Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Γιατί δημιουργήσαμε το ιστολόγιο

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα πολυσυλλεκτικό αριστερό πολιτικό κόμμα που έχει μέλη και ψηφοφόρους από την κεντροαριστερά μέχρι το παλιό ΚΚΕ εσωτερικού, αλλά και το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μάλιστα απέσπασε το εξαιρετικό 5.04% του εκλογικού σώματος εκλέγοντας 14 βουλευτές.

Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορήθηκε από επίσημα χείλη (αυτά του τέως υπουργού δημόσιας τάξης κ. Πολύδωρα), αλλά και από βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, πως είναι το πολιτικό κόμμα που "υποθάλπτει" και "υπερασπίζεται" τους κουκουλοφόρους.

Επειδή, εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο, αλλά φοβόμαστε πως μπορεί στο μέλλον να ισχύει και επειδή αγαπάμε της Δημοκρατίας μας, δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο προκειμένου να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως, να επισημαίνουμε παρεκτροπές του από το δρόμο της νομιμότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών αυτής της χώρας.

Σ'αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως σεβόμαστε απεριόριστα ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κύριο Γλέζο ή τον κύριο Κουβέλη, δε μπορούμε όμως, να παραβλέψουμε την «παραβατική» συμπεριφορά άλλων στελέχών και φίλων του κόμματος. Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά μας «φοβίζει» και μας κρατά σε επαγρύπνηση

Μέλη αυτού του ιστολογίου προέρχονται από κάθε πολιτικό χώρο, από τη λαϊκή δεξία μέχρι την πατριωτική αριστερά και κάθε φίλος που επιθυμεί να συμμετέχει στο ιστολόγιο μας είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να μας αφήσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail).

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και ελπίζουμε να σας «ξαναδούμε» σύντομα.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη αρχη

Ανώνυμος είπε...

ti malakes eisaste seis re? fasistaria. ena oikogeneiako thema to kanate zitima ethniko. malakes.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε, ξυδακι

vetdino είπε...

Έθιξε κανείς το οικογενειακό πρόβλημα του κυρίου Βούτση; Δε νομίζω...

Αντίθετα η κριτική περιορίζεται σε καθαρά πολιτικά θέματα, θέματα ηθικής και ειλικρίνειας (ή υποκρισίας) μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειλικρινά ευχόμαστε στον κύριο Βούτση να ξεπεράσει το οικογενειακό του πρόβλημα το συντομότερο δυνατον και στο γιό του να "βάλει μυαλό" και να μην επαναλάβει αντίστοιχες παραβατικές συμπεριφορές.

Τώρα αν ο κύριος Βούτσης με τον τρόπο του προέτρεψε ή έστρεψε το γιό του προς τον αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι άλλο θέμα, κι αυτό το θέμα πιστεύω πως μπορούμε να το σχολιάσουμε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για πιθανές σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με αναρχικούς, ταραξίες ή ληστές...

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να είμαι αντιεξουσιαστής οφείλω να σας πω ότι ο χώρος αυτός έχει μια ολόκληρη ιδεολογία και καλό θα ήταν να αντπαρατίθεσται με επιχειρήματα. Από εκεί και πέρα δεν είναι σωστό να κρίνουμε έναν χώρο από την παραβατικότητα κάποιων μελών του, ούτε να κρίνουμε ένα πολιτικό πρόσωπο από την παραβατική συμπεριφορά του γιού του. Και μια τελευταία ερώτηση, μήπως έχετε ψάξει να δείτε ποιοί είναι αυτοί οι ταραξίες στους οποίους αναφέρεστε και ποιός είναι ο ρόλος των μπάτσων στην υπόθεση αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Ακαμα

υπαρχει μια τεραστια φιλολογια οτι οπως οι μπατσοι πουλανε την ηρωινη ετσι και οι μπατσοι ειναι οι γνωστοι αγνωστοι. Σαν αριστεροι-αντιεξουσιαστες δεν σας ειναι δυσκολο να σταμαρετε μερικα καλοπαιδα. Προφανως αυτο ειναι ενα παραμυθι για να καλυπτουν καποιοι τις ανομιες τους.
Ενας χωρος δεν κρινεται απο την παραβατικοτητα ορισμενων μελων του, αλλα οταν ο ιδιος χωρος ανεχεται και εχει μια περιεργη σιωπη στο τι διαπραττεται εν ονοματι του, τοτε εμεις εχουμε πολλες αμφιβολιες για αυτο που λετε

Ανώνυμος είπε...

οι αντεξουσιαστες ψηφιζουν ...ΣΥΡΙΖΑ!!!
αχαχαχαχαχαχαχχαχχχα

καλα ουτε τα βασικα δεν ξερετε?
οτι οι αντεξουσιαστες ειναι της αποχης και του ακυρου?

ελεος με τους ημιμαθεις!

vetdino είπε...

φαντάζομαι πως ο Βούτσης Junior θα τον ψήφισε το μπαμπά του!! :)

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε κόψιμο και λογοκρισία που πέφτει!!!!! Μπράβο! Αξιοι συνεχιστές

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα ήταν ειρωνικό και καμία σχέση δεν είχε με όσους γράφουμε στο ιστολόγιο.

Αν θέλεις να σχολιάσεις κάτι επί όσων γράφονται στο ιστολόγιο όχι 1, αλλα 100 μηνύματα να γράψεις δε θα διαγραφεί κανένα.

Για παράδειγμα, πως κρίνεις την αλλαγή στάσης του Αλαβανου στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων;

Σαν admin δε θέλω να ξεφύγει η συζήτηση σε ειρωνικά σχολια ή προσωπικές αντιπαραθέσεις. Σε παρακαλώ πολύ να σεβαστείς αυτή την αρχή και διαβεβαιώ πως δε θα σβήσω ούτε μισή λέξη.

Σ'ευχαριστώ

Creveld είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

creveld, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια

Creveld είπε...

Προς ανώνυμο

Και ακόμα χειρότερη είναι η εκτόξευση κατηγοριών χωρίς να παρέχονται αποδείξεις, επιχειρήματα. Διότι έτσι και η κριτική σου πέφτει στο κενό και οι άλλοι σε παίρνουν στο ψιλό. Ότι δηλαδη συνέβη με τη περίπτωση σου φοβάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί του ασχολείστε..πόσο μαλάκες είστε..
είστε κανα θινκ τανκ που σας τα χώνουν για να παρακολουθείτε το συριζα?
καλη η καλοπροαιρετη κριτικη αλλα εσεις ειστε κακαπροαιρετοι..αντιγραφετε το θεμα..χα χα σοβαρο εντυπο κ τουτο..
καντε ερευνα για τους 300 της βουλης κατι θα βρειτε για ολους αλλα να μας πειτε οσα μας αφορουν κ οχι κιτρινισμους..
παντως μπραβο για το κουραγιο σας αλλα μαλλον δεν ειναι αμισθι οποτε το παιρνω πισω..

Creveld είπε...

Προς τον συνομωσιολόγο ανώνυμο.

Παρά τις αλλεπαλληλες προσπάθειες μας για χρηματοδότηση από την CIA την FSB(πρώην KGB) και DGI (η κουβανική μυστική υπηρεσία) τελικά δε λάβαμε καμμία βοήθεια. Οπότε η επιθυμία μας να φτιάξουμε το φαιοκόκκινο μέτωπο κατά του προοδευτικού ΣΥΡΙΖΑ μάλλον απέτυχε:)
οκ τέρμα ο χαβαλές και η ειρωνεία. Ας σοβαρευτούμε

Λιγότερη συνομωσιολογία αγαπητέ μια ομάδα ατόμων είμαστε που απλά ενδιαφερόμαστε (όπως και εσύ φαντάζομαι) για τη δημοκρατική νομιμότητα, την ευπρέπεια στη πολιτική και το καλό του τόπου. Δεν είμαστε κατά της οποιαδήποτε κριτικής για τη προσπάθεια μας και επιθυμούμε το διάλογο αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής μόνο αβάσιμες κατηγορίες, ύβρεις και συνομωσιολογία ακούμε.
Προσπάθησε περισσότερο την επόμενη φορα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=1

SYRIZA WATCH είπε...

Ευχαριστούμε για το λίνκ, νομίζω πως στα σχόλια υπάρχει μία ανάλογη δημοσίευση/ανάλυση του creveld για τους αντιεξουσιαστές, τις φράξιες τους, και το πως κάποιοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τους πιο σκληροπυρηνικούς που κατά παράδοση απέχουν απο τις εκλογές.

Creveld είπε...

@psifoforoi_syriza

Από την συνέντευξη του κ.Κοροβέση στα Νεα διαβάζουμε:


Ερώτηση:Σε ψήφισαν πάντως και τα «Εξάρχεια».

Απάντηση: Μα και κλασικοί αναρχικοί ήρθαν και με βοήθησαν. Διανοούμενοι βέβαια οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει ο αναρχικός χώρος να πάψει να έχει το φετίχ της βίας και να αρχίσει να κάνει πολιτική και μέσα από τους θεσμούς. Δεν λέμε να μην τρέχουμε στα εργοστάσια και στις πλατείες, αλλά να μη σταματάμε εκεί.


Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στο:
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070922&nid=6103014&sn=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91&spid=876

Ενδιαφέρον είναι πως ο κ.Κοροβέσης όταν αναφέρετε στον αναρχικό χώρο μιλάει σε πρώτο πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

πωπω...εύγε παιδία!

Έμαθα το μπλογκ από έναν συριζαίο γνωστό που τα είχε πάρει στο κρανίο μαζι σας.

Συνεχίστε τη καλή δουλεία!

Ανώνυμος είπε...

Πολύδωρα, εσύ το δημιούργησες το Blog;
Κουφαλίτσα, είδες που σε κατάλαβα! Δεν κρύβεται τέτοια λεβεντιά βρε!!!

Μαριέττα; Ποιο απο τα παλικάρια είσαι εσύ; Υποθέτω κάποια που θα ισχυρίζεται ότι ανήκει στην λαική αριστερά ε;

Μπράβο ρε παιδιά, συγχαρητήρια! Τώρα που ανακαλύψατε το blogging, αρχίσατε να γράφετε και στο internet τις μ@λ@κ!3ς σας!

vetdino είπε...

μας ξεσκέπασες ρε θηρίο!! εγώ είμαι ο Πολύδωρας, η κόκκινη πιπεριά είναι η Μαριέτα κι ο κακοφωνίξ ο Άδωνης Γεωργιάδης!! είσαι πολύ γάτος ;)

iskenderani είπε...

Καλημερα

Πολυ καλο , κυριοι . Συνεχιστε .

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε την προσπάθεια σας η οποία είναι εναντίον των άκρων απο όπου κι αν προέρχονται!
Πρέπει κάποια στιγμή να γλιτώσουμε από τα παλιόπαιδα της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς!

Ανώνυμος είπε...

mou murizei KNE to site sas, lanthanw?

poios sovaros kathetai na petsokovei kai na parathetei dilwseis kata to dokoun?

ti ekproswpeite kai posoi katapianeste?