Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Όχι ρε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει τους αναρχικούς!!

Αντιγράφουμε από το "mad butcher kompogiannitis" που με τη σειρά του αναδημοσιεύει από το taxalia.blogspot.com...

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ

"Η ανακοίνωση ... συνιστά ευθεία πολιτική παρέμβαση και αναβιώνει εποχές σκοταδισμού. Δίνει πράσινο φως σε ακραίους κύκλους φανατικών που προωθούν ... κάψιμο βιβλίων.
Τέτοιες τυφλές πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη του 2000.
Αυτές οι ενέργειες στρέφονται εναντίον της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς και ταυτόχρονα δυσφημούν τις ουμανιστικές αξίες ... Πριν 45 χρόνια ακριβώς η τότε Ιερά Σύνοδος έριχνε στην πυρά, με ανάλογα επιχειρήματα, ακόμα και τον Καζαντζάκη.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά. Ο κ. πρωθυπουργός και οι αρχηγοί όλων των κομμάτων οφείλουν να τοποθετηθούν ευθέως γιατί πρόκειται για μείζον θέμα πολιτισμού.
Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού"




(φωτο: GREEKALERT)

Όχι αναγνώστες μου! Δεν πρόκειται για ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κάψιμο του βιβλιοπωλείου του Άδωνι Γεωργιάδη! Πρόκειται για δήλωση του πρώην αρχηγού του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου της 7/3/2000, με αφορμή το κάψιμο ΠΕΝΤΕ (-5-) αντιτύπων του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Μι εις την Νι" , από τον Κυριάκο Βελόπουλο κ.λ.π. στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα; Όσο κι αν ψάξαμε στο site του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρήκαμε λέξη για το κάψιμο δύο βιβλιοπωλείων - βιβλιοπωλείων ολόκληρων, όχι βιβλίων! (ΠΕΛΑΣΓΟΣ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ).


Σχετικοί συνδέσμοι

Γιάννης Γιαννάκενας:Οι εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ ξεκίνησαν "με μία μόνο έννοια, να είμαστε χρήσιμοι στον ελληνισμό"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την Αριστερά η δημοκρατία είναι καλή μόνο εφόσον συμφωνεί μαζί της.

vetdino είπε...

Εγώ νομίζω πως αν ήταν ο Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΣΥΝ, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και θεωρώ απείρως σοβαρότερο από Αλαβάνους, Τσίπρες, Σταμουληδες και λοιπούς φαιοκόκκινους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδίκαζε ανοιχτά τους κουκουλοφόρους και τη δράση τους και φυσικά δε θα προσέφερε πολτική στέγη και κάληψη στις αλητείες του "αριστερού" νεοταξικού φασισταριού!! Από τη στιγμή ανώτατα κοματικά στελέχη τρέχουν στα δικαστήρια μάρτυρες υπεράσπισης αναρχικών ταραξιών, εισβάλουν σε αστυνομικά τμήματα ή μεγαλώνουν παιδιά ληστές-τρομοκράτες-αναρχικούς (είπαμε οικογενειακή ευθύνη έχει μόνο ο Πλεύρης!!)... Τι περιμένεις;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω και τον Κωνσταντόπουλο τον έχουμε υπερτιμήσει. Έχω ακόμη μια φωτογραφία που πήγαινε μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επισκεφτεί στον Κορυδαλλό κάτι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, κάπου το 1992. Όπως θυμάμαι ότι ενώ ήταν λάβρος εναντίον κάθε τί που αφορά θρησκεία και εκκλησία, πήγε και παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο 2η φορά, επειδή τον καιρό εκείνο συζητιώταν το όνομά του ως υποψηφίου από την ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτοί στον ΣΥΝ ήταν πάντα καιροσκόποι, άλλωστε...
Μάρκος

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν αρχηγός ο Φώτης Κουβέλης φίλε Vetdino, θα υπήρχε σίγουρα ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, διότι είναι άνθρωπος με ποιότητα και πολιτικό πολιτισμό. Γι' αυτό άλλωστε έχασε και τις εσωκομματικές εκλογές!!!

Γιατί περιμένεις να καταδικάσουν, όταν χαίρονται γι' αυτό που έγινε. Θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό, από την στιγμή που όλοι ξέρουμε από που προέρχονται αυτά τα καθίκια των Εξαρχείων. Ο Άδωνις πρώτος απ' όλους θα καταδίκαζε τέτοια ενέργεια σε δικά του βιβλιοπωλεία και γραφεία και πρώτος θα πήγαινε για συμπαράσταση. Είναι θέμα νοοτροπίας, παιδείας και κουλτούρας.

Έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, πάντα έτσι ήταν και αν το συζητήσεις με Αριστερούς, θα σου πούνε "μην τον λυπάστε, τα έχει κανονίσει με τις ασφαλιστικές". Μέχρι εκεί πάε το μυαλό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι οι Σταμουληδες ;

vetdino είπε...

Στρατούλης μου ξέφυγε σόρρυ

Vasilis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

παρακαλούμε όχι μπινελίκια!!