Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Ο θεριακλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ψαριανός

Τέσσερα δημοσιεύματα: α) από την λίστα συζητήσεως «Εθνικισμός», β) από τον ενημερωτικό δικτυακό τόπο madata.gr , γ) από το ιστολόγιο «Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ» και δ) από το ανένταχτο αριστερό ιστολόγιο «Κόκκινη Πιπεριά».



Ο θεριακλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ψαριανός

Αυτός ο τύπος με τα σανδάλια και τα γιλέκα δήλωσε πρόσφατα ότι κάνει χρήση παράνομων ψυχοτρόπων ουσιών. Εδώ νομίζω υπάρχουν κάποια ζητήματα:

α) Αφού αυτές οι ουσίες είναι παράνομες, οποιοσδήποτε τις διαφημίζει δεν σημαίνει ότι προτρέπει πολίτες σε διάπραξη παράνομων πράξεων;
β) Η ομολογία κάποιου ότι παρανομεί συνειδητά δεν θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις αρχές;
γ) Αυτός ο καρνάβαλος τυγχάνει να είναι βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου, ψηφίζει νόμους και παίρνει αποφάσεις για θέματα που αφορούν όλους μας. Πώς γνωρίζουμε ότι αυτό το άτομο είναι αμαστούρωτος όταν παίρνει μέρος στις αποφάσεις του κοινοβουλίου;

Μήπως αυτά θα έπρεπε να σχολιαστούν κάποια στιγμή και από επίσημα χείλη;

Τώρα που ο ΛΑΟΣ είναι στη βουλή, είναι μια καλή ευκαιρία να γελοιοποιήσουμε όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους του τΣΥΡΙΖΑ. Όσο τους αφήνουμε θα αποθρασύνονται. Μηδενική ανοχή στους «φασίστες» δεν λένε αυτοί; Μηδενική ανοχή λοιπόν και εμείς σε αυτόν τον συρφετό του τΣΥΡΙΖΑ.

'Ασχετο αλλά αρκετά αστείο, το παραθέτω μιας και γίνεται αναφορά στον στιχουργό κ. Ψαριανό, που έγραψε στίχους για τον μέγα «καλλιτέχνη» και «επαναστάτη» της Νέας Ερυθραίας κ. Πανούση:

«Στης βουλής τα έδρανααχ κι εγώ να έκλανα»


Από το ιστολόγιο «Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ»:

Για τη μεγάλη αριστερά της μαστούρας

Ένας από τους 300 άριστους έλληνες είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός. Από χθες και επίσημα μέλος της βουλής. Ο κύριος αυτός, καλυπτόμενος πλέον πίσω από τη βουλευτική ασυλία, μπορεί άνετα να προπαγανδίζει τη μαστούρικη ιδεολογία του χωρίς καμία συνέπεια.


Συνέντευξη Ψαριανού στο MEGA:

«Οι πυροσβέστες δεν μπορούσανε να σβήσουνε τις φωτιές, γιατί ήτανε ντάγκλα... από τις φυτείες»!

«Μ΄ αρέσει πιο πολύ της Καλαμάτας»

Ο μέχρι πρότινος ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Ψαριανός, που σήμερα ορκίζεται χωρίς κοστούμι και γραβάτα στη Βουλή, μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μega για θέματα όπως τα ναρκωτικά, οι ομοφυλόφιλοι και άλλα. Στηριζόμενος στην προσωπική του εμπειρία«δεν καπνίζω πια, γιατί το βαρέθηκα»- υποστήριξε ότι η φούντα, το χασίς, δεν είναι σοβαρό ναρκωτικό, αλλά προκαλεί ψυχολογικό εθισμό. «Ωραία είναι όλα, αλλά εμένα μ΄ αρέσει πιο πολύ της Καλαμάτας, της Ξάνθης είναι πολύ καλό, του Αγρινίου, της Ηλείας» ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια όταν ρωτήθηκε για τα ναρκωτικά διατυπώνοντας την άποψή του και για τις πιο σκληρές ουσίες: «Η κόκα είναι καταστροφή, αλλά έχει πολύ γέλιο. Ξέρεις, είσαι σπίντα πολύ κι άμα θέλεις να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου και να προλάβεις να κάνεις πράγματα... αλλά μετά από μερικά χρόνια θα είσαι γκάου».


Τα θέματα "καίνε" Αλέκο πάρε θέση...

Σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Ψαριανού στην εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» σχετικά με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα, με επιστολή της που απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο, ζητεί να διασαφηνίσει τη θέση του κόμματος σχετικά με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Στη συνέντευξή του ο Γρ. Ψαριανός είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μας αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει κι ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε». Στην επιστολή της η ομοφυλοφιλική κοινότητα αναφέρει δημοσιευμένες απαντήσεις σχετικά με το γάμο ομοφυλοφίλων σύμφωνα με τις οποίες ο Μ. Παπαγιαννάκης, ιστορικό στέλεχος, δήλωσε ότι είναι υποστηρικτής του γαλλικού συμφώνου συμβίωσης, η κ. Δούρου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει τον γάμο ομοφυλοφίλων καθώς και την υιοθεσία, ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχει επίσης δηλώσει σύμφωνος με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Για να μην υπάρχει σύγχυση, ζητούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος για τον γάμο ομοφυλοφίλων και για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

th sunexizeis th malakia sou ap'oti vlepw

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάλοιπο του κομμουνισμού, αντιθέτως από το ΚΚΕ με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ αλλάξανε ριζικά την πολιτική τους φιλοσοφία για να γίνουν περισσότερο δεκτοί στον κόσμο. Ο Ψαριανός φαίνεται έμεινε λίγο πίσω, σε λογικές ΚΚ σε αυτά τα θέματα. Δεν θα τον χάλαγε να έστελναν όλους τους ανώμαλους σε καμιά Σιβηρία, στα πλαίσια πολιτικής της άλλοτε μητέρας πατρίδας του.

Ανώνυμος είπε...

Sto 8odoraki sto mega eksigise giati den mporoysan na sbisoun oi foties ston Pyrgo...kahkan ta xasisodentra elege kai mastourosan oi purosbestes. Htan liarda opos eipe me orologia koinobouliou :(
Ti na peis auto einai to megalytero problhma ths dhmokratias. To oti o ka8e malakas mporei na leei oti 8elei dimosios

Ανώνυμος είπε...

Ti na peis auto einai to megalytero problhma ths dhmokratias. To oti o ka8e malakas mporei na leei oti 8elei dimosios

Εσύ, ειδικά, θα έπρεπε να χαίρεσαι που κάνεις χρήση αυτού του δικαιώματος.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ SYRIZA WATCH:

1. Οι Αμετανόητοι είναι πολλοί (περίπου 8,2% του εκλογικού σώματος) αλλά σ' αυτό εδώ το blog είμαι μόνο ΕΝΑΣ. Απλά παράφρασα κάπως τον τίτλο της ταίνιας DANCES WITH WOLVES σε Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ.

2. Δεν ξέρω πως βγαίνει η εντύπωση πως εδώ μέσα είναι "το ιστολόγιο φίλων του ΚΚΕ «Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ»" όπως γράφετε στο blog σας. Επαναλαμβάνω είμαι ΕΝΑΣ και όχι φίλος αλλά ΜΕΛΟΣ του ΚΚΕ. Ό,τι γράφω εδώ απηχεί τις προσωπικές μου απόψεις και εντυπώσεις ως ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ο οποίος δεν εκφέρει σε καμία περίπτωση τον επίσημο κομματικό λόγο. Συνεπώς η όποια αναφορά στο blog μου θέλω να γίνεται σε αυτή τη βάση και πιστεύω πως η λάθος εντύπωση που σας δημιουργήθηκε θα διορθωθεί το συντομότερο στο post σας.

3. Αδυνατώ να καταλάβω τους σκοπούς μιας ομάδας που παρακολουθεί (wath) το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσια εκφράζονται και οι πολίτες μπορούν να κρίνουν το αληθές ή το ψευδές των λόγων και έργων τους. Εγώ τουλάχιστον δε θα μπορούσα να λειτουργώ ως παρατηρητής κανενός κόμματος. Ενημερώνομαι για τις θέσεις τους και τις κρίνω πολιτικά σε συνολικό επίπεδο.

4. Με τον ΣΥΝ με χωρίζει άβυσος απόψεων. Αντίθετα με κάποιους, δεν τον θεωρώ αριστερό κόμμα (όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον όρο) αλλά μια παραλλαγή αστικού κόμματος (παρόμοια με τα άλλα αστικά κόμματα). Ωστόσο, δεν έχω κανένα ιδιαίτερο μένος εναντίον του ούτε κανένα "κόλλημα". Προσπαθώ να του ασκώ κριτική τόση όσο και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα με βάση την πολιτική που υπηρετούν. Η κριτική είναι αρκετές φορές πολιτική αν και ομολογώ πως δεν αποφεύγω κάποτε την ειρωνική σάτυρα ακραίων καταστάσεων όπως η άθλια περίπτωση Ψαριανού την οποία αναφέρετε στο blog σας. Ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς ακραίες εκφράσεις μου, δεν αναπνέω για να βρίζω το κόμμα αυτό. Ούτε θα διστάσω από αυτό εδώ το blog να τον επαινέσω αν αξίζει τον έπαινο.

5. Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί το "ΣΥΡΙΖΑ Watch TEAM" όπως δεν θα καταλάβαινα αν φτιάχνονταν αντίστοιχα "ΝΔ Watch TEAM", "ΠΑΣΟΚ Watch TEAM", "ΚΚΕ Watch TEAM" ή "ΛΑΟΣ Watch TEAM". Από μια γρήγορη ανάγνωση του blog σας παρατήρησα μια εμμονή στο κόμμα αυτό και κάποιες πολεμικές εναντίον του που δεν ταιριάζουν με τον ψυχισμό και τις απόψεις μου.
Δε μου πέφτει λόγος. Καθένας είναι ελεύθερος να λέει και να γράφει ό,τι νομίζει. Προσέξτε, όμως, μήπως το εγχείρημα σας μετατρέψει ένα χώρο που προσπαθεί να παίξει πολιτικά με το blogging σε "θύμα" επιθέσεων. Εννοώ πως η προσφιλής τακιτική του ΣΥΝ για να μη μιλά ποτέ πολιτικά είναι να σηκώνει κορώνες για "διώξεις" του από το "σύστημα" (Πολύδωρας), τον "κατασταλτικό μηχανισμό" (βιομηχανία συμπαράστασης κουκουλοφόρων), το ΚΚΕ (που όλο "απεργάζεται την καταστροφή" του) κλπ. Μήπως η "παρατήρηση" σας του δώσει άλλοθι και μανδύα "κηνυγημένου".

6. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμώ να συνεργαστώ σε ένα blog του οποίου τους στόχους δεν γνωρίζω και δε καταννοώ. Όπως θα παρατηρήσατε στην ταυτότητα του Αμετανόητου blog, ό,τι γράφεται εδώ από μένα δεν εμπίπτει στους κανόνες της ιδιοκτησίας. Καθένας μπορεί να το αναδημοσιεύσει όλο ή μέρος του χωρίς αναφορά πηγής. Με ένα και μοναδικό όρο: Αν γίνεται αναφορά σε πηγή, να γίνεται σωστά κι όχι για να δημιουργούνται εντυπώσεις τύπου "ιστολόγιο φίλων του ΚΚΕ «Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ»".

SYRIZA WATCH είπε...

@ αμετανόητε

1,2. Διορθώσαμε το λάθος μας και σε αναφέρουμε ως ΕΝΑ φίλο του ΚΚΕ, συγνώμη για την παρεξήγηση.

3. Σκοπός του μπλογκ είναι να επισημαίνει και να σχολιάζει τις απόψεις και δράσης του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως λες κι εσύ, κάθε άλλο παρά αριστερές είναι. Αν θες μπορείς να πεις πως προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό των ΜΜΕ που κάνουν αβάντα στο ΣΥΡΙΖΑ και τα στραβά μάτια στα καμώματά του.

4. Ούτε κι εμείς "αναπνέουμε" για να βρίζουμε κανένα κόμμα, αυτό έλλειπε. Αν πραγματι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι καλό να είσαι σίγουρος πως κι εμείς θα το αναφέρουμε.

5. Σιγά που κυνηγάνε το ΣΥΡΙΖΑ... νομίζω πως μετά το ΠΑΣΟΚ είναι το κατ'εξοχήν ευνοημένο κόμμα των ΜΜΕ (βλέπε MEGA) που συνεχώς προβάλουν τις απόψεις του. Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήσει το μπλογκ μας σα δικαιολογία τι να πω; Θα πρόκειται για απίστευτο θράσος... Εμ'πάση περιπτώση εμείς ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να βάλουμε 2-3 πράγματα στη θέση τους. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα εξελιχθεί το μπλογκ.

6. Είδαμε πως το ιστολόγιο σας είναι ενδιαφέρον (κατ'οπιν υπόδειξης του Καλλίμαχου) και σας καλέσαμε. Κανένα πρόβλημα με τη μη συμμετοχή σας. Αν ξαναδημοσιεθεί απόσπασμα από κείμενο σας θα φροντίσω προσωπικά να είναι η πηγή σωστή.

Cacofonix είπε...

@Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ

Αντί για άλλη επιχειρηματολογία, θέλω να πω το εξής: Αυτό το forum έγινε φανερά, από ανθρώπους που τους φαίνονται παράξενα ορισμένα πράγματα που αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η αβάντα των δημοσιογράφων προς το κόμμα αυτό, συμπεριλαμβανομένου και του τωρινού υπουργού επικρατείας κ Ρουσόπουλου, παλαιώυεν συνασπιστής κι ο ίδιος.

Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατορθώσει να επικρατήσει ιδεολογικά, όχι γιατί έχει κάτι σωστό να πει, αλλά γιατί έχει τα κατάλληλα κονέ στα ΜΜΕ.

Επείσης πιστεύουμε ότι όπως "πνίγει" ιδεολογικά τη Δεξιά, αλλό τόσο πνίγει" ιδεολογικά ¨και το κέντρο και την αριστερά.

Αυτό εδώ το blog σκοπό έχει να παρουσιάσει κα΄τω από διαφορετικό πρίσμα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας ενδιέφεραν κι αριστερές τοποθετήσεις πάνω στο θέμα.

Όσο για τη λέξη watch σας παραθέτω λεξικογραφικά τι μπορεί να σημαίνει. Διαλέγετε και παίρνετε...

watch [ΓuOtsh]

ρ. παρατηρώ, θωρώ, κοιτάζω, βλέπω: I watched him coming τον κοίταζα να έρχεται § watch me carefully! παρατήρησέ με προσεκτικά! # (για θεάματα κτλ.) "παρακολουθώ", "βλέπω": do you watch TV? βλέπεις τηλεόραση; # επιβλέπω, επιτηρώ: can you watch the children until I return? μπορείς να επιβλέπεις τα παιδιά μέχρι να γυρίσω; # προσέχω, δίνω προσοχή: watch your tongue! πρόσεχε τα λόγια σου! # (ξ) αγρυπνώ, γρηγορώ: watch all night at the bedside of.. ξαγρυπνώ όλη τη νύχτα στο προσκέφαλο τού.. # ΦΡ. watch after.. 1. μεριμνώ για.. 2. φροντίζω ή περιποιούμαι τον.. § watch for.. επαγρυπνώ για.., έχω το νού μου για.. § watch it! πρόσεχε! το νού σου! § watch out! πρόσεχε! το νου σου! § watch out for.. προσέχω για.., φυλάγομαι από.. § watch over.. 1. φροντίζω ή περιποιούμαι τον.. 2. επιτηρώ τον.. § watch your step! 1. πρόσεχε που πατάς! > 2. μτφ. πρόσεχε τι (πας να) κάνεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρουσόπουλος ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως κάνετε κάποιο λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κατάπτιστο κατασκεύασμα θα πρέπει να περιθωριοποιηθεί επιτέλους. Την ανηθικότητα έχουν για σημαία τους.

Ανώνυμος είπε...

Και σας πείραξε ο Ψαρ που βγηκε και είπε οτι έκανε χρήση μαύρου; Και δεν σας πειράζουν οι μισοί βουλευτές που είναι κοκάκηδες; Και όλοι οι άλλοι που προσκυνάτε (δημιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί κλπ) και έχουν βάλει ασημένια ρουθούνια; Αντε απο εδώ ρε ψευτο-ηθικολόγοι. Πηγαίνετε να διαβάσετε για να μάθετε τις παρενέργειες του χασις σε σχέση με άλλες ουσίες (αλκοόλ, καπνός) και μετά ελάτε να το παίξετε ηθικοί. Ξερετε στα γυμναστήρια που συχνάζουν οι Ελληναράδες εθνικόφρονες τι ντουμάνια υπάρχουν; Οι στα παρτυ των ΒΠ τι κοκα παίζει; Ή στα φεστιβαλ ΚΝΕ τι μαύρο καταναλωνεται;

Ανώνυμος είπε...

your point is??

Cello είπε...

"3. Αδυνατώ να καταλάβω τους σκοπούς μιας ομάδας που παρακολουθεί (wath) το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσια εκφράζονται και οι πολίτες μπορούν να κρίνουν το αληθές ή το ψευδές των λόγων και έργων τους. Εγώ τουλάχιστον δε θα μπορούσα να λειτουργώ ως παρατηρητής κανενός κόμματος. Ενημερώνομαι για τις θέσεις τους και τις κρίνω πολιτικά σε συνολικό επίπεδο."

Μπορούν;

Creveld είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@mantarkastag

έγραψες: "Όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσια εκφράζονται και οι πολίτες μπορούν να κρίνουν το αληθές ή το ψευδές των λόγων και έργων τους"

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός αυτου του μπλογκ αγαπητέ. Διότι εδώ μιλάμε για κραυγαλέες αντιφάσεις στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Και όχι απλά του ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλίως είναι συνασπισμός κομμάτων, αλλά ακόμα και του ίδιου του Αλαβάνου.
Είδαμε πρόσφατα τις διαδηλώσεις και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος κατά της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ασχέτως τη θέση έχει κανείς επί του θέματος και ασχέτως εαν όλοι καταδικάζουμε τις ακρότητες από τους γνωστούς-"αγνώστους" ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καπηλευτεί τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στις οποίες ο κομματικός μηχανισμός νεολαίας του ήταν μειοψηφία. Ο κ. Αλαβάνος παρουσιάστηκε ως ο εκφραστής αυτής της αντίδρασης, ως ο φοιτητοπατέρας όλων των αγωνιζόμενων. Αλλά όπως βλέπεις ενω εντός Ελλάδος παρουσιαζόταν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων σε κρίσιμες συνεδριάσεις για το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο υποστήριζε τα αντίθετα.
Επίσης ο κ. Αλαβάνος στο περιβόητο debate όταν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με τα Σκόπια να αποκαλούνται Μακεδονία διαφώνησε, αλλά παρόλα αυτά έχει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ κόμματα που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Αυτή η αποκάλυψη έχει γίνει εδώ και μέρες και ο κ.Αλαβάνος ακόμα δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος.
Και αφήνω στην άκρη τα λιγότερα σημαντικά που είναι οι γάμοι των ομοφυλοφίλων και η χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τελικά ποία είναι η θέση του κ. Αλαβάνου και του κόμματος του; Είναι υπερ των ιδιωτικών πανεπιστημίων ή όχι; Είναι υπερ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα ή όχι;
Αυτές τις κραυγαλέες αντιφάσεις σκοπεύει αυτό το μπλογκ να καταδείξει μιας και ΜΜΕ έχουν κραυγαλέα προνομιακή μεταχείρηση για το ΣΥΡΙΖΑ.
Σκέψου μόνο να έβρισκε κάποιος από τα κανάλια δήλωση της Αλέκας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που έστω να θύμιζε και αναγνώριση τους. Θα το ακούγαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για τις αντιφάσεις του Αλαβάνου κανείς δε μιλάει... Ε λοιπόν θα μιλήσουμε εμείς για να "κρίνουν το αληθές ή ψευδές των λόγων και των έργων" (δική σου φράση) οι ψηφοφόροι του κ.Αλαβάνου.

Cello είπε...

@ creveld

..συμφωνώ με αυτά που λες και πιο πολύ συμφωνώ με την μορφή του ιστολογίου.Τα λόγια όμως "Όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσια εκφράζονται και οι πολίτες μπορούν να κρίνουν το αληθές ή το ψευδές των λόγων και έργων τους" δεν είναι ακριβώς δικά μου.Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου δικά μου..Εγώ απλώς αντέγραψα τα λόγια του "χορέυοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ" και συγκεκριμένα με την παράγραφο αριθμό 3.Τα δικά μου λόγια ήταν: "Μπορουν;"

Ευχαριστώ και συνεχίστε το αξιόλογο έργο σας.

Creveld είπε...

@mantarkstag

ουπς! Συγνώμη, δεν τον πρόσεξα.

Καλή συνέχεια και σε εσένα.

Ανώνυμος είπε...

...τα φυτα στην καλαματα ειναι ωραιαααα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ WATCH ΣΥΡΙΖΑ?

ΠΟΙΟΝ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ?

ΛΑΟΣ?
ΚΚΕ?
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ?
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?
ΠΟΙΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ?

yriacool

Ανώνυμος είπε...

χοχοχοχο
ρε τον βλακα

Amelina είπε...

Ρε αν δε βγει η κομματότσιμπλα απ' τα μάτια του Έλληνα τίποτα δε γίνεται.

Το κάθε κόμμα είναι τα άτομα που το αποτελούν. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ο Ψαριανός καλά τα είπε. Απλά, και ανθρώπινα. Επειδή είπε αλήθειες πείραξε;

Άλλα πειράζουν. Ο πολιτικός λόγος των υπολοίπων μας πειράζει, και μας κουράζει. Ασε που δεν τον καταλαβαίνουμε-μάλλον γι' αυτό ακριβώς τον χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας-.

Ανώνυμος είπε...

Anti na asxoleiste me to ti eipe o Psarianos sto kathe kanali kai ton kathe dhmosiografo, kalytera na mathete tis epishmes topothetiseis tou sthn vouli, opou kai ekprosopei epishma ton lao.
(apo to vouli.gr)

Σε επίκαιρη ερώτηση του για τους δασοπυροσβέστες:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: "Αισθάνομαι πολύ περίεργα γιατί η παρθενική μου εμφάνιση και ομιλία στη Βουλή έχει να κάνει με αυτό το ζήτημα που είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές καταστροφές που έχουν γίνει στη χώρα και που στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές, σε περιουσίες και όλα αυτά που ξέρουμε στην Ηλεία, στην Αρκαδία, στη Μεσσηνία, στην Εύβοια, στην Κρήτη, παντού.
Ο κ. Πολύδωρας, ο απελθών Υπουργός, είχε πει συγκεκριμένα και κατηγορηματικά ότι πρόθεση και απόφαση της πολιτείας είναι κ.λπ., να κατοχυρώσει νομικά και νομοθετικά την ισοτιμία στον τραυματισμό, στην αναπηρία, στο θάνατο κ.λπ. Ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για όλα αυτά. Η πρόθεση έχει διατυπωθεί. Λέει πρόθεση και απόφαση της πολιτείας είναι και υπάρχει μόνον η πρόθεση καταγεγραμμένη. Απόφαση δεν υπάρχει καμία.
Επειδή μιλήσαμε και με τους εκπροσώπους των εποχικών δασοπυροσβεστών, οι ίδιοι έκαναν τρεις φορές συνάντηση και με τον κ. Πολύδωρα και με εσάς κύριε Υπουργέ και με τον κ. Χηνοφώτη και απ’ ό,τι οι ίδιοι μου είπαν, ο κ. Παυλόπουλος συγκεκριμένα στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΥΔ, των πυροσβεστών, που διήρκεσε περίπου τρία λεπτά, κάπου τόσο μου είπαν, σχεδόν επί λέξει είπατε «το πρόβλημά σας θα κοιτάξω να το λύσω, κάποια στιγμή θα σας δω, θα τα πούμε» και φύγατε.
Έκτοτε δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, όπου οι οικογένειες του Ν. Κορομηλά από το Ρέθυμνο, του Ανδρέα Τζούμα από τη Ζαχάρω, του Κώστα Δούνια από την Αερόπολη –είναι οι τρεις από τους νεκρούς του φετινού καλοκαιριού και είναι εννέα συνολικά οι νεκροί δασοπυροσβέστες τα τελευταία χρόνια- αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη, καμία ενίσχυση, δεν έχει ολοκληρωθεί καν η ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τα πορίσματα θανάτου. Είναι οικογένειες που δεν έχουν καμία ιδιαίτερη οικονομική άνεση, δεν έχουν καθόλου οικονομική άνεση.
Αυτό που θέλουμε εμείς να ξέρουμε και που θέλει και όλος ο λαός να ξέρει και όχι μόνο οι εποχικοί δασοπυροσβέστες, είναι πότε θα γίνει αυτό, που και αναδρομικά θα καλύψει. Καλό είναι αναδρομικά να καλύπτονται πράγματα ή κενά που έχουν προκληθεί και από τις πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων.
Όπως και στο προηγούμενο θέμα μιλήσατε για τα Ζωνανιά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι όλα τα δεινά οφείλονται στις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους των Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δηλαδή κι αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν Κυβέρνηση θα μας έλεγε για τα κενά που άφησε η Νέα Δημοκρατία. Αυτό το παιχνίδι της κολοκυθιάς συνεχίζεται δεκαετίες.
Θα θέλαμε συγκεκριμένα να υπάρχει μια δέσμευση και θα ήθελα αυτή οι πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι να ξέρουν αν θα επεκταθεί το 8μηνο στο 12μηνο που έχουν ζητήσει. Και ένα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί είναι ότι δεν έχουν πάρει ακόμη φόρμες, άρβυλα και αντιπυρικό υλικό για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που θα έρθουν –χτύπα ξύλο και το απευχόμαστε- το επόμενο καλοκαίρι."

Kαι σε τοποθέτηση του για τα ναρκωτικά:
"Το πόσο στ’ αλήθεια μας απασχολεί αυτό το πρόβλημα, το έχουμε δείξει με μια πολιτική αδιέξοδη, κατασταλτική και απαγορευτική, ακριβώς στην πατέντα της ποτοαπαγόρευσης του Σικάγο και του Αλ Καπόνε. Είναι ακριβώς της ίδιας ποιότητας το πρόβλημα. Η ποτοαπαγόρευση εξακόντισε τον αλκοολισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες σε τεράστια νούμερα και ποσοστά και όταν άρθηκε, έπεσε ο δείκτης του αλκοολισμού κάθετα σχεδόν, όπως όταν από Β ποιότητας αδίκημα στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε C κατηγορίας αδίκημα η χρήση ελαφρών ουσιών και έπεσε κατακόρυφα η κατανάλωση στις φούντες και στα καπνιζόμενα του τύπου αυτού (μαριχουάνες κ.λπ.).
Δεν είναι ότι το ένα φέρνει το άλλο, ότι από τα ελαφρά λεγόμενα οδηγείσαι στα σκληρά από μόνος σου. Οδηγείσαι από το σύστημα και το παρακύκλωμα, που λειτουργεί με τη μέθοδο της πυραμίδας. Για να βγάλω εγώ τη δόση μου, πρέπει να βάλω άλλους δέκα στο κόλπο και έτσι πολλαπλασιάζεται πυραμιδικά, με προοδευτικούς ρυθμούς, με προοδευτική ανάπτυξη ο αριθμός των εθισμένων ανθρώπων –πολλοί λένε τοξικομανείς μια μεγάλη μερίδα από αυτούς- και γίνεται πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο.
Αυτή η κατεύθυνση είναι αδιέξοδη. Ο μόνος δρόμος είναι η αποποινικοποίηση. Επί χιλιάδες χρόνια υπήρχαν φυτικές ουσίες, από μανιτάρια μέχρι διάφορα τσάγια σε όλες τις φυλές των ανθρώπων της γης και δεν υπήρχαν απαγορεύσεις.

Η απαγόρευση εφευρέθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες στα εργαστήρια ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο και είναι ο αρχιδιακινητής ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο. Διαχειρίζεται την κοκαΐνη, που παράγει από την κόκα της Κολομβίας και της Βολιβίας, διαχειρίζεται το όπιο και την ηρωίνη της Ταϊλάνδης, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και όλων των άλλων χωρών και έχει βαποράκια τις Αλβανίες, τα Κόσσοβα και τις Μακεδονίες, που εμείς έχουμε στόχο να χτυπήσουμε.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τα Σκόπια.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Τα Σκόπια, το Κόσσοβο, την Αλβανία, την Τουρκία. Να βομβαρδίσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο εφευρέτης της απαγόρευσης και ο μεγαλοδιακινητής ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να έχουμε την ευθύτητα, τη μαγκιά και την τιμιότητα να το παραδεχθούμε και να το πούμε. Αυτός που εφηύρε την ποτοαπαγόρευση, εφηύρε, επινόησε και εφάρμοσε τη ναρκοαπαγόρευση.
Θανάτους, δυστυχώς, έχουμε από τροχαία ατυχήματα, αλλά δεν απαγορεύουμε τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Θανάτους έχουμε από πάρα πολλούς παράγοντες στη ζωή μας, αλλά δεν απαγορεύουμε τη χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών που ενοχλούν την καρδιά ή προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά. Δεν τα απαγορεύουμε, ενώ έχουμε θανάτους απ’ αυτούς τους λόγους.
Αυτό το κόλπο με τα ναρκωτικά γιατί γίνεται; Γιατί τώρα -που μας βλέπουν από τα Ζωνανιά και από το Ζεφύρι- δείχνουμε τα Ζωνανιά και το Ζεφύρι; Θα παρεξηγηθούν η Ξάνθη, η Ροδόπη, το Λασίθι, η Αιτωλοακαρνανία, η Άρτα, η Πρέβεζα, περιοχές της Ελλάδας που δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτές, που έχουν παραγωγές μεγάλες. Γιατί αυτή η υποκρισία; Δεν καταλαβαίνω.
Είμαι κάθετα ενάντιος σε κάθε είδος εξάρτησης, είτε βιολογικής και σωματικής είτε ψυχολογικής. Γιατί εξάρτηση μπορεί να είναι και η ομάδα μου, εξάρτηση μπορεί να είναι και η τηλεόραση ή η θρησκεία μου, το όπιο του λαού, αλλά δεν τα απαγορεύουμε. Είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας και για τους εαυτούς μας, είμαστε ακόμη περισσότερο υπεύθυνοι για τη ζωή και την κοινωνία στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Η απαγορευτική πολιτική είναι αδιέξοδη. Λέμε για την Ολλανδία που δοκιμάστηκε. Η Ολλανδία είναι χάλια, είναι πολύ πιο πίσω από εμάς. Εμείς είμαστε εκατό χρόνια μπροστά από την Ολλανδία.
Αυτή η απαγορευτική κατάσταση είναι αδιέξοδη. Είναι Σικάγο, Μαφία, Αλ Καπόνε, είναι η ποτοαπαγόρευση η οποία άρθηκε. Ελπίζουμε να αρθεί και αυτή η αδιέξοδη πολιτική, που είναι και θανατερή."