Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Ο Αλέκος Μακεδονομάχος (ή μήπως Κομιτατζής;)

Πριν μερικές μέρες επισημάναμε την απουσία επίσημης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα. Επίσης, κάναμε ειδική αναφορά στην «Οικολογική Παρέμβαση» (Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζει τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πρόσφατα μας εξέπληξε, για ακόμα μία φορά, καθώς πλέον δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της κείμενα και στα «Μακεντόνσκι». Κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της «Πράβντα» (της Αυγής ντε) έχουν πάρει θέση υπέρ των Σλαβομακεδόνων.

Αυτές τις μέρες η επίσκεψη του κυρίου Αλαβάνου στα Σκόπια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από άλλα πολιτικά κόμματα, που διερωτήθηκαν (και δικαίως) «Τι δουλειά έχει ο Αλέκος στα Σκόπια και με ποιά ιδιότητα διαπραγματεύεται με αξιωματούχους της πΓΔΜ;»...

Λείπει η αλεπού από το παζάρι; Ή μήπως νομίσατε πως ο Αλέκος θα έκανε ταξιδάκι στη γείτονα για καλό; Μήπως πήγε για να υποστηρίξει της Ελληνικές θέσεις;

Η απάντηση βρίσκεται στις δικές του δηλώσεις:

ΑΑ: «Μία χώρα που παρεμβαίνει συνεχώς για τους γείτονές της, γίνεται γραφική. Βλέπουμε μια «σκοπιανοποίηση» της εξωτερικής μας πολιτικής και αντιθέτως, βλέπουμε να τρέχει το θέμα της Τουρκίας, η οποία συγκεντρώνει διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα λόγω του ρόλου της στην περιοχή»

Watch: Δηλαδή, κατά τον κύριο Αλβάνο εμείς είμαστε μία «γραφική χώρα» επειδή παρεμβαίνουμε συνεχώς στους γείτονές μας. Αντίθετα, πάντα σύμφωνα με τον Αλέκο, η Τουρκία αποτελεί παράδειγμα χώρας που «συγκεντρώνει διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα λόγω του ρόλου της στην περιοχή» και άρα σε σχέση με την Ελλάδα ξέρει να διαπραγματεύεται. Δε θα διαφωνήσουμε πως στην εξωτερική μας πολιτική και συγκεκριμένα στο «σκοπιανό» έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά λάθη. Όμως, η Τουρκία «πρότυπο διαπραγματευτή»; Κύριε Αλαβάνο, η Τουρκία διαπραγματεύται με τους γείτονές της με εισβολές και Αττίλες; Θέλετε μήπως κι εμείς να «μπουκάρουμε» στα Σκόπια και να δημιουργήσουμε μία «ζώνη ασφαλείας» όπως θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι στο Βόρειο Ιρακ (και έχουν ξανακάνει στο παρελθόν); Τότε να μην κατακρίνεται το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που είπε μία κουβέντα παραπάνω...

ΑΑ: «Η κυβέρνηση όφειλε να πει ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές με βάση το Σκοπιανό. Παρατηρούμε σκοπιανοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν κάνετε σαφές στο λαό μας ότι είναι σημαντική η ύπαρξη αυτής της χώρας. Είναι μια χώρα που κινδυνεύει με διαίρεση, με απορρόφηση. Τι θέλετε; Θέλουμε στα σύνορά μας μεγάλες Βουλγαρίες και Αλβανίες;»

Watch: Ασφαλώς και όχι. Δε θέλουμε, όμως, ούτε και μία χώρα που διεκδικεί ανοιχτά Ελληνικά εδάφη!! Εσείς; Σας παραθέτω χαρτονόμισμα που είχαν τυπώσει στις αρχές της δεκαετίας το '90 οι αγαπημένοι σας «Μακεδόνες» (σας θυμίζει κάτι;):

(Για την ιστορία, το χαρτονόμισμα τυπώθηκε, αλλά κατόπιν Ελληνικών και διεθνών πιέσεων δεν κυκλοφόρησε επίσημα.)

ΑΑ: «Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς είναι δυνατόν να συναντιόμαστε με υπουργούς της Τουρκίας που εξακολουθεί να κατέχει το 40% της Κύπρου και όχι με έναν υπουργό της ΠΓΔΜ που φορά ένα μπλουζάκι που γράφει «Μακεδονία». Είναι μεγάλο λάθος. Έχουμε ένα σύνδρομο φόβου, σαλίγκαρου. Αντί να φοβόμαστε για τον Μέγα Αλέξανδρο στο αεροδρόμιο, να χαιρόμαστε, όπως χαιρόμαστε όταν μαθαίνουμε ότι κάπου μελετούνε το Θουκυδίδη;»

Watch: Μήπως η μελέτη του Θουκυδίδη που αναφέρεται δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την προσπάθεια των Σλαβομακεδόνων να ταυτιστούν με του Αρχαίους Μακεδόνες, να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να διεκδικήσουν κάποτε την «ενωμένη Μακεδονίας τους»; Με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη; Μήπως έχετε χάσει κάθε μέτρο;

Αντιλαμβάνεται ο κύριος Αλαβάνος πως με τη στάση του εξασθενίζει την διπλωματική θέση της Ελλάδας μιας και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος παρουσιάζεται διχασμένος και ασφαλώς οι Σκοπιανοί θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν την ανοησία αυτή προς όφελος τους;

Η παρουσία αρχηγού κόμματος μίας χώρας στην πρωτεύουσα μια άλλης χώρας με την οποία υπάρχει κάποια διαφωνία και η σαφής τοποθέτηση υπέρ του γείτονα, κύριε Αλαβάνο μας, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!!

Δεν έχουμε παρά να σας συγχαρούμε!! Εύγε Αλέκο!!

υγ: Για ακόμα μία φορά ο κύριος Αλαβάνος παραπληροφορεί!! Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha χαρακτήρισε τις (ατυχείς) δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου ως «Την πλέον ακραία στάση που έχει εκφραστεί ποτέ από παράγοντα και των δύο χώρων». Καλό θα ήταν ο κύριος Αλαβάνος να είναι πιο προσεκτικός όταν λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό. Τις θέσεις του κυρίου Άνθιμου καταδίκασε ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Αντίθετα, το γειτονικό κράτος εκφράζει επίσημες αλυτρωτικές ιδέες σε βαρος της Ελλάδας από κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της χώρας, μέσα από τα τα σχολικά του βιβλία, το πρώτο του σύνταγμα όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γιουγκοσλαβία, τα χαρτονομίσματα που είχε τυπώσει στη δεκαετία του '90 (με το Λευκό Πύργο παρακαλώ), τη συστηματική παραχάραξη της ιστορίας και την οικειοποίηση Μακεδονικών συμβόλων.

Περισσότερα για το Σλαβομακεδονικό αλυτρωτισμό εδώ

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε ότι:

η επίσκεψη του κυρίου Αλαβάνου στα Σκόπια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από άλλα πολιτικά κόμματα, που διερωτήθηκαν (και δικαίως) «Τι δουλειά έχει ο Αλέκος στα Σκόπια και με ποιά ιδιότητα διαπραγματεύεται με αξιωματούχους της πΓΔΜ;»...

Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα "άλλα πολιτικά κόμματα" στα οποία αναφέρεστε. Ασφαλώς ο ΛΑΟΣ σίγουρα θα αντέδρασε. Η ΝΔ όμως δεν βλέπω να αντέδρασε και πολύ. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, η υπουργός εξωτερικών Μπακογιάννη

"δεν φάνηκε να διαφωνεί με το ταξίδι που έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, στα Σκόπια. «Ο διάλογος πρέπει να γίνεται σ' όλα τα επίπεδα», τόνισε".

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=35986072

Άρα, το πιθανότερο είναι ότι το πράγμα ήταν μάλλον μιλημένο.
Τώρα, αν αυτό είναι καλό ή κακό, δεν ξέρω ...

SYRIZA WATCH είπε...

αντέδρασε και το ΚΚΕ και βουλευτές της ΝΔ. η υπουργός εξωτερικών επίσης απάντησε και κατέκρινε τις δηλώσεις του κυρίου Αλαβάνου.

το ΠΑΣΟΚ έχει τα δικά του προβλήματα αυτή τη στιγμή.

αν ήταν μιλημένο ο κύριος Αλαβάνος θα κατηγορούσε την κυβέρνηση για "σκοπιανοποίηση" της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής;

SYRIZA WATCH είπε...

δηλαδή εσένα αυτό σε πείραξε;; όχι οι μπαρούφες του Αλέκου που μας εκθέτουν; δε σε πείραξε που αγνοεί τους αλυτρωτισμούς των σκοπιανών και κατηγορεί την ελληνική πλευρά για ακραίες θέσεις, τη στιγμή που άλλοι τορπιλίζουν το διάλογο;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και ο κύριος Αλαβάνος θα κατηγορούσε την κυβέρνηση για "σκοπιανοποίηση" της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.
Πιστεύω να γνωρίζεις ότι, άμα συνεννοούνται κάποιοι, φροντίζουν να μην "καρφώνονται" ότι συνεννοήθηκαν. Όταν λέω "μιλημένο", εννοώ προφανώς παρασκηνιακά. Όπως έλεγε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, στην πολιτική υπάρχουν μερικά πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Αν ο Αλαβάνος πήγαινε επισήμως και με δημόσια ανακοινωμένη την πρόθεσή του να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της δημοκρατίας της Μακεδονίας, τότε δεν θα ήταν αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά υπουργός εξωτερικών ή διπλωμάτης.

Ανώνυμος είπε...

Όπως ακριβώς ο κύριος Αλαβάνος,έτσι και ο ανώνυμος ακτιβιστής παραπάνω διατηρεί συνειδητά μία επιλεκτική όραση που του επιτρέπει να έχει συνέπεια ως προς την πολιτική και ιδεολογική του τοποθέτηση.
Η προσπάθεια αυτού του χώρου να επιβάλει τους όρους "Δημοκρατία της Μακεδονίας","Μακεδονικό Έθνος","Μακεδονία του Αιγαίου" κτλ στην ελληνική διαλεκτική, επαναλαμβάνοντας τους συνεχώς με την μορφή ενός γελοίου και ακατάσχετου spamming είναι νομίζω χαρακτηριστική.
Αν όντως ο κύριος Αλαβάνος υποβάθμισε τον εαυτό του σε δεκανίκι της κυρίας Μπακογιάννη αντικαθιστώντας μάλιστα τους Έλληνες προξενικούς της υπαλλήλους στη γείτονα, τότε οι αντι-εξουσιαστές οπαδοί του θα πρέπει να αρχίσουν να προβληματίζονται σοβαρά για το στημένο show αντιπαράθεσης που έστησε στη συνέχεια με την Μητσοτακική ΥΠΕΞ προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του....

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=15290712

Το μήνυμα του ΣΥΝ είναι: «Αντί να χτίζουμε τείχη, να χτίζουμε γέφυρες και να συναντηθούμε στο μέσον της γέφυρας. Σήμερα χρειάζεται μια Μακεδονία και μια Ελλάδα, χωρίς σύνδρομα, αλλά με αυτοπεποίθηση, κι έτσι μπορεί να κάνει αξιόπιστη και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική και σχέσεις με τις γειτονικές χώρες».

μια Μακεδονία και μια Ελλάδα

Αντιλαμβανονται οι Μακεδόνες τι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ?

john anast είπε...

Ποια ειναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή που θα προκαλέσει φασαρία για πάρουμε ενα πενταλεπτο στα κανάλια ή κανένα παραθυρο στον Παυλόπουλο. Πολιτικός καιροσκοπισμός στο μεγαλείο του

Ανώνυμος είπε...

Η υστερία και ο γκαιμπελισμός του χώρου στον οποίο ανήκει ο ανώνυμος πασιβιστής παραπάνω, είναι νομίζω χαρακτηριστική.

Στο σχόλιό του, με κατηγορεί (υποθέτω ότι αναφέρεται σε μένα, μολονότι ποτέ δεν δήλωσα ακτιβιστής ούτε αντιεξουσιαστής) ότι προσπαθώ να "επιβάλω" τους όρους "Δημοκρατία της Μακεδονίας","Μακεδονικό Έθνος","Μακεδονία του Αιγαίου" κτλ
στην ελληνική διαλεκτική, [προφανώς εννοεί "στην ελληνική γλώσσα", διότι η "διαλεκτική" είναι κάτι τελείως άλλο), επαναλαμβάνοντας τους συνεχώς με την μορφή ενός γελοίου και ακατάσχετου spamming".

Όπως όμως μπορεί ανέτως να δει οποιοσδήποτε καλόπιστος χρήστης, καμία "επανάληψη" και κανένα "spamming", και μάλιστα "ακατάσχετο" (!), δεν έχει λάβει χώρα. Από τους τρεις όρους που αναφέρει, χρησιμοποιήθηκε μόνο ο ένας: "δημοκρατία της Μακεδονίας", και αυτός μόνο ΜΙΑ (1) φορά. Οι όροι "Μακεδονικό Έθνος" και "Μακεδονία του Αιγαίου" δεν αναφέρθηκαν από κανέναν.

Οι κατηγορίες που απευθύνει λοιπόν είναι αποτέλεσμα προβολής: κατηγορεί τους άλλους για αυτό που κάνει ο ίδιος και ο χώρος που ανήκει. Επιδιώκει, και έχει φυσικά καταφέρει, να πείσει τον εαυτό του, και όλους τους συν-ελληναράδες του, ότι η Μακεδονία δεν λέγεται Μακεδονία αλλά ... Σκόπια.
Ωστόσο, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το σπάμμιγκ των ελληναράδων έχει ισχύ μόνο μέσα στα στενά και ασήμαντα όρια της Ελλάδας. Έξω απ' αυτή, όλη η υφήλιος λέει "δημοκρατία της Μακεδονίας". Ο Αλαβάνος τουλάχιστον αυτό το έχει αντιληφθεί. Όσο νωρίτερα ξυπνήσετε και το αντιληφθείτε κι εσείς, τόσο το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

http://onlygreeknews.blogspot.com/2007/11/08122007-700.html

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε γκαιμπελίσκο, εγώ δεν σε χαρακτήρισα πουθενά ως αντιεξουσιαστή.
Το μήνυμά μου απευθυνόταν ξεκάθαρα σε μία συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφορούμενη από μία συγκεκριμένη αντι-κρατιστικη ιδεολογία.Αν όντως ο κύριος Αλαβάνος ανέλαβε τον ρόλο ανεπίσημου διπλωματικού υπαλλήλου της κυρίας Μπακογιάννη, ΑΥΤΗ η κατηγορία ψηφοφόρων του θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά.
Όσον αφορά τις συνεχείς και επιτηδευμένες αναφορές σου σε "Δημοκρατία της Μακεδονία","Μακεδόνες","μακεδονική γλώσσα" κτλ ,νομίζω ότι όρος "spamming" είναι απόλυτα ακριβής και περιγραφικός του χώρου των Νακρατζικών ακτιβιστών του διαδικτύου όπου κινείσαι.

Ανώνυμος είπε...

Το να αποκαλείς την καρέκλα καρέκλα και το τραπέζι τραπέζι, δεν μπορεί να αποτελεί spamming.
spamming μπορεί να το θεωρεί όποιος έχει μάθει σε μια αντεστραμμένη πραγματικότητα και εκπλήσσεται όταν βλέπει μπροστά του την αληθινή.
Εγώ αποκαλώ τη Μακεδονία Μακεδονία, όπως και άλλα έξι δισεκατομμύρια κάτοικοι αυτού του πλανήτη. Μήπως λοιπόν και αυτά τα έξι δισεκατομμύρια είναι ... "Νακρατζικοί ακτιβιστές του διαδικτύου"; Και μόνο οι ελληναράδες σαν και του λόγου σου έχουν δει το φως το αληθινό και την αποκαλούν "Σκόπια";

Βέβαια εμένα στα παπάρια μου, ας την αποκαλούν όπως θέλουν. Ας μην προσπαθούν όμως να μας πείσουν ότι οι τρελοί είμαστε εμείς τα έξι δισεκατομμύρια, και όχι αυτοί που είναι ασήμαντη μειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή στην οποία ανήκει το κράτος των Σκοπίων έχει αλλάξει επίσημη ονομασία 4 φορές μέσα στα τελευταία 200 χρόνια.Όπως και τα σύνορα έτσι και οι ονομασίες δεν είναι κάτι το σταθερό και αμετάβλητο.
Στον βαθμό που το όνομα "Μακεδονία" χρησιμοποιείται από τις κυρίαρχες ελίτ της γείτονος ως όχημα σωβινιστικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας και μάλιστα με τις πλάτες τρίτων,το syriza-watch κάνει πολύ σωστά και αναδεικνύει το θέμα.
Κατα πόσο η ύπαρξη ανθρώπων με διαφορετική άποψη και οπτική ενοχλεί τον ελληνόφωνο διεθνοφασιστικό χώρο, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΕΡΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ο καθένας είναι ελεύθερος να πηγαίνει όπου θέλει και όποτε θέλει. Όταν όμως κάποιος ασκεί εξωτερική πολιτική χωρίς ποτέ ο λαός να του έχει δώσει αυτή την εξουσία και δικαίωμα, φτάνουμε πλέον στα όρια της εσχάτης προδοσίας ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ, διότι τη στιγμή που η Ελλάδα και τα Σκόπια βρίσκονται υπό διεθνή διαιτησία για ένα πρόβλημα που κρατάει χρόνια και απασχολεί ιδιαίτερα την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, το να πηγαίνει αυτοβούλως και μόνος του ένας αρχηγός ελληνικού κόμματος και δίπλα στον υπουργό εξωτερικών της ψευτομακεδονίας made in usa να λέει μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα (η πατρίδα του δηλαδή) έχει ξεπεράσει σε αδιαλλαξία τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ε αυτό εάν δεν είναι εσχάτη προδοσία τότε τι είναι αγαπητοί φίλοι? Ο Αλαβάνος πήγε να συμπαρασταθεί δηλαδή στο λαό της ψευτομακεδονίας και στο λαό της Ελλάδας και πατρίδας του δεν έδωσε λογαριασμό το τι θα πει και το τι θα πράξει με το ταξίδι του αυτό και χωρίς να ξέρουμε από πριν τι από όλα αυτά τα απίστευτα που είπε θα χρησιμοποιήσουν τελικά οι Σκοπιανοί εις βάρος μας στις διαπραγματεύσεις για το όνομα? Ένα σοβαρό κράτος θα του έπαιρνε το διαβατήριο στα σύνορα όχι απλά να ασχοληθεί με το θέμα αυτό που ναι μόνο το ΛΑΟΣ ασχολήθηκε διότι μπορεί μερικοί βουλευτές της ΝΔ να αντέδρασαν δεν αντέδρασε όμως ο επικεφαλής ούτε καν η αρμόδια της ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας η Ντόρα μας... Στην Ελλάδα ήλθε ποτέ αυτοβούλως και μόνος του κανείς αρχηγός κόμματος Σκοπιανού για να συμπαρασταθεί στο λαό της Ελλάδας όπως έκανε ο Αλαβάνος? Φυσικά οι Σκοπιανοί είναι ενωμένοι σα γροθιά μεταξύ τους γιαυτό και κερδίζουν πράγματα που δεν τους ανήκουν. Εμείς όμως τι κάνουμε?
Και για να υπενθυμίσουμε εδώ κάποια σοβαρά πράγματα, να πω λοιπόν ότι το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν υπάρχει στη Βουλή ούτε εκπροσωπείται από βουλευτές στο κοινοβούλιο για τον απλούστατο λόγο ότι το Σύνταγμα στο άρθρο 59 προβλέπει 3 παραγράφους που λένε
Σ. άρθρο 59 http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=61
1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
3. Bουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Bουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Tμήμα της που λειτουργεί.
Δεν υπάρχει δηλαδή καμία άλλη περίπτωση να ανακηρυχτεί κάποιος βουλευτής εάν δεν έχει δώσει τον όρκο που προβλέπει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο άρθρο 59 ούτε προβλέπεται να μπορεί να ανακηρύσσεται βουλευτής κάποιος ο οποίος δε θα παραβρίσκεται στην τελετή ορκωμοσίας στο Βουλευτήριο. Δε τα λέω εγώ αυτά, τα λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν όχι μόνο δεν ορκίστηκαν αλλά ούτε καν παρευρέθησαν στην τελετή. Επομένως ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν σύμφωνα με τον Υπέρτατο Νόμο του Κράτους που είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Νομικά λοιπόν αλλά και σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Βουλής εφόσον δεν ανακηρύχτηκαν ποτέ βουλευτές δεν έχουν φυσικά ούτε τη βουλευτική ασυλία οπότε θα μπορούσε να συλληφθεί ο Αλαβάνος στα σύνορα για εσχάτη προδοσία όπως ανέλυσα παραπάνω. Εάν δεν τους αρέσει αυτό που λέει το Σύνταγμα ας το αλλάξουν αλλά μέχρι να το αλλάξουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπείται κατά το Σύνταγμα στη Βουλή είτε το θέλουν είτε όχι. Αλλά ποιος θα τολμήσει να τα βάλει τώρα με το σύστημα της θολοκουλτούρας? Υπάρχει κανείς? Και το ΛΑΟΣ στην αρχή είπε δυο λέξεις για το άρθρο 59 αλλά δεν έδωσε συνέχεια. Γιατί, τι φοβούνται μη τα βάψει μαύρα ο Αλαβάνος και ο Στρατούλης?

Ανώνυμος είπε...

Ωραία προβοκάτσια φίλτατε....

Ανώνυμος είπε...

@11 Νοέμβριος 2007 4:43 μμ

Τζων, κι εσύ εδώ;

@10 Νοέμβριος 2007 4:29 μμ

Εύγε! Η λογική σας κύριέ μου.

Τόσα εκατομμύρια μύιγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Φάε και σύ σκατά τώρα....

Ανώνυμος είπε...

Η προβοκάτσια "έφυγε". Παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες του ιστολογίου να αποφεύγουν ανάλογα μηνύματα.

Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

A, ώστε η Μακεδονία έγινε τώρα "made in usa";

Ως τώρα λέγαμε ότι είναι "κατασκεύασμα του Τίτο".
Τι απ' όλα είναι ρε ελληναράδες; αποφασίστε. Μήπως και τον Τίτο οι ΗΠΑ τον βάλανε;

Ή απλώς έχετε αποφασίσει ήδη ότι είναι "κατασκεύασμα" και μετά ψάχνετε να βρείτε τον κατασκευαστή, και βάζετε ό,τι βρείτε πρόχειρο;

vetdino είπε...

Η "Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" προοδευτικέ μας φίλε, ήταν έμπνευση του Τίτο για να διεκδικήσει κάποτε τη "Μακεδονία του Αιγαίου". Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" όπως διαμορφώθηκε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, είναι ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ και συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αν αδυνατείς να καταλάβεις το αυτονόητο είναι δικό σου πρόβλημα.

Κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από ένα σλαβικό πληθυσμό που διαμόρφωσε εθνικη συνείδηση με την Εξέγερση του Ιλιντεν το 1903 και από τότε διεκδικεί με κάθε μέσο έξοδο στο Αιγαίο και δήθεν "απελευθέρωση" και "ενωποίηση" των "ιστορικών" τους εδαφών. Χρησιμοποιούν δε σαν "όχημα" την ανύπαρκτη μειονότητα των 1000 ψήφων του "Ουράνιου τόξου"...

Εμείς από την άλλη ΟΥΔΕΠΟΤΕ διεκδικήσαμε μισό εκατοστό γης από τους γείτονες μας. ΟΥΔΕΠΟΤΕ θέσαμε θέμα Ελληνοφωνης μειονότητας (παρ'όλο που υπάρχει). ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάναμε πολεμικούς "τσαμπουκάδες" όπως οι Αλβανοί ή οι ίδιοι οι Σκοπιανοί (ενώ διαθέτουμε ένοπλες δυνάμεις για κάτι τέτοιο). ΟΥΔΕΠΟΤΕ ξεπεράσαμε το διεθνές δίκαιο, ενώ τιμήσαμε στο ακέραιο την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

Ποιοί είναι οι φανατισμένοι και οι δογματικοί; Ποιοί οδηγούν το διάλογο σε αδιέξοδο; Ποιοί κάνουν λεονταρισμούς και διδάσκουν στα παιδιά τους μίσος για το γείτονα;;

Είδες μήπως Ελληνικό σχολικό βιβλίο να μιλάει για "απελευθέρωση" της Οχρίδας και του Μοναστηρίου;; Είδες Ελληνικό πολικό κόμμα να διακηρυσει ως στόχο του την επέκταση των ορίων του Ελληνικού κράτους;; Στη γείτονα όμως;;

Όχι, ρεαλιστικά δεν απειλούμαι από τους Σλαβομακεδόνες, δε θα τους δώσω όμως το δικαίωμα να με απειλήσουν σε 10, 20 ή 30 χρόνια.

Λοιπόν ψάξ'το λιγάκι, άνοιξε τα ματάκια σου και μετά έλα να μου μιλήσεις για "ελληναράδες" και πράσινα άλογα!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει
πολικό κόμμα που να διακηρυσσει ως επίσημο πολιτικό στόχο του την επέκταση των ορίων του Ελληνικού κράτους.

Ωστόσο:

α) Ούτε στη Μακεδονία υπάρχει.
β) Στην Ελλάδα, η πρόταση επίθεσης εναντίον της Μακεδονίας έχει πολλάκις διατυπωθεί, ιδίως κατά τη δεκαετία του 90, με έμμεσο ή και ρητό τρόπο, από πολιτικούς (τον κ. Παπαθεμελή, τότε βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος), από αναλυτές σε ευυπόληπτα έντυπα (τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στον Οικονομικό Ταχυδρόμο), καθώς και από ιεράρχες, οι οποίοι είναι άτυποι αλλά πολύ ουσιαστικοί φορείς κρατικής εξουσίας στην Ελλάδα και επηρεάζουν πολύ περισσότερο την κοινή γνώμη από πολλά κόμματα.

γ) Μιλώντας για επιθυμία αλλαγής συνόρων, καλό είναι να θυμόμαστε ότι σε ΟΛΑ τα ελληνικά σχολεία και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, είναι αναρτημένος γεωφυσικός χάρτης της Ελλάδας στον οποίο, σε μία "τσόντα" κάτω δεξιά, κατά παράβαση των κανόνων της γεωγραφίας, εμφανίζεται η Κύπρος. Με προφανή στόχο, και αποτέλεσμα, να δημιουργείται η εντύπωση ότι η Κύπρος ανήκει στην Ελλάδα.

δ) Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη χθεσινή Ελευθεροτυπία, το 75% των Ελλήνων θεωρεί ότι υπάρχουν «αλύτρωτες πατρίδες», ενώ ένα διόλου ευκαταφρόνητο 17,7% πιστεύει ότι πρέπει "να επανακτήσουμε τα πάλαι ποτέ εδάφη του Ελληνισμού με στρατιωτικά μέσα".

ε) Στη Μακεδονία, όπως και σε όλες τις χώρες, υπάρχουν φυσικά παλαβοί και υπερεθνικιστές, και συνάπτονται κατά καιρούς διάφορες διεθνείς συμμαχίες. Η διαφορά όμως είναι ότι κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε να ζητήσει να ΜΗΝ αποκαλείται μία χώρα με το κανονικό της όνομα επειδή υπάρχουν σε αυτήν υπερεθνικιστές. Στο κάτω κάτω, και η Ελλάδα κατά την ίδρυσή της και για αρκετές δεκαετίες μετά ήταν προτεκτοράτο των τότε μεγάλων δυνάμεων. Τι σημαίνει αυτό; ότι η οθωμανική αυτοκρατορία θα είχε δικαίωμα να της ζητήσει να μην αποκαλείεται Ελλάδα επειδή αυτό υπέκρυπτε τάσεις διεκδίκησης εδαφών της; Που και να το έλεγε δηλαδή, δίκιο θα είχε, διότι αυτό πράγματι συνέβη.

Αν η Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχει προοπτικά κίνδυνος συγκρούσεων με τη Μακεδονία, τότε ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει τον κίνδυνο αυτό είναι να τερματίσει την εκκρεμότητα και να συναινέσει στην είσοδο της Μακεδονίας σε διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει και η ίδια. Με το να μένει το ζήτημα ανοιχτό, ο κίνδυνος δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται.

Ανώνυμος είπε...

Η Μακεδονία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας και όχι ανεξάρτητη χώρα.Όποιος καλοπροαίρετος (δεν αναφέρομαι στον ανώνυμο διεθνοφασίστα παραπάνω) επιθυμεί να αναφέρεται στο κράτος των Σκοπίων, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικός στην επιλογή λέξεων.
Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί εκατοντάδες επίσημα ντοκουμέντα της γειτονικής χώρας που αποδεικνύουν πλήρως τον επεκτατισμό της από το 1945 μέχρι σήμερα.Μικρό τμήμα αυτών εκδόθηκε υπό την επιμέλεια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.Όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα,
από το 1995 και μετά παρατηρήθηκε ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής αυτής με τις πλάτες όχι πλέον της Γιουγκοσλαβίας, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όπως το έθεσε o υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων Aleksandar Dimitrov απευθυνόμενος προς τον σύνδεσμο καναδο-"μακεδονικής" επιχειρηματικής συνεργασίας:

"Η Μακεδονία είναι μία ισχυρή χώρα γιατί διαθέτει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...Καλώ τους 'Μακεδόνες' της Διασποράς να συνεχίσουν τον αγώνα για μία επανενωμένη Μακεδονία"

5 March 1999


Είναι όντως αξιοσημείωτος ο ζήλος με τον οποίο ο ελληνόφωνος διεθνοφασιστικός χώρος προσπαθεί να εξαπατήσει την ελληνική κοινή γνώμη παρουσιάζοντας μία επίσημη ΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική με βάθος και σχεδιασμό 6 ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ως υπόθεση κάποιων "μεμονομένων θερμοκέφαλων".
Ακόμη πιο αξιοσημείωτη είναι η ιδεολογική κάλυψη που προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ακροδεξιό συνασπισμό που κυβερνά τη γειτονική χώρα παρουσιάζοντάς τους μάλιστα ως "διαλλακτικούς" τη στιγμή που απαγορεύουν δια νόμου και με την ποινή φυλάκισης στους πολίτες τους την αναφορά στη "Μακεδονία" με οποιοδήποτε άλλο όνομα.

Ανώνυμος είπε...

"διεθνοφασιστικός χώρος";!

Γλουπ!

Τι είναι αυτό ρε παιδιά;
Εσείς το βρήκατε ή λέγεται γενικότερα αυτός ο όρος; Και ποιους ακριβώς δηλώνει;

Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Ανώνυμος είπε...

@vetdino

-H εξέγερση του Ίλιντεν αναφέρεται σε όλα τα διπλωματικά αρχεία της εποχής ως βουλγαρική ενέργεια.
-Το μανιφέστο του ίλιντεν κάνει αναφορά σε κάθε γλωσσική ομάδα του βορειο-μακεδονικού χώρου που καλείται να συμμετάσχει στον αγώνα.Σλαβομακεδονική εθνοτική ή γλωσσική ομάδα στο μανιφέστο ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.
-Η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο είναι η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ.
Ο αδερφός του ηγέτη της εξέγερσης Ν.Karev το 1945 δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από το νεο-σύστατο τότε σλαβο-"μακεδονικό" κράτος για τη συνεργασία του με τα ναζιστικά στρατεύματα και την δημόσια τοποθέτησή του ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας αυτής είναι Βούλγαροι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος εκπρόσωπος του εθνικοφασιστικού χώρου, ισχυρίζεται παραπάνω ότι οι κυβερνήτες της Μακεδονίας

"απαγορεύουν δια νόμου και με την ποινή φυλάκισης στους πολίτες τους την αναφορά στη "Μακεδονία" με οποιοδήποτε άλλο όνομα".

Από πού προέρχεται αυτή η πληροφορία; Υπάρχει κάποιο δημοσίευμα; Τι ακριβώς προβλέπει ο σχετικός νόμος;
Δηλαδή υπάρχουν πολίτες της Μακεδονίας που θα ήθελαν να την αποκαλούν με άλλο όνομα εκτός από "Μακεδονία";

Ποιο;

Ανώνυμος είπε...

O όρος "διεθνοφασισμός" ή "διεθνοσωβινισμός" πρωτο-διατυπώθηκε από τον Αμερικανό διεθνολόγο H.Morgenthau.
http://www.ifestos.edu.gr/fackelloiSpeakinontes/2BasicbooksIR.doc

Νομίζω περιγράφει απόλυτα κάτι τυπάκους εδώ μέσα...

Ανώνυμος είπε...

Το επίμαχο ντοκουμέντο παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Βλάση Βλασίδη στην εκπομπη "Ανιχνεύσεις" (ΕΤ3).
Αν ο Νακρατζικός ακτιβιστής παραπάνω το θεωρεί πλαστό ας προβεί σε επίσημη καταγγελία.

Ανώνυμος είπε...

��� "������ ���������� ������������� � ���� �� � �����������;

�������� � �� �� ���� ������� � �� � ����� ������� ����� � ��������� � � �������� � ��� ����� �� ����;

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες "Το επίμαχο ντοκουμέντο", ποιο ακριβώς ντοκουμέντο εννοείς; τι έλεγε;
Αν ξέρει κανείς, θα με ενδιέφερε να μάθω, ποιοι πολίτες της Μακεδονίας θα είχαν την τάση να την αποκαλούν με άλλο όνομα, και με ποιο ακριβώς όνομα;

Ανώνυμος είπε...

Πήγα στο λινκ που προτείνεται για τον "διεθνοφασισμό", και βρήκα μόνο πέντε σειρές βιβλιογραφίας, οι οποίες μάλιστα φαίνονται γραμμένες στο πόδι γιατί έχουν δύο ορθογραφικά λάθη.
Τίποτε για ... "διεθνοφασισμό" δε βρήκα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει.Μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις με τον κάτοχο της ιστοσελίδας, καθηγητή Ήφαιστό και να τον ρωτήσεις τι εστι διεθνοφασισμός.Γράψε του και μερικά κειμενάκια με τις πολιτικές σου τοποθετήσεις.Θα κάνει το μάθημα πιο παραστατικό...

vetdino είπε...

ναι φίλε ανώνυμε, το γνωρίζω πως η εξέγερση του Ίλιντεν ήταν Βουλγαροκινούμενη, όπως και οι ηγέτες της (εθνική ήρωες των σημερινών Σλαβομακεδόνων), στη σημαία τους δε υπάρχει η Βουλγαρική σημαία!! Αυτό όμως δεν αποτρέπει τους γείτονες μας να θεωρούν το Ίλιντεν ως σταθμό/άπαρχή της εθνογέννεσής τους. Εξάλλου η 2η Αυγούστου είναι και η εθνική τους γιορτή. Από εκεί να καταλάβεις πόσο μπερδεμένοι είναι!!

Σε ό,τι αφορα την "απουσία" κόμματους στην ΠΓΔΜ που προπαγανδίζει την "ενωποίηση" της Σλαβομακεδονίας, το ίδιο το κυβενητικό κόμμα VMRO είναι ένα ακροδεξίο μόρφωμα που το όνομα του αυτο ακριβώς επιδιώκει. επειδή είσαι έξυπνο παιδί τσέκαρε τι σημαίνει το όνομα VMRO και την ιστορία της οργάνωσης.

Ακολουθείς πάντως γκεμπελικές μεθόδους στο έπακρο!! Ουδέποτε το Ελληνικό κράτος έκανε νύξη για εισοβή και πόλεμο σε κανέναν!! Ακραίες θέσεις καταδικάστικαν χωρίς δεύτερη κουβέντα από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο!!

Μην πας να βγάλεις την Ελλάδα εστία αποσταθεροποίησης και τραμπουκισμού!! Είπαμε να είσαι ανθέλληνας, αλλά όχι κι έτσι!!

Η παρουσίας την Κυπριακής δημοκρατίας, μία ελληνόφωνης χώρας που την κατοικούν Έλληνες είναι επεκτατισμός; Μωρε τι μας λες...

Στη "Μακεδονία" δεν υπάρχουν "μεμονομένοι ακραίοι εθνικιστές", μεμονομένοι είναι στην Ελλάδα (κι αν θέλεις αυτό είναι καλό) στη ΠΓΔΜ υπάρχει μία κυρίαρχη τάση που είναι ακραία και εθνικιστική. Αυτή κυβερνάει, αυτή γράφει τα σχολικά βιβλία, αυτή τυπώνει του χάρτες, αυτή παραχαράσει την ιστορία, αυτή μεγαλώνει τις επόμενες γενιές με μίσος για την Ελλάδα. Αυτή η τάση κρατάει σκληροπυρηνική γραμμή και αρνείται το διάλογο, αυτή η τάση σφάζει του Αλβανούς, αυτή η τάση θέλει τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα, αυτή χρηματοδοτεί το Νακρατζά, το "Ουράνιο Τόξο", αυτή η τάση είναι ο εχθρός σου και εχθρός μας, κι όχι εμείς που θέλουμε ειρηνη και ασφάλεια στην περιοχή με αμοιβαίο σεβασμό για τους γείτονες.

Το αντιλαμβάνεσαι αυτό ή τσάμπα στα λέμε;;

Ανώνυμος είπε...

Eγώ πάλι σε μια εκπομπή είδα έναν άλλο καθηγητή που παρουσίαζε ένα άλλο έγραφο που έλεγε τα αντίθετα από το επίμαχο.
Αν το θεωρείς πλαστό, κάνε επίσημη καταγγελία.

Ανώνυμος είπε...

Η Κυπριακή δημοκρατία ΔΕΝ είναι μία ελληνόφωνη χώρα που την κατοικούν Έλληνες. Είναι μια χώρα που, σύμφωνα με το σύνταγμά της, έχει ως επίσημες γλώσσες την ελληνική και την τουρκική, και κατοικείται από Κυπρίους ελληνικής, τουρκικής, αρμενικής, λιβανέζικης και μαρωνίτικης καταγωγής.
Το να αφήνεται, εμμέσως πλην σαφώς, να νοηθεί ότι η Κυπριακή δημοκρατία, ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ με καθορισμένα (τουλάχιστον από τυπική άποψη) σύνορα, είναι μέρος της Ελλάδας, δηλώνει σαφή τάση αλλαγής των συνόρων.

Οι δηλώσεις περί "ισχνών μειοψηφιών" είναι τζάμπα. Εγώ ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία δεν πολυκαταδικάστηκαν, και σας προσκόμισα αποτελέσματα χθεσινής δημοσκόπησης. Έχετε εσείς κάποια άλλη δημοσκόπηση που να λέει άλλα ευρήματα;
Επίσης, στα καραεθνικιστικά συλλαλητήρια των αρχών της δεκαετίας του 90 πήραν μέρος εκατομμύρια άτομα, μαζί και σχολεία, δάσκαλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία κ.λπ., σε καταστάσεις μεταξικής δικτατορίας. Ανάλογα συλλαλητήρια δεν έχω υπόψη μου να έγιναν στη Μακεδονία.

Αυτή τη στιγμή, ο μόνος παράγοντας αναταραχής και αναθεώρησης στο Μακεδονικό ζήτημα είναι η Ελλάδα. Ουδείς απολύτως σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός της Ελλάδας, έχει το παραμικρό πρόβλημα με τη Μακεδονία. Η Ελλάδα είναι αυτή που εγείρει μονομερώς και αυθαιρέτως ζήτημα ως μη ώφειλε.
Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος σύρραξης από το πρόβλημα αυτό, αλλά αν υπάρχει έστω 1%, αυτόν τον δημιουργεί η Ελλάδα και κανείς άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Eπίσης, επειδή είμαι ενήλικο άτομο και όχι μαθητής του δημοτικού, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψετε να κρίνω μόνος μου ποιος είναι "ο εχθρός μου" και ποιος όχι.

Έγινε αντιληπτό; Ωραία, ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@Vetdino

Πρόσεξε ότι αναφέρθηκα σε γλωσσική ομάδα και όχι σε έθνος.Υπάρχει διαφορά.Ο λαός εκείνος δεν υφίστατο ούτε καν ως διακριτή γλωσσική οντότητα στο μανιφέστο του Ίλιντεν το οποίο επικαλούνται κάποιοι.

Νομίζω ότι χάνεις τον καιρό σου με τον Νακρατζικό ανώνυμο.Το άτομο ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανθρώπων που οι καθηγητές Η.Morgenthau,Π.Ήφαιστος και άλλοι αποκαλούν "διεθνο-φασίστες".
Δες πως έκανε γαργάρα την δήλωση του υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων Α.Dimitrov:

"Η Μακεδονία είναι μία ισχυρή χώρα γιατί διαθέτει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...Καλώ τους 'Μακεδόνες' της Διασποράς να συνεχίσουν τον αγώνα για μία επανενωμένη Μακεδονία"

Ανώνυμος είπε...

«Αυτοί εδώ οι χωριάτες [της Βελούσινα] δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» (Στράτη Μυριβήλη, «Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).

Μία μαρτυρία που την έχουν κάνει γαργάρα οι ελληναράδες, και πρώτος απ' όλους ο ίδιος ο συγγραφέας της ο οποίος αυτολογοκρίθηκε και στις επόμενες εκδόσεις του έργου του απέσυρε αυτή την παράγραφο. Και η οποία δείχνει ότι ο λαός εκείνος σαφώς και υφίστατο το 1917 με αίσθηση διακριτής ταυτότητας.

Ανώνυμος είπε...

Η παραπάνω προσθήκη είναι μεταγενέστερη και σύμφωνη με την τότε πολιτική Βενιζέλου o οποίος την περίοδο εκείνη συντάχτηκε με την ακολουθούμενη από τους Σέρβους γραμμή Cvijic.Το βιβλίο είχε ήδη γραφτεί και ξεγραφτεί μέχρι τότε τουλάχιστον 2 φορές.Στη συνέχεια ξαναγράφτηκε άλλες τρεις.
Ο πολυπόθητος πάντως διαχωρισμός των βουλγαρόφωνων της περιοχής βαρδάρη από τη Βουλγαρία έναν αιώνα σχεδόν μετά δεν φαίνεται να έχει πετύχει πλήρως.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη δηλώσει επισήμως "βουλγαρικής καταγωγής" όπως και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας L.Georgievsky.O τελευταίος υπηρετεί εδώ και μερικούς μήνες ως πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια...
Άλλο ένα γεγονός που ο ελληνόφωνος διεθνοφασισμός έκανε γαργάρα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνεις τα ψέματα ρε EDIT;
Ποια "προσθήκη" είναι μεταγενέστερη; Το απόσπασμα που παρέθεσα είναι από την ΠΡΩΤΗ έκδοση του βιβλίου. Καμία προσθήκη δεν έγινε. Αυτή που είναι μεταγενέστερη είναι η αφαίρεση της παραγράφου.
Ο Στάλιν άλλαζε τις φωτογραφίες και εξαφάνιζε τους αντιπάλους του για να διορθώσει αναδρομικά την ιστορία. Κι εσύ τη δόξα του ζήλεψες και θες να κάνεις το άσπρο μαύρο;

μη βρίζετε γιατί θα αναγκαστούμε να διαγράφουμε μηνύματα και δεν το θέλουμε

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ εύλογη την απόφαση του υπευθύνου του σάιτ να διαγράψει τη λέξη "εθνικοφασίστας", αλλά για λόγους ίσης μεταχείρισης θα έπρεπε να διαγράψει επίσης τη λέξη "διεθνοφασισμός, διεθνοφασίστας" που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως -και συνεχίζει να χρησιμοποιείται- από τον ανώνυμο μακεδονοφάγο και στην οποία η δική μου έκφραση απλώς απαντούσε.

Εγώ αντιμετωπίζω τους ανθρώπους με το σεβασμό που μου δείχνουν αυτοί. Όσο δεν με βρίζουν, δεν τους βρίζω ούτε εγώ. Αν όμως μου απευθύνονται με ύφος γηπεδικού βαρύμαγκα ("κάνεις γαργάρα", "το άτομο" κ.λπ.), μπορώ να χρησιμοποιήσω κι εγώ ανάλογο.

vetdino είπε...

"Μακεδονική" εθνική συνείδηση δεν υπήερχε πριν τις αρχές του 20ού αιώνα, αυτό ούτε οι (σοβαροί) σλαβομακεδόνες δεν το αμφισβητούν.

Το ωραίο είναι πως οι "εθνικοί ήρωες" των Σλαβομακεδόνων διεκδικούνται, με σοβαρότερα επιχειρήματα, και από τους Βούλγαρους (ΌΛΟΙ τους πολέμισαν εθελοντές στο Βουλγαρικό στρατό κατα του Βαλκανικούς). Να θυμίσω επίσης πως σ'όλες τις απογραφές του πληθυσμού της Μακεδονίας που έγιναν είτε από τις οθωμανικές αρχές, είτε από ξένους παρατηρητές (αμερικάνους, έλληνες, βουλγαρους, σέρβους, βρετανούς, γάλλου, γερμανούς) ΠΟΥΘΕΝΑ μα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται "μακεδονική" εθνότητα!!! δεν είναι τρομερο;;;

Τέλος, κάθε σοβαρός επιστημονας/γλωσσολόγος θα σας διαβεβαιώσει πως τα "μακεντόνσκι" είναι μία Βουλγαρική διάλεκτος, όπως πχ το το κρητικό ιδίωμα. Δεν υφίσταται σαν ξεχωριστή γλώσσα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νακρατζικέ θα μας σχολιάσεις τη δήλωση του υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων Α.Dimitrov:

"Η Μακεδονία είναι μία ισχυρή χώρα γιατί διαθέτει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...Καλώ τους 'Μακεδόνες' της Διασποράς να συνεχίσουν τον αγώνα για μία επανενωμένη Μακεδονία"

Έλα μία φορά να παραδεχτείς πως οι άλλοι είναι φασίστες κι όχι οι μονίμως "κακοί Έλληνες"...

Ανώνυμος είπε...

Οι ισχυρισμοί του vetdino μπορεί να ευσταθούν, αλλά δεν βλέπω τι υποτίθεται ότι αποδεικνύουν.
Ωραία, μακεδονική εθνική συνείδηση δεν υπήρχε πριν τις αρχές του 20ού αιώνα. Από τότε όμως υπάρχει. Και αφού υπάρχει, δεν υπάρχει τίποτε που να δίνει το δικαίωμα σε μία άλλη χώρα να ζητήσει από αυτούς που την έχουν να την αποβάλουν, μόνο και μόνο επειδή επικαλείται ταύτιση του χώρου της Μακεδονίας με την Ελλάδα -η οποία επίσης δεν υπήρχε ως ιδέα πριν τα μέσα του 20ού αιώνα.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος διεθνοφασισμός είναι πολιτικός και όχι υβριστικός.Χρησιμοποιείται και από ξένους ακαδημαϊκούς όπως ο H.Morgenthau για να περιγράψει φαινόμενα όπως ο ανώνυμος υβριστής παραπάνω.
Το συγκεκριμένο άτομο παρενοχλεί συστηματικά αυτόν το ιστοχώρο κάθε φορά που τίθεται το ζήτημα του αναθεωρητισμού των Σκοπίων κατά της Μακεδονίας.Προφανώς με τους άτιμους χαρακτηρισμούς περί "Ελληναράδων" και "παρανοϊκών" που εξαπολύει εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού φαντασιώνεται ότι επιχειρηματολογεί.
Παρατηρήσατε την απροθυμία του να καταδικάσει τις επίσημες τοποθετήσεις κρατικών εκπροσώπων όπως ο Dimitrov.
κι όμως δείτε τι έγραφε ο ίδιος προ ημερών για την Ελλάδα:

==============================
"....ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η εθνικιστική προπαγάνδα δεν γίνεται από κάποιους μεμονωμένους περιθωριακούς, αλλά από την ίδια την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε για τη Μακεδονία είναι από τον ελληνικό τύπο, και δη τον εθνικιστικό...Να μην πάμε μακριά: μπροστά στα μάτια μας είναι το βιντεάκι του Τσίμα..."
====================


Αν τώρα ο Τσίμας, βιβλιοπαρουσιαστής του CDRSEE και ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που αναφέρθηκε στο κράτος των Σκοπίων ως "Μακεδονία" είναι στον εγκέφαλο του κυρίου αυτού "εθνικιστής" μπορείτε να καταλάβετε για τι επίπεδο ανθρώπου μιλάμε...

Ανώνυμος είπε...

"μόνο και μόνο επειδή επικαλείται ταύτιση του χώρου της Μακεδονίας με την Ελλάδα -η οποία επίσης δεν υπήρχε ως ιδέα πριν τα μέσα του 20ού αιώνα".

Έλα!
Κι εγώ που νόμιζα ότι η ταύτιση έγινε μετά το 1990 όπως είπε και το παγκόσμιο κονκγρέσο ψευτο-μακεδόνων.

Ανώνυμος είπε...

Eπίσης ο όρος εθνικοφασισμός είναι πολιτικός και όχι υβριστικός. Ωστόσο ο υπεύθυνος του μπλογκ τον διέγραψε, χωρίς όμως να διαγράψει τον "διεθνοφασισμό" και τις άλλες ύβρεις που χρησιμοποίησε ο συνομιλητής που εξέφραζε παραπλήσιες με τις δικές του απόψεις.
Αυτό αποδεικνύει ότι ο "σεβασμός στη δημοκρατία" είναι κάτι που αξιώνετε μόνο από τον "Αλέκο", αλλά όχι από τους εαυτούς σας. Στους εαυτούς σας επιφυλάσσετε αυτονόητα το δικαίωμα να απαιτείτε από τους συνομιλητές σας "δηλώσεις καταδίκης" του κομμουνισμού και των παραφυάδων του, και όποιος δεν το κάνει χαρακτηρίζεται ... "Νακρατζικός" (!), "διεθνοφασίστας" κ.λπ.

Πολύ ωραία, άμα είναι έτσι, και αν η απλή έκφραση διαφορετικών απόψεων γίνεται αντιληπτή ως "παρενόχληση", σας αφήνω να συνεχίσετε ανενόχλητοι μόνοι σας να τα λέτε και μόνοι σας να τα ακούτε. No problem.

Ανώνυμος είπε...

"Δηλώσεις καταδικης του κομμουνισμού" δεν είδα να ζητά κανείς.Εκτός αν ο επίσημος "μακεδονολόγος" του blog αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ την οποία ζήτησα να καταδικάσει 2 φορές μέχρι τώρα χωρίς αποτέλεσμα.
================================
"Η Μακεδονία είναι μία ισχυρή χώρα γιατί διαθέτει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...Καλώ τους 'Μακεδόνες' της Διασποράς να συνεχίσουν τον αγώνα για μία επανενωμένη Μακεδονία"
================================

Για λόγους εικόνας/image και μόνον θα έπρεπε να προσποιηθεί τουλάχιστον ότι την καταδικάζει.Ίσως το κάνει τώρα για να παραστήσει τον ουδέτερο.
Αν είναι όμως να του τα βγαζουμε όλα με το τσιγκέλι....

vetdino είπε...

ανώνυμε, δεν είναι "ισχυρισμοί" είναι μία ιστορική πραγματικότητα... ψάξτο λίγο και θα δεις.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Αλλά εξίσου ιστορική πραγματικότητα είναι και το ότι το ζήτημα της Μακεδονίας έχει κριθεί, όλη η υφήλιος την αποκαλεί Μακεδονία και αυτό είναι κάτι ανθρωπίνως αδύνατο να ανατραπεί. Ψάξτο λίγο και θα δεις.

vetdino είπε...

Δεν είναι έτσι, παρά τα βλακώδη λάθη που έχουμε κάνει, μια έστω και σύνθετη ονομασία τούλάχιστον θα διαχωρίσει την ιστορική μακεδονία που είναι πέρα για πέρα Ελληνική από το Σλαβικό κράτος που μόνο γεωγραφική σχέση έχει με τη Μακεδονία

Ανώνυμος είπε...

Οι επίσημες ονομασίες όπως και τα σύνορα δεν είναι κάτι το σταθερό και αμετάβλητο.
Μπορώ να παραθέσω αρκετές περιπτώσεις κρατών και περιοχών που άλλαξαν τη "διεθνώς γνωστή ονομασία τους".
Το ζητούμενο για τον Νακρατζικό κύριο δεν είναι όμως αυτό.Σκοπός του όπως και των ομοίων του είναι να επιβληθούν οι όροι "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" ως κάτι το εντελώς ανεξάρτητο από τον Ελληνισμό ακόμα και μέσα στο εσωτερικό της Ελλάδας.Άλλωστε η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που πλήττεται από την κατάχρηση του ονόματος.Γι΄αυτό και οι ύβρεις περί "Ελληναράδων" και "παρανοϊκών" με τους οποίους το παραπάνω "Σοράκι" προσπαθεί να αποστομώσει κάθε αντίλογο.

Ανώνυμος είπε...

@vetdino

Ούτε καν γεωγραφική.Ο διαχωρισμός ιστορικής και γεωγραφικής Μακεδονίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Βούλγαρους εθνικιστές του 19ου αιώνα.Η πόλη των Σκοπίων μέχρι τότε ήταν απλά η πρωτεύουσα του βιλαετίου του Κοσσόβου, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Για να μην θυμηθουμε τις προτάσεις που είχαν ρίξει κάποιοι το 1946 για μία ενιαία Μακεδονία με πρωτεύουσα το Νις της Σερβίας.Ο καθένας όριζε τα γεωγραφικά όρια της μακεδονίας σύμφωνα με τις δικές του σκοπιμότητες

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου:

α) δεν έχετε κάνει κανένα "βλακώδες λάθος", αν με αυτό εννοείς λάθη τακτικής. Το βασικό βλακώδες λάθος ήταν η ίδια η επιλογή του στόχου, δηλαδή η επιδίωξη να πειστεί ολόκληρη η υφήλιος ότι μία χώρα δεν πρέπει να έχει το όνομα που επέλεξε αυτή επειδή μία άλλη χώρα φοβάται ότι, αν έχει αυτό το όνομα, ίσως αυτό οδηγήσει σε επίθεση εναντίον της! Ο ισχυρισμός αυτός είναι τόσο παράλογος, που κανείς σοβαρός Έλληνας πολιτικός ή διπλωμάτης δεν τον διατυπώνει πλέον δημοσίως. Γιατί αν τον διατυπώσει θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

β) μια σύνθετη ονομασία το πολύ πολύ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να υποχωρήσει αξιοπρεπώς. Επί της ουσίας όμως δεν θα αλλάξει τίποτε. Η τυχόν σύνθετη ονομασία θα χρησιμοποιείται ίσως σε επίσημα έγγραφα διεθνών οργανισμών. Ωστόσο, ο κόσμος θα συνεχίσει να λέει "Μακεδονία, Μακεδόνες", και θα εννοεί αυτούς που εσείς λέτε -και μάλλον θα συνεχίσετε να λέτε- "Σκοπιανούς". Όπως σήμερα το επίσημο όνομα είναι "Ηνωμένο Βασίλειο" αλλά οι άνθρωποι δεν λένε ποτέ "Ηνωμενοβασιλίτης" αλλά "Άγγλος" ή έστω "Βρετανός", ή δεν λένε "Κατωχωρίτης" αλλά Ολλανδός κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ίδιοι οι Ολλανδοί λένε για τους εαυτούς τους όμως Είμαι Κατωχωρίτης (ik ben een Nederlander),δεν λένε είμαι Ολλανδός.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και οι Ολλανδοί λένε ik ben Nederlander. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτό το διαφορετικό όνομα το επέλεξαν αυτοβούλως οι ίδιοι, δεν τους το επέβαλαν οι γείτονές τους με το έτσι θέλω, όπως προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να κάνει η Ελλάδα με τη Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

«Αυτοί εδώ οι χωριάτες [της Βελούσινα] δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» (Στράτη Μυριβήλη, «Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).

Είναι σαφές ότι το παραπάνω εδάφιο είναι πλαστό γιατί το "μακεντόν ορτοντόξ" δεν σημαίνει τίποτα. Αν ο φανταστικός "Μακεδόνας" τού εδαφίου ήταν αληθινός, θα έλεγε ότι είναι "μακεντόνετς πραβοσλάβεν".

Ανώνυμος είπε...

Περσο-Ρωσσικών Ρίζων Αποπείρων Μακεδονίας

330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους
Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας.
Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των
Πέρσων, ατμομπανιαρισταί ελαφοβοσκοί, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον
πλήγμα όχι μόνον του Ελλινισμού αλλά και του πολιτισμού.

866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ
αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι
ανατολήται Πλατωνικοί Χρυστωμισταί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί
νίκησαν τους Αριστοτελιανούς Καπαδωκιαστάς λευκούς μετα πτώση ικονοκλασμού.

1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον,
θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο
μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον
κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.
Η αστική νοοτροπία είναι η ρίζα του ελλινικού πολιτισμού. Τιουτοτρόποως
διεκδικώντες του συγγενοκεντρικού χοριάτικου φυσιολατρισμού είναι
σλαβόσποροι οποίοι πρέπει να υπαστούν διωγμό δια την σωτηρία του ελλινισμού.

1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην
σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτοραν
Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να
υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345.
Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την
ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις
πράκτορες κουμουνισμού. Ο ησθχαζμός είναι παραίσθηση ταχυπνοήας. Τα
σοσιαλιστικά μέτρα που επίβαλαν εις την κυβέρνιση κατέστρεψαν από μεσα
το Βυζάντιο. Το 1584 Ανατολόφρονοι σφάζουν Πατριάρχη Λούκαρη και
διώκουν Καλβινιστάς Μελανκθόν Βιτεμβούργης οποίοι ήθελαν να μας σώσουν
από τούρκους.

1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού
κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδη
(Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστριαν),
προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον
Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και
Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής
Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν
ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και
τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν της Αντιοχείας οποιοι
τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Στρέφων πρως ταις
Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως
παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια
να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα
αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του
Σαδδάμη και Ασσάδη.

1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του
Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου
δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών,
ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ,
κατάγωγος οποιου τωρα διεκδικεί Καναδική προθυπουργεία. Τωρα
διασρέφουν το συνοδικό ανάθεμα κατα φυλετισμό εναντίον δισποράν.
Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και
εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων ουδέν ασπάζων τον δαιμονικών περσογεννής
ησυχασμόν.

1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου
Στεφάνου (προκύπτρων σημερινών Σλαβο Σκοπιανών) δι ης δημιουργείται
Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλάμβων Θεσσαλονίκην) έργον εξ ολοκλήρου του
Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες
το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους
ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο
Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα
πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως
νεολέας. Το 1937 ο Στάλινας εκτοπίζει 285 χιλ ελληνορώσσους εις
Αρχάγγελον και Σιβηρίαν και τους σφάζει. Οι μαύροι τράγοι αναγκάζουν
ακόμι Μεταξά και χούνταν να ασπασθούν σοσιαλιστικάν μέτραν.