Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Τι έχει να πει τώρα ο κύριος Αλαβάνος για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου "Μακεδονίας" Στεφάνου;

Όταν πριν μερικούς μήνες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μίλησε για ιστορικά Ελληνικά εδάφη στην ΠΓΔΜ, αναφερόμενος στην Ελληνική ιστορία της περιοχής του Μοναστηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κύριος Αλαβάνος έσπευσε να τις χαρακτηρίσει ως «Την πλέον ακραία στάση που έχει εκφραστεί ποτέ από παράγοντα και των δύο χώρων».

Μόλις προχθές, ο Αρχιεπίσκοπος "Μακεδονίας" Στέφανος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βατικανό για τον εορτασμό των Αποστόλων των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου, έκανε την ακόλουθη ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση:
«Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».

Για να δούμε, θα δείξει ο κύριος Αλαβάνος αντίστοιχη ευαισθησία όταν κάποιοι γείτονες δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο διεκδικόντας, χωρίς ντροπή, τη μισή και πλέον Βόρεια Ελλάδα; Μήπως ο κύριος Αλαβάνος και οι σύντροφοί του στις διάφορες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν πρόβλημα μόνο με "ακραίες" Ελληνικές στάσεις και κωφεύουν όταν οι προκλήσεις έρχονται απ'έξω;

Όταν εμείς είχαμε μιλήσει για το Σλαβο"μακεδονικό" αλυτρωτισμό, κάποιοι φίλοι του ΣΥΝ μας χαρακτήριζαν "γραφικούς". Τι έχουν να πούν τώρα;

Ένα ακόμα κλικ εδώ για να δείτε τι πάει να πει πραγματικός εθνικισμός και μίσος για το γείτονα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν αλλάξεις τα τοπωνύμια, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ομιλία του Ανθίμου

Cacofonix είπε...

Ναι; Και; Ολοκλήρωσε ην σκέψη σου...

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε φίλε ανώνυμε;; Πες μου σε παρακαλώ πότε βγήκε ο Άνθιμος ή ο Χ Άνθιμος να μιλήσει για αλύτρωτες πατρίδες;;; Ο Χριστόδουλος είχε πει για αλησμόνητες πατρίδες και πέσατε σαν τα κοράκια να τον φάτε!!

Πες μου πότε βγήκαν Έλληνες να διαδηλώσουν με Χάρτες της Μεγάλης Ελλάδας; Πότε διεκδικήσαμε επίσημα ή ανεπίσημα έστω και σπιθαμή εδάφους της ΠΓΔΜ;; Θα μας τρελάνεις ρε;;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ViwiGxoJAzI&eurl=http://www.bulgarmak.org/vardarska.htm

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το νέο... χε χε, αυτός ο Bulgarmak είναι ο γνωστός επώνυμος πρώην Βουλγαρομακεδόνας, νυν Σλάβομακεδόνας, κάτοικος Έδεσσας, κύριος Νίκος Στοΐδης... Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο http://taxalia.blogspot.com/

vetdino είπε...

Φίλε, οι δηλώσεις του Άνθιμου ήταν ατυχείς, αν όχι αστείες.... Μάλιστα, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τις δηλώσεις του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε συνέντευξή του να δώσει διευκρινίσεις. Όμως στην ΠΓΔ"Μ", οι δηλώσεις περί Σλαβομακεδονικής Σολουν (Θεσσαλονίκης) και το όνειρο της "Μεγάλης Μακεδονίας", όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλα αποτελούν το κυρίαρχο πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα... Τεράστια η διαφορά λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση της ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ήταν άμεση. Έκανε λόγο για «παρωχημένο και ανιστόρητο αλυτρωτισμό», τον οποίο χαρακτηρίζει «επικίνδυνο για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων».

«Τα όσα άκρως προκλητικά και απολύτως απαράδεκτα ειπώθηκαν σήμερα παρουσία του Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας επιβεβαιώνουν:

Πρώτον, την ορθότητα της ελληνικής επιχειρηματολογίας, στάσης και πολιτικής, που επιμένει στην ανάγκη λύσης του προβλήματος της ονομασίας

Δεύτερον, ότι για όσο παραμένει άλυτο το πρόβλημα αυτό θα γίνεται εργαλείο και όχημα ενός παρωχημένου και ανιστόρητου αλυτρωτισμού επικίνδυνου για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων

Τρίτον, ότι η γειτονική χώρα για όσο χρόνο παραμένει δέσμια λογικών αλυτρωτισμού του παρελθόντος δεν μπορεί να προσβλέπει σε Ευρωπαϊκό και Ευρωατλαντικό μέλλον.

Τέλος επιβεβαιώνεται η ορθότητα των αποφάσεων του ΝΑΤΟ στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι. Το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κάποιος είναι η άμεση καταδίκη από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων των όσων απαράδεκτων ειπώθηκαν σήμερα».

Από http://www.cosmo.gr/Politics/Italy/199916.html?page=2

Cacofonix είπε...

Ανώνυμε της 27 Μάϊου 2008 10:12 μμ
Έχεις διαγραφεί για το χαρακτηρισμό του κ Αλαβάνου... Ξαναγράψτο χωρίς τον χαρακτηρισμό...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πας να κάνεις κανένα μπάνιο ρε κακοφωνιξ?
Μου έσβησες ολο το σχόλιο για τον χαρακτηρισμό?
Λίγο νιονιό δεν είχες να το ξαναδημοσιεύσεις βάζοντας αστεράκια στο χαρακτηρισμό?
Κατηγορείτε το Σύριζα, αλλά στα "χαρίσματα" είστε ίδιοι και χειρότεροι μου φαίνεται.

Επαναλαμβάνω το σχόλιο (Κακοφωνίξ πρόσεξε καλά πως θα μπούνε τα αστεράκια γιατί με την πρώτη μπορεί να μη το καταλάβεις):

Είχα πει στον vetdino ότι το θέμα δεν είναι τι θα πει ο **τουυυτ*** o Αλαβάνος (αυτός τέτοιος είναι τέτοια λέει) για τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου "Μακεδονίας".
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ! Εκεί βασίζετε ο Έλληνας.
Πρωθυπουργό τον έχουμε και περιμένουμε ανάλογη απάντηση. Όχι να κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της Νατάσας με το σουβλάκι στο χέρι.
Συμφωνείς Vetdino?

vetdino είπε...

Κοίτα να δεις ανώνυμε, την άποψή μου για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα με τα Σκόπια τη διατυπώνω αναλυτικά στο ιστολόγιό μου. Μπορείς να διαβάσεις εκεί τι λέω για τον Καραμανλή, το Βέτο του Βουκουρεστίου και άλλα. Ήδη από το Μάρτιο είχα μιλήσει για έλλειψη αποφασιστικότητας και αποτυχία της Ελληνικής εξωτεριής πολιτικής. Βέβαια μία πιό δυναμιή πολιτική προύποθέτει και ένα αραγές εσωτερικό μέτωπο, κι εδώ διακρίνει κανείς το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που με κάθε ευκαιρία καταγγέλει την Ελλάδα, τις "ακραίες" Ελληνικές θέσεις και τον Ελληνικό εθνικισμό (τον ανύπαρκτο εθνικισμό κατά τη γνώμη μου)... Θέμα αυτού του ιστολογίου είναι και η άσκηση εξωτερικής πολιτικής απο το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις ανακοινώσεις του ΣΥΝ και των λοιπών συνιστωσών, τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, τις κοινές διαδηλώσεις με τους "Μακεδόνες" κτλ...