Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Αναδημοσιεύω ανακοίνωση που υπογράφει μεταξύ άλλων και η Νεολαία του Συνασπισμού. Τα σχόλια δικά σας...

ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Πολίτες από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, με αντιεθνικιστική και αντιμιλιταριστική συνείδηση, θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν συναινούμε στο θέατρο που παίχτηκε στις χώρες μας τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστή το ΝΑΤΟ, που αναδείχθηκε σε αντικείμενο υπερηφάνειας από τη μια πλευρά και αντικείμενο του πόθου από την άλλη. Αντίθετα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη μηχανή πολέμου της σύγχρονης ιστορίας, που διεξάγει στρατιωτικές επεμβάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, πλέον, σήμερα. Απαιτούμε τη διάλυση αυτού του πολεμικού οργανισμού, και παράλληλα την έξοδο της Ελλάδας από αυτόν και την μη είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε πολεμική μηχανή και κάθε στρατιωτική συνεργασία, επειδή διεκδικούμε έναν κόσμο ειρήνης. Θα συναντηθούμε σε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια, για να προετοιμάσουμε την ειρήνη, να καταγγείλουμε το μιλιταρισμό και να ενώνουμε τα χέρια μας για να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα στους λαούς μας.
Πιστεύουμε στον αυτοκαθορισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών και των δύο κρατών, στη φιλία των καθημερινών ανθρώπων των δύο λαών που δεν έχουν τίποτα να μοιράουν. Απορρίπτουμε την προγονολατρεία που δημιουργεί εθνικισμούς βασισμένους σε πολεμικά πρότυπα και φιγούρες που αναδείχθηκαν πριν δυόμισυ χιλιάδες χρόνια, και εμπνεόμαστε από άλλους προγόνους, που πριν επίσης δυόμιση χιλιάδες χρόνια αντιστάθηκαν στους τότε διαρκείς πολέμους, όπως μας δείχνει το έργο Αχαρνής του δραματουργού Αριστοφάνη.

Ζητούμε επίσης την αναγνώριση του εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είτε ονομάζονται Μακεδόνες, είτε Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι, Βόσνιοι (σσ: Έλληνες δεν υπάρχουν στην ΠΓΔΜ;), καθώς και την αναγνώριση των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Ζητούμε την αναγνώριση και την προστασία των γλωσσών των δύο χωρών, των επισήμων και των μειονοτικών, γιατί θεωρούμε ότι κάθε γλώσσα είναι ένας πολιτιστικός πλούτος και καμιά γλώσσα δεν μπορεί να καταστέλλεται για να ικανοποιούνται οι εθνικισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί.

Ζητούμε ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων, πολύ περισσότερο την άμεση ελευθερία επιστροφής των πολιτικών προσφύγων που θεωρούνται ή αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες ελληνικού γένους, και είναι πλέον λίγες χιλιάδες ηλικιωμένοι αγωνιστές και αγωνίστριες στον αγώνα εναντίον του ναζισμού, που «ανταμείφθηκαν» γι' αυτή τους τη συμμετοχή με την δια βίου απαγόρευση της επιστροφής τους στη χώρα όπου γεννήθηκαν και έζησαν. Όλοι οι άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες επέστρεψαν στην Ελλάδα, από το 1983, εκτός από αυτούς και αυτές.

Σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη συνεργασία των λαών των Βαλκανίων, και ιδιαίτερα των δύο λαών μας, με βάση αξίες που τις θεωρούμε σύγχρονες και ανάγκες που τις θεωρούμε επείγουσες.

Για την πολυεθνική κοινωνία και την ισότιμη αναγνώριση εθνοτικών, γλωσσικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών πλειοψηφιών και μειοψηφιών.
Για το δικαίωμα στη δουλειά για όλους και όλες, χωρίς εκμετάλλευση και αποικιοκρατικές συνθήκες εργασίας, για ισότητα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/μεταναστριών εργαζομένων.

Για την καταπολέμηση του τράφικινγκ, διακίνησης γυναικών και παιδιών με σκοπό την πορνεία, που έχει μεγάλες διαστάσεις στα Βαλκάνια.

Για την προστασία του περιβάλλοντος που κινδυνεύει και για τη μείωση των ρύπων που μετακινούνται χωρίς εθνότητα και χωρίς διαβατήριο, συμβάλλοντας στο βαθμό που τους «αντιστοιχεί» στην κλιματική αλλαγή.

Για την αποτροπή της δημιουργίας πυρηνικών εργοστασίων στα Βαλκάνια, που ξαναέρχονται στη «μόδα» για να «λύσουν» το ενεργειακό πρόβλημα δμιουργώντας τεράστιους κινδύνους.

Θα συναντηθούμε στα Σκόπια, στις 17 Μαιου 2008, σε δημόσια και ανοιχτή εκδήλωση, για να συνομιλήσουμε και να διαδηλώσουμε εναντίον των εθνικισμών, εναντίον της προγονολατρείας, εναντίον του μιλιταρισμού, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν:
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Πρώην μέλη της Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης
Νεολαία Συνασπισμού
ΟΚΔΕ(Σπάρτακος)
Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο
Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού

Από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας την εκδήλωση οργανώνουν οι αντιρρησίες συνείδησης, αντιπολεμικές και αντιμιλιταριστικές συλλογικότητες

Η αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα την Παρασκευή 16/5 στις 11 μ.μ. για Θεσσαλονίκη - Σκόπια και θα επιστρέψει στην Αθήνα την ίδια ώρα, Κυριακή 18/5.


Το κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Υμηττού, το Indymedia και άλλους ιστότοπους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ για την διαφήμιση και προώθηση της πρωτοβουλίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Vetdino, θα έπρεπε να υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ώστε να μας πει αν υιοθετεί αυτές τις απόψεις ή όχι. Αν ναι, τότε οφείλει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό και να κάνει ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ τις προθέσεις του για το θέμα και να αφήσει τα μισόλογα που μας εκσφενδονίσει τόσο καιρό. Μπράβο σας κύριοι του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που κάνετε ό,τι μπορείτε για να δικαιώνετε καθημερινά αυτά που σας καταλογίζουμε. Είστε ένα κόμμα μειοδοτικό, επικίνδυνο και άσχετο για τα εθνικά μας ζητήματα.

Cacofonix είπε...

Ανώνυμε
μάλλον ρόμπα γίνεστε. Κι όσο εμείς προωθούμε τις ... πρωτοβουλίες σας (αλήθεια είναι κι αυτόβουλες;) τόσο τα ποσοστά του τΣΥΡΙΖΑ θα πέφτουν ;-) .
Γι' αυτό κι εμείς θα συνεχίζουμε, όσο εσείς δίνετε τροφή. Κι όπως είδες δεν παραλείπουμε τίποτε....

Ανώνυμος είπε...

Αν και καποτε αγωνιστηκα (κακως απο οτι αποδειχτηκε) εναντιον της δικτατοριας, τωρα (το λεω και το ενοοω δυστυχως) ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΟΥΝΑ για να ξαναγινει μια στρατιωτικη δικτατορια.. τα τσογλανια αυτα , σπερματα προδοτων δυστυχως δικαιωνουν μετα 30ετια τον ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΟ-ΠΑΤΤΑΚΟ-ΜΑΚΑΡΕΖΟ.. και τους καθιστουν ως σωστα πραξαντες... αν ειναι να ξαναματα - αιματοκυλιστουμε παλι για να σωσουμε τον τοπο μας ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΜΕ την 'χουντα του 67' και την αποκαθιστουμε σαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1967..
ελεω τσυριζοτσογλανεων.. κοπριτων ,απλυτων ερυθροφασιστων..

κριμα..

Skinious είπε...

Αυτό το "Για την καταπολέμηση του τράφικινγκ, διακίνησης γυναικών και παιδιών με σκοπό την πορνεία, που έχει μεγάλες διαστάσεις στα Βαλκάνια." ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ και της ΕΤΕΠΕ του (δές εδώ http://skinious.blogspot.com/2008/03/blog-post_23.html)

Τους μάθαμε πια.

vetdino είπε...

Ανώνυμε 10:58, θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου, πολύ καλά έκανες και αγωνίστηκες κατά της χούντας και θα πρέπει να είσαι περήφανος γι'αυτό. Δυστυχώς τα τραγικά αποτελέσματα της δικτατορίας των συνταγματαρχών τα βλέπουμε ακόμα και σήμερα: πέρα από την Εθνική τραγωδία της Κύπρου, την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων, και την άνευ όρων ενοχοποίηση ολόκληρης της δημοκρατικής δεξιάς της Ελλάδας, η χούντα "πέτυχε" να αγιοποιήσει την Αριστερά, να δώσει στη συνείδηση του λαού συγχώρεση στα εγκλήματα μίας παράταξης που στις τάξεις της πέρα από πατριώτες και αγνούς αγωνιστές είχε πάντα και προδότες, και να αναδείξει την αριστερή διανόηση (ο Θεός να την κάνει) κυρίαρχη πολιτική ιδολογία για πάνω από 30 χρόνια... αυτά ήταν τα "κατορθώματα" της χούντας...

vetdino είπε...

Skinious, αυτά τα πέρί τράφικινγκ γυναικών κτλ είναι ευχολόγια και γενικότητες (κάθε λογικός άνθρωπος θέλει την εξάληψη της παρανομίας)... όταν όμως, τα λέει ο Δημητράς που με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει τη "χώρα"-επίκεντρο της μαφίας των Βαλκανίων νομίζω πως απλώς επιβεβαιώνει τη φήμη του, ως ο πλέον φανερός-μυστικός πράκτορας (όλοι ξέρουμε ποιών) στην Ελλάδα!!

Ανώνυμος είπε...

Από πού κι ως πού, διαβάζοντας μια τέτοια πρωτοβουλία, εσείς φαντάζεστε ότι μπορεί να οδηγήσει στο "να ξαναματα - αιματοκυλιστουμε";

Εγώ αντιθέτως διαβάζω το κείμενο και βλέπω ότι είναι μια προσπάθεια συνεννόησης, επικοινωνίας και από κοινού αντίθεσης στους εθνικισμούς, υπέρ της ειρήνης και κατά του ΝΑΤΟ.

Ποιος θα αιματοκυλιστεί με ποιον;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε αυτό το "κατά του ΝΑΤΟ" πάρτο σε παρακαλώ πίσω, αφού ότι πιστεύει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι για το Σκοπιανό πιστεύετε και Εσείς. Δεύτερον διάφορες συνιστώσες του ΣΥΝ Που στο άθροισμά τους κάνουνε όλον τον ΣΥΝ, λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι το ΝΑΤΟ αλλά οι κακοί εθνικιστές. Το αιματοκύλισμα θα έρθει επειδή το ΤΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μονομερώς τον εθνικισμό της μιας εθνοτικής ομάδας από τις άλλες (και το ΝΑΤΟ).

Ανώνυμος είπε...

Ένα αξιοπερίεργο και όχι σχολιασμένο, είναι ότι το συγκεκριμμένο δίκτυο οργανώσεων συνεδριάζει εβδομαδιαία (όπως δηλώνουν σε αφίσσες τους) στο....

ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!!

Κάτι περίεργες διασυνδέσεις!