Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της "Αυγής", ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ τους εμπρησμούς των βιβλιοπωλείων!

Παραθέτω e mail που λάβαμε από φίλο του ιστολογίου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Διαβάστε το συνημμένο άρθρο της «Αυγής».

Ως απάντηση στον κ. Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, επικροτώντας ουσιαστικά τον εμπρησμό τεσσάρων βιβλιοπωλείων μέσα σε δυο εβδομάδες (θαυμάστε τον ΣΥΡΙΖΑ των ανθρώπων της... κουλτούρας και των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων!), δηλώνει ότι «δεν θεωρεί καθόλου αυτονόητη την νομιμότητα» και προτείνει «συγκεκριμένα ποσά βίας» (sic), θα μπορούσε κανείς να προτείνει, αντιστοίχως, την άσκηση «συγκεκριμένων ποσών βίας» επί της κεφαλής του ιδίου προσωπικώς και των συντρόφων του. Μήπως όμως, πριν φθάσουμε εκεί, και εάν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ευνομούμενη κοινωνία, θα πρέπει να επέμβει κάποιος εισσαγγελέας για να σταματήσουν οι προτροπές σε εγκλήματα από την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απομονωθεί πολιτικά το κόμμα αυτό των υποστηρικτών της σκοταδιστικής τρομοκρατίας;

Μέχρι τώρα κανένα κόμμα δεν έχει καταδικάσει την νέα επίθεση εναντίον βιβλιοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας. Και όχι μόνο αυτό: η εφημερίδα «Αυγή», όργανο του Συνασπισμού, επικροτεί τις επιθέσεις κατά των βιβλιοπωλείων! Διαβάστε το εμετικό άρθρο με το οποίο ελπίζω να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Χρειάζονται και άλλα στοιχεία για να αντιληφθούν ΟΛΟΙ πως ο Συνασπισμός ενορχηστρώνει τις επιθέσεις, υπό την κάλυψη του πολιτικού κατεστημένου;

Ολόκληρο το άρθρο από την εφημερίδα "Αυγή"

Η βία, τα δελτία τύπου και ο σοσιαλισμός

Του Δημοσθένη ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στη Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε "τη Βία". Τα γεγονότα, βέβαια -το γνωρίζουν οι δημόσιοι κατήγοροί μας-, δεν μπορούν να ξεγίνουν με μια δήλωση. Τότε γιατί τόσο άγχος να μας "αποπροσανατολίσουν", που θα' λεγε και το ΚΚΕ; Για να αποκατασταθούν πολιτικά οι "πληγέντες" (πρόσωπα ή θεσμοί) και να εδραιωθεί, στο πεδίο της ιδεολογίας, η άποψη πως μέσα στην κοινωνία ουδείς άλλος δικαιούται να ασκεί βία, παρά μόνο το κράτος που, σύμφωνα με το διάσημο ορισμό του Βέμπερ, κατέχει -από πού και για πόσο άραγε;- το μονοπώλιο της νόμιμης φυσικής βίας. [...]

Θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και για κάτι ακόμα: ότι δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων", ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το "δικαίωμά" τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως. Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά· "ποσά" που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη. Τέτοια δύναμη, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αν οι πολιτικές μας παρεμβάσεις εξαντλούνται σε δελτία τύπου αγχωμένα μέσα στη νομιμοφροσύνη τους.»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μέχρι τώρα κανένα κόμμα δεν έχει καταδικάσει την νέα επίθεση εναντίον εθνικιστικού βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας".

Η λέξη "εθνικιστικό" για το βιβλιοπωλείο "Νέα Θέσις" είναι μάλλον προσβλητικός. Ας προσέχουμε λίγο τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Το να πωλούνται βιβλία με ελληνοκεντρικό χαρακτήρα, δεν σημαίνει ότι είναι ρατσιστικά και ιμπεριαλιστικά, σαν τα περιοδικά που εκδίδουν οι Χρυσαυγίτες. Από πότε ο Πλάτωνας, ο Στωβαίος, ο Όμηρος και ο Αριστοτέλης αποτελούν δείγμα εθνικισμού; Πάντως, είναι σωστή η θέση σας κατά του τΣΥ.ΡΙΖ.Α και της Αυγής και χαίρομαι που αυτό το blog αποτελεί ανάχωμα στην ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς και... τολμάει να πει και την άλλη άποψη.

SYRIZA WATCH είπε...

διορθώθηκε, ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Ομως το βιβλιοπωλειό του Αδώνιδος είναι εθνικιστικό. Καλά εγραφε το ποστ.
Ο Πλατωνας και ο Αριστοτέλης δεν ηταν εθνικιστες (πως θα μπορούσε, αλλωστε να ηταν, καθότι ήταν θεμελιωτες της φιλοσοφίας) , αλλά ο Πασσάς, ο Κεραμυδάς και λοιποί "συγγραφείς" της φαντασιακής ιστορίας, για ομάδες Εψιλον, και Ανακάλυψη της Αμερικής από τον Οδυσσέα, μάλλον είναι ε;
'Η ο χερ Πλευρεν , με τα βιβλία του περι κατωτερότητας των εβραίων;. Άλλωστε δεν αποτελεί ιδεολογική ασπίδα το οτι πουλάει και Αρχαιους συγγραφείς, καθως κάθε βιβλιοπωλείο που σεβεται τον εαυτό του, το κάνει.

Εν πασει περιπτωσει, τα βιβλιοπωλεία δεν είναι για να καίγονται,όπως ούτε και τα γραφεία των κομμάτων. 'Η μηπως όχι; Δεν είδα καποια ανακοίνωση σήμερα από το ΛΑΟΣ, ή εστω ένα ποστ απο το ιστολογιο σας για την εκρηξη στα γραφεία του ΣυΝ στα Χανιά! Μήπως επικροτείτε; μήπως σας εκφράζει; Γιατί συμφωνα με τη δικια σας λογική αφού δεν καταδικάζετε, είστε ηθικοί αυτουργοί!

vetdino είπε...

Πότε ρε έγινε έκρηξη σε γραφεία του ΣΥΝ;;;

vetdino είπε...

έλα το βρήκα και το δημοσίευσα, η καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΝ, που απ'ότι φαίνεται έγινε για τα τοπικά συμφέροντα κάποιων κατοίκων των Χανίων είναι πέρα για πέρα καταδικαστέα!! γνώμη μου είναι πως σε μία ευνομούμενη κοινωνία, δεν επιτρέπεται η άσκηση οποιαδήποτε μορφής βίας!! οι κύριοι που έβαλαν τη βόμβα στα γραφεία του ΣΥΝ είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, πρέπει να συλληφθούν και να μπούνε φυλακη!!

Ανώνυμος είπε...

OK VETDINO,
απ' ότι φαίνεται συμφωνούμε σε κάτι. ΜΗ ΒΙΑ!
Η βία ταιριάζει σε επαναστάσεις και πολέμους. Αλλά σε ευνομούμενες κοινωνίες, ο εθνικιστής που χτυπάει μετανάστη, ο χουλιγκάνος που επιτίθεται σε αστυνομικό, ο αστυνομικός που ξυλοφορτώνει φοιτητή, ο νονός που πυροβολεί με αυτόματο αστυνομικούς, είναι εγκληματίες του ποινικού.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, ο κουκουλοφόρος που καίει τράπεζες, δημόσια περιουσία (βλ. στάσεις λεωφορείων και δημόσια αυτοκίνητα) καθώς και ιδιωτική περιουσία απλών πολιτών, ασκεί βία του κοινού ποινικού δικαίου ή μήπως δικαιολογείται ως επαναστατική ενέργεια; οι φοιτητές που μπουκάρουν και καίνε κάλπες και διαλύουν συνελεύσεις, ενίοτε ξυλοφορτώνουν κόσμο, ασκούν βία του κοινού ποινικού ή όχι;.....γιατί δεν βλέπω να περιλαμβάνεις τις εν λόγω περιπτώσεις στα παραδείγματά σου ανωτέρω

Ανώνυμος είπε...

To έχετε συνήθεια να ζητάτε δηλώσεις νομιμοφροσύνης;
Βέβαια είναι εγκληματική ενέργεια, να καταστρέφεις δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Η εξέγερση νομιμοποιείται από κίνημα λαϊκό, όχι από μικρές ομάδες κουκουλοφόρων.

Αλλά και εσύ δε βλέπω να λες κάτι για τη φασιστική επίθεση σήμερα σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι;

Ανώνυμος είπε...

Αλλά και εσύ δε βλέπω να λες κάτι για τη φασιστική επίθεση σήμερα σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι;

--------------

To έχεις συνήθεια να ζητάς δηλώσεις νομιμοφροσύνης;

Μια ζωή τα ίδια, κρύβεστε πίσω απ'το δάκτυλό σας και κατά τα άλλα νομίζετε ότι πουλάτε εξυπνάδες.


απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά

Αυτή είναι η ιδεολογία σας, ιδεολογία του τρόμου. Φασίστες και με τη βούλα.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια τέλος γιατί δεν την "παλεύετε" μερικοί.