Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-Ουράνιο Τόξο!!

Το γνωστό σε όλους "Ουράνιο Τόξο", το πολιτικό κόμμα της δήθεν "Μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, μπορεί πλέον να πανηγυρίζει καθώς πρόσφατα απέκτησε τον πρώτο εκπρόσωπό του στο Ελληνικό κοινοβούλιο!! Πρόκειται για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Περικλή Κοροβέση που πριν μερικές μέρες κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση:

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Τάγμα Εθνοφυλακής Φλώρινας

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Την περασμένη Κυριακή στο πεδίο βολής Φλώρινας, το τοπικό τάγμα εθνοφυλακής προσκάλεσε όλους τους εθνοφύλακες αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες του νομού σε «προγραμματισμένη εκπαιδευτική βολή με τυφέκιο G3 A3/A4».

Η εκδήλωση γνωστοποιήθηκε με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο και με εκατοντάδες αφίσες που κατέκλυσαν τους δρόμους της Φλώρινας, όπου αναφερόταν ότι θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και απονομή αναμνηστικών πλακετών. Στην καταχώριση-αφίσα, για περαιτέρω προσέλκυση κοινού προστέθηκε η φράση «η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική».

Εθνοφυλακή είναι η στρατιωτική δύναμη που συγκροτείται για την αντιμετώπιση «έκτακτου εθνικού κινδύνου». Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το νόμο 1295/1982 η Εθνοφυλακή θεωρείται «οργανική ένοπλος δύναμη του Ελληνικού Στρατού».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας εν έτι 2008, τη στιγμή που άλλα αντίστοιχα σώματα (όπως αυτό στις Σάπες Ροδόπης) έχουν καταργηθεί και από ποιο «εθνικό κίνδυνο» προφυλάσσει το εν λόγω τάγμα τους κατοίκους του νομού;

2. Είστε ενήμεροι για τις δραστηριότητες και την ιδεολογία του εν λόγω τάγματος και αν ναι, τις εγκρίνετε;

3. Με ποια λογική καλείται ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει για να διοργανώνονται πολεμικές φιέστες μετά φαγητού και ολίγου εθνικισμού;

Αθήνα 28/5/2008

Ο Ερωτών Βουλευτής

Περικλής Κοροβέσης

Κοιτάξτε τώρα μία εκπληκτηκή σύμπτωση, 8 μέρες πριν την κατάθεση της ερώτησης του κυρίου Κοροβέση, στις 20 Μαϊου, το "Ουράνιο Τόξο" εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου

Φλώρινα / Lerin (!!!) - 20 Μαΐου 2008

Εκπαιδευτική βολή των Τ.Ε.Α Φλώρινας με μπάρμπεκιου και η «Μακεδονία είναι μια και ελληνική»

Την περασμένη Κυριακή (σημείωση Watch: είναι τόσο βλάκες οι συντάκτες της ερώτησης του κ Κοροβέση που αν και είχαν περάσει δύο βδομάδες από την άσκηση της εθνοφυλακής αυτοί συνέχισαν να μιλάνε για "την περασμένη Κυριακή"), ένα γεγονός που υπό διαφορετικές συνθήκες θα προκαλούσε μόνο γέλιο, διαδραματίστηκε στο πεδίο βολής Φλώρινας.
Το τοπικό τάγμα εθνοφυλακής (sic!) προσκάλεσε όλους τους εθνοφύλακες αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες του νομού (sic!) σε «προγραμματισμένη εκπαιδευτική βολή με τυφέκιο G3 A3/A4».

Η εκδήλωση γνωστοποιήθηκε με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο αλλά και με εκατοντάδες αφίσες που κατέκλυσαν τους δρόμους της Φλώρινας. Σ’ αυτές αναφερόταν επίσης- προφανώς για να γίνει το όλο γεγονός ακόμα πιο ελκυστικό- ότι θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και απονομή αναμνηστικών πλακετών. Και στο τέλος της καταχώρισης/αφίσας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μην ξεχνιόμαστε, η υπενθύμιση ότι «η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική».

Είμαστε σίγουροι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δε γνωρίζει καν τι είναι Εθνοφυλακή, ούτε το ότι αυτή συνεχίζει να υφίσταται.
Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, εθνοφυλακή είναι η «στρατιωτική δύναμη που συγκροτείται για την αντιμετώπιση έκτακτου εθνικού κινδύνου, συνήθως εσωτερικού».
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το νόμο 1295/1982 η Εθνοφυλακή θεωρείται «οργανική ένοπλος δύναμη του Ελληνικού Στρατού».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω, πολλά και αμείλικτα.
Ποιος ο λόγος ύπαρξης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας εν έτει 2008, τη στιγμή που άλλα αντίστοιχα σε εθνικώς «ύποπτες» περιοχές (όπως αυτό στις Σάπες Ροδόπης) έχουν καταργηθεί; Τι φοβάται η Ελλάδα;
Από ποιο «εσωτερικό εθνικό κίνδυνο» προφυλάσσει το εν λόγω τάγμα τους κατοίκους του νομού; Μήπως από τους ίδιους;
Είναι ενήμερος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις δραστηριότητες και την ιδεολογία του εν λόγω τάγματος και αν ναι, τις εγκρίνει;
Με ποια λογική καλείται ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώνει για να διοργανώνονται πολεμικές φιέστες μετά φαγητού και ολίγου εθνικισμού;

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι τα ερωτήματα αυτά δεν θα πάρουν ποτέ απάντηση.
Καλούμε, ωστόσο, για άλλη μια φορά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και όλους τους άλλους Έλληνες πολιτικούς που με περισσό θράσος και υποκρισία καταγγέλλουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας για «αλυτρωτισμό», να ρίξουν πρώτα μια ματιά στα του οίκου τους. Εκεί και μόνο θα βρουν την ακριβή σημασία της λέξης (σημείωση Watch: αυτό είναι το μόνο μέρος του δελτίου τύπου που δεν συμπεριέλαβε στην ερώτησή του προς τον υπ. Εθ. Άμυνας ο αγαπητός κ Κοροβέσης).

Το Γραφείο Τύπου της
ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις άριστες σχέσεις και τη άψογη συνεργασία ανάμεσα στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τους Σλαβο"μακεδόνες", καθώς και για τον "πατριωτικό" ρόλο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που "αγωνίζεται" για τα ανθρώπινα δικαιώματα (sic) και τη Δημοκρατία... της Μακεδονίας (με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη;;)!! Οι μάσκες έπεσαν κύριοι... Το παραμύθι σας δεν πουλάει πια!!

Και κάτι τελευταίο: θα ήθελα να επισημάνω πως, προσωπικά, λυπάμαι πάρα πολύ όταν άνθρωποι που, αποδεδειγμένα, έχουν δώσει αγώνες για τη δημοκρατία και τους σέβομαι αφάνταστα γι'αυτό, εξευτελίζονται και αμαυρώνουν την ιστορική τους διαδρομή. Κύριε Κοροβέση, οι "Ανθρωποφύλακες" δεν αποτελούν πλέον δικαιολογία, ούτε σας παρέχουν το "ακαταλόγιστο"...

62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ? ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ? ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΟ?
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν,
τα συνασπιστήρια δεν έμαθαν ποτέ πως κάποιος ίσως και να διαφωνεί με αυτά και ίσως να έχει δίκιο.
Φυσικά και υπάρχει κίνδυνος σε εκείνη την περιοχή-για αυτό διατηρείται και η Εθνοφυλακή.Το αντίστοιχο τμήμα Σαπών καταργήθηκε διότι οι 44.000 στρατευμένοι των γύρω νομών κρίθηκαν αρκετοί.

Αφαίρεση υπηκοότητας σε όσους ζητούν αφαίρεση εδάφους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δικαιολογία οι στρατευμένοι, άλλη είναι η δουλειά τους και άλλη η δουλειά της Εθνοφυλακής. Άμα βγαίνει κάποιο πολιτικό θέμα από την επερώτηση που κατέθεσαν τα Σκόπια μέσω του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αυτό είναι ότι χρειάζεται επανασύσταση η Εθνοφυλακή της Ροδόπης.

Ανώνυμος είπε...

Την αποκάλυψη για την ομοιότητα της επερώτησης Κοροβέση με το δελτίο τύπου του Ουράνιου Τόξου έκανε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, και όλως τυχαίως, μερικές ώρες αργότερα του έκαψαν (για 11η φορά) το βιβλιοπωλείο!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έτσι λειτουργεί η νέα τάξη και τα τσιράκια της...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάνει βολές το Τ.Ε Φλώρινας? Για αυτό ίσως?
Τι χάρτης είναι αυτός που έχει το σπίτι μου μέσα και ποιός είναι αυτός που καταθέτει στεφάνι?

http://img92.imageshack.us/img92/883/skopiaprimeministersc8.jpg

Ανώνυμος είπε...

ε τιποτα το πρωτοτυπο.οι αναρχοαριστεροι ειναι απατριδες.πολεμουν τον πατριωτισμο των ελληνων και την ιστορια τους ως στοιχεια διαμορφωσης του ελληνικου εθνους που στεκεται αναχωμα στις διεθνιστικες τους παρωχημενες παραισθησεις.την ιδια ωρα επιδοτουν τους εθνικιστες σλαβους με τους ανιστορητους αυτοπροσδιορισμους που στρεφονται εναντιον μας...ακριβως επειδη αποτελουν δυναμη κρουσης εναντιον του ελληνικου πατριωτισμου..προγονοι των σημερινων απατριδων δεν ζητουσαν ανεξαρτησια της μακεδονιας οταν αυτοι δεν κατοικουνταν απο ελληνες απλα με σχετικη πλειοψηφια αλλα με συντριπτικη κυριαρχια πια μετα τις ανταλλαγες?οποτε τι συζηταμε?

κανουν και παρελαση στα σκοπια για τα δικαια αλυτρωτικα αιτηματα των σλαβων αμα λαχει χερι χερι με τους σλαβους υπερεθνικιστες.τυχαιο που η ρεπουση με τους συνωστισμους της ανηκει στο ιδιο κομμα?

Ανώνυμος είπε...

κατι "παιδια" απο το ουρανιο τοξο παρελαση κανουν στα σχολια ποσων μπλογκ.ας παρουν κανα υπογλωσσιο να ηρεμησουν

Ανώνυμος είπε...

και του ΚΚΕ εσωτερικου(συν/συριζα) τεκνον μου και του συριζα

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες του Ανθελληνικού ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν! Το χειρότερο όμως είναι ότι η μόνη ελπίδα του λαού μας ειναι ο Τουρκόσπορος ΚΑΡΑ-ΤΖΑΦΕΡ!

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέτε ότι "οι μάσκες έπεσαν", σε ποια μάσκα αναφέρεστε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι κατά του εθνικισμού.
Καταλαβαίνω ότι εσείς είστε υπέρ του εθνικισμού, και δικαίωμά σας. Αλλά αυτή η θέση δεσμεύει εσάς, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο κόμμα πάντοτε είχε κάνει σαφή τη θέση του και δεν μπορεί κανείς να το κατηγορεί για υποκρισία.

Ανώνυμος είπε...

Ε, γι' αυτό προσωπικά δεν κάθησα ποτέ να βγάλω ποστ στο δικό μου μπλογκ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ υλικά που μου στέλνουν διάφοροι, κόμματα που συμπαθώ (αλλά δεν είμαι μέλος) κλπ. -πλην δύο περιπτώσεων για οικολογικές καταστροφές νομίζω.

Κατά τα άλλα, ντάξει, εθνοφυλακή (προφανώς για να φοβίσει το Ουράνιο Τόξο, και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, δηλαδή πράξη καταστολής εσωτερικού "εχθρού"). Οπότε και ο άμοιρος ο Κοροβέσης συμφώνησε ότι ήταν μεγάλο λάθος, ιδιαίτερα συνδυαζόμενο και με την ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ επανάληψη του ΟΛΕΘΡΙΟΥ ΕΘΝΟΑΠΟΒΛΑΚΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ 15+ χρόνια πριν "Μακεδονία είναι μία και Ελληνική". Και προφανώς, πήρε το κείμενο της ανακοίνωσης, άλλαξε μερικές γραμμές και το επανασυνέταξε (πιο καλά).

Ε, ΜΕΓΑΛΟ λάθος! Η ΒΛΑΚΕΙΑ είναι μία, και είναι Ελληνική. Ευτυχώς, όχι ΜΟΝΟ (Ελληνική). Οι εξτρεμιστές των Σκοπίων θα δαγκώσουν τη σκόνη. Κι εσείς θα πάρετε στο λαιμό σας την Ελλάδα με αυτά που γράφετε. Θα κυνηγάτε τον Κοροβέση και θα σας παίρνει αγκαλίτσα ο Μέγας Αδωνις.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ παλληκάρια μου.

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε βαρυεστημένε, που είναι ο εθνικισμός; Η εθνοφυλακή, στις παραμεθώριες, κάνει που και που ασκήσεις, πχ στον Έβρο ή στα Νησιά; Γιατί να μην κάνει στη Φλώρινα;

Το θέμα είναι πως βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι τόσο βλάκας που έστω και αν διαφωνεί με την εθνοφυλακή, δεν έκατσε να βγάλει μία δική του ανακοίνωση, αλλά έκανε copy/paste το δελτίου τύπου του Ο.Τ. (ουσιαστικά δηλαδή συνεγάζεται με ένα κόμμα που θέλει να διαμελίσει την Ελλάδα!!!!), το οποίο έχει το θράσος να μας εγκαλεί για αλυτρωτισμό;;;;;;

Έχει διεκδικήσει ποτέ η Ελλάδα έστω και μισό τετραγωνικό από το κράτος των Σκοπίων;; Έχουμε τυπώσει χάρτη που να διεκδικούμε το Μοναστήρι πχ;;; Ποτε;; Εδώ αυτοί μεγαλώνουν τους νέους τους με ΜΙΣΟΣ για την Ελλάδα! Έχουν διαστρέψει την ιστορία και μιλάνε για Μακεδονική εθνική οντότητα που περιλάμβανε όλη την Ελληνική Μακεδονία η οποία δεν υπήρξε ποτέ! Κι όμως αυτή τη Μακεδονία διεκδικούν και ο πρωθυπουργός τους πάει και καταθέτει στεφάνι το χάρτης της "Ενωμένης Μακεδονίας"... Κι εμείς έχουμε πολιτικό κόμμα που βγαίνει στη βουλή και κάνει επερωτήσεις για λογαριασμό των φασιστών των Σλαβομακεδόνων;;; ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι σίγουρος αν το Ουράνιο Τόξο θέλει να διαμελίσει την Ελλάδα. Μπορεί κάλλιστα να θέλει βέβαια να δυσφημήσει τη χώρα μας. Αλλά η άσκηση της Εθνοφυλακής δυσφημεί την Ελλάδα έτσι κι αλλιώς, διεθνώς. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει η ανακοίνωση (είτε του Κ. είτε του Ο.Τ.) για "αλυτρωτισμό" της δικής μας χώρας. Διαμαρτύρονται σαφέστατα για ΕΜΦΥΛΙΑ πρόκληση (μέσω της κλήσης στα όπλα Εθνοφυλάκων) κατά μερίδας του Ελληνικού λαού, για πρόκληση ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.

Μερικοί από σας έχετε λάθος προτεραιότητες. Νομίζετε ότι αν εκλείψει ο Κοροβέσης ή ο Σύριζα ή και το (ομολογουμένως ΟΧΙ εντάξει) Ουράνιο Τόξο, όλα θα πάνε καλά. ΛΑΘΟΣ κύριοι. Ο πατριωτισμός επιβάλλει να εκλείψει ο εξτρεμισμός και ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων (όπως και ο φανατισμός ορισμένων δικών μας). Αυτή τη στιγμή οι μετριοπαθείς των Σκοπίων συκοφαντούνται στη χώρα τους ότι "τα παίρνουν". Το πρόβλημα της γειτονικής χώρας είναι ότι οι δικοί τους εξτρεμιστές έχουν την εξουσία. Με αυτά που κάνετε τους ενισχύετε. Επιπλέον, έτσι όπως το πάτε θα επικρατήσουν κι εδώ οι φανατικοί οπότε καμία λύση του προβλήματος δεν θα επιτευχθεί.

Ο Κοροβέσης έχει και κάποια ηλικία. Η _ουσία_ της ανακοίνωσης που υπέγραψε ήταν σωστή, άσχετα αν εκείνοι που την έγραψαν ταυτίζονται με δυσάρεστες πολιτικές και θέσεις επιζήμιες γισ μας. Εχουν ΚΑΙ αυτοί δικαιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και δε λέει η ανακοίνωση του Ο.Τ. για αλυτρωτισμό εκ μέρους της Ελλάδας, σου παραθέτω απόσπασμα από το δελτίο τύπου:

"Καλούμε, ωστόσο, για άλλη μια φορά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και όλους τους άλλους Έλληνες πολιτικούς που με περισσό θράσος και υποκρισία καταγγέλλουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας για «αλυτρωτισμό», να ρίξουν πρώτα μια ματιά στα του οίκου τους. Εκεί και μόνο θα βρουν την ακριβή σημασία της λέξης."

Συμφωνούμε πως εξτρεμιστές και από τις δύο πλευρές βλάπτουν (βέβαια οι δικοί μας εξτρεμιστές είναι "αριστεροί" για τα δεδομένα των Σκοπιανών και άλλων γειτόνων μας...), ειδικά τις διακρατικές σχέσεις, όμως η εθνοφυλακή στην προκειμένη περίπτωση ποιόν ενοχλεί; Κάνει προγραμματισμένη μία άσκηση, όπως έκανε εδώ και πολλά χρόνια; Επίσης αυτό που λέει για την εθνοφυλακη στη Ροδόπη είναι γκεμπελική προπαγάνδα και μάλιστα της πλάκας: "λέμε τη μισή αλήθεια για να φανούμε αξιόπιστοι και να δείξουμε πως έχουμε επιχειρήματα"... η εθνοφυλακη υφίσταται τόσο στο Έβρο όσο και στα νησιά!!

Όχι δεν πιστεύω πως αν εκλείλει ο Κοροβέσης ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα λυθεί το θέμα της ΠΓΔΜ, όμως θεωρώ πως τουλάχιστον οφείλουμε να έχουμε ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο, και όταν έχεις Κοροβέσιδες που κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή εκ'μέρους των Σλαβομακεδόνων ή τη νεολαία του ΣΥΝ να κάνει διαδηλώσεις ζητώντας από την Ελλάδα να αποδεχθεί πλήρως τα αιτήματα των Σλαβομακεδόνων, πως μπορείς να διαπραγματευτείς και να πετύχεις το στόχο σου;

Η Ελλάδα, και καλώς κατά τη γνώμη μου, έχει υποχωρήσει από την αρχική της θέση και είναι διατεθιμένη να δεχθεί ένα λογικό συμβιβασμό. Τι κάνουν οι άλλοι; Μας βρίζουν, παρουσιάζουν και άλλους χάρτες με την "Ενιαία Μακεδονία", βγάζουν το Αεροδρόμιό τους "Μέγας Αλέξανδρος", επινοούν σχιζοφρενείς θεωρείες για να μας πουν πως οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Σλαβόφωνοι, κτλ κτλ...

Και σα να η μου φτάνουν όλα τα παραπάνω, έχω και βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου να αποδέχεται ΠΛΗΡΩΣ τις θέσεις τους!! Και μη μου λες πως "έχει και κάποια ηλικία"... αποτελεί αυτό σοβαρή δικαιολογία; Ας πάει σε κανα καφενείο να παίξει τάβλι, όχι να εκφράζει θέσεις ανθελλήνων στη βουλή! Ωραία, τον βασανίσανε επι χούντας, και τον πατέρα μου τον απολύσε η χούντα, αλλά μετά δε βγήκε ούτε τον αντιστασιακό να κάνει, ούτε να μπει στη βουλή και λέει μαλακίες...

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω πού είναι ο εθνικισμός: ο εθνικισμός, και ο επεκτατισμός της Ελλάδας εναντίον της δημοκρατίας της Μακεδονίας, έγκειται στο σύνθημα "η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική".
Όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί το σύνθημα αυτό είναι επιθετικό και παραποιεί την ιστορία, είναι βλάκας ή εθνικισταράς. Εξάλλου συνήθως αυτά τα δύο δεν αποκλείουν το ένα το άλλο.

Η Μακεδονία ΔΕΝ είναι μία. Είναι πολλές, και ΜΙΑ μόνο από αυτές τις πολλές είναι ελληνική. Οι άλλες δεν είναι.

Όταν λοιπόν οργανώνει κανείς στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με αυτό το σύνθημα, πώς αναμένει ότι θα ερμηνεύσουν οι υπόλοιποι Μακεδόνες την κίνησή του αυτή; Ως φιλειρηνική και συμβάλλουσα σε σχέσεις καλής γειτονίας;

Ανώνυμος είπε...

Kαι κάτι ακόμα: ψευταράκο Κώστα, μην συκοφαντείς και μην κινδυνολογείς ασυστόλως. Το Ουράνιο Τόξο δεν θέλει να "διαμελίσει την Ελλάδα". Σε προκαλώ να μου φέρεις ΜΙΑ δημόσια ανακοίνωση/ κείμενο/ τοποθέτηση του κόμματος αυτού που να λέει κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε λίγο ψυχραιμία. Με τα βρισίδια το μόνο που μπορείς να αποδείξεις είναι πόσο άδικο έχεις.
Και για να σου το αντιστρέψω φέρε ΜΙΑ δημόσια ανακοίνωση/ κείμενο/ τοποθέτηση του κόμματος αυτού που να λέει ότι δεν θέλει να αλλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας.
Ο μεγαλοαστικός χαρακτήρας του στραβόστομου Αλαβάνου έχει εισχωρήσει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κι εξαπολύει μύδρους απέναντι στους Έλληνες, που δουλικά δουελέυουν στα μεταλεία του για ένα ψωροκόμματο. Επειδή όμως θέλει να εκμεταλευθεί όμως τους Σλάβους, αφού κοστίζουν λιγότερα από τους Έλληνες μεταλειοεργάτες, κάνει όλη αυτή την παράσταση.
Αλέκο πες το από την αρχή: Γουστάρεις φτηνά εργατικά χέρια γι' αυτό τα κάνεις όλα αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε μεγάλε; Αυτό έλλειπε να έβγαζαν και ανακοίνωση πως είναι υπέρ του διαμελισμού της Ελλάδας και της παραχώρησης της Ελληνικής Μακεδονίας στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας"... όσο εθνικιστικό και αλυτρωτικό είναι το "η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική", άλλο τόσο είναι ένα κράτος που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ιστορική ή εθνική συνέχεια με την αυθεντική Μακεδονική ιστορία να θέλει να μονοπωλήσει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να ονομαστεί "Δημοκρατία της Μακεδονίας"...

Για το Σλαβομακεδονικό αλυτρωτισμό, όπως καλλιεργείται εδώ και δεκαετίες και για το πως δηλητηριάζουν τις νέες γενειές τους κάνε κλικ εδώ. Να δεις και χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" να γουστάρεις κιόλας!

Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, υπό Οθωμανική κυριαρχία, δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ανεξάρτητο κράτος, όπως θέλουν σώνει και καλά να το παρουσιάσουν οι Σλαβομακεδόνες, ουδέποτε ιστορικά είχαν αποκλειστικότητα στη χρήση του όρου "Μακεδονία" και "Μακεδόνας"... Η mainstream Ελληνική πολιτική, έχει ξεπεράσει κολλήματα του παρελθόντος και έχει αποδείξει έμπρακτα πως είναι διατεθιμένη να συμφωνήσε με ένα λογικό και έντιμο συμβιβασμό, ή άλλη μεριά είναι αυτή που διατηρεί σκληροπυρηνική στάση!!

Επιπλέον, η Ελλάδα ουδέποτε διεκδίκησε έδαφος της ΠΓΔΜ, εξάλλου αν στις αρχέ του 1990 επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο δε θα δυσκολευόμασταν ιδιαίτερα να το πράξουμε! Ο Μιλόσεβιτς είχε προτίνει στο Μητσοτάκη κοινά σύνορα! Πολύ καλά κάναμε και δε συμφωνήσαμε!! Όμως, αν η ΠΓΔΜ ήταν η πλούσια χώρα με του υπερβολικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς, κι εμείς οι φτωχοί, να είσαι σίγουρος πως δε θα μας λυπόντουσαν!!!!!

Τέλος και κλείνω σε παραπέμπω στη "Μακεδονική" πατριωτική οργάνωση Καναδά/ΗΠΑ http://www.macedonian.org/ που αποτελεί και ένα από τους φίλους του Ο.Τ. δες το σηματάκι και τους χάρτες που έχουν στο site, κι έλα να μου πεις ποιός εκφράζει αλυτρωτικές απόψεις!!

υγ: τον τραγοπαπά το Σκοπιανό που πήγε να μας κάνει μαθήματα ιστορίας πως η Θεσσαλονίκη ήταν Σλαβική πόλη, πως τον άκουσες; Συμφωνείς ιστορική ή ιδεολογικά με τα λεγόμενά του;

Ανώνυμος είπε...

Έφτασεεεε!

"Η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας σήμερα αισθάνονται Έλληνες και αυτοπροσδιορίζονται έτσι, ανεξάρτητα από το γλώσσο-πολιτιστικό παρελθόν και τη διαδικασία εγχάραξης εθνικής συνείδησης και ταυτότητας. Θαυμάσια! Αν όμως αυτό δεχθούμε ως αξίωμα-επιχείρημα για «εμάς» δε θα ’πρεπε να το δεχθούμε και για τους «άλλους»; Επί της ουσίας, από πουθενά δεν προκύπτει ότι η χρήση του όρου Δημοκρατία της Μακεδονίας αφαιρεί από τη χώρα μας το δικαίωμα να αποκαλεί, όπως αποκαλεί άλλωστε, το χώρο της Βόρειας Ελλάδος, Περιφέρεια Μακεδονίας κατά το Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου κλπ. Όπως επίσης και ο όρος Μακεδόνας-Μακεντόνετς που χρησιμοποιείται από τους πολίτες της γειτονικής χώρας που αισθάνονται έτσι, δεν αφαιρεί από τον κάτοικο της Βόρειας Ελλάδος το δικαίωμα να αποκαλεί εαυτόν Έλληνα Μακεδόνα, ανεξάρτητα από πότε άρχισε να τον χρησιμοποιεί, πράγμα που άλλωστε όψιμα πράττει.

Για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» στο μακεδονικό μόνο μία λύση υπάρχει. Ο ελληνικός και ο βουλγάρικος εθνικισμός να συμβιβαστούν με την ιδέα ύπαρξης σύγχρονου μακεδονικού έθνους. Το ίδιο οφείλει να κάνει και ο σέρβικος εκκλησιαστικός- σοβινισμός. Η σερβική εκκλησία αρνείται να αναγνωρίσει τη μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία και τη θεωρεί τμήμα της. Να σεβαστούν όλοι τους το δικαίωμα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού του λαού της γειτονικής χώρας, ώστε να οικοδομηθούν σχέσεις συνεργασίας, ειρήνης, καλής γειτονίας, αλληλεγγύης. Αυτό προϋποθέτει βέβαια την αναθεώρηση των εθνικών τους μύθων. Χρειάζεται χρόνος και πολιτικό θάρρος. Ε, καιρός δεν είναι να γίνει; Παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν και να σεβαστούν οι δύο χώρες τα δικαιώματα των μακεδονικών μειονοτήτων στο έδαφός τους σύμφωνα με τα διεθνή ισχύοντα. Φυσικά θα πρέπει να καταδικάζεται οποιαδήποτε αλυτρωτική προπαγάνδα από όπου και αν προέρχεται και ασφαλώς οι μειονότητες θα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από τις λεγόμενες «μητέρες πατρίδες», οικοδομώντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τους πλειοψηφικούς πληθυσμούς των χωρών στις οποίες κατοικούν."

Απόσπασμα από άρθρο του Παύλου Φιλίποβ-Βοσκόπουλου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Ε.Ε.Σ. – Ουράνιο Τόξο, αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος.

http://www.florina.org/html/2007/2007_pavle_greekpolicyimapsse_gr.html

Τώρα που απάντησα στην πρόκλησή σου, θα απαντήσεις εσύ στη δική μου; Επαναλαμβάνω: φέρτε μου μία απόδειξη ότι το ΟΤ επιδιώκει το "διαμελισμό της Ελλάδας". Και όταν λέμε απόδειξη, δεν εννοούμε φυσικά την υπόθεσή σας ότι δεν μπορεί παρά από μέσα τους να αισθάνονται έτσι παρόλο που δεν το λένε ούτε το γράφουν πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

"που δουλικά δουελέυουν στα μεταλεία του" ... ;!

Συγνώμη, αλλά έχουμε λίγο ξεφύγει νομίζω.

Σε ποιανού τα μεταλλεία; Του Αλαβάνου;
Και τι θα πει ακριβώς "λαγόστομος";

Εγώ νόμιζα ότι κάνουμε σοβαρή συζήτηση. Αν είναι να μιλάμε για φαιδρότητες, για ΟΥΦΟ και παράλληλα σύμπαντα, καλό είναι ο μπλόγκερ να μας ενημερώσει ώστε να μη χάνουμε τζάμπα το χρόνο μας.

Cacofonix είπε...

Πως σου φαίνεται αυτό:

Επιστολή της Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο στον Matthew Nimetz για την Δημοκρατία της Μακεδονίας

...

Ο ελληνικός εθνικισμός έχει το εξής βασικό γνώρισμα, δημιούργησε τον εθνικό του μύθο και ιδεολογικά «έπεισε» τους πολίτες του, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, και ότι το σύγχρονο ελληνικό έθνος αποτελεί τον συνεχιστή και κληρονόμο της αρχαίας Ελλάδας. Αυτή είναι σήμερα η κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα.

...

Σε ότι αφορά το μακεδονικό, όπως είχαμε επισημάνει και στη προηγούμενη επιστολή μας, αποτελεί για την Ελλάδα «πρόβλημα» λόγω της ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας εντός της επικράτειάς της. Εκεί βρίσκεται και το «μυστικό» στην ελληνική επιχειρηματολογία σε σχέση με το λεγόμενο «αλυτρωτισμό των Σκοπίων». Είμαστε σίγουροι ότι αν δεν υπήρχε η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα μάλλον δεν θα υπήρχαν αντιρρήσεις από τη πλευρά της Ελλάδος στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος.

...

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι δίκαιο από θέση αρχής, η μία πλευρά (η Ελλάδα) να ζητάει από την άλλη πλευρά (Δημοκρατία της Μακεδονίας), να αλλάξει το όνομά της χωρίς αυτό να συμβαίνει vice versa δηλαδή και αντίθετα.

...

Στην Ελλάδα και στη γεωγραφική περιοχή-επαρχία που περιγράφεται γενικά με το όνομα “Μακεδονία”, υπάρχουν περιοχές που χρησιμοποιείται επίσης όρος «Μακεδονία». Αυτές είναι η «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», η «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» (όπου βρίσκεται η Θεσσαλονίκη / Solun) και η «Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας». Αυτές οι περιοχές στη βόρεια Ελλάδα ονομάζονται έτσι στα πλαίσια της δημόσιας διοίκησης και είναι διοικητικές μονάδες στα πλαίσια της εσωτερικής διάρθρωσης του ελληνικού κράτους.

...

Με τα παραπάνω θέλουμε να τονίσουμε ότι πολιτικές σκοπιμότητες κυρίως οδήγησαν τις ελληνικές αρχές, στην υιοθέτηση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην Ελλάδα.

...

Σε αυτά τα πλαίσια θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης, πως όπως ακριβώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα περιοχή που να ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ώστε να υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση, έτσι δεν υπάρχουν και εθνικά Έλληνες πολίτες, που να δηλώνουν ότι ανήκουν στην μακεδονική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα εκτός από εμάς τα μέλη της μειονότητας.

...

Και στο τέλος λέει:

Φυσικά οι μειονότητες θα πρέπει να αρνούνται να γίνονται εργαλεία οποιασδήποτε μεγαλοϊδεατικής πολιτικής πράγμα που δυστυχώς συνέβη πρόσφατα στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Αφού δηλαδή μας αφαιρεί το δικαίωμα του να λεγόμαστε Μακεδόνες, μας λέει ότι οι μόνοι Μακεδόνες είναι οι "μειονοτικοί" (Φαντάζομαι εννοεί τα 500 άτομα που τους ψήφισαν στις εκλογές). Και στο τέλος πετάει ότι οι μειονότητες θα πρέπει να αρνούνται να γίνονται εργαλεία εθνικισμού, όταν το κείμενο βρίθει από μακεδονικούς αλυτρωτισμούς". Η συλλογιστική είναι απλή:
Μόνο εμείς Μακεδόνες, κι η πρωτεύουσα του κράτους είναι η Σολούν". Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ Βοσκόπουλος είναι μέρος του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, αυτού δηλαδή που καταγγέλει ως καταπιεστικού, έχοντας ορκισθεί παράλληλα να τηρεί το σύνταγμα και τα συμφέροντά του. Παράλληλα ο πρώτος ξάδελφός του από πατέρα είναι ο νομάρχης Πέλλας Ιωάννης Βοσκόπουλος, γνωστός για τους αγώνες του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!!! Οπότε το ουράνιο τόξο ας αρχίσει να καταδικάζει τον κ Βοσκόπουλο εκπρόσωπό του ως μέλος του κατασταλτικού μηχανισμού του ελληνικού δημοσίου. Ή που είναι πιο προφανές ας ρωτήσει ο κ Βοσκόπουλος τον πρωτοξάδελφό του νομάρχη από που κρατά η σκούφια τους. Κι είμαι σίγουρος ότι ο νομάρχης θα του απαντήσει περήφανα για την ελληνική τους καταγωγή.

Cacofonix είπε...

Ο Αλαβάνος έχει μεταλλεία, όπως καλά γνωρίζεις, και σύμφωνα με τον Μαρξ εκμεταλλεύεται την υπεραξία των εργατών του. Εκτός κι αν ο ίδιος είναι τόσο καλός που χαρίζει τα υπερκέρδη του στους εργάτες του...

Cacofonix είπε...

Χαχα τώρα το πρόσεξα! Ο "μακεδόνας" βοσκόπουλος την πέφτει στον νομάρχη φλώρινας βοσκόπουλο, που είναι πρωτοξάδερφος!!! Κάποιος από τους δύο λέει ψέματα

Κύριε Κοροβέση, με όλο το σεβασμό και για την ηλικία σου και για τους αγώνες σου, δεν μπορούσες να ρωτήσεις πρώτα;

Ρε τι άλλο θα δούμε;

Akritas είπε...

Ανώνυμε(9 Ιούνιος 2008 4:15 μμ) αυτό που είπε ο Pavle Filipoff σε συνέντευξη του σε Αυστραλιανό ΜΜΕ ισχύει ?

================================

Π.Β: Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι μέχρι το 1988, ο όρος Μακεδονία, ώς όρος διοίκησης ουδέποτε δεν χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Τώρα ζητούν αποκλειστική ιδιοκτησία του ονόματος Μακεδονία; Αλλά όλα αυτά πηγάζουν από την έλλειψη σωστής παιδείας στην Ελλάδα, απελευθερωμένη από τον στενό εθνικισμό.

http://www.macedoniaontheweb.com/forum/makedoniko-forum/3156-a-2.html

==============================

Η Ελλάδα ανακάλυψε τελικά την Μακεδονία το 1988 όπως είναι η επίσημη εθνικιστική γραμμή των Σκοπίων ?

Για να εξετάσουμε βήμα προς βήμα το περίεργο κόμμα ΟΤ και τους εθνολογικούς ορισμούς που δίνει και το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να εκλέξει ούτε ένα δήμαρχο σε εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα από την επιστολή του Παύλου Βοσκόπουλου στην Κοντολίζα Ράιζ στις 4/2/2008:


"Είναι αλήθεια ότι όταν η διεθνής κοινότητα διαπίστωσε ότι υπήρχαν παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους πολέμους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και του Κοσσόβου, έδρασε αποτελεσματικά και επενέβη με στρατιωτικά μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ. Ο σκοπός αυτής της επέμβασης ήταν να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό, να σταθεροποιήσει την περιοχή και να δώσει ένα μάθημα στο ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς, όπως ήταν αυτό του Μιλόσεβιτς στην πρώην Γιουγκοσλαβία"

"Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμβάλει αποφασιστικά για να επιτευχθεί η σταθερότητα της περιοχής. Σας εμπιστευόμαστε για άλλη μια φορά ότι θα παίξετε θετικό ρόλο... και στο ζήτημα της αναγνώρισης της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα"

Και μετά λέει ο κάθε καραγκιόζης ότι το Ουράνιο Τόξο δεν θέτει αλυτρωτικά ζητήματα...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε: το Ουράνιο Τόξο ΔΕΝ επιδιώκει τον διαμελισμό της Ελλάδας.

Αφού σκυλιάσατε, ψάξατε, ψάξατε, αντιγράψατε σχεδόν τα άπαντα του Βοσκόπουλου, αλλά δεν βρήκατε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ που να δείχνει ότι επιδιώκει τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδας.

Μιλάμε Ελληνικά. Πιστεύω να γνωρίζετε τη σημασία της λέξης "διαμελισμός". Αν δεν την γνωρίζετε, ανοίξτε κάποιο ελληνικό λεξικό. θα διαπιστώσετε λοιπόν ότι κανείς δεν θέτει τέτοιο ζήτημα σε σχέση με την Ελλάδα. Εκτός από κάποιους επαγγελματίες πατριώτες που χτίσαν ολόκληρες καρριέρες πάνω στην κινδυνολογία.

Ανώνυμος είπε...

Mάθημα ελληνικών δεύτερον.
"Αλυτρωτισμός" είναι η τάση κατά την οποία ένα κράτος επιδιώκει να επέμβει στρατιωτικά για να "απελευθερώσει" πληθυσμούς που είναι (ή που αυτό ισχυρίζεται ότι είναι) ομοεθνείς του και κατοικούν σε άλλο κράτος.
Όπως π.χ. έλεγε η Ελλάδα όλο το 19ο αιώνα, με αποτέλεσμα να εισβάλει τελικά στην οθωμανική αυτοκρατορία το 1919 με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το Ουράνιο Τόξο λοιπόν δεν θέτει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ "απελευθέρωσης" των Ελλήνων πολιτών μακεδονικής εθνοτικής καταγωγής. Θέτει μόνο θέμα σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων των πολιτών αυτών. Το αίτημα αυτό είναι εύλογο (όπως έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων) και δεν συνιστά κανενός είδους απειλή για την Ελλάδα, αλλά στοιχειώδη υποχρέωσή της.

Ανώνυμος είπε...

Bλέπω ότι επιμένετε σε αυτό το urban legend για τα ... ορυχεία του Αλαβάνου όπου εργάζονται δουλικά Έλληνες σκλάβοι.
Υποθέτω ότι είναι κάποιου είδους χιούμορ, ή τρόλλιγκ.

Μπορούμε μήπως να μάθουμε πού περίπου βρίσκονται αυτά τα ορυχεία, για να κάνουμε μία καταγγελία στην οικεία επιθεώρηση εργασίας;

vetdino είπε...

Δηλαδή εσύ τι περίμενες; Να βγει το ίδιο το ΟΤ και να ζητάει αλλαγή συνόρων; Πόσο πιό ξεκάθαρα να το πει όταν συγκρίνει το Κοσυφοπέδιο ή τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, όπου έγιναν αλλαγές συνόρων, ή μάλλον τις επέβαλλαν οι Αμερικάνοι, με την ανύπαρκτη "Μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα; Κοίτα το και αλλιώς, αν η ΠΓΔΜ ήταν οικονομικά ισχυρή και ετοιμοπόλεμη να είσαι σίγουρος πως θα το προσπαθούσαν! Τώρα δεν έχουν να φάνε (κυριολεκτικά) και προσπαθούν να κάνουν ταμπουκάδες με τα αρχ**** άλλων!!

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή: "Μακεδονική" εθνότητα στα Βαλκάνια δεν υπήρχε πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Οι σλαβόφωνοι κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνήθως αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαροι, γι'αυτό και όλοι οι εθνικοί ήρωες του κράτους των Σκοπίων στον Α'παγκόσμιο πόλεμο και τους Βαλκανικούς πολέμους ήταν εθελοντές στο Βουλγαρικό στρατό, η δε VMRO (οι κομιτατζίδες που έσφαζαν έλληνες και πατριαρχικούς) ήταν Βουλγαρική οργάνωση... Απόγονοι αυτών σήμερα, μετά από δεκαετίες προπαγάνδας, αυτοπροσδιορίζονται σα "Μακεδόνες" και μάλιστα απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Επιπροσθέτως, Σλαβόφωνοι Μακεδόνες (γεωγραφικά) δε σημαίνει πως κατ'ανάγκη είναι φυλετικά Βούλγαροι ή Σέρβοι, δεκάδες Σλαβόφωνοι πήραν μέρος στο Μακεδονικό αγώνα με το Ελληνικό κομιτάτο. Για την προέλευση του Σλαβικού ιδιώματος της Μακεδονίας, την ντοπολαλιά ή εντόπικα όπως λεγόταν μέχρι "ανακαλύψουν" κάποιοι "Μακεδονικό" έθνος δες εδώ: http://macedonia-greece.blogspot.com/

Σε ό,τι αφορά το "γόρδιο δεσμό" που λέει και ο Βοσκόπουλος, η Ελλάδα έκανε την υποχώρησή της ας την κάνουν και οι Σλαβομακεδόνες! Δεν κατάλαβα μιά ζωή εμείς θα κάνουμε τους "μαλάκες"; Ας αποδεχθούν τον όρο ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ που τους προσδιορίζει και γεωγραφικά και φυλετικά και ας κόψουν μιά και καλή τα περί "Ενιαίας Μακεδονίας"... Αυτά το όργιο εκ'μέρους της πλειοψηφίας των Σλαβομακεδόνων με τους χάρτες με τη "Μεγάλη Μακεδονία" που θέλουν να δημιουργήσουν πως το σχολιάζεις; Μην ξεχνάς πως στη ΠΓΔΜ αυτή είναι η κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία... Αντίθετα στην Ελλάδα επιλέγουμε τον "αυτοευνουχισμό" των εθνικών μας θέσεων και έχουμε και κάτι γκρουπούσκουλα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που παίρνουν 100% θέση υπέρ των γειτόνων μας... τι ωραία!! Και είμαστε και οι "κακοί" που τους ρίξμε βέτο στο ΝΑΤΟ!!!

Cacofonix είπε...

@Ανώνυμος
Αφού θες διάλογο, βάλε ένα ψευδώνυμο τουλάχιστον.

Και μόνο η δήλωση πόλεων με το σλαβικό τους όνομα είναι αρκετά μεγάλη δήλωση αλυτρωτισμού. Δεν χρειάζεται να πει κάτι άλλο. Άλλωστε δεν τον παίρνει. Θα φάει μούτζα, αν δεν έχει φάει ήδη, κι από τους υπόλοιπους.

Περί ορυχείων:
Έχει ή δεν έχει ορυχεία ο Αλέκος; Ποια είναι η θεωρία που υποστηρίζει; Το λέει για τους βιομηχανικούς εργάτες; ή μήπως δεν ισχύει για αυτόν; Δες την ανάρτηση:
«Από τον Αλέκο, όλα να τα περιμένεις...»

Και κάτι άλλο πως σου φαίνεται που το πρωτοξαδερφάκι την πέφτει στον αξάδερφο; Ποιός έχει δίκιο για την καταγωγή; Γιατί ο ένας λέει ψέματα σίγουρα! Και μάλλον δεν είναι ο νομάρχης αλλά ο δημόσιος υπάλληλος...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για να τελειώνει το παραμύθι για τον ... "διαμελισμό της Ελλάδας" που δήθεν επιδιώκει το ΟΤ.

ВИНОЖИΤО
ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 11, Τ.Θ. 51 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ
τηλ. φαξ: 0385 - 46548 , 45044 E-mail: misirkov@hol.gr http://www.florina.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φλώρινα - Λέριν 11.10.1999

Την Παρασκευή 08.10.1999 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπείας του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ με τον Ύπατο Αρμοστή για τις εθνικές μειονότητες του Ο.Α.Σ.Ε. κ. Max van der Stoel και τον βοηθό του κ. John Packer.

Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε δύο περίπου ώρες συζητήθηκε το θέμα των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ο μη σεβασμός από τη πλευρά της ελληνικής πολιτείας της εθνικής ταυτότητας και των δικαιωμάτων της Μακεδονικής και Τουρκικής μειονότητας.

Τονίστηκε από τη πλευρά του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ πως η συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας σε αυτό το ζήτημα είναι αδικαιολόγητη με δεδομένο πως το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ως οργάνωση της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας συνεχώς διακηρύττει (και ανάλογα πράττει) όχι μόνο πως τα σύνορα της χώρας μας πρέπει να είναι σεβαστά και απαραβίαστα αλλά και πως διαφωνεί με κάθε λύση που οδηγεί σε αυτονομία ή απόσχιση.

http://www.greekhelsinki.gr/dikaiomatika/10/articles/art_38.html

Νομίζω ότι καλό είναι να ζητήσετε κάποια συγνώμη και να διορθώσετε τους ισχυρισμούς σας.
Βέβαια, τόσο ξεροκέφαλοι και φανατισμένοι που είστε, ίσως συνεχίσετε να υποστηρίζετε ότι ναι μεν τοποθετούνται ανοιχτά κατά της αλλαγής συνόρων, αλλά ... από μέσα τους άλλα σκέπτονται. Πιστεύω όμως να καταλαβαίνετε ότι με έναν τέτοιο ισχυρισμό εξέρχεστε από το χώρο όπου είναι δυνατόν να γίνει σοβαρή συζήτηση. Γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε για το τι φανταζόμαστε ότι σκέφτονται από μέσα τους οι άλλοι, μπορεί ο καθένας να ισχυρίζεται τα πάντα και τα αντίθετά τους και καταργείται οποιοδήποτε νόημα.

Ψευδώνυμος

Ανώνυμος είπε...

H δήλωση πόλεων με το σλαβικό τους όνομα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αλυτρωτισμό. Μέχρι πριν λίγες μόνο δεκαετίες, για τις περισσότερες από αυτές τις πόλεις τα σλαβικά αυτά ονόματα ήταν τα μόνα γνωστά. Τα ελληνικά επινοήθηκαν από το ελληνικό κράτος και επιβλήθηκαν με διοικητική απόφαση.
Αν διαβάσεις τα "Μυστικά του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα, αυτά τα ονόματα χρησιμοποιεί για τις περισσότερες από αυτές τις πόλεις.
Π.χ. δεν λέει "Έδεσσα" αλλά "Βοδενά".

Το να λες λοιπόν την Έδεσσα "Βόντεν" δεν είναι πιο αλυτρωτικό απ' ό,τι το να λες την Ιστάμπουλ Κωνσταντινούπολη ή την Ιζνίκ Νικομήδεια.

Ψευδώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξα το δημοσίευμα της "Καθημερινής" και έκανα μία σχετική έρευνα στο διαδίκτυο. Το συμπέρασμα είναι: όχι, ο Αλαβάνος δεν έχει ορυχεία.

Βλ.:

Ο κ. Αλαβάνος, πάντως, έχασε το δικαίωμα εκμετάλλευσης σε ποσοστό 5% που είχε στα μεταλλεία ταλκ στην Τήνο καθώς αυτά έχουν παραμείνει ανενεργά.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=15.06.2005,id=51358760,65418664,73308968,87154856

Με άλλα λόγια: ο Αλαβάνος είχε μέχρι πριν από κάτι χρόνια ποσοστό 5% σε ανενεργά μεταλλεία ταλκ, το οποίο πούλησε. Και εσείς το πήρατε αυτό και το μετατρέψατε σε μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, ότι και καλά ... στα μεταλλεία του δουελεύουν δουλικά Έλληνες για ένα ψωροκόμματο (πολύ Ξανθόπουλο βλέπετε) και ότι επιπλέον ... θέλει να επεκταθεί στη Μακεδονία και να αγοράσει κι εκεί μεταλλεία, γι' αυτό είναι αντιεθνικιστής!

Μετά πώς να μην γελάει και το παρδαλό κατσίκι μαζί σας.

Ψευδώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Για να πιάσουμε μερικές ακόμη συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις του κ. Κακοφονίξ (όνομα και πράμα).

Ο Κακοφονίξ αποδίδει στο Φιλίποφ-Βοσκόπουλο τη συλλογιστική

"Μόνο εμείς Μακεδόνες, κι η πρωτεύουσα του κράτους είναι η Σολούν".

Όπως είναι προφανές, πρόκειται για παραποίηση γκαιμπελικού τύπου. Πουθενά ο Φιλίποβ δεν χαρακτηρίζει τη Σολούν πρωτεύουσα κανενός κράτους.

Ένα άλλο:

" κ Βοσκόπουλος είναι μέρος του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, ... έχοντας ορκισθεί παράλληλα να τηρεί το σύνταγμα και τα συμφέροντά του".

Εδώ έχουμε μια αυθαίρετη προσθήκη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ορκίζονται να τηρούν το σύνταγμα και τους νόμους, όχι όμως και τα "συμφέροντα" του ελληνικού κράτους.

Cacofonix είπε...

Για να διορισθεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος ξέρετε τι ιθαγένεια πρέπει να έχει:
Άρθρο 4
Ιθαγένεια
1. Ως υπάλληλοι διορίζονται μόνο Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες.

Επειδή κανείς δεν ζόρισε τον κ Φιλίποφ-Βοσκόπουλο να γίνει δημόσιος υπάλληλος νομίζω ότι εθελούσια έχει αποδεχτεί την Ελληνική του ιθαγένεια. Άρα τώρα του μένουν 2 δρόμοι για να σταματήσει την ξεφτίλα του:
α. να σταματήσει να κραυγάζει περί σλάβων στην Ελλάδα, αφού κι ο ίδιος του πρόδωσε για μερικά αργύρια ή
β. να παραιτηθεί. (Σιγά να μην βρει τέτοιο θάρρος)

Τώρα για τον όρκο που έδωσε:

1. Ο όρκος δίνεται ενώπιον του οργάνου που έχει εκδώσει την πράξη διορισμού ή του οργάνου που ορίζεται στο έγγραφο της κοινοποίησης. α) Ο όρκος έχει ως εξής: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου." β) Ο όρκος των αλλοδαπών έχει ως εξής: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Ελλάδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους της και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου." γ) Όσοι δηλώνουν ότι δεν πρεσβεύουν καμιά θρησκεία ή πρεσβεύουν θρησκεία που δεν επιτρέπει τον όρκο, παρέχουν, αντί όρκου, την ακόλουθη διαβεβαίωση: "Δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα φυλάττω πίστη στην Ελλάδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου."

Άρα αφού ο κ Βοσκόπουλος δεν φυλάει πίστη στην Ελλάδα με αυτά που γράφει κι αυτά που κάνει, μήπως θα έπρεπε να διωχθεί ποινικά;

Τελικά θα μας απαντήσει στο ερώτημα όμως; Ποιος έχει δίκιο αυτός η ο πρωτεξάδελφος νομάρχης Φλώρινας που δηλώνει ακραιφνώς Έλληνας κι ότι η Μακεδονία είναι μια κι είναι Ελληνική...

Όσο για τα μεταλλεία του στραβοστόμη κ Αλαβάνου, ακόμη κι αν σταμάτησε τώρα να έχει σχέσεις με αυτά, το έκανε στο παρελθόν, οπότε δεν αλλάζει τίποτε στα όσα του έχουν καταγγελθεί. (Για να μην μιλήσουμε για την άλλη επιχείρηση).

Cacofonix είπε...

Για τον δεύτερο ανώνυμο μόνο μια παρατήρηση: πόσα post σου πήρε για να φέρεις τον Γκαίμπελς στη συζήτηση, αν και προσωπικά προτιμώ τον Στάλιν και τα λαϊκά δικαστήρια της Μόσχας για παράδειγμα...

Όσο για τα παιχνίδια με τα τοπωνύμια όποιος του κόβει η γκλάβα καταλαβαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Προς έκπληξη όσων έχουν μάθει να σκέφτονται ρατσιστικά, όπως ο κ. Κακοφονίξ όνομα και πράμα, το γεγονός ότι ο Φιλίποβ-Βοσκόπουλος είναι Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ ουδόλως αποκλείει να είναι Σλάβος. Αυτά είναι βου και α βα. Η ιδιότητα του πολίτη είναι διοικητικής φύσεως που αποκτάται με εγγραφή στα δημοτολόγια. Η καταγωγή έχει σχέση με το τι είναι οι γονείς σου, ποια είναι η γλώσσα σου κ.λπ. Για παράδειγμα, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έχει (και) Καμερουνέζικη καταγωγή, αλλά είναι Έλληνας. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Επίσης, ο Πητ Σάμπρας, η Νταϊαμάντα Γκάλας ή ο Μάικλ Ντιουκάκις είναι πολίτες των ΗΠΑ αλλά είναι ελληνικής καταγωγής. Επίσης, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι σουηδός πολίτης, αλλά ταυτόχρονα Σλάβος.
Φαίνεται ότι πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, για τους ίδιους παραπάνω λόγους, καμία αντίφαση δεν υπάρχει (παρά μόνο για τους ρατσιστές) στο γεγονός ότι ένας ξάδερφος έχει μακεδονική εθνική συνείδηση και άλλος ελληνική. Η εθνική συνείδηση δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό δεδομένο, το οποίο αλλάζει στη διάρκεια του χρόνου. Η ιστορία των Βαλκανίων ειδικά είναι γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις, όπου δύο συγγενείς -ή και ο ίδιος άνθρωπος σε διαφορετικές στιγμές της ζωής του- να έχουν δύο διαφορετικές εθνικές συνειδήσεις. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο ευεξήγητο προκειμένου για μέλη της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία όλο τον 20ό αιώνα δέχθηκαν τρομερές πιέσεις ώστε να αφομοιωθούν, τους αλλάξαν με το ζόρι τη γλώσσα, τα ονόματα κ.λπ. Έτσι, οι περισσότεροι (όπως ο νομάρχης) εντάχθηκαν και μάλιστα γίναν βασιλικότεροι του βασιλέως, ενώ κάποιοι διατήρησαν ή διαμόρφωσαν μακεδονική συνείδηση.

Ψευδώνυμος

vetdino είπε...

Αγαπητέ ψευδώνυμε, προσπαθώ να συζητήσω μαζί σου με κάθε καλή διάθεση, αλλά συνεχώς μου αλλάζεις θέμα, και δεν απαντάς σε κρίσιμες ερωτήσεις που σου έχουν τεθεί! Εμφανίζεσαι "βασιλικότερος του βασιλέως" και με ανυπόστατα επιχειρήματα να μας κάνεις το άσπρο μαύρο! Θα σου παραθέσω συγκεκριμένα σημεία που συνεχώς αποφεύγεις να πάρεις θέση... και μέσα από αυτά θα προσπαθήσω να απαντήσω σε επιχειρήματά σου...

1. Υπήρχε "Μακεδονική" εθνική συνείδηση πριν τους Βαλκανικούς; Οι ήρωες των Σλαβο"μακεδόνων" (της VMRO) πολέμησαν ΟΛΟΙ εθελοντές με το Βουλγαρικό στρατό; Είχαν οι περισσότεροι ονόματα που τελείωναν σε "-ωφ", "-εφ" κτλ και όχι σε "-σκι" που είναι η συνήθεις κατάληξη των ονοματων στην ΠΓΔΜ σήμερα; Ποιός τους άλλαξε τα ονόματα στην ΠΓΔΜ; Τους έφτιαξε αλφάβητο και τους έπεισε για τη σχέση τους με του Αρχαίους Μακεδόνες; Υπήρχαν Σλαβόφωνοι ΕΛΛΗΝΕΣ μακεδονομάχοι; Από γλωσσολογική-καθαρά επιστημονική άποψη υπάρχει όντως "Μακεδονική" γλώσσα;

2. Είναι κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία στην ΠΓΔΜ η, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, "ανασύσταση" της "Ενιαίας Μακεδονίας" με πρωτεύουσα τη "Σολούν"; Υπήξε ποτέ ιστορικά αυτή η "Ενιαία Μακεδονία"; Αγωνίζεται για αυτό τον σκοπό ολόκληρη η "Μακεδονική" διασπορά και οι εκτός ΠΔΓΜ εθνικά "Μακεδονικές" οργανώσεις; Τι είπε ο Τράγος τον Σκοπίων τις προάλλες στο Βατικανό; Ήταν η Θεσσαλονικη Σλαβόφωνη πόλη; Λικνο των Σλαβομακεδόνων; Υπήρχαν τότε Σλαβομακεδόνες; Ο περίφημος Τσάρος Σαμουήλ ήταν "Μακεδόν"; Ήταν ιστορικά ακριβής η δήλωσή αυτή; Ποιά είναι η γνώμη σου;

3. Μπορεί να συγκριθεί η περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου ή της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης με τις συμπαγείς εθνικές ομάδες με του εθνικά Σλαβομακεδόνες κατοίκους της ΠΓΔΜ; Η ιστορία των ανωτέρω περιοχών και η δυναμική παρέμβαση σ'αυτές των Αμερικανών για την ανατροπή του status quo μπορούν στους ευσεβείς πόθους κάποιον να αποτελέσουν παράδειγμα προς μιμηση; Γιατί επιμένουν να τα συνδέουν;

4. Η συνεχής ανάρτηση, διακίνηση και διαφήμιση χαρτών της "Ενιαίας Μακεδονίας", η παραχάραξη της ιστορίας (Βλέπε "Aleksandar Makedonski", μετονομασία κοινής Αιγυπτιακή γραφής σε "Μακεδονικά" -The Rosetta Stone - πλήρης απόπειρα διαφοροποίησης αρχαίων Μακεδόνων από τους άλλους Έλληνες, θεωρίες περί Σλάβων αρχαίων Μακεδόνων ή επιμυξιών Σλάβων και Μακεδόνων, ρατσιστικές "επιστημονικές" έρευνες που παρουσιάζουν τους Έλληνες ως νέγρους κτλ κτλ), η μετονομασία αεροδρομίων, πλατειών κτλ σε "Μέγας Αλέξανδρος", "Πλατεία Πέλλας" κ.ο.κ. δε σε προσβάλλουν; Η χρήση του Λευκού Πυργου στο σήμα της "Μακεδονικής Πατριωτικής Οργάνωσης ΗΠΑ/Καναδά" (το Σκοπιανό λόμπι στην ΗΠΑ κατ'ουσίαν) δεν αποτελούν πρόκληση;

5. Η εθνοφυλακή σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή δεν είναι απαραίτητη; Υπάρχει λόγος ύπαρξης των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων γενικά; Αν τις καταργήσουμε οι "καλοί" μας γείτονες (όλοι τους) πως θα αντιδράσουν;

6. Αν η Ελλάδα ήταν φτωχή και αδύναμη και η ΠΓΔΜ πλούσια και δυνατή θα μας τη "χάριζαν"; Τι λες;

7. Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ σα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (λέξη κατ'εξοχήν Ελληνική) δεν θα αποτελέσει ντε φάκτο μονοπώληση του όρου στη διεθνή πολιτική σκηνή; Ο όρος "Σλάβομακεδονία" δε θα ήταν ιστορικά δίκαιος; Δε θα αποτελούσε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό; (προσωπική άποψη εκφράζω)

8. Οι Έλληνες που ζουν στη Μακεδονία, είτε γηγενείς Μακεδόνες (που επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια στη Μακεδονία μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως στα πλαίσια των κοινωικών τους δραστηριοτήτων για αιώνες, μιλούσαν και το τοπικό σλαβικό ιδίωμα, αλλά είχαν Ελληνική εθνική συνείδηση - αυτούς ακριβώς στοχοποιούσαν και έσφαζαν οι κομιτατζίδες της VMRO) είτε προσφυγικής καταγωγής έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται "Μακεδόνες";

9. Αν εμείς βγάζαμε χάρτες με τη Βόρειο Ήπειρο (όπου υπάρχει αποδεδειγμένα συμπαγής Ελληνική μειονότητα-κατά τόπους πλειονότητα) στην Ελληνική επικράτεια πως θα σου φαινόταν;

10. (και κλείνω προς το παρόν) είναι ο κύριος Αλαβάνος το κατ'εξοχήν προϊόν του καπιταλιστικού συστήματος και των κομματικών φυτωρίων; Να θυμίσω πως προέρχεται από ιδιαίτερα πλούσια οικογένεια (που στο παρελθόν εκμεταλλεύτικε την εργατική τάξη) και σε όλη του τη ζωή εξελίχθηκε πολιτικά μέσα από κομματικούς μηχανισμούς.

Θα χαρώ πολύ αν απαντήσεις στις προτάσεις μου σημείο προς σημείο για να μη χανόμαστε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο που είναι η στόχος αυτού του ιστολογίου.

Σ'ευχαριστώ

Cacofonix είπε...

@ψευδώνυμο,
καταρχήν μέχρι τώρα μ' έχεις αποκαλέσει ρατσιστή, φασίστα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εγώ απλώς σου ααντώ ότι εξ' ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Αποδίδεις στους άλλους αυτό που πραγματικά είσαι. Επίσης μη ξεχνάς ότι οι χαρακτηρισμοί δεν είναι επιχειρήματα, αντίθετα φανερώνουν έλλειψη επιχειρημάτων.

Τώρα για τον Βοσκόπουλο. Η πράξη να μασάει από τον κόπο του Ελληνικού - κι όχι σλάβικου - λαού αποδεχόμενος να φυλάει πίστη στην Ελλάδα νομίζω ότι τα λέει όλα. Βέβαια ειλικρινά πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να τον πάει σε ένα δικαστήριο για να δούμε αν οι πράξεις του συνάδουν με τον όρκο που έδωσε.

Λες λοιπόν ότι Η εθνική συνείδηση δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό δεδομένο, το οποίο αλλάζει στη διάρκεια του χρόνου. Αυτά πές τα στους σλάβους γείτονες και φίλους μας. Βέβαια θα έχεις παρατηρήσει ότι η εθνική συνείδηση είναι αναλοίωτη κάποιους αιώνες τώρα. Μέρος αυτής της συνείδησης είναι κι ο νομάρχης Φλώρινας, πρωταξάδελφος του καταγγέλοντα Έλληνα δημόσιου υπάλληλου. Εσένα δεν σε κάνει εντύπωση ότι τον καταγγέλοντα δεν τρον ακολουθούν παρά ελάχιστοι και σχεδόν κανένας από την οικογένεια του;
Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι μπορεί να είναι πληρωμένος από κάποιους;

Λες επίσης μέλη της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία όλο τον 20ό αιώνα δέχθηκαν τρομερές πιέσεις. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι μακεδονομάχοι μιλούσαν το τοπικό ιδίωμα των Ελληνικών κι ενώ δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις - σφαγές από τους Σλάβους που υποστηρίζει ο κ Βοσκόπουλος - αυτοί παραμείναν σταθεροί στην εθνική τους συνείδηση. Αντίθετα, πέρα ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν είχαμε την ίδια φορά προς τους Σλάβους, γιατί ακριβώς η εθνική συνείδηση των Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένη.
Με την αστεί θεωρία περί γενιτσαρισμού του Νομάρχη, εκτός από υβριστική είναι και αστεία. Δεν θα μπω σε διάλογο για αυτή, γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Φανερώνει όμως τον τρόπο σκέψη σου. Ο μεν καταγγέλων Βοσκόπουλος έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται αλλά ο ξάδερφος κι όλοι η υπόλοιπη οικογένεια είναι γενίτσαροι; Έτσι μοιράζεις εσύ δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού;
Βέβαια πες στον καταγγέλωντα κ Βοσκόπουλο ότι έξω δεν βρέχει, αλλά ότι κάποιοι τον περιποιούνται καταλλήλως, με πρώτους και καλύτερους τους συντοπίτες του και συμπατριώτες του κάτοικους της Φλώρινας.

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζω από τον δεύτερο που είναι και πιο εύκολος.
Σε έχω αποκαλέσει ρατσιστή, ναι. Φασίστα όχι.
Ο ρατσισμός δεν είναι υβριστικός χαρακτηρισμός. Είναι μια πολιτική ιδεολογία, και αποτελεί πολιτική μου άποψη (την οποία εξήγησα με επιχειρήματα) ότι οι θέσεις σου είναι ρατσιστικές.

Αυτό που είναι προσωπική υβριστική επίθεση, είναι π.χ. να επιτίθεσαι σε έναν πολιτικό σου αντίπαλο με τον χαρακτηρισμό "λαγόστομος", δηλαδή να προσπαθείς να τον μειώσεις για κάποιο φυσικό του χαρακτηριστικό με το οποίο γεννήθηκε και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές του απόψεις. Η επίθεση αυτή αποτελεί ακόμη ένα δείγμα ρατσισμού, εφόσον εγκαθιδρύει μια ιεραρχία ανάμεσα στους "κανονικούς", "μη λαγόστομους" και τους άλλους οι οποίοι είναι κατώτεροι και άξιοι περιφρόνησης.

Το ότι η εθνική συνείδηση δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό δεδομένο, το οποίο αλλάζει στη διάρκεια του χρόνου, το είπα ήδη στους σλάβους γείτονες και φίλους μας, και συμφώνησαν. Τώρα τα λέω και σε σας.
Εσείς όμως έχετε δυσκολίες να συμφωνήσετε, επειδή πιστεύετε, ανιστόρητα, ότι η εθνική συνείδηση (η δική σας, φυσικά -όχι των άλλων) "είναι αναλοίωτη κάποιους αιώνες τώρα". Αυτό είναι κοτσάνα. Η ελληνική εθνική συνείδηση δεν υπήρχε πριν από δύο αιώνες, αλλά και στο διάστημα αυτό έχει μεταβληθεί πάρα πολλές φορές και δεν παρέμεινε καθόλου αναλλοίωτη. Άλλο σήμαινε το "είμαι Έλληνας" πριν από λίγες μόνο δεκαετίες και άλλο σημαίνει τώρα. Και ευτυχώς. Το ίδιο ισχύει και με όλες τις άλλες εθνικές ιδεολογίες. Καμία δεν παραμένει αναλλοίωτη αλλά μεταβάλλονται ιστορικά.

Όπως ήδη εξήγησα, δεν "με" κάνει καμία εντύπωση που υπάρχουν διαφορετικές εθνικές συνειδήσεις στην ίδια οικογένεια. Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά κοινό στην ιστορία των Βαλκανίων και της Μακεδονίας ειδικότερα. Βάλε πρόχειρα στο Γκουγκλ το όνομα "Παρλίτσεφ" και θα δεις τι θα βγει.
Εσένα όμως σου φαίνεται ότι ο Βοσκόπουλος είναι πληρωμένος επειδή έχεις μάθει σε μία πρακτορολογική και συνωμοσιολογική αντίληψη της ιστορίας.

Κανείς δεν είναι "γενίτσαρος". Τη λέξη αυτή δεν τη χρησιμοποίησα εγώ. Τόσο ο νομάρχης Βοσκόπουλος, όσο και ο ξάδερφός του, έχουν και οι δύο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως κρίνουν σκόπιμο. Εσύ είσαι αυτός που θέλεις να αναγνωρίσεις το δικαίωμα αυτό στον ένα και όχι στον άλλο. Δεν είναι όμως απαραίτητο να έχει ο ένας "δίκιο" και ο άλλος "άδικο", διότι η εθνική συνείδηση δεν είναι ζήτημα "δικαίου" ή "αλήθειας" αλλά ακριβώς, όπως λέει και η λέξη, ζήτημα συνείδησης. Άρα, αν κάποιος αυτοπροσδιορίζεται έτσι και όχι αλλιώς, αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος και δεν μπορεί κανείς απ' έξω να έρθει και να του πει ότι έχει άδικο.

Όσο για το ότι τον Φιλίποβ, και όλους τους μακεδόνες μειονοτικούς, τους "περιποιούνται καταλλήλως", μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να τους το πω εγώ. Το έχουν καταλάβει, μεταξύ άλλων και όταν μπήκε ο "αναλλοίωτος" νομάρχης Φλώρινας μαζί με ελληναράδες τραμπούκους και έκαψαν τη Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού". Πράξη για την οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί δύο φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Αλλά η Ελλάδα κάνει ότι δεν κατάλαβε, προτιμά να παριστάνει ότι βρέχει.

vetdino είπε...

Κακοφωνίξ, σε είπε "εύκολο"... χε χε!

Ψευδώνυμε, ε όχι και η Ελληνική εθνική συνείδηση δεν υπήρχε πριν 200 χρόνια! Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για το θέμα και το θεωρώ αστείο να επαναλαμβάνονται τα αυτονόητα! Ελληνική συνείδηση υπήρχε εντονότατη από τα ύστερα Βυζαντινά χρόνια με κορυφαίο εκφραστή το Γεώργιο Πλήθωνα Γεμιστό (και πολλούς άλλους πριν από αυτόν) αλλά και αποτέλεσε μέρος της συλογικής συνείδησης και παράδοσης του λαού στα χρόνια της Τουρκοκρατίας... Θα κάτσω να στο αναλύσω άλλη φορά... Προς το παρόν διάβασε την «Πολιτική Ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ και θα δεις πως ουσιαστικά από το 12ο-13ο αιώνα το Βυζάντιο (Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ορθότερα) ήταν ένα ομοιογενές εθνικά κράτος, με κοινή - Ελληνική εθνική συνείδηση στα πρώτυπα των Εθνικών κρατών της Ευρώπης όπως διαμορφώθηκαν από 19ο αιώνα. Θα δεις πως αποδομείται το επιχείρημα πως τα κράτη-έθνη ήταν "εφεύρεση" του διαφωτισμού αλλά και πως οι Έλληνες αναδιαμορφώνουν την εθνική τους συνείδηση και αποκαθιστούν την ιστορική τους συνέχεια με την κλασσική αρχαιότητα.

Κλείνω για να μην ξεφύγουμε τελείως και περιμένω απάντήσεις στο πρώτο κομμάτι, το "δύσκολο"...

Cacofonix είπε...

Βρίσκεσθε σε σύγχιση και δε σου φταίω εγώ. Το ότι συνεχίζεις να με αποκαλείς ρατσιστή απλά φανερώνει τις κρυφές σου επιθυμίες. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν αποτελεί επιχείρημα και σου το αντιγυρίζω.

Ο Αλαβάνος δεν είναι λαγόστομος αλλά βρωμόστομος και στραβοστόμης. Οι δηλώσεις του στην Ελληνική βουλή το αποδεικνύουν άλλωστε.

Η εθνική συνείδηση φυσικά και είναι και βιολογικό φαινόμενο όπως και κοινωνικό. Οι γείτονες μας σ' αυτό το θέμα σε γράψανε εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Ας μην αναφερθούμε στα αλεπάλληλα ατοπήματα του πρωθυπουργού τους. Το ίδιο κάνει και ο καταγγέλων Βοσκόπουλος με αλλεπάληλες δηλώσεις και γράμματά του, που μας απαγορεύει να αυτοπροσδιοριστούμε ως Μακεδόνες.
Λέτε: Εσείς όμως έχετε δυσκολίες να συμφωνήσετε, επειδή πιστεύετε, ανιστόρητα, ότι η εθνική συνείδηση (η δική σας, φυσικά -όχι των άλλων) "είναι αναλοίωτη κάποιους αιώνες τώρα". Αυτό είναι κοτσάνα. Η ελληνική εθνική συνείδηση δεν υπήρχε πριν από δύο αιώνες, αλλά και στο διάστημα αυτό έχει μεταβληθεί πάρα πολλές φορές και δεν παρέμεινε καθόλου αναλλοίωτη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που γράφετε. Τα περί κοτσάνας σας το αντυγιρίζω, αφού περιγράφει τη δική σας ποιότητα σκέψης όχι τη δική μου. Διαβάστε λίγο ιστορία προτού σχηματίσετε αυτές τις απόψεις. (Θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω γελοίες αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα πρόσθετε τίποτε στο επιχείρημα μου!)

Μια μαρτυρία από το 1660 αρκεί.
Κύριλος Λούκαρις.
«Πως η ανατολική εκκλησία και όλον το γένος των Ελλήνων είναι κακά καταστρεμμένον, τούτο δεν το αρνούμεθα.

Για τις υπόλοπες φαντασιώσεις σας περί μη συνέχειας δεν μπαίνω καν στον κόπο να το απαντήσω. Δεν στέκουν επιστημονικά...

Ο Βοσκόπουλος - ας χρησιμοποιούμε το όνομα με το οποίο βρίκεται στη μισθολογική κατάσταση του Ελληνικού δημοσίου - εκτός κι αν παραιτηθεί από τη θέση του, είναι πληρωμένος γιατί στην περιοχή του δεν το ψηφίζουν παρά ελάχιστοι (κάτω από 150), αυτορποσδιορίζεται ως σλάβος, ενώ όλη η υπόλοιπη οικογένειά του αυτοπροσδιορίζεται Ελληνική. Αν δεν θέλετε να τον κατατάξουμε ως γραφικό, ας τον κατατάξουμε τουλάχιστον ως πληρωμένο, για να έχει νόημα και η συζήτησή μας.
Να θυμίσω ότι ο Βοσκόπουλος βάζει υποψηφιότητα στις ελληνικές ευρωεκλογές από τότε που έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και κανείς δεν τον ψηφίζει. Εγω αυτό εννοούσα σαν περιποίηση.

Λέτε ότι "Δεν είναι όμως απαραίτητο να έχει ο ένας "δίκιο" και ο άλλος "άδικο", διότι η εθνική συνείδηση δεν είναι ζήτημα "δικαίου" ή "αλήθειας" αλλά ακριβώς, όπως λέει και η λέξη, ζήτημα συνείδησης." Εγώ απλά προσθέτω ότι οι συνειδήσεις εξαγοράζονται, γεγονός που επαληθεύεται από το ακραίο των απόψεων του κ Βοσκόπολου καταγγέλοντα. Γιατί οι απόψεις του είναι ακραίες, κι όπως οι εκλογές μας δείχνουν δεν βρίσκουν υποστηρικτές τόσο στη Φλώρινα, όσο και σ' όλη την Ελλάδα

Εσείς όμως που θέλετε μια δημοκρατία της καταπίεσης - όπως αυτές που υποστηρίζει φανατικά ο κ Αλαβάνος - βρήκατε τόπο να μιλήσετε για τραμπούκους. Εγώ μιλάω για μαύρισμα στις εκλογές κι εσείς για τραμπουκισμούς. Ο καθένας φανερώνει τις μύχιες αντιλήψεις του για τη δημοκρατία. Και δεν του φταίω σε τίποτε αν ο Βεργής κι ο Λεβέντης παίρνουν υπερδεκαπλάσιους ψήφους από αυτόν.

Όσο για το περιστατικό που αναφέρεται μήπως θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως οικογενειακό καυγαδάκι; Για την καταδίκη επιφυλλάσομαι αν δε δω τις σχετικές αποφάσεις...

Άλλωστε, εαν είχατε διαβάσει την επιστολή Βοσκόπουλου -καταγγέλοντα - που παρέθεσα, θα δείτε ότι ουσιαστικά αυτός αρνείται τον αυτοπροσδιορισμό σε εμάς τους Έλληνες. Δείτε τι γράφει στον Νίμιτζ:
"Σε αυτά τα πλαίσια θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης, πως όπως ακριβώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα περιοχή που να ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ώστε να υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση, έτσι δεν υπάρχουν και εθνικά Έλληνες πολίτες, που να δηλώνουν ότι ανήκουν στην μακεδονική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα εκτός από εμάς τα μέλη της μειονότητας."
Πιο ξεκάθαρη θέση από αυτή δεν υπάρχει. Για αυτό ο κ Βοσκόπουλος - πάντα θα χρησιμοποιώ το όνομα με τον οποίο τον πληρώνω - είναι ένας άνθρωπος που καταρχήν αντιφάσκει με τον εαυτό του, πελαγοδρομεί σε θολά νερά κι σε τελική ανάλυση το μόνο που δεν κάνει είναι να τηρεί τους όρκους του Ελληνα δημόσιου υπάλληλου που έδωσε.

Εγώ σταματώ εδώ. Μπορείτε να ολοκληρώσετε κι εσείς τις απόψεις σας.

Ανώνυμος είπε...

Xαίρομαι που είστε φιλομαθείς και έχετε απορίες. Από την άλλη όμως, για να απαντά κανείς σε όλες αυτές τις απορίες, δεν θα έπρεπε να κάνει άλλη δουλειά όλη τη μέρα.

Το θέμα τού αν υπήρχε ή όχι εθνική συνείδηση πριν από 200 χρόνια, δεν είναι καθόλου αστείο ή αυτονόητο. Ακριβώς το γεγονός ότι έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για το θέμα, αποδεικνύει ότι χρειάζεται συζήτηση και ότι υπάρχουν πολλές απόψεις. Αν ήταν αυτονόητο, δεν θα χρειαζόταν να "επαναλαμβάνεται". Εγώ, με την άδειά σας, τυχαίνει να συντάσσομαι με την άποψη ότι εθνική συνείδηση δεν υπήρχε επί Βυζαντίου. Ασφαλώς υπάρχει η Αρβελέρ, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολύ σοβαροί -και κατά τη γνώμη μου σοβαρότεροι- ιστορικοί, που έχουν υποστηρίξει τα αντίθετα.

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον κάποιος ομολογεί ανερυθρίαστα ότι θεωρεί την εθνική συνείδηση ... βιολογικό φαινόμενο (!), πράγματι οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων με αυτόν θα ήταν χάσιμο χρόνου -και δεν έχω πολύ. Επειδή όμως βλέπω ότι διάφοροι είναι ή παχύδερμα, ή ανενημέρωτοι, και δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει φτύσει την αγαπημένη τους χώρα, ιδού η παραπομπή για τη μία από τις δύο καταδίκες σχετικά με τους τραμπουκισμούς εις βάρος της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού. Αφού θέλετε μασημένη τροφή, σας τη δίνω εγώ, αν και θα έπρεπε να ψάξετε μόνοι σας να τη βρείτε -ή μάλλον θα έπρεπε να το γνωρίζετε ήδη. Στην εικονική πραγματικότητα όμως που ζείτε "ενημερωνόμενοι" από τα ελληνικά ΜΜΕ, φαίνεται πως ό,τι δεν συμφέρει το κόμμα -εεε, παρντόν, το έθνος- απλώς δεν υπάργει.

http://www.pollitecon.com/html/treaties/Case_Of_Ouranio_Toxo_And_Others_v._Greece.html

Ψευδώνυμος

vetdino είπε...

Ψευδώνυμε, χαίρομαι που παραθέτεις λινκ από το http://www.pollitecon.com, τις εκδόσεις που δυφημίζουν συστηματικά την Ελλάδα μιλάνε για "διαμελισμό" της "Ενιαίας Μακεδονίας" κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, "ιστορική αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί" και άλλα ωραία, ακραία και προκλητικά. Επίσης αναμένω απαντήσεις στα 10 σημεία που παρέθεσα, αλλά και τη γνώμη σου για τις "επιστημονικές" έρευνες των Σλαβομακεδόνων σε συνεργασία με Ισπανούς "ερευνητές" που μιλάει για "γεννετική καθαρότητα των Μακεδόνων, οι οποίοι είναι γηγενείς της Βαλκανικής", λέει επίσης πως οι Έλληνες προέρχονται από την Υποσαχάριο Αφρική και είμαι έξωευρωπαϊκός λαός... και άλλα ωραία! Ααα, αυτές τις εργασίες, οι φιλειρηνικοί, καλοί και αδικημένοι (άτιμη κενωνία) Σλαβομακεδόνες τις διδάσκουν στα σχολεία τους!!!!!!! Μαζί με τα άλλα ανιστόρητα που αναφέρω παραπάνω.

Είναι αξιοπερίεργο δε πως παραθέτεις λινκ από το Ουράνιο τόξο και τα άλλα όργανα προπαγάνδα των Σλαβομακεδόνων, και μετά πετάς και ένα "δε μιλάω με όποιον μιλάει για γενετικές καθαρότητες και είναι ρατσιστής"... Τότε θα έπρεπε να κόψεις την καλημέρα με τις πηγές σου και ίσως ακόμα και με τον εαυτό σου. Τέλος αναρωτιέμαι αν αντί για ψευδώνυμο θα ήταν πιό ακριβές να σε φωνάζουμε με τα πιθανά πραγματικά σου ονόματα, μήπως είστε ο κύριος Λιθοξόος; ο κύριος Δημητράς; ο κύριος Βοσκόπουλος; πάντως ο κύριος Στοϊδης (aka Bulgamak) δεν είστε γιατί διαχωρίζεται "Μακεδόνας" από Βουλγάρους...

Πάντως στην αλληλουχία των μηνυμάτων σας επιβεβαιώνεται πλήρως τον τίτλο της ανάρτησης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ με τους Σλαβομακεδόνες, σωβινιστές, νεοφασίστες!!

Την καλησπέρα μου ;)

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν κατάλαβα, αμφισβητείς ότι η Ελλαδάρα καταδικάστηκε δύο φορές από το ΕΔΑΔ για καταπάτηση των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας;
Εσένα σε πείραξε σε ποιο σάιτ είναι δημοσιευμένη η απόφαση; Το περιεχόμενο του λινκ το οποίο παρέθεσα είναι ακριβής αντιγραφή του κειμένου της απόφασης. Δεν λέει απολύτως τίποτε για διαμελισμούς ή για ιστορικές αδικίες. Λέει μόνο το κείμενο της καταδικαστικής απόφασης. Αν σε ενοχλεί το σάιτ και φοβάσαι μήπως μολυνθείς, μπορώ να σου το παραθέσω απευθείας από το σάιτ του Δικαστηρίου:

http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=1&portal=hbkm&action=html&highlight=Ouranio%20%7C%20Toxo&sessionid=9160907&skin=hudoc-en

Εκτός και αν θεωρείς ότι και το Δικαστήριο μετέχει σε σατανική ανθελληνική συνωμοσία άρα δεν είναι αξιόπιστο ούτε αυτό.

Όσο για τα ερωτήματά σου, έγραψα ήδη ότι σκοπεύω να ασχοληθώ με αυτά μόλις βρω λίγο χρόνο, επειδή είναι πολλά και εκτενή. Τώρα δεν έχω τόση ευχέρεια.

Ψευδώνυμος

vetdino είπε...

Πω πω χαρά που καταδικάστηκε (χωρίς καμία επίπτωση) η Ελλάδα!!

Στο λινκ που παραθέτεις περιγράφει την καταδίκη της χώρας για την αφαίρεση της πινακίδας του ΟΤ από τα γραφεία του στη Φλώρινα, ενέργεια την οποία κρίνει παράνομη, όπως και την άρνηση της αναγραφής του το ονόματος "vino-zito" (Ουράνιο Τόξο στη Σλαβομακεδονική διάλεκτο - που γλωσσολογικά υπάγεται στη Βουλγαρική γλώσσα)... Κι όλα αυτά το 1995. Ααα! Δικηγόρος των κυρίων Βοσκόπουλο και σία ήταν η αγαπημένη κυρίας Κούρτοβικ (χο χο χο)... Επίσης, ξέχασες την καταδίκη του ΕΔΑΔ του 1998 για την υπόθεση Σιδηρόπουλου και λοιπών που το 1990 ίδρυσαν τη "Στέγη Σλάβο"Μακεδονικού" πολιτισμού" και το Ελληνικό δικαστήριο αρνήθηκε να αναγωνρίσει σα σωματείο (πάλι δικογόρος η Κούρτοβικ-βλέπε Δίκτυο, αναρχικοί, κουκουλοφόροι, τρομοκράτες κτλ)... Εν προκειμένω χέστηκε η φορβάδα στ'αλώνι... (δις μάλιστα)

Αντίστοιχες καταδίκες έχουν υποστεί χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανεία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες (τις τριτοκοσμικές δεν τις πιάνω καν)... Ποιά είναι η ουσία του θέματος; Υπάρχουν στην Ελλάδα συμπολίτες μας με Σλαβο"μακεδονική" εθνική συνείδηση; Ναι, είναι κανα δυό χιλιάδες που, ζώντας σε δημοκρατική χώρα, έχουν και δικό τους κόμμα και παίρνουν αντίστοιχες ψήφους στις εκλογές: 0,000002%

Πάμε παρακάτω, όχι το δικαστήριο δε μετέχει σε καμία ανθελληνική συνωμοσία, όπως συνηθίζει και σε άλλες περιπτώσεις δικαιώνει σχεδόν κάθε ενάγωντα που θέλει να εκφράζει την προσωπική του άποψη όσο ακραία και αν είναι... Από εκεί και πέρα, όπως ρώτησα και πριν, υπάρχει πράγματι "Μακεδονική" εθνότητα; Πότε απέκτησε ξεχωριστή συνείδηση; Πολέμισαν ΟΛΟΙ οι ήρωες της VMRO εθελοντές με τους Βούλγαρους; Ήταν η VMRO το Βουλγαρικό κομιτάτο που από το 1879 (μετά την ακύρωση της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου) τρομοκρατούσε και έσφαζε Ελληνόψυχους Πατριαρχικούς(Ελληνόφωνους, Βλαχόφωνους και φυσικά Σλαβόφωνους) προκειμένου να δηλώσουν πίστη στη Βουλγαρική εκκλησία;

Κάτι ακόμα, γιατί σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ στατιστική της Οθωμανικής Μακεδονίας (που ταυτίζεται με την "Ενιαία Μακεδονία), σε καμία μα καμία καταγραφή πληθυσμού από οποιαδήποτε πηγή, ανεξάρτητη, υποκειμενικλη ή αντικειμενική ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η ύπαρξη "Μακεδονικής" εθνότητας;; Αυτοί η πλειοψηφία ρε παιδί μου, τα εκατομμύρια, που ήταν κρυμένοι; Δεν τους είδε ούτε Τούρκος, ούτε Έλληνας, ούτε Βούλγαρος, Σέρβος, Άγγλος, Ιταλός, Γερμανός, Γάλλος, Αμερικάνος.... Κανείς... μήπως έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη συνωμοσία όλων των εποχών; Σε βάρος των original απογόνουν του Μεγαλέξανδρου, του Φίλιππου, της Κλεοπάτρας, των αδελφών Κυρρίλου και Μεθοδίου, του Τσάρου Σαμουήλ του Μακεδόνα (και ουχί Βουλγάρου), αυτού του περήφανου λαού που, ο Θεός να αγιάσει τα κοκκαλάκια του, ΜΟΝΟ ο Τίτο ανακάλυψε!! ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ!!

Cacofonix είπε...

Ο πρώην πρωθυπουργός της FYROM που αυτοπροσδιοριζόταν ως ΦΥΡΟΜακεδόνας πως αυτοπροσδιορίζεται τελευταία;

vetdino είπε...

Για να ολοκληρώσω τον ιστορικό κύκλο, οφείλω να παραδεχτώ πως υπάρχει μία απίστευτη ιδεολογική σύγχυση τους κόλπυς των φίλων Σλαβομακεδόνων και των εν Ελλάδι απελπισμένων υποστηρικτών των... "Τελικά τι είμεθα;" Όπως είπαμε ο "παππούς" ήταν αντάρτης της Βουλγαρικής VRMO (εσωτερική επαναστατική μακεδονική οργάνωση), εξαρχικός, έσφαζε αβέρτα πατριαρχικούς (ανεξαρτήτως γλώσσας που ομιλούσαν-το τονίζω αυτό!!) και στους Βαλκανικούς και τον Α' παγκόσμιο πολέμησε εθελοντής με το Βουλγαρικό στρατό.

Επόμενη γενεία: ο "πατέρας" το '41 κυριολεκτικά δεν ήξερε που ήταν και που πάταγε! Ο "θείος" πήγε τον Απρίλη και υποδέχτηκε τους Γερμανούς και το Βουλγαρικό στρατό στην πλατεία των Σκοπίων (πριν ανακαλύχει πως είναι εγγονός του Μεγαλέξαδρου και τη βγάλει πλατεία Πέλλας) κρατώντας φωτο του Αδόλφου! Εξάλλου ο Αδόλφος είχε υποσχθεί τη Μακεδονία στη Μάνα Βουλγαρία... Έλα μου ντε που επί 30 σχεδόν χρόνια οι Σέρβοι του "πιπίλιζαν" πως δεν είναι Βούλγαρος, άρα πρέπει να πάμε με τους "αλλους"! Ποιοί ήταν οι άλλοι; Οι παρτιζάνοι του Τίτο ή οι "συμμορίτες" του ΕΛΑΣ, το ΚΚΕ ήδη από το 1930 μιλούσε για Σλαβομακεδονικό λαό (προσοχή για ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και όχι Μακεδονικό σκέτο) και φυσικά κατόπιν εντολής του ΚΚ ΕΣΣΔ, είχε ταχθεί υπέρ της πραγματοποίησης του ονείρου των απανταχού Σλάβων: την ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Για να μη μαλώσουν Σέρβοι και Βούλγαροι με τη μορφή της πολυεθνικής Λαϊκης Δημοκρατίας της Μακεδονίας (και της ΛΔ της Θράκης) όπως θα ζουν μαζί Βούλγαροι, Έλληνες, Σέρβοι Τούρκοι, Αλβανοί κτλ. Τι και αν στην Ελληνική Μακεδονία (ή τη Μακεδονία του Αιγαίο όπως προκλητικά αποκαλούν) το 90% των κατοίκων προπολεμικά είναι Έλληνες (γηγενείς ή πρόσφυγες).

Πίσω στη Σλαβομακεδονική μας οικογένεια: ο "πατερας", λοιπόν παίρνει το μάουζερ και πάει στον ΕΛΑΣ, στα περίφημα ΣΝΟΦ και πολεμάει τους Γερμανούς (λίγο), αλλά κυρίως τον Έλληνα! Ο μισός "Δημοκρατικός Στρατός" είναι ΣΝΟΦίτες και με την ήττα τους το '49 και υπό το φόβο αντεκδίκησης παίρνουν το δρόμο του ξεριζωμού (καμιά 20 με 28 χιλιάδες συνολικά), στη διαδικασία κάνουν και ένα παιδομάζωμα για να εμπλουτίσουν τον πληθυσμό της Γιουγκοσλαβίας... της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας του Τίτο που δεν έχει όρεξη για τρίτη VMRO (η δεύτερη κατά το μεσοπόλεμο κατά των Σέρβων)... Τι κάνει ο Τίτο; Τους αλλαζει τα πετρέλαια!!! Τα ονόματα από -ωφ και -εφ γίνονται -σκι... Τη γλώσσα, αφαιρεί 2-3 γράμματα από του Βουλγαρικό αλφάβητο, κολλάει και άλλα τόσα απο Σέρβικο, και ω τι θαύμα!! Ιδού η "Μακεδονική" "γλώσσα"... Και μετά αρχίζουν τα μεγάλα μέσα: "Δεν είστε Βούλγαροι", "Ούτε Σέρβοι", "Ούτε Έλληνες φυσικα (κι σε μα΄ζεψαν μικρέ από Ελληνικό χωριό κι ο πατέρας σου είναι πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία)"... "Είστε Μακεδόνες"!!! Απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βουκεφάλα, και της Κλεοπάτρας! Κι Αλέξανδρος ή Σλάβος ήταν"... "Στη χειρότεροι είστε μείγμα των Αρχαίων Μακεδόνων (ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ) και των Σλάβων που ήρθαν τον 7ο αίώνα" και επειδή στη Λαϊκή τους παράδοση είχαν ήρωα τον Τσάρο Σαμουήλ της Βουλγαρίας, με διαδικασίες εξπρές τον έκαναν κι αυτόν "Μακεντόνσκι"... Σε αυτό το περιβάλον μεγάλωσε ο "γιός" και τώρα μεγαλώνει ο "εγγονός" του γείτονα... Σήμερα στην παραπάνω επιχειρηματολογία έχουμε και "ντεμεκ" έρευνες γεννετικής από κάτι ισπανο-μακεντόνες χρηματοδοτούμενους από το Σόρος που λένε πως οι Έλληνες είναι Αφρικανοί και οι "Μακεδόνες" γηγενείς παιδιά του Αλέξανδρου... Εννοείται πως σοβαροί γεννετιστές τα ακούνε αυτά και σκάνε στα γέλια από τη μ****** που δέρνει κάποιους...

Αυτά for now... Aαα το άλλο το ακουσατε; Ναι βεβαίως, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έγραφαν εις την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΝ βεβαίως βεβαίως και ήτο Μακεντόνσκι οριτζιναλ εκ του Λερίν και τις Σολούν!!

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ Η ΣΟΛΟΥΝ, αδελφή του Μεγαλέξανδρου γνωστού και ως "Σάσα Βελίκιωτ"... όχι δε θέλουμε το διαμελισμό της Ελλάδας...

vetdino είπε...

Μπράβο ρε Κακοφωνίξ, και ήθελα να το γράψω, αλλά παραθύρθειν από την κραυγή αγωνίας για την απελευθέρωση της Σολούν μας!! Ο κύριος κύριος Ljubčo Georgievski, ο νεαρότερος εκλεγμένος πρωθυπουργός στον κόσμο 33 χρονών το 1999 (μπήκε και εις το βιβλίον γκίνες το παιδί, το νόμπελ δεν το πήρε ακόμα) γνωρίζων την ιστορική αλήθεια όπως περιγράφω πιο πάνω, είδε κι απόειδε και τελικώς είδε το φως το αληθηνόν και το αποφάσισε, το 2006 έκανε αίτηση για χορήγηση Βουλγαρικής ιθαγένειας και διαβατηρίου και από το 2007 συμμετέχει ως Βούλγαρος κανονικός εις τα Βουλγαρικάς εκλογάς επιδιώκων την αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας και την ένωσην της μικράς, πτωχας, πλειν τίμιας (χο χο χο) ΠΓΔΜ μετά της μητρός αυτής Βουλγαρίας!! Ζήτω το Τσάρος και ο μάγκας που πάντα το έλεγε ο φίλος μου ο Στοϊδης (aka ο άνθρωπος "είμαι μία οργάνωση μόνος μου" Bulgamak)!!

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!! Κι άντε παρατάτε μας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν τίθεται θέμα "χαράς" ή "λύπης" για τις καταδίκες. Το λινκ το έβαλα επειδή κάποιος χρήστης αμφισβήτησε την ύπαρξή τους, λέγοντας:

"Για την καταδίκη επιφυλλάσομαι αν δε δω τις σχετικές αποφάσεις".

Του τις έβαλα λοιπόν, για να τις δει.
Δεν καταλαβαίνω εξάλλου τι νόημα έχει η αναφορά στο ποιος ήταν δικηγόρος. Ναι, ήταν η Κούρτοβικ. Και λοιπόν; Ποιος θα προτιμούσες εσύ να ήταν; Και τι θα άλλαζε; Θέλεις να πεις ότι οι δίκες στις οποίες είναι δικηγόρος η Κούρτοβικ δεν πιάνουν;

Ψευδώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το κατεβατό των ερωτήσεων, οι οποίες όλο και πληθύνονται, αφού σας ενδιαφέρει τόσο θα σας πω τη γνώμη μου (εφόσον προφανώς σε μένα απευθύνονται - κανείς άλλος δεν μετέχει στη συζήτηση).

Θα αρχίσω λοιπόν από την κυριότερη κατά τη γνώμη μου:

"υπάρχει πράγματι Μακεδονική εθνότητα;".

Απάντηση: ΝΑΙ, βεβαίως και υπάρχει. Αυτό το ξέρουν και το παραδέχονται όλοι στον κόσμο, εκτός από τους Έλληνες εθνικιστές.
Και γιατί υπάρχει; Διότι απλούστατα υπάρχουν κάποια εκατομμύρια κόσμος που έχουν αυτή την εθνική συνείδηση. Αυτή είναι η μόνη ταυτότητα που είχαν ποτέ στη ζωή τους, και αυτοί και οι γονείς τους, και κανένας δεν έχει δικαίωμα -ούτε τρόπο- να τους υποδείξει να είναι κάτι άλλο.

Από κει και πέρα, σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα ερωτήματα η απάντηση αφορά τους ιστορικούς και κανέναν άλλο. Δεν επηρεάζει την απάντηση στο βασικό σημερινό πρόβλημα. Διότι το πρόβλημα αυτό είναι πολιτικό, και τα πολιτικά ζητήματα δεν επιλύονται από την ιστορία ούτε από καμία άλλη επιστήμη. Δεν έχει π.χ. σημασία αν υπήρχε μακεδονική εθνική συνείδηση την Χ χρονολογία και πότε άρχισε να υπάρχει. Σημασία έχει ότι υπάρχει τώρα, οποτεδήποτε και αν άρχισε. Όλα τα έθνη είναι ιστορικά δημιουργήματα, έχουν αρχή, μέση και τέλος. Κανένα έθνος δεν είναι "κατώτερο", ούτε είναι "λιγότερο έθνος" επειδή άρχισε να υπάρχει αργότερα από κάποιο άλλο.

Ψευδώνυμος

vetdino είπε...

Οι καταδίκες είναι γνωστές, όπως και ο λόγος που καταδικάστικε η Ελλάδα (απομάκρυνση πινακίδας ΟΤ στα Σλαβομακεδονικά και άρνηση αναγνώρισης σωματείου), στο ΕΔΑΔ έχουν επίσης προσφύγει και οι Ολλανδοί παιδεραστές για να νομιμοποιήσουν το κόμμα τους! Πάμε στοίχημα ότι θα το κερδίσουν;

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικηγόρου, αλλά κυρίως η γενικότερη δράση της (μέσω Δικτύων κτλ) όπως και η σχέση της με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδιαίτερη σημασία για αυτό το ιστολόγιο!

Επί τις ουσίας κάποια απάντηση έχετε κύριε "Λιθοξόε" μας;

υγ: και νέο κατόρθωμα της Αυγής: «Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα»

vetdino είπε...

Μα εσείς ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν πιστεύουν γενικώς στην ύπαρξη εθνών τα θεωρούν δημιουργήματα του διαφωτισμού και πιστευούν πως τα έθνη αποτελούν εμπόδιο στην διεθνιστική παγκοσμιοποίησή σας και εξυπηρετούν μόνο τους εθνικισμούς! Εκτός και αν αυτό ισχύει μόνο για το Ελληνικό έθνος και άρα μονο αυτό αποτελεί εχθρό σας...

Επιμένω επί της ουσίας θέλω απάντηση... 1, 2, 3... 10... Τα έθεσα και αριθμητκά για να μη ξεχάσετε κάποιο...

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι τα δύο υστερικά τελευταία σχόλια που ζητούν "απάντηση επί της ουσίας" γράφτηκαν χωρίς ο συντάκτης τους να έχει υπόψη του το σχόλιό μου με ώρα δημοσίευσης 10.03.
Αν το διάβασε και πάλι δεν κατάλαβε ποια είναι η απάντησή μου επί της ουσίας, τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι' αυτόν.

Ή μάλλον, ναι, μπορώ: αν θέλει απαντήσεις αριθμημένες με 1, 2, 3 κ.λπ., μπορεί να βάλει απάντηση στο 1: "Ναι, υπάρχει μακεδονικό έθνος". Στις υπόλοιπες, ας κάνει copy/paste σε όλες την εξής φράση: "Το ερώτημα αυτό δεν έχει καμία σημασία παρά μόνο για τους ιστορικούς. Όποια απάντηση και αν δώσουμε σε αυτό, δεν αλλάζει η επί της ουσίας απάντηση στην ερώτηση 1".

Αν ούτε αυτό σας κάνει, φοβάμαι ότι δεν μπορώ να κάθομαι να σας τα κάνω δίφραγκα.

Ανώνυμος είπε...

Για να αφήσουμε κατά μέρος ζητήματα ανούσια όπως π.χ. σε ποια κατηγορία ανήκω, σε τι πιστεύω κ.λπ., ας μου επιτραπεί να δώσω ένα παράδειγμα από έναν άλλο χώρο, σχετικά ουδέτερο και όχι τόσο φορτισμένο.

Με τον ίδιο τρόπο που τίθεται το ερώτημα για τη Μακεδονία, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω:

Υπάρχει Παλαιστινιακό έθνος;

Όλοι φυσικά θα απαντήσουν "ναι". Και καλά θα κάνουν.
Ωστόοσο, το Παλαιστινιακό έθνος δεν υπάρχει πριν το 1948. Κανείς δεν ισχυριζόταν πριν από τη χρονολογία αυτή ότι έχει παλαιστινιακή εθνική συνείδηση, ούτε υπάρχει καμία οθωμανική ή άλλου τύπου στατιστική που να καταγράφει παλαιστινιακή εθνότητα ή γλώσσα.

Οπότε λοιπόν; Αν δεχόμαστε ότι αυτές δεν υπήρχαν, αλλά δημιουργήθηκαν στο μεταξύ και υπάρχον τώρα, το ίδιο θα πρέπει να δεχθούμε και για τους Μακεδόνες.

vetdino είπε...

Αξιόλογη η απόπειρα "τρίπλας", αλλά σε λάθος βάση! Ασφαλώς και ΔΕΝ υπάρχει παλαιστινιακό έθνος! Υπάρχει αραβικό έθνος που μετά τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Βρετανοί και Γάλλοι δεν επέτρεψαν να ενωθεί, εκμεταλλεύτικαν τις τοπικές διαφορές των φυλάρχων και προτίμησαν να χαράξουν σύνορα κατά το δοκούν και να επιβάλλουν ελεγχόμενους φύλαρχους επικεφαλείς των νέων κρατών. Οι άραβες αποδέχονται πλήρως την κοινή εθνική του προέλευση και τη συγγένεια μεταξύ τους.

Πράγματι μετά το '48 οι Άραβες της γεωγραφικής περιοχής της παλαιστήνης ανέπτυξαν "παλαιστινιακή" συνείδηση κυρίως σαν αντίβαρό στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Η δημιουργία του παλαιστηνιακού ΛΑΟΥ ουσιαστικά περιορισμένου στην περιοχή από το Λίβανο ως την Αίγυπτο και από τη Μεσόγειο ως τον Ιορδάνη δεν έγινε με την υφαρπαγή εθνικής ιστορίας άλλου λαού! Ούτε με αλυτρωτικά παραμύθια δήθεν προϋπαρχοντως έθνους με ένδοξο παρελθόν... Η διαφορά είναι τεράστια!

Βέβαια το μεσανατολικό δεν είναι θέμα ούτε του ιστολογίου ούτε της παρούσας ανάρτησης.

Οι ερωτήσεις: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 και 10 δε χρειάζονται ιστορικές γνώσεις, αναμένω απάντηση και όχι άλλες τρίπλες.

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν υπάρχει τόσο θερμό ενδιαφέρον για το τι πιστεύω σε τόσο λεπτομερή ζητήματα, ιδού οι απαντήσεις μου.

1. Υπήρχε "Μακεδονική" εθνική συνείδηση πριν τους Βαλκανικούς;

Αυτό είναι ιστορικό ερώτημα που δεν ασκεί καμία επίδραση στο σημερινό πολιτικό πρόβλημα.

Οι ήρωες των Σλαβο"μακεδόνων" (της VMRO) πολέμησαν ΟΛΟΙ εθελοντές με το Βουλγαρικό στρατό;
Δεν γνωρίζω. Αυτό είναι ιστορικό ερώτημα που δεν ασκεί καμία επίδραση στο σημερινό πολιτικό πρόβλημα.

Είχαν οι περισσότεροι ονόματα που τελείωναν σε "-ωφ", "-εφ" κτλ και όχι σε "-σκι" που είναι η συνήθεις κατάληξη των ονοματων στην ΠΓΔΜ σήμερα;
Δεν γνωρίζω σε τι τελείωναν τα ονόματά τους, ούτε έχω κάνει στατιστικές. Η εντύπωσή μου πάντως είναι ότι και τώρα τα επώνυμα των Μακεδόνων λήγουν εξίσου σε –οφ όσο και σε –σκι, περίπου όπως μ’ εμάς σε –ίδης και –όπουλος. (Π.χ. Μισούνωφ, Γκλιγκόρωφ, Κολόζοβα –μία καθηγήτρια φιλοσοφίας που τυχαίνει να γνωρίζω- κ.λπ.). Εν πάση περιπτώσει, δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό.

Ποιός τους άλλαξε τα ονόματα στην ΠΓΔΜ;
Δεν γνωρίζω. Φαντάζομαι όποιος τους άλλαξε τα ονόματα και στην Ελλάδα, (τόσο των ανθρώπων όσο και των τόπων), τηρουμένων των αναλογιών.

Τους έφτιαξε αλφάβητο και τους έπεισε για τη σχέση τους με του Αρχαίους Μακεδόνες;
Ο κρατικός μηχανισμός, όπως σε όλα τα κράτη.

Υπήρχαν Σλαβόφωνοι ΕΛΛΗΝΕΣ μακεδονομάχοι;
Ασφαλώς. Άλλο ένα ιστορικό ερώτημα που δεν ασκεί καμία επίδραση στο σημερινό πολιτικό πρόβλημα.

Από γλωσσολογική-καθαρά επιστημονική άποψη υπάρχει όντως Μακεδονική γλώσσα;
Ασφαλώς και υπάρχει.

2. Είναι κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία στην ΠΓΔΜ η, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, "ανασύσταση" της "Ενιαίας Μακεδονίας" με πρωτεύουσα τη "Σολούν";
Ασφαλώς όχι.

Υπήξε ποτέ ιστορικά αυτή η "Ενιαία Μακεδονία";
Όχι.

Αγωνίζεται για αυτό τον σκοπό ολόκληρη η "Μακεδονική" διασπορά και οι εκτός ΠΔΓΜ εθνικά "Μακεδονικές" οργανώσεις;
Η Μακεδονική διασπορά και οι εκτός ΠΔΓΜ εθνικά Μακεδονικές οργανώσεις, όπως και οι αντίστοιχες ελληνικές, πράγματι είναι κάργα εθνικιστικές και κάνουν εκδηλώσεις με κάθε ευκαιρία για να προβάλουν αυτά που θεωρούν ως «εθνικά τους ζητήματα». Ειδικά για Σολούν πρωτεύουσα δεν έχω ακούσει, αλλά αν κρίνω από τις μαλακίες τις οποίες λένε οι αντίστοιχοι Έλληνες, δεν αποκλείεται και να το λένε.

Τι είπε ο Τράγος τον Σκοπίων τις προάλλες στο Βατικανό; Ήταν η Θεσσαλονικη Σλαβόφωνη πόλη;
Η Θεσσαλονίκη ήταν πόλη –και περιοχή- στην οποία μιλιόντουσαν επί αιώνες ΚΑΙ σλάβικες διάλεκτοι, μαζί με πολλές άλλες γλώσσες. Σε μερικά χωριά –Λητή, Ασβεστοχώρι- ακόμα μιλιούνται.

Λικνο των Σλαβομακεδόνων;
Όχι.

Υπήρχαν τότε Σλαβομακεδόνες;
Πότε τότε; (Άλλο ένα ιστορικό ερώτημα … κ.λπ.).

Ο περίφημος Τσάρος Σαμουήλ ήταν "Μακεδόν";
Αυτό είναι ιστορικό ερώτημα που δεν ασκεί καμία επίδραση στο σημερινό πολιτικό πρόβλημα.

Ήταν ιστορικά ακριβής η δήλωσή αυτή; Ποιά είναι η γνώμη σου;
Διακρίνω ένα κόλλημα με την ιστορία. Το βασικό πρόβλημα της δήλωσης αυτής δεν ήταν η ιστορική της ανακρίβεια, αλλά η όντως αλυτρωτική φράση «η δική μας Θεσσαλονίκη». Το ιστορικό περιεχόμενο της δήλωσης κατά τα λοιπά είναι αρκετά ακριβές: πράγματι, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, και στην υπόλοιπη ελληνική Μακεδονία, έχουν καταστραφεί τα περισσότερα ίχνη από την παρουσία των σλαβικών πληθυσμών –μέχρι εκκλησίες γκρεμίστηκαν με τανκς επειδή είχαν αγιογραφίες με κυριλλικές επιγραφές- και η χρήση της γλώσσας απαγορεύεται. Όλοι κάνουν ότι δεν ξέρουν πως υπήρξε και μιλήθηκε καν.

3. Μπορεί να συγκριθεί η περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου ή της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης με τις συμπαγείς εθνικές ομάδες με του εθνικά Σλαβομακεδόνες κατοίκους της ΠΓΔΜ;
Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Όλες οι περιπτώσεις μπορούν να συγκριθούν με σχεδόν όλες τις άλλες. Το θέμα είναι τι συμπέρασμα βγάζουμε από τη σύγκριση αυτή.

Η ιστορία των ανωτέρω περιοχών και η δυναμική παρέμβαση σ'αυτές των Αμερικανών για την ανατροπή του status quo μπορούν στους ευσεβείς πόθους κάποιον να αποτελέσουν παράδειγμα προς μιμηση; Γιατί επιμένουν να τα συνδέουν;
Η ερώτηση είναι ασαφής. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Πήγαινε βρες αυτούς τους «κάποιους» και ρώτα τους.

4. Όχι, δεν με προσβάλλουν.
Όχι, δεν αποτελούν πρόκληση.

5. Η εθνοφυλακή σε μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή δεν είναι απαραίτητη;
Η έκφραση «ευαίσθητη εθνικά περιοχή» είναι εμφυλιοπολεμική και ανήκει στο παρελθόν. Κατά τη γνώμη μου η Φλώρινα δεν είναι ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο ευαίσθητη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, ούτε κινδυνεύει από κανέναν.

Υπάρχει λόγος ύπαρξης των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων γενικά;
Ναι, υπάρχουν διάφοροι λόγοι: η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, η απόκρυψη της ανεργίας, η πειθάρχηση της νεολαίας, η καταστολή, οι χούντες κ.λπ.

Αν τις καταργήσουμε οι "καλοί" μας γείτονες (όλοι τους) πως θα αντιδράσουν;
Δεν ξέρω, δοκιμάστε και θα δείτε. Μπορεί να τις καταργήσουν κι αυτοί επειδή θα έχει εκλείψει μια απειλή εναντίον τους.
Btw, νομίζω ότι η Μακεδονία έχει καταργήσει ήδη την (υποχρεωτική) θητεία.

6. Αν η Ελλάδα ήταν φτωχή και αδύναμη και η ΠΓΔΜ πλούσια και δυνατή θα μας τη "χάριζαν"; Τι λες;
Σε υποθετικές ερωτήσεις δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Ό,τι και να απαντήσουμε, δεν αλλάζει η απάντηση στην ουσία του σημερινού προβλήματος.

7. Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ σα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (λέξη κατ'εξοχήν Ελληνική) δεν θα αποτελέσει ντε φάκτο μονοπώληση του όρου στη διεθνή πολιτική σκηνή;
Όχι.

Ο όρος "Σλάβομακεδονία" δε θα ήταν ιστορικά δίκαιος;
Όχι, διότι δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Μακεδονίας Σλάβοι.

Δε θα αποτελούσε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό;
Όχι. Θα αποτελούσε προϊόν μονομερούς επιβολής της Ελλάδας επί της Μακεδονίας.

8. Οι Έλληνες που ζουν στη Μακεδονία, … έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται "Μακεδόνες";
Ναι, το έχουν.

9. Αν εμείς βγάζαμε χάρτες με τη Βόρειο Ήπειρο (όπου υπάρχει αποδεδειγμένα συμπαγής Ελληνική μειονότητα-κατά τόπους πλειονότητα) στην Ελληνική επικράτεια πως θα σου φαινόταν;
Θα μου φαινόταν αλυτρωτικό, όπως μου φαίνεται ήδη και το γεγονός ότι βγάζετε χάρτες με την Κύπρο σαν «τσόντα» κάτω δεξιά αφήνοντας να νοηθεί ότι είναι Ελληνική επικράτεια και τους κρεμάτε σε όλα τα σχολεία.

10. είναι ο κύριος Αλαβάνος το κατ'εξοχήν προϊόν του καπιταλιστικού συστήματος και των κομματικών φυτωρίων;
Το «κατ'εξοχήν προϊόν του καπιταλιστικού συστήματος» σίγουρα δεν είναι. Κόψε κάτι. Δηλαδή αν το πούμε αυτό για τον Αλαβάνο, για το Μακντόναλντς τι πρέπει να πούμε;

Τώρα, για τα «κομματικά φυτώρια», αν θες μπορεί να το πεις και έτσι. Αλλά το να εξελίσσεσαι πολιτικά μέσα από κομματικούς μηχανισμούς μου φαίνεται τουλάχιστον προτιμότερο παρά να αναδεικνύεσαι αρχηγός ενός κόμματος επειδή στο παρελθόν αρχηγός του ίδιου κόμματος ήταν ο πατέρας ή ο θείος σου.
Και εν πάση περιπτώσει, το τι είναι ο Αλαβάνος δεν ασκεί καμιά επίδραση στο αν υπάρχει μακεδονικό έθνος και γλώσσα.

Ψευδώνυμος

Πολυπέρχων είπε...

Εγώ ξέρω πως καλή η προσπάθεια ψευδώνυμε να χώσεις-σπρώξεις σ'ένα πλαίσιο που θέλεις ΕΣΥ απο την πίσω θύρα, μόνο που πριν έμπαινες στον κόπο να γράψεις όλα αυτά τα κατεβατά, θα έπρεπε να σκεφτείς ένα πράγμα - δεν απευθύνεσαι σε βλάκες.
Όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν ...παθιασμένα, η χρήση της λέξης "Μακεδονία" για τα Σκόπια δε θα περάσει.Κι ούτε χονδροειδείς βλακείες του τύπου "ο όρος σλαβομακεδονία θα αποτελούσε προιόν μονομερούς επιβολής της Ελλάδος επί της 'Μακεδονίας' ".Ερώτηση - για πόσο βλάκες επιτέλους μπορείτε να μας περνάτε; Το θέμα μας είναι η επιβολή κάποιας συγκεκριμένης ονομασίας από την Ελλάδα προς τα Σκόπια; ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ έθεσε θέμα επιβολής κάποιας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ονομασίας από την Ελλάδα προς τα σκόπια;; Και το προβλημά μας είναι αν τα Σκόπια θα μας ...απαγορέψουν να χρησημοποιούμε την ονομασία Μακεδονία;;Και μπορείς να μας πεις μία (1) έστω περίπτωση απειλής πολέμου της ελληνικής κυβέρνησης προς τους γειτονές της από το 2ο ΠΠ και μετά;;
Και μια τελευταία ερώτηση - Θέλω να σε γνωρίσω προσωπικά και να μου τα πεις αυτά ιδιαιτέρως.Ο λόγος; Με έχει εντυπωσιάσει το πάθος σου με το οποίο ξοδεύεις τόσο χρόνο γράφοντας κατεβατά υποστηρίζοντας τις συγκεκριμένες απόψεις,πράγμα το οποίο σημαίνει πως είναι πάρα πολύ σημαντικό για σένα το προσπαθείς να επιβάλλεις την χρήση του όρου "Μακεδονία" για τα Σκόπια.

vetdino είπε...

Ψευδώνυμε ευχαριστώ που με τις απαντήσεις σου επιβεβαιώνεις πλήρως την άποψη πως σε/σας ενοχλεί μόνο οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα και πάτε χέρι-χέρι με τους νεοφασίστες-εθνικιστές της ΠΓΔΜ και των άλλων γειτόνων μας!

Δε σε ενοχλούν ρατσιστικές θεωρείες και η παραποίηση της ιστορίας. Δε σε ενοχλούν χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" και δε βλέπεις κανένα αλυτρωτισμό από τη γείτονα (ή μήπως κάνει τα στραβά μάτια)... Κάνεις την πάπια σε ιστορικά ζητήματα όταν η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις Ελληνικές θέσεις, πιστεύεις πως κακοί εθνικιστές είναι μονο οι Έλληνες και το Ελληνικό κράτος απειλεί όλους τους γείτονές του. Θεωρείς τον Αττίλα νόμιμο όπως και τη διχοτόμηση της Κυπρου. Πιστεύεις πως μόνο εμείς είμαστε κακοί και οι γείτονες μας άγιοι, και άρα μόνο εμείς πρέπει μονίμως να υποχωρούμε και να σκύβουμε το κεφάλι.

Η συζήτηση κάπου εδώ ολοκληρώνεται αφού με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο μας έδειξες όχι μόνο τις δικές σου θέσεις, αλλά επιβεβαίωσες και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του για τη Μακεδονία και τη γενικότερή στάση του ως προς τα εθνικά θέματα. Αντιλαμβάνεσαι πως αν στο πρόσφατο ιστορικό μας παρελθόν είχαν επικρατήσει οι απόψεις σας σήμερα η Ελλάδα θα ήταν παπαλίκι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και μάλλον θα το γούσταρατε κι από πάνω!