Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Ανοιχτή καλοπροαίρετη πρόσκληση

Το τρέχον διάστημα το ιστολόγιό μας κατακλύζεται από πληθώρα αρνητικών μυνημάτων, όχλησης κατά των σχολίων και της δραστηριότητάς μας. Ειλικρινά ζητούμε από τους φίλους μας διαφωνούν με το περιεχόμενο των δημοσιευσεών μας να μας στείλουν πιο αναλυτικά τα σημεία με τα οποία διαφωνούν, τα οποία και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος αντιπαλότητάς ή κακιών καθώς όλα μπορούν να λυθούν με έναν -καλοπροαίρετο- διάλογο.
Σε μια προσπάθεια να δοθεί έναυσμα στους φίλους μας να επικοινωνήσουν μαζί μας υποβάλλονται μια σειρά από από τα κατώθι ερωτήματα -
1) Σας παρακαλούμε να ορίσετε τις έννοιες "δεξιός" και "ακροδεξιός" για να καταλάβουμε κι εμείς τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα που σας έκανε να πιστεύετε κάτι τέτοιο (δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας σ'αυτό, αλλά υπάρχει ανάγκη συζήτησης για να ξέρουμε γιατί συγκεκριμένα κατηγορούμαστε)
2) Με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε και εκλέχθηκε ο Τσίπρας με ουσιαστικά προ-αποφασισμένες διαδικασίες. Ποια είναι τα πολιτικά του προσόντα τα οποία βάρυναν στην διαδικασία της προ-αποφασισμένης επιλογής του.Παρακαλούμε όχι γενικόλογες απαντήσεις του τύπου "η ανάγκη για ανανέωση", αλλά απαντήσεις με πολιτικά επιχειρήματα.
3) Ποια είναι η πολιτική πλατφόρμα Τσίπρα και γενικά τι αλλάζει στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την αλλαγή της μούρης του προέδρου με μία που είναι νεανικότερη, φρεσκότερη και ...ξυρισμένη έτσι ώστε να προσελκύει περισσότερους καταναλωτές-ψηφοφόρους.
4) Σε μια ερώτηση συνηφασμένη με τις προηγούμενες, ποια είναι επιτέλους η ιδεολογία αυτού του κόμματος!!Διότι πέρα απο την αποσπασματική και ομιχλώδη αναφορά και την χονδροειδή μεταφορά στην ελλαδική πραγματικότητα μαρξιστών όπως ο Μπένζαμιν, ο Γκράμσκι, ο Φρανκ, ο Κάουσκυ κ.α. , εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε δει καμία συγκροτημένη ιδεολογική τοποθέτηση ως επίσημη θέση ενός κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, παρά ένα περίεργο συνοθύλευμα ιδεών που ανασύρονται από το μαρξιστικό συρτάρι, ιδεών που ενίοτε ανήκουν σε διαφορετικές υπο-σχολές του μαρξισμού, ανάλογα με την περίσταση, οπότε και ως βολεύει, έτσι ώστε να αποκομιστούν τα μέγιστα δυνατά -ευκαιριακά- οφέλη.


Αναμένουμε τις απαντήσεις σας με ενδιαφέρον. Διότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που αναμένει απαντήσεις σ'αυτά τα ερωτήματα, τα οποία και κανείς που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντάει. Δυστυχώς για κάποιους, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο ψηφοφόροι που ψηφίζουν τις πιο trendy "προσωπικότητες" και τους πιο "επώνυμους" υποψηφίους. Λυπούμεθα....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δε θα σας ενδιαφέρει πως σας ανακάλυψα, αλλά επειδή έκανα βήματα πίσω και διάβασα όλα τα ποστ που έχετε αναρτήσει ως τώρα, αν κατάλαβα καλά, δεν θα είχατε λόγο ύπαρξης αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να ευχεστε λοιπόν να υπάρχουν αυτοί για να γεμίσετε τη ζωή σας κι εσείς ασχολούμενοι μαζί τους.

Και κάτι άλλο, κάντε υπομονή, κάποιοι απ το ΣΥΡΙΖΑ θα σας απαντήσουν και θα λύσουν τις απορίες σας, εγώ δεν μπορώ, δεν προλαβαίνω...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να σας διαβάζουν (ακόμη κι αν δεν σχολιάζουν στο ιστολόγιο).
Και κάτι στον ανώνυμο από πάνω.
Πιστεύεις ότι έχει λόγο υπάρξης ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από τις εκλογές εκλιπαρούσε την Παπαρήγα να τους δεχτεί στους κόλπους της και αυτή αρνιόταν;

Πολυπέρχων είπε...

Ούτε εμείς προλαβαίνουμε "ανώνυμε", διότι είμαστε εργαζόμενοι ανθρώποι κι έχουμε δουλειές,αλλά αν και έχουμε "γεμάτο" χρόνο, αναγκαζόμαστε να τον γεμίσουμε κι άλλο.
Ο λόγος; Μα μας το εξήγησες εσύ μόλις τώρα! Αυτή η καλλιέργεια πολιτικής νοοτροπίας εμπάθειας,επιθετικότητας και ειρωνίας μπροστά σε ότι διαφωνεί μαζί σας! Τολμάμε να διαφωνήσουμε με το Ευαγγέλιο του Χοσμπάουμ πως τα έθνη είναι ...κατασκευάσματα;; Είμαστε φασίστες.Τολμάμε να βροντοφωνάξουμε πως δε μπορεί μια ολόκληρη πόλη να είναι όμηρος μερικών αλητήριων; Παρομοίως.Ας ...επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ την διαφορετικότητα, έτσι ώστε να το ιστολόγιο να παύσει να έχει λόγο ύπαρξης.
Αναμένουμε -επιτέλους- έναν ήπιο και καλοπροαίρετο διάλογο.Στο μεταξύ κλειδώνω τις απαντήσεις, μέχρι να αρχίσουν να υπάρχουν επώνυμες απαντήσεις μέσω ε-μαιλ.