Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Ο μέσος μετανάστης και το Σύριζα




















"Μέχρι στιγμής,δε βλέπουμε καμία σοβαρή προσπάθεια προσέλκυσης των νέων μεταναστών στη μαρξιστική ιδεολογία, παρά μόνο την χρησιμοποίηση τους μόνο σαν άμορφη μάζα του πεζοδρομίου ή σαν επικοινωνιακή βιτρίνα (όπως έγινε προσφάτως με τη συνοδό του Αλέξη), έτσι ώστε να προωθηθούν οι "πολυπολιτισμικές" επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ."
Τα άνωθεν έγραφε ο Πολυπέρχων πριν λίγο καιρό και φαίνεται πως δικαιώθηκε απολύτως.
Δεν αναφερόμαστε βεβαίως σε δημοσιεύματα του διαδικτύου με βάση τα οποία η δεσποινίς Σανκό που συνόδευσε τον κύριο Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο φαίνεται να έχει συγγένεια με τον πρώην δικτάτορα της Σιέρα Λεόνε.
http://pamkgyzi.blogspot.com/2008/07/blog-post_902.html

Φαίνεται πως πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Η δεσποινίς Σανκό εξασφάλισε τις σπουδές τις κερδίζοντας μια υποτροφία.
Αναρωτιέστε ακόμα που;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ.
Κατά δήλωση της ιδίας: "Πριν από μερικές εβδομάδες τηλεφώνησαν στη μητέρα μου από το Ελληνοαμερικανικό κολέγιο και προσέφεραν δύο υποτροφίες."

Ίσως κάποιοι να είναι τόσο σίγουροι που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Έλεος...

3 σχόλια:

Δημήτριος είπε...

Μπράβο στο σημερινό Ελλάδιστάν και όλους τους γνήσιους ιθαγενείς του, που πιστοί στο κυνήγι του "Αμέρικαν Ντρήμ" (αλλά στην νεοελλαδίτικη έκδοσή του) καταφέρνουν να συζητάνε ώρες ατελείωτες, με χιλιάδες λέξεις, γραμμένες σε χιλιόμετρα σελίδων, χωρίς τελικά να λένε τίποτα, χωρίς στην ουσία να καταλήγουν σε κάποιο κοινωφελές συμπέρασμα.

Εύγε μας, αξίζουμε το βραβείο Oscar στην κατηγορία "Φληναφήματα" (και για όσους τα Ελληνικά τους είναι "πτωχά") της ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΦΛΥΑΡΙΑΣ.

Αν ο Alexis ενδιαφερόταν ειλικρινώς για τα πραγματικά προβλήματα του μέσου Έλληνα θα το είχε ήδη κάνει. Αντιθέτως ασχολείται (αυτός και το συνάφι του) ΜΟΝΟ με ότι έχει υψηλή επικοινωνιακή αξία, δηλαδή πιθανότητα εξαργύρωσης σε ψήφους.

Ο "Αlexis & ΣΙΑ" όμως εκμεταλλεύεται αυτό το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο που δήθεν αντιμάχεται. Είναι δηλαδή μέρος του προβλήματος ο ίδιος και όχι η μεσσιανική λύση που κάποιοι (ως δια μαγείας) περιμένουν. Είναι άλλος ένας φελλός που επιπλέει στον βούρκο, μιά φούσκα που μεγαλώνει, μεγαλώνει για να σκάσει, χωρίς κρότο μάλιστα.

Το πρόβλημα βέβαια (στην ουσία είναι ένα φαινόμενο που χρήζει μελέτης απο κοινωνιολόγους) δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον. Η παντελής έλλειψη γνήσιου πολιτικού λόγου διακρίνει όλο το φάσμα του ελλαδικού κομματικού γίγνεσθαι.

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ σας αν είναι τυχαίο (ή όχι) το ότι εδώ και τόσα χρόνια (δηλ. από την μεταπολίτευση και μετά) τα ίδια και τα ίδια προβλήματα απασχολούν, ταλανίζουν και "καθυστερούν" την πατρίδα μας;

Ώχ, είπα πατρίδα μας και θα χαρακτηριστώ εθνικιστής, σοβινιστής, μπορεί και "χρυσαυγίτης". Καλύτερα να κρυφτώ λοιπόν, στο μεταξύ εσείς προσπαθείστε να απαντήσετε στο ερώτημα που μόλις έθεσα.

Καληνύχτα σας!

maximos είπε...

Συναγωνιστές, μη λέτε πολλά. Μπορεί κάποτε να την χρειαστείτε την κυρία. Φαντάζομαι μετά από μερικά χρόνια, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές της στις ΗΠΑ, να την διαλέξουμε βουλευτή και να στριμωνόμαστε στο πολιτικό της γραφείο για κάνα ρουσφέτι.

Δημήτριος είπε...

Με δεδομένο ότι τα δύο blogs του "maximos" (tabouri και imenos στο blogspot.com) είναι εξαιρετικά ώς προς το περιεχόμενο και το ύφος, το σχόλιό του (ως απάντηση στο δικό μου καίριο ερώτημα) είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και ζητώ από το syriza-watch να επέμβει και να λάβει θέση.

Νιώθω ενοχλημένος διότι εγώ δεν δέχομαι να "τσουβαλιάζομαι" με όλους όσους εννοεί ο maximos οι οποίοι κάποτε μπορεί να "χρειαστούμε" την κυρία Σανκό και να της ζητήσουμε κάνα ρουσφέτι. Πώς και με ποιό δικαίωμα με κατατάσσει σε αυτούς που "στριμώχνονται στα πολιτικά γραφεία για κάνα ρουσφέτι".

Επί του ζητουμένου τώρα, το όλο θέμα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σοβαρό διότι η ύπαρξη ενός τέτοιου ανθελληνικού κόμματος μέσα στην βουλή αποδεικνύει ότι η "Δημοκρατία" μας αντί να λειτουργεί για να θωρακίζει την Ελλάδα αντιθέτως την υποσκάπτει εκ των έσω.

Δεν νοείται να υπάρχει κόμμα στην ελληνική Βουλή που αγνοώντας το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την στάση των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων να τάσσεται υπέρ των θέσεων των σκοπιανών υπερεθνικιστών.

Η πατρίδα μας χάνεται, επιτέλους ξυπνήστε !!!