Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Πρώτη μούρη στα Σκοπιανά ΜΜΕ ο Αλέκος

Αναδημοσιεύουμε από το ΥΓΡΟ ΠΥΡ...

Από το Βήμα της Κυριακής διαβάζουμε:

"Δημοσιότητα από τα ΜΜΕ

Οι συναντήσεις του κ. Αλαβάνου είχαν μεγάλη δημοσιότητα στα σκοπιανά ΜΜΕ. Οι μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες του γειτονικού κράτους αφιέρωσαν πρωτοσέλιδα άρθρα στις δηλώσεις του και δημοσίευσαν φωτογραφίες της συνάντησής του με τον κ. Τσερβενκόφσκι.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» («Ημερησία») είχε τίτλο «Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνασπισμού με μήνυμα στα Σκόπια. Το όνομα δεν είναι εμπόδιο για φιλικό διάλογο».

Η «Ουτρίνσκι Βέσνικ» («Πρωινή Εφημερίδα») με τίτλο «Η Ελλάδα δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής» είχε εκτενές ρεπορτάζ για τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, το οποίο συμπληρωνόταν από την κάλυψη της επίσκεψης Αλαβάνου με το σχόλιο ότι «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν το ίδιο σκεπτικό».

Παρόμοιους τίτλους είχαν και οι εφημερίδες «Βεστ» («Είδηση») και «Βέτσερ» («Βραδινή») με τίτλους όπως «Το όνομα δεν αποτελεί εμπόδιο για φιλία», «Ηρθα να συζητήσουμε φιλικά, να αποκαταστήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης σαν καλοί γείτονες», «Δεν χρειάζεται να ορθώνουμε τείχη αλλά να στήνουμε γέφυρες». Μεγάλη κάλυψη υπήρξε και από την τηλεόραση.

Τα περισσότερα έντυπα ανέφεραν τον πρόεδρο του ΣΥΝ ως «Αλέξανδρο Αλαβάνο» και τόνιζαν το γεγονός ότι είναι επικεφαλής του 4ου κόμματος στην Ελληνική Βουλή με 14 βουλευτές και ότι είναι ο πρώτος έλληνας πολιτικός που τους επισκέπτεται από το 2004. "

Και φυσικό είναι να τον έχουν πρώτη μούρη αν θυμηθούμε αυτό:




Αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Αλαβάνος για την Ελλάδα και την εξωτερική της πολιτική.

Πιό ένθερμο υποστηριχτή των συμφερόντων τους που θα έβρισκαν;

Ούτε στα πιό τρελλά όνειρά τους...

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για την Ντόρα κάθε άλλο παρα αρνητική ειναι η δράση Αλαβάνου.
Τέτοιο πατριωτικό προφίλ με φόντο το ΣΥΡΙΖΑ ούτε στα πιο τρελά της όνειρα...
Το "νέο μας Yorgo" οπως αποκαλούσαν πριν λίγα χρόνια τουρκικές εφημερίδες την Μπακογιάννη έχει μόνον να ωφεληθεί από τις σικέ αντεγκλίσεις με τον κυρ-Αλέκο.

Greg είπε...

Ενθυμούμενος την λύσσα με την οποία υποστήριζε ο Αλαβανο-συναφισμός ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει εξωτερική πολιτική παρά μόνο η Κυβέρνηση (εξωτερική πολιτική=σηκώνω σημαία στο χωράφι μου!!!! τα Ίμια) εντυπωσιασμένος έχω μείνει από την συναινετική κωλοτούμπα!

Προφανώς στημένο από τους παγκοσμιοποιητές ήταν το ταξίδι. Και να οι συναντήσεις από την Βουλή μέχρι και με τον Ψωμιάδη για ενημέρωση....

Α να χαθούνε, βαρέθηκα και την αλητεία τους και την ηλιθιότητά μας.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει πως ο Αλαβάνος είναι Τήνιος Ιταλικής, όμως, καταγωγής;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε παιδιά, συγνώμη, για να καταλάβω, τι ακριβώς σας ενοχλεί από το παραπάνω δημοσίευμα;

Τα μακεδονικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς στην επίσκεψη Αλαβάνου. Ωραία. Τι πιο φυσικό απ' αυτό; Εσείς τι θα θέλατε να κάνουν, να την αποκρύψουν; Ή να πουν ότι ο Αλαβάνος κακώς την έκανε γιατί συνιστά εσχάτη προδοσία εναντίον της Ελλάδας;

Η δουλειά των ΜΜΕ είναι να μεταδίδουν ειδήσεις, και η επίσκεψη Αλαβάνου είναι μια είδηση. Όλα όσα αναφέρει το Βήμα ότι γράψανε τα μακεδονικά ΜΜΕ, μου φαίνονται απολύτως εύλογα και αναμενόμενα. Εσείς βλέπετε κάτι ψευδές ή κατ' άλλο τρόπο επιλήψιμο σε αυτά; Και τι;

Ανώνυμος είπε...

"Σε ολόκληρη τη ζωή μου, ποτέ δεν έπαυσα να εργάζομαι για το μακεδονικό λαό. Εργαζόμουν και βοηθούσα χρόνια τη Μακεδονία πάντοτε και πρέπει να πω ότι τώρα όλον τον χρόνο μου τον αφιερώνω στην Αιγαιατική Μακεδονία..... Έφτασε η στιγμή του αγώνα για μας, για να της προσφέρουμε τη βοήθεια. Και γνωρίζω την καρδιά του Γκλιγκόροφ.Η καρδιά του είναι για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να ξέρετε ότι μερικές φορές πρέπει να παίζει πολιτική. Πρέπει να εξασφαλίσει αυτό που έχει και σιγά σιγά τα πράγματα με τον καιρό θα γίνουν. Πιστεύω ότι η Μακεδονία, η Ενωμένη Μακεδονία, η Μακεδονία στο σύνολό της, πολύ σύντομα θα γίνει κυρίαρχη".

John Bitov
ο πλουσιότερος Σκοπιανός του Νέου κόσμου
επικεφαλής του Σλαβοσκοπιανού λόμπυ Καναδά μέχρι σήμερα.

10 Οκτωβρίου 1995
Δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό "Voice of Macedonia" του Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί παρατίθεται εδώ αυτή η προ 12ετίας δήλωση;
Μήπως και γι' αυτήν ο Αλαβάνος φταίει;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, αλλα διαψεύδει τα παραμύθια του Αλαβανου που μας λέει πως μόνο στην Ελληνική πλευρά υπάρχουν "φασίστες"!!

Ανώνυμος είπε...

Πότε δήλωσε ο Αλαβάνος ότι "μόνο στην Ελληνική πλευρά υπάρχουν φασίστες";
Υπάρχει κάποια παραπομπή, δημοσίευμα, λινκ, ...;

Ανώνυμος είπε...

ο κύριος Αλαβάνος παραπληροφορεί!! Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha χαρακτήρισε τις (ατυχείς) δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ως «Την πλέον ακραία στάση που έχει εκφραστεί ποτέ από παράγοντα και των δύο χώρων».

Κατά τον Αλέκο, ο Άνθιμος είναι πιό ακραίος από τον John Bitov

Ανώνυμος είπε...

Φασίστες υπάρχουν παντού και πάντα, εκείνο που ενοχλεί τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου blog, όπως και τα μέλη του ΛΑΟΣ και τον Άνθιμο είναι ότι υπάρχουν κόμματα με σαφή και λογική πολιτική σκέψη.

Ανώνυμος είπε...

O John Bitov ήταν ο κύριος χρηματοδότης του Κίρο Γκλιγκόροφ -εκτός του George Soros βεβαίως.
Παραμένει επικεφαλής του Σκοπιανού λόμπυ στον καναδά.Εχει συνεργαστεί στενότατα με το κράτος των Σκοπίων για μία κοινή στρατηγική.
Παρατήρησε την επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε:

"...πρέπει να ξέρετε ότι μερικές φορές πρέπει να παίζει πολιτική. Πρέπει να εξασφαλίσει αυτό που έχει και σιγά σιγά τα πράγματα με τον καιρό θα γίνουν."

Η σύνθετη ονομασία FYROM αποτελούσε ένα προσωρινό συμβιβασμό μέσα στα πλαίσια της ρεαλ πολιτικ.Το ίδιο και οι γραπτές συμφωνίες περί μη χρησιμοποίησης ξένων συμβόλων ή εθνικιστικής προπαγάνδας, τις οποίες οι Σκοπιανοί παραβίασαν την αμέσως επόμενη ημέρα της υπογραφής τους.
Τα χαριεντίσματα με τον κυρ-Αλέκο προς ελλαδική κατανάλωση έχουν ακόμα μικρότερη αξία.

Greg είπε...

"εκείνο που ενοχλεί .... είναι ότι υπάρχουν κόμματα με σαφή και λογική πολιτική σκέψη"

Σταμάτα! Θα κατουρηθώ από τα γέλια...

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τον Bitov ιδιαίτερα υψηλή θέση στο Σκοπιανό λόμπυ έχει και ο Bill Nicholov, ο οποίος σε ελληνικό φόρουμ δήλωσε πιο πρόσφατα τα εξής:

http://groups-beta.google.com/group/alt.news.macedonia/msg/2e1b8a273b1af1b3?dmode=source

«Ελλάδα- το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της από τρία έθνη».

“Η Ελλάδα –έγραφε ο κύριος Νicholov- θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες? Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική.
Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες!


Ο κύριος Nicholov είναι πρόεδρος της Σλαβοσκοπιανής οργάνωσης «Macedonian Human Rights Movement of Canada»
http://www.mhrmi.org/contact.html

η οποία αναφέρεται ρητώς στους επίσημους χρηματοδότες του Greek Helsinki Monitor.
http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/profile.html

Αναζητήστε τώρα σαν έξυπνα παιδιά που είστε ποιος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Greek Helsinki Monitor,ποια θέση έχει σήμερα στο ημι-επισημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ την "Αυγή" και τι θέσεις προωθεί...Θα σας δώσω και ένα hint.Ψάξτε τις υπογραφές στο μανιφέστο των Νακρατζικών με τίτλο
"Εμείς θα την λέμε Μακεδονία" που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Οι αφελείς αναγνώσεις των κινήσεων και θέσεων του Σύριζα από τους υποστηρικτές μέχρι και τους συμπαθούντες αυτού, προδίδουν ή αφέλεια/ηλιθιότητα ή μια δήθεν προοδευτική πολιτική στα Βαλκάνια υπέρ της ειρήνης.
Μάλιστα.

1ον. Διαφωνεί - συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του Άνθιμου, αυτός δεν εκφράζει την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Από την πλευρά των φασιστοειδών γειτόνων μας εκστομίζονται συνεχώς αλυτρωτικές διεκδικήσεις εναντίον μας που κάνουν τα λόγια του Άνθιμου να μοιάζουν παιδική χαρά. Πού είναι λοιπόν οι καταδίκες των φασιστικών αλυτρωτικών θέσεων των Σκοπιανών; Πουθενά. Αντιθέτως τους επισκέπτεται ο Αλαβάνος και χαριεντίζεται μαζί τους. Αυτή η επίσκεψη ή ήταν διατεταγμένη υπηρεσία ή βλακωδώς επικίνδυνη κίνηση χτισίματος προφίλ του Αλαβάνου. Πιστεύω μάλιστα πως πρέπει να έβλεπε στα μάτια των εκεί συνομιλητών του το αναπάντεχο δώρο που τους έκανε.

2ον. Το ανθελληνικό μένος βάση μιας οργανωμένης προπαγάνδας που έχει ανπτυχθεί σε μεγάλο κομμάτι του λαού των Σκοπίων και της διασποράς τους το έχουν aντιληφθεί οι Συριζιώτες; Μιλάμε για προπαγάνδα και θέσεις χειρότερες των φυλετικών θεωριών του Χίτλερ! Έχουν διαβάσει κανένα forum δικό τους ή και διεθνές που να ασχολείται με το θέμα; Μιλάμε για θεωρίες του τύπου "Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε η καθαρή λευκή ξανθή φυλή και οι Γρεκομάνοι ψευτοέλληνες εξελληνισμένοι Τουρκαλαβανοί". Έχουν χρηματοδοτήσει και μελέτη DNA που να βγάζει αυτούς καθαρούς "Mακεδόνες" και εμάς "ανύπαρκτους" ! (Αυτή η μελέτη τελικά δεν δημοσιεύθηκε σε κανένα επιστημονικό περιοδικό γιατί ήταν ξεκάθαρα γελοία,ύποπτη,πλαστή.) Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποτέ θέση σε αυτό τον επικίνδυνο φασισμό/φυλετισμό που αναπτύσσεται στη γειτονιά μας; Όχι!

Σαν δωράκι στον Αλαβάνο χαρίζω το παρκάτω βιντεάκι που παίχτηκε στο μεγαλύτερο ιδιωτικό τηελοπτικό σταθμό των Σκοπίων. Μεταξύ άλλων λέει ότι καίμε τα σκοπιανά βιβλία και ότι τους σκοτώνουμε με ναπάλμ βόμβες. LINK: http://www.youtube.com/watch?v=7Fl0fsMRG5M

3ον. Η στάση που κρατάει ο Σύριζα απέναντι στο ΛΑΟΣ προδίδει ότι αν δεν υπήρχε αυτό το κόμμα πολύ θα ήθελε να το έχει στη βουλή. Οι απαραίτητοι βάρβαροι να το παίζουμε και εμείς πολιτισμένοι. Μόνο που η μεγάλη πλάκα είναι ότι έτσι που το πάει στο τέλος θα το θεριέψει τόσο ώστε να φύγουν μαζικά οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΚΙ και να καταλήξουν εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Na shmeiw8ei oti h sygkekrimenh episthmonikh meleth gia tis rizes twn Ellhnwn apo thn erhmo Saxara prow8h8hke sto diadiktyo kai apo to Ellhniko Pararthma ton Symfwniwn tou Elsinki.

http://groups.yahoo.com/group/balkanhr/message/4248
http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/countries/greece/index_07-08-09_02.html

Sthn "anti-ratsistikh" ayth ereyna tonizetai h areia katagwgh twn "Makedonwn"
(opou ws "makedones" anaferontai oloi oi boreiws tou olympou mexri to notio Kossovo)
H sxesh SYRIZA-EPSE apotelei ena oloklhro kefalaio pou xrhzei peraiterw diereynhshs

Ανώνυμος είπε...

Η στάση που κρατάνε οι Έλληνες εθνικιστές απέναντι στους Μακεδόνες ομολόγους τους προδίδει ότι αν δεν υπήρχε αυτοί, πολύ θα ήθελαν να τους έχουν στα σύνορά τους. Οι απαραίτητοι βάρβαροι να το παίζουμε και εμείς πολιτισμένοι. Μόνο που η μεγάλη πλάκα είναι ότι έτσι που το πάνε, ο υπόλοιπος κόσμος είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τους μεν από τους δε, τους φαίνονται όλοι εξίσου ηλίθιοι. Ο Νίμιτς, λέγοντας ότι είναι ανόητο να τσακώνονται δύο λαοί για το ποιος είναι απόγονος ενός σφαγέα της αρχαιότητας, απλώς είπε μεγαλόφωνα αυτό που όλοι σκέφτονται αλλά ντρέπονται ή βαριούνται να το πουν μεγαλόφωνα.

Ανώνυμος είπε...

Η στάση που κρατάνε οι Έλληνες απέναντι σε ένα ακραίο, αναθεωρητικό κράτος το οποίο αμφισβητεί τα σύνορα της χώρας τους προδίδει την ύπαρξη σκεπτόμενων ανθρώπων με ισχυρή ακόμα την αίσθηση πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

" Ο Νίμιτς, λέγοντας ότι είναι ανόητο να τσακώνονται δύο λαοί για το ποιος είναι απόγονος ενός σφαγέα της αρχαιότητας"

E, και πώς ήθελες να διεκδικήσουν την Πέλλα ως "αρχαία πρωτεύουσα της χώρας" τους, αν αναγνώριζαν την ιστορική παρουσία συγκροτημένου ελληνισμού εκεί ηδη από την αρχαιότητα(?)
Ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σαφώς μικρότεροι σφαγείς σε σχέση με τον Bil Klinton ή την σπείρα Bush, τους πολιτικούς προϊσταμένους του κ. Νιμιτς.Και ας μου επιτραπεί να θεωρώ τον ελληνιστικό πολιτισμό που θεμελίωσαν κατατις σημαντικότερο από τον πολιτισμό των McDonalds και των χαμπουργκερ που εκφράζει σήμερα ο μεγαλο-δικηγόρος "ανθρωπιστής" από τη Νέα Υόρκη

Ανώνυμος είπε...

Σου επιτρέπω να θεωρείς ό,τι θέλεις. Εκτός από το ότι είσαι απόγονος του μεγάλου σφαγέα Αλεξάνδρου. Διότι ένα είναι σίγουρο: δεν είσαι.
Αλλά επιπλέον:

- τι σημασία έχει αν είσαι ή όχι;
- αν εσύ θεωρείς ότι είσαι, και επίσης κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι και αυτοί είναι, ποιος ο λόγος να μαλώνετε; Θα έπρεπε να χαίρεστε: είστε ξαδέρφια. Δεν βρίσκεστε να πείτε τις ιστορίες του σογιού σας μαζί και να αφήσετε ήσυχους εμάς που δεν είμαστε στο σόι αυτό ούτε μας ενδιαφέρει να είμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες εθνικιστές δεν χρειάζονται τους Σκοπιανούς για να το παίξουν κάτι. Έχουν στα ανατολικά περισσότερους λόγους για να το κάνουν αυτό.
Το τσουβάλιασμα με τους γραφικούς που έχουμε στην Ελλάδα με την οργανωμένη κρατική αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων προδίδει τουλάχιστον ηλιθιότητα. Ακόμα κι αν εκτελείς διατεταγμένη υπηρεσία, πάλι ηλιθιότητα είναι, γιατί αποτελέι πολύ φτηνή προπαγάνδα.
Η προσφιλής σας μέθοδος της μετατόπισης του θέματος σε εντυπωσιακές αρλούμπες δεν πιάνει.

"Σου επιτρέπω να θεωρείς ό,τι θέλεις. Εκτός από το ότι είσαι απόγονος του μεγάλου σφαγέα Αλεξάνδρου. Διότι ένα είναι σίγουρο: δεν είσαι."

Θεϊκό!!! Εδώ έχουμε ακόμα έναν αναλυτή του DNA της περιοχής. Έναν σίγουρο μάλιστα. Hint: ξέρεις ποιοι κάνουν αναφορές σε φυλετικές καταγωγές συνήθως, έτσι;
Και ξανά εδώ η μετατόπιση του θέματος. Αν δεν το'χετε πάρει πρέφα μιλάμε για αλυτρωτική πολιτική και επαναχάραξη των συνόρων. Αλλά αυτά είναι επουσιώδη. Εδώ πρέπει να δείξουμε ότι ο ΑΛέξανδρος ήταν σφαγέας. (Δηλαδή να κρίνουμε μια εποχή με τα ιδεολογικο-πολιτικά κριτήρια μιας άλλης).

Συνήθως τέτοιες παπαριές διαβάζω από πληρωμένους Ελληνόφωνους Σκοπιανούς πράκτορες.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά, αυτό είναι από τα άγραφα! Είναι αυτό που λένε "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα".

Ασφαλώς και ξέρω ποιοι κάνουν αναφορές σε φυλετικές καταγωγές:
ΕΣΕΙΣ.

Αυτό που είναι φυλετισμός είναι το να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ότι είσαι απόγονος του Αλέξανδρου. Πράγματι, να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, μόνο με χρήση DNA είναι δυνατό.
ΕΓΩ είμαι αυτός που κόβω το δρόμο στη φυλετική αναγωγή που κάνετε ρητά ή έμμεσα τόσο εσείς, όσο και οι Μακεδόνες συνάδελφοί σας.
Συστατικό της οργανωμένης κρατικής αλυτρωτικής προπαγάνδας της Θεσσαλονίκης, είναι ότι οι κάτοικοί της κατάγονται από τον σφαγέα (με τα κριτήρια οποιασδήποτε εποχής) Αλέκο, τον άνθρωπο μεταξύ άλλων που κατέλυσε την αθηναϊκή δημοκρατία και κατήργησε τον δημοκρατικό ελληνικό πολιτισμό.

Η ίδια η λέξη "απόγονοι", (ή "καταγωγή") ενέχει από μόνη της το βιολογισμό. Φυλετικές αναγωγές λοιπόν κάνουν αυτοί που εξοργίζονται όταν κάποιος τους λέει ότι δεν κατάγονται από τον Αλέκο, και όχι εγώ που λέω ότι δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν κατάγομαι ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

1ον. Το χεις λίγο χαμένο. Και αποφάσισε: Δεν ξέρεις, δε σε ενδιαφέρει ή είσαι σίγουρος για καταγωγές και τα τοιαύτα. Και έχεις κάνει ήδη την πατάτα να έχεις φυλετικές σιγουριές. Οπότε "ΕΣΥ" είσαι αυτός που ξεκίνησε τους φυλετισμούς.

2ον. Όταν λες "ΕΣΕΙΣ" κάνεις ακόμα ένα τσουβάλιασμα. Από πού φαίνεται να εμμένουν οι περισσότεροι εδώ μέσα σε φυλετικό διαχωρισμό. Τον οποίο τον ξεκίνησαν οι Σκοπιανοί ακόμα και με χαλκευμένες μελέτες DNA και δε συμμαζεύεται. Και οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτά τα μυθεύματα ξεκίνησαν πρώτα από την επιστημινική κοινότητα. Το σίγουρο ήταν ότι θα προκαλούσε και εθνικιστικά αντανακλαστικά στην Ελλάδα. Η εξομοίωση εκ των υστέρων των δύο πλευρών είναι αφελής.

3ον. Όπως αρνείσαι τον "εκπολιτιστή" Αλέκο άλλο τόσο θα έπρεπε να αρνείσαι και τον "σφαγέα" Αλέκο. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τις εποχές τις κρίνεις με τα δεδομένα τους μπορώ να σου βγάλω τους πάντες σαν σφαγείς. Επιχειρήματα εντυπωσιασμού ξέρεις συνήθως ποιος χρησιμοιποιεί.
Συν τοις άλλοις πετάει και ένα "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα" για να ανεβάσει το "ΕΓΩ" του.

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση ξέφυγε πάλι σε προσωπικές επιθέσεις, προσβολές και ιστορικές αντεγκλήσεις για το Μέγα Αλέξανδρο που κάποιοι "εξυπνάκηδες" τον έβγαλαν και "Αλέκο".

Θα παρακαλούσα η συγκεκριμένη συζήτηση να συνεχιστεί σε ιστορικά forum ή αν θέλετε ανταλλάξτε τηλέφωνα και email να τα πείτε από κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Για να φύγουμε από τις αντεγκλήσεις, παραθέτω κατωτέρω απομαγνητοφωνημένα τα λόγια του πρώτου ΥπΕξ της Μακεδονίας, όπου φαίνεται περίτρανα αυτό που είπα παραπάνω, ότι οι εθνικιστές της Ελλάδας έχουν ανάγκη τους εθνικιστές της Μακεδονίας και το αντίστροφο: οι δύο αλληλοτροφοδοτούνται, στο στυλ "το ένα χέρι νίβει το άλλο".

O Ντιένκο Μαλέφσκι ήταν ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της χώρας της ΠΓΔΜ.
Ήταν εκείνος που βρέθηκε απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά στις διαμάχες της εποχής.
«Ήταν μια τραγωδία», μας λέει σήμερα, «που οι πιο μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να φτάσουν τότε σε έναν συμβιβασμό» [1].
Όσο για τον Αλέξανδρο και την θέση του στην ιστορία της χώρας, ο Μαλέφσκι αναγνωρίζει ότι αυτό είναι προϊόν σκοπιμότητας μάλλον, παρά ιστορικής παράδοσης:

«Η ιδέα πως ο Μέγας Αλέξανδρος μας ανήκει ήταν στα μυαλά μερικών περιθωριακών ομάδων μόνο. Ήταν ασήμαντη στα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παλιά Βαλκανικά Έθνη έχουν μάθει να νομιμοποιούνται μέσω της ιστορίας. Στα Βαλκάνια, για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία δύο χιλιάδες, τρεις χιλιάδες χρόνια.
Αφού λοιπόν μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια ιστορία, την εφηύραμε!».

Για τον Μαλέφσκι, η χώρα του εξωθήθηκε από την άρνηση του συμβιβασμού της Ελλάδας σε μια παράλογη κούρσα στην ιστορία για να θεμελιώσει παράλογα δικαιώματα σε αυτή:

«Η πίεση που δεχτήκαμε από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθούμε εμείς οι μετριοπαθείς και την θέση μας να πάρουν τα ριζοσπαστικά εθνικιστικά στοιχεία.
Αφού λοιπόν δεν μας επιτρέψατε να υπάρξουμε με αξιοπρέπεια ως κράτος δίπλα σας και δεν μας δώσατε τον χρόνο να λύσουμε σιγά σιγά τα προβλήματά μας, τις ιστορικές μας διαφορές, μας υποχρεώσατε να αρχίσουμε να σκάβουμε κι εμείς την ιστορία όσο βαθιά σκάβετε κι εσείς.
Εσείς μας οδηγήσατε στην αγκαλιά των ακραίων εθνικιστών που τώρα λένε πως είμαστε απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η αντίδρασή σας ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, σαν να θέλατε να συμβεί αυτό που συνέβη».

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν σε μια εκπομπή του Τσίμα. Η απομαγνητοφώνηση οφείλεται στο πολύ ενδιαφέρον μπλογκ

http://dimitrisdoctor.blogspot.com/2007/10/blog-post_313.html

όπου εμφανίζεται και ένα "εθνοπροδοτικό" (με τα σημερινά κριτήρια των ελληναράδων) βιβλίο γεωγραφίας της β΄ Γυμνασίου της δεκαετίας του 70.

Ανώνυμος είπε...

Η παρέα του Μαλέφσκι δεν ήταν που είχαν τον ήλιο της Βεργίνας ως σημαία;
Η ίδια παρέα δεν ήταν που δεν έκανε πίσω σε τίποτα παρά μόνο μετά το εμπάρκγο και την ενδιάμεση συμφωνία;
Και οι ίδιοι δεν ήταν που καταστρατήγησαν την ενδιάμεση συμφωνία αμέσως μετά την εφαρμογή της;

Τα επιχειρήματα που παραθέτει είναι τουλάχιστον παιδαριώδη. "Δηλαδή αφού εμείς οι (δήθεν) μετριοπαθείς δεν τα καταφέραμε ήρθαν ένα πρωί οι σκληροπυρηνικοί και μας πετάξαν έξω και τώρα καλά να πάθετε." (doiiing!)

Καλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί πουθενά μάλλον. Είναι σαν να λέμε ότι μετά το Μητσοτάκη έπρεπε να είχε γίνει κυβέρνηση το ΛΑΟΣ.
Και τέλος πάντων πού είναι αυτοί οι μετριοπαθείς τόσα χρόνια; Γιατί δεν ακούγεται οι φωνούλα τους; Τους έχουν κλειδωμένους σε καταγώγια; Ή θέλει να μας πει πως το VMRO είναι κατασκεύασμα των Ελλήνων;

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλώσεις του κυρίου Μαλέφσκι,Mr.dimitrisdoctor, διαψεύδονται από πλήθος ντοκουμέντων της γιουγκοσλαβικής περιόδου.
Όπως διαπίστωνε έκπληκτος ήδη από το 1957 ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός Νικόλαος Ανδριώτης μελετώντας την επίσημη ιστοριογραφία και το εκπαιδευτικό σύστημα του γειτονικού κράτους, οι ηγέτες των Σκοπίων:

"Επιμένουν να θεωρούν τους αρχαίους Μακεδόνες ως Θρακοιλλυριους,δηλ.φυλή ινδοευρωπαϊκή, αλλά ξένη προς τον αρχαίο Ελληνισμό....θεωρούν τον εαυτό τους κληρονόμο των θρακοϊλλυρικών ιστορικών και φυλετικών δικαίων στη Βαλκανική...διεκδικούν ως πατρογονική τους κληρονομιά ολόκληρο το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας, τη "Μακεδονία του Αιγαίου", όπως την ονομάζουν..."

Αντίστοιχες παραχαράξεις επισημάνθηκαν στη συγκεκριμένη μελέτη και ως προς την βυζαντινή,οθωμανική και σύγχρονη περίοδο της Μακεδονίας.

Όσον αφορά την εμμονή στο όνομα "Μακεδόνες", ο Ανδριώτης έκανε την εξής παρατήρηση:

"...Η ιδιοποίηση ξένων ονομάτων για πολιτική εκμετάλλευση, δεν είναι πρωτοφανής.Και οι Κροάτες, ζητώντας από τα 1830-50 να ενώσουν τους νοτιόσλαβους, ονόμασαν αυτούς και τον εαυτό τους ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ, και αγωνιστηκαν για εθνικούς και πολιτικούς σκοπούς με ένα ξένο γι αυτούς προσλαβικό εθνικό όνομα."

Πηγή: "Το ομόσπονδο κράτος των Σκοπίων".
Το βιβλίο αυτό αν και εκδόθηκε το 1960 έμεινε εντελώς ανεκμετάλλευτο από την ελληνική πολιτική ηγεσία, η οποία κυριολεκτικά
πιάστηκε στον ύπνο όταν κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80 ανακάλυψε ότι οι θέσεις αυτές διδάσκονταν όχι μόνο στο πανεπιστήμιο "Κύριλλος και Μεθόδιος" των Σκοπίων, αλλα ακόμα και στο Harvard και το Princeton από ιστορικούς όπως ο γεννημένος στη Γιουγκοσλαβία Eugene Borza ή ο υπερτιμημένος Ernst Badian (ψάξτε τα ονόματα, θα βρείτε πολλά).

=============
Εν ολίγοις:

Οι πολυ-διαφημισμένες δηλώσεις του κ.Μαλέφσκι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Ήταν καθαρά πολιτικάντικου χαρακτήρα και προορίζονταν μέσα από την εκπομπη του Τσίμα προς εσωτερική κατανάλωση του ελληνικού κοινού και μόνον.
Η επίσημη γραμμή στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και η προβολή θέσεων στο εξωτερικο -με κρατικά πολλές φορές χρήματα- κινείται προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση εδώ και αρκετές δεκαετίες .

Ο Τσίμας από τη μεριά του πέτυχε διπλό στόχο.
Αφ'ενός μεν μας παρουσίασε "τη φωτεινή πλευρά" των Σκοπίων στο πρόσωπο ενός έξυπνου όσο και αδιάλλακτου διπλωμάτη.
Αφ'ετέρου μετατόπισε την ευθύνη για τη σημερινή κρίση απο την ουσία του θέματος (που είναι ο αναθεωρητισμός του συγκεκριμένου κράτους και των υποστηρικτων του εις βάρος μας) προς την Ελλάδα και την πολιτική Σαμαρά.

Το μήνυμα της εκπομπης απλό:
"Για όλα φταίνε οι απανταχού εθνικιστές.Κυρίως οι Έλληνες εθνικιστές που "δημιούργησαν το ζήτημα εκ του μηδενός" το 1991(!)
Για να επιλυθούν όλα τα προβληματα θα πρέπει οι Έλληνες να πάψουν να αισθάνονται οποιαδήποτε υπερηφάνεια για την ιστορία τους γιατί αυτό είναι "εθνικισμός".
"Εθνικισμός" επίσης είναι να ασχολείστε με θέματα εξωτερικών απειλών μικρών ή μεγαλων.
Εξωτερικές παρεμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου δεν ακολουθήθηκαν ποτέ από τις Μεγάλες δυνάμεις στα Βαλκάνια.Αυτα είναι παροχημενες εθνικιστικές θεωρίες συνωμοσιολόγων.Γι΄ αυτό σας καλώ και εσάς να πείτε ένα μεγάλο ΝΑΙ
στους εθνικούς μας αναθεωρητες σχολικών εγχειριδίων,στις Ρεπούσεςμτις Κουλούρες και την κυρία ΣΙΑ.
Πείτε ΝΑΙ στο CDRSEE και τους σπόνσορες του επειδή το ΑΞΙΖΟΥΝ.Αυτοί είναι επιστήμονες υπεράνω εθνικιστικών σκοπιμοτήτων,αλτρουιστές και φιλάνθρωποι -όχι εθνικιστές σαν τον Σβορώνο,τον Παπαρηγόπουλο,τον Μίκη Θεοδωράκη,τον Άνθιμο και την Χρυσή Αυγή".

Να λέτε πάλι καλα που δεν βγαίνει ο ανώνυμος (όχι προς το παρόν τουλάχιστον) να κατηγορήσει για τη σημερινή κρίση τους φασίστες Έλληνες που δεν σεβάστηκαν τα σύνορα και θέλησαν να επεκταθούν πάνω από τη Λαμία προς Βορά και κάτω από Κύθηρα προς το Νότο...

Ανώνυμος είπε...

* όπου ως "κυρία ΣΙΑ" αναφέρεται η ιστορικός Σία Αναγνωστοπούλου (προς αποφυγή παρερμηνειών)

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα ότι
"Για όλα φταίνε οι απανταχού εθνικιστές"
δεν είναι μόνο απλό, είναι και ορθό.
Ποια είναι δηλαδή η ένσταση και το μήνυμα αυτό επισημαίνεται λες και λέει κάτι εξωφρενικό; Αν δε φταίνε οι απανταχού εθνικιστές, ποιοι φταίνε; οι εξωγήινοι;

Αντίθετα, η θεωρία για "εξωτερικές παρεμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου από τις Μεγάλες δυνάμεις στα Βαλκάνια" μπάζει από παντού και είναι τελείως άσχετη εν προκειμένω. Ποια δηλαδή "Μεγάλη Δύναμη" παρενέβη εξωτερικά και δημιούργησε το Μακεδονικό;

Ανώνυμος είπε...

Με άλλα λόγια ... cherchez la femme!
Για την "υπονόμευση της ιστορίας σας" φταίνε μόνο γυναίκες ιστορικοί, ενώ όλοι οι υπερασπιστές της είναι μόνο άντρες: ο Σβορώνος, ο Παπαρηγόπουλος,ο Θεοδωράκης και ο Άνθιμος.

pas mal du tout. Πάντα ο εθνικισμός είχε πολύ καλές σχέσεις με το μισογυνισμό.

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονταν Mr.Anonymous....
Και για να μην με λες και σεξιστή αναφέρω μερικά ανδρικά ονόματα αποδομητών: Λιάκος,Γιαννουλόπουλος,Πιζάνιας,Borza,Badian,Green.

Η Αρβελέρ,η Παπάζογλου-Ostrogorsky και η Νυσταζοπούλου από την άλλη συγκαταλέγονται στις πλέον αξιόλογες γυναίκες ιστορικούς.
Για την πανηγυρική βέβαια διάψευση του κυριου Μαλέφσκι δεν βγάζουμε τσιμουδιά,έτσι?

Ανώνυμος είπε...

ο ανώνυμος τΣΥΡΙΖΑίος για την ταμπακιέρα τουμπεκί... ούτε τον σκοπιανό αλυτρωτισμό να καταδικάσει, ούτε με επιχειρήματα να απαντήσει στην "τάπα" που έφαγε... τιποτα!! μόνο να κατηγορεί τους "έλληνες εθνικιστές"...

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για ένα φασιστικό blog που κόβει όλα τα σχόλια με τα οποία διαφωνεί. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε πως γίνεται ο διάλογος και όχι να λασπολογείται συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ρουσια νομίζω ότι γίνεστε άδικος και αγενής.Το μόνο που έσβησαν οι moderators ήταν οι ύβρεις εκατέρωθεν.

Ανώνυμος είπε...

πωπω εχει γεμισει ο τοπος με τα φασιστακια του Συριζα...ελεος φασιστες βρειτε κατι καλυτερο να κανετε...οπως ενα μπανιο ας πουμε...

Ανώνυμος είπε...

Προς τους δυο ανώνυμους
Δεν έσβησαν βρισιές, έσβησαν πολιτικές θέσεις. Και μάθετε να γράφετε και εσείς επώνυμα αν έχετε το θάρρος και όχι να κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας. Δεύτερε ανώνυμε το επίπεδό σας είναι ιδιαίτερα χαμηλό και απαξιώ να ασχοληθώ με απόβλητα σαν εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά δεν είδα να διαγράφεται καποια πολιτική θέση.Μόνον ύβρεις και άδικοι χαρακτηρισμοί.
Ανώνυμοι είναι οι περισσότεροι εκ των χρηστών του διαδικτύου(συμπεριλαμβανομένου του κυριου που επικαλέστηκε τις ψευδείς δηλώσεις Μαλέφσκι).

Ανώνυμος είπε...

Ο εθνικός ήρωας τών σκοπιανών καί πατέρας τού σλαβομακεδονικού εθνικισμού Κρίστε Μισίρκωφ κατά τήν διάρκεια τού Α΄ παγκοσμίου πολέμου ομολόγησε γραπτώς ότι ο μακεδονισμός τών σλαβομακεδόνων είναι μιά σύμβαση, ότι δέν έχουν τήν παραμικρή σχέση μέ Μακεδόνες καί ότι είναι στήν πραγματικότητα Βούλγαροι! Τά σχετικά ντοκουμέντα τά έδωσαν στήν δημοσιότητα πρίν από λίγους μήνες οι Βούλγαροι καί δημιουργήθηκε φοβερός σάλος στά Σκόπια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα δίνεις κι εσύ στη δημοσιότητα για να τα πληροφορηθούμε κι εμείς αυτά τα ντοκουμέντα;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ακαμά, ουδέποτε διεγράφη μήνυμα με πολιτική τοποθέτηση, παρα μόνο ύβρεις και χυδαίοι χαρακτηρισμοί. Παρακαλώ να μην ψεύδεστε γιατί εκτίθεστε.

Ευχαριστώ

υγ: Λογοκρισία γίνεται στο forum του σύριζα και σε κάτι indymedia, εμείς αντίθετα, θέλουμε την αντίθετη άποψη και την αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Για πορωμένους συριζαίους και πληρωμένους ελληνόφωνους Σκοπιανούς:

Misirkov considered himself Bulgarian, even writing, in 1924, “We [the Slavs of Macedonia] are more Bulgarians than those in Bulgaria”, and advocated a Greater Bulgaria encompassing territories which belonged to Yugoslavia (today’s Republic of Macedonia), and north eastern Greek Macedonia. In a separate publication in the Bulgarian newspaper “Mir” from 1919 he refers to the part of Macedonia occupied by Serbia as a “purely Bulgarian country”, since the 6th century.

Krste Misirkov wrote in “On Macedonian Matters”: “…We speak the Bulgarian language and we believed with Bulgarians is our strong power…The future of Macedonia is the spiritual union of the Bulgarians in Macedonia… The Macedonian Slavs are called Bulgarians…The biggest part of the population are called Bulgarians… All spoke that Macedonians are Bulgarians…”

He also wrote in an article in the “20th of July” newspaper in Sofia, 1919: “Whether we call ourselves Bulgarians or Macedonians, we have always maintained a separate, unified, and different nationality from the Serbs, and we have Bulgarian consciousness.”

Bulgarians believe that his writings were significantly altered by the post-WWII Yugoslavian Communist regime to support the notion of a “Macedonian nation”, distinct from the Bulgarian nation. They point to significant omissions from the officially published texts, and the addition of specific pro-Serbian statements not found in his original writings.

Bulgarians also note that Misirkov chose Bulgarian citizenship, that he lived in Sofia, Bulgaria and worked there for Greater Bulgaria until his death in 1926.

In his recently discovered 381 page diary, written in 1913 while he resided in Odessa, Misirkov identified as “Macedonian Bulgarian”.[2]

Misirkov’s diary

Misirkov’s diary was discovered in late 2006 in a Bulgarian antiquity shop. It is going to jointly be published by Macedonian and Bulgarian State Archives in Bulgaria, Macedonia and Russia. Its authenticity has been confirmed by Bulgarian and Macedonian experts.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! So, where are you getting at? What is your point?
Ένας ήρωας του μακεδονικού εθνικισμού έλεγε το 1924 ότι οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι.
Ποιο είναι το πρακτικό πολιτικό συμπέρασμα σήμερα; Ότι γι' αυτό η Μακεδονία πρέπει να ενταχθεί στη Βουλγαρία;
Και για ποιο λόγο; Τι θα είχαμε να κερδίσουμε απ' αυτό; Και εξάλλου, αυτό είναι κάτι που μπορούν να το αποφασίσουν μόνο οι ενδιαφερόμενοι. Αν δεν θέλει ένα κράτος να προσχωρήσει σε ένα άλλο, ό,τι και να πούμε εμείς λόγια του αέρα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το political συμπέρασμα η FYROM πρέπει να πάρει τη half Ελλάδα για να είσαι you ευχαριστημένος. I rest my case. Επίσης μπορείς να πας και να πολιτογραφηθείς πολίτης της FYROM (αν δεν είσαι ήδη) για να ξεφύγεις από την φασιστική Ελλάδα. Από εκεί θα ξεκινήσεις με τους συντρόφους σου τον τιμημένο αντιφασιστικό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

To σκεπτικό με το οποίο απαντάς είναι υστερικό, κομπλεξικό και έχει πάρει διαζύγιο από τον ορθό λόγο. Είναι όπως λέει ο Μπους: "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου".
Η υπόθεση ότι εγώ θα "είμαι ευχαριστημένος" αν η Μακεδονία πάρει την μισή Ελλάδα, ή ότι διεξάγω "αντιφασιστικό αγώνα", προέρχεται απολύτως από τη φαντασία σου. Δεν στηρίζεται σε απολύτως τίποτε που να έχω πει.
Αυτός που πρέπει να σκεφτεί πώς θα συνεχίσει τον αγώνα του, ή μάλλον, ΑΝ διεξάγει κάποιον αγώνα που να έχει νόημα, και ποιος είναι αυτός, είσαι εσύ. Θα σου ήταν πολύ πιο χρήσιμο παρά να απαντάς σαρκαστικά και δήθεν με ειρωνείες, να σκεφτείς λίγο σοβαρά. Γιατί ο μακεδονικός σου αγώνας έχει λήξει, και εσύ -μαζί με όλους τους ομοϊδεάτες σου- σαν στρουθοκάμηλοι δεν θέλετε να το δείτε και σας φταίει ο ... Αλαβάνος.

Η Μακεδονία είναι Μακεδονία, και η Ελλάδα είναι Ελλάδα. Κανείς δεν μίλησε για φασισμό -εκτός από σας- και κανείς δεν φαντασιώθηκε ότι θέλουν να τον ληστέψουν και να τον βιάσουν -εκτός από σας. Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα που η Μακεδονία έχει αυτό το όνομα και με αυτό την αποκαλεί όλος ο κόσμος, ας δουν μόνοι τους τι θα κάνουν με αυτό το πρόβλημα και ας μη νομίζουν ότι αφορά κανέναν άλλο.

Ανώνυμος είπε...

"Η Μακεδονία είναι Μακεδονία, και η Ελλάδα είναι Ελλάδα." και το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας πως λέγεται;;

Ανώνυμος είπε...

Το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας δεν έχει ενιαίο όνομα. Υπάρχουν δύο διαμερίσματα, το ένα λέγεται Μακεδονία και το άλλο Θράκη.

Και λοιπόν;

Τεστ γεωγραφικών γνώσεων κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή... η Ελλάδα είναι Ελλάδα, η ΣλαβοΜακεδονία είναι "Μακεδονία" και η άλλη Μακεδονία τι είναι;

Ανώνυμος είπε...

η άλλη Μακεδονία τι είναι το ένα από τα δύο διαμερίσματα που υπάρχουν στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

(φαίνεται είναι λίγο αργός, αλλά κατά βάθος πιστεύω ότι, άμα του τα ξαναπείς, τα πιάνει)

Ανώνυμος είπε...

Και οι Σκοπιανοί που αλωνίζουν και διεκδικουν τη "Μακεδονία του Αιγαίου";; Δηλαδή θες να έχουμε δύο Μακεδονίες χωρίς κανένα εθνολογικό η γεωγραφικό προσδιορισμό/διαχωρισμό... Και οι γείτονας ας συνεχίσουν τον αλυτρωτισμό τους ;)

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να "θέλω" εγώ, δεν έχει σημασία. Το ζήτημα είναι ότι τώρα έχουμε δύο Μακεδονίες. Όπως έχουμε και δύο Λουξεμβούργα, αλλά ουδείς ενοχλήθηκε εξ αυτού.
Εξάλλου, δύο Μακεδονίες είχαμε και τόσα χρόνια, αλλά τίποτε δεν συνέβη.
Εσύ δηλαδή τι "θες"; Να έχουμε μόνο μία Μακεδονία; Και πώς φαντάζεσαι ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Τώρα, έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι λένε την Μακεδονία Μακεδονία. Θα τους πιάσεις έναν έναν και θα τους βάζεις πιπέρι στο στόμα κάθε φορά που το λένε;

Ανώνυμος είπε...

Misirkov considered himself Bulgarian, even writing, in 1924, “We [the Slavs of Macedonia] are more Bulgarians than those in Bulgaria”, and advocated a Greater Bulgaria encompassing territories which belonged to Yugoslavia (today’s Republic of Macedonia), and north eastern Greek Macedonia. In a separate publication in the Bulgarian newspaper “Mir” from 1919 he refers to the part of Macedonia occupied by Serbia as a “purely Bulgarian country”, since the 6th century.

Krste Misirkov wrote in “On Macedonian Matters”: “…We speak the Bulgarian language and we believed with Bulgarians is our strong power…The future of Macedonia is the spiritual union of the Bulgarians in Macedonia… The Macedonian Slavs are called Bulgarians…The biggest part of the population are called Bulgarians… All spoke that Macedonians are Bulgarians…”

He also wrote in an article in the “20th of July” newspaper in Sofia, 1919: “Whether we call ourselves Bulgarians or Macedonians, we have always maintained a separate, unified, and different nationality from the Serbs, and we have Bulgarian consciousness.”

Bulgarians believe that his writings were significantly altered by the post-WWII Yugoslavian Communist regime to support the notion of a “Macedonian nation”, distinct from the Bulgarian nation. They point to significant omissions from the officially published texts, and the addition of specific pro-Serbian statements not found in his original writings.

Bulgarians also note that Misirkov chose Bulgarian citizenship, that he lived in Sofia, Bulgaria and worked there for Greater Bulgaria until his death in 1926.

In his recently discovered 381 page diary, written in 1913 while he resided in Odessa, Misirkov identified as “Macedonian Bulgarian”.[2]

Misirkov’s diary

Misirkov’s diary was discovered in late 2006 in a Bulgarian antiquity shop. It is going to jointly be published by Macedonian and Bulgarian State Archives in Bulgaria, Macedonia and Russia. Its authenticity has been confirmed by Bulgarian and Macedonian experts.
-------------------------

Πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.
O Misirkov,ο επιφανέστερος εκ των υποστηρικτών του "μακεδονισμού" αναγνωρίζει στις προσωπικές του σημειώσεις ότι οι Σλαβομακεδόνες υπήρξαν ουσιαστικά μία πολιτική σύμβαση.Κάτι σαν τους νεοκύπριους του Βασιλείου στις δικές μας μέρες...

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που διακριτή σλαβομακεδονική εθνοτική ομάδα (σε αντίθεση με δεκάδες άλλες) δεν αναφέρεται ούτε καν στο μανιφέστο του Ίλιντεν που σήμερα επικαλούνται κάποιοι.Την περίοδο εκείνη οι σλαβομακεδονιστές ήταν απλά μία περιθωριακή σέκτα του πανσλαβιστικού κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

*
το "δεκάδες άλλες" αναφέρεται στις πηγές της βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου και όχι στο μανιφέστο του Ίλιντεν

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα έθνη υπήρξαν πολιτικές συμβάσεις. Του ελληνικού μη εξαιρουμένου.

Ανώνυμος είπε...

Κολοκύθια :-)
Σε κάθε περίπτωση πάντως, εγώ δεν μίλησα για έθνος.
Για γλωσσική ή/και εθνοτική ομάδα μίλησα.
Είναι δυνατόν π.χ. ο Εβλιγιά Τσελεμπί τον 17ο αιώνα να καταγράφει τους κατοίκους της πόλης των Σκοπίων ως κράμμα αλβανικών και ελληνικών πληθυσμών, να αναφέρεται σε κοινότητες σέρβων,βουλγάρων,αρμενίων,εβραίων και να του διαφεύγει η "πλειοψηφούσα" εθνότητα των Σλαβομακεδόνων?
Επί δύο χιλιάδες χρόνια πέρασαν απαρατήρητοι για να τους ανακαλύψoυν ξαφνικά ο Νοβάκοβιτς και ο Cvijic στα τέλη του 19ου αιώνα?
Είπαμε να προωθείτε την πολιτική Bush στα βαλκανικά θέματα, όχι όμως και έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Να μιλήσουμε λίγο και για την συνθήκη του Βουκουρεστίου;

Ανώνυμος είπε...

Μπα,μην ασχολείστε.Η συνθήκη του βουκουρεστίου έτσι και αλλιώς θα λήξει το 2013, όπως μας διαβεβαίωσε πρόσφατα εκπρόσωπος της Σκοπιανής διασπορά,αλλά και κάποιος Ζωνιανός κύριος στο δελτίο ειδήσεων μεγαλου καναλιού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα αυτό το λογικό άλμα. Δηλαδή η πολιτική Bush στα βαλκανικά θέματα είναι ότι το 17ο αιώνα στην πόλη των Σκοπίων πλειοψηφούσε η εθνότητα των Σλαβομακεδόνων?

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λέει η γιαγιά μου, αλλά ακουν τα αυτιά μου...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ τελευταίε Ανώνυμε.
Δεν ξέρω ποιος ανώνυμος είσαι εσύ. εγώ που έγραψα το πριν από σένα σχόλιο, αναφερόμουν σε έναν Ανώνυμο που τελείωνε την παρέμβασή του λέγοντας:

"Είπαμε να προωθείτε την πολιτική Bush στα βαλκανικά θέματα, όχι όμως και έτσι".

Εμένα τα δικά μου αυτιά αυτό άκουσαν. Δηλαδή αυτό ακριβώς που έγραψε: το μόνο άλλο πράγμα για το οποίο μιλάει στο σχόλιό του είναι ο Εβλιά Τσελεμπί.

Εσύ που εξέφρασες επικρίσεις, για εξήγα μας, πού αναφέρονται αυτά περί του Μπους; ποια είναι δηλαδή η πολιτική του στα Βαλκάνια και ποιοι είναι αυτοί που την προωθούν;

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρομαι σε μία κάστα ετερόφωτων ακτιβιστών, οι οποίοι κατά πάγια τακτική εμφανίζονται ως απολογητές και αλληλέγγυοι κάθε χώρας που έχει διαφορές ή εκφράζει διεκδικήσεις από την Ελλάδα.
Οι δραστηριότητες,τα κίνητρά τους,η προπαγάνδα που ασκούν σε κάτι αφελείς τύπους στο διαδίκτυο, αλλά και οι (αποδεδειγμένες) χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μελετητή του νεο-δοσιλογισμού στην Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι οι ίδιοι που πανηγύριζαν ήδη από τις αρχές του 90 για τις προσπάθειες αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία από την τότε κυβέρνηση Bush, οι ίδιοι που καταριούνταν την ελληνο-αμερικανική κοινότητα επειδή (τότε) την εμπόδισε,οι ίδιοι αγεωγράφητοι που τοποθετούν τα βόρεια γεωγραφικά όρια της μακεδονίας στο...Κόσοβο,
εμφανίζονται κάθε φορά ιδιαίτερα ενοχλημένοι όταν αποκαλύπτεται ότι "σλαβομακεδονική"
εθνοτική ομάδα σε αντίθεση με ελληνική,βουλγαρική,σερβική,αλβανική κ.ο.κ. δεν αναφέρεται πουθενά σε καμία ιστορική πηγή.
Από τη μία αγωνίζονται για την αποδόμηση κάποιων εθνικών κρατών στην περιοχή και από την άλλη βυσσοδομούν για μία "ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία".

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αν η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή ήταν διαφορετική, αυτοί θα ήταν οι ΠΡΩΤΟΙ που θα σήκωναν τα λάβαρα παριστάνοντας τους υπερ-πατριώτες....Ποιος ξέρει.Ίσως σε μερικες δεκαετίες αξιωθούμε να το δουμε και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρείται μία εξάντληση και μία στασιμότητα στην παρακολούθηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή μου φαίνεται;
Άντε ρε παληκάρια, κάντε μια προσπάθεια ακόμα ... τι Watch είστε; Θα πιστέψει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα τέλεια και δεν βρίσκετε κανένα ψεγάδι στην πολιτική του.

Giannis Spyridakis είπε...

ΑΛ(Λ)Α ΒΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΝΩ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΒΡΕ ΑΛΕΚΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ... ΟΤΑΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Θ΄ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΑΝ ΑΦΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Η ΧΩΡΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΛΑΒΟΥΣ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ? ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΖΛ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ !!! ΟΠΩΣ ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΑΣΑΝ. ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ 1,52 $ ΕΤΣΙ??? ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ? ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.-