Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Δημοσιεύουμε επιστολή φίλου του ιστολογίου μας για τις θέσεις του κυρίου Αλαβάνου για τη Μακεδονία, τα συλλαλητήρια και τη "σοφία" του λαού...

Μέσα στα πλαίσια της αποδόμησης της θέσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, που δεν αποδέχεται σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία , όπου διάφοροι εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων προσπαθούν να μας πείσουν (με την ευγενική χορηγία των κυρίαρχων ΜΜΕ) για το μάταιο της υπόθεσης (συνήθως οι προτάσεις τους ξεκινούν με το «..εδώ που φθάσαμε…», «..τώρα που το θυμηθήκαμε..» κλπ ), την σπατάλη …διπλωματίας (!!!)κλπ, είχαμε και μία συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των συλλαλητηρίων που έγιναν και που πιθανόν να γίνουν στο μέλλον.

Στα διάφορα επιχειρήματα που οι υπεύθυνοι πολιτικοί μας παρέθεσαν για να αποτρέψουν εμάς τους ανεύθυνους και γραφικούς πολίτες από το να συμμετέχουμε σε αυτές τις συγκεντρώσεις, περίοπτη θέση πρέπει να έχει η δήλωση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κου Αλαβάνου.

Αλαβάνος: Πιο σοφός ο λαός της Μακεδονίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ας συγκριθούν τα συλλαλητήρια, που θα γίνουν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη με αυτά στις αρχές της δεκαετίας του '90 και θα δείτε ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο λαός της Μακεδονίας, πάντα με ενδιαφέρον για την ταυτότητά του, είναι πιο σοφός, έχει πιο πλατείς ορίζοντες και ξέρει ότι με άλλους δρόμους βρίσκονται οι λύσεις», δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Επανέλαβε, επίσης, τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ενιαία ονομασία της FYROM με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό, ώστε να τα βρούμε «στη μέση της γέφυρας» με τη γειτονική χώρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/02/2008

Η θέση του κου Αλαβάνου και του κόμματός του βέβαια δεν αποτελεί καμμία έκπληξη γιατί ανάλογα δείγματα μας έχει δώσει και στο παρελθόν, πλήν όμως το σκεπτικό του δίνει την ευκαιρία για τον εξής λογικό συλλογισμό:

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνει την μειωμένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο -σε σχέση με το παρελθόν- σαν ένδειξη αύξησης της λαϊκής σοφίας αν κατάλαβα καλά. Με βάση την δική του –το τονίζω- λογική θα πρέπει επίσης το ίδιο να συμβαίνει και σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που το κόμμα του συμμετέχει και όχι μόνο σε αυτές που το κόμμα του αντιτίθεται.

Συνεπώς , εφ όσον θέλει ο κος Αλαβάνος να είναι ειλικρινής και όχι καιροσκόπος, εμπαθής και μονομερής, θα πρέπει:

-Αν η επόμενη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό είναι μικρότερη από τις προηγούμενες αυτό θα οφείλεται στο ότι ο λαός είναι πιο σοφός και συνεπώς θα πρέπει να μην ξανασυμμετάσχει (αυτός και το κόμμα του) σε οποιαδήποτε κινητοποίηση.

-Αφού κάθε χρόνο η πορεία του Πολυτεχνείου συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο, είναι προφανές ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση της σοφίας του λαού. Το κόμμα λογικά δεν θα πρέπει ξαναπάει στην πορεία.

-Αφού οι κινητοποιήσεις – καταλήψεις «για την παιδεία» (λέμε τώρα) ακολουθούν φθίνουσα πορεία προφανώς ο λόγος είναι ότι η νεολαία έγινε πιο σοφή, έχει πιο πλατείς ορίζοντες και ξέρει ότι με άλλους δρόμους βρίσκονται οι λύσεις κάπου «στη μέση της γέφυρας». Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν θα πρέπει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες.που αντιτίθενται στο κεκτημένο της αύξησης της λαϊκής σοφίας.

Βάσει της μαθηματικής λογικής αν κάποιο από τα παραπάνω (και όσα ακόμα μπορεί να φανταστεί ο νους του κάθε καλοπροαίρετου πολίτη) δεν ισχύσουν τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε το σκεπτικό του κου Αλαβάνου είναι λάθος, είτε στην σκέψη του συνυπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με τιμή

Ένας ανόητος, γραφικός, εθνικιστής, υπερπατριώτης.

ΥΓ: Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Α. Τσίπρας.

Θα θόλωνε η αγιογραφία και δεν το θέλουμε, έτσι;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sto politispittas.blogspot sas vrizoyn kanonika

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ είπε...

Μα... δεν προσφέρουν τίποτε τα συλλαλητήρια. Δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία οι συγκεντρώσεις (όπως θα τόνιζε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ). :-)

Συγκεντρώσεις; Αυτά είναι για τους υστερικούς (όπως θα τόνιζαν άλλοι βουλευτές).

Ανώνυμος είπε...

Οι δειλοί και οι "λίγοι" χρήζουν εαυτούς προφήτες και ιερείς της επερχόμενης και αναπόφευκτης "προόδου" στη δε εκσυγχρονιστική κολυμβήθρα τους η ιδιωτεία της αδιάφορης μάζας ονοματοδοτείται: ΣΟΦΙΑ!