Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Αλέξης Τσίπρας ο κοπανατζής

Τι να πω. Αν βγάζανε εμένα στα 17 μου στην τηλεόραση ξέρετε τι θα έλεγα; θα έλεγα το όνειρό μου για την κοινωνία. Να πάψει η αδικία, να πάψει η αναξιοκρατία, να πάψει το ρουσφέτι, να έρθει η ειρήνη. Την άποψή μου για την παιδεία; Θα έλεγα να ενδιαφέρονται οι μαθητές, να έχουμε καλύτερους καθηγητές, καλύτερα βιβλία, περισσότερες εξωσχολικές εκδηλώσεις, να μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα και κυρίως να έχουμε υπομονή για τη μάθηση και να χτίζονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα σέβονται τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τον εαυτό τους. Θα προσπαθούσα να μεταφέρω την ιδανική κοινωνία, να μιλήσω τις σχέσεις των ανθρώπων, την αγάπη, θα καταδίκαζα την αποξένωση, την «απαξίωση των αξιών».

Αλλά πριν 17-18 χρόνια, το 1990-91, δεν κάλεσαν εμένα στην τηλεόραση. Κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα. Τον νυν αρχηγό του Τσίπριζα, εεε συγνώμη, του ΣΥΝ που είναι μέλος τους Σύριζα. Και τι είπε ο Αλέξης; να θεσμοθετηθεί η κοπάνα!!! να γίνει σεβαστό το «δικαίωμα του μαθητή »να λείπει από το μάθημα!!! Πώς και δε μας μίλησε άραγε για το «δικαίωμα του βρέφους» να λείψει από το θηλασμό;

Ακούστε τον!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είστε φοβεροί!!
Μόνο από σας θα περίμενε κανείς να καταλογίσετε σε κάποιον πράγματα που είχε πει όταν ήταν ανήλικος.

Γιατί όμως δεν του καταλογίζετε ρε παιδιά και το μικρό πουλί που είχε όταν ήταν παιδί;
Κάντε το κι αυτό, τι περιμένετε.
Προσθέστε το στη σοβαρή δουλειά σας.

Που είσαι ρε Γκέμπελς θεέ να δεις τους άξιους συνεχιστές του έργου σου;

Τελικά σας παρεξήγησα. Είστε κάτι λιγότερο από ρεντίκολα.
Έτσι πάνε τελικά χαμένα και τα λιγοστά ψήγματα ελπίδας που είχα για να ακούσω από σας κάποια σοβαρή κριτική κατά του Τσίπρα.

Υγιαίνετε

Ανώνυμος είπε...

Καλά σοβαρά περιμένατε από την αριστερά τέτοιες προτάσεις?

Ανέκαθεν η επιδίωξή τους ήταν το δικαίωμα στην τεμπελιά, αφού η χρεωκοπημένη ιδεολογία τους είναι εκτός εποχής και αστεία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το βίντεο ένα πράγμα μου λέει, ότι ο Τσίπρας είναι ταραξίας. Φαίνεται όμως ότι αυτό θέλει ο κοσμάκης. Φαντάζεστε να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ (όπως προβλέπει η Παπαρήγα) και να κάνουν κυβέρνηση; κ Ο Θεός να μας φυλάει!

Ανώνυμος είπε...

Μπα, τη ΝΔ ευνοεί η όποια άνοδος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας έγινε γνωστός στην Ελλάδα με τις μαθητικές καταλήψεις του 1990/91. Δεν το θυμάστε;

nikos.lagadinos είπε...

Μάρκο, πολύ ωραίο το σημείωμά σου και το βίντεο-ντοκουμέντο - το είχα ξεχάσει. Μπορείς να βρεις και κανένα άλλο διότι θα έχει πει κι άλλες χειρότερες βλακείες! Ακόμα δεν έγιεν πρόεδρος και πήρε παραμάσχαλα τις τηλεοπτικές κάμερες και πήγε στον ΟΤΕ να κάνει σόου. Τι να πει κανείς; Το άτομο είναι υπερφίαλο. Μετά την απαγόρευση σε Παπανδρέυ και Παπαρήγα να αυτοπροσδιορίζονται, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς..

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Ελεος!

Odin πού το βρήκες τόσο φαρμάκι;

Τσίπρα, πού την βρήκες τόση "μαγκιά", τρομάρα σου;

Μάρκο, συγχαρητήρια που έχεις μνήμη, σε αντίθεση με το 99% της κοινωνίας μας που διαθέτει πολιτική μνήμη χρυσόψαρου. Θα ήταν πάρα πολυ ενδιαφέρον να έβρισκες και την υπόλοιπη συνέντευξη μίνι-Τσίπρα, για να μη μπορεί κανένας να σε κατηγορεί για γκαιμπελισμό. Γιατί έχει κάποιο δίκιο ο Odin μέσα στηνκαφρίλα του, δεν μπορείς από μαι συνέντευξη να πομονώνεις ένα ελάχιστο απόσπασμα και να βγάζεις συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλοι!
Αφιέρωσα λίγο χρόνο διαβάζοντας μερικά δημοσιεύματα σε αυτό το ιστολόγιο και νομίζω πως ήσασταν λίγο άδικοι απέναντι στον Τσίπρα.
Όλα αυτά βέβαια εντελώς φιλικά και με κάθε καλή διάθεση.

Παραθέτω το πρόσφατο άρθρο του Στάθη με το οποίο είμαι σίγουρος πως πολλοί λίγοι διαφωνήσουν:


Τον κ. Αλέκο Αλαβάνο, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Φώτη Κουβέλη, τον κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, την κ. Αλέκα Παπαρήγα, τον κ. Σπύρο Χαλβατζή, τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη - κι άλλους 3.000 «τριακόσιους ομοίους» τούς πάω, διότι ζουν σε γυάλινα σπίτια. Πλουσιώτερα ή φτωχότερα από των ψηφοφόρων, αλλά, πάντως, γυάλινα. Κι όταν βγαίνουν στην Αγορά, οι τόγιες τους δεν έχουν τσέπες...

Καλά νέα από τον χώρο της Αριστεράς. Οχι της «Αριστεράς» του Χρηματιστηρίου που τόσον καλά υπηρέτησε ο κ. Σημίτης, ούτε της «Αριστεράς» υπό Αμερικανικήν επιτήρηση που τόσον καλά υπηρέτησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ως Υπουργός Εξωτερικών (κι όχι μόνον). Τα καλά νέα

και μάλιστα καλά εδώ και αρκετόν καιρό, έρχονται απ' την Αριστερά, που μέλημά της έχει την προσπάθεια να κάνει κάτι, ώστε να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων της εργασίας, των παραγωγών, των επιστημόνων, των νέων, των γυναικών.

Μάλιστα, μια Αριστερά που φαίνεται να υπερβαίνει τον κακομαθημένον τρόπο με τον οποίον την προσεγγίζουν, κατά το μέγα μέρος τους, τα ΜΜΕ, υπερφαλαγγίζοντας τα γνωστά στερεότυπα της μιντιοκρατίας, με την απλή μέθοδο της αλήθειας στα λόγια και τις πράξεις, με έναν λόγον καίριον που είναι ο εαυτός του.

Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, ένας βαθειά μορφωμένος μαρξιστής, ένας άνθρωπος του κόσμου -μετά τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο- ένας διεθνιστής που αγαπάει τον λαό και την πατρίδα, ένας ευγενικός άνθρωπος με άψογη προσωπική ζωή, έφερε στον δημόσιο βίο με τις τολμηρές και ρηξικέλευθες επιλογές του τη νέα γενιά - στο προσκήνιο...

Τριαντάρηδες, όπως ο κ. Τσίπρας που, ώς τώρα βρίσκονταν στο κέντρο των πολιτικάντικων υποσχέσεων, αλλά στα απόσκια τής σκληρής πραγματικότητας, βλέπουν έναν δικόν τους άνθρωπο να τους μιλάει, όχι με έναν λόγο πιασάρικο για να τους ψαρέψει ή να τους δουλέψει, αλλά με έναν λόγο μεστό, μυαλωμένον, που αναζητά λύσεις και προτείνει προοπτικές.

*****

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι χθεσινός, ούτε δημιούργημα των ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο δεν είναι πελάτης των ΜΜΕ, όπως όχι λίγοι δυστυχώς αριστεροί απ' αυτόν τον χώρο, που τραυμάτισαν στο παρελθόν με τα καμώματά τους, και την εικόνα της Αριστεράς στον κόσμο, και την πολιτική της προσπάθεια.

Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας είναι στο κίνημα και στους αγώνες από μαθητής, έχει δουλέψει, αφού μορφώθηκε, ως μηχανικός κι έχει τρέξει πολύ. (Εδώ να κάνω μια παρένθεση για να πω ότι, πιτσιρικάς ακόμα, ερχόταν μέσα στις νύχτες στα «ΝΕΑ», όπου εργαζόμουν τότε, για να πάρει σκίτσο για την «ΕΝΕΔΡΑ», το περιοδικό της νεολαίας του ΣΥΝ, πάντα με το χαμόγελο, πάντα φιλοπερίεργος, ένας νέος με γνώσεις, πολιτική σκέψη και θεμέλια).

Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος και ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποτελούν ένα εξαιρετικό κι ελπιδοφόρο δίδυμο στην ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα κατά συγκυρίαν συναρμονίζεται με ανάλογα σχήματα στις ηγεσίες κι άλλων αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων, που από μικρά διευρύνουν τώρα την απήχησή τους στις κοινωνίες τους, όπως στη Γερμανία.

Ο Συνασπισμός έκαμε ένα Συνέδριο υπόδειγμα: με συζήτηση για τις πολιτικές του και την τακτική του, σε κλίμα συντροφικότητας, χωρίς πικρίες (πόσο μάλλον κατινιές, σαν αυτές μεταξύ Γεωργακικών - Βενιζελικών) - και, με πρόταγμα πλέον τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής με κυβερνητικές φιλοδοξίες προς όφελος του ελληνικού λαού και όλων όσοι κατοικούν στη χώρα. Είναι μάλιστα ευχής έργον ότι

η πολιτική ηγεσία του ΣΥΝ δεν φαίνεται να πέφτει σε παγκαλιές κι άλλες παγίδες τέτοιου μίζερου ήθους. Η προοπτική που ανοίγεται τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συσσωμάτωση μιας Αριστεράς ικανής να προτείνει λύσεις, θέσεις, πρόγραμμα συμμαχιών πάνω σε αρχές, να έχει δηλαδή κυβερνητικούς στόχους

αφορά όλο τον κόσμο της Αριστεράς, τους αριστερούς στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τη βάση του, όσον επίσης αφορά και τους λαϊκούς ανθρώπους που ψηφίζουν δεξιά και χαΐρι δεν βλέπουν.

Ενας νέος άνθρωπος που ξεκινά σήμερα τη ζωή του έχει μπροστά του ορίζοντες σκοτεινούς. Καλείται με 600-700 ευρώ στα τριάντα του και τα τριάντα πέντε του να κάνει οικογένεια, παιδιά, να τα αναθρέψει και να τα σπουδάσει - τρόμος!

*****

Η Αριστερά έχει μακρά ιστορία και, ως εκ της ανήσυχης φύσης της, πολλές διαφορές στο εσωτερικό της. Κανείς δεν ζητά να αρθούν αυτές οι διαφορές - «ας μπουν στο ψυγείο και σε είκοσι χρόνια τις ξαναβγάζουμε», όπως λένε και οι Γερμανοί αριστεροί, «αν έως τότε δεν τις έχουμε ξεπεράσει». Υπάρχουν όμως

δέκα-είκοσι βασικά θέματα, στα οποία και η Αριστερά και οι σύμμαχοι της Αριστεράς μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή βάση. Οπως η εκπαίδευση, η ασφάλιση, το περιβάλλον, η έρευνα, το φορολογικό σύστημα, η ενέργεια -σε αυτά τα θέματα μπορεί να συντεθεί ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα και να τεθεί υπ' όψιν του λαού στα χρόνια που έρχονται. Οπως απέδειξαν οι εξελίξεις σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, η απόσταση από την αριστερή παρέμβαση σε απλά και πολύπλοκα προβλήματα της καθημερινότητας (στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, στην ενημέρωση) έως την κυβερνητική εξουσία δεν είναι χαώδης και πάντως μπορεί να χτιστεί με καθημερινή επιμονή, πειστικό όραμα και ρεαλιστικά αποτελέσματα. Ουδείς αριστερός περισσεύει απ' αυτή την προσπάθεια και καιρός είναι από την ιστορία μας να αξιοποιήσουμε το χρήσιμο, ξεπερνώντας πικρίες, αγκυλώσεις, μαξιμαλισμούς και αυταπάτες...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 12.ΙΙ.2008 stathis@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/02/2008

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς το Στάθη, τον πολιτευτή του ΣΥΝ?

Περίμενες κάτι διαφορετικό από αγιογραφία?

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου δεν εννοώ τον Στάθη. Εννοώ το περιεχόμενο του κειμένου.

Ανώνυμος είπε...

Ε μα κι εγώ γι' αυτό σου λέω, εκτός αν δεν καταλαβαινόμαστε.
Και ενάντια στη Ρεπούση, και με το κόμμα της Ρεπούση?
Ας κριθεί από τους αναγνώστες του.

Ανώνυμος είπε...

Εάν φέρει φτηνό πετρέλαιο από τον Τσάβες ελπίζω να τον συγχωρέσουν οι Δεξιοί του μεροκάματου , όχι του Βαρδινογιάννη η του Λάτση .

Το τεράστιο πολιτικό ερώτημα όμως παραμένει : ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ;;;

Αυτό με τις "αρρυθμίες" δεν πείθει ! Τι ρόλο διεκδικεί στο μέλλον και μπήκε "στη ρεζέβα" ;;;

Από δημοσιογράφο μου δόθηκε μία εξήγηση και δεν γνωρίζω εάν είναι ράδιο-αρβύλα :

Ο Τσίπρας έχει παντρευτεί την κόρη του Αλ. Αλαβάνου , είναι δηλαδή γαμπρός του . Ακόμα και αλήθεια να είναι , πάλι δεν αποτελεί ικανοποιητική εξήγηση για την παραίτηση Αλαβάνου.
Γνωρίζω ότι στην χώρα αυτή παρέχονται στους γαμπρούς προίκες οικονομικού χαρακτήρα , αλλά όχι προίκες πολιτικές και μάλιστα από Αριστερούς.

Χωρίς κοτσομπολίστικη διάθεση , περιμένω διάψευση.

vetdino είπε...

κοίτα να δεις, εγώ είμαι δηλωμένος φαν του Στάθη και έχω επανηλημένα ποστάρει αποσπάσματα από το Ναυτίλο στο ιστολόγιό μου. όμως αυτό πως "ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι δημιούργημα των ΜΜΕ" μου κάθεται κάπως... ε όχι δα!! αν δεν είναι δημιούρημα των ΜΜΕ ο Τσίπρας, ποιός είναι;;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.36 έχεις δίκιο

Ο Τσίπρας έχει παντρευτεί την κόρη του Αλαβάνου, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην μητέρα του που ήταν τρελά ερωτευμένη με τον Αλαβάνο και ήθελε να τον παντρευτεί. Ωραίο σενάριο για να παιχτεί στο ΣΥΡΙΖΑ WATCH

Δυστυχώς το ΣΥΡΙΖΑ WATCH συνεχίζει να απογοητεύει καθημερινά, αυτούς που πίστευαν ότι δημιουργήθηκε για να ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα ήταν χρήσιμο ακόμα και σε αυτούς που πιστεύουν-στηρίζουν-ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, από αυτό το ΣΥΡΙΖΑ WATCH έχει γίνει ένα καταγγελτικό ροζ-κίτρινο blog, με αναδημοσιεύσεις από αμφιλεγόμενα έντυπα ή από το επίσημο αντιΣΥΡΙΖΙΚΟ όργανο. Τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Το χειρότερο όλων όμως, είναι η παραπληροφόρηση σε μορφή τίτλων (βλέπε Αλαβάνος: «Μακεδονία = τίτλος για φέρετρο») με απόσπασμα από ομιλία στην Βουλή που το νόημα της καμία σχέση δεν έχει με αυτό που υπαινίσσεται ο τίτλος, αφού ο Αλαβάνος είχε πει σε συζήτηση για τα οικολογικά προβλήματα της περιοχής: "Έχουν Νομάρχη στην Θεσσαλονίκη φυσικά, ο οποίος έχει και την ευθύνη, αλλά τον ακούμε να μιλάει για τα Σκόπια. Στις πρωινές εκπομπές μιλάει για τα Σκόπια, στις απογευματινές εκπομπές για τα Σκόπια, το βράδυ για τα Σκόπια, για τη Μακεδονία μας. Ποια Μακεδονία μας; Τι θέλουν; Να βάλουμε έναν τίτλο σε ένα φέρετρο; Ποια είναι η Μακεδονία της λίμνης Κορώνειας και του βιοτόπου που υπάρχει;".

Αναφορικά με το απόσπασμα της συνέντευξης Τσίπρα στην Άννα Παναγιωταρέα, δεν μπορείς να κρίνεις έναν αρχηγό κόμματος σήμερα, με το τι έλεγε πριν από 18 χρόνια ως μαθητής Γυμνασίου και μάλιστα όταν αυτό διαρκεί μόλις 40 δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον αυτός που αντέγραψε το απόσπασμα από την φετινή εκπομπή της Παναγιωταρέα, ας το έβαζε ολόκληρο γιατί ο Τσίπρας έλεγε και άλλα που μάλλον δεν συμφέρει να ακουστούν!

Όσο για το άρθρο του Στάθη και αν είναι «πολιτευτής» του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζομαι ότι όσοι γράφουν εδώ μέσα και αυτοί ανήκουν ιδεολογικά κάπου. Αυτό δεν αποτελεί όμως στοιχείο κριτικής των γραφομένων.

Σχετικά με τα λογοπαίγνια του τύπου Τσίπριζα, Τσύριζα και άλλα «κομικά» απλά αποδεικνύουν την ποιότητα της κριτικής που κάνει το blog στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ευχές το ΣΥΡΙΖΑ WATCH, να αρχίσει να κάνει πραγματική κριτική

Ένας απλός αναγνώστης

vetdino είπε...

για "πραγματική" κριτική νομίζω μπορείς να δεις παλαιότερα ποστ του ιστολογίου, πχ για το τι έλεγε ο κύριος Αλαβάνος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όταν ήταν Ευρωβουλευτής ή για τις θέσεις του κόμματος στα εθνικά θέματα... και πολλά άλλα.

επίσης αν έχεις κι εσύ κάποιο σχόλιο/κριτική για το ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να μας στείλεις mail κι εμείς με μεγάλη χαρά θα το δημοσιεύσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το άρθρο του Στάθη και αν είναι «πολιτευτής» του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζομαι ότι όσοι γράφουν εδώ μέσα και αυτοί ανήκουν ιδεολογικά κάπου. Αυτό δεν αποτελεί όμως στοιχείο κριτικής των γραφομένων.

Αστειότητες, ισάξιες των "γραφομένων".

Cacofonix είπε...

Τελικά ρε παιδιά αποφασίστε τι είμαστε: φασίστες του κερατά ή παλιοκουμμούνια; Για να ξέρουμε κι εμείς δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

@Cacofonix
Fasistes tou kerata eiste gia thn akribeia (auto fainetai kai apo ta prwsopika sas blogs), alla xrhsimopoieite kai ar8ra apo kommounia pou einai enantion tou Syriza giati o skopos agiazei ta mesa.
Elpizw na se boh8hsa ston autoprosdiorismo sou.

Ανώνυμος είπε...

Anwnyme 1:00 μμ
Sumfwnw apoluta mazi sou!

Ανώνυμος είπε...

ελεος από μια τεράστια συνέντευξη απόμονώσατε ένα μικρό κομμάτι,,,50''...

Ανώνυμος είπε...

Και σε αυτό φαίνονται τα χάλια του, μην ανησυχείς...

Ανώνυμος είπε...

giati re ti to kako exei i kopana????? eseis otan isastan mikroi den kanate kopanes????
alla ksexasa tora ginate sobaroi sklira ergazomenoi kai den epitrepetai na leipete ap tin douleia. giauto den eimaste europi!!!!! stin germania roupi den mporeis na kaneis!!! alla etsi einai edo mpaxalistan....

sas euxomai kali sunexeia sti misthoti sklabia sas....

(kai oxi den eimai plousiopaido. me 200 euro tin bgazo to mina.... )

Μάρκος είπε...

Το μεταφέρω και εδώ. Μία απάντησή μου που μόλις έβαλα στο δικό μου μπλογκ στο ίδιο θέμα, σε κάποιους που παραπονέθηκαν για το απόσπασμα καθώς και για ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά του Τσίπριζα. Πάμε!


Ξέρεις πόσα δισεκατομύρια μύγες τρώνε σκατά; τι σημαίνει δηλαδή;

Ξέρεις ότι τον Χίτλερ τον εξέλεξε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ το Γερμανικό εκλογικό σώμα; τι σημαίνει δηλαδή; ότι διέκριναν έναν άξιο ηγέτη που θα πήγαινε τη Γερμανία μπροστά; και όχι αυτόν που θα αιματοκυλούσε ολόκληρο τον πλανήτη;

Ρε δε με χέζετε με τα ποσοστά του Τσίπριζα. Στ' αρχίδια μου τα γράφω και συγγνώμη που τα λέω χύμα.

Όσο για την περικοπή, αυτή βρήκα στο ίντερνετ, αυτήν έβαλα. Τέλος. Βρείτε την ολόκληρη και βάλτε τη να τη δούμε.

Το γεγονός δεν το αλλάζει

1. Ο Τσίπρας αναδείχθηκε στη δημόσια ζωή ως μαθητής καταληψίας και εκπρόσωπος των καταλήψεων. Μιλάω για το 1991. Έτσι έγινε γνωστός, εκεί ανέβηκαν οι μετοχές του και στο δημόσιο λόγο και στο Συνασπισμό.

2. Όταν ο Τσίπρας κατέβηκε για δήμαρχος και έκανε το άλμα δημοτικότητας, τότε ο Τσίπρας κατέστη το ανθρωποκεντρικό πρότυπο όλων των νέων, και τότε ήταν που ξεφτιλίστικαν όλες οι καταλήψεις που μια ζωή ο Τσίπριζα τις στήριζε ακόμα και όταν ήταν 100% για χαβαλέ, κοπάνες, ναρκωτικά, καταστροφές ιστορικού υλικού και αρχείου και βιασμούς. Και αν ρωτάτε πότε, λέω ΦΕΤΟΣ!

3. Πράγματι, η περικοπή δε δίνει όλο το στίγμα. Τι να το κάνεις όμως. Όταν τον απασχολεί το δικαίωμα στην κοπάνα, με ποια σοβαρότητα στην υπόλοιπη συνέντευξη να μιλήσει για την παιδεία; Τι να πει δηλαδή; Άμα στα 20 λεπτά που βγαίνεις στην τηλεόραση, έστω ως 17ρης, ξοδεύεις τα 5 για να μιλήσεις για το δικαίωμα στην κοπάνα, σημαίνει ότι αυτό σε απασχολεί. Αν στα υπόλοιπα 15, έχεις λαμπρές ιδέες για την παιδεία, και οράματα κλπ, αυτό δεν είναι αρκετό να υπερκαλύψει το κενό. Δηλαδή θέλω να πω ότι αν σε απασχολεί πραγματικά η παιδεία, ως μέσο μάθησης και διαμόρφωσης προσωπικοτήτων, τότε δε σ' απασχολούν οι κοπάνες. Επικεντρώνεσαι στις δυνατότητες να προσφέρει ο δάσκαλος και να προσλάβει ο μαθητής. Όχι στο δικαίωμα στην κοπάνα, που σε απομακρύνει από την παιδεία.

Καταλάβατε εσείς που μου τη λέτε;