Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Ο Τσίπρας σνομπάρει την ενημέρωση από την Υπ.Εξ. για το Σκοπιανό!!!!!

Πότε θα συνειδητοποιήσει τον ρόλο του ο νεαρός αυθάδης λαϊκιστής Αλέξης Τσίπρας;


Ο κ. Αλ. Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερωθεί

Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του προέδρου του ΣΥΝ να μην εμφανιστεί χθες στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Αλ. Τσίπρας, επικαλούμενος -μέσω των συνεργατών του- «ένα ιδιαιτέρως σφιχτό πρόγραμμα», επέλεξε να εκπροσωπηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τους κ. Γ. Μπανιά (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ν. Χουντή (γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ) και κ. Γ. Μπαλάφα (μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής). Η απόφαση της κυβέρνησης να ενημερώσει τις ηγεσίες των κομμάτων για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απαιτούσε την εκπροσώπηση του ΣΥΝ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως συνέβη με τα υπόλοιπα κόμματα. Το επιχείρημα ότι η ενημέρωση ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Εξωτερικών, αποτελεί -σύμφωνα και με στελέχη της Κουμουνδούρου- μάλλον «ατυχή αιτιολογία» για τη δεδομένη πολιτική συγκυρία.

Αυτή η επιλογή του κ. Τσίπρα καταγράφεται από αρκετούς -εντός και εκτός Κουμουνδούρου- ως η πρώτη του σημαντική αστοχία. Ενας πρόεδρος κόμματος -και μάλιστα νεοεκλεγμένος- θα όφειλε να μεταβάλει το οποιοδήποτε «σφιχτό» του πρόγραμμα, προκειμένου να παραστεί στην ενημέρωση που θα του παρείχε η υπουργός Εξωτερικών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κύκλοι της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο χθες για «τις πρώτες ενδείξεις αδυναμίας χειρισμών σε λεπτά πολιτικά ζητήματα».


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100026_28/03/2008_264314

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον Ελεύθερο Τύπο
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=30635
Η απειρία του Αλέξη Τσίπρα.

▪ Η αίσθηση ότι η «δίδυμη ηγεσία» άλλοτε μπορεί να λειτουργεί ως πλεονέκτημα, άλλοτε και ως μειονέκτημα.Μετά την ατυχή δήλωσή του για το Χρηματιστήριο, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την άκομψη φράση ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκβιάζεται». Τα λάθη αυτά θα περνούν απαρατήρητα για λίγο ακόμη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ διανύει περίοδο χάριτος και η κοινή γνώμη είναι ανεκτική. Σύντομα όμως θα γίνει πιο απαιτητική. Η απειρία του κ. Τσίπρα δημιουργεί και άλλης τάξεως ζητήματα.

Σε κρίσιμες στιγμές οι θεσμικοί παράγοντες δεν ξέρουν ποιον να καλέσουν για συνομιλητή τους. Τον κ. Αλαβάνο ο οποίος έχει ειδικό βάρος αλλά όχι αξίωμα, ή τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει αξίωμα αλλά όχι ακόμη το κρίσιμο ειδικό βάρος. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε προ αυτού του διλήμματος όταν θέλησε να ενημερώσει για το Σκοπιανό και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια ενδιάμεση λύση: Εστειλε το γραμματέα Νίκο Χουντή και το βουλευτή Γιάννη Μπανιά. Οταν τους ρώτησαν μετά «γιατί δεν πήγε ο κ. Τσίπρας;», κάποιοι off the record είπαν ότι «την προηγούμενη φορά που συναντήθηκε με την κ. Μπακογιάννη δεν κατάλαβε και πολλά...». Επειδή όμως ο πρόεδρος ενός κόμματος δεν μπορεί να είναι ηγέτης κατά περίπτωση, το στοίχημα για τον Αλέξη είναι να βελτιωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει σιγά σιγά να φαίνεται ότι το παλικάρι απλά ακόμα είναι άκαπνο και δεν έχει εμπειρίες. Θα έπρεπε να γίνει βουλευτής τουλάχιστον δυο θητείες και μετά να έκανε την οποίαδήποτε κίνηση για την προεδρία του ΤΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένας συντονισμός στις καταλήψεις του '90 και το πτυχίο του Πολυτεχνείου δεν φτιάχνουν το προφίλ ενός αρχηγού πλειοψηφικού κόμματος. Είναι μικρός, άπειρος, μπουρδολογεί σε κάθε ευκαιρία (ίσως και από άγνοια) και το μόνο που τον σώζει είναι η... νεότητά (μέγα προσόν) του και η... ομορφιά του (αλήθεια, που την βλέπουν;).

Ανώνυμος είπε...

Την τελευταία φορά που πήγε ο Τσίπρας στην Μπακογιάννη, η τελευταία αρνήθηκε να του κοινοποιήσει το κείμενο της πρότασης Νίμιτς (το ίδιο εξάλλου έκανε και με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων) και την επομένη το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε στο "Βήμα".
Πολύ καλά λοιπόν έκανε που δεν ξαναπήγε. Αφού και όταν πήγε, δεν τον ενημέρωσε σωστά. Αν η Ντόρα θέλει να κοροϊδεύει τον κόσμο, ο κόσμος δεν γουστάρει να τον κοροϊδεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Τσίπρας είναι πιο πάνω από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στους οποίους επίσης δεν παρέδωσε το χαρτί, αλλά όλοι τους ξαναπήγαν να τη δουν; Ποιος είναι ο Τσίπρας στο κάτω κάτω της γραφής ρε φίλε που σνομπάρει έτσι τους θεσμούς; Είναι ένας πολιτευτής (βουλευτής δεν είναι), που ηγείται ΜΙΑΣ από τις 9-10 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι. Επιτέλους δεχθείτε τα λάθη του, την ακαπνία του, την αλαζονεία του ενθουσιασμού της νεότητας και την απειρία του. Που πας ρε Καραμήτρο;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, ο Τσίπρας δεν είναι "πιο πάνω" από τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είναι ιεραρχικό το θέμα. Απλώς είναι λιγότερο κομφορμιστής και έκανε μια άλλη πολιτική επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η απειρία του Τσίπρα είναι δεδομένη και κανείς δεν την αρνήθηκε. Ασφαλώς και είναι άπειρος. Πώς θα ήταν δυνατό να γίνει αλλιώς; Την "ακαπνία" του, εντάξει, ας τη δεχτούμε και αυτή, αν και δεν βλέπω τι παραπάνω σημαίνει που να μην περιέχεται ήδη στην "απειρία". Για να μιλήσουμε όμως για "λάθη" και να συμφωνήσουμε, χρειάζεται προηγουμένως να διευκρινιστεί τι ακριβώς εννοούμε. Όταν κάποιος θέλει να γράψει "Ντόρα" και γράφει "Ντώρα", όλοι ξέρουμε και συμφωνούμε ότι αυτό είναι λάθος, γιατί υπάρχει ένας μόνο σωστός τρόπος. Στην πολιτική όμως, αυτά που κάνει κάποιος δεν είναι μονοσήμαντα, και δεν τίθεται ζήτημα να τα χαρακτηρίσουμε ορθά ή λάθος. Άρα, όταν κάποιος λέει ότι μια πολιτική πράξη είναι "λάθος", με αυτό εννοεί απλώς ότι είναι μια πολιτική πράξη με την οποία αυτός διαφωνεί. Είναι δικαίωμά του βέβαια, αλλά αυτό που φαίνεται λάθος από την οπτική ενός συγκεκριμένου σκοπού, μπορεί να είναι "σωστό" (δηλ. αποτελεσματικό) από την οπτική ενός άλλου στόχου.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, παίρνω πίσω το «λάθος». Το λάθος το έβαλα από λάθος. (να κάνω και ένα λογοπαίγνιο).

Δείχνει ότι δεν είναι σοβαρός και ότι, όπως ήδη έγραψα, δε σέβεται τους θεσμούς και το πολίτευμα.

Διότι όταν είσαι πρόεδρος ενός κόμματος και σε καλεί με την ιδιότητά σου αυτή η Υπουργός των Εξωτερικών, τότε συμβαίνει αυτό ακριβώς που είπα. Δεν κάλεσε ο Ντόρα τον Αλέξη, ούτε η κυρία Μπακογιάννη τον κύριο Τσίπρα. Κάλεσε η Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος, τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Μπορεί ο Αλέξης ή ο Τσίπρας να μη γουστάρει να πάει, αλλά ο Πρόεδρος του Συνασπισμού έχει υποχρέωση να πάει. Κατάλαβες τώρα;;

Άρα λοιπόν ο "αντικομφορμισμός" είναι του γλυκού νερού. Αλλού θα τον δείξει τον αντικομφορμισμό του και όχι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα! Δηλαδή, καλός ο αντικομφορμισμός, αλλά πρέπει να ... συμμορφώνεται με τους θεσμούς! Και μάλιστα, αν δε συμμορφώνεται είναι "του γλυκού νερού"!

Με άλλα λόγια: είναι ελεύθερος ο τύπος, φθάνει μόνο να μη γράφει.

Φοβερή λογική! Εγώ νόμιζα ότι "αντικομφορμισμός" θα πει ακριβώς να μη συμμορφώνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Άμα ο αντικομφορμισμός σημαίνει να μη συμμορφώνεσαι, τότε άσε τα κόμματα και τράβα στα βουνά για αντάρτικο.

Α! και άσε κάπου και τη BMW γιατί δεν πολυταιριάζει με αντικομφορμισμό, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη αντικομφορισμός ετυμολογικά σημαίνει "να μη συμμορφώνεσαι". Αυτό λένε όλα τα λεξικά.
Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, ας μας πει τι σημαίνει κατ' αυτόν η λέξη.