Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ) καταγγέλλει το πολιτικό κόμμα Συνασπισμός για πολιτικό εμπαιγμό εις βάρος της κοινότητας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών στο θέμα του πολιτικού γάμου...

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΟΛΚΕ εδώ.

Και μετά φταίμε εμείς επειδή αποκαλύπτουμε τον εμπαιγμό και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ... Άλλα λένε πριν τις εκλογές κι άλλα κάνουν μετά...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σιγά μην τελούσε γάμους ο ΣΥΝ, φαντάζεστε εικόνες με μουστακαλήδες γκαίη να φιλιούνται στις κάμερες, ρύζια κλπ, και αυτό να είναι το Νο 1 κουτσομπολίστικο θέμα στα κανάλια; Τότε θα ταυτιζόταν με μια πολύ μικρή ομάδα και με ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα...Και ο γάμος των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών δεν είναι το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας... Τελευταία στιγμή την έκανε πλαγίως γιατί με κάτι τέτοια ούτε το 3% δεν θα πιάσει στο τέλος. Για τον ίδιο λόγο τα μάζεψε και δεν έλεγε ευθαρσώς τη γνώμη του στις τηλεοράσεις για το "Μακεδονικό".

Παλιός

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με την επίθεση της ΟΛΚΕ στο Συνασπισμό
Με έκπληξη είδαμε σήμερα την ανακοίνωση της ΟΛΚΕ με την οποία καταγγέλλει τον Συνασπισμό για πολιτική ανακολουθία, επειδή υποστηρίζει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και επειδή διερεύνησε (έστω ανεπιτυχώς) τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί άμεσα ένας τέτοιος γάμος, ως πολιτική πράξη έμπρακτης αμφισβήτησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου! Μας εγκαλεί γιατί δήθεν υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα τελεστεί πολιτικός γάμος ομοφύλων, ενώ γνωρίζει ότι αυτό ουδέποτε συνέβη (και πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί άλλωστε αφού τα κόμματα δεν έχουν τέτοια εξουσία)!

Δεν θα σταθούμε στις ανακρίβειες της ανακοίνωσης, ούτε στην παραποίηση των απόψεών μας που γίνεται σε αυτή (οι αντιφάσεις είναι άλλωστε εμφανείς σε κάθε ψύχραιμο αναγνώστη). Δεν θα σταθούμε καν στην επιλογή της ΟΛΚΕ να δώσει, έστω και άθελά της, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση (η οποία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να άρει τις διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων) ανοίγοντας μέτωπο με εκείνους που σταθερά και με συνέπεια στηρίζουν τον αγώνα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας για ίσα δικαιώματα.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά τα εξής:

1) Στην Ελλάδα υπάρχουν διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Δεν αναγνωρίζονται νομικά οι σχέσεις τους, στερούνται ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κληρονομικών δικαιωμάτων που προβλέπονται για όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, μέσω της θεσμοθέτησης πολιτικού γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

2) Ο Συνασπισμός έχει παλέψει και θα συνεχίζει να παλεύει για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, με τα μέσα και τους τρόπους που κάθε φορά ο ίδιος κρίνει ότι βοηθάνε την προσπάθεια, χωρίς ερασιτεχνισμούς και κραυγές, χωρίς να μας ενδιαφέρει να βρούμε τρόπους να βγαίνουμε στα κανάλια. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις οργανώσεις των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών, και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

3) Επισημαίνουμε ότι πάγια θέση του χώρου μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί υπηρέτη των κομμάτων ώστε να ακολουθεί τις εντολές τους. Τα στελέχη του ΣΥΝ που δραστηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση συμφωνούν με τις θέσεις του κόμματος, υιοθετούν και στηρίζουν το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στην οικογενειακή ζωή και αναλαμβάνουν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες πρωτοβουλίες για την υπεράσπισή του. Είναι ξένη για μας κάθε παλαιοκομματική αντίληψη για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως πιστεύαμε ότι είναι και για μια κινηματική οργάνωση όπως η ΟΛΚΕ.

4) Ο μεγάλος αντίπαλος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι το σημερινό αναχρονιστικό πλαίσιο και η διαχρονική έλλειψη βούλησης των κυβερνήσεων να το αλλάξουν. Δικός μας στόχος παραμένει να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει θέση, αλλά και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού και διεκδικητικού κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Επιμένουμε. Η κοινωνία έχει ωριμάσει, καιρός να ωριμάσει και η κυβέρνηση.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε το φίλο ανώνυμο που πόσταρε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου οι αναγνώστες να έχουν μία πληρέστερη εικόνα της υπόθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας όμως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει τίποτα. Οι Δήμαρχοι του ΣΥΝ απλά εξέτασαν νομικά το θέμα,και κατέληξαν ότι δεν καλύπτονται. Άρα...κιότεψαν...άρα, δίκιο έχει η ΟΛΚΕ. Δεν μπορεί να λες είμαστε υπέρ, αλλά αυτό δεν γίνεται,αυτά τα λέω κι εγώ,είναι ανέξοδη πολιτική...

Cacofonix είπε...

Νομίζω ότι η ανακοίνωση-απάντηση είναι ένα post από μόνη της. Πως να γεμίζεις σελίδες με βαρύγδουπες λέξεις χωρίς να λες τίποτε...

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει κάποιος .. π.χ. ο cacofonix ( πετυχημένο δεν λέω).. ποιά άποψη έχει.

όχι για τον Σύριζα (γνωστή) .. αλλά για τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων.

Αλλιώς γεμίζουμε σελίδες με βαρύγδουπες λέξεις χωρίς να λέμε τίποτε..

Cacofonix είπε...

Είναι παρόμοια με την άποψη - δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τέλεση γάμων. Πολλά λόγια βαρύγδουπα και στο τέλος όχι...
Μπορούμε σε κάποια πράγματα να συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Μπορούμε σε κάποια πράγματα να συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ."

Στον γιατρό σου το είπες?
φτου κακά .. 666 ..

Οβελίξ

Cacofonix είπε...

Γιατί τέτοιο κόμπλεξ; Τελικά έχεις δίκιο. Παρά είναι κομπλεξικοί, υποκριτές και ψεύτες στο κουτούκι του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μπορέσω να συνταχθώ σε οτιδήποτε με αυτούς.

Αλήθεια οβελιξ ποια είναι η δική σου άποψη; Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα μπορέσουν να ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους έστω και σ' αυτό το απλό θέμα;

Πολυπέρχων είπε...

Προεκτείνοντας αυτό που έγραψε ο Κακοφωνίξ, αυτό είναι και το γενικό πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ.Όχι τόσο οι θέσεις του και η ιδεολογία του αυτή καθεαυτή, αλλά πως από σχεδόν καταβολής του διασπασμένου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ η συγκεκριμένη πολιτική παράταξη έχει δείξει πολλάκις πως οι δημόσιες τοποθετήσεις, απόψεις , πολιτικές κινήσεις και η εκπεφρασμένη ιδεολογία δεν είναι παρά επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να αποσπάσει ψηφοφόρους, αλλά και επιρροή στους ΜΗ ψηφοφόρους.Βέβαια αυτό συμβαίνει και με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά η διαφορά είναι πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πίσω τους τις αμαρτίες των κυβερνήσεων τους, πράγμα που κάνει ακόμα πιο αξιολύπητο το ΣΥΡΙΖΑ.Εμείς δεν κάνουμε τίποτα εδώ μέσα από το να δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία πως η έμφαση στην "επικοινωνία" ποιάνει μόνο στους πολιτικά αδιάφορους και/ή απαίδευτους,κάτι που φαίνεται και από τα "κολλημένα" ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (παρά την απιστευτη προπαγάνδα από ΜΜΕξαπάτησης)και από τις 37.000 επισκέψεις σας.
Ευχαριστούμε πολύ.

Πολυπέρχων είπε...

Υ.Γ. Τα "κολλημένα" ποσοστά αναφέρονται σε εκλογικές αναμετρήσεις κι όχι σε δημοσκοπήσεις.

Ανώνυμος είπε...

"Αλήθεια οβελιξ ποια είναι η δική σου άποψη; Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα μπορέσουν να ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους έστω και σ' αυτό το απλό θέμα;"

Η άποψη μου είναι ότι μια χαρά είναι να έχεις μπλεγμένα τα μπούτια .. ομοφυλοφιλικά ή ετεροφυλικά.. αλί σ'αυτούς που δεν τα μπλέκουνε..

είναι καιρός που ξέφυγε απ'την απέλπιδα κραυγή..

"βρε παιδιά .. ανάψτε κανά φως να οργανωθούμε"

όσο για τα κολλημένα ποσοστά δημοσκοπικά ή όχι..ποτέ δεν με απασχόλησαν..

άλλωστε πάντα είχα μια τάση προς την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Οβελίξ

Cacofonix είπε...

Έξω αριστερός φιλαρούχος που λέγαμε μικροί;