Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Οι... αριστεροί ακραίοι εθνικιστές

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από Το Μαύρο Πρόβατο (F.Y.R. The Black Sheep) για την "πετυχημένη" εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΝ και λοιπόν "δημοκρατικών δυνάμεων" υπέρ το αυτοπροσδιορισμού των "Μακεδόνων" πριν από μερικές μέρες στα Σκόπια...

Να αναγνωριστεί η ...“μακεδονική μειονότητα” ζήτησαν (μεταξύ των άλλων) οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικώς τα μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού, αρκετών εκ των ...συνιστωσών αυτού, καθώς και αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων από Ελλάδα και ΠΓΔΜ προχώρησαν στην προαναγγελθείσα διαδήλωση-πορεία στο κέντρο των Σκοπίων με σύνθημα «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ»..

Οι Έλληνες συμμετέχοντες (που δεν ξεπερνούσαν τον αριθμό των 60 ατόμων) υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονία»(!),το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού, υποστήριξαν επίσης την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ' την ΠΓΔΜ, την αναγνώριση ...μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα κλπ. (Για την Σκοπιανή μύτη της Κλεοπάτρας δεν συζήτησαν πάντως)

Η συνάντηση ξεκίνησε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας (φωτό 1) της Φυρομ όπου συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις οι 2 πλευρές..

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους με σκοπό να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας που- παρεμπιπτόντως.. -ονομάζεται και αυτή «Μακεδονία» (Ω, τι σύμπτωση)...

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, γιατί την ίδια ώρα στη συγκεκριμένη πλατεία είχε διοργανωθεί συναυλία του ποπ συγκροτήματος Sugar Babes, και έτσι η πορεία κατέληξε σε παρακείμενο πάρκο (φωτό 2), όπου οι έλληνες προοδευτικοί και οι «μακεδόνες» εθνικιστές διαδήλωσαν υπέρ της «Μακεδονίας» και επίσης οι έλληνες «αντιεθνικιστές» συμπαραστάθηκαν στο δικαίωμα των Σκοπιανών να έχουν εθνικό αυτοπροσδιορισμό. Πως γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή αντιεθνικιστές να είναι υπέρ ΕΘΝΙΚΟΥ προσδιορισμού, μόνο αυτοί το ξέρουν (και ο Σόρος φυσικά...)

Ακούστηκαν βέβαια και απόψεις ΚΑΤΑ του άκρατου εθνικισμού που υπάρχει στα Σκόπια, αλλά στα πλαίσια της πολιτικής και όχι της ουσίας. Δηλαδή το να λέγονται «Μακεδόνες» δεν το θεωρούν εθνικισμό...

Κατ' αρχάς, να τους χαίρονται αυτούς τους «προοδευτικούς» πολίτες οι κ.κ. Τσίπρας και Αλαβάνος. Και βέβαια αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, αν οι απόψεις αυτές εκφράζουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχουμε βαρεθεί να ξεσηκώνεται το σύμπαν όταν π.χ. ο ξάδελφος του μπατζανάκη της καθαρίστριας στο σπίτι του ανιψιού της γραμματέως του χι δεξιού, είχε σχέση με μία κοπέλα που ο θείος της ήταν στην ΕΠΕΝ (ιδού τα αυγά του φιδιού, οι ναζιστές κλπ.) και τώρα να μη μιλάει κανένας...

Εδώ έχουμε επίσημα στελέχη και συνιστώσες ενός κόμματος που βγαίνουν φόρα παρτίδα και υποστηρίζουν ακραίες εθνικιστικές απόψεις (από την άλλη μεριά των συνόρων βέβαια, γιατί εδώ φοράμε το προοδευτικό μας προσωπείο). Γιατί δεν έχουμε ανάλογο θόρυβο;

Αν δεν ήταν το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ διαδύκτιο, η είδηση θα πέρναγε όπως της ήθελαν οι διάφοροι Νεοταξίτες και τα φερέφωνα τους. Αν δείτε π.χ. πως την πέρασαν ΟΛΑ τα «έγκυρα» ΜΜΕ της Ελλάδας θα καταλάβετε τι εννοώ. Το ίδιο ρεπορτάζ, ακριβής αντιγραφή, σε «Καθημερινή», «Έθνος» κλπ. Διαβάστε πως ήθελαν να περάσουν την είδηση:

«Με σύνθημα «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ», μέλη αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, οργάνωσαν σήμερα δημόσια συζήτηση στα Σκόπια και κατόπιν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή και την εκκρεμότητα της ονομασίας, αναπτύσσεται ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές των συνόρων και παράλληλα η εξάρτηση από το ΝΑΤΟ.
Πρόσθεσαν ότι στις δύο χώρες υπάρχουν και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, κινήματα και οργανώσεις που πιστεύουν ότι οι λύσεις στα προβλήματα της περιοχής δεν μπορούν να προωθηθούν με αποκλεισμούς, εθνικιστικά συλλαλητήρια και μισαλλοδοξία, παρά μόνον με την ανάπτυξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών των χωρών των Βαλκανίων.
Μέλη των οργανώσεων αυτών από την Ελλάδα, υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία που επέλεξαν οι πολίτες της χώρας αυτής, καθώς και το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού.
Μέλη των οργανώσεων από τα Σκόπια, καταδίκασαν, όπως ανέφεραν, εκδηλώσεις αλυτρωτικού περιεχομένου που αναπτύσσονται τελευταία στην ΠΓΔΜ και επεσήμαναν ότι, με πρόσχημα την εκκρεμότητα της ονομασίας, επιχειρείται από ορισμένα πολιτικά κέντρα η ενίσχυση της εθνικιστικής ιδεολογίας στο εσωτερικό της χώρας. Από την Ελλάδα, στη συζήτηση και την πορεία που έγινε στα Σκόπια, συμμετείχαν εκπρόσωποι της «Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας» (στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, κα).
Από την ΠΓΔΜ συμμετείχαν η οργάνωση «Δράση για την Ειρήνη», η πρωτοβουλία πολιτών «Δεν πίνουμε Πετρέλαιο» και η κίνηση «Ενάντια στο ΝΑΤΟ».

Προσέξτε διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και του «έγκυρου» ρεπορτάζ. Καμία αναφορά στις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ απόψεις περί «Μακεδονικής γλώσσας» «μακεδονικού έθνους» «μακεδονικής μειονότητας» κλπ. που ακούστηκαν στη συγκέντρωση αυτή και ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ από τους ...Έλληνες προοδευτικούς ταγούς.

Επίσης (πολύ έξυπνα) γίνεται αναφορά σε «Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία», έτσι αόριστα. Καμία αναφορά στη Νεολαία Συνασπισμού που επίσης συμμετείχε. Δηλαδή αν αύριο η Νεολαία ΚΚΕ, ή ΛΑΟΣ συμμετέχει σε ένα διεθνές φόρουμ δεν θα το γράψουμε; Γιατί αποκρύπτουμε ότι η Νεολαία Συνασπισμού ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ και άρα ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ τις ακραίες εθνικιστικές απόψεις των «Μακεδόνων»; Μήπως γιατί μετά δεν θα μας δένει το γλυκό με τις δημοσκοπήσεις;

Όλα αυτά μου φαίνονται πολύ περίεργα, αγαπητοί φίλοι. Αν ο ΣΥΝ και οι συνιστώσες του έχουν δίκαιο, γιατί δεν βγαίνουν ανοιχτά να το υποστηρίξουν; Γιατί τόσο παραμύθι, τόση παραπληροφόρηση, τόσο παρασκήνιο; Γιατί δεν λένε ευθέως «Ναι είμαστε υπέρ της Νέας Τάξης, υπέρ του νέου σχεδιασμού συνόρων στα Βαλκάνια και όλοι εσείς είστε λάθος». Απλά και ξάστερα. Γιατί πάνε να το περάσουν διά της πλαγίας; Γιατί εφευρίσκουν διάφορους τρόπους με βιβλία, παραποιήσεις ιστορίας, για να μας πείσουν ότι ...είμαστε ελέφαντες; Γιατί όλα αυτά να θυμίζουν θεωρίες συνομωσίας και διεθνών κέντρων; Γιατί άραγε, αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής...

5 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Σε λίγο θα ντρέπονται γι' αυτά... Βέβαια έχουν τη συγκάλυψη των ΜΜΕ που δεν "κάλυψαν" αυτή τη συγκέντρωση για να μάθει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός τι ρόλο βαράνε...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Cacofonix είπε...

Επειδή το βρισίδι δεν είναι επιχείρημα, το Post σβήνεται. Πες αυτό που θες να πεις ήρεμα...

Ανώνυμος είπε...

ρε ειναι απιστευτοι..ενθαρρυνουν την ιστορικη καπηλεια και τους ανιστορητους αλυτρωτισμους των γειτονων χωρις αιδω.αντιεθνικιστες μονο για τους ελληνες ειναι αποκλειστικα!

μια χουφτα αριστεριστες κουμανταρουν ολη την χωρα!ποτε θα εκφραστει επιτελους η πλειοψηφια σε αυτον τον ντοπο?τι θα γινει με τους δειλους πολιτικους μας?τι φοβουνται γμτ!

καλα ρε αναρχοαριστεροι...αντε να παραβλεψω τις υστεριες για μεγαλη monkeydonia και για τον ολο δικο τους κυριλλο και μεγαλεξανδρο που διδασκονται σε σχολεια και σχολες και αποτελει την κυριαρχη πολιτικη γραμμη της πρωτογονης γειτονικης κοινωνιας .ο αυτοπροσδιορισμος των ελληνων της μακεδονιας δηλαδη δεν ειναι για σας ζητημα?μονο ο αυτοπροσδιορισμος των κλεπταπατεωνων σκοπιανων υπαρχει που διεκδικουν το ονομα σε αποκλειστικοτητα στην διεθνη διπλωματια και τους οργανισμους?
οταν θα τρεχουμε εξω στα διεθνη φορα(ισως καισ το εμποριο!) και θα μας λενε "το μακεδονια ειναι ρεζερβε"!ολα καλα θα ειναι?

το λοιπον οι βουλγαροσκοπιανοι αλλαξαν σημαια(ειχαν το αστρο της βεργιναςν οι φιλοι μας γειτονες!)
ας αλλαξουν και ονομα...το εκανε η σερβια ποσες φορες τα τελευταια χρονια και η τσεχια..να αλαλξουν και αυτοι αλλιως γιοκο τσοκο θα μπουν στην ενωση και το νατο.

δεν θα συμφωνησουμε και με τον αυτευνουχισμο μας!
επειδη το θελουν ενα ματσο ημετεροι κολημενοι

Kostas (a.k.a. Black Sheep) είπε...

Το άρθρο δημοσιεύεται και έντυπα. Αύριο Σάββατο 31 Μαϊου στην Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ".

Υπάρχει σε pdf αρχείο για όσους θέλουν να το δουν τυπωμένο (μαζί με κάποια άλλα σχετικά)
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το site της εφημερίδας είναι www.epikaira.wordpress.com