Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Comandante Chipras

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο του Emmanouil: Canis Libertatis...



Credits: Το καρέ είναι το τελευταίο στο τεύχος Ο Τεντέν και οι Πίκαρος, του αγαπημένου μου Hergé. Η διασκευή έγινε κατόπιν πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου του Συνασπισμού στη Βενεζουέλα και ακόλουθων δηλώσεων Τσίπρα περί Μπολιβάρ και διαδοχής στην προεδρία του ΣΥΝ.

Εκεί, ο στρατιώτης Hugo Boss Chavez έχασε το γνωστό δημοψήφισμα που θα τον θρόνιαζε για τα καλά στην εξουσία, ενώ εδώ, βλέπω πως πάνε να μας σερβίρουν ξαναζεσταμένο φαγητό με γαρνιτούρα lifestyle. Ο επαναστατικός τουρισμός όμως σε ανελεύθερα καθεστώτα μάλλον που εκθέτει τους ταξιδευτές, ειδικά όταν από τις επισκέψεις τους αυτές διατείνονται πως εξάγουν και ωφέλιμα για τον τόπο πολιτικά συμπεράσματα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O,ti και αν είναι ο Chavez ας μην τον συγκρίνουμε τώρα με τους ανεκδιήγητους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια πόσα δημοψηφίσματα έχουν επιτρέψει σε εμάς εδώ στην Ελλάδα για το Α ή το Β ζήτημα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος?

Ανώνυμος είπε...

O Tsabes einai klaseis anwteros se sxesh me ta elegxomena apo tis HPA ka8estwta ths Latinikhs Amerikhs

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν γίνονται δημοψηφίσματα; Ξεχνάς ότι στην κυβέρνηση είναι ομοιδεάτες σου.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να είχες διαβασει προσεκτικότερα το πρώτο σχόλιο πριν πετάξεις την ανοησία σου.

Manoliscus είπε...

Ανώνυμοι, κανείς δεν αμφισβήτησε το δημοψήφισμα ως αμεσοδημοκρατικό θεσμό. Το τελευταίο μάλιστα λύτρωσε τον τόπο μας από ένα πολιτικό καρκίνωμα.

Αυτό που χρήζει κριτικής σκέψης είναι όχι μόνο η συχνότητα τους, αλλά και η διεξαγωγή ή η απαίτηση διεξαγωγής τους ως οχήμα ανέλιξης ενός λαϊκιστή πολιτικού.

Και δεν είδα κανέναν κύριο από το ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει δημόσια και να εκφράζει τον προβληματισμό του για το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος. Πιστεύω πως μόλις προ ημερών, ο λαός της Βενεζουέλας στέρησε ένα ακόμη βέλος από την επικοινωνιακή φαρέτρα του κυρίου Τσίπρα.