Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Αν το έχεις μέσα σου...δεν κρύβεται με τίποτα...Οι πρώτοι μετά τους Αμερικάνους που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ήταν οι "Έλληνες" της...Αυγής


Το δημοσιεύμα είναι απο την εφημερίδα Αυγή το Νοέμβριο του 2004. Μας λέει ορθά-κοφτά "πάρτε το απόφαση: τα Σκόπια είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας! " Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οτι το άρθρο είναι αμέσως μετά την αναγνώριση των Σκοπίων απο τον Μπούς. Η εφημερίδα σπεύδει αμέσως με πρωτοφανή δουλοπρέπεια να υπερασπιστεί την απόφαση των Η.Π.Α. Τα σχόλια δικά σας...

10 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Το πιο γελοίο είναι το επιχείρημα νούμερο 4! Οι αντιεθνικιστές δίνουν εθνικότητα στα γκολ!!! (Ψαριανός speaking)

Καρχιμοπαθής είπε...

H Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά (AKOA) είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως δηλώνει και στην αρχική της σελίδα).

Σε άρθρο της "Οι θέσεις της ΑΚΟΑ για το Μακεδονικό" (21/11/2007), "υποστηρίζει ότι μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στη βάση ενός γεωγραφικού προσδιορισμού του συνταγματικού ονόματος της FYROM", χωρίς να παραλείψει την επεξήγηση του FYROM, "δηλαδή της δημοκρατίας της Μακεδονίας", μη τυχόν και δεν κατάλαβαν τι σημαίνει οι σύντροφοι τους.
Και συνεχίζει: "Η συνοδεία όμως αυτής της πρότασης με απειλές για χρήση βέτο δεν είναι συμβατή ούτε με την αρχή του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού, ούτε με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, την ενδιάμεση".

Δηλαδή η ΑΚΟΑ συμπλέει στην ουσία με τους Αμερικανούς και τα Σκόπια.

Λέτε ρε παιδιά οι "ΣΥΡΙΖΑ" των Σκοπίων να είναι το ίδιο φιλέλληνες και να στηρίζουν τις θέσεις μας, όσο φιλοσκοπιανοί είναι οι δικοί μας;;;

Ανώνυμος είπε...

Kαι γιατί είναι "φιλέλληνας" όποιος υποστηρίζει τις θέσεις σας;
Ο Ελεφάντης, που υποστηρίζει -πολύ σωστά- ότι τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, είναι και αυτός Έλληνας. Άρα, αν ένας Μακεδόνας υποστηρίζει την αντίθετη θέση από εκείνη του Ελεφάντη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φίλος "των Ελλήνων" έτσι γενικά, αλλά ότι συμφωνεί με ΚΑΠΟΙΟΥΣ Έλληνες και διαφωνεί με κάποιους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Aυτοί που δίνουν εθνικότητα στα γκολ δεν είναι οι αντιεθνικιστές, αλλά οι εθνικιστές. Διότι το γελοίο είναι να αποκαλείς τον Σαβέβσκι "Σκοπιανό" και όχι να τον αποκαλείς με το όνομά του, δηλαδή Μακεδόνα.

Cacofonix είπε...

Τελευταίε ανώνυμε διάβασε καλά το επιχείρημα νο 4. Δεν λέει αυτά που λες εσύ...

Πολυπέρχων είπε...

Έχει ζητηθεί από τους πάντες εδώ να αφήνουν ένα έστω σταθερό διαδυκτιακό ψευδώνυμο...τα συνηθισμένα 2-3 πρόσωπα που μας έχουν "αναλάβει", μετά από μερικά σχόλια πάλι άρχισαν την ίδια πρακτική, ίσως διότι έτσι επιτάσσουν τα δασκαλέματα προπαγάνδας που έχουν κάνει,καθώς έτσι ο περιστασιακός και "άσχετος" επισκέπτης δεν καταλαβαίνει πως ουσιαστικά έχουμε 2-3 συστηματικούς που πετούν μερικές μπαρούφες έτσι ,"αντίδραση για την αντίδραση", μη τυχόν και κλέψετε τις εντυπώσεις από κάποιον ελλιπώς ενημερωμένο πάνω στα θέματα που παρουσιάζουμε.Κατανοοώ πως μετά θα αρχίσετε να απαντάτε με πολλαπλά ψευδώνυμα (έχουμε πάει κι εμείς στο "σχολείο", μην ...ανυσηχείτε), εντούτοις το προτιμώ αυτό.Και για να γίνει, ζητώ από όλους (και απο τον κακοφωνιξ εν προκειμένω) να μην απαντούν σε ανώνυμα μυνήματα.

Υ.Γ. Κι όπως φυσικά ξέρετε, παρά τα όσα προσπαθούν κάποιοι να διαδώσουν, η σελίδα δεν έχει κεντρικό καθοδηγητή,άλλωστε γ'αυτό και η ανάγκη ενός τέτοιου σχολίου. Αυτά τα αφήνουμε σε άλλους (ξέρετε, σ'αυτούς που λένε όσους διαφωνούν μ'αυτούς "φασίστες").

Ανώνυμος είπε...

Το επιχείρημα νο 4, αγαπητέ κακοφονίξ, λέει ότι είναι υποκρισία των Ελλήνων (εν προκειμένω των οπαδών της ΑΕΚ) να δέχονται τις υπηρεσίες του Σαβέβσκι και να επωφελούνται από τις υπηρεσίες του, αλλά να μην του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως αυτός κρίνει δίκαιο. Δηλαδή λέει ότι οι Έλληνες, με το να αποκαλούν "Σκοπιανό" τον Σαβέβσκι, ακολουθούν μια τακτική του τύπου "τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου".

Εγώ βρίσκω το επιχείρημα αυτό απολύτως ορθό. Εσύ μπορεί όχι, αλλά πάντως δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί γελοίο.

Ο ανώνυμος του προηγούμενου σχολίου

Cacofonix είπε...

Το σχόλιο 4 μπερδεύει την εθνικότητα ενός παίκτη με τα γκολ που βάζει επί πληρωμή. Κάνει δηλαδή αυτό που έκανε κι η χούντα: Μπερδεύει το ποδόσφαιρο με την πολιτική.
Λανθάνουσες καταστάσεις θα πει κάποιος. Είναι όμως λανθάνουσες ή φανερώνουν κρυφούς πόθους;

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο ανώνυμος στο τέταρτο σχόλιο

"Άρα, αν ένας Μακεδόνας υποστηρίζει την αντίθετη θέση από εκείνη του Ελεφάντη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φίλος "των Ελλήνων" έτσι γενικά, αλλά ότι συμφωνεί με ΚΑΠΟΙΟΥΣ Έλληνες και διαφωνεί με κάποιους άλλους."

Εγώ, ανώνυμέ μου, είμαι "Μακεδόνας" και "υποστηρίζω την αντίθετη θέση από εκείνη του Ελεφάντη". Αυτό, για σένα δηλαδη "δεν σημαίνει ότι είμαι "φίλος των Ελλήνων" έτσι γενικά"!!!

Μα εγώ, ανώνυμε, που είμαι "Μακεδόνας" δεν μπορώ να είμαι "φίλος των Ελλήνων" επειδή ακριβώς είμαι ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!

Αλλά εσύ, όταν λες "Μακεδόνας" δεν εννοείς απλώς τους κατοίκους της πΓΔΜ (καλώς ή κακώς, ο ΟΗΕ πΓΔΜ τους λέει, θέλεις δε θέλεις). Δεν κάνεις μόνο αυτό. Κάνεις και κάτι ακόμη, πολύ πιο σοβαρό!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ή ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ουσιαστικά και ΕΜΕΝΑ και εκατομύρια άλλους, από το να αυτο-χαρακτηριζόμαστε "Μακεδόνες".

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει και ο Συνασπισμός σήμερα! Όταν διαδηλώνει στα Σκόπια (στην πόλη, όχι στο κράτος) κατά της παραχώρησης του ονόματος!!!

Το κατάλαβες ή να τα ξαναπώ;

Τ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε (τελευταίε), κάνεις ένα λάθος. Θεωρείς ότι πράγματα που για την κοινή λογική είναι αυτονότητα, ότι το ίδιο συμβαίνει και στο μυαλό των Συνασπιστών. Γι' αυτούς, οι έννοιες πατρίδα, έθνος, ιστορία δεν υφίστανται ή τουλάχιστον δεν μπαίνουν με τίποτα πάνω από τον "άνθρωπο" και τα "δικαιώματά" του. Δεν τους νοιάζει καν το αν εσύ ενοχλείσαι που αυτοαποκολούνται Μακεδόνες. Δεν εξετάζουν όλα τα ιστορικά δεδομένα και γι' αυτούς αυτό που αποτελεί κύριο μέλημα είναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ. Οι άνθρωποι μιλάνε σε τελείως άλλη βάση και είναι ικανοί να θέλουν να σε πείσουν να μην αποκαλείσαι Μακεδόνας, διότι έτσι προσβάλεις αυτήν την κούκιδα κράτους στα Βόρεια σύνορά μας.

Δεν γίνεται να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν δυο Μακεδονίες και ότι δεν μπορούν να αποκαλούνται δυο άνθρωποι ως "Μακεδόνες" δίχως να προέρχονται από την ίδια χώρα και να έχουν κοινή ιστορία και πολιτισμό. Αν ακούσεις τα επιχειρήματά τους, μιλάνε για δικαίωμα αυτοχαρακτηρισμού, για μάχη κατά του άκρατου εθνικισμού, ότι θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διενέξεις για ένα θέμα που δεν είναι ικανό να χωρίζει τους λαούς, ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους πολίτες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και άλλα τέτοια παπατζιλίκια. Με λίγα λόγια, σου λέω ότι δεν τα καταλαβε ο έτερος Ανώνυμος και ότι θα χάσεις χρόνο να του τα ξαναπείς.