Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Η γενιά των 400 ευρώ του ΣΥΝ

Επειδή ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει μετεκλογικά για τη νίκη (;;) της γενιάς των 400 ευρώ, των νέων και των φοιτητών, αξίζει να αναφέρουμε μερικά πράγματα σχετικά με το παραμύθιασμα για το κόμμα που στην πιάτσα αναφέρεται ως "Η Αριστερά των Cayene".

Τα παρακάτω είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα από την ιστοσελίδα του Υπ. Εσ., και αφορούν τα ποσοστά του Κόμματος σε μερικές από τις "λαϊκές" και φτωχές περιοχές της Αθήνας, όπου ως γνωστόν διαμένει η συμπαθής τάξη των νέων των 400 ευρώ και από όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη μεγάλη μάζα των ψήφων:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,39%
ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 9,17%

ΔΗΜΟΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 10,46%
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,29%
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,92%
ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,93%
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 8,65%
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 13,81%
ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,38%
ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 10,85%
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 12,12%
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 11,66%

Οι περιοχές αυτές, γνωστές για το λαϊκό προφίλ των κατοίκων τους, έδωσαν στο κόμμα του κου Αλαβάνου ποσοστά υπερδιπλάσια σε σχέση με το πανελλαδικό του ποσοστό που ήταν 5,04% .

Δυστυχώς, το παράδειγμα τους δεν ακολούθησαν άλλες περιοχές, που κατοικούνται από την ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ και το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ (ενδεικτικά):

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΛΥΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ: 0,55%
ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΣΥΡΙΖΑ: 0,68%
ΔΗΜΟΣ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ: 0,97%
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ ΕΒΡΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: 1,27%

Γίνεται φανερό ότι η αντίδραση, το οικονομικό κατεστημένο και οι βολεμένοι αυτού του τόπου εμπόδισαν το κόμμα του κ. Αλαβάνου, που εκπροσωπεί τους άνεργους, τους νέους και τη φτώχεια της χώρας αυτής, να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εκλογική δύναμη.

[Να προσθέσω ότι ΚΑΚΩΣ θεωρείται άνοδος -και μάλιστα πλήγμα στο δικομματισμό!-το ποσοστό 5,04% που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007. Διότι στις εκλογές του 2004 είχε λάβει 3,26%, στο οποίο αν προστεθεί το 1,79% του ΔΗΚΚΙ, κόμμα το οποίο συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007, το άθροισμα είναι 5,05% δηλαδή ακριβώς το ίδιο με φέτος. Εάν δε, η αίτηση συνεργασίας των δύο δεν γινόταν ελάχιστα εκπρόθεσμη, τότε το όνομα του ψηφοδελτίου επρόκειτο να είναι ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΚΚΙ, όπως είχαν αιτηθεί από κοινού οι δύο πλευρές στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τέλος, στις εκλογές του 1996 ο Συνασπισμός (χωρίς τα κομμάτια της Ριζ.Α) είχε αποσπάσει 5,12% δηλαδή περισσότερο από φέτος! Τότε δεν είχε θεωρηθεί χτύπημα στο δικομματισμό το 5,12% ενώ σήμερα πανηγυρίζουν με το 5,04% λες και έπιασαν το τζόκερ...]

* Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Αμάν το Μάτι μου".

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα περίεργο...Ο Συν ουδέποτε εξέφρασε τις λαικές τάξεις, αυτές προτιμούν είτε τα δύο μεγάλα κόμματα είτε το ΚΚΕ.
Ο Συν εκφράζει τους τηλε"διανοούμενους" για αυτό και βλέπεις τέτοια υποστήριξη του στα ΜΜΕ. Εκφράζει τους αριστερούς βορείων προαστείων. Τα 20χρονα που θέλουν να τη σπάσουν στο μπαμπά και τους αριστερούς που πιάσανε λεφτά και γουστάρουν μια πιό λαιτ έκδοση του ΚΚΕ με νεφελώδη ιδεολογία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικολογίας και γενικής αερολογίας χωρίς κανένα ουσιώδες αντικέιμενο.

Ανώνυμος είπε...

τσούζει φασιστάκια το πενταράκι, ε?

Ανώνυμος είπε...

kalo

vetdino είπε...

προσωπικά, καθόλου, και μακάρι σαν κοινοβουλευτικό κόμμα να προσφέρει στη δημοκρατία.

πρέπει όμως ο Αλέκος και οι σύντροφοί του να μείνουν μακρυά από κουκουλοφόρους και παραβατικές συμπεριφορές!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα με την έρευνα σας, που αποδυκνύει ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τις φτωχές και αγρατικές περιοχές της χώρας, εκεί άλλωστε κυριαρχούν το ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Είναι σίγουρο, ότι άνθρωποι χαμηλού επιπέδου και κατωτάτης εκπαίδευσης δεν έχουν την ωριμότητα και το IQ να αντιληφθούν την ιδεολογία του χώρου.

Φειδίας είπε...

Ὁ ἀνωτέρῳ ἀνώνυμος ταυτίζει τὸ χρῆμα (ἐν Ἑλλάδι, κομπίνα καὶ διαπλοκὴ) μὲ τὴν μόρφωσι, τὴν ὡριμότητα καὶ τὸ IQ! Καὶ αὐτὸ τὸ ἐπικαλεῖται ὡς ἐπιχείρημα... ὑπὲρ τοῦ «ἀριστεροῦ» ΣΥΡΙΖΑ!

Ἡ ἔσχατη διαστροφὴ καὶ ἐξευτελισμὸς τῆς ἔννοιας «Ἀριστερά»...

Ἔχει σημειώσει χαρακτηριστικῶς ὁ Γιῶργος Καραμπελιᾶς («1922 - χιλιαεννιακοσιαεικοσιδυο: Δοκίμιο γιὰ τὴ νεοελληνικὴ ἰδεολογία», «Ἐναλλακτικὲς ἐκδόσεις», 2002):

«Εντυπωσιακό, για παράδειγμα ήταν το γεγονός ότι ένα κόμμα όπως ο Συνασπισμός, με 3,2% των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2000 περιλάμβανε σχεδόν το 20% των παικτών του Χρηματιστηρίου και ότι πλέον τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά του τα συγκεντρώνει στα βόρεια προάστια των Αθηνών.»

Ἀρκεῖ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΜΑΧΕ χαίρε, σε ξαναβρίσκω στα δικά μας μετερίζια, με χαρά ;-)

Όσο για τον επαρμένο ευρωκομμουνιστή-ευρωλιγούρη μπορεί να χαίρεται που το κόμμα του εκλέγεται από μικροαστούς ή αστούς ανώτατης (;) πνευματικής βαθμίδας.

Δικαιούται όμως να μιλά για φτωχολογιά, λαό κλπ ο ΣΥΡΙΖΑ; Φοβάμαι πως όχι, δαφορετικά μόνο ως ιδιαίτερα κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί.

Ας μιλήσει για τους ψηφοφόρους του αστούς και μικροαστούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλά όμως, κατά συνέπεια αν δεν λαϊκίζει ψεύδεται κατά συρροήν.

Και αν υποθέσουμε ότι γίνει καμμία πραγματική προλεταριακή επανάσταση (σενάριο επιστημονικής φαντασίας) οι συριζαίοι θα τρέχουν για τα σύνορα με τις πυτζάμες...

Αθηναίος Ιακ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος διέγνωσε το υψηλό σας IQ ρε ανώνυμοι του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ = High IQ; Από πότε; Αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των άλλων κομμάτων ρε λαμόγια; Άντε πάτε να ληστέψετε τις τράπεζες των μπαμπάδων σας να ξελαμπηκάρετε από την κόκα και τις παρτούζες με ζώα...

Ανώνυμος είπε...

Ε, και ποιος σε τελική ανάλυση δικαιούται να μιλάει για φτωχολογιά σε αυτή τη χώρα; Ποιος θα έχει το αποκλειστικό κόπυράιτ της εκπροσώπησης των κατώτερων τάξεων; Η νουδούλα; Η πασοκάρα; Τους είδαμε τόσα χρόνια στα λάιβ τους. Μας γδύσανε. Καιρός δεν είναι να μπει και κανένας άλλος να φάει; Όλο οι ίδιοι θα τρώνε; Πρέπει να υπάρχει ισοπολιτεία στο φάγωμα. Και γιατί στο κάτω-κάτω να μην ψηφίσουν τα Κολωνάκια και οι Εκάλες Αριστερά; Εδώ τόσα χρόνια η Λακωνία ψηφίζει βασιλιά και χουντικούς, και ας τους πήρε τα σώβρακα η Φρειδερίκη από αυτούς τους αγράμματους βιοπαλαιστές.

Aman To Mati Mou είπε...

Ευχαριστώ ειλικρινά τον διαχειριστή του Blog για την τιμή που μου έκανε να αναρτήσει το post μου εδώ. Μια μικρή μόνο παράκληση:
Ας γινόταν μια μικρή παραπομπή στην πηγή (http://amantomatimou.wordpress.com).
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

Aman To Mati Mou είπε...

Ευχαριστώ ειλικρινά τον διαχειριστή του Blog για την τιμή που μου έκανε να αναρτήσει το post μου εδώ. Μια μικρή μόνο παράκληση:
Ας γινόταν μια μικρή παραπομπή στην πηγή (http://amantomatimou.wordpress.com).
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

vetdino είπε...

φίλε, σ'ευχαριστούμε για την παρατήρησή σου, προσέθεσα την πηγή και ζητώ συγνώμη για την αμέλιά μας!!