Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

«Κόμμα με νοοτροπία ναζί»

«Κόμμα με νοοτροπία ναζί»

http://www.skai.gr/master_story.php?id=104597


19/12/2008

Αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο συγγραφέας και καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, κάνοντας λόγο για "πολιτικό κόμμα που συμπεριφέρεται με νοοτροπία ναζί".

"Βιώνουμε ημέρες του '33 στη Γερμανία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιανναράς.

Ο γνωστός συγγραφέας καυτηρίασε το πανό στην Ακρόπολη και την κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία αισθάνεται ότι έχει μεταβληθεί σε αδύναμη μειοψηφική φωνή από δυναμικές συνδικαλισμένες μειονότητες που επιβάλουν τη θέληση τους με το "έτσι θέλω".

"Αριστερά σημαίνει ακραία ανιδιοτέλεια όχι προστασία κάθε γκρουπούσκουλου που θέλει να κάνει το χαβαλέ του ούτε να χαϊδεύουμε τα αυτιά της βίας".


Ολόκληρη η συνέντευξη Γιανναρά http://www.skai.gr/master_avod.php?id=104603


Πρέπει νά ἔχουν περάσει καμιά πενταριά χρόνια ἀπό τότε πού εἶχε ξαναβεβηλωθῇ ὁ ἰερός βράχος ἀπό ὁπαδούς τῆς πνευματικῆς ψώρας ὅπως πολύ ὀρθά εἶχε χαρακτηρίσει τόν Κομμουνισμό (σίκ) ὁ Νίκος Καζαντζάκης. Τότε βέβαια δέν ἦσαν οἱ ῥοζουλίνηδες τοῦ Σύριζα_στόν_Ξύριζα ἀλλά οἱ ἐρυθροί τοῦ τέως ἑλληνικοῦ τμήματος κομμουνιστικῆς διεθνούς aka ΚΚΕ. Τό ῥόζ ἀπέχει τοῦ κόκκινου κατά κάμποσες ἀνάσες λευκοῦ, σάν νά ἐννοοῦμε κάποια ἄσπρα σαπρόφυτα πάνω σέ μιάν ἀχνιστή, νωπή, μπορντώ κουράδα. Ῥόζ ἤ μπορντώ δέν ἔχει πολλή σημασία - ἡ κουράδα παραμένει πρωταγωνίστρια.

Ὁ Γιανναρᾶς δέν κωλώνει. Καί λέει τά πράγματα μέ τό ὄνομά τους, δέν χαρίζεται στήν παράταξη τοῦ πολιτικοῦ μας βίου ἡ ὁποία ἀπολαμβάνει μιά κάποια ἀσυλία, γιά τήν ὁποίαν θεωρεῖται ταμποῦ νά τήν κράξης. Χρησιμοποιεῖ μάλιστα χαρακτηρισμούς οἱ ὁποῖοι προκαλοῦν ἀνατριχίλες! Νά χαρακτηρίσης ναζί ἕναν Αλαουάνο! Ἕναν Τσίπριζα! Ἕναν Παπαδημούλη! Ἕναν πατέρα κλέφτη! Ἕναν Τσιπουριανό! Ἕναν μπεκρή!

Βέβαια, προκαλεῖ ἕναν κάποιο προβληματισμό τό νά διαβάζης ὅτι νταβᾶς τῆς ἀνιδιοτέλειας εἶναι η ἀριστερά, τοποθετώντας ἔμμεσα τήν δεξιά στά πεδία τοῦ ἐπίκαιρου λόγω κουραμπιεδισμοῦ, Σκροῦτζ, ἀλλά ἡ τοποθέτηση τοῦ καθηγητῆ ἔχει τεράστιο ἐνδιαφέρον.

Λέξη για την «ταμπακιέρα», του ασυμβίβαστου, ο Στρατούλης

Για να μην νομίζετε ότι δεν τα βάζουμε όλα, διαβάστε την απάντηση του Στρατούλη στη αποκάλυψη του ΠΑΡΟΝ («Στρατούλης: Και υπάλληλος του ΟΤΕ και δικηγόρος!!!»), ότι όσο ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ τα 'παιρνε και από το ταμείο συνεργασίας του δικηγορικού συλλόγου, πράγμα που θεωρείται ασυμβίβαστο, με αποτέλεσμα ο Δικηγορικός Σύλλογος να του ζητάει πίσω 1,3 εκατ δρχ.

Η απάντηση δημοσιεύθηκε στο ΠΑΡΟΝ της 7ης Δεκεμβρίου... εμείς δεν θα σχολιάσουμε την επιστολή μιας και τα σχόλια του αρθρογράφου της εφημερίδας στο τέλος του άρθρου τα λένε όλα:

Από τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, πήραμε την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Κουρή,
συμφωνώ με τον συντάκτη σας κύριο Δαμωνίδη, ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, και γι' αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσα έγραψε ο συντάκτης σας για μένα στο «ΠΑΡΟΝ» στις 30/11/2008:

1. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής καθώς και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και έχω διδακτορικό στις εργασιακές σχέσεις. Ήμουν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αφού είχα άδεια άσκησης επαγγέλματος ως δικηγόρου μετά την ευδόκιμη άσκησή μου, δηλαδή μετά από 30 υποχρεωτικές αμισθί παραστάσεις μου, που φαίνονται στη φωτοτυπία σας, και από τις σχετικές εξετάσεις που έδωσα. Επίσης εργαζόμουν και εξακολουθώ να εργάζομαι στον ΟΤΕ, στην Υποδ/νση Εργατικής Νομοθεσίας του ασκώντας καθαρά νομικό έργο (νομικές γνωμοδοτήσεις για θέματα εργασιακών σχέσεων), όπως προκύπτει από το σχετικό οργανόγραμμα του ΟΤΕ. Γι' αυτό το λόγο διατηρούσα και την άδεια άσκησης δικηγορικού επαγγέλματος, επειδή ήταν συμβατή με το νομικό έργο που ασκούσα στον ΟΤΕ και κατά συνέπεια στο διάστημα που αναφέρεστε (1996 - 2000) ασκούσα νομίμως όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μου (εισφορές για ετήσιες εγγραφές) και τα δικαιώματά μου (μερίσματα) προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που απέρρεαν από αυτή.

2. Όταν το 2001 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας έθεσε συνολικά θέμα ασυμβίβαστου και εκκαθάρισης των μητρώων του, αποφάσισα, παρότι ασκούσα νομικό έργο στον ΟΤΕ, να παραιτηθώ οριστικά από μέλος του, αφού δεν είχα ασκήσει ποτέ ιδιωτικά το επάγγελμα του δικηγόρου και ούτε σκόπευα να το ασκήσω. Στις 15/5/2001 έκανα αίτηση παραίτησης, που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΔΣΑ στις 22/5/2001.

3. Μετά από μήνες πήρα το έγγραφο, το οποίο αναφέρετε στο σχόλιό σας, από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή εκκαθάρισης των μητρώων του ΔΣΑ, που στη συνεδρίασή της δεν ήμουν παρών αφού ήδη είχα παραιτηθεί, στο οποίο αναφερόταν ότι έπρεπε να επιστρέψω 3.880 ευρώ από μερίσματα. Αποφάσισα να μην κάνω προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώων ή ακόμα και στη δικαιοσύνη κατά αυτής της απόφασης, για να μην αντιδικήσω με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, αφού πλέον είχα παραιτηθεί απ' αυτόν. Γι' αυτό εξόφλησα αυτό το ποσό κλείνοντας με σωστό και διαφανή τρόπο αυτήν την εκκρεμότητα
(Δεν κάνει προσφυγή παρόλο που ο ΔΣΑ του ζητάει χρήματα που σύμφωνα με όσα μας λέει ως τώρα πήρε νόμιμα!!! Αλλά επιστρέφει το ποσόν για να ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ!!!). Ο ΔΣΑ δεν έχει καμιά αντιδικία μαζί μου και θεωρώ μεγάλη τιμή μου που υπήρξα μέλος του.

4. Όπως καταλαβαίνετε, όλες μου οι ενέργειες ήταν ηθικές και σύννομες, όχι μόνο για λόγους αρχής και αξιών της Αριστεράς, αλλά και γιατί κινούμενος ιδιαίτερα συγκρουσιακά με τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προσέχω να μη δίνω αφορμή να με προβοκάρει ο οποιοσδήποτε.

5. Δεν αντιδικώ καθόλου με την εφημερίδα σας, ούτε με τον συντάκτη σας, που δημοσίευσε οτιδήποτε με αφορά, γιατί, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει όλα όσα σε αφορούν να γράφονται και να κρίνεσαι γι' αυτά. Απλώς θεωρώ ότι δεν ήταν δίκαιο που γράφτηκε κάτι για μένα την περασμένη Κυριακή και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω στο ίδιο φύλλο.

6. Όσο γι' αυτούς που πήγαν την «καταγγελία» τους για μένα στον συντάκτη σας, τους υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να με τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσω τους αγώνες μου για διαφάνεια στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Για να φτάσει στους ενόχους η έρευνα για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη ΖΗΜΕΝΣ που ήταν η μητέρα όλων των μιζών, και που όταν είχα αντιδράσει σφόδρα σ' αυτήν, τα λαμόγια του ΟΤΕ και του δικομματισμού με είχαν αποκαλέσει δημοσίως «εθνοπροδότη». Για ισότητα και δικαιοσύνη, όχι στις «εξέδρες της τηλεοπτικής δημοκρατίας», αλλά στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων, εκεί όπου βρίσκομαι καθημερινά μέχρι σήμερα και όπου υπάρχουν ήθος, ηθική και αλληλεγγύη και μπορούν πραγματικά να αλλάζουν οι πολιτικές και κοινωνικές συνειδήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση της επιστολής μου.

Αθήνα 4/12/2008
Δημήτρης Στρατούλης
Μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ»


Απάντηση «Συναξαριστή»

1. Περί παντός άλλου, εκτός από την «ταμπακιέρα», ενδιατρίβει στην επιστολή του ο κύριος Στρατούλης;
Πώς είναι δυνατόν το ΗΘΟΣ ενός, που διατείνεται ότι ανήκει στην Αριστερά, να συμβαδίζει με ό,τι τον κατηγορεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (άσκηση δικηγορικού λειτουργήματος κατ' ασυμβίβαστο τρόπο καθ' ο υπάλληλος του ΟΤΕ, και κυρίως είσπραξη «αχρεωστήτως» του μερίσματος από τους σχετικούς λογαριασμούς του ΔΣΑ που εξυπηρετούν κανονικώς κοινωνικούς σκοπούς);

2. Ο κ. Στρατούλης, κατά τη συνήθη τακτική, εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει στη στήλη του «Συναξαριστή» το ολιγότερο… συνδιαλλαγή με κύκλους προμηθευτών του ΟΤΕ! Στη μακροσκελή απάντησή του εξαπολύει «μελάνι» προκειμένου να συσκοτίσει τον ορίζοντα και να επισκιάσει την ανεπίτρεπτη για την ΗΘΙΚΗ της Αριστεράς ενέργειά του να καρπώνεται, επί σειράν ετών, ένα κοινωνικό προϊόν (μέρισμα ΔΣΑ), το οποίον δεν του ανήκε…

3. Η παρασιώπηση της ουσίας στην «υπόθεση Στρατούλη» από την ηγεσία του ΣΥΝ ανατρέπει αυτό που ζητάει από τους άλλους.

Το επιχείρημα του κ. Στρατούλη ότι δεν επιθυμούσε να δώσει δικαστική συνέχεια στις κατηγορίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ασυμβίβαστο στην ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, σε συνδυασμό με την υπαλληλία του στον ΟΤΕ - «αχρεωστήτως ληφθέντα ποσά» κ.λπ.) μάλλον απευθύνεται προς «ιθαγενείς» παρά σε νοήμονες αναγνώστες.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008

Πως εννοούν τη "δημοκρατία" στο ΣΥΡΙΖΑ;

Από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουμε...

[18/12/2008] Απάντηση της Νεολαίας Συνασπισμού Ν.Σμύρνης στην ανακοίνωση του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ν.Σμύρνης

Διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση του «Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Νέας Σμύρνης» (τα εισαγωγικά έχουν τον λόγο τους) σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και θέλουμε να διατυπώσουμε δύο παρατηρήσεις.

Πρώτον. Στην ανακοίνωση εκφράζεται «η βαθύτατη θλίψη και οδύνη…για την απώλεια της ζωής του 16χρονου». Κάποιος μάλλον πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν «απώλεσε» την ζωή του γενικά και αόριστα, ένα βράδυ στα Εξάρχεια. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνόμους (το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και τεκμήριο της αθωότητας, φαίνεται ότι δεν συνάδει για τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση αυτή: Αθώοι είναι μόνο οι του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς άλλος!), στους οποίους εδώ και τόσο καιρό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν καλλιεργήσει την αντίληψη ότι μπορούν να αυθαιρετούν, να βασανίζουν και να δολοφονούν και φυσικά να παραμένουν ατιμώρητοι! (Η συλλογική ευθύνη καλλιεργήθηκε από τους ναζιστές και τους Σοβιετικούς για να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους. Εδώ απλά βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαμε να πούμε για παράδειγμα στην υπόθεση υιού Βούτση ότι τα παιδιά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είναι ληστές τραπεζών κι άρα στο μπουντρούμι.Τηρουμένων των αναλογιών δηλαδή...)

Δεύτερον. Στην ανακοίνωση αφιερώνεται το μεγαλύτερο μέρος στην «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» για «να προστατευτούν τα αναφαίρετα δικαιώματα της ασφάλειας και της περιουσίας των συμπολιτών μας». Πάλι κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στα μέλη του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», ότι όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά τα δικαιώματα, δεν είναι και τα μόνα. (Έλα Αλέξηδες είπατε τίποτε; Δεν είναι τα μόνα δικαιώματα ε;) Υπάρχει και το δικαίωμα να διεκδικείς να ζήσεις μια ζωή με αξιοπρέπεια που δεν θα περιορίζεται από σφαίρες, χημικά, δακρυγόνα και αναίτιες συλλήψεις. Υπάρχει και το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία που δεν θα καταπατάται από την ιδιωτική παραπαιδεία και τα φροντιστήρια. (Δεν ξεκινάτε ρε από τα δικά σας παιδιά πρώτα;... Που τα περισσότερα είναι σε κολέγια!) Υπάρχει και το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες που δεν θα καταπατάται από την εργοδοσία και τα κυβερνητικά της φερέφωνα. (Αυτό ισχυει για όσους έχουν δουλέψει με αφεντικά! Ούτε ό ένας Αλέξη, ούτε ο άλλος έχουν τέτοια εμπειρία, οπότε μάλλον οι αρχηγοί σας δεν ξέρουν από αυτό...) Υπάρχει και το δικαίωμα να πιεις ένα ποτό με τους φίλους σε μια περιοχή της Αθήνας, χωρίς να κινδυνεύεις να δολοφονηθείς από την Αστυνομία.... (Φυσικά το γεγονός ότι για παράδειγμα κινδυνεύεις να φας σφαίρα από μετανάστες που κάνουν εκκαθαρίσεις δεν τους περνά από το μυαλό. Το ποιο;)

Αυτά τα δικαιώματα υπερασπίζονται όλοι οι νέοι και οι νέες αυτές τις μέρες. (Καταπατώντας βάναυσα όλα τα δικαιώματα των υπολοίπων...) Η παντελής έλλειψη τέτοιων αναφορών από την ανακοίνωση του «ΤΟ.ΣΥ.Ν.», σε αυτή τη συγκυρία, αναδεικνύει την απόσταση που το χωρίζει από τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα των νέων της Ν. Σμύρνης. (Παλούκωμα συντρόφια τους πρέπει! Τους αναιδείς που τόλμησαν να πουν μια κουβέντα για τα δικαιώματα των άλλων...)

Ως Νεολαία Συνασπισμού Νέας Σμύρνης καλούμε το «ΤΟ.ΣΥ.Ν.» να συνεχίσει να τηρεί την «σιωπή ιχθύος» που τήρησε εδώ και τόσους μήνες από την εκλογή του. Έτσι κι αλλιώς από ότι φαίνεται δεν έχει και τίποτα να προσφέρει... (Ενώ εσείς παληκάρια! Υπερωρίες τις τελευταίες 2 βδομάδες...)
Τα σχόλια είναι περιττά... Αν εσείς είδατε πουθενά καταδίκη των κουκουλοφόρων... Μάλλον για παράσημα το πάν...
Ασχολίαστο... Κι όσο για την τεμπελιά...
Τώρα το έπιασα! Τα παληκάρια παλεύουν για το δικαίωμα στην τεμπελιά... Μαζί τους κι εγώ...

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Ποιόν κοροϊδεύουν;

Διαβάσε το οπισθόφυλλο της εφημερίδα"Φίλαθλος" (19/12/2008) που αποκαλύπτει με έγγραφα τα ψέμματα το Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του για το γήπεδο του Παναθηναϊκού:Click εδώ για μεγέθυνση

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αλέξης, το γήπεδο και ο λαϊκισμός

Το άρθρο αυτό είναι δημοσιευμένο στο ημερήσιο φύλλο της Sport Day της 18/12/2008. Η φωτογραφία είναι από το ίδιο άρθρο.SportDay / Καρπετόπουλος Αντώνης

18/12/2008, 15:29

Έχει μπλέξει άσχημα ο Συνασπισμός με την ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Η ευχή μου στον Αλέξη Τσίπρα κυρίως, αλλά και στον Αλέκο Αλαβάνο, που αναγκάστηκε να κάνει συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει (;) τη θέση του κόμματός του για το θέμα του Βοτανικού, είναι η ιστορία να τους γίνει μάθημα. Και να καταλάβουν ότι η πολιτική που περιορίζεται στη διαμαρτυρία είναι τόσο στείρα ώστε σου γυρνά κατάμουτρα. Κυρίως όταν σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχεις το σθένος να την υποστηρίξεις γιατί τη βάσισες σε μια συνθηματολογία, τις συνέπειες της οποίας δεν είχες υπολογίσει.

Χθες ο Τσίπρας επανέλαβε την πρόσφατη τοποθέτησή του ότι ο Συνασπισμός δεν είναι κατά του γηπέδου του ΠΑΟ. «Υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση επικοινωνιακής λάσπης απέναντι στη στάση του Συνασπισμού», είπε και πρόσθεσε ότι απευθύνει έκκληση στους ιθύνοντες του ΠΑΟ να μην μπουν σε αυτή τη λογική, γιατί «ο Συνασπισμός δεν είναι κατά της κατασκευής του γηπέδου». Δεν χρειάζεται να βάλει και τα κλάματα: το καταλάβαμε. Προφανώς δεν είναι κατά της κατασκευής του γηπέδου, μόνο που αυτό το ανακάλυψε τώρα, όταν άρχισαν οι αντιδράσεις των οπαδών. Στις 2 Δεκεμβρίου π.χ., όταν συζητήθηκε στη Βουλή έπειτα από επερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, ο Γρηγόρης Ψαριανός (που ελπίζω να είναι πιο συνεπής από τον Τσίπρα σε όσα υποστηρίζει) είχε δηλώσει επί λέξει ότι «εμείς (σ.σ.: δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ) λέμε τα γήπεδα να γίνουν εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης» –σόρι, αλλά δεν άκουσα κάποιον από τους ηγέτες του Συνασπισμού να τον διορθώνει. Γιατί, άλλωστε να τον διορθώσει; Ο Γρηγόρης ήταν εντός γραμμής! Το κακό είναι ότι στο μεταξύ η γραμμή άλλαξε.

Ελπίδα

Στην Ελλάδα μπορείς να λες ό,τι θες με την ελπίδα ότι κανείς δεν θα θυμάται τίποτα. Έλα, όμως, που τα άτιμα τα γραπτά μένουν. Η δημοτική παράταξη από την οποία (για να μην ξεχνιόμαστε) ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του ο ίδιος ο Τσίπρας, η Ανοιχτή Πόλη, είναι ανοιχτά κατά του σχεδίου της διπλής ανάπλασης από το 2006! Και είναι όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Από τότε, όταν ο Βωβός δεν είχε αγοράσει στην περιοχή ούτε τετραγωνικό, με δελτίου Τύπου (!) ο ίδιος ο Τσίπρας και η παράταξή του μας πληροφορούσαν ότι «η τροπολογία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων και τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη, σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα και την αξιοποίηση του χώρου του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας, αποτελεί ένα ακόμα περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο».

Σε αυτό το δελτίο Τύπου εγώ τις λέξεις «Βωβός» και «mall» δεν τις βρήκα πουθενά γραμμένες! Τον Βαρδινογιάννη καταγγέλλει, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον δήμο και την κυβέρνηση και μάλιστα παίρνει θέση και κατά της ανάπλασης της Λεωφόρου, διότι θα πειραχτούν, λέει, αν γίνει πράξη το σχέδιο, μερικά προσφυγικά σπίτια από αυτά που είναι δίπλα στον Αρειο Πάγο! Η Ανοιχτή Πόλη τη διαφωνία της με το σχέδιο για το γήπεδο την εξέφραζε διαρκώς και σε κάθε ευκαιρία. Τον Δεκέμβρη του 2007 π.χ. η Ανοιχτή Πόλη, πάλι με Δελτίο Τύπου, αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα εισπράττει χρήματα ο δήμος από τον ΠΑΟ και για να κάνει κατανοητή τη διάσταση του σκανδάλου υποστηρίζει ότι αν τα εισιτήρια του γηπέδου πωλούνται μέσω εταιρείας (μέσω της Ticket Club π.χ.), δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πώς ο Δήμος θα πάρει τα χρήματά του. Διαβάζοντας τα δελτία Τύπου σχηματίζεις την εντύπωση ότι αυτό το γήπεδο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Ελλάδας!

Θέση

Δεν με πειράζει η θέση –ίσα ίσα. Συμφωνώ απόλυτα και με τον Φώτη τον Κουβέλη, που χθες είπε ότι δεν γίνεται να στοχοποιούνται πολίτες επειδή έχουν οικολογικές ευαισθησίες: έχει δίκιο. Δεν θες, κύριε, το γήπεδο; Δικαίωμά σου –το λες και εισπράττεις ή τα «μπράβο» όσων συντάσσονται με την ανησυχία σου ή τα αναθέματα από όσους ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ντροπή για την ίδια την πόλη της Αθήνας. Αλλά όποια κι αν είναι η θέση σου, πάρε τις ευθύνες που σου αναλογούν. Η θέση δεν με ενοχλεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς για όλα διαμαρτύρεται. Αυτό που με ενοχλεί είναι οι πολιτικές κωλοτούμπες, κυρίως διότι δείχνουν ότι οι κατά καιρούς θέσεις παίρνονται χωρίς να εξεταστούν οι περαιτέρω συνέπειες. Αυτό που έγινε στην προκειμένη περίπτωση είναι μια πράξη πολιτικής επιπολαιότητας, που τώρα πληρώνεται από τον ίδιο τον Συνασπισμό. Πολύ φοβάμαι ότι άλλες πράξεις πολιτικής επιπολαιότητας του ίδιου χώρου πληρώνονται από τη χώρα και από όλους μας.

Απλό

Το τι έχει γίνει στη συγκεκριμένη ιστορία είναι απλό. Ο Συνασπισμός πήρε θέση κατά του έργου στο όνομα μιας οικολογικής ευαισθησίας. Η Ανοιχτή Πόλη πολέμησε το σχέδιο όχι για να το ματαιώσει, αλλά για να έχει να λέει –κυρίως για να μπορεί να καταγγέλλει τον δήμαρχο, τον Βαρδινογιάννη, τα ντόπια συμφέροντα, την κυβέρνηση κ.λπ. Κάποια στιγμή οι 130 πολίτες προσέφυγαν στο ΣΤΕ –η προσφυγή έγινε για να μπορεί ο χώρος να υποστηρίζει ότι δεν μένει στα λόγια, αλλά προχωράει και σε πράξεις. Προφανώς κάπου ο Αρης Βωβός μπορεί και να βιάστηκε, σίγουρα το αληθινά ευαίσθητο ΣτΕ θέλησε να δει κάποια πράγματα. Στον Συνασπισμό δεν περίμεναν ότι το ΣτΕ θα έχει οικολογικές ευαισθησίες –πιθανότατα είχαν έτοιμες και τις επερωτήσεις για να το καταγγείλουν κι αυτό. Και ήρθε ξαφνικά η απόφαση και μπλέξανε. Οπως είμαι βέβαιος ότι θα έμπλεκαν αν αύριο έμπαιναν σε μια κυβέρνηση και έπαιρναν το Υπουργείο Παιδείας π.χ. Τότε θα διαπίστωναν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις πράγματα, ειδικά όταν απέναντί σου έχεις ανθρώπους στους οποίους λες ότι όλα είναι μαύρα κι άραχνα κι ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους πατεράδες τους!

Λαϊκισμός

Λένε ότι είναι θύματα λαϊκισμού. Δεν αντιλέγω. Από λαϊκισμό κάτι ξέρουν. Κυρίως από τον λαϊκισμό της ευαισθησίας…

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

Αντιδράσεις για την ανάπλαση στο Βοτανικό: Άλλοθι οπισθοδρομικών σκοπιμοτήτων

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για τις αντιδράσεις τις δημοτικής παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπλαση του Βοτανικού (αναδημοσιεύουμε από το Greek Alert):

Μπούμεραγκ γυρνάνε για τον Σύριζα οι γνωστές τακτικές του...

δείτε παρακάτω την καταγγελία του Δήμου Αθηναίων και θα καταλάβετε

Αντιδράσεις για την ανάπλαση στο Βοτανικό: Άλλοθι οπισθοδρομικών σκοπιμοτήτων

Οι μάσκες έπεσαν !
Πίσω από τους "αγανακτισμένους" πολίτες, αποκαλύφθηκε ο κατασκευαστής κ. Καραμάνος. Πίσω από τον κ. Καραμάνο παρουσιάζονται τώρα οι πραγματικοί μηδενιστές της πόλης. Μέσα από ένα παραλήρημα ασυνάρτητων τοποθετήσεων και αυθαιρέτων συμπερασμάτων οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πείθουν και τον τελευταίο καλόπιστο ότι δεν επιθυμούν τη Διπλή Ανάπλαση, δεν επιθυμούν 135 στρέμματα πρασίνου στον Ελαιώνα, δεν επιθυμούν 35 στρέμματα πρασίνου στους Αμπελοκήπους, δεν επιθυμούν νέο σύγχρονο γήπεδο για την ομάδα της πόλης τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

Αναφέρονται στις χθεσινές απαλλοτριώσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτονται, αλλά αποσιωπούν ότι ψηφίστηκαν από τους εκπροσώπους του 80% των Αθηναίων πολιτών. Υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για υπόγεια παρκινγκ και καταγγέλλουν αυτούς που τα φτιάχνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος για τη Διπλή Ανάπλαση ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και ότι ο Δήμαρχος ως γιατρός, ούτε έργα κατασκευάζει, ούτε παράνομες αρχιτεκτονικές μελέτες υπογράφει.

Τέλος το κοινωνικά ευαίσθητο κόμμα που ενδιαφέρεται για την εργατιά και τους νέους των 500 ευρώ, λέξη δεν είπε για το ότι αν δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης, 2.500 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας, αφού θα χαθούν 2.500 θέσεις εργασίας.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

Στρατούλης: Και υπάλληλος του ΟΤΕ και δικηγόρος!!!

Ξεμπροστιάζεται σήμερα ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είναι γνωστό είναι υπάλληλος του ΟΤΕ αλλά μέχρι το 2001 που παραιτήθηκε το δικηγορικού του επαγγέλματος δήλωνε και τα δύο επαγγέλματα κάτι που είναι ασυμβίβαστο. Από το 1995 μέχρι το 2001 ασκούσε εργασία ασυμβίβαστη προς το επάγγελμα του. Μάλιστα έλαβε ποσό 1,3 εκ. δρχ τότε, από το ταμείο συνεργασίας του δικηγορικού συλλόγου.

Τώρα ο σύλλογος ζητάει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω ο Στρατούλης αλλιώς θα τον στείλει στο εισαγγελέα. Καλά το θέμα δεν είναι αυτό. Αλλά το γεγονός ότι ο Στρατούλης προφανώς ήξερε τι έκανε αλλά παρόλα αυτά πήρε τα χρήματα από τον δικηγορικό σύλλογο. Το θέμα ανέδειξε το "Παρόν" και πλέον ο Δημήτρης Στρατούλης πρέπει να δώσει τις απαντήσεις του όπως αρμόζει σε πολιτικό πρόσωπο.