Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Τσίπρας: η φλυαρία του τίποτα

Αναημοσιεύω το ποστ του "Παλαίμαχου" από το Forum του περιοδικού "Ρεσάλτο" για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική πρόταση... "του τίποτα":

Ομολογώ, ότι πίεσα υπερβολικά τον εαυτό μου να ακούσει μέχρι το τέλος το λόγο του Τσίπρα. Είμαι 48 χρόνια (από τα 16 μου) στο αριστερό κίνημα. Τέτοιες αρλούμπες, φλύαρες, ασυνάρτητες και σύνθετες σοφιστείες πρώτη φορά άκουσα. Ούτε ένας ξεπεσμένος κεντρώος δεν θα μίλαγε έτσι: Τόσο άχρωμα, τόσο άγευστα, τόσο αφυδατωμένα, τόσο φροντισμένα ηλίθια. Και ο Αβραμόπουλος ακόμα που πήγε κι αυτός να κατασκευάσει το κόμμα-εικόνα, ήταν πιο «πολιτικός». Τα ίδια ακριβώς με τον Τσίπρα έλεγε, αλλά πιο συγκροτημένα. Σε ένα μόνο διέφερε ο Τσίπρας: Αυτός στις ίδιες σοφιστείες και φλύαρες ηθικολογίες κόλλαγε την ετικέτα της «αριστεράς», της «ριζοσπαστικής αριστεράς»!!!

Σε μια απλή ετικέτα διαφέρει ο Τσίπρας από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Ο λόγος του ούτε γεύση αριστερή δεν είχε!!!

Ακόμα και σαν λέξεις ο «καπιταλισμός», ο «σοσιαλισμός» κ.λπ, ήταν εξαφανισμένες από τον «αριστερό» Τσίπρα. Από αυτή την άποψη βρίσκεται πιο πίσω και από το σημερινό ΠΑΣΟΚ!!!
Η διαφορά; Η απάτη του ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στην πράξη.
Η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα πιο αποκρουστική) έχει το προνόμιο του περιθωρίου...

Για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει ένας «αρχηγός», αριστερού υποτίθεται κόμματος, που θα είναι τόσο θεωρητικά και πολιτικά ανεπαρκής. Θα στερείται στοιχειώδους θεωρητικής γνώσης, ανύπαρκτος πολιτικά, με μόνες «αγωνιστικές» εμπειρίες την απουσία εμπειριών. Για πρώτη φορά στην αριστερή ιστορία γίνεται αρχηγός ενός κόμματος ένα ΤΙΠΟΤΑ. Ένας άνθρωπος που ούτε στοιχειωδώς δεν αποκαλύπτει, ούτε κρίνει τη λειτουργία της εκμετάλλευσης, αλλά θέτει το όλο ζήτημα ηθικολογκικά, αχαλίνωτα ηθικολογικά: Μια διαδικασία ολοκληρωτικού αποχρωματισμού της σκέψης!!!

Αυτός είναι ο λόγος του νεοταξικού σκοταδισμού: του νέου "αριστερού" Μεσαίωνα!!!

Αυτός ο πλαστικός άνθρωπος, πλαστικές «ιδέες» ξερνούσε: «χρησμούς» για «θέαμα» χωρίς κανένα περιεχόμενο. Επένδυε τις καραμπινάτες βλακείες του και ανυπόφορες σοφιστείες του με την ίδια γλοιώδη ηθικολογία που έχει αναπτυχθεί από τη σήψη και διαφθορά. Στηλίτευε τα συμπτώματα της σήψης, αλλά οι κοινωνικές εστίες της σήψης μένανε στο απυρόβλητο. Σήκωνε την γροθιά του εναντίον των οικονομικών δυναστών και «νταβατζήδων» (αυτό που κάνουν όλοι, και πιο επιθετικά ο Καρατζαφέρης) αλλά το σύστημα που γεννάει το κέρδος και τους δυνάστες έμεινε στο απυρόβλητο. Γιʼ αυτό και η λέξη «καπιταλισμός» είχε καταργηθεί από το λεξιλόγιό του. «Ντρεπόταν» αυτός ο σιδερωμένος νέος «αριστερός ηγέτης» να τον καταγγείλει ακόμα και φραστικά.

ΕΤΣΙ μιλούσε με σοφίσματα και επιδιδόταν σε αλχημείες. Ακούστε δύο καραμπινάτες ηλιθιότητες:

Πρώτη. Δεν υπάρχει μόνο κρίση του δικομματισμού, αλλά και του εργαλείου»!!! Χρησμός που δεν εξηγεί ποιο είναι το εργαλείο. Προφανώς το πολιτικό σύστημα. Κοινότοπη διαπίστωση!!! Γιατί βρίσκεται σε κρίση το «πολιτικό σύστημα», ΚΑΜΙΑ εξήγηση. Δηλαδή η πολιτική κρίση είναι μετέωρη, δεν αντανακλά την κοινωνική κρίση, το αδιέξοδο ενός οικονομικού συστήματος σε παρακμή: Του καπιταλισμού!!! ΟΧΙ! Γιʼ αυτόν τον «αριστερό» δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τα φαινόμενα της σήψης και παρακμής…

ΔΕΥΤΕΡΗ: Μια λοιπόν και ο καπιταλισμός δεν φταίει, ο Τσίπρας οδηγείται στο δεύτερο σόφισμα: «Φταίνε οι σχέσεις κράτους και πολιτικής»!!! Ναι καλά ακούσατε: αυτή την αρλούμπα ξεστόμισε ο «ριζοσπάστης αριστερός», Τσίπρας!!!

Αγωνίζεται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας το είπε κι αυτό, να ανατρέψει τις δοσμένες σχέσεις κράτους και πολιτικής, να απαλλάξει το κράτος από την υποταγή του στο μεγάλο κεφάλαιο!!!

Ο Καρατζαφέρης, λέει, ακριβώς τα ίδια πράγματα. Απλώς αυτός αντιλαμβάνεται πιο καλά το ρόλο του κράτους, ότι είναι το «εργαλείο» της πολιτικής, και ζητάει «ισχυρό κράτος» για να χτυπήσει το κεφάλαιο!!!

Το τι είναι το κράτος και μάλιστα σήμερα στην υπερεθνική ιμπεριαλιστική εποχή δεν μας εξήγησε ο Τσίπρας. Τι θα μπορούσε βεβαίως να πει ένας θεωρητικά αδαής και πολιτικά αναλφάβητος.

Δεν μας είπε όμως και πώς συγκεκριμένα θα το κατορθώσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση και εδώ ήταν ένας «χρησμός»: Με την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της αριστεράς. Φυσικά κι εδώ έπρεπε να μας εξηγήσει το γιατί η αριστερά του Ανδρέα, η οποία ήταν παρασάγγες πιο επαναστατική από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα καταλυτικά ηγεμονική, όχι μόνο δεν κατάφερε αυτές τις «ανατροπές», αλλά γέννησε το έκτρωμα Σημίτη και τον Τσίπρα: Το υπό-έκτρωμα…

Ο νέος, λοιπόν, «αρχηγός» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» δεν έδωσε τίποτα:

ΟΥΤΕ ιδεολογικές θέσεις.
ΟΥΤΕ πρόγραμμα
ΟΥΤΕ καν μια αριστερή πολιτική και οργανωτική πλατφόρμα.
ΜΟΝΟ πολιτικούς χρησμούς, φλυαρίες σοφισμάτων, ρητορικές καταναλωτικές «ατάκες»

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ψέμα, η συκοφαντία, η προπαγάνδα και η λάσπη σας δεν έχουν όρια.
Δεν περίμενα βέβαια και τίποτα άλλο από ένα μπλογκ που υποκινείται από δεξιούς και ακροδεξιούς (τα παραμύθια περί αριστερών πείτε τα καλύτερα σε παιδικούς σταθμούς / μέχρι και ο Ρουσσόπουλος θα σας ζήλευε στο ψέμα).

Αντιγράφω από μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο press-gr:

Είναι φανερό πως ο Τσίπρας προκαλεί πανικό. Σε πρώτη φάση σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και στη ΝΔ που μπορεί τώρα να μην χάνει πέρα από 0,5-1% προς ΣΥΡΙΖΑ και που θα παραμείνει πρώτο κόμμα, αλλά ήδη λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα 8-11% σύμφωνα με τα γκάλοπ, ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ πιά αυτοδυναμία, προτού καν εκλεγεί πρόεδρος ο κ.Τσίπρας, ΟΥΤΕ με το ληστρικό πριμ των μεθεπόμενων εκλογών. Βαδίζουμε προς μια ανατρεπτική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, που θα απελευθερώσει εγκλωβισμένους πολίτες και θα κανει τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ρίξουν τη μάσκα των ψευτοδιαφορών και να συνεργαστούν κυβερνητικά όπως συνέβη στη Γερμανία.

Ο πανικός εκδηλώνεται και στο Διαδίκτυο με μια κατευθυνόμενη και συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν είναι άεργος, ούτε κληρονόμος, όπως υπήρξαν οι κ.κ. ΓΑΠ και Καραμανλής, αλλά επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό, ως δήθεν life style νεαρού. Συμβαίνει όμως ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι κοσμικός, nepos, διαπλεκόμενο, λαμόγιο, ρουσφετολόγος, λαϊκιστής, νυκτόβιος, κοττερόβιος, μόνιμος τηλεοπτικός θαμώνας κάθε σκουπιδοεκπομπής, όπως εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συμβαίνει να έχει ένα αγωνιστικό παρελθόν (καταλήψεις, κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης), συμβαίνει να έχει οξύ αριστερό ριζοσπαστικό λόγο, συμβαίνει να έχει πάρει με το σπαθί του, χωρίς ίχνος τηλεοπτικής προβολής, διεθνώς άγνωστος, 11% στις δημοτικές εκλογές με καθαρά ανατρεπτικές πολιτικες θέσεις, συμβαίνει να έχει έντονη δράση με συγκεκριμένες προτάσεις (νεοκλασικές πολυκατοικίες, νυκτερινή λειτουργία μετρό, άνοιγμα αγοράς Κυψέλης, αντιρατσιστικές παρεμβάσεις, πολιτικό όρκο κλπ) στο δημοτικό συμβούλιο, που ούτε ένας σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δεν τόλμησαν να έχουν. Δεν είναι λοιπόν ζήτημα εμφάνισης, ή ηλικίας, αλλά θέμα Πολιτικής με Π κεφαλαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει το σύστημα stage της ενοικίασης νέων εργαζομένων, ζητά μείωση στρατιωτικών δαπανών, χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, δικαιώματα για μετανάστες, νέους, ομοφυλόφιλους, γυναίκες, φυλακισμένους, καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις, μάχεται για κοινωνικό και φιλολαϊκό δημόσιο τομέα. Αντιγράφω από ρεπορτάζ για τον προχτεσινό λόγο του: "Απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε σήμερα με ομιλία του στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "δεν έχει δικαίωμα να λέει ότι είναι αριστερός", γιατί δεν υπάρχει Αριστερά του χρηματιστηρίου, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της ανασφάλιστης εργασίας και των "τρομονόμων".

Μπορεί ο δημόσιος υβριστής κ.Πάγκαλος να διατυπώσει κάποια ανάλογη πρόταση;
Σας φαίνεται αυτό hemo-trendy κα Λίάνα Κανέλλη, κουραμπιεδίστικο ή Κάρλα Μπρούνι στυλ κα Παπαρήγα, ή απλά ριζοσπαστικά ουσιώδες και ΑΡΙΣΤΕΡΟ;

Αν δεν έχετε πολιτικά επιχειρήματα, σταματήστε να βρίζετε.

Μάρκος είπε...

Έστω ότι είναι αλήθεια οι διαρροές προς τον Τσίπριζα από όλα τα κόμματα. Και μόνο το γεγονός ότι αυτό σας απασχολεί πρώτο πρώτο, δείχνει ότι έχετε πάρει διαζύγιο από την αριστερά που δήθεν ευαγγελίζεστε.

Βρήκατε ένα ωραίο περιτύλιγμα ώστε να υφαρπάξετε την ψήφο του ανυποψίαστου, κάνετε την ψήφο προϊόν σούπερμάρκετ και χαίρεστε με την αύξηση της ζήτησης. Τίποτα πιο βαθύ.

Κατάντια είστε ρε! Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αφήστε τους ύμνους.

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο το γεγονός ότι αυτό σας απασχολεί πρώτο πρώτο, δείχνει ότι έχετε πάρει διαζύγιο από την αριστερά που δήθεν ευαγγελίζεστε.
....η λεγόμενη λογική ραδικιού που λένε.

Βρήκατε ένα ωραίο περιτύλιγμα ώστε να υφαρπάξετε την ψήφο του ανυποψίαστου, κάνετε την ψήφο προϊόν σούπερμάρκετ και χαίρεστε με την αύξηση της ζήτησης. Τίποτα πιο βαθύ.
...να σου και ο παπαγάλος του Πάγκαλου.
"σουπερμάρκετ-σουπερμάρκετ-σουπερμάρκετ..."

Κατάντια είστε ρε! Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αφήστε τους ύμνους.
Κατάντια είναι οι ψεύτες και οι συκοφάντες. Ελπίζω εσείς να έχετε καθρέφτη.

Ως τώρα καταφέρατε να μην έχετε παρουσιάσει ούτε ένα ουσιώδες επιχείρημα κατά του Τσίπρα. Μα ούτε ένα, ειλικρινά!

Πάρτε στα σοβαρά τον εαυτό σας (αν θέλετε να σας πάρουν και οι υπόλοιποι στα σοβαρά) και σταματήστε να αραδιάζετε ασύστολα ψέματα.
Εκτίθεστε και ρεζιλεύεστε.

Ιγνάτιος είπε...

Σωστά είναι αυτά, αλλά πολλά.
Αρκεί απλά να πεις ότι είναι ανεπάγγελτος τρόμπας.

Ανώνυμος είπε...

Ώπα ρε Odin 149...αγωνιστικό παρελθόν θεωρείται οι καταλήψεις και το " κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης"; Όλοι έχουμε κάνει καταλήψεις κι όλοι είμαστε κατά της παγκοσμιοποίησης.Έπρεπε να μας "κάνουν" αρχηγούς δηλαδή; Έχει δουλέψει ποτέ του ο μπούλης, έπαιρνε ποτέ του 700 ευρώ για να ξέρει τί πάει να πει αγώνας; Αντε, που μόλις είδατε έναν μορφονιό κάνετ κρα όλες...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ γιατί έχω την αίσθηση πως ο Τσίπρας θα "ξεφουσκώσει" εντός ολίγου; Βέβαια είναι και τυχερός που το μεν ΠΑΣΟΚ πάει κατα διαόλου με το μόγγολο που έχει για πρόεδρο, το δε ΚΚΕ εξακολουθεί να επιχειρηματολογεί με ψυχοπολεμικά δεδομένα... το μέλλον θα δείξει πάντως.

Yannis Zabetakis είπε...

Καλώς όρισες Πολιτικέ Μηχανικέ στο ...αρχηγιλίκι!
Καλώς όρισες στο ΣΥΡΙΖΑ-το προεδριλίκι χωρίς να έχεις καταφέρει και τόσα πολλά στη ζωή σου ...
Αλήθεια, πίσω από τις λέξεις, ο Αλέξης τι βιογραφικό έχει να επιδείξει???
Μακάρι, Αλέξη μου, να βγω λάθος αλλά το σκορπικό μου ένστικτο δεν έχει πέσει έξω ποτέ σε πολιτικά θέματα...

Να δούμε λοιπόν, πώς θα συνεργαστείς - ως αρχηγός των κουραμπιέδων, έτσι δεν το λέει η Αλέκα?- με τα μελομακάρονα του Περισσού...

να δούμε και στα σοβαρά τώρα... τι εφικτή πρόταση έχεις για τη γενιά των 700 ευρώ, το Περιβάλλον, τα καρτέλ...

ξέρεις όλα αυτά που δεν έχει λύσει το ΠΑΣΟΚ που για σένα, Αλέξη, είναι δεξιό...

Αριστερός σήμερα είναι αυτός που κάνει χειροπιαστά πράγματα για τον λαό! άρα μόνο το ΠΑΣΟΚ!!!

[αριστερός δεν είναι ο ομο-ιδεάτης σου Σταύρος Κόντος, Δήμαρχος εδώ στα Φιλαδέλφεια, που ζήτησε 76% περισσότερα δημ. τέλη κι έφαγε δικαστική χυλόπιτα!]

Πόσο Αριστερός είσαι Αλέξη?
Πόσο Αληθινός είσαι, πίσω από τις λέξεις, τα ψεύτικα νεανικήζοντα συνθηματάκια σου?
-----------------------

και λίγο πιο λιμανιού γλώσσα τώρα
ρε αιθεροβάμωνες αριστεροί...ξυπνήστε!
ποιος αύξησε τα εισοδήματα του λαού?
ποιος έδωσε συντάξεις?
ποιος αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση?
ποιος μας έβαλε στην ΟΝΕ?
ποιος έφερε Ολ.Αγώνες?
ποιος έκανε αεροδρόμιο, ρίο-αντίριο και αττική οδό?
όταν κάνετε ως σύριζα το 1 χιλιοστό από όλα αυτά ...
ελάτε να τα ξαναπούμε ποιος είναι Αριστερός!
πάρτε καμιά ιδέα, "κουραμπιεδάκια" μου από το βιβλίο του
Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
δύο λέξεις
αριστερά-δεξιά στην εποχή μας?

-------------------------------------------
τα βιντεάκια για τον Αλέξη
είναι στο
http://environmentfood.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

roimat το παρελθόν του Τσίπρα είναι πολύ πιο αγωνιστικό και από του Γιωργάκη, αλλά και από του χαραμοφάη και σαπιοκοιλιά Καραμανλή που πράγματι δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του. Μόνο στο playstation έκανε τους αγώνες του ο Καραμανλής.
Για να μη μιλήσω και για τα αγωνιστικά παρελθόντα όλων των υπόλοιπων λαμόγιων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

"ποιος αύξησε τα εισοδήματα του λαού?
ποιος έδωσε συντάξεις?
ποιος αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση?
ποιος μας έβαλε στην ΟΝΕ?
ποιος έφερε Ολ.Αγώνες?
ποιος έκανε αεροδρόμιο, ρίο-αντίριο και αττική οδό?"

-ποιος εξεφτέλισε την τίμια εργασία?
-ποιος έκανε το δικαίωμα .."εξυπηρέτηση"?
-ποιος εισήγαγε τα λαμόγια?
-ποιος δίδαξε τον λαό να γλείφει εκεί που έφτυνε?


βρε ουστ...

Cacofonix είπε...

Ευτυχώς που γράφουν μόνο ακροδεξιά στοιχεία...

Από την Κυριακή ακούω το γνωστό άσμα:

Το πλαστό το πασαπόρτι
σαν και την καρδιά σου μόρτη
σαν την κάλπικη καρδιά σου
τη σκληρή

Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες
η δουλειά κάνει τους άντρες
το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί

Ρημαδιό, ζωή και σπίτι
απ' τα χούγια σου αλήτη
που μετράς το αντριλίκι
με βρισιές

Μη βροντοχτυπάς τα ζάρια
όσοι είναι παλικάρια
τη ζωή τους την περνούν στις σκαλωσιές

Ανώνυμος είπε...

Μη σκίζετε τα καλσόν σας για τον Τσίπρα. Αν εσάς σας αρέσει, εμένα καρφί δε μου καίγεται.

Αλλά ο Τσίπρας είναι συνομίληκός μου. Έχω σπουδάσει στην Ελλάδα, έχω σπουδάσει στο εξωτερικό, γύρισα, πάλεψα για δουλειά, τα φέρνω βόλτα.

Τον ακούω να μιλάει και θλίβομαι. Το επίπεδό του το καταλαβαίνω. Είναι ένας απλός άνθρωπος της ηλικίας μου. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο. Υπάρχουν χιλιάδες σαν κι αυτόν. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

Στα 15χρονα και στα 18χρονα μπορεί να φαντάζει ο ήρωάς τους. Σε μένα, φαίνεται ως ένας μέσος συνομίληκός μου που ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Ηγέτης; τρίχες! Ήδη σήμερα έκανε την πρώτη του μεγαλειώδη κοτσάνα. Πήγε στον ΟΤΕ, δεν άφησαν τις κάμερες του ΣΥΝ να μπούνε μέσα, όπως κάνουν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ με ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ακόμα και με πρωθυπουργούς και αρχηγούς αξ. αντιπολίτευσης, αλλά ο Τσίπρας που δεν έχει ιδέα από όλα αυτά, παρεξηγήθηκε και ανέβαλε την επίσκεψη θιγμένος.

Ρε άντε συμμαζέψου καραγκιόζη.

Πάρτε τον ηγέτη σας και σ' άλλη παραλία.

ΜΠ

Ανώνυμος είπε...

Στο ερώτημα αν σε ένα ολόκληρο κόμμα δεν βρήκαν ικανότερο άτομο από τον Αλέξη για πρόεδρο, η απάντηση είναι μια: Στην Ελλάδα, έχουμε καλύτερους τραγουδιστές από την Καλομοίρα, αλλά στη Γιουροβίζιον δεν στέλνουμε το Νταλάρα.

Ανώνυμος είπε...

@ΜΠ
Σιγουρα εχεις σπουδασει?

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2008/02/blog-post_8592.html

Άντε και με τις υγείες σας.
Ξυδάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια έτσι όπως θα χτυπιέστε.

Φιλιά κούκλες!

Ανώνυμος είπε...

Πήγε σήμερα ο βλάκας στον ΟΤΕ κι έφαγε πόρτα!

Θα γελάσουμε πολύ με το τσουτσέκι.

Ανώνυμος είπε...

Δε λέει... θα κεράσω ακόμη μια γύρα ΤΟΠ (80%)!
Μη πείτε όχι, θα με στεναχωρήσετε!

Εφτασεεεεεεεεεεε:

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=73441&lsc=1


(για ότι άλλο ζητήσετε, εδώ στα πέριξ θα είμαι. Μη ντρέπεστε! Απο ξυδάκι έχουμε δεξαμενές ολόκληρες)

Άντε κλαψουρίστε τώρα πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Η άνοδος της λαϊκιστικής ακροαριστεράς είναι επιλογή αδιεξόδου και ανησυχητική για τη δημοκρατία.

Θα έπρεπε να προβληματίζει όλους τους εχέφρονες πολίτες, εκτός βέβαια από τα μπαμπουνοειδή και λοιπά φασιστοειδή της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όμως δεν φαίνεται να ισχύει αυτό διότι είναι εμφανές οτι οι νοήμονες πολίτες χαίρονται με την άνοδο της αριστεράς και αυτό το δείχνουν με την προτίμηση τους για αυτό το χώρο.
Μόνο τα ζωώδη ακροδεξιά φασιστόμουτρα αγωνιούν.
Και αυτό ακριβώς είναι το άκρως ενθαρρυντικό.

Ανώνυμος είπε...

Οι νοήμονες πολίτες δεν ψηφίζουν ακροαριστερά και έχουν τη χειρότερη γνώμη για αυτό το χώρο.
Τα ζωώδη ακροαριστερά φασιστόμουτρα φυσικά έχουν άλλη γνώμη.

Η άνοδος που καταγράφεται είναι δυσαρεστημένοι πασόκοι και θα ξαναγυρίσουν έγκαιρα στο μαντρί.
Η φούσκα Τσίπρα αβαντάρεται φανερά και από τη ΝΔ με τη μικροκομματική λογική των απωλειών για το ΠΑΣΟΚ, εκκολάπτοντας όμως το αυγό του φιδιού.

Ανώνυμος είπε...

Μη μπερδεύεσαι. Οι νοήμονες πολίτες τη χειρότερη γνώμη την έχουν για την ακροδεξιά από ανέκαθεν και για ιστορικούς λόγους. Την ακροδεξιά την πληρώνουμε ακόμα.

Αν θεωρείς τον ΣΥΡΙΖΑ ακροαριστερά τότε είσαι βαθιά νυχτωμένος και καλά θα κάνεις να πάψεις να ασχολείσαι με την πολιτική και να βρεις ένα χόμπι που θα σου ταιριάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα αυτή τη στιγμή που έχει τις περισσότερες θετικές εντυπώσεις (αυτό και για τη χειρότερη γνώμη των νοήμονων πολιτών).

Μια απλή δυσαρέσκεια οπαδών άλλων κομμάτων το πολυ-πολυ να προσέθετε 2-3% στα ποσοσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβαινε πάντα ως τώρα με τα μικρά κόμματα.
Στην προκειμενη περίπτωση όμως τα ποσοστά του υπερδιπλασιάστηκαν και βρίσκονται ακόμα σε ανοδική πορεία. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Είναι πρωτοφανες φαινόμενο. Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά αρμόδιοι αναλυτές.

Ξέρω. Όλα αυτά σας καίνε και σας βασανίζουν, αλλά τι να κάνουμε.... θα τα υποστείτε είτε σας αρέσει είτε όχι.
Το μόνο που σας απομένει είναι η γκρίνια, με την οποία εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ διασκεδάζουμε και γελάμε.

Την καλημέρα μου και καλό σφίξιμο.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έχεις μπερδευτεί.

Εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ είστε από μόνοι σας αντικείμενο γέλιου. Αν γελάτε και με τα χάλια σας είναι θετικό.
Ο Σύριζα φυσικά και είναι ακροαριστερά και μάλιστα δεν κάνει προσπάθεια να το κρύψει.
Αρκεί να δει κανείς το ποιοι αποτελούν τις συνιστώσες του.

Και χωρίς αυτό γίνεται φανερό από την ιδεολογική, οικονομική και γονεϊκή κάλυψη που παρεχει στους διάφορους κουκουλοφόρους τραμπούκους και φασίστες.

Ο κόσμος μόνο θετική εντύπωση δεν έχει. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια τεχνητή άνοδο ως συνέπεια της ανυπαρξίας του ΠΑΣΟΚ και είναι καθαρά συγκυριακή.

Προτείνω στο ΣΥΡΙΖΑ να κάνετε μια καλή συλλογή από αγγούρια (αν δεν έχετε ήδη δηλαδή). Θα σας χρειαστούν τις ώρες των εκλογών.

Καλημέρα και καλό "άνοιγμα" (ξέρεις εσύ).

Cacofonix είπε...

Χαίρομαι που φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ γράφουν τις απόψεις τους. Θα προτιμούσα βέβαια κι από τις δυο πλευρές πιο αξιοπρεπείς συμπεριφορές, αλλά αυτό είναι ενάντια στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά δήλωση του Alex I περί λογοκρισίας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

θα παρακαλούσα θερμά τους αναγνώστες να μην ξεφεύγουν από το θέμα του ιστολογίου ή των επι μέρους δημοσιεύσεων και μην αναλώνονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

φίλε ανώνυμε, σε ευχαριστούμε για την τοποθέτησή σου, αλλά οφείλω να την αφαιρέσω από αυτό το ποστ. σε παρακαλω αν επιθυμείς να σχολιάσεις το πασόκ με το φίλο izabet να γράψεις κάτι στο δικό του ιστολόγιο ή να ανταλλάξετε απόψεις σε κάποιο φόρουμ.

ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

@4:01 πμ

Το αντικείμενο γέλιου είναι αυτός που πανικοβάλλεται και δεν ξέρει πως να αντιδράσει (βλέπε αυτό το μπλογκ και τους σχολιαστές του σαν κι εσένα).
Το μόνο που σας λείπει είναι να σταθείτε πίσω από έναν μπερντέ για να βρίσκεστε και σε οικείο κλίμα.
Εμείς πάντως γελάμε με εσάς όπως και να έχει :)

Για τις συκοφαντικές ηλιθιότητες που πετάς για ακροαριστερές, κουκουλοφόρους, ΣΥΡΙΖΑ και ότι άλλο "σοβαρό" αποστήθισες από τον "Στόχο" και τα άλλα παρόμοια αγαπημένα σου έντυπα, αν θες να γελάει ο κόσμος λίγο λιγότερο με εσένα από ότι γελάει τώρα, τότε δώσε πρώτα τον ορισμό της ακροαριστεράς και μετά βρες τα κοινά σημεία που έχει με αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ (όλα αυτά με στοιχεία εννοείται και όχι όπως σου έμαθε ο Καψάλης και οι όμοιοι του).
Αλλιώς ρίξε μια ξεγυρισμένη τουμπέκα και συνέχισε το μυξοκλάμα.
Και που 'σαι... τουμπέκα ψιλοκομμένη ΟΚ;

Σχετικά με τα αγγούρια, τον μεγαλύτερο αγγούραρο τον κρατάς ήδη στα χέρια σου.
Με το μαλακό και προσοχή. Είναι λίγο χοντροκέφαλος και στην αρχή θα ζοριστείς.

Καλό κλάμα και καλό ξεχαρβάλωμα (ξέρεις εσύ).



@administrators και λοιπό συκοφαντικό συρφετό
Αφήστε τα σάπια γιατί δεν περνάνε.
Από τη μια μπαίνετε με τους λογαριασμούς σας και το παίζετε διαιτητές και υπεράνω στα σχόλια και από την πίσω πόρτα γράφετε ως ανώνυμοι ότι αρρωστημένη αηδία σας κατέβει, όπως αυτός ο "ανώνυμος" που απάντησα πιο πάνω.
Για αυτό άλλωστε επιτρέψατε ξαφνικά τα ανώνυμα σχόλια. Ως τώρα τα είχατε κλειστά.
Περαστικά και καλό ξεχαρβάλωμα και σε σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ odin149, τι ζόρι είναι αυτό που τραβάς?

Πίπες του παίρνεις του Τσίπρα και φοβάσαι μην του πέσει από την κριτική?

Ανώνυμος είπε...

odin149, ακροαριστερό φασιστόμουτρό, μικρέ Στάλιν, το ξέρω ότι σφίγγεστε, ζορίζεστε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και αυτήν θα ακούτε και θα διαβάζετε.
Αν είσαι τόσο ηλίθιος(που είσαι δλδ) και δεν ξέρεις από τι αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ πάρε να δεις:
http://syriza.gr/syndesmoi

Είστε ακραίοι, λαϊκιστές κι επικίνδυνοι.
Ο κόσμος σας έχει σιχαθεί και γελάει μαζί σας.

Άντε καλό σφίξιμο (προσοχή στο ξεσφίξιμο).

Ανώνυμος είπε...

Πίπες του παίρνεις του Τσίπρα και φοβάσαι μην του πέσει από την κριτική?
Όχι. Αλλά εσύ γιατί χτυπιέσαι και δυσανασχετείς; Μήπως ζήτησες να του πάρεις μια και δεν σου έδωσε;
Αν είναι πλύσου πρώτα και ξαναπροσπάθησε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Και αν σου αρνηθεί πάλι, ψάξε για κάποιον άλλον. Όλο και θα βρεθεί κάποιος να εκπληρώσει τον πόθο σου.


Πάνω σε αυτά που έγραψα πιο πάνω, μόκο ε; Σαχλιάρικα.
Αλλά και τι να πείτε; Τα λιγδιάρικα κοπροφασιστόμουτρα μόνο ένα ποιήμα έχουν μάθει. Αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται.


Ο κόσμος σας έχει σιχαθεί και γελάει μαζί σας.
Ο κόσμος γελάει μαζί μας και μας έχει σιχαθεί και από την άλλη μας υπερδιπλασίασε τα ποσοστά και μας πήγε τρίτο κόμμα... πόσο αποβλακωμένος, φοβισμένος και πανικόβλητος Καραγκιόζης θα μπορούσε να είναι κάποιος για να πει μια τέτοια σαχλώδη παπαριά;


Πως πάει η προπόνηση με τον αγγούραρο; Τον γρασάρατε λιγουλάκι;

Θα περνάω τακτικά να σας προμηθεύω με διάφορα αγγουρομεγέθη. Προβλέπεται μεγάλη η σοδειά τυχερούληδες. Ποιός στη χάρη σας...

Και μη σταματάτε! Βγάζετε τρελό γέλιο!

Άντε γειά προς το παρόν ηττημένες κλάψες. :))))

Ανώνυμος είπε...

Έλα πες την αλήθεια, χύνεις με τον Τσίπρα έτσι?
Σου τον έχωσε τουλάχιστον?

Ανώνυμος είπε...

odin, φασιστόβλακα, τσούζει το αγγούρι ε?
Φαίνεται ποιος το'χει το ζόρι, τώρα τι λόγους έχεις δικό σου θέμα.
Και πού'σαι μη γελάς πολύ, συμβαίνουν και ατυχήματα...

Επί της ουσίας τουμπεκί έτσι?
Αλοίμονο, να θίξουμε τους συντρόφους...
Αλλά τέτοιοι είστε: καθυστερημένοι(και στερημένοι) άχρηστοι και αποτυχημένοι σε ο,τιδήποτε παραγωγικό.
Μαζί με την ιδεολογία σας ανήκετε στα φαντάσματα και απολιθώματα της ιστορίας.

Bye loser, keep the aguri straight.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά!!! Συγχαρητήρια, συνεχίστε έτσι και μην ακούτε κανένα ανθέλληνα. Στό 18% τον φτάσατε τον Τσίπρα. Κουράγιο μήπως εκλέξουμε και τον επόμενο (μετά τον Χριστόφια) αριστερό αρχηγό κράτους. Για άλλη μία φορά: Μπράβο σύντροφοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το Τσίπρα ανεβαίνει επειδή το πολεμάει το σύστημα και η κακούργα κενωνία;
Ήμαρτον...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο πολυ σωστα τα ειπες φιλε στο blog σου

Ασε τους Ακροαριστερους και τα πιονια τους να παραλληρουν οπως συνηθως

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιπρας και το ΤΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ με μεταξωτες κορδελες

Οπως και οι αναλογες ντιβες της ΤV στα μεσημεριανα και τα πρωιναδικα

Eπειδη εχουμε πολλα "τιποτα" στην Ελλαδα αλλα και πολλα δεκαοχταχρονα (στο σωμα η στο μυαλο) για αυτο το ΤΣΥΡΙΖΑ πηγε τριτη θεση

Παρεπιπτοντον πολυ καλο το ΒLOG σου !!!

Συνεχισε την καλη δουλεια και μην δινεις σημασια στα ακροαριστερα κουπεπε που πουλανε ψευτοπροοδευτισμο και ψευτοαπελευθερωτισμο

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!