Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

O Aυτοεξευτελισμός του Αθανασίου Λεβέντη




Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο
Aφορά την επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθανασίου Λεβέντη και την -έμμεση- απάντηση του σωματείου στην επερώτηση του βουλευτή.Η αναδημοσίευση ξεκινά με την επερώτηση και συνεχίζει με την απάντηση του σωματείου.Οι υπογραμμίσεις είναι του ιστολογίου ΣΥΡΙΖΑ WATCH.


ΣΥΝτονιστείτε με τις αρχές που φέρεστε να πρεσβεύετε

Επισφαλής η εργασία στα ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία.

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας.
Το 1989, τη χρονιά της άνθησης της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε μια πρωτόγνωρη εργασιακή σχέση μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών και ενοικιαζόμενων συνεργείων. Ονομάζουμε πρωτόγνωρη αυτή την εργασιακή σχέση, γιατί δεν καλύπτεται από κανένα νομικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση με τη μορφή συμβολαίου ή σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που παράγουν την πρώτη ύλη της τηλεόρασης (την εικόνα και τον ήχο) να εργάζονται για 10, ακόμα και 15 χρόνια με αμοιβή 25 έως 40 € ημερησίως, ανασφάλιστοι ή ασφαλισμένοι ως ¨επιχειρηματίες¨ στον ΟΑΕΕ (τέως ΤΕΒΕ).
Κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς, αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν άνεργοι με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα κόστος για την εταιρεία, αφού δεν έχουν στην ουσία καμία εργασιακή σχέση.

Επειδή κατά τη γνώμη μας οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως μισθολογικά και ασφαλιστικά,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
· Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να μπεί επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία.

Η ως ανωτέρω επερώτηση του κ. Λεβέντη διαμορφώθηκε ως ακολούθως από εργαζόμενο στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» του ΣΥΝ, που γνωρίζει «εκ των έσω» το απαράδεκτο καθεστώς με τα δελτία παροχής υπηρεσιών, ή ούτε καν, και τους εργαζόμενους με «μαύρα».

Επισφαλής η εργασία «στο Κόκκινο».

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας.
Το 2006, τη χρονιά της άνθησης του Κοινωνικού Φόρουμ στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε μια πρωτόγνωρη εργασιακή σχέση μεταξύ του ραδιοφωνικού σταθμού ενός κόμματος της αριστεράς και των εργαζομένων του. Ονομάζουμε πρωτόγνωρη αυτή την εργασιακή σχέση, γιατί δεν καλύπτεται από κανένα νομικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση με τη μορφή συμβολαίου ή σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που παράγουν την πρώτη ύλη του σταθμού (κάνουν εκπομπές, βάζουν μουσική, κάνουν παραγωγή, ελέγχουν τη ροή) να εργάζονται με αμοιβή 25 έως 40 ευρώ ημερησίως, ανασφάλιστοι.
Κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς, αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν άνεργοι με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα κόστος για το κόμμα, αφού δεν έχουν στην ουσία καμία εργασιακή σχέση.
Επειδή κατά τη γνώμη μας οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως μισθολογικά και ασφαλιστικά,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

· Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να μπει επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας για τους εργαζόμενους «Στο Κόκκινο».
Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ watch προς τον κ.Λεβέντη: Πως μπορεί ένας επιστήμονας με τόσο πλούσιο επιστημονικό έργο να ακυρώνει μονομιάς την εγκυροτητά του προβαίνοντας σε τέτοιες αυτοεξεφτελιστικές ενέργειες; Κι ακόμα χειρότερα, πως μπορεί ένας γιατρός να δείχνει τόση αναλγησία για ένα τέτοιο θέμα από τη στιγμή που το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης γίνεται στη χώρα μας ολοένα και περισσότερο κενό γράμμα και κάθε μέρα που περνά η υπόθεση "υγεία" γίνεται προνόμιο της αποκλειστικής εκμετάλλευσης του ιδιωτικού τομέα για ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών;

3 σχόλια:

Clandestino είπε...

Δες στην Αυγή πόσοι δουλέυουν, κάνοντας... πρακτική. Τώρα πρακτική άσκηση με 12 και 15 μήνες, δε λέγεται πρακτική, αλλά εκμετάλλευση! Για να μην πούμε για τη Sportday και το Sport-fm του... αριστερού Χελάκη.

vetdino είπε...

elias σ'ευχαριστούμε, θα το αναδημοσιεύσουμε!!

Ανώνυμος είπε...

και ο λεβεντης ειναι οτι καλυτερο διαθετουν απο αποψη καταρτισης να φανταστεις..κατα τα αλλα οι μισοι βουλευτες τους αποφοιτοι λυκειου ειναι αλλα με υφος πρυτανη