Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Εικονική πραγματικότητα

Αναδημοσιεύουμε από το Το Μαύρο Πρόβατο...

Η αλήθεια είναι πολλές φορές πικρή και η εικονική πραγματικότητα καταρρίπτεται με επώδυνο τρόπο...

Η πρώτη εκλογική καταμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Τσίπρα έγινε με τις Φοιτητικές Εκλογές, όπου όλοι περιμένανε εντυπωσιακή άνοδο του κόμματος με βάση πάντα τις «αληθινές» δημοσκοπήσεις που του δίνουν ποσοστά 17-18%. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τις …αμερόληπτες μετρήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν σχεδόν πρώτοι στις προτιμήσεις της νεολαίας.

Η αλήθεια είναι ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους αυτούς που προσπαθούν να επιβάλλουν πρόσωπα και να καθοδηγήσουν τον κόσμο, ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΡΕΝ, ανέβασε τα ποσοστά της μόλις 2-3% (ανάλογα με το ποιος δίνει το αποτέλεσμα) και στην καλύτερη περίπτωση φθάνει το 6 με 7%.

Αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι, όπως μπορούμε να διαβάσουμε και στο «ΕΘΝΟΣ»:

Οι εκτιμήσεις για «εντυπωσιακή άνοδο» της ΑΡΕΝ (που πρόσκειται στον ΣΥΝ), λόγω της απήχησης, που έχει στους νέους ο Αλ. Τσίπρας, δεν φαίνεται να επαληθεύτηκαν τουλάχιστον σε τέτοια έκταση και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Πάντως ο γραμματέας της σπουδάζουσας Νεολαίας του ΣΥΝ Ηλίας Χρονόπουλος υποστήριξε ότι «με τα πρώτα στοιχεία διαφαίνεται μια ξεκάθαρη άνοδος της ΑΡΕΝ που ξεπερνά τις 3 ποσοστιαίες μονάδες».

Προς το παρόν τηρείται «σιγή ασυρμάτου» από την Κουμουνδούρου, όπου προφανώς απεργάζονται το πώς θα παρουσιάσουνε το ποτήρι «μισογεμάτο», δηλαδή θα μιλήσουνε για «εντυπωσιακή άνοδο», για «αύξηση ποσοστού» κλπ. κάτι που ήδη παρατηρείται σε ορισμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού ή έντυπου Τύπου.

Η αλήθεια σύντροφοι είναι μία και μοναδική: Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να σας επιβάλουν με το ζόρι στην Ελλάδα, όσο και αν «ιδρώνει» ο Λάκης να προμοτάρει τον Alexis, οι εκλογές κάποτε θα έρθουν. Και τότε θα κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Κρίμα γιατί η ελληνική κοινωνία όντως χρειάζεται κάτι καινούργιο. Όταν όμως υιοθετείτε τις ακραίες διεθνιστικές και νεοταξικές απόψεις της διεθνούς πλουτοκρατίας, (Μακεδονία, συνωστισμούς, Παρατηρητήρια, Ιούς, κλπ.) δεν μπορείτε παρά να μείνετε καθηλωμένοι σε μονοψήφιο ποσοστό, ακόμα και αν πετύχετε «εντυπωσιακή άνοδο», όπως η προσκείμενη σε εσάς φοιτητική παράταξη...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξύπνησαν από τα πάρτυ της προηγούμενης βραδιάς για να πάνε να ψηφίσουν...

Ανώνυμος είπε...

Εντύπωση προκαλεί πάντως, η "ευαισθησία" του πολιτικού κόσμου, μόλις κάποιος τολμά να πει κάτι για κάποιον από δαύτους. Όλοι την "έπεσαν" στον Βγενόπουλο, για τη μύνηση στον Αλέξη μας, λες και οι πολιτικοί είναι στο απυρόβλητο, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και για όποιον θέλουν.Ειδικά για μια εταιρία, όταν κάποιος πολιτικός καταφέρεται εναντίον της, αυτό μπορεί να έχει επίπτωση και στην πορεία της στο ΧΑΑ.
Αλλά το βασικό για μένα είναι να καταλάβουν τα "καλόπαιδα" της πολιτικής, ότι είναι ίσοι με όλους. Κι ό,τι λένε, δεν είναι στο απυρόβλητο. Γι'αυτό παρακαλάω να καταδικαστεί το αγόρι μας, να δούμε μετά αν θα του δώσει λεφτά ο μπαμπάς να πληρώσει την αγωγή...
Μάρκος

Ανώνυμος είπε...

Απομυθοποίηση

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για τους νταβατζήδες της διαπλοκής, τόσο τα ποσοστά του Συνασπισμού στην πρόθεση ψήφου όσο και η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζουν σημαντική πτώση. Κάποιοι προσπαθούν να αναλύσουν τα αίτια της πτώσης του Συνασπισμού και του Αλέξη Τσίπρα με πολιτικά κριτήρια, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τι άλλαξε από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Τα πράγματα είναι απλά: στο μεσοδιάστημα πληροφορηθήκαμε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει γκόμενα - πολλές ανύπαντρες έχασαν τις ελπίδες που είχαν. Εντάξει, ο λαός μπορεί να ανεχτεί το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κνίτης - δεν θα του συγχωρήσει ποτέ, όμως, πως είναι 16 χρόνια με την ίδια γυναίκα. Πάντως, αν ο Αλαβάνος καταφέρει να πείσει τον Αλέξη να χωρίσει, ο Συνασπισμός θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

http://pitsirikos.blogspot.com/

και για την αντιγραφή
soo-lee

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα τι θα γίνετε χωρίς βαρβάρους;

Ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκε το μπλογκ αυτό ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Αν συνεχίσει η πτώση, τι λόγο ύπαρξης θα έχει;

"σταθερό ψευδώνυμο"

vetdino είπε...

όχι φίλε, το ιστολόγιο δημιουργήθηκε όταν ο ΣΥΡΙΖα ήταν στο 5%... μετά τις εκλογές. σε παραπέμπω σε παλαιότερα ποστ για να δεις γιατί δημιουργήθηκε το μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Να σου θυμήσω μήπως και τον αρχικό τίτλο του μπλόγκ .. που τον συμαζέψατε στην πρώτη παρατήρηση?

μασάει η κατσίκα ταραμά?

soo-lee

vetdino είπε...

εκείνον που έλεγε αλέκο σε βλέπουμε και πως παρακολουθούμε παραβατικές συμπεριφορές; ε και; τι το περίεργο. εγώ τον άλλαξα κιόλας γιατί ένας συνιστολόγος του μπλογκ τον θεώρησε υπερβολικό... και τι έγινε;

για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών θα πεις τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Να σας θυμίσω το ΚΕΠ, το αλήστου μνήμης κόμμα τού Αβραμόπουλου, για το οποίο οι δημοσκοπήσεις έδιναν 10-12% και τελικά πήρε τα 0,3 του στις εκλογές και διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη;
Αν σε αγαπάει ο Λαμπράκης, σε φροντίζει, πώς να το κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλά τα πράγματα ρε παιδιά. Ο Τσίπρας καλείται πλέον να πει και τίποτα πολιτικό και εκεί... χωλαίνει ακόμα (για να είμαστε επιεικείς). Δεν έχει φρέσκο λόγο και θυμίζει κομμουνισταρά παλαιάς κοπής. Θα αρχίσει να μου φαίνεται πιο μοντέρνος ο Σκυλάκος και ο Χαλβατζής. Πάντως, όσο συνεχίζει και μιλάει, τόσο πέφτουν τα ποσοστά του κόμματό του. Σαν τον Γιωργάκη και αυτός. Σιγά σιγά έχει αρχίσει να κρίνεται και με ποιοτικά στοιχεία και όχι μόνο για τη νεότητα του, ενώ μην ξεχνάτε ότι ο Λαζόπουλος τελειώνει σε λίγο και ο Alexis θα χάσει το μεγαλύτερο στήριγμά του!!! Ο Καρατζαφέρης είχε πει για την άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Παναγιωταρέα ότι "προτιμάω τέλος του μήνα να πηγαίνω στην τράπεζα και να κάνω κατάθεση στο λογαριασμό μου με δικά μου χρήματα και όχι με δανεικά". Και ο νοών νοείτω...

Υ.Γ. Πολύ καλή η δουλειά σας παιδιά. Είστε η εξαίρεση στην τρομοκρατία των ΜΜΕ, που έχουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α μονίμως στο απυρόβλητο και υφιστάμεθα όλοι μας καθημερινά την θολοκουλτούρα των στελεχών του σε όλα τα ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

nai swsta ta eaak psifizoun laos i nea dimokratia i pasok kai to fws adikatoptrizei to laos kai i nd exei 50%...swsta...

Ανώνυμος είπε...

ρε βλάκα ό,τι πήρε η ΕΡΑΝ από τα ΕΑΑΚ το πήρε... άρα πάλι στα ίδια είστε...

http://ekloges.pks.gr/sygkentrwtika.php?vathmida=AEI&year=2008

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν ακούστηκε καμία λογική εξήγηση για το αποτέλεσμα από τους ΣΥΡΙΖΑιους

Πολυπέρχων είπε...

Και να πουν τι; Αφού ο Αλέξης δεν μπόρεσε να "σπρώξει" τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σ'αυτό που θα έπρεπε να ήταν το κατεξοχήν δυνατό του σημείο, λόγω της μεγάλης -και πρόσφατης- του προιστορίας του στο συγκεκριμένο τομέα, από κει και μόνο καταλαβαίνει κανείς την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων.Η ετικέτα "εικονική πραγματικότητα" είναι απόλυτα σωστή.

Ανώνυμος είπε...

Υπέρ του φασιστικού αποκλεισμού της Φ.Ο.Σ. από τις εκλογές της Νομικής συντάχθηκε πριν τις φοιτητικές εκλογές και η ΑΡ.ΕΝ (ΔΙΚΤΥΟ).
http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?t=8358&start=0
Φαίνεται για τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει καλός και κακός πλουραλισμός, καλός και κακός φασισμός, καλή και κακή πολιτική βία.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά…