Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατία της Μακεδονίας

Αντιγράφω από το μαύρο πρόβατο:

Το παρακάτω εκπληκτικά προκλητικό κείμενο δημοσιεύθηκε στην "Αυγή" στις 13/3/2008. Στο κείμενο αυτό "πολίτες" (πωλητές θα έλεγα καλύτερα) αναλύουν με τη γνωστή Κολωνακιώτικη μπουρδολογία το δικαίωμα των Σκοπιανών να αποκαλούνται Μακεδόνες (!) και φυσικά υπάρχουν (για τα μάτια του κόσμου) και οι γνωστές κραυγές κατά των "ακροδεξιών" και όλων αυτών των "κακών" που εμποδίζουν τους καταπιέσμένους Σκοπιανούς να αποκαλούνται με το "συνταγματικό τους όνομα" και έτσι "υπονομεύουν την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων" (οι παλιάνθρωποι)

Το κείμενο έχει ως εξής:

"Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας: των εθνικώς αδιάλλακτων συλλαλητηρίων, των σχεδίων του Α. Σαμαρά για "σύνορα με τη Σερβία", του εμπάργκο στην ΠΓΔΜ επί Α. Παπανδρέου, της ταύτισης με το σερβικό μεγαλοϊδεατισμό του Μιλόσεβιτς, της συμμετοχής της χώρας μας στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του '99, με την έγκριση και των δύο μεγάλων κομμάτων-, αλλά και της δραστηριότητας του ελληνικού κεφαλαίου στις χώρες των Βαλκανίων, σ' ένα "ευνοϊκό" προς λεηλασία έδαφος που, όπως φαίνεται, δημιούργησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.


Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα. Είναι σ' αυτό το πλαίσιο που η γνωστή τρόικα Άνθιμου - Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη, με τη συνδρομή μερίδας των ΜΜΕ που επί χρόνια "εκπαιδεύουν" την ελληνική κοινωνία στο σωβινισμό, μπορούν ακόμη να παίρνουν "εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες" απολύτως νομιμοποιημένες για μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός πως πολύ συχνά πρόκειται για κοινές σαχλαμάρες δεν τις κάνει λιγότερο επικίνδυνες. Το αντίθετο, μάλιστα.
Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα "εθνικό συμφέρον" που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά "αλβανική απειλή" που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή. Η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ - αυτής που στηρίζει και η χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Προϋπόθεση για την άρση αυτή της απειλής, λοιπόν, είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ~ με τη διατήρηση της εκατέρωθεν "εθνικής αδιαλλαξίας" και των διαιρέσεων, αυτό παραμένει ανέφικτο. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο εθνικισμός -όχι μόνο "των άλλων", αλλά και ο "δικός μας" - έχει "νομιμοποιήσει" πολέμους, έχει "ενθαρρύνει" εθνοκαθάρσεις και έχει δημιουργήσει κύματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους κατά φαντασία μακεδονομάχους να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με πολεμικές ιαχές και να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων".

Ακολουθούν δεκάδες υπογραφές πολιτών που, ω τι σύμπτωση, είναι μέλη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των λεγόμενων "συνιστωσών" αυτού.

Αναρωτιέμαι αν οι κ.κ. Alexis Τσίπρας και Αλέκος Αλαβάνος συμφωνούν με τα όσα γράφονται για την «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Και αν συμφωνούν γιατί δεν το λένε δημόσια ως κόμμα; Για να δούμε μετά πόσο θα πάνε στα γκάλοπ, ακόμα και σε αυτά που γίνονται κατά παραγγελία γνωστού εκδοτικού συγκροτήματος...

Και μια σημείωση δική μου. Το χρώμα μωβ, τρίτη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, το χρησιμοποίησα για να τονίσω τα κλισέ και τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποίησαν στην ανακοίνωση τους οι υπογράφοντες. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Copyright. Το κείμενο δεν έχει αντιγραφεί από τη σελίδα της Αυγής για λόγους copyright. Το κείμενο έχει αντιγραφεί από αυτή εδώ τη σελίδα. Αν υπάρχει θέμα copyright, τότε θα πρέπει να αποταθούν στην σελίδα που το πρωτοδημοσίευσε. Η ανάρτηση στη σελίδα της Αυγής έγινε για λόγους τάξης...

2 σχόλια:

Greg είπε...

Κατά τα άλλα ο Τσίπρας είναι εναντίον της ανεξαρτοποίησης του Κοσσόβου, υπέρ της σύνθετης ονομασίας (γεωγραφικός προσδιορισμός) , ανησυχεί για τον Αλβανικό εθνικισμό κλπ.

Με τέτοιες κωλοτούμπες οι άνθρωποι, μόνο γελοίοι μπορούν να γίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Αν το κείμενο το κρίνετε "μπουρδολογία", σε σας εναπόκειται η κρίση. Γιατί όμως "Κολωνακιώτικη"; Στην Αυγή αναφέρεται ο τόπος καταγωγής/ κατοικίας για πολλούς από τους 190 υπογράφοντες, και για κανέναν δεν είναι το Κολωνάκι.