Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Οι ρίζες της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ [Μέρος 3ο]


Ας συνεχίσουμε το διάλογο μας με τον αγαπητό μας φίλο Δημήτρη.
Ο/Η Dimitris είπε...
Αγαπητό Εξτρέμ, επειδή στο πρώτο σου ποστ έγραψες ότι συμφωνείς απόλυτα με τον Πολυπέρχωνα, σου επισημαίνω ότι η παρέμβασή μου έθετε συγκεκριμένα ζητήματα επί του πρακτέου, και σαφείς ερωτήσεις. Τι κάνουμε με την αναπόφευκτη πραγματικότητα της μετανάστευσης; Η βασική θέση του άρθρου του Πολυπέρχωνα ήταν ότι οι μετανάστες αποτελούν εμπόδιο στην εκδήλωση της προλεταριακής επανάστασης (!!)
Ωπς! Διαστρέφεις τα λόγια μου πάλι.Ποτέ δεν έγραψα πως οι μετανάστες είναι εμπόδιο σε όποια δυνητική προλεταριακή επανάσταση στις χώρες αφίξεως τους, αλλά πως η μετανάστευση αποψιλώνει τις χώρες προέλευσης τους από σημαντικό μέρος των ντόπιων προλετάριων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Ομολογώ πως ωραία αναστροφή του νοήματός της φράσεως μου έκανες.Αφού δε σε ενδιαφέρει να δείξεις δημοσίως πως είσαι κακοπροαίρετος, τότε είσαι συνειδητός στρατιώτης αυτών που γράφεις κι όχι παρασυρμένος.
Αναπόφευκτο, άρρητο, συμπέρασμα κατά τον υπογράφοντα, αλλά και ρητό δικό σου: οι μετανάστες να μείνουν στις χώρες τους.
Τόσο ...απίστευτο σου φαίνεται; Σε τελική ανάλυση τους ρώτησες αυτούς τους ανθρώπους εάν μετανάστευσαν με τη θελησή τους ή αν υποχρεώθηκαν στην προσφυγιά από την εξαθλίωση που υποχρεώθηκαν να έχουν στον τόπο τους; Πόσοι από αυτούς ήρθαν με ...χαρά στην Ελλάδα και πόσοι αυτούς ήρθαν με τη δυστηχία και τη νοσταλγία της πατρίδας τους;Πόσοι από αυτούς εάν είχαν την πραγματική επιλογή δε θα γύριζαν στον τόπο τους;Τελικά η βούληση αυτών των ανθρώπων δεν έχει την παραμικρή σημασία;
Ρώτησα λοιπόν, πώς; Η μόνη πρακτικά εφαρμόσιμη απάντηση είναι τα μέτρα καταστολής, όπως αυτά που ήδη εφαρμόζει το ελληνικό κράτος, που σημειωτέον το βασικό αποτέλεσμα που έχουν είναι η ανθρώπινη δυστυχία.
Πώς;; Τόσο στην ...ξεφτίλα το έχεις το Ελληνικό κράτος;; Εάν μήπως πίεζε την Τουρκία να σταματήσει επιτέλους να ξαποστέλνει Κούρδους που έχει εκτοπίσει από το σκλαβωμένο Κουρδιστάν μετά από εκκαθαριστές επιχειρήσεις- με τα καίκια των δουλεμπόρων αυτό δε θα ήταν "πρακτικά εφαρμόσιμη λύση"; Εάν μήπως άρθρωνε έστω και μια φωνούλα διαμαρτυρίας στα άθλια σχέδια του ΝΑΤΟ -όντας μέλος αυτής της άθλιας συμμαχίας-, όπως π.χ. αυτά που έχουν φέρει χιλιάδες ανθρώπους στο Αφγανιστάν στην απόγνωση, ούτε αυτό θα ήταν "πρακτικά εφαρμόσιμη λύση"; Δλδ η μόνη "πρακτικά εφαρμόσιμη λύση" θα ήταν η δουλοπρέπεια στα σχέδια του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού; Δημήτρη, εκπέμπεις πολύ κακομοιριά...μα πολύ κακομοιριά όμως.
Τα περί πιέσεων στα κράτη καταγωγής είναι, συγνώμη που το λέω ωμά, φούμαρα, στάχτη στα μάτια. Θα πιέσεις δηλαδή το Ιράκ (ποιον αλήθεια από τους εκατοντάδες αλληλοσυγκρουόμενους φορείς παράνομης και νόμιμης εξουσίας;) να γίνει ευνομούμενο κράτος δικαίου; Είναι ανέκδοτο από μόνο του, χωρίς καν να το σχολιάσει κανείς!
Μα δε μπορείς να σχολιάσεις τίποτα χωρίς να διαστρέψεις τα γραφόμενά μου; Ποτέ δεν έγραψα για πιέσεις στα κράτη καταγωγής, αλλά πως ο αγώνας για ανατροπή πρέπει να γίνει στις χώρες τους. Στις οποίες το κράτος έχει καταλυθεί με εξωτερική επέμβαση και έναν ιμπεριαλιστικό κατακτητικό πόλεμο.Επομένως δεν υφίσταται καν θέμα πιέσεων στα -ανύπαρκτα- κράτη καταγωγής.Στις χώρες αυτές πλέον δεν υπάρχει ούτε οργανωμένη, ούτε ακόμα χειρότερα νόμιμη εξουσία.Αρνούμαι να θεωρήσω ως "νόμιμη" εξουσία τους ηγέτες-μαριονέτες των Η.Π.Α. στην περιοχή, τύπου Αλ-Μαλίκι και Χαμίντ Καρζάι,όπως αρνούμαι να θεωρήσω τους Τσολάκογλου και Ράλλη ως νόμιμους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού.Γ'αυτό και το ποιους εσύ θεωρείς νόμιμη εξουσία θέλω να μας το γράψεις, θα βοηθούσε πολύ να καταλάβουμε με ποιανού το μέρος είσαι.
Η βασική μου ερώτηση τώρα, τι κάνουμε με το ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους που είναι ήδη εδώ; Καμία απάντηση δεν πήρα.
Πήρες, αλλά δεν θέλεις να ασχοληθείς μαζί της...η προηγούμενη απάντηση που έδωσα σε τι δε σε ικανοποιεί;Όταν ο ντόπιος εργάτης και αργότης στενάζει κάτω από τη φτώχεια, τότε τι θα μπορούσαμε να κανουμε ξεχωριστά για τον μετανάστη, χωρίς να όμως αυτό να θεωρηθεί προνομιακή μεταχείρηση προς αυτόν; Ήρθε σε μια χώρα που το ντόπιο και ξένο διαπλεκόμενο κεφάλαιο μαζί με την ξεπουλημένη εξουσία του δικαμματισμού ξεζουμίζει το αίμα του εργάτη, θα μοιραστεί μαζί του την ίδια τύχη.
Να επισημάνω εδώ μια τεράστια ανακρίβεια: Οι περισσότεροι (λαθρο-)μετανάστες έρχονται από χώρες ισλαμικές, όπου η κοινωνική τους διάθρωση και η πολιτική τους παράδοση είναι εντελώς ξένες προς τη μαρξιστική λογικήΟι περισσότεροι μετανάστες δεν προέρχονται από ισλαμικές χώρες, αλλά από την Αλβανία, μέχρι πρότινος χώρα με καθαρά μαρξιστική λογική!!
Δεν παρέθεσα πίνακες με αριθμούς, αλλά έγραψα κατά λέξη "όλοι αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι που μας έρχονται κατά χιλιάδες και είναι τα θύματα ενός δουλεμπορίου, είναι επίσης κατά μεγάλο ποσοστό τα θύματα των πολέμων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Κουρδιστάν".Κατά μεγάλο ποσοστό δε σημαίνει κατά πλειοψηφεία.Ήμουν ξεκάθαρος.
Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για το κατά πόσον ο υπαρκτός σοσιαλισμός εκεί ήταν πράγματι σοσιαλισμός, αυτό είναι άλλο θέμα.
Αν είναι "άλλο θέμα", τότε να μη το αναφέρεις καθόλου.Διότι η περίπτωση της Αλβανίας είναι κατά κοινή ομολογία η πιο εκφυλισμένη και παρηκμασμένη εκδοχή εφαρμογής σοσιαλιστικού συστήματος παγκοσμίως. Ένα μόνο κατ'όνομα σοσιαλιστικό καθεστώς.
Το θέμα είναι ότι οι αναφορές του καθεστώτος ήταν κατ’ εξοχήν μαρξιστικές.
Πέρα όμως από αυτό, ο αγαπητός μαρξιστής φαίνεται να ξεχνά μια βασική μαρξιστική ιδέα, ότι ο ρόλος ενός κόμματος πρωτοπορίας είναι να καθοδηγεί την εργατική τάξη στην πορεία της από τάξη καθ’ εαυτήν σε τάξη δι’ εαυτήν. Και όπως ξαναείπα η εργατική τάξη στην Ελλάδα σήμερα αποτελείται κατά βάση από μετανάστες.
Μάλλον εμείς ζούμε σ'άλλη χώρα.Σε μια εποχή όπου η νεοφιλέλευθερη λαίλαπα της ΝΔ έχει αφαιρέσει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, σε μια εποχή όπου η αυθαιρεσία και η ασυδοσία των τραπεζών έχει πνίξει στα χρέη χιλιάδες έλληνες, σε μια εποχή που υπάρχουν χιλιάδες υπο-απασχολούμενοι ανασφάλιστοι 30άρηδες και χιλιάδες απολυμένοι 50άρηδες που δε πρόκειται ποτέ να δουν σύνταξη, η εργατική τάξη στην Ελλάδα αποτελείται "κατά βάση" από μετανάστες.Να μας δείξεις που είναι αυτή η Ελλάδα να πάμε να ζήσουμε κι εμείς εκεί Δημήτρη...
Και αυτό που με θλίβει στη στάση και των δυο σας είναι ότι αυτή η τάξη λοιδορείται και μειώνεται
Παραπομπή θέλω, να μου βρεις έστω μια φράση που να λοιδορούμε μετανάστες.
Δεν βλέπω καμιά βούληση να βρεθείτε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους στους κοινούς αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που κάνετε στην πράξη είναι να συμπαρατάσσεστε με το αστικό κράτος.
Αν θέλεις να σου μιλήσω με αμιγώς κομμουνιστικούς όρους, αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρδαλός καουτσκισμός του ελεεινότερου είδους.Οπότε άστα, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκηνί.
Εδώ είμαστε και θα είμαστε έτσι ώστε να μπαίνουμε σε διάλογο και να απαντούμε στον οποιοδήποτε, καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, επιθυμεί να εμπλακεί σε διάλογο μαζί μας, έστω κι αν ακουλουθεί την τακτική του "τα λέμε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά" όπως κάνει ο αγαπητός Δημήτρης...

2 σχόλια:

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Καταρχας έχει δημιουργηθεί μια παρανόηση.
Ο Δημήτρης πιθανότατα να μην έχει βρεθεί ποτε σε σύνορα κατα τη διάρκεια της θητείας του για να δει πως έχει η κατάσταση.
"Προσεγγίζουν μετανάστες κύριε Χ"
Απάντηση:"Ωραία ανάψτε τους φακούς να δούν πως το περίπολο είναι εδώ και να πάνε απο αλλού μην τραβιόμαστε βραδιάτικα."

Κύριε Χ. Η ενέδρα έπιασε έναν μετανάστη.
Απάντηση: "Άφηστε τον να φύγει γιατί θα μου λερώσει τα καθίσματα του αυτοκινήτου"!!!

Αυτή είναι η κατάσταση στα σύνορα μας. Δεν έχουμε καν πολιτική!
Όσον αφορά τώρα τους αριθμούς να πούμε πως είναι σαφώς περισσότεροι απο το 1,5 εκατομμύριο.

Τι κάνουμε;
1)Αποφασίζουμε πόσους μπορούμε να εντάξουμε ομαλά.
2)Φυλάμε τα σύνορα μας αφού τώρα είναι αφύλακτα.
3)Επαναπροώθηση αριθμού μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους.
4)Αυστηρές ποινές σε όσους επιχειρηματίες ή πολίτες έχουν παράνομα στη δούλεψη τους αλλοδαπούς και τους εκμεταλεύονται χωρίς ασφάλιση κτλ.
5)Περιστασικά ζητούμε (με ανταλλάγματα) αριθμούς εργατών για εποχιακές δουλειές πχ ελιές, καπνά κτλ.
6)Συνεργαζόμαστε οικονομικά και ενισχύουμε (φυσικά με ανταλλάγματα) γειτονικά κράτη.
Το παράδειγμα του Ιρακ που αναφέρεις είναι δυστυχώς ατυχές αφού στη συγκεκριμένη περιοχή οι συγκρούσεις είναι καθημερινές.

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

"ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ"
Εκτός αυτού τελειώνεις όπως και το κομμουνιστικό μανιφέστο του 1948.
Καλό είναι να μιλάμε με σύγχρονους όρους.
Εγώ τελικά που ζω στο κέντρο μαζί με τους εργάτες μετανάστες, που αμοίβομαι με 800 ευρώ δουλεύοντας 8-10 ώρες την ημέρα, που έχω την ίδια ασφάλιση (ΙΚΑ) και την ίδια περιθαλψη(ΕΣΥ-δημόσια νοσοκομεία)με τους μετανάστες είμαι αστός; Είμαι εργάτης; Ανήκω στο προλεταριάτο;Στο κεφάλαιο;
Να "ανατρέψω βιαίως τις σημερινές κοινωνικές τάξεις" όπως αναφέρει λίγες γραμμές παραπάνω το μανιφέστο;
Να τρέμουν την κοινωνική μου επανάσταση οι αστοί την οποία θα πραγματοποιήσω σε συμεργασία με τους Αλβανούς, Ινδούς κ.ο.κ εργάτες οι οποίοι έχουν αναπτύξει ήδη κοινωνική συνείδηση;