Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Περιβάλλον και οικο - α - λογία

"Πρόσβαση στην μάθηση για όλους"

...
Ο Α. Αλαβάνος στο ΣΚΑΪ
Αναφορικά με το Περιβάλλον, ο κ. Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ μιας ήπιας ανάπτυξης και στροφής, όπως είπε, στο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης. Ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα τοξικό περιβάλλον προκειμένου να έχουμε θέσεις εργασίας.
Τι έλεγε όμως περίπου 2 χρόνια πριν:
16/01/2006
Αλέκος Αλαβάνος: "Απαράδεκτη η προσπάθεια κλεισίματος της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης - Να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο Δημ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία.


Τώρα μάλλον 2 πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. Ή το εργοστάσιο ΒΦΛ να έχει την πιο υπερσύγχρονη αειφόρα οικολογική πολιτική, ή ο κ Αλαβάνος απλά αντιφάσκει με τον εαυτό του για να 'κονομήσει καμμία "οικολογική" ψήφο.

Αλλά όλα αυτά που λέει είναι τελικά οικο - α - λογικά.


4 σχόλια:

Greg είπε...

Ώστε τουριστική αναπτυξη; Ο Αλαβάνος;

Μόνο εγώ θυμάμαι που έλεγαν προ εικοσαετίας (όλο το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ) να μην γίνουμε γκαρσόνια των Ευρωπαίων;

Κωλοτούμπες!

skoukios είπε...

Λογοκρίνεται και σχόλια; Είστε απαράδεκτοι....
http://koukios.wordpress.com

vetdino είπε...

ποιός λογοκρίνει; αν δε σου αρέσει να πας στο indymedia που δε λογοκρίνουν.

δε μου λες και το άλλο, τον τσολιά της Ελληνοφρένειας εσύ τον πλάκωσες στις σφαλιάρες προχθές ή κανας άλλος σύντροφος "δημοκράτης";;

redteam είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ 07/11/07
Βολές κατά Τσόκα
Για παρουσίαση αναληθών στοιχείων σχετικά με το λατομείο στην Κάντανο κατηγορεί τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα, η επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου, Στέλλα Αλφιέρη.
Σε επιστολή της προς τον κ. Τσόκα, η κα Αλφιέρη σημειώνει ότι «διάβασα με προσοχή την απάντησή σας στον Τύπο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνο. Διαπίστωσα ότι δεν διαθέτετε μνήμη και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκθέσετε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Βουλή».
Και προσθέτει: «Σας υπενθυμίζω ότι στις 16-5-03 με τη 2346 απόφαση της περιφέρειας Κρήτης - ΔΙΣΑ έγινε δημοπρασία για την εκμίσθωση της λατομικής περιοχής του δήμου Καντάνου εμβαδού 347,893 στρεμμάτων και κατακυρώθηκε στον πλειοδότη.
Πράγματι δεν ήσασταν τότε γραμματέας της Περιφέρειας. Με την 856/16-2-2005 εντολή σας (το 2005 είσαστε γραμματέας) υπεγράφη η 5882/2005 σύμβαση μίσθωσης στη λατομική περιφέρεια Καντάνου μεταξύ δημοσίου (περιφέρειας) και του πλειοδότη για τα 347,893 για 20 χρόνια και με παράταση μέχρι 2 πενταετίες με πάγιο μίσθωμα 3 ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο, και όχι για τα 59,59 στρέμματα, όπως εσείς ισχυρίζεσθε και ενημερώσατε και τον πρωθυπουργό.
Προφανώς δεν θυμοσαστε ότι: με το έγγραφο 5065/2006, που υπογράψατε προσωπικά εσείς, δώσατε το δικαίωμα στην εταιρεία να εγκατασταθεί νόμιμα από το μήνα Αύγουστο του 2006 και να αρχίσει τις εργασίες».
Η κ. Αλφιέρη σημειώνει ακόμη, απευθυνόμενη στον κ. Τσόκα, πως «δεν θυμόσαστε ότι βασικός όρος στη σύμβαση ήταν ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση του παλαιού επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται μέσα από τη λατομική περιοχή, ο δρόμος, που ξαφνικά έγινε μονοπάτι;
Ο λιθόκτιστος χειροποίητος δρόμος που διασχίζει το φαράγγι και στους χάρτες της Κρήτης χαρακτηρίζεται παλαιός επαρχιακός δρόμος.
Ως εκ τούτου μετά τις διευθετήσεις που έγιναν το 2005 από σας ως γραμματέα της Περιφέρειας, τα Λατομεία Σελίνου Α.Ε. κατέθεσαν τη Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ζητούν έγκριση για τα 344,893 στρέμματα που είχαν μισθώσει.
Προσπαθήσατε να κρατήσετε “άκρα μυστικότητα” και να εγκρίνετε τους περιβαλλοντικούς όρους χωρίς την υποχρεωτική δημοσιοποίηση. Δεν τα καταφέρατε όμως», τονίζει η κα Αλφιέρη.
Καταλήγοντας, αναφέρει: «Κύριε Γενικέ, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης έχετε μεγάλη ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στην Κάντανο. Με την ανοχή σας καταστρέφεται ένας ιστορικός τόπος».