Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Θέλετε αγράμματους δούλους κύριε Τσίπρα;
"Σημαντική υποχώρηση της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα, υποχώρηση που συνιστά αντάλλαγμα απέναντι στους κυρίους Σαμαρά και Καρατζαφέρη, προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση στη νεοφιλελεύθερη οικονομική της πολιτική"

Αυτό δήλωσε σχετικά με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας ο κύριος Τσίπρας.

Προσωπικά θα αγνοήσω το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μπαμπούλες αντί για επιχειρήματα και θα συνοψίσω τις σημαντικότερες αλλαγές στο νομοσχέδιο και τους λόγους που ο κύριος Τσίπρας δεν τις θέλει. Προσωπικά θεωρώ τις αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση. Σίγουρα καλύτερο το νομοσχέδιο από πριν.

1) "Τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον 6 χρόνια σχολείο." Πολύ κακό αυτό κύριε Τσίπρα έτσι; Θα πρέπει να μάθουν Ελληνικά... θα πρέπει να συναναστραφούν Έλληνες... δεν θα είναι παιδιά γκέτο!!!

2) "Οι ενήλικες νόμιμοι μετανάστες με τουλάχιστον 5 χρόνια παραμονής πρέπει να περάσουν εξετάσεις στην Ελληνική γλώσσα, την Ιστορία και την πολιτική αγωγή". Αυτό και αν είναι κακό κύριε Τσίπρα μας. Έτσι; Να ξέρουν Ελληνικά οι ενήλικες που αποτελούν το 100% του δουλικού προσωπικού μας; Αστειευόμαστε; Να γνωρίζουν την κουλτούρα μας μέσα από την ιστορία μας και να μας καταλαβαίνουν; Ακόμα χειρότερα. Εσείς τους θέλετε υποχείριά σας. Τέλος, να γνωρίζουν το πολίτευμα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους; Τι λέμε; Πόσους φθηνούς εργάτες θα χάσετε για την οικογενειακή σας επιχείρηση έτσι κύριε Τσίπρα; Ε; Πόσους;

Και όσοι δεν κατάλαβαν, αυτό που λέω είναι ότι ο κύριος Τσίπρας με το προσωπείο του "αντιρατσιστή αριστερού" δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας στυγνός εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου για προσωπικό και πολιτικό κέρδος. Έχει κανείς αντίρρηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: