Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

«Κόμμα με νοοτροπία ναζί»

«Κόμμα με νοοτροπία ναζί»

http://www.skai.gr/master_story.php?id=104597


19/12/2008

Αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο συγγραφέας και καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, κάνοντας λόγο για "πολιτικό κόμμα που συμπεριφέρεται με νοοτροπία ναζί".

"Βιώνουμε ημέρες του '33 στη Γερμανία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιανναράς.

Ο γνωστός συγγραφέας καυτηρίασε το πανό στην Ακρόπολη και την κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία αισθάνεται ότι έχει μεταβληθεί σε αδύναμη μειοψηφική φωνή από δυναμικές συνδικαλισμένες μειονότητες που επιβάλουν τη θέληση τους με το "έτσι θέλω".

"Αριστερά σημαίνει ακραία ανιδιοτέλεια όχι προστασία κάθε γκρουπούσκουλου που θέλει να κάνει το χαβαλέ του ούτε να χαϊδεύουμε τα αυτιά της βίας".


Ολόκληρη η συνέντευξη Γιανναρά http://www.skai.gr/master_avod.php?id=104603


Πρέπει νά ἔχουν περάσει καμιά πενταριά χρόνια ἀπό τότε πού εἶχε ξαναβεβηλωθῇ ὁ ἰερός βράχος ἀπό ὁπαδούς τῆς πνευματικῆς ψώρας ὅπως πολύ ὀρθά εἶχε χαρακτηρίσει τόν Κομμουνισμό (σίκ) ὁ Νίκος Καζαντζάκης. Τότε βέβαια δέν ἦσαν οἱ ῥοζουλίνηδες τοῦ Σύριζα_στόν_Ξύριζα ἀλλά οἱ ἐρυθροί τοῦ τέως ἑλληνικοῦ τμήματος κομμουνιστικῆς διεθνούς aka ΚΚΕ. Τό ῥόζ ἀπέχει τοῦ κόκκινου κατά κάμποσες ἀνάσες λευκοῦ, σάν νά ἐννοοῦμε κάποια ἄσπρα σαπρόφυτα πάνω σέ μιάν ἀχνιστή, νωπή, μπορντώ κουράδα. Ῥόζ ἤ μπορντώ δέν ἔχει πολλή σημασία - ἡ κουράδα παραμένει πρωταγωνίστρια.

Ὁ Γιανναρᾶς δέν κωλώνει. Καί λέει τά πράγματα μέ τό ὄνομά τους, δέν χαρίζεται στήν παράταξη τοῦ πολιτικοῦ μας βίου ἡ ὁποία ἀπολαμβάνει μιά κάποια ἀσυλία, γιά τήν ὁποίαν θεωρεῖται ταμποῦ νά τήν κράξης. Χρησιμοποιεῖ μάλιστα χαρακτηρισμούς οἱ ὁποῖοι προκαλοῦν ἀνατριχίλες! Νά χαρακτηρίσης ναζί ἕναν Αλαουάνο! Ἕναν Τσίπριζα! Ἕναν Παπαδημούλη! Ἕναν πατέρα κλέφτη! Ἕναν Τσιπουριανό! Ἕναν μπεκρή!

Βέβαια, προκαλεῖ ἕναν κάποιο προβληματισμό τό νά διαβάζης ὅτι νταβᾶς τῆς ἀνιδιοτέλειας εἶναι η ἀριστερά, τοποθετώντας ἔμμεσα τήν δεξιά στά πεδία τοῦ ἐπίκαιρου λόγω κουραμπιεδισμοῦ, Σκροῦτζ, ἀλλά ἡ τοποθέτηση τοῦ καθηγητῆ ἔχει τεράστιο ἐνδιαφέρον.

4 σχόλια:

Kimon είπε...

Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό ακόμα στην Ελληνική κοινωνία είναι ότι από την δεκαετία του 80 και μετά τα κομματικά στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ (ΡΗΓΑΔΕΣ) άρχισαν τα επανδρώνουν την κρατική γραφειοκρατία σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και τα πλέον άξια και ικανά στελέχη του να προωθούνται στη Ευρωπαϊκή Ένωση και να πλαισιώνουν και την εκεί πανίσχυρη κοινοτική γραφειοκρατία στις διάφορες επιτροπές. Τα οικονομικά οφέλη των ατόμων που απαρτίζουν την δομή αυτού του γραφειοκρατικού μηχανισμού δεν μπορεί να τα συλλάβει ο νους του μέσου Έλληνα, αφού η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων (προγραμμάτων, πλαισίων στήριξης, κλπ), επιτρέπει οι μισθοί τους να έχουν μέγιστο ύψος οροφής 7000 ΕΥΡΩ μηνιαίως. Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικός, αφού η ΝΔ ποτέ δεν τον αντικατέστησε, αλλά συνεργάστηκε με αυτόν αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του προς όφελος μερικών και μόνο κομματικών της στελεχών όπως έπραξε και το ΠΑΣΟΚ πριν. Οι Ειδικοί Λογαριασμοί των Υπουργείων και των Πανεπιστημίων, η Κοινωνία της Πληροφορίας, τα χρήματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης κλπ, διαχειρίζονται σε μεγάλο ποσοστό από τα ίδια άτομα που ανήκουν ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν διαχρονικά θα εξακολουθήσει να πλαισιώνει την κρατική γραφειοκρατία της εξουσίας της αριστεράς (συμπεριλαμβανομένης της συνδικαλιστικής ολιγαρχίας), οι δε πολιτικές του θέσεις θα περιστρέφονται γύρω από αυτή την οικονομική πραγματικότητα. Εάν ποτέ η Ελληνική κοινωνία μπορέσει να ξεπεράσει τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και εμμονές για την περιεχόμενο και την ουσία των λέξεων ¨ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ¨, και αλλάξει ιδεολογική κατεύθυνση, τότε και μόνο θα μπορέσει να απαλλαγεί από την ιδιάζουσα πνευματική, ιδεολογική και οικονομική υπανάπτυξη στην οποία την έχει καταδικάσει η ιδιότυπη συντεχνιακή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

ManolisM είπε...

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την πτώση του Βενιζέλου, ο Καζαντζάκης στρέφεται προς τον σοσιαλισμό ιδρύοντας την Πολιτική Σοσιαλιστική Ομάδα, η οποία σαν κύριο σύνθημά της είχε το τρίπτυχο «Ελευθερία, Δημοκρατία, Σοσιαλισμός». Όμως το κλίμα εκείνη την εποχή στην Ελλάδα δεν ευνοεί τέτοιες ιδέες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Γενικά γελάω με τα αστειάκια σας αλλά κάποια ονόματα είναι ιερά. Τολμάς και βάζεις στο στόμα σου τον Καζαντζάκη ο οποίος διώχθηκε για τις πολιτικές του ιδέες και αφορίστηκε από την αγία εκκλησία σας. Ντροπή, φασισταριό.

vetdino είπε...

άλλο σοσιαλισμός και άλλο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως-βεβαίως κύριε Μανώλη!! Τα περί φασισταριών στο κομματάκι σας ;)

vangelakas είπε...

Ωρε μανωλιό δεν τον εβαλα στον (σικ) στομα μου, στο πλεκτρολόγιο τόν σχημάτισα! χιχιχί! Σού έκανα κι άλλο αστείο να γελάσεις, άτιμο ξεκαρδισμένο! (Όπως βλέπεις δέν ασχολούμαι μέ τήν συλλογιστική (σίκ) σου, είπαμε ντάξ, τα γουρουνάκια με τά σκατά ασχολούνται αλλά κάποια στιγμή τόν βαριούνται τον βόθρο...)

ΥΓ: Ποιά είναι η αγία εκκλησία "μας" κατά Μανώλη; Ο ευρών κερδίζει συνδρομή 3 μηνων στόν "αχόρταγο"

ΧΟΥ ΡΕ ΜΑΝΩΛΙΟ!