Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Λέξη για την «ταμπακιέρα», του ασυμβίβαστου, ο Στρατούλης

Για να μην νομίζετε ότι δεν τα βάζουμε όλα, διαβάστε την απάντηση του Στρατούλη στη αποκάλυψη του ΠΑΡΟΝ («Στρατούλης: Και υπάλληλος του ΟΤΕ και δικηγόρος!!!»), ότι όσο ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ τα 'παιρνε και από το ταμείο συνεργασίας του δικηγορικού συλλόγου, πράγμα που θεωρείται ασυμβίβαστο, με αποτέλεσμα ο Δικηγορικός Σύλλογος να του ζητάει πίσω 1,3 εκατ δρχ.

Η απάντηση δημοσιεύθηκε στο ΠΑΡΟΝ της 7ης Δεκεμβρίου... εμείς δεν θα σχολιάσουμε την επιστολή μιας και τα σχόλια του αρθρογράφου της εφημερίδας στο τέλος του άρθρου τα λένε όλα:

Από τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, πήραμε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Κουρή,
συμφωνώ με τον συντάκτη σας κύριο Δαμωνίδη, ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, και γι' αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσα έγραψε ο συντάκτης σας για μένα στο «ΠΑΡΟΝ» στις 30/11/2008:

1. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής καθώς και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και έχω διδακτορικό στις εργασιακές σχέσεις. Ήμουν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αφού είχα άδεια άσκησης επαγγέλματος ως δικηγόρου μετά την ευδόκιμη άσκησή μου, δηλαδή μετά από 30 υποχρεωτικές αμισθί παραστάσεις μου, που φαίνονται στη φωτοτυπία σας, και από τις σχετικές εξετάσεις που έδωσα. Επίσης εργαζόμουν και εξακολουθώ να εργάζομαι στον ΟΤΕ, στην Υποδ/νση Εργατικής Νομοθεσίας του ασκώντας καθαρά νομικό έργο (νομικές γνωμοδοτήσεις για θέματα εργασιακών σχέσεων), όπως προκύπτει από το σχετικό οργανόγραμμα του ΟΤΕ. Γι' αυτό το λόγο διατηρούσα και την άδεια άσκησης δικηγορικού επαγγέλματος, επειδή ήταν συμβατή με το νομικό έργο που ασκούσα στον ΟΤΕ και κατά συνέπεια στο διάστημα που αναφέρεστε (1996 - 2000) ασκούσα νομίμως όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μου (εισφορές για ετήσιες εγγραφές) και τα δικαιώματά μου (μερίσματα) προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που απέρρεαν από αυτή.

2. Όταν το 2001 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας έθεσε συνολικά θέμα ασυμβίβαστου και εκκαθάρισης των μητρώων του, αποφάσισα, παρότι ασκούσα νομικό έργο στον ΟΤΕ, να παραιτηθώ οριστικά από μέλος του, αφού δεν είχα ασκήσει ποτέ ιδιωτικά το επάγγελμα του δικηγόρου και ούτε σκόπευα να το ασκήσω. Στις 15/5/2001 έκανα αίτηση παραίτησης, που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΔΣΑ στις 22/5/2001.

3. Μετά από μήνες πήρα το έγγραφο, το οποίο αναφέρετε στο σχόλιό σας, από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή εκκαθάρισης των μητρώων του ΔΣΑ, που στη συνεδρίασή της δεν ήμουν παρών αφού ήδη είχα παραιτηθεί, στο οποίο αναφερόταν ότι έπρεπε να επιστρέψω 3.880 ευρώ από μερίσματα. Αποφάσισα να μην κάνω προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώων ή ακόμα και στη δικαιοσύνη κατά αυτής της απόφασης, για να μην αντιδικήσω με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, αφού πλέον είχα παραιτηθεί απ' αυτόν. Γι' αυτό εξόφλησα αυτό το ποσό κλείνοντας με σωστό και διαφανή τρόπο αυτήν την εκκρεμότητα
(Δεν κάνει προσφυγή παρόλο που ο ΔΣΑ του ζητάει χρήματα που σύμφωνα με όσα μας λέει ως τώρα πήρε νόμιμα!!! Αλλά επιστρέφει το ποσόν για να ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ!!!). Ο ΔΣΑ δεν έχει καμιά αντιδικία μαζί μου και θεωρώ μεγάλη τιμή μου που υπήρξα μέλος του.

4. Όπως καταλαβαίνετε, όλες μου οι ενέργειες ήταν ηθικές και σύννομες, όχι μόνο για λόγους αρχής και αξιών της Αριστεράς, αλλά και γιατί κινούμενος ιδιαίτερα συγκρουσιακά με τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προσέχω να μη δίνω αφορμή να με προβοκάρει ο οποιοσδήποτε.

5. Δεν αντιδικώ καθόλου με την εφημερίδα σας, ούτε με τον συντάκτη σας, που δημοσίευσε οτιδήποτε με αφορά, γιατί, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει όλα όσα σε αφορούν να γράφονται και να κρίνεσαι γι' αυτά. Απλώς θεωρώ ότι δεν ήταν δίκαιο που γράφτηκε κάτι για μένα την περασμένη Κυριακή και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω στο ίδιο φύλλο.

6. Όσο γι' αυτούς που πήγαν την «καταγγελία» τους για μένα στον συντάκτη σας, τους υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να με τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσω τους αγώνες μου για διαφάνεια στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Για να φτάσει στους ενόχους η έρευνα για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη ΖΗΜΕΝΣ που ήταν η μητέρα όλων των μιζών, και που όταν είχα αντιδράσει σφόδρα σ' αυτήν, τα λαμόγια του ΟΤΕ και του δικομματισμού με είχαν αποκαλέσει δημοσίως «εθνοπροδότη». Για ισότητα και δικαιοσύνη, όχι στις «εξέδρες της τηλεοπτικής δημοκρατίας», αλλά στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων, εκεί όπου βρίσκομαι καθημερινά μέχρι σήμερα και όπου υπάρχουν ήθος, ηθική και αλληλεγγύη και μπορούν πραγματικά να αλλάζουν οι πολιτικές και κοινωνικές συνειδήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση της επιστολής μου.

Αθήνα 4/12/2008
Δημήτρης Στρατούλης
Μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ»


Απάντηση «Συναξαριστή»

1. Περί παντός άλλου, εκτός από την «ταμπακιέρα», ενδιατρίβει στην επιστολή του ο κύριος Στρατούλης;
Πώς είναι δυνατόν το ΗΘΟΣ ενός, που διατείνεται ότι ανήκει στην Αριστερά, να συμβαδίζει με ό,τι τον κατηγορεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (άσκηση δικηγορικού λειτουργήματος κατ' ασυμβίβαστο τρόπο καθ' ο υπάλληλος του ΟΤΕ, και κυρίως είσπραξη «αχρεωστήτως» του μερίσματος από τους σχετικούς λογαριασμούς του ΔΣΑ που εξυπηρετούν κανονικώς κοινωνικούς σκοπούς);

2. Ο κ. Στρατούλης, κατά τη συνήθη τακτική, εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει στη στήλη του «Συναξαριστή» το ολιγότερο… συνδιαλλαγή με κύκλους προμηθευτών του ΟΤΕ! Στη μακροσκελή απάντησή του εξαπολύει «μελάνι» προκειμένου να συσκοτίσει τον ορίζοντα και να επισκιάσει την ανεπίτρεπτη για την ΗΘΙΚΗ της Αριστεράς ενέργειά του να καρπώνεται, επί σειράν ετών, ένα κοινωνικό προϊόν (μέρισμα ΔΣΑ), το οποίον δεν του ανήκε…

3. Η παρασιώπηση της ουσίας στην «υπόθεση Στρατούλη» από την ηγεσία του ΣΥΝ ανατρέπει αυτό που ζητάει από τους άλλους.

Το επιχείρημα του κ. Στρατούλη ότι δεν επιθυμούσε να δώσει δικαστική συνέχεια στις κατηγορίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ασυμβίβαστο στην ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, σε συνδυασμό με την υπαλληλία του στον ΟΤΕ - «αχρεωστήτως ληφθέντα ποσά» κ.λπ.) μάλλον απευθύνεται προς «ιθαγενείς» παρά σε νοήμονες αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: