Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Με το κάλπικο «δεξιά - αντιδεξιά»

ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 14/11/07
Με το κάλπικο «δεξιά - αντιδεξιά»
Της Βάσως Νιέρρη

Στην ξεπερασμένη και αποπροσανατολιστική λογική της «δεξιάς - αντιδεξιάς» κινείται η πρόταση κοινής δράσης που απηύθυνε στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, για τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας και των ιδιωτικοποιήσεων. Η κατηγοριοποίηση των πολιτικών δυνάμεων με βάση την πρότασή του αυτή προκύπτει ως εξής: Απ' τη μια μεριά η ΝΔ κι από την άλλη οι «δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», δηλαδή ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΣΥΝ κοπιάζει να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό της ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό προφίλ. Κοπιάζει ταυτόχρονα να δείξει ότι νοιάζεται για ακόμη πιο ενισχυμένη αντιπολιτευτική δράση απέναντι στην κυβέρνηση, προβάλλοντας προτάσεις για κοινά μέτωπα με το ΠΑΣΟΚ. Προσδοκώντας, αλήθεια, τι; Να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει δύναμη αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων; Μα έτσι καλλιεργεί αυταπάτες του χειρίστου είδους στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα για την ταξική φύση του ΠΑΣΟΚ, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του στο να παραμένουν αυτοί εγκλωβισμένοι στον έναν πόλο του δικομματισμού. Ισως πάλι προσδοκά από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ για κοινή δράση να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συνεπής αντιπολίτευση. Αλλά και πάλι καλλιεργεί αυταπάτες ως προς την ταξική ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ομως, και στη μια και στην άλλη περίπτωση θέλει να συγκαλύψει τη δική του πολιτική, που δε βγαίνει έξω από τα πλαίσια της διαχείρισης, άντε λίγο καλύτερης.

Με την ταχτική του αυτή υπονομεύει την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κόντρα στην πολιτική της πλουτοκρατίας, επομένως και των κομμάτων της. Παρεμποδίζει την προσπάθεια οι θετικές διεργασίες που φάνηκαν στις πρόσφατες εκλογές να βαθύνουν και να επεκταθούν. Γιατί κάτι τέτοιο δε νοείται χωρίς αποδυνάμωση του δικομματισμού, χωρίς μαζικό απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων κι απ' τους δύο πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, κάτι που η ταχτική του το εμποδίζει.

Η πάλη του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος δε θα έχει το παραμικρό αποτέλεσμα όσο ο λαός στοιχίζεται πίσω απ' τον έναν ή τον άλλον εταίρο του δικομματισμού, αναλόγως ποιος βρίσκεται κάθε φορά στην αντιπολίτευση. Οσο δεν στρέφεται ενάντια και στους δύο, καταδικάζοντας την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η ΝΔ. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει όσο ο λαός δε βλέπει το νήμα που ενώνει τα δύο κόμματα και διαπερνά την πολιτική τους υπέρ του κεφαλαίου και δεν κατανοεί την ανάγκη απεγκλωβισμού του κι απ' τους δύο. Η ηγεσία του ΣΥΝ παίζει άσχημο παιχνίδι σε βάρος του κινήματος για να υπηρετήσει τις κομματικές του σκοπιμότητες.

Ο ΣΥΝ χτίζει την αντιπολιτευτική του εικόνα εμποδίζοντας το λαό να κάνει το αποφασιστικό βήμα που θα τον φέρει μακριά απ' το ΠΑΣΟΚ, άρα απ' το πολιτικό σύστημα της δικομματικής εναλλαγής που υπάρχει από και για το μεγάλο κεφάλαιο. Και συγχρόνως συμβάλλει στο να εμφανιστεί ένα ΠΑΣΟΚ αναβαπτισμένο στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, κι ας είναι το γνωστό, παλιό ΠΑΣΟΚ, καλό για τους έχοντες μόνο.
Μπορεί ο Αλ. Αλαβάνος να διαφημίζει το κόμμα σαν «την αντιπολίτευση» στη ΝΔ.
Δικαίωμα και υποχρέωσή του.
Δεν είναι όμως αντιπολίτευση στο σύστημα γιατί αυτό στηρίζεται σε δυο ποδάρια, το ένα εκ των οποίων είναι το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο ΣΥΝ κάνει «ποδόλουτρα».

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια που ειμαι ακομη συγκινημενος απο τις προτασεις του αλλοδαπου ΤΣΥΡΙΖΑ για καταργηση παρελασεων, στρατευσεως, στρατου, συνορων και σημαιων, δραττομαι και εγω την ευκαιρια να ζητησω καταργηση ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ της εμφυλιοπολεμικης γιορτης μισους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αντ'αυτου να προβαλλουμε την δημοκρατικοτητα μας με αλλους εναλλακτικους τροπους (πχ ποιητικες βραδυες, συμποσια αναλυσεων δημοκρατικης συμπεριφορας κλπ) και να σταματησουμε αυτες τις γιορτες μισους που αλλωστε δεν προσεφεραν τιποτα παραπανω τοσα χρονια (δεν χρειαζεται κανεις πανηγυρια πολυτεχνειου για να ειναι δημοκρατης) αλλωστε και οταν συνεβησαν (17-11-1973)αυτα οχι μονο δημοκρατια δεν εφεραν αλλα αντιθετως εφεραν μια εβδομαδα μετα χειροτερη δικτατορια (25-11-1973) αυτη του ΙΩΑΝΝΙΔΗ που οδηγησε μετα απο 9 μηνες στην προδοσια της Κυπρου μας... προς τι λοιπον η φανφαρα αυτη που κατηντησε θλιβερη κομματικη συναξη εξαλλων ακροαριστερων ?

Αλλωστε θα αποφευχθουν και τοσες καταστροφες περιουσιων απο τα κουκουλοφορα τσογλανια της ακροαριστερας καθως και οι διαφοροι βανδαλισμοι / καταστροφες απο τα ανθρωποειδη αυτα και της ιδιας της περιουσιας του πολυτεχνειου .

Εμπρος λοιπον ΤΣΥΡΙΖΑ εδω και τωρα δωσε το προοδευτικο συνθημα καταργησεως της τελευταιας εμφυλιοπολεμικης γιορτης του μισους, το πεδιο ολο ανοικτο και δικο σου..

Αλλωστε ειναι τρελλα εξοδα να χρηματοδοτει ο Ελληνικος λαος 7500 αστυνομικους μονο και μονο να περιφρουρουν κατι γραφικους ακροαριστερους να σπανε τις περιουσιες σοβαρων δημοκρατικων ανθρωπων.

Η τσαντιροπανηγυρις αυτη εχει πια κουρασει..

Μελαγγεὺς είπε...

Σας παρακαλῶ ἐνημερώστε μας γιὰ τὴν ἐπίσημη θέση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ὅσον ἀφορὰ τὴν νέα αὔξηση τοῦ μισθοῦ τῶν τριακοσίων.Προσωπικῶς δὲν ἄκουσα κάτι.Ευχαριστῶ πολὺ.

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΚΚΕ για κοινή δράση σε ορισμένα θέματα, όπως η παιδεία και το ασφαλιστικό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σταματήσει η αντιπολίτευση του φαιοκόκκινου μετώπου του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ προς τον Συνασπισμό και να δούμε αν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυνέρνηση ή θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί της.

Ανώνυμος είπε...

Από εκεί και πέρα για τις γιορτές μίσους που μιλάει ο λασπολόγος ανώνυμος η μόνη απάντηση είναι ότι οι αγώνες θα πρέπει να τιμώνται. Όσον αφορά για κάποιες καταστροφές περιουσιών ας ψάξει καλύτερα στις τάξεις των μπάτσων για να δει ποιός τις κάνει.

Ανώνυμος είπε...

πολύ σοβαρή κατηγορία akamas.Έχεις κάποιες αποδείξεις ότι η αστυνομία κάνει τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων και καταστημάτων(?)
Κατα τα άλλα συμφωνώ μαζί σου ότι οι αγώνες πρέπει να τιμώνται

Cacofonix είπε...

@akamas
Πως τιμώνται οι αγώνες με πορείες και παρελάσεις. Άρα ο μόνος που δεν θέλει να τιμούνται οι αγώνες είναι ο συριζα...

sos είπε...

http://dimografikogr.blogspot.com/

ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

@cacofonix
Δεν τιμώνται με φασιστικά κατάλοιπα της δικτατορίας του Μεταξά όπως είναι οι παρελάσεις, αλλά με γνώση της πραγματικής μας ιστορίας και κατανόησή της.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν έχετε ακόμα μάθει την πρόσφατη ιστορία του τόπου, η απαγόρευση των παρελάσεων σας μάρανε.

Ριζοσπάστης 25/3/1918

http://bp3.blogger.com/_X4lfqpxxOCQ/RyePlarNZWI/AAAAAAAAAXo/ciQWGtHIpw4/s400/rizospasthsparelaseis.jpg


Εφημερίδα ΣΚΡΙΠΤ 25/03/1900

http://bp2.blogger.com/_X4lfqpxxOCQ/RyeBoKrNZTI/AAAAAAAAAXQ/zVt4fE40ViY/s1600-h/parelaseis.jpg

Ανώνυμος είπε...

En oligois: ta istorika ntokoumenta kai martyries arketes dekaeties pro Metaxa sas diapseydoun....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ με λύπη μου βλέπω ότι το Σύριζα κατέληξε ένα σύνολο αθειστών,έτοιμων να παραδώσουν την ιστορία της χώρας μας στο όνομα "της αδελφοποιήσης" των λαών.Κρίμα γιατί παλιότερα πίστευα ότι μπορεί να έκανε την διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Cacofonix είπε...

Εγώ βλέπω ότι μια χαρά ο σύριζα πάει σε παρελάσεις, μόνο που τις ονομάζει διαδηλώσεις.

Τελικά ο σύριζα είναι το πιο απολυταρχικό κόμμα αφού θέλει να μας απαγορεύει συνέχεια, κι όχι να επιτρέπει...

@akamas
Διάβασε πολύ καλά την ιστορία σου. Σου λείπουν επεισόδια... Τουλάχιστον το ΚΚΕ έκανε κι αυτοκριτική, κι έχει αναιρέσει πολλά από αυτά που το καταδίκασαν στη συνείδηση τηςς πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αν κάποιος έχει απόλυτες απόψεις δεν είναι παρά μόνο ο αλέκος, που τώρα τελευταία το μόνο που κάνει είναι να απαγορεύει.
Αλήθεια οι οικολόγοι συμφωνούν με την ετήσια συγκέντρωση για την αναδάσωση της νομαρχίας θεσσαλονίκης, ή ο πανίκας δεν έχει δικαίωμα να είναι ... οικολόγος; Μήπως του το έχετε απαγορεύσει κι αυτό;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αμάν ρε Ακαμά, σαν 8χρονο κάνεις!! "Κυρία κυρία με έβρισε! Μου πήρε το γλυφιτζούρι!"

Δεν μπορώ να είμαι 24 ώρες το 24ωρο στο ιντερνετ και να σβήνω μηνύματα, έχουμε με και δουλειές...

Σβήνω να υβριστικά μηνύματα όσο συχνά μπορώ.

Ανώνυμος είπε...

Τα δικά μου σβήνεις φασιστάκι; Θέλεις αναμέτρηση; Θα την έχεις και να είσαι σίγουρος ότι θα είμαι αμείλικτος απόβλητο της κοινωνίας, τόσο για εσένα, όσο και για τα φασιστοειδή απόβλητα που φιλοξενείς στο κολοχανείο σου. ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ. Αφού αυτή τη γλώσσα είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτή θα έχεις.

Μελαγγεὺς είπε...

Ακαμα γιατὶ ὅλα αὐτὰ ρε φίλε;Καταρχὰς μπορεῖς νὰ ἐνημερώσεις ἐμένα ποὺ δὲν ξέρω ποιὸ εἶναι τὸ ἰστολόγιο σου;Πολὺ θά μὲ ἐνδιέφερε νὰ τὸ διαβάσω..Δεὐτερον νομίζω πὼς ὁ admin ἔσβησε καὶ τοῦ σκιπερ τὸ σχόλιο.Τὶ ἔξαρση εἶναι αὐτὴ;Μοὺ θυμίζεις τὸν πρόεδρο τοῦ ΠΕΣΟΚ Ἀνδρέα Παπανδρέου ὁ ὁποῖος ἔλεγε πὼς χρειαζόταν ἄτομα ἔτοιμα γιὰ μάχη ἄν αὐτὸ χρειαστεῖ (http://irigonoi.blogspot.com/2007/10/blog-post_2567.html).Αὐτὸς εἶναι ὁ σκοπός τῶν πολιτισμένων δημοκρατῶν;Ἐσεῖς δὲν εἴσαστε οἱ ἀντι τοῦ πολέμου,οἱ ὑπέρ τοῦ διαλόγου;Γιατὶ δὲν ἀνοίγουμε ἑνα διάλογο σἐ ἑνα ἐκ τῶν ἰστολογίων γιὰ νά λύσουμε τοὺς προβληματισμοὺς ποὺ φαίνεται νὰ ἔχεις;Ἐγῶ εἶμαι πρόθυμος ὅσο ἐλεύθερο χρόνο ἔχω νὰ στὸν διαθέσω καὶ φαντάζομαι και ἀρκετοὶ ἄλλοι.

Ανώνυμος είπε...

@syriza-watch

Mesa ston kataigismo ekaterw8en sas 3efyge ena sxolio tou skiper.
sto mellon 8a ginei akoma pio dyskolo na elegxete thn katastash kai panta 8a yparxoun kapoioi me to daktylo sth skandalh ...etoimoi na sas 3eskepasoun kai na sas
"e3oudeterwsoun".

Ανώνυμος είπε...

@μελαγγεας
Το blog μου είναι www.akamas.wordpress.com, μπορείς να μπεις και να δεις ότι θέλεις.
@ανώνυμος
Σκοπός του συγκεκριμένου blog είναι να υβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους φίλους και τα μέλη του, δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο σκοπό και το συγκεκριμ'ενο σχόλιο έμεινε εξ επίτηδες, όπως και πολλά άλλα. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι απλά και μόνο φασιστοειδή χωρίς θέσεις και αρχές. Περνάω την συζήτηση στο δικό μου blog απλά και μόνο για να φανεί η ηλιθιότητα τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς κύριε Akamas αλλά το ξεβράκωμα που έκαναν στο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των ψευδών ανακοινώσεων Αλαβάνου για το ίδιο θέμα ήταν "όλα τα λεφτά"....

Ανώνυμος είπε...

Ξεβράκωμα τα φασισιοειδή, αςγελάσω. Ανώνυμε πριν σχολιάζεις δες τι είδους απόβλητα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Ακαμά, χάνεις λάδια τελείως ε; Τι υστερικές κρίσεις είναι αυτές αγόρι μου; Είδες πουθενά να βρίζουμε; ΘΕΣΕΙΣ, δηλώσεις και ενέργειες κρίνουμε!! αν δεις τα ιστολόγια μελών του ΣΥΡΙΖΑ watch θα διαπιστώσεις ακόμα και αριστερές θέσεις... Από εκεί και πέρα έχω βαρεθεί να σβήνω τα μηνύματά σου και κάποιων που μόνο εσένα βρίζουν... ΕΛΕΟΣ πια!!

Ανώνυμος είπε...

Δως μου τα να τα δω. Εκτός αν εννοείς το στείο που είπε ο Καρατζαφέρης ότι εμπνέεται από τον Τσε.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια εκτός αν εννοούμε ότι το Άρδην και η Μοητική Αντίστασις κινούνται στον χώρο της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Η μανιχαϊστική σκέψη στην αποθέωσή της....

Ανώνυμος είπε...

http://akamas.wordpress.com/2007/11/24/%ce%a4%ce%bf-%ce%b1%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d/


ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!!!!!!!!!!

vetdino είπε...

Ακαμά κοίτα να δεις, έχεις χάσει τη μπάλα τελείως μου φαίνεται... το Άρδην είναι σαφώς αριστερό, μη βγάλεις και τον Καραμπελιά φασίστα!! Έλεος!! Από εκεί και πέρα μπορείς να μου εξηγήσεις ποιό είναι το πρόβλημά σου με το ΣΥΡΙΖΑ-watch? Αν κάποιο άρθρο περιέχει ανακρίβειες, σε παρακαλώ να τις επισημάνεις, όμως, εμείς αποκαλύπτουμε με ντοκουέντα και τις ίδιες τις δηλώσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ την υποκρισία τους!!

Δες τι έλεγαν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δες πως έτρεχαν να σώσουν τους "γνωστούς-άγνωστους". Τι έχουν πει για τη "Δημοκρατία της Μαεδονίας". Και πολλά άλλα. Έλα να απαντήσεις για την ταμπακιέρα... Εκεί δε μας λες τίποτα!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπετε τις ψευδείς δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων?
Προσπαθούσε λέει το ΚΚΕ να τους φορτώσει ψήφισμα όπου ο Αλαβάνος δεν παρέστη.Το syriza-watch απέδειξε ότι ο Αλαβάνος και παρών ήταν και ψήφισε.
Είπαμε να είναι κάποιοι οραματιστές μίας ανεξάρτητης Μακεδονίας στα βαλκάνια, αλλά να ανέχονται να τους εμπαίζουν ακόμα και σε ζητήματα κοινωνίας και παιδείας είναι λίγο ανόητο.

Ανώνυμος είπε...

΄Πχι, αλλά μπορώ να τον κατηγορήσω για δεξιό εθνικιστικό οπορτουνισμό,

Ανώνυμος είπε...

@vetdino
"Αν κάποιο άρθρο περιέχει ανακρίβειες, σε παρακαλώ να τις επισημάνεις"

Μην είστε απαιτητικός.
Τι να σας επισημάνει τώρα ο akamas?Το πολύ πολύ να αρχίσει πάλι να σας βρίζει ως "φασίστες".
Η λογική του απλή: "ρίξε όση πιο πολύ λάσπη μπορείς.Στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει".

Προσωπικά έχω σοβαρότατες αμφιβολίες κατά πόσο παρακολούθησε καν τους διαλόγους που έλαβαν χώρα στο ιστολόγιο κατά καιρούς.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη μας διαφορά ξέρεις ποιά είναι; Ότι εγώ υποστηρίζω τις αρχές μου και τις αξίες μου επώνυμα, δεν κρύβομαι πίσω από κανενός είδους ανωνυμία. Όσον αφορά για σοβαρό όπως λες διάλογο πέρασε από το blog μου να δεις πως γίνεται www.akamas.wordpress.com, εκεί εσείς έχετε βάλει ένα πιτσιρίκι να βγάει το φίδι από την τρύπα.

Ανώνυμος είπε...

άσε μας ρε ακαμά που είσαι επώνυμος... γιατί εμείς τι είμαστε;; μπες και στο δικό μου το μπλογκ να δεις και πως με λένε και που μένω και τι δουλειά κάνω... άντε όλο βλακίες λες!!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις μπήκα στο ιστολόγιο του akamas και έμεινα άναυδος.Μαζεύτηκαν 3-4 άτομα και έγραψαν 100(!) σχόλια,πραγματικά μνημεία υστερίας μέσα σε 24 ώρες.
Τι "αυγά του φιδιού" σας αποκαλούν.Τι "φασίστες", τι "απειλή κατά της δημοκρατίας".
Αναρωτιέμαι...υπάρχει πιθανότητα να είναι αυτή η ομάδα των "παιδιών του διαδικτύου" που ευχαριστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη βραδιά των εκλογών για την προσφορά τους στο Κόμμα?

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποτε ψήφισα κι εγώ τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο!

Ανώνυμος είπε...

@vetdino
Μπήκα και με πιάνει εμετός από αυτά που είδα.
@ανώνυμος
Ο μόνος που έχω σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ από ότι κατάλαβες, αν έχεις τη μοημοσύνη για να καταλάβεις.

vetdino είπε...

τι ακριβώς σου έφερε εμετό δηλαδή; ο Λάλας; η Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια για την οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται; η κριτική και καταδίκη των εγκλημάτων της χούντας; (μηπως εσύ είσαι ο χουντικός;) η επιβράβευση του ρομαντισμού των ομογενών της Αυστραλίας; Ή μήπως η έκκληση για την επίλυση του Κουρδικού;;

Για πες μας φιλαράκι τι ακριβώς σε χάλασε;;