Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας [μέρος 2ο]

Ευχαριστώ δημοσίως τον φίλο και συν-συντάκτη του ιστολογίου μας Cacofonix για την πολύ ουσιαστική και σημαντική δημοσίευση για ένα θέμα το οποίο πρέπει να απασχολεί κάθε σκεπτόμενο και λογικό πολίτη της Ελλάδος.
Επιθυμώ να επισημάνω εδώ περαιτέρω το πως ψεύδεται ο κ. Ψαριανός. Αναλυτικότερα, διαβάζουμε πως

http://www.syriza.gr/news/dikseis-se-baros-emporon-proionton-meris-kannabis/
"Από το 1998 έχουν ξεκινήσει στη χώρα μας διώξεις κατά της εμπορίας προϊόντων (ενδυμάτων, καλλυντικών, τροφίμων κ.α) που κατασκευάζονται από ήμερη (κλωστική) κάνναβη (Cannabis sativa). Φυτό που πέρα από το επίμαχο συνθετικό – «κάνναβη» - δεν έχει άλλο κοινό με τη γνωστή μας ινδική κάνναβη (Cannabis indika) από την οποία σίγουρα δεν παράγονται είδη ρουχισμού."

Προσθέτει παρακάτω

"...η στάση των ελληνικών Αρχών πέρα από το ότι είναι ακατανόητη συνιστά και παραβίαση του κοινοτικού δικαίου αφού εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων που παράγονται και κινούνται νόμιμα στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση."

Εάν διαβάσετε όλη την επερώτηση, θα διαπιστώσετε πως ενώ μιλά για παραβίαση κανονισμών και κοινοτικής νομοθεσίας, "ξεγλιστρά" γύρω από το ουσιώδες: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ήμερης κάνναβης στον ανθρώπινο οργανισμό και πως μπορεί η ήμερη κάνναβη να χρησημοποιεί;

Την απάντηση μας την δίνει το πανεπιστήμιο Purdue:
[http://www.hort.purdue.edu/newcrop/duke_energy/Cannabis_sativa.html]

"Uses: A multiple-use plant, furnishing fiber, oil, medicine, and narcotics. Fibers are best produced from male plants. In the temperate zone, oil is produced from females which have been left to stand after the fiber-producing males have been harvested. Leaves are added to soups in southeast Asia. Varnish is made from the pressed seeds. Three types of narcotics are produced: hashish (bhang), the dried leaves and flowers of male and female shoots; ganja, dried unfertilized inflorescences of special female plants; and charas, the crude resin, which is probably the strongest. Modern medicine uses cannabis in glaucoma and alleviating the pains of cancer and chemotherapy. More resin is produced in tropical than in temperate climates. Lewis lung adenocarcinonoma growth has been retarded by oral administration of delta-9-tetrahydrocannabinol, delta-8-tetrahydrocannabinol and cannabinol, but not by cannabidiol. (J.N.C.I. 55: 597-602. 1975). The delta-9 also inhibits the replication of Herpes simplex virus."

Πηγή: James A. Duke. 1983. Handbook of Energy Crops. unpublished.

Μετά αυτών, έχω να κάνω στον κ.Ψαριανό τρεις ερωτήσεις

1) Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Μαρξισμό;

2) Θέλει να αρχίσουμε ένα διάλογο με θέμα το πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εκφράζουν θέσεις οι οποίες είναι αντίθετες με κάθε έννοια κοινοτικού και διεθνούς δικαίου;

3) Μήπως πρόκειται στο μέλλον να κινηθεί με επερώτηση του στη βουλή και για την νομιμοποίηση του κουτόχορτου, με το οποίο προφανώς επιθυμεί να μας ταίσει ο κ.Ψαριανός;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιο απορίας.
Αν ο κ. Ψαριανός δεν κάπνιζε τόσο πολύ κουτόχορτο θα ήταν τόσο κουτοπόνηρος;

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Ανάλογη είναι και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική. Αν δείτε στο πρόγραμμα του στις θέσεις 1 και 2 μιλάει για αναθεώρηση της Κ.Α.Π. και αύξηση των κονδυλίων των αγροτών από την Ε.Ε. Για τους συντρόφους του συνασπισμού φαίνεται ότι η Ε.Ε. παύει να είναι ο νεοφιλελεύθερος εχθρός όταν είναι να την απομυζήσουμε.

Cacofonix είπε...

Απλά εργάζονται για το "εθνικό" συμφέρον...

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!