Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Αλαβάνος υπέρ ιδιωτικών πανεπιστημίων (αμάν!!!)

Αναδημοσιεύουμε από το Δεξιόστροφο Πολιτικό και Σατυρικό Ιστολόγιο...

Όταν ο Αλέκος ήταν ευρωβουλευτής μετείχε στην «Επιτροπή Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η επιτροπή αυτή στις 24 Μαϊου 2002 συνέταξε μια έκθεση που περιελάμβανε ένα σχέδιο ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου «σχετικά με τα πανεπιστήμια και την ανωτάτη εκπαίδευση στον ευρωπαϊκό χώρο της γνώσης (2001/2174(ΙΝΙ)»

Διαβάζοντάς το βλέπουμε ότι ο Αλέκος όταν τα 'παιρνε από το Ευρωκοινοβούλιο ήταν:

- υπέρ της διακήρυξης της Μπολόνια!!!!
- υπέρ της αξιολόγησης των παν/μίων-παν/κών συστημάτων και
- υπέρ της χρηματοδότησης της έρευνας στα παν/μια από ιδιωτικές εταιρίες!!!!
- υπέρ των ιδιωτικών παν/μίων!!!!


Για να μην διαβάζετε όλο το κατεβατό (μπορείτε να το βρείτε εδώ) θα σας μεταφέρω εδώ τα κυριότερα σημεία του ψηφίσματος το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή στην συνεδρίαση της 23ης Μαϊου 2002 όπου παρών ήταν φυσικά και ο Αλέκος (για να μην χάσει και την αποζημίωση των συνεδριάσεων της Επιτροπής).

1. «5. πιστεύει ότι πρέπει να επιταχυνθεί και να ενδυναμωθεί η διαδικασία της Μπολόνια»

2. «7. πιστεύει ότι πρέπει να προωθηθεί μια παιδεία ποιότητας και μέγιστης προσπάθειας μέσω μιας εξωτερικής, διαφανούς και προσπελάσιμης στους πολίτες αξιολόγησης που θα τους επέτρεπε να λαμβάνουν αποφάσεις και συνιστά στην Επιτροπή, κατά την αξιολόγηση της ποιότητας των διαφόρων εθνικών πανεπιστημιακών συστημάτων,...»

3. «17. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να εξετάσουν μια εταιρική σχέση με τις δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τις τοπικές αρχές προκειμένου να βελτιωθεί η χρηματοδότηση των σπουδών διδακτορικού ή μεταδιδακτορικού επιπέδου»

4. «23. πιστεύει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.»

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο ψηφίσματος ο Αλέκος πιστεύει ότι:

...«ο μαζικός χαρακτήρας της ανωτάτης εκπαίδευσης...οδήγησε στη μείωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας»!!! δηλαδή ο μεγάλος αριθμός φοιτητών έριξε την ποιότητα!!

...«η εξαιρετική αύξηση των φοιτητών, οδήγησε σε έλλειψη μέσων και σε περιορισμό των πόρων που προορίζονται για την έρευνα»

...«οι αντιρρήσεις για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών και ο μικρός ενθουσιασμός με τον οποίο έγιναν δεκτά τα συστήματα εξωτερικής και διαφανούς αξιολόγησης καθυστέρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία της Μπολόνια.»

...«πρέπει να υποστηριχθεί με σθένος η διαδικασία της Μπολόνια»...
δώστα όλα Αλέκο!!!

Τελειώνοντας ο Αλέκος μας ξαναθυμίζει για να μην το ξεχάσουμε ότι...

«πρέπει να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αυτά μπόρεσαν να συνυπάρξουν κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ευρωπαϊκού διδακτικού συστήματος και, σήμερα, μπορούν να θεωρηθούν αλληλοσυμπληρούμενα, δεδομένου ότι η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να προσεγγίσει τομείς που δεν είναι πάντοτε προσπελάσιμοι στα δημόσια πανεπιστήμια»

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Αλέκος άλλα λέει έξω και άλλα μέσα...ειδικά οταν τσέπωνε και την αποζημίωση του Ευρωβουλευτή που με έξοδα γραφείου, συνεργατών, παραστάσεις και εισητήρια είναι πάνω από 25.000 ευρώ το μήνα...εντάξει τον καταλαβαίνω τον Αλέκο, είναι πολλά τα λεφτά και για τόσα λεφτά και Μάαστριχτ υπογράφουμε και ιδιωτικά παν/μια ευλογάμε...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε το σύντροφο Αλέκο...

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXAXAXA!!!!
vetdino, Martingale, vangelakas, Cacofonix, ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ (...) μαζευτήκανε λέει για να φτιάξουν μπλογκ και να λένε τον πόνο τους...



Ανοίξτε τα παράθυρα μόνο και κάντε κάτι για το σκόρο...

Ανώνυμος είπε...

για την ταμπακιέρα κάτι έχεις να μας πεις;

Ανώνυμος είπε...

Ma kala Knites ftiaxane ayti ti malakia i fasistes?
As mou pei kapoios?
Re paidia ego thimomouna oti oi KNITES mas vrizane pou o Alavanos eixe kanei erotisi gia ta KES, tora psifise kai ekthesi?
Re to malaka......
Ma ti komma einai ayto pou exoume....
Teleiose, ayto itan, tora tha psifiso patriotiko LAOS.

Ανώνυμος είπε...

18/10/2007
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΚ ΥΠΕΡ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΠΕΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ...

Η ηγεσία του ΚΚΕ μέσω του Ριζοσπάστη και του διαδικτύου έχει εξαπολύσει επίθεση όχι ενάντια στον Πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά στον Πρόεδρο του ΣΥΝ σε σχέση με τη θέση που δήθεν είχε κάποτε για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών ως ευρωβουλευτής.

'Ανοιξε λοιπόν τους φακέλους του και ανέσυρε μια έκθεση του Ευρ. Κοινοβουλίου για τα Πανεπιστήμια (Cortines,2002), κατηγορώντας τον Αλ. Αλαβάνο ότι είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την υπερψήφισε. Την έκθεση αυτή είχαν καταψηφίσει 27 ευρωβουλευτές (2 του ΚΚΕ, 8 του Λεπέν, 13 από την ομάδα EDD που σήμερα συμμετέχει το ΛΑΟΣ, άλλοι 4 βουλευτές). Την είχαν υπερψηφίσει 379 βουλευτές, μεταξύ των οποίων 27 βουλευτές της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς μεταξύ των οποίων από το Γαλλικό ΚΚ, τη RIFONDAZIONE COMMUNISTA, το Ισπανικό ΚΚ, το Αριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ολλανδίας, το Πορτογαλικό ΚΚ (το οποίο το ΚΚΕ αναγνωρίζει ως γνήσιο ταξικό κόμμα), το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, την Πράσινη Αριστερά της Σουηδίας, το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών που με τη λογική του ΚΚΕ είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Το κακό για το ΚΚΕ είναι ότι ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν απών από το Στρασβούργο και την ψηφοφορία.

Επικαλείται ακόμα το ΚΚΕ, ψάχνοντας τους φακέλους του με το ποινικό μητρώο του ΣΥΝ, ένα κείμενο με ψηφοφορία που έγινε προηγουμένως στην Επιτροπή Παιδείας του Ευρ. Κοινοβουλίου, όπου το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Ξέρει πολύ καλά όμως η ηγεσία του ΚΚΕ και μπορεί να ρωτήσει τους ευρωβουλευτές του, ότι στις Επιτροπές του Ευρ. Κοινοβουλίου δεν γίνεται ούτε ηλεκτρονική ούτε ονομαστική ψηφοφορία, ούτε καταγραφή όπως στην Ολομέλεια. Γίνεται ψηφοφορία με ανάταση του χεριού από τους βουλευτές που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή μέσα στην αίθουσα, αλλά στο κείμενο μπαίνουν τυπικά όλα τα ονόματα των βουλευτών - μελών της Επιτροπής.

Έτσι λοιπόν προφανώς ο Αλ. Αλαβάνος (απών) του ΣΥΝ με τον ευρωβουλευτή Miranda (παρών, υπέρ στην Ολομέλεια, του Πορτογαλικού ΚΚ) και με όλους τους Βουλευτές της αριστεράς «προδότες» και οι βουλευτές του ΚΚΕ και του Λεπέν φύλαξαν την τιμή των δημοσίων Πανεπιστημίων από τα ΚΕΣ. Εύγε!

Όσον αφορά στη θέση του ευρωβουλευτή τότε του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου, για το θέμα των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, παραθέτουμε τη δήλωση του στις 1.12.2003, η οποία όχι μόνο αναφέρει με σαφήνεια τις θέσεις του αλλά προβλέπει πριν 4 χρόνια τις σημερινές εξελίξεις:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ.Ευθυμίου αυτοπαρουσιάζεται ως σταυροφόρος μιας αριστερής εκπαιδευτικής πολιτικής που αρνείται την αναγνώριση των τίτλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται μέσα από τη συνεργασία τους με τα ιδωτικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα.

Με βάση την κοινοτική αρχή της «επικουρικότητας» το ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει στην απόλυτη αρμοδιότητα της εθνικής κυβέρνησης.

Τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών συνεργαζόμενα με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λειτουργούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έχουν επίσημη άδεια με υπογραφή των Υπουργών Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ. Στα περισσότερα μάλιστα από αυτά η υπογραφή είναι του νυν Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ.Χρυσοχοϊδη, από την εποχή που είχε διατελέσει Υπουργός Εμπορίου.

Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη λειτουργία των ΚΕΣ σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, η κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει την αναγνώριση των πτυχίων. Αυτό έχει δηλωθεί επανειλημμένως από τον αρμόδιο Επίτροπο κ.Bolkenstein. Και ο Υπουργός Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι εκκρεμεί η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μόλις πριν λίγες μέρες καταδίκασε την Ιταλία για τον ίδιο λόγο.

Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα με τον απλούστερο τρόπο. Ο σημερινός Υπουργός Εμπορίου κ.Τσοχατζόπουλος να άρει ή να μη ανανεώσει τις άδειες στα ΚΕΣ που έχουν την υπογραφή του κ.Χρυσοχοϊδη.

Η κυβέρνηση όμως δεν το κάνει. Προτιμά να παριστάνει ότι η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά. Προτιμά, μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, να παριστάνει την «καλή» στους δεκάδες χιλιάδες γονείς που με σημαντικό τμήμα οικογενειακού προϋπολογισμού αγωνιούν να βρουν μια θέση σε κάποια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα παιδία τους. Και μέσω του Υπουργείου Παιδείας, να παριστάνει την «καλή» στους φοιτητές των κρατικών πανεπιστημίων και την επιστημονική κοινότητα, που αγωνιούν για την υπερπροσφορά στην αγορά εργασίας τους.»

Καλό λοιπόν θα είναι για την ηγεσία του ΚΚΕ να μη συνεχίζουν αυτό που άρχισαν να κάνουν ο κ. Πολύδωρας και η κ. Γιαννάκου και απέτυχαν, να επιχειρούν να αποδομήσουν δηλαδή τον ΣΥΝ και προσωπικά τον Πρόεδρό του για τον μαχητικό ρόλο τους στο άρθρο 16. «Εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου» οι υπουργοί στη ΝΔ, «υποστηρικτής των ιδιωτικών πανεπιστημίων» τώρα το ΚΚΕ παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ. Εύγε και πάλι.

Ας ασχοληθεί η ηγεσία του ΚΚΕ επιτέλους όχι με τον Αλ. Αλαβάνο και τον ΣΥΝ αλλά με τον Κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ. Ας αφήσει αυτή τη «βρώμικη δουλειά» στη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.


Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

vetdino είπε...

Μπορεί ο κύριος Αλαβάνος να ήταν απών από την ψηφορία της πρότασης στην Ολομέλια του Ευρωκοινοβουλίου, ήταν όμως παρόν στην ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής που συνέταξε το κείμενο... Η συνεδρίαση ενέκρινε το κείμενο ΟΜΟΦΩΝΑ!!!!!!!

Πιό συγκεκριμένα από τη σχετική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαβάζουμε:

"ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Κατά τις συνεδριάσεις της στις 20 Νοεμβρίου 2001, 18 Απριλίου 2002 και 23 Μαΐου 2002, η επιτροπή εξέτασε το σχέδιο έκθεσης.

Κατά την τελευταία ως άνω συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νομοθετικού ψηφίσματος ομόφωνα.

Ήσαν παρόντες κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές: Vasco Graça Moura (ασκών την προεδρία), Cristina Gutiérrez Cortines (εισηγήτρια), Αλέξανδρος Αλαβάνος, Pedro Aparicio Sánchez, Juan José Bayona de Perogordo (αναπλ. Francis Decourrière), Christopher J.P. Beazley, Janelly Fourtou (αναπλ. Marielle de Sarnez), Marie-Hélène Gillig (αναπλ. José María Mendiluce Pereiro), Lissy Gröner, Ruth Hieronymi, Ulpu Iivari, Renzo Imbeni, Lucio Manisco, Maria Martens, Antonio Mussa, Gérard Onesta, Barbara O'Toole, Doris Pack, Christa Prets, Gianni Vattimo, Sabine Zissener και Μυρσίνη Ζορμπά (αναπλ. Giorgio Ruffolo)."

Μήπως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανακριβής;