Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Το επίσημο βιογραφικό του κ. Κοροβέση (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) από την ιστοσελίδα του κόμματος

Χωρίς σχόλια...

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Δημιουργήθηκε από τους γονείς του και ύστερα από ενιάμηνη κύηση γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, το 1941. αυτό ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής του, που πέρασε απαρατήρητη λόγω των φασιστικών βομβαρδισμών του νησιού. Από μικρός είχε την τάση να χαζεύει και να ασχολείται με πράγματα που ελάχιστα ως καθόλου ενδιέφεραν τους άλλους. Και αυτό φαίνεται να διαμόρφωσε το υποσυνείδητο του γιατί το ίδιο κάνει και τώρα. Γράφει βιβλία, άλλοτε λογοτεχνικά, άλλοτε θεατρικά, άλλοτε παιδικά και άρθρα που βρίσκουν φιλόξενη στέγη στην «Ελευθεροτυπία», στην «Εποχή», και στο «Δίφωνο». Όταν είναι μεθυσμένος ενοχλεί τους θαμώνες του μαγαζιού, απαγγέλλοντας δικά του ποιήματα, αλλά το ανέχονται γιατί έχει γράψει το πρώτο αντιχουντικό βιβλίο, τους «ανθρωποφύλακες» που κυκλοφόρησε παράνομα στην Ελλάδα και νόμιμα στο εξωτερικό, το 1969. Έχει κάνει και κάτι σπουδές, Θέατρο με τον Ροντήρη, Σημειολογία με τον Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα του Βιντάλ Νακέ, που του χρησίμεψαν για να γεμίζουν το βιογραφικό του στα αυτιά των βιβλίων του.
Πιέστε πάνω στο τίτλο της ανάρτησης για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα με τα βιογραφικά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ααααχαχαχαχα! Πανικόβλητα τα νεοδημοκρατάκια θέλουν να χτυπήσουν τον Αλαβάνο!
Κούνια που σας κούναγε καημένα!
Ο Αλαβάνος είναι ο μόνος που κάνει γαμάτη αντιπολίτευση στην πιο βρόμικη κυβέρνηση εξαιρουμενης της χούντας που εχεί κυβερνήσει την Ελλάδα.
Η αποθέωση ήταν στο debate που τις αυτάρες του παιδοβούβαλου αρχηγού σας του τις κατέβασε ως τα γόνατα.
Όσο και να χτυπιέστε γαλαζια χαραμοφάικα παιδάκια, την Αλαβανάρα δεν την πλήττετε με τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε στο debate ήταν ο ορισμός της λαϊκίστικης συμπεριφοράς εκ μέρους του. Πιάστηκε από την λέξη "ταραξίας" του Καραμανλή (δεν τον ψηφίζω, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα), ο οποίος εννοούσε τους κουκουλοφόρους και άρχισε ένα παραλήρημα στημένο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν εξετάζω τι είπε, αλλά ο τρόπος που το είπε σε ένα άσχετο σημείο! Δεν κάνει το παλικάρι ρε Anonymous παρά μόνο για την διεύθυνση των ορυχείων του!

Ο Αλαβάνος πλήττεται από μόνος του και δεν έχει ανάγκη κανέναν να κάνει αυτή την δουλειά. Απλά ανέλαβε την ηγεσία ενός ανυπόληπτου κόμματος και με τις ψήφους του ΔΗΚΚΙ ανέβασε αισθητά τα ποσοστά του. Στελέχη καλά έχει ο Συνασπισμός, δεν αντιλέγω, αλλά η αντιπολίτευσή του δεν φαίνεται να έχει καταφέρει και πολλά παρά μόνο με το άρθρο 16, για το οποίο τυγχάνει να έχω την ίδια άποψη μαζί του.

Ως προς τον Κοροβέση, creveld έχω ακούσει και καλά λόγια γι' αυτόν και δεν θέλω να τον κρίνω από τώρα. Περιμένω να δω την παρουσία του στο Κοινοβούλιο και δεν θα διστάσω καθόλου να πω τα ίδια με εσάς, αν τα κάνει μαντάρα!

Ανώνυμος είπε...

Η αποθεωση μετα το ντιμπειτ. Κερδισε ο Καραμανλης ζητω οι ταραξιες. Και δεν ψηφισα Καραμανλη αυτη φορα

Ανώνυμος είπε...

karatzaferi psifises, e?

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ!

ΕΛΑ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΡΑ!
5% ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!
ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 10% ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΡΕΕΕ!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ!

ΑΛΑΒΑΝΕ ΘΕΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ!

ΣΕΙΣΜΟΣ-ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ!!!

Creveld είπε...

Προς Καφρος7

Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση για τη δραστηριότητα του Κοροβέση. Αλλά νομίζω το βιογραφικό του είναι δείγμα της σοβαρότητας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν σταυρό σε αυτό το άτομο.

Βέβαια πολύ θα πουν ότι έγραψε αντιστασιακό βιβλίο και ήταν αντιστασιακός. Αν και στην Ελλάδα η πλειοψηφία των αριστερών πολιτικών δηλώνουν αντιστασιακοί, δε θα αμφισβητήσω τους όποιους αγώνες του Κοροβέση. Το ζήτημα είναι πως επειδή κάποιος έκανε αντίσταση κατά της χούντας δε σημαίνει πως είναι και κατάλληλος για πολιτικός

Ανώνυμος είπε...

Προς αλαλαζοντες ανωνυμους που μας κατηγορουν για ομιλο δεξιων.
Σας συνιστω να ξαναψαξτε τα προφιλ των συντελεστων.

Ανώνυμος είπε...

Creveld διέπραξες μεγάλο ατόπημα. Ο Κοροβέσης είναι ένας ήρωας του αντιδικτατορικού αγώνα. Φυλακίσθηκε και βασανίστηκε άγρια στα μπουντρούμια της ΕΑΤ - ΕΣΑ. Έβαλε την ζωή του σε κίνδυνο για τη δημοκρατία και την ελευθερία, για να μπορούμε εσύ και εγώ σήμερα να συζητάμε ελεύθερα και να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας, για να μπορείς εσύ να τον απαξιώνεις τόσο εύκολα. Δεν ξέρω αν ο Κοροβέσης είναι κατάλληλος για πολιτικός, πιθανόν όχι. Αυτό όμως είναι έτερον εκάτερον. Θα πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράγματα και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα

vetdino είπε...

Εμένα μου αρέσει, σοβαρά μιλάω... Είναι πρωτότυπο ρε παιδί μου. Δεν τον ξέρω προσωπικά τον κύριο Κοροβέση, αλλά μου είναι αρκετά συμπαθής. Και σέβομαι ιδιαίτερα κάθε πραγματικό αγωνιστή (όχι τους γιαλατζί...) σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκει.

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα μου άρεσε,το διάβασα με χαμόγελο,μου αρέσει πως γράφει ο-η creveld!f.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μας επιτρέψετε να φοράμε κίτρινο σταυρό στο πέτο πριν μας πάτε στους φούρνους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το βιογραφικό του κυρίου Κοροβέση στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω πως το έχει γράψει ο ίδιος!!

Creveld είπε...

@lounge lizard

Αυτό είναι το ΕΠΙΣΗΜΟ βιογραφικό του κ. Κοροβέση από την ιστοσελίδα της βουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έγραψα εγώ αγαπητέ, εαν νομίζεις ότι ένα τέτοιο βιογραφικό τον απαξιώνει όπως νομίζεις, όμως το έγραψε ο ίδιος.

Για δες: http://www.syriza.gr/taytotita/i-nea-koinoboyleytik-omada-toy-syriza

Μπορείς να βρεθείς εκεί απλά πατώντας και τον τίτλο της ανάρτησης.

Κατανοώ ότι όλοι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα έγραφε κάτι τέτοιο ως βιογραφικό όμως είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

@ Εμένα μου αρέσει, σοβαρά μιλάω... Είναι πρωτότυπο ρε παιδί μου. Δεν τον ξέρω προσωπικά τον κύριο Κοροβέση, αλλά μου είναι αρκετά συμπαθής. Και σέβομαι ιδιαίτερα κάθε πραγματικό αγωνιστή (όχι τους γιαλατζί...) σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκει.

Συμφωνώ απολύτως Vetdino. Ετσι ακριβώς είναι. Ο Κοροβέσης δεν εξαργύρωσε τίποτα. Συνέχισε μετά την δικτατορία τη ζωή του, όχι όπως κάποιοι άλλοι που ανεπάγγελτοι τόσα χρόνια "πουλάνε" τη συμμετοχή τους στο Πολυτεχνείο. Αντίθετα ο Κοροβέσης ούτε τα βασανιστήρια, ούτε τις διώξεις "πούλησε" και βρέθηκε στη βούλη μάλλον από... σπόντα! Είναι αγωνιστής. Πριν από χρόνια είχε κατέβει με τον συγχωρεμένο Λ. Αυδή και το ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας. Πάλι είχε βγει από τους πρώτους. Θεωρώ ότι το syriza-watch έχει σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί. Ο Π. Κοροβέσης όπως και όλοι οι βουλευτές θα κριθούν από το έργο τους.

Πατριώτης Αριστερός

Ανώνυμος είπε...

Creveld χεις δίκιο, το ατόπημα είναι του Κοροβέση και όχι δικό σου. Προφανώς το αυτοβιογραφικό αυτό σημείωμα, αποτελεί μια - αποτυχημένη - απόπειρα αυτοσαρκασμού. Έχει δίκιο πάντως ο Πατριώτης Αριστερός, ο Κοροβέσης δεν εξαργύρωσε την αντιστασιακή του δράση. Είναι άξιος κάθε σεβασμού, θα πρέπει όμως και ο ίδιος να μη βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ιδίως όταν είναι δημόσιο πρόσωπο. Και τέλος, θα συμφωνήσω πάλι με τον Αριστερό Πατριώτη, υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθείτε.

Ανώνυμος είπε...

περιμενετε να ακουσετε τι θα πει ο κοροβεσης στον θεοδωρακη (ξερετε αυτον που μας παρουσιασε τον ψευτομαγκα ψαριανο ) και μετα μου λετε ποσο σωστος πατριωτης και αξιος ειναι. ρε για δειτε κατι ατομα που μπηκαν στο κοινοβουλιο! ντροπη..

Ανώνυμος είπε...

Anonymous, ας περιμένουμε να τους δούμε στην πράξη μέσα στο Κοινοβούλιο και μετά έχουμε καιρό να κράξουμε. Φίλε, εμένα με ενδιαφέρει να πάει μπροστά η Πατρίδα και δεν με νοιάζει να κάνουμε συμφωνίες και με τον διάβολο, αν είναι να προκόψει ο τόπος. Διαφωνώ με πολλά απ' όσα λέει η Αριστερά (άλλωστε ΛΑ.Ο.Σ ψήφισα), αλλά θα τους πω μπράβο εφόσον στην πράξη κάνουν πράγματα για όλους εμάς.

Ανώνυμος είπε...

ρε για δειτε κατι ατομα που μπηκαν στο κοινοβουλιο! ντροπη..ΣΥΜΦΩΝΩ..
Ας αρχίσουμε με το Γεωργιάδη, Βορίδη, Καρατζαφέρη, Πλεύρη και όλα τα φρούτα που δυμίζουν την μπόχα και το μίσος και ότι χειρότερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Αναγκάζουμε να υπογράφω ανώνυμος μην βρεθεί κάπια μέρα κανα τρίκυκλο ή κάποιος Γκοτζαμάνης να μου την φέρει και με ψάχνουν

Unknown είπε...

Ο κάθε ένας θα κριθεί από το έργο στο οποίο σε κάποια φάση έχει κληθεί να παίξει ρόλο.

Ως βουλευτού, η παρουσία του θα αποτιμηθεί όταν έρθει η ώρα.

Ως αγωνιστού κατά της δικτατορίας, η ιστορία δικαίως τον έχει καταγράψει ήδη με πολύ έντονα γράμματα, ελάχιστοι θα άντεχαν τα όσα πέρασε. Λίγο μέτρο και κυρίως γνώση δεν βλάφτουν.

Το βιογραφικό του το βρίσκω εξυπνακίστικο, απόλυτα εναρμονισμένο-δυστυχώς.

Ενδεχομένως να μπορώ να διακρίνω σε αυτό μία απόπειρα να να μην είναι "σοβαροφανής" και "τάχα μου τάχα μου" αλλά, δεν βγαίνει. Βγαίνει κακόγουστη εξυπναδούλα.

Να έχετε υπόψη σας εδώ μέσα, πως οι αυστηρότεροι κριτές του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όσοι τον στηρίξαμε.

Και από όσους είναι "απέναντι" εκ πεποιθήσεως, με γεια τους και χαρά τους, αλλά, ελπίζω (εγώ τουλάχιστον) σε καθαρά Πολιτική Κριτική και όχι σε προσωπικές επιθέσεις.

Ευχαριστώ.

Unknown είπε...

...για παράδειγμα η "ανάδειξη" σε "θέμα" της κόρης του κυρίου Δραγασάκη είναι επιεικώς θλιβερό φαινόμενο.

Εκτός αν θέλετε να παίξετε στο επίπεδο των τηλε εισαγγελέων που βεβαίως μόνο αντικειμενικά δεν ασκούν το έτσι και αλλιώς εξαιρετικά ύποπτο "εργο" τους.

Cacofonix είπε...

@politispittas
Το θέμα της κόρης του Δραγασάκη δεν το ανέδειξε αυτό το ιστολόγιο, αλλά το πρώτο θέμα των κκ Τριανταφυλόπουλου και Αναστασιάδη Θέμου.

Εμείς αναδείξαμε το γεγονός ότι για τους Τσιτουρίδηδες και δε ξέρω ποιούς άλλους υπήρξε άμεσο "ξεσκέπασμα" των παρανομιών τους, για το "Δραγασάκειο" είχαμε άκρα του τάφου σιωπή...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Δρίτσας έχει καμία σχέση με τον γνωστό φοιτητοπατέρα που βλέπαμε το χειμώνα στα κανάλια;

Creveld είπε...

Προς ανώνυμο (16 Οκτώβριος 2007 3:43 μμ)

Προσωπικά δε γνωρίζω, το πιό πιθανό όμως είναι να πρόκειται για απλή συνωνυμία. Υποθέτω θα είχε ακουστεί αν ήταν συγγενείς.

Ανώνυμος είπε...

Το βιογραφικό διαπερνάει εκείνο το είδος χιούμορ που καταλαβαίνει μόνο εκείνος που το αποπειράται και αφήνει τους υπόλοιπους σε αμηχανία ή με εκείνο το περίεργο συναίσθημα ότι κάποια απρέπεια έγινε κι ας την παραβλέψουμε.

Δ. Τζ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δ. Τζ. είπε...

Αυτό το βιογραφικό, αλλά και μερικές ακόμα "λεπτομέριες" (π.χ. το dress code του κ. Ψαριανού που δείχνει να μη σέβεται τίποτα) λέει ίσως πολλά για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε και το δικό μου άρθρο πάνω στο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ

www.diastavroseis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ρε το ψωνιο τι γραφει στο βιογραφικο του. Αληθινος ψευτοκουλτουριαρης. Οσο για τον Αλαβανο τον ηρωα των φτωχων και καλα ειναι ο πιο πλουσιος στο κοινοβουλιο και χωρις να βαλουμε και την τεραστια περιουσια που εχει στο Αμερικα (ξενοδοχεια κτλ) γιατι απο οτι εμαθα απο Ελληνοαμερικανους που ξερουν την οικογενεια του πεφτει τρελο φραγκο

Creveld είπε...

Αγαπητέ Δ.Τζ. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον λινκ