Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Τουλάχιστον ΔΥΟ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Κι επειδή πέρασε η Πρωταπριλιά, ας επανέλθουμε σε πραγματικές δημοσιεύσεις. Στην ιστοσελίδα "Το Μακεδονικό Ζήτημα Σημερα" διαβάζουμε πως εκτός από την Οικολογική Παρέμβαση, άλλη μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζα τη Σκόπια σα Μακεδονία. Πρόκειται για Διεθνιστική Εργατική Αριστερά. Ακολουθεί ολόκληρη η δημοσίευση:

Όπως είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" αναγνώρισε ήδη τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και για συμπαράσταση εκδίδει τα δελτία τύπου της στα ΣΚΟΠΙΑΝΑ! Στον αγώνα ΚΑΤΑ της Ελλάδας προστέθηκε άλλη μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ , η "ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" η οποία επίσης αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

Εντελώς ξεδιάντροπα βγαίνει ο Τσίπρας στην TV... και μιλάει για... σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. 'Η "δουλεύει" όλους εμάς ή εκμεταλλεύεται τα κορόϊδα της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και της ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για να τους κλέβει όσες ψήφους μπορούν να μαζέψουν για λογαριασμό του ανάμεσα στα σκουπίδια της αριστερής ψευτοδιανόησης. ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ που έχουν οι ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκαν ΜΥΣΤΙΚΕΣ προεκλογικά διότι η ΑΠΩΛΕΙΑ ψήφων ήταν σίγουρη. Όμως ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι ΑΘΕΛΑ τους ενίσχυσαν ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΕΣ οργανώσεις να βρεθούν ΕΝΤΟΣ του κοινοβουλίου. Και φυσικά τα ΜΜΕ... ΔΕΝ το αποκαλύπτουν για να μην ζημιώσουν τον Τσίπρα και τους χαλάσει το σχέδιο για την εξόντωση του Γιωργάκη.

Δεν παραλείπουμε φυσικά και την (εκτός ΣΥΡΙΖΑ) Φιλελεύθερη Συμμαχία η οποία ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ από το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ καθώς πολιτεύτηκε με αυτή ο κ.Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι του George Soros.

Επιστρέφοντας στην ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ όπου η ΑΓΝΟΙΑ δεν έχει όρια διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τους ότι στην Ελληνική Μακεδονία κατοικούν κατά πλειοψηφία...πρόσφυγες! Αυτά κατάφερε ο ΙΟΣ της Ελευθεροτυπίας με τα άκρως "επιστημονικά" και "ιστορικά" άρθρα που "ταΐζει" τους χρήσιμους ηλίθιους και ειδικά αυτούς που δεν έχουν πατήσει ποτέ πόδι στη Μακεδονία. Το βλακώδες και γεμάτο σύγχυση, άγνοια και ανακρίβειες άρθρο για την κατάσταση στην Μακεδονία από την ιστοσελίδα της ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ υποστηρίζει την ύπαρξη ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ενάντια στα Σκόπια (!) και την ύπαρξη ΑΓΑΣΤΗΣ συνεργασίας των Ελλήνων με τις ΗΠΑ (!). Προφανώς κάνουν χρήση κάποιων ουσιών με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το όνομα του ΦΩΣΤΗΡΟΣ...Πέτρος Τσαγκάρης. Διαβάστε αναλυτικά:

Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν είναι Κόσοβο 18.03.08

Οι αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στις σερβικές περιοχές του βόρειου Κοσόβου, και ιδιαίτερα στη Μιτρόβιτσα όπου τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και αρκετοί αστυνομικοί της «διεθνούς δύναμης», έφερε με τον πιο σκληρό τρόπο στο προσκήνιο τα αδιέξοδα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην περιοχή. Ταυτόχρονα η αντιπαλότητα γύρω από το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά και η συνακόλουθη κυβερνητική κρίση στη γειτονική χώρα έδειξε την επιθετικότητα του ελληνικού εθνικισμού αλλά και την αγαστή συνεργασία του με τις ΗΠΑ. (Πλανήτης Γη καλεί Ανδρομέδα, ακούει;)...

Κ αι στα δύο ζητήματα μεγάλο μέρος της Αριστεράς στην Ελλάδα έχει μείνει πίσω από τις πολιτικές ανάγκες της περιόδου.

Ανεξαρτησία;

Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια με τα οποία η Αριστερά ιστορικά αντιμετώπιζε τα εθνικά ζητήματα. Αυτοδιάθεση ή όχι σε μία περιοχή, σε ένα λαό; Το κριτήριο είναι αν αυτή η αυτοδιάθεση συμβάλλει στην ειρήνη, στην ανάπτυξη φιλίας, αδελφοσύνης, αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Αν βοηθάει στην ενότητα μεταξύ των εργαζομένων και από τις δύο εμπλεκόμενες εθνότητες. Αν συμβάλλει στην αποδυνάμωση ή και στην ήττα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε μια περιοχή. Αν, πολύ περισσότερο, συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος ανατροπής των από τα κάτω πέρα από τα κρατικά σύνορα. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση δεν είναι ζήτημα αρχής, αλλά ζήτημα τακτικής που υποτάσσεται στα παραπάνω κριτήρια.

Έτσι νομίζουμε ότι είναι προφανές ότι η Αριστερά δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, καθώς δεν ισχύει εν προκειμένω κανένα από αυτά τα κριτήρια:

Ναι, οι Σέρβοι επί Μιλόσεβιτς καταπίεζαν τους Αλβανούς του Κοσόβου, καταργώντας κατ’ αρχάς τη σχετική αυτονομία που είχε η περιοχή και στη συνέχεια προβαίνοντας σε μαζικές σφαγές άμαχου πληθυσμού. Ωστόσο δεν αναπτύχθηκε ένα ανεξάρτητο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα από τους Κοσοβάρους. Για να φτάσουμε στη σημερινή απόσπαση του Κοσόβου από τη Σερβία, προηγήθηκε ο βομβαρδισμός της τελευταίας εκ μέρους του ΝΑΤΟ, που οδήγησε στο θάνατο περίπου τόσες χιλιάδες αμάχους Σέρβους όσοι ήταν και τα θύματα του σέρβικου εθνικισμού στο Κόσοβο. Όπως και στην περίπτωση των προηγούμενων πολέμων σε όλη την πρώην ενιαία Γιουγκοσλαβία, η ιμπεριαλιστική επέμβαση εμπόδισε την ανάπτυξη αντιπολεμικού κινήματος από το λαό της Σερβίας που θα στρεφόταν ενάντια στις εθνοκαθάρσεις που έκανε η δική του κυβέρνηση στο Κόσοβο και που θα άπλωνε χέρι αλληλεγγύης στους καταπιεζόμενους Αλβανούς. Οι όποιες αντίστοιχες απόπειρες Σέρβων νεολαίων και γυναικείων οργανώσεων πνίγηκε στον αχό των αμερικάνικων βομβών και φυσιολογικά δεν μπόρεσε να βρει ανταπόκριση στη μάζα του σερβικού λαού. Σήμερα ο Σέρβοι εργάτες και τα άλλα κατώτερα στρώματα αισθάνονται θύματα μιας μεγάλης αδικίας και ο δρόμος μιας προσέγγισης με τους Αλβανούς του Κοσόβου μοιάζει μακρινός και δύσκολος.

Το δεύτερο πρόβλημα με την ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι συνυφασμένο με το πρώτο, καθώς η απόλυτη ταύτιση του UCK με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλλά και η εξαιρετική δυσκολία ανεξάρτητης οικονομικής επιβίωσης του Κοσόβου μετά την απόσχιση, οδηγούν στη δημιουργία ενός δυτικού προτεκτοράτου. Ήδη οι Δυτικοί προγραμματίζουν να εγκαταστήσουν έναν Ολλανδό διπλωμάτη ο οποίος εν είδει ύπατου αρμοστή θα έχει περισσότερες εξουσίες από οποιοδήποτε όργανο του κοσοβάρικου κράτους. Το νέο κράτος θα αποτελεί εργαλείο στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας με ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους ανάφλεξης για όλη την περιοχή. Το στρατόπεδο Μπόντστιλ, που υπήρξε η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ και πριν από την εισβολή στο Ιράκ, θα παραμείνει στη θέση του στο Κόσοβο.

Για τον ίδιο το λαό η «απελευθέρωση» δεν θα σημάνει τίποτε, αφού οι όποιοι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας θα πέσουν αμέσως στα χέρια ξένων «επενδυτών» ανάμεσά τους φυσικά και Ελλήνων μεγαλοκαρχαριών. Η αποικιοκρατική κατοχή της χώρας έχει οδηγήσει ήδη στην εμφάνιση μιας νέας εθνικιστικής οργάνωσης, της «Αυτοδιάθεσης», δύο μέλη της οποίας έχουν δολοφονηθεί από την αστυνομία του ΟΗΕ, ενώ ο ηγέτης της έχει φυλακισθεί.

Μακεδονία

Για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας τα πράγματα είναι διαφορετικά: Κατ’ αρχάς, όσον αφορά το όνομα, ας σκεφτούμε ότι Μακεδόνες λέγονται και οι κάτοικοι της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας, παρότι η μεγάλη τους πλειονότητα εγκαταστάθηκε εκεί μόλις από το 1922 και μετά προερχόμενη από τη Μικρά Ασία. (Θα του πει κανείς ότι είναι άσχετος κι αν δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία να διαβάσει κανένα βιβλίο σοβαρό;)

Κατά δεύτερον, η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν προέκυψε από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή. Δεν αποσπάστηκε βίαια από τη Σερβία, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε με «βελούδινο» διαζύγιο από την ενιαία Γιουγκοσλαβία, όπως π.χ. η Σλοβακία από την Τσεχία. Τρίτον, η γειτονική χώρα δεν είναι προτεκτοράτο της Δύσης, παρότι σήμερα έχει μια φιλοδυτική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ (αλλά τέτοιες είναι οι περισσότερες κυβερνήσεις στην Α. Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παντού εκεί υπάρχουν προτεκτοράτα). Αλίμονο αν η Αριστερά είχε ως κριτήριο όσον αφορά την αναγνώριση ενός κράτους το αν υπάρχει εκεί αντιιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική κυβέρνηση! Βεβαίως η Δημ. της Μακεδονίας παρέχει στρατιωτικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, όμως αυτό δεν μπορεί να το επικαλείται μια χώρα που έχει στο έδαφός της τη στρατηγική βάση της Σούδας.

Εξ άλλου το ποιος είναι καλύτερα ενταγμένος στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο φάνηκε πολύ παραστατικά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Κοντολίζα Ράις και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων. «Η Ελλάδα», έλεγαν, «είναι παλιό και πιστό μέλος του ΝΑΤΟ, κι αν κάποια χώρα θέλει να μπει στη Συμμαχία πρέπει να σέβεται τους κανόνες της».

Απέναντι στα διάφορα διεθνή λόμπι των «Σκοπιανών» υπάρχουν πολύ ισχυρότερα ελληνικά λόμπι: Στις αρχές Μάρτη εμφανίστηκε καταχώριση στην εφημερίδα του Κογκρέσου, «The Hill» με τα ονόματα των 110 Αμερικανών βουλευτών που συγκηδεμονεύουν το ψήφισμα 356 το οποίο «καλεί την ΠΓΔΜ να παύσει τις εχθρικές ενέργειες και την προπαγάνδα και να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος». «Τρία εκατομμύρια Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής είναι ευγνώμονες για την ηγετική στάση που έχουν επιδείξει τα παρακάτω μέλη του Κογκρέσου που έχουν συνυπογράψει το ψήφισμα 356», τονίζεται στην καταχώριση την οποία υπογράφει η «Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων».

Εξ άλλου, το αναλυτικό σχήμα της «εξάρτησης» που υποστηρίζει μέρος της ελληνικής Αριστεράς οδηγεί σε λογικά αδιέξοδα. Δεν μπορεί εκατέρωθεν των συνόρων να υπάρχουν ενδοτικές προς τις ΗΠΑ κυβερνήσεις. Αν τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια υπήρχαν «οσφυκάμπτες» τότε το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Η παράταση της διένεξης σημαίνει ότι είτε στην Αθήνα είτε στα Σκόπια υπάρχει μια πατριωτική αντιιμπεριαλιστική κυβέρνηση που εμμένει στα «δίκαια» της χώρας! Διαλέξετε, σύντροφοι: είτε Γκρουέφσκι είτε Καραμανλή.

Σήμερα η κατά μέτωπο επίθεση της Ν.Δ. ενάντια στους εργαζόμενους έκανε ξεκάθαρο και στον τελευταίο Έλληνα/ίδα ότι αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί αταλάντευτα τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης. Τα ίδια ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί και με την εξωτερική πολιτική της. Όπως θέλουν να αρπάξουν τα ταμεία μας, οι Έλληνες καπιταλιστές θέλουν να αρπάξουν και κάθε άλλη ευκαιρία στα Βαλκάνια, και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι ταγμένη σε αυτό το στόχο. Η Ν.Δ. δεν έχει άλλον αφέντη εντός συνόρων και άλλον εκτός.

Η φιλολογία γύρω από το όνομα της γειτονικής χώρας επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό με αντάλλαγμα ένα «καλύτερο όνομα». Θα πουν π.χ.: έπρεπε να στείλουμε κι άλλες ελληνικές μονάδες στο Αφγανιστάν, ή έπρεπε να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο γιατί έτσι θα «παίρναμε καλύτερο όνομα για τα Σκόπια». Ήδη σε διάφορες εφημερίδες εμφανίζεται ανοιχτά αυτή η πρόταση. Στον «Επενδυτή» της 15/3, ο Σ. Λυγερός γράφει: «Το εθνικά επιβεβλημένο είναι να διαπραγματευθεί [η Ελλάδα] την αναγνώριση [του Κοσόβου] και με τους Αμερικανούς και με τους Αλβανούς της Πρίστινα και του Τετόβου για να εξασφαλίσει συγκεκριμένα ανταλλάγματα στο μέτωπο της ονομασίας».

Κοινοί αγώνες

Η ελληνική απειλή για χρήση βέτο στο ΝΑΤΟ συνέβαλε αποφασιστικά στην κυβερνητική κρίση στα Σκόπια, η οποία προήλθε από την αποχώρηση του αλβανικού κόμματος DPA από την κυβέρνηση. Με αυτή την εξέλιξη η αποσταθεροποίηση και η απειλή πολέμου ήρθαν πιο κοντά. Είναι έτσι κροκοδείλια τα δάκρυα εκείνων των Ελλήνων αντιιμπεριαλιστών που από τη μια προειδοποιούν ότι η βίαιη απόσπαση του Κοσόβου από τη Σερβία εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς της περιοχής κι από την άλλη δεν επιτρέπουν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας να έχει το όνομά της.

Το «όχι» στην αναγνώριση του Κοσόβου είναι γνήσια αντιιμπεριαλιστικό μόνο αν συνοδεύεται από το «ναι» στο όνομα που θέλουν να χρησιμοποιούν οι γείτονές μας. Μόνον έτσι θα μειωθεί η επιρροή του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Μόνον έτσι ως ελληνική Αριστερά και εργατικό κίνημα θα τείνουμε χείρα φιλίας στους συντρόφους μας στην άλλη πλευρά των συνόρων. Ως μεγαλύτερη Αριστερά των Βαλκανίων έχουμε καθήκον να συμβάλλουμε στην εμφάνιση και την ενίσχυση μιας Αριστεράς στις γειτονικές χώρες. Αλλά και το ελληνικό εργατικό κίνημα πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός εργατικού κινήματος στις γειτονικές χώρες.

Έλληνες και Μακεδόνες εργαζόμενοι δεν μπορούμε να έχουμε τα ίδια αφεντικά (την Εθνική Τράπεζα, την Cosmote, το Γερμανό, τα ΕΛΠΕ, τον Τιτάνα) και εμείς να είμαστε διασπασμένοι ή, χειρότερα, να θεωρούμε ο ένας τον άλλον ως εχθρό. Μπορεί να φαντάζει αδιανόητο σήμερα ότι θα παλέψουμε μαζί. Όμως αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση.

Πέτρος Τσάγκαρης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΩΠΑΙΝΑΤΕ;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περσο-Ρωσσικών Ρίζων Αποπείρων Μακεδονίας

330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους
Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας.
Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των
Πέρσων, ατμομπανιαρισταί ελαφοβοσκοί, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον
πλήγμα όχι μόνον του Ελλινισμού αλλά και του πολιτισμού.

866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ
αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι
ανατολήται Πλατωνικοί Χρυστωμισταί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί
νίκησαν τους Αριστοτελιανούς Καπαδωκιαστάς λευκούς μετα πτώση ικονοκλασμού.

1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον,
θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο
μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον
κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.
Η αστική νοοτροπία είναι η ρίζα του ελλινικού πολιτισμού. Τιουτοτρόποως
διεκδικώντες του συγγενοκεντρικού χοριάτικου φυσιολατρισμού είναι
σλαβόσποροι οποίοι πρέπει να υπαστούν διωγμό δια την σωτηρία του ελλινισμού.

1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην
σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτοραν
Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να
υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345.
Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την
ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις
πράκτορες κουμουνισμού. Ο ησθχαζμός είναι παραίσθηση ταχυπνοήας. Τα
σοσιαλιστικά μέτρα που επίβαλαν εις την κυβέρνιση κατέστρεψαν από μεσα
το Βυζάντιο. Το 1584 Ανατολόφρονοι σφάζουν Πατριάρχη Λούκαρη και
διώκουν Καλβινιστάς Μελανκθόν Βιτεμβούργης οποίοι ήθελαν να μας σώσουν
από τούρκους.

1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού
κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδη
(Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστριαν),
προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον
Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και
Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής
Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν
ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και
τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν της Αντιοχείας οποιοι
τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Στρέφων πρως ταις
Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως
παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια
να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα
αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του
Σαδδάμη και Ασσάδη.

1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του
Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου
δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών,
ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ,
κατάγωγος οποιου τωρα διεκδικεί Καναδική προθυπουργεία. Τωρα
διασρέφουν το συνοδικό ανάθεμα κατα φυλετισμό εναντίον δισποράν.
Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και
εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων ουδέν ασπάζων τον δαιμονικών περσογεννής
ησυχασμόν.

1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου
Στεφάνου (προκύπτρων σημερινών Σλαβο Σκοπιανών) δι ης δημιουργείται
Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλάμβων Θεσσαλονίκην) έργον εξ ολοκλήρου του
Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες
το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους
ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο
Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα
πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως
νεολέας. Το 1937 ο Στάλινας εκτοπίζει 285 χιλ ελληνορώσσους εις
Αρχάγγελον και Σιβηρίαν και τους σφάζει. Οι μαύροι τράγοι αναγκάζουν
ακόμι Μεταξά και χούνταν να ασπασθούν σοσιαλιστικάν μέτραν.

Ανώνυμος είπε...

Το παραληρηματικό αυτό κείμενο, με τα δεκάδες ορθογραφικά και συντακτικά λάθη και τα ακόμα περισσότερα μυθεύματα, αξίζει σίγουρα μία θέση σε τόμο με κείμενα ανώνυμων τρελλών. Δεν λέω "διάσημος" επειδή ο συντάκτης του είναι ανώνυμος.

Cacofonix είπε...

Εγώ πάνως βαρέθηκα να το διαβάσω. Η αρλούμπα φαίνεται από την αρχή...

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τον ισχυρισμό ότι "η μεγάλη τους πλειονότητα [των Ελλήνων κατοίκων της Μακεδονίας]εγκαταστάθηκε εκεί μόλις από το 1922 και μετά προερχόμενη από τη Μικρά Ασία", ποια είναι ακριβώς η αντίρρησή σας; Μήπως είναι ψέματα;
Δεν έγινε ανταλλαγή πληθυσμών το 1922; Δεν εγκαταστάθηκαν στο ελληνικό κράτος περίπου 1,5 εκατομμύριο ρωμιών της Μικράς Ασίας και του Πόντου; Το μεγαλύτερο μέρος τους δεν εγκαταστάθηκε στη Μακεδονία;
Λοιπόν, γιατί φρίττετε και μιλάτε για την Ανδρομέδα;

Ανώνυμος είπε...

Kάτι ακόμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φαντασιώνεστε "συνωμοσίες σιωπής" και σατανικά σχέδια απόκρυψης των ΜΜΕ. Οι απόψεις αυτές είχαν διατυπωθεί δημόσια όχι μόνο πριν από τις εκλογές, αλλά από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μακεδονική υστερία στην Ελλάδα. Η ΔΕΑ προέρχεται από μια παλιότερη τροτσκιστική οργάνωση, την ΟΣΕ, μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί και περάσει από μακαρθικού τύπου δίκη στα πλαίσια της (αντι)μακεδονικής υστερίας και εξαλλοσύνης που επικρατούσε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 90 για ένα βιβλίο που είχαν βγάλει στο οποίο υποστήριζαν αυτά ακριβώς που λέει και τώρα το άρθρο. (Φυσικά είχαν αθωωθεί, γιατί το δικαστήριο δεν είχε μπορέσει να βρει καμιά παρανομία στο βιβλίο αυτό και προσπάθησε να τους προσάψει ... "διατάραξη σχέσεων με γειτονικό κράτος", αλλά η κατηγορία αυτή ήταν γελοία και δεν μπορούσε να σταθεί).
Αν εσείς ξυπνήσατε τώρα και αρχίσατε να ψάχνετε με το μικροσκόπιο οτιδήποτε έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον χτυπήσετε επειδή σας θορύβησε η άνοδός του, αυτό δεν σημαίνει ότι προηγουμένως δεν συνέβαιναν αυτά που ανακαλύπτετε έκθαμβοι. Τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όποιος ενδιαφέρεται, γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των απόψεων τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές και κανείς δεν τους "εξαπάτησε".

Cacofonix είπε...

Ρε ανώνυμε πλάκα με κάνεις; Για ποιές συνομωσίες και ποιές φαντασιώσεις; Φόρα παρτίδα είναι όλα...

Όσο για το 1922, είσαι σίγουρος ότι μόνο στην Ελλάδα γίναν μετακινήσεις πληθυσμών;

Ανώνυμος είπε...

Για το πρώτο: Ακριβώς, φόρα παρτίδα είναι όλα. Αυτό είπα κι εγώ. Χαίρομαι που συμφωνούμε. Αφού λοιπόν είναι φόρα παρτίδα, τότε είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι "ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ που έχουν οι ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκαν ΜΥΣΤΙΚΕΣ προεκλογικά", όπως λέει το αρχικό δημοσίευμα.

Για το δεύτερο: ασφαλώς όχι. Ακριβώς το αντίθετο: είμαι σίγουρος ότι μετακινήσεις πληθυσμών δεν έγιναν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη.
Και λοιπόν; Αυτό δεν αναιρεί τον ισχυρισμό του άρθρου στο περιοδικό της ΔΕΑ, ότι οι περισσότεροι ελληνικί πληθυσμοί της ελληνικής Μακεδονίας βρίσκονται εκεί από το 1922 και όχι από την αρχαιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι βρε συντροφια του ΣΥΝ δεν το λετε ανοιχτα και δημοσια επιτελους αλλα κρυβεστε πονηρουλικα πισω απο την 'επισημη κυβερνητικη γραμμη-χωρις εθνικιστικες υστεριες [εννοειτε μονο τις ελληνικες]'? Δηλαδη η ΝΔ τα παει καλα στο σκοπιανο αλλα στο ασφαλιστικο ειναι η κακια δεξια? Μα αφου σας αφηνει και αλωνιζετε ανενοχλητοι στην Παιδεια και στα ΜΜΕ την βοηθατε κα λιγο, ετσι με ενα σμπαρο δυο τρυγονια.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ την θελετε τελεια κα παυλα, ας το πει ο τσιπρας δημοσια, υπηρξαν και οι ταγματασφαλητες της Κατοχης πριν απο σας, μην ντρεπεστε!! Και κατι καλυτερο, λενε στον ΣΥΝ να μην αναγνωρισουμε τους ουτσεκαδες στο Κοσσυφοπεδιο μπλα-μπλα αλλα εδω βλεπουν αλβανο στον δρομο και ..ερωτευονται κεραυνοβολα.

Ανώνυμος είπε...

O λόγος για τον οποίο δεν βγαίνει ο Τσίπρας, ή οποιοσδήποτε άλλος, να πει ότι αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ η αναγνώριση της δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα, είναι απλούστατα ότι η θέση αυτή δεν συγκεντρώνει την ομοφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελεί συνασπισμό οργανώσεων που αποφασίζει ομόφωνα. Οι επί μέρους συνιστώσες όμως, ή και άτομα, που έχουν αυτή τη θέση, μπορούν να την προβάλουν ως δική τους, όπως και κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

στην μακεδονια πριν τις ανταλλαγες κατοικουσαν πανω απο μισο εκατομμυριο ελληνες(500 χιλιαδες ελληνοφωνοι 100 χιλιαδες σλαβοφωνοι και βλαχοφωνοι με ελληνικη συνειδηση)...το ελληνικο εθνος ηταν το πολυπληθεστερο στην περιοχη της μακεδονιας (που περιεχεται σημερα στην ελλαδα)με δευτερους τους τουρκους ..οταν φυγαν αυτοι πραγματι ηρθαν στην θεση τους ελληνες απο την μικρα ασια..
μοκολα λοιπον κανε

Ανώνυμος είπε...

http://img116.imageshack.us/img116/9766/ethnologicalcompositionqi2.jpg

το λουκουμι στον κυριο

παντως ουδεις ειπε πως στην μακεδονια κατοικουσαν μονο ελληνες,αλλα απο αυτο μεχρι να πηγαινουμε στο αλλο ακρο των εθνομηδενιστων και της παρεας δημητρα..ε αυτο πια παει πολυ

Ανώνυμος είπε...

http://img116.imageshack.us/img116/9766/
ethnologicalcompositionqi2.jpg

επειδη δεν βγηκε ολο το λινκ το ξαναβαζω

Ανώνυμος είπε...

στον χαρτη δειχνει τους ελληνες(ελληνικης καταγωγης και ελληνοφωνους),τους σλαβοφωνους ελληνικης συνειδησης,τους βουλγαρους που παιρνουν τον λοπου..τους ελληνες προσφυγες που εγκατασταθηκαν στην μακεδονια..τους ελληνες βλαχους..τους ρουμανιζοντες...τους εβραιους κτλ κτλ


παντως τα παιδια του συριζα ενω ξοδευουν(οντας εθνομηδενιστες(τοσο σαλιο για την μακεδονια που οπως ειπαμε το ελληνικο εθνος παρεμενε και προ ανταλλαγων πλειοψηφικο...δεν λενε και πολλα για την εισβολη και εθνοκαθαρση στην κυπρο..για τα παραλια της μικρας ασιας και του ποντου στα οποια υπηρχε φοβερα εντονο το ελληνικο στοιχειο στις περισσοτερες περιοχες κυριαρχο πριν τις γενοκτονιες και τις ανταλλαγες..για την κωνσταντινουπολη και τα πογκρομ..για τους ελληνες της ανατολικης θρακης , της ανατολικης ρωμυλιας που πεσαν θυματα βουλγαρικης εθνοκαθαρσης,τους ελληνες της βορεια ηπειρου...ΜΟΚΟΛΑ κανουν οι συριζαιοι,μονο στην μακεδονια θυμουνται πως υπηρχαν μεικτοι πληθυσμοι! ..απο αυτο και μονο καταλαβαινει κανεις τι κομπλα βαρανε ..