Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα της συνέντευξης της Λιάνας Κανέλλη στην Κυριακάτικη «Ε»:

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

«Ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα»

συνέντευξη στον ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Η Λιάνα Κανέλλη είναι σαφές ότι προτιμά τον Φ. Κουβέλη στο τιμόνι του ΣΥΝ. Αντίθετα, δανείζεται τις δυο τάσεις που επικρατούν στους έφηβους, με βάση τον τρόπο ζωής και τις μουσικές τους προτιμήσεις, για να μιλήσει σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα: Επικαλούμενη τους συναισθηματικούς και μελαγχολικούς «emo» και τους αισιόδοξους και μοντέρνους «trendy», σχολιάζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή για ένα emo κόμμα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ θεωρεί ότι συνεργασίες χωρίς απλή αναλογική «είναι ή αποσπασματικές ή "στο απόσπασμα"», ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγής γραμματέα στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζει: «Η θέση αυτή δεν σημαίνει "πρώτο τραπέζι πίστα"». Γιατί «το ΚΚΕ είναι μεγάλο κόμμα, δεν είναι megalicious...».

Καλά, αλλά ούτε και με τον ΣΥΝ βλέπετε συνεργασία, έστω σε μείζονα ζητήματα;- Αν το ασανσέρ για να ανέβει «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» είναι η χρηστή διαχείριση του καπιταλισμού, το ΚΚΕ προτιμάει την κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ούτε σκοτίζεται να πουλάει ως σουβενίρ τα απομεινάρια του εποικοδομήματος. Να λείπει το βύσσινο! Λαϊκή εξουσία χωρίς να βάλεις χέρι στα μέσα παραγωγής είναι στρας στο σάβανο των λαϊκών αγώνων...

*Πώς κρίνετε την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝ;

- Στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», ο Φρόντο δεν κέρδισε μόνος του. Αλλωστε, το δαχτυλίδι ο Σμίγκολ το αποκαλούσε το «Πολύτιμό μου». Προσωπικά τη βρίσκω μια πολύ trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα.
*Και την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη; Πώς την αντιμετωπίζετε εσείς;
- Βαθύτατα δημοκρατική και πολιτισμένη. Θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή των χαμηλών προσδοκιών και της ιζηματικής απογοήτευσης, η αξιοπρέπεια παραμένει είδος εν ανεπαρκεία και ζητούμενο. Του εύχομαι καλή τύχη, χωρίς τα μιντιακά προνόμια.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 16/12/2007

2 σχόλια:

andkand είπε...

Ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα και η Λιάνα είναι μια heavy metal τραγουδίστρια σε μια σκυλέ μπάντα (ΚΚΕ).

Μιχάλης Ράπτης είπε...

Εγω προτεινω στην κυρια Κανελλη να αφησει τον Κουβελη και τον Τσιπρα και να παρει καμια συνεντευξη απο την Δημητρα Λιανη οπως τον παλιο καλο καιρο.