, απάντηση καμια από τον ανώνυμο υβριστή μας.Προφανώς με επιχειρηματολογία του τύπου:

==============================
"....ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η εθνικιστική προπαγάνδα δεν γίνεται από κάποιους μεμονωμένους περιθωριακούς, αλλά από την ίδια την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε για τη Μακεδονία είναι από τον ελληνικό τύπο, και δη τον εθνικιστικό...Να μην πάμε μακριά: μπροστά στα μάτια μας είναι το βιντεάκι του Τσίμα..."
====================

ακατάσχετο spamming για την αδικημένη "Μακεδονία" και άφθονα υπονοούμενα περί "παρακρατικών μηχανισμών" που τολμούν να ομιλούν για σεβασμό συνόρων,κάποιοι πιστεύουν ότι προσφέρουν πολιτικό λόγο επιπέδου.

Θα περίμενε κανείς έστω και για τα προσχήματα ο ανώνυμος υπερασπιστής της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ να δείξει απέναντι σε ένα συντεταγμένο κράτος και τους θεσμούς του *τουλάχιστον* την ίδια υστερική ευθιξία που επέδειξε απέναντι σε εθνοτοπικούς συλλόγους,γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας.
Όπως φαίνεται ο σωβινισμός και ο αναθεωρητισμός συγχωρούνται όταν προέρχονται απο μικρά κράτη όχι όμως και ο αντίλογος εκ μέρους των άμεσα θιγομένων.

Unknown είπε...

Sapioi mpourzouades dixws suneidhsh pws to proletariato, otan kaphleuontai alloi thn Istoria tou, akoma kai tote, ypoferei.

Nina είπε...

Thelo na rotiso ton Anonymo apo pou einai...Giati emena me enoxli otan thelo na do ton kairo sto kilkis kai sto msn mou bgazei to kilkis os Gevgeli...den iksera pos to Kilkis einai eparxia tou gevgeli ton skopion...
me enoxli episis pou edo stin Ollandia ta touristika grafeia diafimizoun "diakopes sti Makedonia"

Paidia..to Tito ekane polu kali douleia. o Gebels (upourgos propagandas tou Hittler) eipe : pes pas kati tha meinei. eidate loipon pou emeine? Otan apo prin 40 xronia ta mathitika tous vivlia grafan oti einai apogoni tou M. Aleksandrou kai Makedones, otan oi Xartes tous itan mexri ti larisa , otan tuponan xartonomismata kainouria me ton leuko purgo (ta exo dei kathoti i katagogi mou einai apo ta sunora me ta skopia) kai oi ellines politikoi den kanan tipota gia xrooooooooonia oloklira ..tora kaiei kai tsouzi alla einai arga...tora pia tipota den tha allaksi ..kai to kserete giati...den mporei na min to kserete...to NATO exei ti megaluteri kruvi vasi ekei ....gia auto tin katestrepse ti xora...