Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Η αγάπη σκοτώνει

Αλέκος Αλαβάνος: Ανεφάρμοστος ο νόμος - πλαίσιο
«Προειδοποιούμε ότι είναι ανεφάρμοστος ο νόμος - πλαίσιο», υπογράμμισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό.

«Δεχθήκαμε συκοφαντικές επιθέσεις του πρωθυπουργού κατά του ΣΥΝ. Έχουμε διαφορές και η σημαντικότερη είναι ότι εμείς αγαπάμε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Θέλουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αγωνιστήκαμε για αυτό. Θέλουμε να ανθίσει», τόνισε μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θεωρεί το Πανεπιστήμιο εμπόριο και προσωπικά τον πρωθυπουργό με αφορμή όσα καταλόγισε στον ΣΥΝ.

«Θέλετε να ανοίξετε το χώρο στα ιδιωτικά κεφάλαια εγχώρια και ξένα που περιμένουν. Σε μια στιγμή που το Πανεπιστήμιο έβγαινε νικηφόρο σας καταγγέλλω ότι πρωταγωνιστήσατε σε μια προσπάθεια προβοκάτσιας ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο», συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Αλαβάνος.
Για την τελευταία παράγραφο θυμίζουμε απλά τι υπέγραφε στα 2001:

Για να μην διαβάζετε όλο το κατεβατό (μπορείτε να το βρείτε εδώ) θα σας μεταφέρω εδώ τα κυριότερα σημεία του ψηφίσματος το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή στην συνεδρίαση της 23ης Μαϊου 2002 όπου παρών ήταν φυσικά και ο Αλέκος (για να μην χάσει και την αποζημίωση των συνεδριάσεων της Επιτροπής).

1. «5. πιστεύει ότι πρέπει να επιταχυνθεί και να ενδυναμωθεί η διαδικασία της Μπολόνια»

2. «7. πιστεύει ότι πρέπει να προωθηθεί μια παιδεία ποιότητας και μέγιστης προσπάθειας μέσω μιας εξωτερικής, διαφανούς και προσπελάσιμης στους πολίτες αξιολόγησης που θα τους επέτρεπε να λαμβάνουν αποφάσεις και συνιστά στην Επιτροπή, κατά την αξιολόγηση της ποιότητας των διαφόρων εθνικών πανεπιστημιακών συστημάτων,...»

3. «17. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να εξετάσουν μια εταιρική σχέση με τις δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τις τοπικές αρχές προκειμένου να βελτιωθεί η χρηματοδότηση των σπουδών διδακτορικού ή μεταδιδακτορικού επιπέδου»

4. «23. πιστεύει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.»

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο ψηφίσματος ο Αλέκος πιστεύει ότι:

...«ο μαζικός χαρακτήρας της ανωτάτης εκπαίδευσης...οδήγησε στη μείωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας»!!! δηλαδή ο μεγάλος αριθμός φοιτητών έριξε την ποιότητα!!

...«η εξαιρετική αύξηση των φοιτητών, οδήγησε σε έλλειψη μέσων και σε περιορισμό των πόρων που προορίζονται για την έρευνα»

...«οι αντιρρήσεις για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών και ο μικρός ενθουσιασμός με τον οποίο έγιναν δεκτά τα συστήματα εξωτερικής και διαφανούς αξιολόγησης καθυστέρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία της Μπολόνια.»

...«πρέπει να υποστηριχθεί με σθένος η διαδικασία της Μπολόνια»... δώστα όλα Αλέκο!!!

Τελειώνοντας ο Αλέκος μας ξαναθυμίζει για να μην το ξεχάσουμε ότι...

«πρέπει να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αυτά μπόρεσαν να συνυπάρξουν κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ευρωπαϊκού διδακτικού συστήματος και, σήμερα, μπορούν να θεωρηθούν αλληλοσυμπληρούμενα, δεδομένου ότι η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να προσεγγίσει τομείς που δεν είναι πάντοτε προσπελάσιμοι στα δημόσια πανεπιστήμια»

Τα συμπεράσματα δικά σας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως να ανθίσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο κύριε Αλαβάνε, όταν τα δικά σας παιδιά με καταλήψεις και άλλες ασχημίες το απαξιώνουν;