Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Για μια σημαία...

Περιμένω από τον Αλέκο να καταδικάσει τα "εθνίκια" που σφαχτήκανε για μια σημαία.

Πεδίο μάχης το Αριστοτέλειο Αιματηρή συμπλοκή για το τίποτα!

Σε άγρια συμπλοκή εξελίχθηκε διαμάχη για μία… αφίσα μεταξύ μελών της ΠΚΣ και ομάδας αναρχικών χθες το μεσημέρι στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ

Της Φιλομήλας Δημολαΐδου

Κράνη, λοστοί, πέτρες, σπρέι πιπεριού και καδρόνια εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 νεαροί να μεταφερθούν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με χτυπήματα στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα. Όλα φέρεται να ξεκίνησαν, όταν μέλη της ΠΚΣ κατέβασαν αφίσα του αναρχικού στεκιού της Φιλοσοφικής, για να τοποθετήσουν δική τους, και οι τελευταίοι ανταπέδωσαν (σ.σ. υπάρχει και η αντίθετη εκδοχή, δηλαδή ότι οι αναρχικοί κατέβασαν αφίσα της ΠΚΣ). Εκεί άρχισαν οι πρώτοι διαπληκτισμοί, γιατί αργότερα μεταφέρθηκαν… ενισχυμένοι τόσο σε άτομα όσο και σε "εξοπλισμό" στα γρασίδια της Φιλοσοφικής και κατέληξαν σε άγριο κυνηγητό μέχρι και έξω από το πανεπιστήμιο για πολλή ώρα.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σημαντικές ζημιές από τη συμπλοκή δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι οι φοιτητές της ΠΚΣ που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία "ΑΧΕΠΑ" (δεκατέσσερις), "Γεννηματάς" (δύο πιθανότατα από τον αναρχικό χώρο) και "Άγιος Παύλος" (πέντε). Μάλιστα ένας από αυτούς παρέμεινε στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ", γιατί η κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη ήταν αρκετά σοβαρή.

Σύμφωνα με μέλη της ΠΚΣ η ενέργεια αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία αλλά οργανωμένη. Ορισμένοι άλλωστε κάνουν λόγο και για προβοκάτσια. Θεωρούν ότι στρέφεται κατά των αγώνων ενάντια στα "αντιεκπαιδευτικά" μέτρα, καθώς εκείνη την ώρα επρόκειτο να γίνει πληθώρα γενικών συνελεύσεων για την αυριανή πορεία.

ΚΝΕ: "ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ"

Για μηχανισμούς που επιστρατεύτηκαν, για να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν την ανάπτυξη μεγαλύτερων αγώνων, έκανε λόγο η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, χαρακτηρίζοντας δολοφονική την επίθεση που δέχτηκαν μέλη της ΠΚΣ από ομάδα "αποκαλούμενων αντιεξουσιαστών". "Λάθος πόρτα χτύπησαν. Με τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να φοβίσουν ή να τρομοκρατήσουν τα εκατοντάδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ. Σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την ανάπτυξη μαζικών, συντονισμένων αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι η δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενοχλούν την άρχουσα τάξη", ανέφερε η ΚΝΕ, καλώντας τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τους αγώνες.

Πόσα θέλετε ρε να μας τρελλάνετε!!! Άντε στο σπίτι του μπαμπά σας να παίξετε με τα τουβλάκια. Ο Αλέκος δυστυχώς έχει δικαίωμα να παραμείνει!!!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά,
άμα δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να βάλετε, δε χρειάζεται να τραβάτε απ' τα μαλλιά τα θέματα για να σας βγουν.
Η φράση

Περιμένω από τον Αλέκο να καταδικάσει τα "εθνίκια" που σφαχτήκανε για μια σημαία

είναι άρες μάρες κουκουνάρες.

Πρώτα απ' όλα, οι φοιτητές αυτοί δεν σφαχτήκανε για μια σημαία, αλλά για αφίσες.
Δεύτερον, πότε ο Αλαβάνος καταδίκασε "εθνίκια που σφαχτήκανε για σημαίες" για να το κάνει τώρα;
Τρίτον, μια είδηση για συγκρούσεις ανάμεσα σε Κνίτες και αντιεξουσιαστές τι σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το θέμα αυτού του μπλογκ; Και γιατί θα έπρεπε να τις "καταδικάσει" ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει!! Αν το ξύλο το έριχναν οι Δαπίτες σημερα οι τΣΥΡΙΖΑιοι θα μιλούσαν για παρακράτος, τραμπούκους της κυβέρνησης, φασίστες δεξιούς κτλ κτλ... Επειδή την επίθεση την έκαναν δικοί του... τουμπεκί το Αλεκάκι...

Ανώνυμος είπε...

"Δικοί του";
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την επίθεση την έκαναν είτε αναρχικοί, είτε μέλη της ΠΚΣ, της παράταξης η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ.
Κανείς εκ των δύο δεν είναι του Αλαβάνου.
Αν το ξύλο το έριχναν οι Δαπίτες, θα είχαν απόλυτο δίκιο να μιλούσαν για παρακράτος, τραμπούκους της κυβέρνησης, φασίστες δεξιούς κ.λπ. Διότι εάν δαπίτες ρίξουν ξύλο, θα είναι όντως τραμπούκοι της κυβέρνησης. Ή όχι; Αφού κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία. Ούτε όμως οι αναρχικοί, ούτε οι κνίτες είναι στην κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

αντιπαράθεση με επιχειρήματα μόνο

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι δικοί του... Αυτός και οι Στρατούληδες τρέχουν να τους βγάλουν από τη φυλακή! Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και στηρίζεται σε αναρχοαυτόνομους τραμπούκους. Ρίξε και μία ματιά στις ιστοσελίδες τους.

Ανώνυμος είπε...

Δώστε πίσω τη γλάστρα, κρατήστε τον ΚΝίτη