Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Βύσμα ξεφτίλα

Αναδημοσιεύουμε από το Olympia.gr για τα "βύσματα" στο στρατό και το νέο ήθος που φέρνει στην πολιτική ο πρόεδρος Alexis...

Είναι πράγματι στενάχωρο να βλέπεις τα όνειρα και τις προσδοκίες σου να γκρεμίζονται, έστω και αν αυτό είναι σύνηθες στη σημερινή ανθρωποφάγο κοινωνία. Αλλά με τον Αλέξη στεναχωρήθηκα πραγματικά. Νόμιζα βλέπεις πως η αριστερά ήταν η τελευταία ευκαιρία αυτού του τόπου για κοινωνική δικαιοσύνη. Προφανώς παρασύρθηκα από τη νέα κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, σύντομα όμως έγινε φανερό πως αυτό το ΣΑΠΙΟ πολιτικό σύστημα αναπαράγει σάπιους καρπούς. Έτσι λοιπόν, η κοινωνική, συναδελφική αλληλεγγύη, πάει περίπατο και με τη βούλα πλέον. Ο Αλέξης έβαλε την ταφόπλακα. Ο καθένας για την πάρτη του και οι άλλοι να πνιγούνε. Μάλλον γι’ αυτό χρειάζεται και το χασίσι το βράδυ, για να κοιμόμαστε βαριά. Να μη βγαίνουν οι τύψεις στην επιφάνεια. Για το παιδάκι του χωριού που κάνει τη σκοπιά μου.

Δεν είναι όμως έτσι. Στη Θήβα, από τα ποιό σκληρά στρατόπεδα λόγω υπηρεσιών και όγκου, όχι πολλά χρόνια πριν, είχαμε τον Τάκη. Ο Τάκης λοιπόν μας έπεισε να μην παίρνουμε βυσματικά άδειες για να μη χώνουμε αυτούς που δε μπορούσαν. Και τα κατάφερε. 1ο, 2ο ΣΚ, στο τέλος όλοι μέσα. Παρέα, αλληλεγγύη, ομορφιά και κεφάλι ψηλά. Δεσμοί αίματος που βαστάν εως σήμερα. Και ο Τάκης δεν ήταν κανένας στην απ’ έξω. Από πάμπλουτη οικογένεια, ανηψιός υπουργού. Κ όμως το σκυλί, ένα ΣΚ μόνο έξω. Πρώτος το καλό παράδειγμα γιαυτό και έπεισε. Και δίδαξε πως αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, πρέπει πρώτοι εμείς να το πιστέψουμε και να το κάνουμε πράξη. Αλλιώς, κανένας Τσίπρας, καμμιά “ιδεολογία”. Στις τουαλέτες του στρατοπέδου κάποιος είχε γράψει “Βύσμα η μαμά σου κάνει Πίπες, άρα είσαι Πουτάνας Γιός”. Όταν φύγαμε, όλες οι πόρτες έγραφαν “Βύσμα ξεφτίλα”.

Ανδρέας Π. ΣΠΑΠ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά μιλάμε για αρθράρα. Αν το διαβάσει ο alexis πρέπει τουλάχιστον να παραιτηθεί!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απλά γαμάτο. Σταματήστε τον Πίπα.

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε και σβύστηκαν τα υπόλοιπα σχόλια;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο που τον στηρίζει το κολωνάκι. Εμείς να είμαστε καλά και οι υπόλοιποι να πα να... Η νέα αντίληψη της Αριστεράς!

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε 11:19 πμ μάλλον έμπλεξες τις αναρτήσεις δε διαγράφηκε κανένα σχόλιο!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Τσίπρας έβαλε βύσμα κάτι που κάνει η απόλυτη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ.
Απο εκεί και πέρα,αν και "εθνομηδενιστής",ο Τσίπρας πήγε στρατό και είχε το θάρρος και το παραδέκτηκε.
Αλλοί το παίζαν υπερ-πατριωτες,πολέμιοι των θολοκουλτουριαρέων και πήγαν στρατό 45 μέρες στα 40 χρόνια τους.
συριζαιος

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:

- Για την Ευρώπη,

- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);

- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).

- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.

- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε "Να ένας άξιος πολιτικός!" Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!