Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Tsipras & Tsipras Τεχνική Ο.Ε.

Λαβράκι για τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα έβγαλε η Zougl@...



Ο πρόεδρος του Συνασπισμού και η τεχνική εταιρία του. Εδώ και δύο χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε εταιρία, με σκοπό και την ανάληψη δημοσίων έργων. Νόμιμο; Ασυμβίβαστο ή μη ηθικό;

Είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση βάσει του νόμου δεν υπάρχει κάτι το παράνομο ή το ασυμβίβαστο, ανακύπτει όμως ένα πολύ μεγάλο ηθικό ζήτημα με το ερώτημα αν μπορεί ένας αρχηγός κόμματος να διατηρεί μια εταιρία και μάλιστα με σκοπό, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό της σύστασής της, τη λήψη και δημόσιων έργων.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η zougla.gr, μπορείτε να δείτε το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εταιρία του Αλέξη Τσίπρα και του συνεπώνυμου συγγενή του.





Από το έγγραφο προκύπτει ότι η εταιρία δημιουργήθηκε το 2006. Την περίοδο εκείνη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού, δεν κατείχε κανένα δημόσιο αξίωμα. Ρωτήσαμε τον κ. Τσίπρα αν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως προέδρου του κόμματος, συμμετέχει στην εταιρία. Οι συνεργάτες του ενοχλήθηκαν έντονα από το ερώτημά μας, αλλά ο ίδιος τελικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μας απάντησε ότι η εταιρία υφίσταται και ο ίδιος δεν ασχολείται, όχι γιατί υπάρχει ηθικό ή νομικό πρόβλημα, αλλά γιατί δεν προλαβαίνει.



Με την κάμερα της zougla.gr επισκεφθήκαμε την έδρα της εταιρίας, όπως αυτή αναγράφεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό. Πήγαμε στη Φθιώτιδος 41 και διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν υπάρχει, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.



Ρωτήσαμε ανθρώπους διαφορετικού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, ζητώντας την άποψή τους για τη συμμετοχή του κ. Αλέξη Τσίπρα σε μια τέτοια εταιρία. Δείτε τι απαντούν.



Η αποκάλυψη της zougla.gr για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Τσίπρα, προκάλεσε ένταση στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, να απευθύνεται ειρωνικά στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, σε συζήτηση σχετικά με την ανεργία των νέων: «Ίσως, όμως, μπορούσε να βοηθήσει και το Μήτσο και το Θανάση και τον Προκόπη και τη Δήμητρα, στέλνοντας τον Αλέξη να τους πει, πώς στην ηλικία αυτή να κάνει μια κατασκευαστική εταιρεία με δυνατότητα δημοσίων έργων».



Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε λόγο για νέο κύκλο προσωπικών επιθέσεων κατά του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. «Τα πλήρη στοιχεία για την επαγγελματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΝ μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είναι στη διάθεση όλων. Ουδέν κρυπτόν. Το μηνιαίο εισόδημά του άλλωστε είναι ίδιου ύψους με μια βραδιά στα μπουζούκια για τους φίλους και τους χρηματοδότες του κ. Καρατζαφέρη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Με τη σειρά του το ΛΑΟΣ τόνισε: «Κύριε Τσίπρα λίγη τσίπα. Σύντροφε Αλέξη, για την ταμπακιέρα ούτε λέξη».

3 σχόλια:

DAKIS είπε...

Με αυτά τα ιδανικά μεγάλωσε ο Αλέξης! Από τις καταλήψεις του 92 στις οποίες πρωτοστάτησε, ένας ήταν ο σκοπός όσων έπαιζαν ενεργό ρόλο και ξεσήκωναν τους υπόλοιπους μαθητές: Η προσωπική πολιτική ανάδειξη με απώτερο σκοπό την:
ΜΑΣΑ!!!

dimdermatis είπε...

http://enallaktiki-proseggisi.blogspot.com/2008/11/blog-post_21.html

ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ...
ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ...ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ...

dimdermatis είπε...

ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ? ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ, Κ.Α.



...ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ!!!!!!!!!

www.agwnizomai.blogspot.com