Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Ζήτημα παραμονής του στην ηγεσία του ΣΥΝ ανοίγει ο ίδιος ο Αλ.Αλαβάνος

Αναδημοσιεύουμε από το in.gr

Θέμα παραμονής του στην ηγεσία του Συνασπισμού έχει θέσει ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου τις οριστικές του αποφάσεις.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, ο κ. Αλαβάνος, σε συζητήσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος έχει πει ότι για προσωπικούς λόγους σκέφτεται να μην συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΣΥΝ, αλλά να διατηρήσει μόνο την ιδιότητά του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις και αυτό διότι οι προθέσεις του φαίνεται ότι «σκοντάφτουν» στις αντιρρήσεις κορυφαίων στελεχών, που θέλουν να διατηρήσει το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΝ και επειδή -όπως λενε- έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες και την προσφορά του στο κόμμα και, επιπλέον, διότι δεν υπάρχει επί της παρούσης εναλλακτική λύση.

Υπό αυτό το πρίσμα, το συνέδριο του κόμματος, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου, αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς, εάν τελικώς ο κ. Αλαβάνος παραμείνει πρόεδρος του κόμματος, αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξης του 80%.

Εάν όμως καταλήξει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΣΥΝ, θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική υποψηφιότητα, προοπτική για την οποία η Κουμουνδούρου εμφανίζεται απολύτως απροετοίμαστη.

Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Αλαβάνος, που επανειλημμένως έχει πει ότι επιθυμεί την ανανέωση στον ΣΥΝ, και ότι είναι ο πρώτος που θα ανοίξει το δρόμο αυτόν στο κόμμα, φέρεται σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες να έχει κάνει κρούση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προς το παρόν δεν εμφανίζεται πρόθυμος να διαδεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΝ.

Newsroom ΔΟΛ

22 σχόλια:

Greg είπε...

Κουράκης για πρόεδρος!

Θα ξεραθούμε στ γέλια!

Μάρκος είπε...

Εγώ το έχω γράψει και σε αριστερόστροφο ιστολόγιο. Οι καταλήψεις στην Ελλάδα έχουνε γίνει απαράβατος θεσμός από τότε που ο Τσίπρας έγινε το ανθρωπολογικό είδωλο του Έλληνα μαθητή. Αν αναλάβει και την ηγεσία του Συνασπισμού, θα είναι η εξευτελιστική κορύφωση του φαινομένου. Θα σηκώνονται τα μωρά και θα κάνουν απεργία πείνας (μητρικού γάλακτος) ζητώντας τα δικαιώματά τους να πίνουν ουίσκι και να κάνουν κατάληψη στην πατρική εστία.

Cacofonix είπε...

Μην αγχώνεστε όλο και κάποιο πιο "ριζοσπάστη" θα βρούνε!!!
Όπου ριζοσπάστης δώστε την κατάλληλη εννοιολογική σημασία!

Ανώνυμος είπε...

Άντε σιγά σιγά να ξεβρωμίζει το κόμμα από λαϊκιστές και κωλοτούμπες πολιτικούς όπως είναι ο Αλαβάνος.

Μάρκος είπε...

Ο βίος και η πολιτεία του Αλαβάνου στην ηγεσία του ΣΥΝ, και η σύγκρισή του με τον πρότερό του βίο αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το "πρόβλημα" και τις διαφωνίες που όλοι έχουμε με το κόμμα αυτό είναι ανεξάρτητα του ηγέτη του κόμματος.

Θυμίζω ότι όλες οι διαφορές που βρίσκουμε σήμερα μεταξύ των δηλώσεων του Αλαβάνουν ΠΡΙΝ γίνει πρόεδρος του ΣΥΝ και σήμερα οφείλονται σε ένα πράγμα

Στο ότι ο Αλαβάνος ΠΡΙΝ γίνει πρόεδρος ήταν, πράγματι, ένας αξιόλογος πολιτικός με απόψεις που έβρισκα πιθανώς εγώ προσωπικά κάποια κοινά σημεία επαφής.

Όταν εξελέγη, μπορώ να πω ότι ΧΑΡΗΚΑ!

Έλεγα, να ένας "δικός μας" στο Συνασπισμό! Υπάρχει ελπίς!

Στη μετάλλαξή του οφείλουμε να πάρουμε θέση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι τα έλεγε άσχημα τότε και άσχημα τώρα. Εγώ λέω ότι τα έλεγε ωραία τότε και χάλασε τώρα.

Ακόμα θυμάμαι τον Μπίστη να βρίζει τον Αλαβάνο ως "εθνικιστή" επειδή ο τελευταίος είχε παραστεί σε εκδήλωση του Δικτύου 21! Όταν ο Μπίστης έφτιαχνε το "Μέτωπο Λογικής Κατά του Εθνικισμού" ως αντιστάθμισμα στο Δίκτυο 21 που ο Αλαβάνος είχε καλές σχέσεις!

Τελικά ο Μπίστης πήγε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε ιεροκύρηκας της Νέας Τάξης.

Και ο Αλαβάνος έγινε αρχηγός στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και έγινε ιεραπόστολος της Νέας Τάξης.

Και διαγωνίζονται σήμερα ποιος είναι περισσότερο αντιεθνικιστής και ποιος υιοθετεί καλύτερα από τον άλλον τον εθνικισμό των γειτόνων για να "τη σπάσει" στον εθνικισμό των Ελλήνων.

Άρα, ΚΑΜΙΑ προοπτική σ' αυτό το κόμμα.


Μάρκος έφα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Μάρκο",
ποιοι είστε εσείς; Μιλάς εκ μέρους κάποιας συλλογικότητας;
Όταν λες "ένας δικός μας", ποιους εννοείς; ποιανών δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς εννοεί έναν πολιτικό με κάποια ψήγματα εθνικής ευαισθησίας, όπως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Δυστυχώς μετα την ανάληψη των καθηκόντων του ο κυρ-Αλέκος μεταμορφώθηκε μέσα σε μία νύκτα σε έναν έξαλλο ...Μπίστη.

Μάρκος είπε...

Ως γνωστόν, φίλτατε ανώνυμε, οι καιροί έχουν αλλάξει και τα πολιτικά δίπολα το ίδιο.

Όπως κάποτε οι αριστεροί αποκρίνονταν μεταξύ τους ως "σύντροφοι" και εννοούσαν "δικέ μας", έτσι κι εγώ -ποιητική αδεία, αν θέλεις- λέω "δικό μας" αυτό περίπου που περιέγραψε ο ανώνυμος μετά από σένα.

Τα ποια είναι τα νέα δίπολα, ψάξε να το βρεις μοναχός σου. Δε θα σου τα δίνουμε και όλα μασημένα στο στόμα. Να ήσουν τουλάχιστον ημι-ανώνυμος, δηλαδή ψευδώνυμος, να σου έλεγα κάτι τις παραπάνω. Αλλά έτσι, ξεκάρφωτος στ' αγγούρια, κομματάκι δύσκολο.

[Αν τώρα ψάχνεις για συλλογικότητες και τα ρέστα, σε λάθος πόρτα χτυπάς]

Χαιρετώ σε!

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο Μάρκος! Είχα διαβάσει παλιά στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία δηλώσεις του (νομίζω υπάρχουν online ακόμα στο enet.gr)για την προοπτική της αριστεράς και του τότε Συνασπισμού και ομολογώ πως χάρηκα. Αυτές οι δηλώσεις σήμερα θα χαρακτηρίζονταν τουλάχιστον εθνικιστικές από τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο αυτές τις δηλώσεις τις ξέχασε όταν έγινε πρόεδρος του Συνασπισμού και κατάντησε να αποτελεί μέρος του ροζ πολτού (όπως ονομάζουν οι έλληνες αριστεροί και κεντρώοι τον Συνασπισμό).

Greg είπε...

Έχει δημοσιεύσει το συγκεκριμένο μπλογκ τον Οκτώβριο άρθρο του εθνικιστικό στο Άρδην.

Ανώνυμος είπε...

ορίστε το αρθρο που λέει ο γκρέγκ http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_1796.html

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Μάρκο.
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί τα "δίπολα να έχουν αλλάξει", οι καιροί το ίδιο, το παγκόσμιο κλίμα επίσης και ούτω καθεξής. Αυτό δεν αναιρεί το ότι, όταν κάποιος εκφράζει την επιθυμία ο πρόεδρος ενός κόμματος να είναι "δικός τους", και δεν ανήκει σε αυτό το κόμμα, καλό θα είναι να δηλώνει εκ μέρους ποίων μιλάει. Αλλιώς, καλύτερα να μιλάει στον ενικό. Διότι είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό να διαφωνείς πολιτικά με ένα κόμμα, αλλά όπως είναι προφανές, το ποιος θα είναι ο ηγέτης του κόμματος και τι πολιτική θα ακολουθεί είναι κάτι που το καθορίζουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος και όχι "εσείς", όποιοι και αν είστε. Με όλο το σεβασμό δηλαδή.

Greg είπε...

Επειδή ο ανώνυμος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός ψηφίστηκε από 16ρηδες και Αλβανούς (και ουχί ψηφοφόρους) επειδή ο Αλαβάνος παίζοντας με την παγκοσμιοποιητική ίντριγκα διαλύει τον ΣΥΝ (ή τον βάζει σε περιπέτεια) προς όφελος του χυλού που λέγεται ΣΥΡΙΖα, καλόν είναι να αφήνει και κανά Μάρκο να λέει "εμείς". Γιατί εμείς είμαστε οι υπόλοιποι που δεν ψηφίσαμε ούτε θα ξαναψηφίσουμε ποτέ Αλέκο κι' ας συμπαθούμε κάποιους ανθρώπους εκεί μέσα. Και είμαστε πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

Οι 16ρηδες και -ιδίως- οι Αλβανοί είναι και αυτοί άνθρωποι, και θα έπρεπε να έχουν λόγο για το πώς διοικείται ο τόπος στον οποίο γεννήθηκαν ή/και ζουν εδώ και πολλά χρόνια.

Όσο για αυτούς που συμπαθούν αλλά δεν ψήφισαν τον ΣΥΝ, είναι δικαίωμά τους και το σέβομαι, αλλά: πρώτον, αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΝ επί Αλαβάνου είναι περισσότεροι απ' όσους τον ψήφισαν οποιαδήποτε άλλη φορά, και δεύτερον την πολιτική του ΣΥΝ δεν την αποφάσισε μόνος του ο "Αλαβάνος", αλλά υπερψηφίζεται με μεγάλη πλειοψηφία κάθε φορά στα κομματικά όργανα. Εάν πάλι "εσείς" οι απροσδιόριστοι θεωρείτε ότι ο Αλαβάνος "διέλυσε τον ΣΥΝ", πρέπει να χαίρεστε τώρα που λέει ότι θα φύγει. Ίσως είναι ευκαιρία να προτείνετε τη δική σας πολιτική πρόταση και, αν συγκεντρώσει την πλειοψηφία, θα την ακολουθήσει το κόμμα.

Greg είπε...

@ανώνυμος

Αφού:
"Οι 16ρηδες και -ιδίως- οι Αλβανοί είναι και αυτοί άνθρωποι, και θα έπρεπε να έχουν λόγο για το πώς διοικείται ο τόπος στον οποίο γεννήθηκαν ή/και ζουν εδώ και πολλά χρόνια."
"εμείς" έχουμε δυό φορές λόγο και είμαστε και μείς άνθρωποι...

Χαιρόμαστε που διαλύεται ο ΣΥΝ, θα χαιρόμαστε περισσότερο αν διαλυότανε ο ΣΥΡΙΖα και συμφωνούμε με αυτή την ανάλυση

Ανώνυμος είπε...

http://tm.pasok.gr/anthropina_dikaiomata/?page_id=117


Στο ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και καταβάλλει μεγάλες προσπάθεις, στον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ΟΜΑΔΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, με επικεφαλής τον επί χρόνια σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου ως υποργού, τον γνωστό για τους αγώνες του ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ.
Ξέρετε αν υπάρχει αντίστοιχη Σεξουαλική Ομάδα και στον ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι συμφωνούμε ότι είναι ο κατεξοχήν πρόμαχος και αυθεντικός εκφραστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;


Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΣΕΛΙΔΕΣ
1. Τομέας Ανθρωπ. Δικαιωμάτων
Πρότάσεις στον Διάλογο Προγράμματος 2007
12. Human Rights
L.G.B.T. Group
13.Πολιτικά κείμενα
14.Καθοριστικές Ομιλίες
15.Δελτία Τύπου Τομέα
16. Επικοινωνία / Comm
17.Προτάσεις Πολιτών
21.Επιτροπή Ατομ. Δικαιωμάτων
Ομάδα Σεξουαλ. Ταυτότητας
22.Επιτροπή Κοινωνική Ένταξης
23.Επιτροπή Μετανάστευσης
Ευρωβουλευτές - Βουλευτές
Νόμοι, Αποφάσεις
Παιδεία & Πολιτισμός
Μετανάστες-Ζωγράφοι
Πολιτικά, Διάφορα θέματα
Αιτήσεις - Υποδείγματα
Σύλλογοι Μεταναστών
USA passport holders
30. Planet.pasok
32. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ
a. Προγράμματα Σοσιαλιστικών Κομμάτων
b. Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES)
50.Αρχείο - Διάφορα
52. Galery 2006
53. Σύνταγμα Αναθεώρ.
54. Γαλλία / France
Πρόγραμμα Σοσιαλιστών
94. Οι Εφημερίδες έγραψαν
96. Προτάσεις Αναγνωστών
99.Διάφορα-Προσωρινά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΡΧΕΙΟ
Νοέμβριος 2007
Σεπτέμβριος 2007
Αύγουστος 2007
Ιούλιος 2007
Ιούνιος 2007
Μάιος 2007
Απρίλιος 2007
Μάρτιος 2007
Φεβρουάριος 2007
Δεκέμβριος 2006
Νοέμβριος 2006
Οκτώβριος 2006
Σεπτέμβριος 2006
Αύγουστος 2006
Ιούλιος 2006
Ιούνιος 2006
Μάιος 2006








ΠΡΟΣΦΑΤA NEA
Υπάρχει κάτι πιο αριστερό από το να δώσεις φωνή σε αυτούς που δεν έχουν;

Κείμενα από dialogos.pasok.gr :: forum

Εκλογές ανάδειξης προέδρου.

Η ψήφος και τα δάκρυα, του Γκαζμέντ Καπλάνι

Εκλογή ανάδειξης Προέδρου ΠαΣοΚ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
« Οκτ Δεκ »
Νοέμβριος 2007 Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 EC

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΕΣ
.
Σύνδεσμοι
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ
Planet.pasok
ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Βήμα Διαλόγου / Forum
ΠΑΣΟΚ
ΕΚΑΠ
ΙΣΤΑΜΕ
Ιταλικό Κόμμα Δημοκρατικής Αριστεράς
Συνήγορος Πoλίτη / Αλλοδαποί
ΒΟΥΛΗ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ
Υπουργείο Εσωτερικών
ΤΟΜΕΙΣ
Ομάδα Σεξουαλ. Ταυτότητας

Κατηγορία(ες): ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ




30/9/2006
Ομάδα Σεξουαλικής Ταυτότητας

Νέα Ηλεκτρονική Διεύθυνση: ost@pasok.gr

Υπεύθυνος : Γρηγόρης Βαλλιαννάτος

Μάρκος είπε...

Βρε παιδάκι μου, ανώνυμε, τι το ψ(σ)υρίζεις τόσο πολύ ένα "μας"; απορώ πια τι μπορεί να ψάχνεις να βρεις.

1. είσαι παντελώς ανώνυμος και διάλογος μαζί σου δε γίνεται. Αν ήσουν ψευδώνυμος τουλάχιστον θα έπρεπε να υπερασπιστείς ό,τι έχεις γράψει με το ψευδώνυμό σου. Για να ξέρουμε τις θέσεις σου όταν συζητάμε. Εν τούτοις, κάνω διάλογο μαζί σου

2. για το "μας" στο εξήγησαν και άλλοι, στο εξήγησα κι εγώ. Πάμε ακόμη μία. Το "μας" έχει να κάνει με ψήγματα ευαισθησίας σε κάποια "εθνικά θέματα". Δηλαδή αυτά που έλεγε ΤΟΤΕ ο Αλαβάνος και εγκατέλειψε όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΝ σιγά σιγά. Τι νέο δίπολο λοιπόν, μανιχαιστικά, να στα δώσω μια που συμφωνείς είναι το εξής. Πλήρης υποταγή ή διατήρηση εθνικής αξιοπρέπειας. Το "εμείς" αφορά τον δεύτερο. Ο Αλαβάνος μεταπήδησε στον πρώτο. Απλό.

Το "εμείς" είναι αφηρημένο. Δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες, κομματικές επιλογές. Να σου δώσω ονόματα και διευθύνσεις, αφού επιμένεις

Χριστόδουλος, ΚΚΕ, βάση της ΝΔ, Γιανναράς, Καραμπελιάς, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, Τάσσος Παπαδόπουλος, ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ (Καρατζαφέρης με επιφυλάξεις γιατί δεν είναι απόλυτης εμπιστοσύνης, κατά τη γνώμη μου πάντα) και ένα σωρό άλλοι

Στο "αυτοί" είναι

Συνασπισμός, Μπίστης, Γιωργάκης, Λιακορεπούσηδες, Ντόρα (συν μπαμπάς), Γιαννάκου, Πρετεντέρης-Σωμερίτης και το κακό συναπάντημα

Με πιάνεις;

Ο Αλαβάνος ήταν με "μας" και πήγε με τους "άλλους".

Φυσικά ούτε αυτούς που κατατάσσω στο εμείς το ξέρουν, ούτε οι άλλοι!

DAKIS είπε...

Ο Αλαβάνος όχι μόνο φεύγει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά λέει ότι μπορεί και να φύγει από βουλευτής!
Μήπως τελικά θα πάει στο ΠΑΣΟΚ?
(αφού εκεί ο Γιωργάκης τους απομακρύνει όλους και θα χρειαστεί δικους του ανθρώπους!)

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως αυτή είναι η διαδρομή: ΣΥΝ->ΠΑΣΟΚ. Μακάρι να πάρει και άλλους μαζί τους μπας και καθαρίσει η αριστερά από τα ραμολιμέντα

Manoliscus είπε...

... να καθαρίσει από ραμολιμέντα και να κατακλυστεί από νεοραμολιμέντα.
Τσίπρας είναι η τελευταία ελπίδα του ΣΥΝ να πιάσει φούντο, το παιδί πλέον διαθέτει και διεθνή εμπειρία.

SYRIZA WATCH είπε...

χε χε!! σωστός ρε συ Εμμανουήλ!! ωραίο ποστ!! επέτρεψε μας να το αναδημοσιεύσουμε ;)

Manoliscus είπε...

by all means :)