Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Όταν οι πρακτικές και οι ιδεολογίες των γονιών κάνουν τα παιδιά να νομίζουν ότι όλα επιτρέπονται...

Διαβάστε εδώ που μπορεί να καταλήξει ένα ευάλωτο παιδί όταν ο πατέρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δραγασάκης ή οι ομοϊδεάτες του υπερασπίζονται περιθωριακές και «έκνομες» ομάδες και πράξεις και λειτουργώντας σαν πρότυπα του δημιουργούν την εντύπωση ότι «όλα επιτρέπονται και αν κάτι στραβώσει θα καθαρίσει ο μπαμπάς»...και δεν αναφέρομαι βεβαίως στα ναρκωτικά αλλά στα όπλα που βρέθηκαν και προβληματίζουν την Αστυνομία και είχαν σαν αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης που κατατέθηκε με τα λεφτά του μπαμπά ο οποίος όπως προκύπτει από την κατάθεση της συλληφθείσας έδινε και το χαρτζιλίκι των 6.000 για την προμήθεια της δόσης...

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν μεγαλώνεις και βλέπεις τον μπαμπά σου ή τους ομοϊδεάτες του να:

-καταλαμβάνουν αστυνομικά Τμήματα όπως ο Λαφαζάνης το 2006!! ή
-χρησιμοποιούν την γνωστή τακτική που περιγράφτηκε σε πρόσφατη εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη στο Εxtra3. Δηλ. να πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ να αγκαλιάζουν τους έκνομους που έχουν συλληφθεί (κατά προτεραιότητα τα παιδιά τους μιας και συχνά είναι μεταξύ των συλληφθέντων) και να βγαίνουν έξω μιας και οι αστυνομικοί δεν τολμάνε να τους ακουμπήσουν φοβούμενοι ότι θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος μιας και οι εν λόγω κύριοι είναι βουλευτές και καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία!!

Και το θέμα δεν είναι αν ευθύνεται συνολικά ο Συνασπισμός ή όχι (αν και πολλές συμπτώσεις έχουμε τελευταία) ούτε αν δικαιώνεται ο Πολύδωρας για τις άκομψες δηλώσεις του, αλλά το αν

δικαιούται κάποιος που είναι πολιτικός και έχει τέτοιες συμπεριφορές μέσα στο σπίτι του να υποδεικνύει σ' εμάς τους υπόλοιπους πως πρέπει να λειτουργήσει το κράτος και η κοινωνία και να ζητά την ψήφο μας για να μας κυβερνήσει και να μας καθοδηγήσει;

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ελληνική παροιμία λέει: "στα δέκα που θα ζητήσει το παιδί σου κάνε το ένα για να σου πει ευχαριστώ".

Με δυό λόγια. Τα παιδιά μεγαλώνουν σήμερα με όλες τις ανέσεις και όλα τους τα καπρίτσια ικανοποιημένα. Θεωρούν ότι το να έχουν παράλογες απαιτήσεις είναι φυσιολογικό και ότι η κοινωνία τους το ωφείλει.

Η κοινωνία όμως δεν χρωστά σε κανένα και φροντίζει να βάλει στη θέση του τον καθένα με το ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτή η διαπίστωση δεν είναι δική μου αλλά την έχω δει διατυπωμένη εδώ και αρκετά χρόνια σε μια άλλη κοινωνία από τις πιο προχωρημένες του βιομηχανικού κόσμου.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν έτσι παρά τις όποιες θεωρίες του κάθε Σποκ είναι ευάλωτα. Στις δυσκολίες και τις αντιξοόητες της ζωής.

Άλλωστε αυτός είναι και ένας λόγος ότι παρά την πλήρη απελευθέρωση των 2 φύλων πολύς κόσμος έχει πρόβλημα στο να έχει μια φυσιολογική σχέση ή πέφτει στη μάστιγα των ναρκωτικών που εκτός των άλλων είναι χαρά για μερικούς ανώνυμους αλλά και επώνυμους (παραδικαστικό κλπ.) που κερδίζουν την αίγλη τους πουλώντας τον θάνατο σε ανυποψίαστα παιδάκια. Βέβαια τα ζητήματα είναι πολλά και σοβαρά και δεν είμαι σε θέση να τα αναπτύξω σε δυο γραμμές.

Ότι κι αν είναι τόσο ο Βούτσης όσο και ο Δραγασάκης έχουν αποτύχει σαν γονείς και καλά θα κάνουν να μην δίνουν συμβουλές στουτς υπόλοιπους. Τα περί αναμάρτητου και όλες τις άλλες μπαρούφες που λέει ο Άλιμπαν και οι συν αυτώ είναι για να κρύψουν την ιδεολογική τους γύμνια.

Τα παιδιά τους δεν μπορεί παρά να είναι οι ζωντανοί εκφραστές της κοινωνίας που οι γονείς τους θέλουν να μας πλασσάρουν αφού γαλουχήθηκαν με τις ιδέες των γονιών τους. Όταν λοιπόν γίνονται τέτοια χοντρά όχι σε έναν αλλά σε δύο του ΣΥΝ καταλαβαίνετε τι κίνδυνος υπάρχει αυτό να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μπορούν άραγε τόσο χρεωκοπημένοι γονείς να συμβουλεύουν τους υπόλοιπους γονείς ή την κοινωνία για οποιδήποτε θέμα; Εγώ πιστεύω πως όχι.

Οι προπαπούδες μας το έλεγαν όμορφα. Μετά την ύβρι έρχεται η νέμεσις.

Αθηναίος

Ανώνυμος είπε...

o γιος του Βουτση ειναι αντιεξουσιαστης και οχι Συνασπισμενος οπως ο πατερας του...

Ανώνυμος είπε...

εεεμ, αν από μικρό παιδάκι σου δίνει ο μπαμπάς να διαβάζεις μπακούνιν... λογικό είναι να βγεις αναρχικός... το θέμα είναι πως σίγουρα η οικογένεια έχει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη των παιδιών της... δε μπουρεί ούτε ο Βούτσης, ούτε ο Δραγασάκης να είναι άμοιροι ευθυνών.

Ειδικά ο Βούτσης του οποίο ο γιός είναι (κατά δική του ομολογία) εγκληματίας.

Για την κόρη του Δραγασάκη το δράμα είναι μεγαλύτερο και τουλάχιστον εγώ συμπαρίσταμαι και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το κορίτσι να γίνει καλά!! Οι χρήστες νακωτικών (ειδικά "σκληρών") είναι άτομα που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης!!

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

οση ιδεολογικη σχεση εχει ο Μπακουνιν με το ΣΥΝ, αλλη τοση εχει και ο Καρατζαφερης με τον κομμουνισμο

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν του Πολύδωρα το παιδί, θα τον σταυρώνανε, εν μέσω και των άλλων του παιδιών. Οχι όμως η Αριστερά. Ποτέ η Αριστερά.

Αν ήταν παιδί του Λαλιώτη, θα τον σταύρωναν το ίδιο! δικοί του και αντίπαλοι. Ποτέ η Αριστερά.

Αυτό δεν εξασφαλίζει κανένα προνόμιο ασυλίας στην Αριστερά, ούτε την εισάγει σε κανενός τύπου ομερτά υπέρ των «επωνύμων» κατά το κακώς λεγόμενον. Ουδέποτε έχει συλληφθεί συμπράττουσα σε τέτοια ατοπήματα -παρά τα ευκόλως εκτοξευόμενα των λαϊκιστών.

.........................................................

Το μόνον έλλειμμα της Αριστεράς είναι ότι δεν εκφράζει τόσον έντονα όσο θα έπρεπε, την αντίθεσή της για τη βία που συχνά υφίστανται ακροδεξιοί αντίπαλοί της, από ανεγκέφαλους εν' ονόματί της. Σοβαρό έλλειμμα.

Στον καθένα από μας, δεξιόν ή αριστερόν, θα μπορούσε να έχει συμβεί. Και καλύτερα όλων το έθεσε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος λέγοντας ότι καμμιά φορά «το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να είσαι πατέρας».

Ισως δυσκολότερο από τότε που υπήρξες ο ίδιος γιος ή κόρη. Είναι πολλοί οι παράγοντες στα ανθρώπινα που συγκλίνουν για να επιλέξεις (κι ενίοτε όχι) τα μονοπάτια που κάθε φορά θα πάρεις -ιδίως ως νέος ή νέα κοπέλα- συνεπώς πράγματι, όπως πάλι ο Αλέκος σημείωσε, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Είναι παρήγορον ότι κάποιες προσπάθειες που έγιναν να βγει από το ναζιστικό οστεοφυλάκιο το φάντασμα της «συλλογικής ευθύνης» βρήκαν αντίσταση στην κοινωνία, τον Τύπο και τα κόμματα κατά το μεγαλύτερο μέρος· το ίδιο και τα περί «οικογενειακής ευθύνης», δεν πέρασαν, δεν επεκράτησαν.

Δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να ενοχοποιείται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, απ' τις πράξεις ενός μέλους του -πόσο μάλλον όταν δεν είναι καν μέλος του.

Τελευταίως έχουμε ζήσει πολλές τέτοιες καρχιμακές -να έχει δηλαδή παραβατική συμπεριφορά ένα κομματικό στέλεχος οποιουδήποτε κόμματος και να γίνεται προσπάθεια να ενοχοποιηθεί όλο το κόμμα, ο χώρος του, μην πω και οι οπαδοί του.

Τη φασιστική αυτή γενίκευση και συκοφάντηση την έχουν υποστεί κατά καιρούς όλοι, πασόκοι, δεξιοί, αριστεροί. Φαίνεται να αμβλύνεται, αλλά το φίδι δαγκώνει ακόμα. Χρειάστηκε, τον χειμώνα που μας πέρασε, να δοθεί μάχη για να μη συγχέονται (άλλοτε ενσυνειδήτως και προβακατόρικα κι άλλοτε από τη δύναμη της αδράνειας ή ένεκεν των κατά συνθήκην ψευδών) οι

φοιτητές που κινητοποιούνταν στους δρόμους με τους κουκουλοφόρους μπαχαλόμαγκες, βαλτούς ή αυτοκίνητους.

Απ' την άλλη πλευρά αυτή η ιστορία με τα προσωπικά δεδομένα και η κατ' επιλογήν εκλεκτική τους χρήση (στο να δίνονται ή όχι στη δημοσιότητα) δημιουργεί άλλα προβλήματα. Γενικεύει τις ευθύνες

αντί να τις περιορίζει στις διαστάσεις τους -«γιος στελέχους του ΣΥΝ», λέει, «ποιου;» λένε αμέσως οι κακές (και οι καλές) γλώσσες και το κακό γενικεύεται. Η Αριστερά, ο Συνασπισμός, το ΚΚΕ, οι ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έχουν πρώτα απ' όλους υποστεί αυτήν τη σπέκουλα, τη διασπορά κατηγοριών, τις απειλητικές αοριστολογίες, την ενοχοποίηση. Δεν πάει πολύ καιρός απ' όταν ο κ. Πολύδωρας προσπαθούσε με υπαινιγμούς ή και ντιρέκτ κατηγορίες να συνδέσει τον ΣΥΝ με βανδαλισμούς και τζάμπα μαγκιές κουκουλοφόρων (βαλτών ή αυτοκίνητων). Τα ίδια και ο κ. Καραμανλής με την αναφορά του σε «ταραξίες» τσουβαλιάζοντας αθώα-αθώα, δικαίους και αδίκους, αγωνιστές και μπάχαλους.

Ομως ο ΣΥΝ έχει διακηρύξει στα λόγια και την πράξη την αντίθεσή του σε κάθε μορφή βίας, διεκδικώντας ταυτοχρόνως το δικαίωμά του αλλά και την υποχρέωσή του να υπεραμύνεται όσων διώκονται για τις πολιτικές τους ιδέες, να υπερασπίζεται όσους κατηγορούνται αδίκως ή τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί απ' τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Να εξηγούμεθα.

Ο ΣΥΝ, το ΚΚΕ, η Αριστερά στην πλειονότητά της έχει αγωνισθεί για αυτήν την αστική έστω, δημοκρατία -έχει χύσει το αίμα της, χωρίς να χύσει το αίμα κανενός άλλου (πλην της εποχής του εμφυλίου, που ήταν μια άλλη ιστορία)- οι λαϊκισμοί για διακρίσεις μεταξύ «επωνύμων» κι «ανωνύμων» από την Αριστερά, να λείπουν. Η Αριστερά

έχει αγωνισθεί από γενέσεώς της έως τώρα με την υπόθεση του «φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια» ακριβώς για τα δικαιώματα όλων χωρίς διακρίσεις ονόματος, καταγωγής, πλούτου, φύλου, θρησκεύματος.

Ενας από τους πιο λαμπρούς αγωνιστές της γενιάς μας είναι ο πατέρας του συλληφθέντος. Ουδείς μπορεί να του δώσει μαθήματα ή συμβουλές πώς θα χειρισθεί αυτήν την πικρή ιστορία

η οποία θα μπορούσε να χτυπήσει την πόρτα του καθενός μας. Από μας (κι εδώ επιτρέψτε μου την προσωπική δήλωση) έχει μόνον την αγάπη μας ακόμα πιο έντονη και τη συμπαράστασή μας ακόμα πιο ακλόνητη. Ο ίδιος έχει αγωνισθεί για τα παιδιά όλου του κόσμου

ακόμα πια κι αν ο γιος του είναι ένας ενήλικος άντρας 22 ετών που παίρνει μόνος του τις αποφάσεις του. Για έναν γονιό όμως το παιδί είναι πάντα το παιδί του. Ο αγώνας είναι μπροστά τους, εμείς μαζί τους, όλα μπορούν να διορθωθούν, να βρουν τον δρόμο τους, να πληρώσουν το κόστος τους, να εξιλεωθούν.

Η Αριστερά δικαιούται να τα λέει αυτά -δεν αγωνίσθηκε ποτέ υπέρ των αριστερών μόνον- τα ίδια έχει πει και για τα παιδιά πολιτών και πολιτικών εξ άλλων χώρων μιας και μιλάμε για παιδιά...

Με αυτήν την έννοια αυτά είναι τα «δικά μας παιδιά», αριστερών και δεξιών είναι φορτωμένα τις δικές μας αμαρτίες και λάθη -εμείς τα παιδεύουμε, όχι αυτά εμάς- εμείς να αντέχουμε, αυτά να ελπίζουν...

Οταν ο Κράσσος συνέλαβε αιχμαλώτους όσους επαναστατημένους δούλους επέζησαν της ήττας τους, ζήτησε να του δείξουν ποιος είναι ο Σπάρτακος και εις αντάλλαγμα θα τους χάριζε τη ζωή. «Αυτός είναι ο Σπάρτακος» φώναξε ένας κι έδειξε έναν άλλον. «Αυτός είναι ο Σπάρτακος» φώναξε ένας άλλος κι έδειξε άλλον. «Αυτός είναι ο Σπάρτακος» φώναζαν στη συνέχεια όλοι κι έδειχναν όλους. Ολους τους σταύρωσε ο Κράσσος, αλλά η ηχώ τους έμεινε στους αιώνες...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 6.Χ.2007 stathis@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/10/2007

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μωρέ με την ηθική ανωτερότητα του ΤΣΥΡΙΖΑ και όσων το υποστηρίζουν!
Ο Βούτσης στο παρελθόν είχε πιαστεί με μολότωφ και όμως τον άφησαν ελεύθερο.
Εαν ηταν γιός βουλευτή του ΛΑΟΣ μήπως μπορεί να διανοηθεί κανείς τι θα έλεγαν οι ΙΟΙ της ελευθεροτυπίας και ο ΤΣΥΡΙΖΑ;
Θα μας μιλούσαν για το ακροδεξιό παρακράτος που καλυπτει η κυβέρνηση Καραμανλή και η αστυνομία.
Τέτοιες μ***** δε γράφανε τότε με την υπόθεση Περίανδρου; Ότι τον καλύπτει η αστυνομία, για υπόγειες διασυνδέσεις ασφάλειας-ναζι, ότι η αστυνομία αφήνει το ακροδεξιό παρακράτος κλπ!

Η είδηση θα έπαιζε επί βδομάδες στα κανάλια και όχι 1-2 μέρες όπως τώρα που καλύπτουν το ΤΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και τη παραίτηση του βουλευτή θα ζήταγαν οι "προοδευτικοί". Ας αφήσουν τα παπατζιλίκια λοιπόν περί ηθικής ανωτερότητας...τους είδαμε στο παρελθόν

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που γίνονται επισόδεια στην Αθήνα και υπάρχουν συλλήψεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν προς συμπαράσταση των συλληφθέντων. Συχνά πυκνά κάνουν κάνουν κατάχρηση της βουλευτικής τους ασυλίας (οι αστυνομικοί δε μπορούν να τους αγγίξουν) και εισβάλλουν ακολουθούμενοι από αναρχικούς σε αστυνομικά τμήματα (όπως έκανε ο Λαφαζάνης το 2006).
Εγώ δε λέω πως όλοι οι συλληφθέντες πάντα είναι όντως ένοχοι, αλλά δε μπορεί βρε αδερφέ να είναι και ΟΛΟΙ αθώοι.
Όταν λοιπόν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάνε αμέσως να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στους συλληφθέντες πάει να πει 3 πράγματα
α) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμένη την έννομη τάξη εκεί που δε πιάνει μελάνι.
β) θεωρεί ότι όσοι πιάνονται είναι αθώοι, Δεν κάνει δηλαδή διακρίσεις μεταξύ ενόχων και υποτιθέμενων αθώων. Κάτι που δεν καταδεικνύει κάποια απλή ηλιθιότητα αλλά συγκεκριμένη ιδεολογική προσέγγιση. Δηλαδή ότι οι συλληφθέντες είναι αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους κλπ.
γ) Ότι η αστυνομία και οι δικαστές γνωρίζουν ότι όποιους και να πιάσουν και πάνε για δίκη ότι και να κάνουν πάντα θα ασκείται πολιτική πίεση υπερ των συλληφθέντων/κατηγορουμένων.

Αυτά ασφαλώς τα γνωρίζουν και οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι: οι μπαχαλόβιοι αναρχικοί και ασφαλώς τα εκμεταλλεύοντε μέχρι εκεί που δε πάει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί όχι απλά φωλιά αντιεξουσιαστών όπως δειλά είπε ο Πολύδωρας αλλά είναι στη πραγματικότητα το κόμμα που βάζει βόμβα στα θεμέλια της έννομης τάξης και της ευνομούμενης πολιτείας.

Και όλα αυτά επειδή στην Ελλάδα ο πολιτικός χώρος στον οποίο κινείται και καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ιδιότυπη ασυλία σε ότι και να κάνει.

Όσο για τις αρλούμπες του Στάθη ότι ο ΣΥΝ έχει χύσει αίμα τι να πει κανείς....Πότε έχυσε αίμα και για ποιό θέμα ο ΣΥΝ μήπως να μας εξηγήσει; Εκτός κι αν εννοεί ότι έχυσε αίμα ο ΣΥΝ για να έχουμε περισσότερους λαθρομετανάστες και περισσότερους αναρχικούς πιστολέρο τύπου Βούτση ελεύθερους να κάνουν ληστείες...

Ανώνυμος είπε...

@ΣΤΑΘΗΣ Σ. 6.Χ.2007

Καλός ο δεκάρικος για την αριστερά που έχει χύσει το αίμα της ... μπλα-μπλα.

Μια ζωή θυμάμαι στα φοιτητικά μου να με κυνηγάνε οι κνίτες όχι γιατί είμουνα "φασίστας" αλλά πολύ αριστερός για την πάρτη τους. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ...

Ερωτώ καλέ μου κύριε: Αποκύρηξαν τα αριστερά κόμματα την δικτατορία του προλεταριάτου;

Αν ναι, δικαίως ομιλούν περί δημοκρατίας.

Άν όχι, οι δηλώσεις τους περί νομιμοφροσύνης έχουν τόση αξία όση και ο όρκος Κολ Νιντρε (των ιδρυτών του κόμματος, μεταξύ άλλων ιδιοκτητών και των ορυχείων του Λαυρίου Α. Μπεναρόγια και Σια από τους οποίους εμπνέονται).

Όσο για τον Κράσσο έχω να πω ότι εξαπάτησε εσκεμμένα την Σύγκλητο, παρεμποδίζοντας τους σκλάβους να διαφύγουν δια θαλάσσης όπως προγραμμάτιζαν, αναγκάζοντας τους να στραφούν προς τον μόνο δρόμο που έμενε ανοιχτός. Προς την Ρώμη. Έτσι παρουσιάζοντας ως άμεση απειλή την επέλαση των περικυκλωμένων σκλάβων μπόρεσε να ανακυρήξει την δημοκρατία σε κίνδυνο και να γίνει δικτάτορας (όπως μεθοδικά προετοίμαζε προγραμμάτιζε και διέφθειρε).

Αυτή είναι το τυπικό παράδειγμα του "false flag" που είδαμε πρόσφατα στο Περλ Χάρμπορ και στην 11/9.

Αθηναίος

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ό,τι θέτε γράφετε:

* Ο Μπεναρόγιας, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ, δεν είχε καμία σχέση με τα ορυχεία Λαυρίου. Απλά ήταν εβραίος, όπως και η οικογένεια Σερπιέρι που είχε τα μεταλλεία. Ο Στάθης, μέσα στον αντισημιτισμό του μπερδεύει τους εβραίους. Άσε που ο Στάθης ήταν ΚΝίτης και δεν κυνηγιόταν αλλά κυνήγαγε.

* Ο Λαφαζάνης δεν κατέλαβε κανένα αστυνομικό τμήμα αλλά διαδήλωσε μαζί με άλλους έξω από το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο ευθύνεται για το βασανισμό αφγανών μεταναστών και πολλών άλλων.

* Ο υιός Βούτσης δεν συνελήφθη ποτέ με μολότοφ.

* Και τέλος, όλοι εσείς που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για τους υιούς επωνύμων, θυμηθείτε ότι εδώ και τρία χρόνια η ΕΛΑΣ δεν ανακοινώνει ποτέ (μα ποτέ!) τα ονόματα συλληφθέντων. Μα ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στα περι ιδεολογικής ανομοιότητας μεταξύ αναρχοαυτόνομων και τΣΥΡΙΖΑ

Όχι ο Μπακούνιν δεν σχετίζεται άμεσα με τον ιδεολογικό χώρο που εκφράζει ο τΣΥΡΙΖΑ διότι ο Μπακούνιν είχε ξεκάθαρη πολιτική θέση, πρέσβευε τον επαναστατικό σοσιαλισμό (αναρχισμό) ενώ το τΣΥΡΙΖΑ δε γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει. Είναι ένα συνοθύλευμα ακροαριστερών κομματιδίων που μεταξύ τους έχουν και μεγάλες ιδεολογικές κόντρες.

ΑΛΛΑ

Μεταξύ αναρχοαυτόνομων και τΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιες ξεκάθαρες ιδεολογικές ομοιότητες
και οι δύο πιστεύουν πως ο εχθρός τους είναι το κράτος-έθνος, και οι δύο πιστεύουν ότι η αστική τάξη χρησιμοποιεί τα σώματα ασφαλείας για να καταπιέζουν την εργατική τάξη, και οι δύο θεωρούν πως το καπιταλιστικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει.
Η ουσιώδης διαφορά τους είναι στη προσέγγιση. Οι μέν αναρχικοί επιθυμούν να το κάνουν εδώ και τώρα οι τΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν κατανοήσει πως τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να αποδώσουν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνονται την ιδεολογική τους ομοιότητα και για αυτό πάντα το τΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αναρχικούς όπου μπορεί.
Ο μεν τΣΥΡΙΖΑ λοιπόν βλέπει τους τρομοκράτες και αναρχικούς ως καλά ξεστρατημένα κάπως παιδία, οι δε αναρχικοί βλέπουν το τΣΥΡΙΖΑ ως συμβιβασμένους αριστερούς, αναγνωρίζουν όμως ότι μόνο το τΣΥΡΙΖΑ τους στηρίζει όταν συλλαμβάνονται για βίαια επισόδεια.

Στη περίπτωση Βούτση λοιπόν έχουμε το εξής: ως πατέρας πέρασε τίς μαρξιστικές θέσεις (αναφέρθηκα παραπάνω) στον γιό του. Ο γίος του όμως, καθώς ως φαίνεται το άιμα του έβραζε, κουρασμένος από τον "συμβιβασμένο" του πατέρα, ήθελε την "επανάσταση" εδώ και τώρα (ε τα είχε όλα το παιδί,΄πολυτελές σπίτι, χαρτζηλίκι του μπαμπά βουλευτή ήθελε και να το παίξει και ρομαντικός επαναστάτης) έτσι λοιπόν πήγε ένα κλικ παραπέρα και κατέληξε στο χώρο της ένοπλης πάλης και των αναρχικών. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πως έγινε αυτό. Όπως είπα και πριν η διαφορά μεταξύ της ιδεολογίας του Βούτση και του γίου του είναι απλά στο τρόπο/χρόνο περάσματος από την καπιταλιστική/κρατική κοινωνία σε αυτή που ευαγγελίζονται.

Ανώνυμος είπε...

o anarxismos einai ...epanastatikos sosialismos!!!!!!!
AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAAXAXAXA

Creveld είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Creveld είπε...

Προς γελαστό ανώνυμο

Σύντομη απάντηση:΅

Ο πατέρας του σύγχρονου αναρχισμού Μπακούνιν περιγράφει την ιδεολογία του ως Επαναστατικό Σοσιαλισμό στο βιβλίο του Θεός και Κράτος.


"To us materialists and Revolutionary Socialists, there is nothing astonishing or terrifying in this historical phenomenon."

για περισσότερα:

http://www.marxists.org/reference/archive/bakunin/works/godstate/index.htm

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Για την κρατικη βια τι γνωμη εχετε;
Για την βια να ζεις με 600 ευρω;
Για την βια της απολυσης;
Για την βια που σε πεταει εξω απο το σχολειο;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον τελευταίο ανώνυμο: φίλε νομίζω πως η καταδίκη της κρατικής βίας (όταν υπάρχει) είναι αυτονόητη και προσωπικά τουλάχιστον θεωρώ πως κάθε ένστολος που ξεπερνάει τα όρια πρέπει να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Αυτή η βία όμως δε δικαιολογεί ούτε τη βία των "γνωστών-αγνώστων", ούτε το "τσουβάλιασμα" αστυνομικών καλών και κακών...

Οι χαμηλοί μισθοί στην Ελλάδα επίσης είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο δε νομίζω πως διαφωνούμε για την ανάγκη αναπροσαρμογής προς τα πάνω.

Για τη βίας της απόλυσης υπάρχουν και συνδικάτα και εργασιακές σχέσης. Τουλάχιστον εγώ είμαι 200% υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ούτε εργοστάσιο έχω, ούτε επιχείρησεις για να είμαι υπέρ "του κεφαλαίου".

Τέλος, τη βία στο σχολείο δεν την αντιλαμβάνομαι, όταν πήγαινα εγώ σχολείο 100 στραβά είχε η εκπαίδευση, "βία που να σε πετάει έξω" δε διαπίστωσα.

Εσείς έχετε να μας πείτε τίποτα για την "ταμπακιέρα";; 200 μηνύματα έχουμε δεχθεί, για την ουσία της κριτικής μας δεν έχω διαβάσει ΤΙΠΟΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

PERIMENEIS DHLADH NA PAREI KANEIS STA SOVARA TO GELOIO BLOG SAS KAI NA ANTIPARATETHEI ME THN ...OYSIA TIS KRITIKIS SAS!!??

Ανώνυμος είπε...

κοίτα να δεις... το μπλογκάκι είναι αλήθεια πως τσούζει!! και μάλιστα πολύ... οι υστερικές αντιδράσεις κάποιων ΣΥΡΙΖΑίων αυτό ακριβώς αποδεικνύουν.

τώρα, η αντιπαράθεση στα επιχειρήματα του μπλογκ, που και σοβαρά και αληθινά είναι, αποτελεί θέμα δημοκρατίας και διάθεσης για διάλογο.

εκφράσεις του στυλ "PERIMENEIS DHLADH NA PAREI KANEIS STA SOVARA TO GELOIO BLOG SAS KAI NA ANTIPARATETHEI ME THN ...OYSIA TIS KRITIKIS SAS!!??" καταδεικνύουν το πανικό σας και την έλλειψη θέσεων.

αν έχεις άντερα λοιπον... πες μας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι έλεγε ο Αλέκος πριν και τι λέει τώρα;

πες μας για τα "μαλακά" και τα "σκληρά" ναρκωτικά, πες μας για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, για τις μολότωφ, τις απαλλωτριώσεις, την οικογενειακή ευθύνη (αν υπάρχει)...

πες μας για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" για τους "Σλαβομακεδόνες" που ζούνε στην Ελλάδα, για τους "Τούρκους" της Θράκης όπως τους αναγνωρίζει ο Αλέκος...

πες μας γι'αυτά κι όχι για το αν το μπλογκ είναι σοβαρό ή όχι... αυτό ας το κρίνει ο κάθε επισκέπτεις που το διαβάζει.

φιλικά

Κωστής

Ανώνυμος είπε...

bre asxete provokatora sikofanti fasiata, tis apalotriwseis meli tou syn tis kanoyn? (o gios tou voutsi malaka den psifizei syn, prwti fora akous gio na exei alli ideologia se sxesi me ton patera tou?)
tis epitheseis se astinomikous meli tou syn tis kanoun?
tis molotwf meli tou syn tis petane?

Auto poy kanei o syn einai na yperaspizetai ATOMIKA DIKAIOMATA, pou einai ipoxreosi kathe DIMOKRATIKOU politi. Gia auto kai enixlei kati fasistakia san tou logoy sas.

exei episimi thesi o syn gia anagnwrisi tis makedonias?

egw kserw kati politikous tis deksias kai tou pasok pou milane gia tourkiki meinotita, oxi o Alavanos

Ανώνυμος είπε...

Από όσο ξέρω,ο ΣΥΝ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που έχει αναγνωρίσει τη Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κόμματα που επιθυμούν την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία όπως καταδεικνύει και το μπλογκ...

Να τους χαιρόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

ξυδάκι!!!! αερολογίες και μπινελίκια... τέτοιοι είσαστε φασιστοσυριζαίοι!!

φαίνεται σας τσούζει η αλήθεια!!

Ανώνυμος είπε...

Κανουν μπαμ οι αλλοδαποι ηλιθιοι, τοσο απο τη γραμματοσειρα και τα φτωχα ελληνικα τους, οσο και απο το μισος τους για την ελληνικη κοινωνια. Συνασπιζονται εκει οπου μαζευονται και αλλοι σαν αυτους. Με σημαια κατι θεωριες μαρξογυφτων σοβιετικων βουρλων. Δυστυχως δεν τους βλεπουμε να διαλεγουν καμια μαρξιστικη χωρα και να μας αδειασουν τη γωνια, παρα μονο μενουν στην Ελλαδα και σκουζουν ή τΣυριζουν.

Ειναι επομενο λοιπον οτι κι εμεις θα τους αντιμετωπιζουμε ως σκουπιδια. Ειτε ειμαστε φτωχοι Ελληνες, ειτε ευκαταστατοι.

Ο αλλος παλι, που παριστανει και τον δημοσιογραφο, ενω στην πραγματικοτητα ενδιαφερεται για την φημη του ως αρθρογραφου ωστε να οικονομαει ασφαλεστερα και περισσοτερα, ας μας πει: "ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"?

Μηπως πρεπει να περιμενουμε αυτον να μας πει σε ποιο κομματι Ιστοριας θα εστιαζουμε την προσοχη μας? Τον μπαμπακα μας, θελει να παραστησει? Απο ποτε, νουμερο, θα υπαγορευεις στο ηλιθιο αναγνωστικο σου κοινο, απο ποια σκοπια θα θεωρουμε διαφορες ιστορικες περιοδους στην Ελλαδα? Μηπως αυτος ειναι ο ρολος που πρεπει να παιξεις ωστε να σου δινουν ευχαριστημενα τα αφεντικα σου τον μισθο σου?

Σταθη, κανε μου τη χαρη και κοιτα να συμμορφωθεις, κουτοπονηρο νουμερο. Το καλυτερο απ' ολα ειναι να παρεις δρομο απο τη χωρα, εφ' οσον δεν εισαι σε θεση να ζεις χωρις να λες ψεμματα.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ ας μην καταφεύγουμε σε κυνήγι μαγισσών... οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει την άποψή του στο ιστολόγιο μας, είτε αλλοδαπός, είτε Έλληνας. Προσωπικά, οι ξένοι που ζουν στην Ελλάδα δε με ενοχλούν καθόλου, αρκεί να είναι νομοταγείς και να σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί (εδώ φταίμε κι εμείς που είμαστε γαϊδούρια και δεν τους αντιμετωπίζουμε πάντα, ώς οφείλουμε, ισότιμα). Ένας Έλληνας εγκληματίας μου είναι εξίσσου αντιπαθής με τον αλλοδαπό.

Επίσης, θα παρακαλούσα σεβασμό σε σοβαρούς ανθρώπους όπως ο δημοσιογράφος/γελοιογράφος Στάθης (της Ελευθεροτυπίας). Ο κύριος Στάθης, ουδεμία ανάγκη έχει για αυτοδιαφήμιση ή προβολλή. Μπορεί να διαφωνεί καποιος μαζί του αλλά οφείλει να τον σέβεται. Υβριστικά μηνύματα θα διαγράφονται.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Προς σλαβους και βλαχους των Σκοπιων: Δεν προκειται να ευοδωθουν οι επιδιωξεις σας, πανυβλακες. Τα ονοματα ιστορικων τμηματων της Ελλαδος, δεν μπορουν να κλαπουν, ειτε τα αμερικανικα βοοειδη παριστανουν τους υποστηρικες σας, ειτε οχι.

Καμια δυναμη, ουτε η αγαπημενης σας μητερουλα "αγια" ρουσσια, ουτε και η Κινα και οι ΗΠΑ απο κοινου, δεν θα μπορουσαν ποτε να εχουν επιτυχια στην κλοπη ενος ελληνικου ονοματος. Οσο για σας που εχετε ξεμεινει στην Ελλαδα και ζειτε λαθραια με ελληνικα διαβατηρια, απαντηστε μας εδω στο εξης: Γιατι δεν πατε λιγο βορειοτερα να ζησετε στη χωρα των ονειρων σας, με τους αλλους τουρκαλβανους, σλαβους και βλαχους ομοφυλους σας?
Μηπως επειδη δεν εχει η ζωη σας αλλο νοημα εκτος απο το να τσιριζετε εναντιον των Ελληνων?