Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Του Συνασπισμού του φταίει μόνο ο δεξιός εθνικισμός για τα επεισόδια στο πεδίο βολής Λόφων στη Φλώρινα...

H N.E. Φλώρινας του Συνασπισμού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια, «αγανακτισμένων κατοίκων» που όλως τυχαίως δηλώνουν και «Μακεδόνες», στο πεδίο βολής Λόφων. Σας μεταφέρω το τελευταίο απόσπασμά της:

«...
Ο Συνασπισμός Φλώρινας θέλει να κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι οι Φλωρινιώτες δε χρειαζόμαστε αυτόκλητους σωτήρες από οποιονδήποτε ακραίο εθνικισμό και αν προέρχονται. Θα ήταν γελοίες αν δεν ήταν επικίνδυνες οι αντιδράσεις του ΛΑΟΣ και του βουλευτή του κ. Βελόπουλου που κραυγάζουν στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για εθνικού χαρακτήρα συγκρούσεις στη Φλώρινα. Αυτές οι αντιδράσεις είναι βέβαιο πως θα μας ξαναφέρουν εισαγόμενους φασίστες και θα μας οδηγήσουν σε γεγονότα όπως αυτά του Ξυνού Νερού πρόσφατα. Πάλι σε αυτόν το μύλο ρίχνουν νερό Αθηναϊκά ΜΜΕ που για να ανεβάσουν ακροαματικότητα κάνουν επιθετικές, εκβιαστικές και προβοκατόρικες ερωτήσεις ανακριτικού στυλ σε κατοίκους της περιοχής...»

Επειδή ο Συνασπισμός της Φλώρινας δεν θεωρεί αναγκαίο να πει ούτε μια λέξη για τους «ψευτομακεδόνες» του Ουράνιου Τόξου που πήραν σβάρνα τα Σκοπιανά κανάλια και μιλούσαν ενόχληση και προβλήματα υγείας από τη λειτουργία του πεδίου βολής, αλλά για εκδίωξη του Ελληνικού Στρατού από την Φλώρινα», θα παραθέσω προς σύγκριση και τμήμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ το οποίο επίσης ζητάει να απομακρυνθεί το πεδίο βολής:

«Θεωρούμε, ωστόσο, απαράδεκτη την αξιοποίηση του προβλήματος από διάφορους εθνικιστικούς κύκλους κάθε απόχρωσης (και αυτών που λένε "αν δε σας αρέσει να πάτε στα Σκόπια"(!!!) - "Χρυσή Αυγή", συγκεκριμένος βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.ά. - αλλά και εκείνων ("Ουράνιο Τόξο") που, στην επίσημη ιστοσελίδα τους, γράφουν ότι "ξεσηκώθηκαν τέσσερα "μακεδονικά χωριά" και ζητούν την απομάκρυνση του ελληνικού στρατού". Αυτό μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ που, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα, αποπροσανατολίζουν και διχάζουν το λαό και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην περιοχή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ (ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ) ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

3 σχόλια:

maximos είπε...

Δεν νομίζεται ότι έφθασε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα. Το ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του δεν είναι παρά η πέμπτη φάλαγγα του Αμερικανισμού στην Ελλάδα. Οι Κοροβέσης και Λιάνης ταυτίζονται με το Σκοπιανό συνονθύλευμα. Ο Αλαβάνος καταψήφισε το νόμο για τον αγωγό πετρελαίου που έχει μπει καρφί στο μάτι των Αμερικανών. Αρκετά. Οι πεμτποφαλαγγίτες του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν από μόνοι τους επιβάλλεται να τους προσδιορίσουμε εμείς. Το χρωστάμε στους Ελληνες..
ΣΥΡΙΖΑ=Πέμπτη Φάλαγγα.

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.
Σήμερα αυτοί που επιθυμούν τα Σκόπια ως Μακεδονία είναι οι Αμερικανοί και το Σύριζα...
Η άκρα δεξιά της Ελλάδας τους ενοχλεί όχι όμως και του γειτονικού κράτους!

Syriza Avenger είπε...

Φασίστες, αμερικανοτσολιάδες του SYRIZAWATCH, για διαβάστε κι αυτό:

IOSPRESS:
**Τώρα να δούμε τι θα πουν όλοι εκείνοι που από την ασφάλεια του αθηναϊκού γραφείου τους ή την ανωνυμία του μπλογκ τους είχαν αποδυθεί σε διαγωνισμό συκοφάντησης και απειλών εναντίον των πολιτών της Φλώρινας που ξεσηκώθηκαν με μοναδικό αίτημα να μην ξανατεθεί σε λειτουργία το πεδίο βολής Λόφων. Με συντεταγμένες δημοκρατικές διαδικασίες σύσσωμος ο τοπικός πληθυσμός στάθηκε τώρα στο πλάι των κατοίκων της περιοχής Μελίτης-Λόφων και ζητάει
την απομάκρυνση του επικίνδυνου πεδίου βολής.

**Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας «Ανατροπή». Κάτω από τον τίτλο «Απομάκρυνση τώρα!» και τον υπέρτιτλο «Ζητούν κάτοικοι και φορείς για το πεδίο βολής Λόφων», η εφημερίδα αφιερώνει τέσσερις σελίδες στην υπόθεση, όπου φιλοξενούνται απόψεις όλου του πολιτικού φάσματος. Κοινός τόπος η ομόφωνη απόφαση πολιτικών εκπροσώπων, φορέων και κατοίκων να μην ξαναλειτουργήσει το πεδίο βολής. Και βέβαια η «Ανατροπή» δεν είναι
το δημοσιογραφικό όργανο του «Ουράνιου Τόξου», αλλά εκφράζει τη δημοτική αρχή της πόλης και πρόσκειται στην κυβέρνηση.

**Στο ίδιο φύλλο φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μελίτης που εξελίχτηκε σε λαϊκή συνέλευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αξιοσημείωτη ωριμότητα οι κάτοικοι δεν ασχολήθηκαν με τις απόπειρες της κυβέρνησης Γκρούεφσκι να εκμεταλλευτεί την υπόθεση. Η σύσκεψη κατέληξε
στην επικύρωση του ψηφίσματος για την κατάργηση του πεδίου βολής που είχε αποφασιστεί ήδη από το 2003.

**Οσο για τα επεισόδια, αντιγράφουμε από την τοποθέτηση του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τσότσκου: «Καταλύθηκαν οι θεσμοί και τα πάντα. Σύρθηκε και διασύρθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου σαν κοινός απατεώνας, μαζί με άλλους τρεις. Και ζήτησαν οι κύριοι να υπάρξει διάλογος. Πώς; Οι μεν κρατούμενοι και οι άλλοι από θέση ισχύος;».

**Κοινή ήταν η δυσαρέσκεια για την προσπάθεια ορισμένων καναλιών να αμφισβητήσουν πάλι το «φρόνημα» των κατοίκων. «Πατριωτικό είναι αυτό που συμφέρει την πατρίδα, άρα τον τόπο μου, άρα τη Μελίτη, άρα τους Λόφους, άρα την υγεία των κατοίκων», δήλωσε ο κ. Τσότσκος. «Και όχι να σηκώνουμε δήθεν γαλανόλευκες σημαίες και να βγαίνουμε στα κανάλια και να λέμε"Είσαι Ελληνας υπήκοος ή Ελληνας το γένος;" να βάζουμε μια γυναικούλα στην πλατεία να της λέμε "Το θέλετε κυρία μου.

Θέλετε ή δεν θέλετε στρατό εκεί;". Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά σε μια απλή γυναίκα;».

**Αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά δεν ήταν γνωστά σ' εκείνους που αποφάσισαν και διέταξαν -σε δυο μάλιστα διαδοχικές φάσεις- την επαναλειτουργία του πεδίου βολής που είχε παραμείνει αδρανές από το 2004. Ποιοι είναι αυτοί που επιχείρησαν την προβοκάτσια, στρέφοντας την αστυνομία και τον στρατό εναντίον των κατοίκων; Και ποιοι συζητούν ακόμα και σήμερα την επανάληψη της ίδιας επιχείρησης, αδιαφορώντας για τη δημοκρατία και την ηρεμία της περιοχής;
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=72047232,64025856,93981056,86220800