Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Το STAR Channel της πολιτικής...

Αναδημοσιεύουμε σχόλιο του Zeitgeist-Gr για το ΣΥΡΙΖΑ και το νεοκομματικό του life style.

Όταν σε ενοχλεί να μπαίνουν ανεγξέλεγκτα τα ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα, αλλά δε σε ενοχλεί να μπαίνουν ανεγξέλεγκτα οι μετανάστες, είσαι υποκριτής! Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και στα δύο!

Όταν σε ενοχλεί η ακροδεξιά της Ελλάδας, αλλά είσαι ο καλύτερος φίλος της ακροδεξιάς των γειτονικών κρατών, είσαι υποκριτής!

Όταν καταδικάζεις τις επιθέσεις που δέχεσαι, αλλά όχι αυτές που κάνεις (όχι εσύ αλλά οι υποστηρικτές σου) είσαι υποκριτής!

Όταν μάχεσαι (δήθεν) κατά του ρατσισμού, και δεν έχεις καταδικάσει ρατσιστικές ενέργειες κατά των Ελλήνων, είσαι υποκριτής!

Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να υποστηρίζεις τα δικαιώματα των αλλοδαπών, και αυτά των ίδιων των Ελλήνων να τα έχεις γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων σου. Αν η Χρυσή Αυγή επιτεθεί σε Αλβανούς που έχουν κάνει τατουάζ την αλβανική σημαία θα μιλήσουν για φασισμό (και θα έχουν δίκιο). Που διαφέρουν αυτοί από τη χρυσή αυγή; Και αναφέρομαι στην "επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, ένας 22χρονος στρατιώτης, κατά τη διάρκεια συναυλίας, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης επειδή είχε τατουάζ με την Ελληνική σημαία", όπως γράφει το troktiko.blogspot.com.

Και μετά από όλα αυτά ακολουθεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το STAR της ελληνικής πολιτικής. Αρχικά βουλευτής του καταθέτει ερώτηση στη βουλή για τα μικρόβια στα spa, για να ξέρουν οι αριστεροί σε ποια spa μπορούν να πάνε άφοβα! Στη συνέχεια, η εφημερίδα Αυγή αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου, αναλύει το "Sex and the City" για τους "αριστερούς" που τη διαβάζουν. Και τέλος ο "αντικαπιταλιστής" Ψαριανός υπογράφει συμβόλαιο με το σύμβολο του καπιταλισμού (Γιάννα Αγγελοπούλου).

Όταν ο Έλληνας πολίτης είδε ένα νέο πρόσωπο (Τσίπρα) πίστεψε ότι ίσως κάτι μπορούσε να αλλάξει. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στο 18%!!! Οι ελπίδες όμως αποδείχτηκαν φρούδες, ο κόσμος κατάλαβε ότι ο Τσίπρας ήταν η Λαμπίρη της πολιτικής, και σιγά σιγά το ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει ξανά να απολαμβάνει μονοψήφια νούμερα για να καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι βλάκες (αν και αμφιβάλλω ότι απευθύνεται σε Έλληνες...).

Και BONUS ένα βιντεάκι του Νεοκλή Σαρρή για την ιδεολογική ηγεμονία του ΣΥΝ και άλλα ενδιαφέροντα θέματα...



Ευχαριστούμε θερμά το LoMak62 που φορτώνει τις εκπομπές του Νεοκλή Σαρρή στο ΥouΤube.

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προκληθήκαμε. Και προκληθήκαμε βάναυσα και εσκεμμένα!

Για αυτό vetdino κλείστα απο τώρα τα σχόλια, πριν αρχίσω κι εγώ την επίθεση.

vetdino είπε...

Σιγά τα αίματα...

"Επίθεση" με επιχειρήματα πάντως είναι καλοδεχούμενη.

zeitgeist είπε...

Προκληθήκατε; Τι σημαίνει προκληθήκατε; Τις ηλίθιες παπαριές που σας διδάσκουν οι αρχηγοί σας, ότι δήθεν οι 2 υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη είχαν στα κινητά τους δήθεν φασιστικά μηνύματα; Αυτές τις ηλιθιότητες τις λες πρόκληση;

Ή μήπως στην ελληνική σημαία που είχε ο φανταράκος τατουάζ και του επιτεθήκατε; Κακομαθημένα παιδιά, τα παιδιά της καρπαζιάς του σχολείου τους, έγιναν οι μάγκες και δρουν σαν τρομοκρατική οργάνωση, με εκπροσώπηση στη Βουλή!

Ένα κόμμα που ο αρχηγός του λέει ότι η κυβέρνηση είναι σαν μια καλόγρια που από έξω φοράει ράσα, και από μέσα στρινγκ!!!

Ωραίος πολιτικός πολιτισμός! Ωραίο ήθος. Για να τον καταλαβαίνετε εσεις οι οπαδοί του... Τα περισπούδαστα δεν τα πολυπιάνετε, και αποφάσισε να μιλήσει στη γλώσσα σας...

Αντε να δω και εγώ την επίθεση. Και τα επιχειρήματα

Ανώνυμος είπε...

Προς όλο το "φαιοκόκκινο" καρακατσουλιό:
Όταν σε απασχολούν περισσότερο οι ξένοι μεταναστες από τα ξένα κεφάλαια, είσαι φασίστας!
Όταν σε ενοχλεί η ακροδεξιά των γειτονικών χωρών, αλλά είσαι ο καλύτερος φίλος της ακροδεξιάς της δικής σου χώρας, είσαι φασίστας!
Όταν κρύβεις την επιθετικότητά σου παριστάνoντας δήθεν το αιώνιο θύμα, είσαι φασίστας!
Όταν παρουσιάζεις τους θύτες του ρατσισμού σε μια κοινωνία ως θύματα του ρατσισμού, είσαι φασίστας!
Όταν σου έχει γίνει ψύχωση ένα αριστερό, αντιεθνικιστικό κόμμα και ξοδεύεις ώρες ατελείωτες με λυσσαλέες, μνησίκακες επιθέσεις και συκοφαντίες εναντίον του, αλλά δεν σε απασχολεί ούτε η δεξιά ούτε η ακροδεξιά στην πατρίδα σου, είσαι φασίστας!
Όταν είσαι δειλός και υποκριτής, και ντρέπεσαι να φανερώσεις ανοιχτά την ιδεολογική σου ταυτότητα, και κρύβεσαι πίσω από "φαιοκόκκινες" φρασεολογίες, είσαι φασίστας!

Cacofonix είπε...

Δηλαδή κατά τη δημοκρατική άποψη σου, για να είμαι φασίστας, δεν πρέπει να ασχολούμαι με το τι λέει ο τΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό εσύ το ονομάζεις δημοκρατία; Όργουελ έχεις διαβάσει καθόλου;

vetdino είπε...

Αμάν ρε συ Κακοφωνίξ... δεν είσαι προοδευτικός άνθρωπος... εννοείται πως όποιος ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον επαινεί, είναι φασίστας!!!

Αντίθετα, τα παλικάρια μας που μπουκάρουν στα πανεπιστήμια, πλακώνουν καθηγητές και φοιτητές στο ξύλο, κλέβουν κάλπες κτλ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!! Eπίσης, αυτοί που καίνει βιβλιοπωλεία και βιβλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (φασίστας είναι ο βιβλιοπώλης)!! Oι ταραξίες που την πέφτουν στους αστυνομικούς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!! Tα παιδιά που έδειραν το φαντάρο με την Ελληνική σημαία τατουάζ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!! H νεολάια μας που θέλει την ΠΓΔΜ "Μακεδονία" και διαδηλώνει με τη νεολαία του Γκρουέφκι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!

Φασίστας είσαι εσύ που αποκαλύπτεις την υποκρισία του Αλέκου (πχ για τα ιδιώτικά πανεπιστήμια και τα κέντρα ελευθέρων σπουδών), και κάθε "φαιοκόκκινο καρακατσουλιό" (αχ πόσο μου αρέσει η έκφραση) που τολμάτε και βάζετε στο στόμα σας το ιερό αριστερό, αντιεθνικιστικό κόμμα!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό φαιοκόκκινο καρακατσουλιό (αφού σ' αρέσει κιόλας):
Το γεγονός ότι παίρνεις στα σοβαρά τον... Νεοκλή Σαρρή, που χρειάζεται μόλις ένα πεντάλεπτο παρακολούθησης για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για έναν μισότρελο (τουλάχιστον, δεν μπορούσατε να διαλέξετε κάποιον σοβαρότερο εκπρόσωπο της ακροδεξιάς;) και την αφασική του γλάστρα ονόματι... Χούντα (όνομα και πράμα!), είναι ενδεικτικό για το πόσα εγκεφαλικά κύτταρα σου έχουν απομείνει. Ως εκ τούτου, σου είναι προφανώς δύσκολο να καταλάβεις, έπι παραδείγματι, ότι ο αναρχικός χώρος αποτελείται από διάφορα ασυντόνιστα και αυτόνομα γκρουπούσκουλα που καίνε ό,τι γουστάρουν και λογαριασμό δεν δίνουν. Δεν παίρνουν "γραμμή" ούτε "εντολή" από κάποιο κόμμα οι αναρχικοί όταν καίνε το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη ή όταν συγκρούονται με τους μπάτσους. Δεν είναι κνίτες. Το ίδιο ισχύει και με τα διάφορα γκρουπούσκουλα μέσα στο πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και με τη νεολαία ή με κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για το Μακεδονικό από την επίσημη του κόμματος, η οποία μπορεί να μην είναι πολιτικώς ορθή για τα γούστα σου. Δεν χρειάζεται να παίρνεις γραμμή από τον Γκρουέφσκι για να έχεις διαφορετική γνώμη για ένα θέμα και να μην είσαι παθητικό, ανεγκέφαλο φερέφωνο των εθνικιστικών ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος βέβαια ότι όλα αυτά σου φαίνονται απίστευτα και πρωτόγνωρα. Όταν μια ζωή έχεις μάθει να είσαι ανεγκέφαλο, μηχανικό, τηλεκατευθυνόμενο παπαγαλάκι του μπαμπά σου, του μπάτσου σου, του παπά σου, του γυμνασιάρχη σου και του ΑΝΤ1, όταν έχεις μάθει να χάφτεις αμάσητη την κάθε παπαριά που ακούς σε κάθε ακροδεξιό βοϊδοκάναλο, σου είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ανεξάρτητη γνώμη και δράση. Θα πρέπει όλοι αυτοί να είναι συντονισμένοι και να παίρνουν γραμμή από κάποιο "κέντρο". Δεν είναι ρε όλοι οι άνθρωποι ΟΥΦΟ, σαν κι εσάς τους ακροδεξιούς, που βλέπετε παντού ΟΥΦΟ!
Αλλά ακόμη κι αν αυτά τα παραδείγματα βίας που αναφέρεις εκπορεύονταν όλα με κέντρο το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικό ποια είναι η βία που σε ενοχλεί:
Δεν σε ενοχλούν προφανώς οι μπάτσοι που σπάνε στο ξύλο μετανάστες, φοιτητές, συνταξιούχους. Δεν σε ενοχλεί όταν επιτίθενται σε διαδήλωση σε συνεργασία με τους χρυσαυγήτες. Δεν σε ενοχλούν οι φασίστες που κάνουν "επιδρομές" σε καταυλισμούς Πακιστανών για την πλάκα τους. Δεν σε ενοχλούν οι "ζαρντινιέρες". Δεν σε ενοχλεί η βία στα δάση. Δεν σε ενοχλεί η καταστροφή της φύσης. Αυτό δεν είναι βία. Όταν παίρνεις συντάξεις και μισθούς της πείνας, αυτό δεν είναι βία. Όταν δεν έχεις δωρεάν παιδεία και υγεία, συτό δεν είναι βία. Όταν έχεις τη μεγαλύτερη ακρίβεια και τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, αυτό δεν είναι βία. Βία είναι μόνο όταν πειράξουν την τρίχα ενός μπάτσου, ενός ευνουχισμένου φασιστάκου, ή ενός κοιλαρά μεγαλοκαθηγητή που τα παίρνει απ' όλες τις μπάντες. Αυτό είναι βία.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον αγαπητέ ανώνυμε του ΣΥΡΙΖΑ, γράφε με ένα ψευδώνυμο, για να καταλλαβαίνουμε αν είσαι ο ίδιος κάθε φορά. Βγάλε την κουκούλα επιτέλους...
Markos

Πολυπέρχων είπε...

Συνέλθετε πια, μέσα στην παράκρουση σας δεν ξέρετε τι λέτε.Ο Νεοκλής Σαρρής είναι ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ (http://www.edik.gr/)που είναι μια ιστορική παράταξη, απόγονος της Ενώσεως Κέντρου, έχοντας στις τάξεις της ιστορικά στελέχη της ενώσεως κέντρου, όπως ο Γεώργιος Μαύρος και ο Ιωάννης Ζίγδης.Ακόμα κι αυτοί είναι "ακροδεξιοί" & "φασίστες";Καλά δεν λυπάσαι(λυπάστε) τον εαυτό σου γινόμενος περίγελος; Νομίζεις πως η ανωνυμία σε σώνει; ΄Οσο για τις επιθέσεις-προβοκάτσιες σε μετανάστες,τα έχουμε πει αυτά σε παλαιότερη δημοσίευση,μη τα ξαναλέμε...

Ανώνυμος είπε...

Syriza Avenger:
(ο ανώνυμος που δημοσίευσα τις αναρτήσεις 14 Ιούλιος 2008 10:36 πμ και 14 Ιούλιος 2008 10:36 πμ)
Αγαπητέ Μάρκο, δεν χρειάζομαι κουκούλα, κουκούλα χρειάζονταν οι ομοϊδεάτες σου στην Κατοχή.
Πολυπέρχων, το ότι ο Σαρρής φαντασιώνεται ότι είναι/(ήταν;) κεντρώος το ακούω βερεσέ. Εσεις οι ακροδεξιοί νομίζετε ότι ό,τι δηλώσετε είστε. Και ο Καρατζαφέρης και ο Λεπέν απειλούνε με μήνυση όποιον τους πει ακροδεξιό. Αμ δε θα σας περάσει. Ας έχετε τουλάχιστον το θάρρος να δηλώνετε αυτό που είστε! Αλλά ούτε αυτή τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια δεν διαθέτετε.
"Επίθεσεις-προβοκάτσιες σε μετανάστες", ρε φαιοκόκκινο σούργελο, που νομίζεις ότι αν μου μιλήσεις στον πληθυντικο θα τη γλυττώσεις; Ποιες προβοκάτσιες ρε;
Ομοϊδεάτη του Μπερλουσκόνι, που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης και φακελώνει τους τσιγγάνους, με αφορμή ένα δήθεν περιστατικό που επινόησαν οι τηλεοράσεις του (Αυτά είναι προβοκάτσιες!) Άμα δεν αισθάνεσαι άνετα στην Ελλάδα να δηλώσεις αυτό που είσαι, γιατί δεν μας αδειάζεις τη γωνιά μετακομίζοντας στη Ρώμη, που δεν θα έχει και μετανάστες, αφού θα τους καθαρίσει ο νεοφασίστας δήμαρχος; Και ο νεοφασίστας δήμαρχος της Ρώμης λοιπόν "αντιστασιακός" στη "Νέα Τάξη"; Δε μου λες, και οι Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική που θέλουν να χτίσουν τείχος (το χτίζουν ήδη) με το Μεξικό για να φράξουν τους μετανάστες, και αυτοί "αντιστέκονται" στη "Νέα Τάξη"; Και οι Ισραηλινοί που χτίζουν τείχη κάνουν "αντίσταση" κι αυτοί στη "Νέα Τάξη"; Ρε ρατσιστές, κρυπτοφασίστες, αμερικανοτσολιάδες, Νέα Τάξη είστε και φαίνεστε ρε!
Έχετε διαστρέψει το νόημα των λέξεων, σε λίγο θα μας βγάλετε και τον Χίτλερ "αντιστασιακό"...

Ανώνυμος είπε...

Χώστα avenger!

Αυτό θα πει αριστερός ρε κουφάλες: καθαρό μυαλό και κοφτερή γλώσσα!

Vetdino βλέπω το βγαζουμε το ποστ σιγά-σιγά ε? τσούξανε τα σχόλια?

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι μου άρεσε η φωτογραφία του Αλέκου..

Προσέξατε πως σας κοιτάει και κρατιέται να μην γελάσει με τις αρλούμπες σας?

Εγώ πάλι δεν κρατιέμαι..
γελάω ο πούστης..

Οβελιξ

Πολυπέρχων είπε...

Σταματήστε να γελοιοποιήστε, ειλικρινά με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση.Αύτά έχετε καταλάβει εσείς σαν μαρξιστές;Την εκτόπιση των πολιτικών σας αντιπάλων(αφού εμείς "να πάμε στη Ρώμη")σαν μέσο επίλυσης των πολιτικών διαφορών και ακόμα χειρότερα τη στέρηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού;Όποιος δε σας αρέσει, στερείται του δικαιώματος να προσδιορίσει τον εαυτό του πολιτικά, βαπτίζεται με το ζόρι φασίστας και τρελλός και ...καθαρίσαμε;

Ανώνυμος είπε...

Κοφτερό μυαλό, η αναπαρωγή της συνηθισμένης προπαγάνδας; Κουκούλα δεν χρειάζεσαι,γιατί έχεις γεννηθεί με αυτή φίλε μου. Τα όσα αναφέρεις είναι copy paste από αφίσσες των εξαρχίων, έλεος...Τίποτα δικό σου δεν έχεις να μας πεις;Μόνο όσα σου λένε να πεις;
Μάρκος

Ανώνυμος είπε...

Syriza Avenger:
Αλήθεια, Πολυπέρχονα, μιλάτε εσείς για "εκτόπιση" και "στέρηση δικαιωμάτων του αυτοπροσδιορισμού" που:

- θέλετε να εκτοπίσετε τους ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, κατά το πρότυπο των φασιστών απανταχού της γης, και συκοφαντείτε και επιτίθεστε χυδαία σε όποιο άτομο ή χώρο υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους;

- που διαχωρίζετε τον κόσμο σε "γνήσιους Έλληνες" και "προδότες εθνομηδενιστές" και θέλετε μάλιστα να ακυρώσετε κάθε δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού όχι μόνο εντός Ελλάδος, αλλά και σε όποιον... γειτονικό λαό δεν γουστάρετε;

Αγαπητέ Μάρκο, εσύ, εκτός από αερολογίες, τίποτα επί της ουσίας στα επιχειρήματά μου έχεις να πεις;

Πολυπέρχων είπε...

Δε κάνει κακό και να ανοίγεις κάποιο βιβλίο πριν αποφασίσεις να ρίξεις λάσπη.Ας μας πείτε επιτέλους σε τι πιστεύετε πάνω στο θέμα των εθνών:Διότι αν τα έθνη είναι "κατασκευασμένες οντότητες"(constructed entities)όπως άτομα σαν τον Χοσμπάουμ, τον Γκέλνερ -όπως και οι περισσότεροι του "New Left"- υποστηρίζουν,την ιδεολογία των οποίων με ενθουσιασμό υιοθετεί -όποτε τον συμφέρει- με ενθουσιασμό ο ΣΥΝ,τότε εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των εθνών!Ας αποφασίσετε τι πιστεύετε επιτέλους, έχοντας μια σταθερά κι όχι ο Χοσμπάουμ να είναι ...ιερός όσο αναφορά την ελλάδα και να ...ξεχνιέται όταν μιλάμε για περιπτώσεις εκτός ελληνικής επικράτειας.
Όσο για τον θέμα των μεταναστών,δεν είναι ...ντροπή να πούμε πως πιστεύουμε στην έννοια της νομιμότητας, και δε μπορώ να μη σχολιάσω αυτήν την αξιολύπητη προσπάθεια συκοφάντησης.
Αυτά, αναγκάζομαι να κλειδώσω τα σχόλια προσωρινά, αφού σαν εργαζόμενοι ανθρώποι που είμαστε δε μπορούμε να απαντούμε συνεχώς κάθε λεπτό στους επαγγελματίες προπαγανδιστές...μέχρι νεωτέρας.

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Πολύ εύκολα λέγεται η λέξη φασίστας.
Φασίστας είναι αυτός που προσπαθεί να επιβάλλει στους άλλους τις απόψεις του με τη βία. Ακριβώς ότι δεν γίνεται εδώ αφού δεν υπάρχει λογοκρισία και το ακριβώς αντίθετο απο ότι κάνουν οι κουκουλοφόροι...
Ποιός τολμά όμως να μιλήσει για αριστερά; Το Σύριζα;
Αριστεροί με ανπαραγωγή των θέσεων του Bush περι πολυπολιτισμικών κοινωνιών;
Μαζική έλευση μεταναστών που ζούν κάτω απο άθλιες συνθήκες ώστε να τους εκμεταλέυεται το κεφάλαιο;
Κάτι πολύ χειρότερο απο ρατσισμό...
Αυτό είναι ο ωρισμός του φασισμού.
Προοδευτικές απόψεις θαυμάζοντας δικτάκτορες τύπου Μάο;
Ίσως τελικά να εφαρμοστούν και οι οικολογικές μέθοδοι του εν λόγω αφού τον θαυμάζει ο κύριος Τσίπρας.
Βάζουμε μαζικά όλο το λαό να σκοτώνει σπουργίτια για να παράγουμε καρπούς.
Τελικά όμως με την εξαφάνιση των σπουργιτιών πολλαπλασιάστηκαν οι ακρίδες και κατάφαγαν τις Μαοικές σοδειές.
Πρόοδος και οικολογικές ευαισθησίες με το Μάο το 2008...

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Και μιας και μιλάμε για Αμερικανοτσολιάδες...
Πέρα απο το ότι το Σύριζα μιλά για πολυπολιτισμικές κοινωνίες όπως και ο Bush, υποστηρίζει το νούμερο ένα δεκανίκι των Ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Τους ακροδεξιούς των Σκοπίων...
Το παιχνίδι τους παίζεται..
Και προς ψευτοαναρχικούς.
Όταν είσαι αναρχικός και εναντιον του συστήματος δεν λες λευτεριά στον Χ και Ψ αγωνιστή. Φτύνεις το σύστημα,το απορρίπτεις. Δεν το παρακαλάς ούτε παίζεις με τους όρους του.
Όταν επίσης είσαι αναρχικός ή ανεξάρτητος δεν στηρίζεις και κόμματα όπως το Σύριζα που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.
Εκτός αν είσαι απο αυτούς τους ανεξάρτητους που πιστεύουν στην Ευρώπη των λαών χα,χα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παίδες, η χώρα πνίγεται στα σκάνδαλα, γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για 100 εκ. ευρώ και οι τύποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α την έχουν κάνει για άλλες πολιτείες...

Πουθενά δεν είναι οι άνθρωποι και αφήνουν τους άλλους να σφάζονται. Είτε δεν το κατέχουν το θέμα, οπότε δεν θέλουν να λένε μαλακίες (και γι' αυτό το ζήτημα) είτε αφήνουν τους άλλους να φαγώνονται για να έχουν πολιτικά οφέλη. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε για ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας, ασκούν μικροπολιτική, αψηφώντας αυτό το... 15% που προτίθεται να τους ψηφίσει.

Εξτρεμάκι, καλά τα λες, αλλά μην ψάχνεις άκρη με αυτό το κόμμα. Αυτό το blog έχει βγάλει του κόσμου τις ανακρίβειες για το τΣΥ.ΡΙΖ.Α και τον καιροσκοπισμό του, αλλά ας όψεται η αμάθεια του κοσμάκη που δεν ενημερώνεται και τρώει αμάσητο ό,τι του σερβίρεται.

Πολυπέρχων είπε...

Εφόαον έχεις εντοπίσει ανακρίβειες στα γραφόμενα σ'αυτό τον ιστοχώρο,τότε γ'αυτό υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία,για να επικοινωνήσεις μαζί μας -όπως τόσοι άλλοι- και να μας επιστήσεις την προσοχή στα σημεία στα οποία έχουν γραφτεί ανακρίβειες.Δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθούμε.Όμως δεν είναι σωστό να το πετάς έτσι υπό μορφή σχολίων, σα να θες να μας "την πεις".Κι όπως έχουμε αποδείξει, αν κάποιος δε τεκμηριώνει λογικά αυτό που γράφει, δεν ιδρώνει το αυτί μας...

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις; Καλό για σας είπα και το παρεξήγησες, διότι έδωσες άλλη ερμηνεία από την σωστή. Είπα ότι αυτό το blog έχει βγάλει του κόσμου τις ανακρίβειες που να αφορούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι ανακρίβειες και οι ανακολουθίες δεν αφορούν τα δικά σας γραπτά, αλλά το ίδιο το κόμμα. Το ξεσκεπάζετε, πόσο πιο απλά να το γράψω. Λες βρε πολυπέρχων να είμαι διχασμένη προσωπικότητα και να κράζω το blog και όχι το κόμμα που μισώ όσο τίποτα άλλο;

Πολυπέρχων είπε...

Φραστικό Λάθος έκανες.Εντάξει, το θέμα έχει λήξει

Ανώνυμος είπε...

Λέω στην αμέσως προηγούμενη πρόταση ότι δεν βγαίνει άκρη με αυτό το κόμμα. Είναι ποτέ δυνατόν στην επόμενη ακριβώς να γράφω ότι γράφονται ανακρίβειες του blog κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Σαφώς και αφορούν οι ανακολουθείες το κόμμα και μόνο. Καλές διακοπές!

Unknown είπε...

Ενα απ'τα καλύτερα blog στην Ελλάδα!! Επιχειρώ μια μεγάλη έρευνα για το Πάντειο και τις σχέσεις με ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Στο Πάντειο φοίτησα κ. Καραθεοδωρή και το τι σκατοκομμούνια και θολοκουλτουριάρηδες καθηγητές έχει, δεν μπορώ να στο περιγράψω!! Πρώτος και καλύτερος ο Βέλτσος, που είναι κολλητός φίλος του Λεωνίδα Κύρκου. Την αθεΐα του δεν μπορώ να στην περιγράψω, μιλούσε για πατρίδα και έξυνε τα αχαμνά του. Γενικά, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε υλικό για την έρευνά σας. Θα είστε κατευθείαν στην πηγή. Συριζαίους να έχετε όρεξη να γνωρίσετε!

Ανώνυμος είπε...

Syriza Avenger (is back):
Kafre, αγόρι μου, να 'σαι καλά, μ' έκανες να γελάσω! Διάλεξες και σωστό ψευδώνυμο, όνομα και πράμα. Είστε σκέτη κωμωδία τελικά εσείς οι ακροδεξιοί. Ούτε ελληνικά δεν μπορείτε να μιλήσετε!

Εσύ φίλε μου, Δεξιό Εξτρέμ, αμερικανοτσολιά μου, προφανώς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιες είναι "οι θέσεις του Bush περί πολυπολιτισμικών κοινωνιών". Έτσι το πέταξες, μαύρα μεσάνυχτα έχεις, αλλιώς τι Δεξιό Εξτρέμ θα ήσουνα; Μάθε λοιπόν ότι τα συντρόφια σου οι Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική ακούνε πολυπολιτισμικότητα και βγάζουν καντήλες, ότι χτίζουν τείχος με το Μεξικό για τους λαθρομετανάστες, και ότι η γυναίκα του Ντικ Τσένυ έγραψε πατριωτικώς ορθό εγχειρίδιο για την Αμερικανική ιστορία, για να αντικαταστήσει τα "αντιπατριωτικά" πολυπολιτσιμικά εγχειρίδια στα σχολεία που δεν προωθούν επαρκώς τις "Αμερικάνικες αξίες". Μήπως σου θυμίζει κάτι αυτό το τελευταίο (λέω μήπως);

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό ψευδώνυμο κύριε ανώνυμε από την στιγμή που είμαι άρρωστος με τον Ολυμπιακό. Βλέπετε, λοιπόν, ότι έχω αυτογνωσία...

Εσείς που μιλάτε σωστά ελληνικά, καλό θα είναι να ξέρετε ότι δεν υπάρχει "Αμερικάνικη" αλλά "αμερικάνικη". Αν δεν καταλάβατε το λάθος, το "α" είναι μικρό. Στοιχειώδη γνώση γραμματικής χρειάζεται, όχι τίποτα ιδιαίτερο.

Αν γελάσατε για τον Βέλτσο και για τους Συριζαίους του Παντείου, καλό θα ήταν να έχετε παρακολουθήσει ένα μάθημά του για να καταλάβετε. Αν δεν το έχετε κάνει, τότε απλά είστε άσχετος με το θέμα και το σχόλιό σας είναι για το καλαθάκι των αχρήστων. Κάνατε με λίγα λόγια μια άσκοπη και περιττή επίθεση.

Ναι, είμεθα ακροδεξιοί και φασίστες, αγαπάμε τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, θεωρούμε πνευματικό μας πατέρα τον Πλεύρη, έχουμε για ευαγγέλιό μας το "Εβραίοι όλη η αλήθεια" και κάνουμε καθημερινές... περιοδείες στους δρόμους των Αθηνών και δέρνουμε αλλοδαπούς, διότι είμαστε και ρατσιστές. Βέβαια, φαντάζομαι ότι τα ήξερες όλα αυτά, καθώς τι άλλο θα μπορούσαμε να ήμασταν από την στιγμή που ασκούμε κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κατά το "όποιος δεν είναι μαζί, είναι εναντίον μας" του υιού Μπους, τον οποίον έχετε μελετήσει σε βάθος, ισχύει το "όποιος δεν είναι ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι μισάνθρωπος και φασίστας". Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να επιχειρηματολογήσεις λίγο παραπάνω για να έχει μια κάποια δυναμική η παρουσία σου. Καλό θα είναι να αναφερθείς στα σημεία που διαφωνείς, να πεις που ακριβώς γράφει το blog ανακρίβειες και ψέμματα για το κόμμα με τα ροζ και το συζητάμε. Μέχρι τότε, απλά είστε πληκτικός και βαρετός...

Ανώνυμος είπε...

"όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας", ήθελα να γράψω.

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Ακούστηκε και η φωνή από το πηγάδι.
Χαρακτηρισμοί χωρίς επιχειρήματα...
Η πολυπολιτισμικότητα είναι κάτι που πρωτοειπώθηκε από τους Αμερικανούς, εφαρμόζεται πλήρως το μοντέλο εκεί εκτός αν οι Αμερικανοί είναι απόγονοι Ινδιάνων και δεν το ξέραμε.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το θέμα προέκυψε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Το πολυπολιτισμικό μοντέλο δηλαδή ένα και μόνο έθνος καταναλωτικό είναι αυτό που προωθείται από Αμερικανούς, Σύριζα κτλ.
Τα τείχη με το Μεξικό και η δις Τσέινη είναι επιχειρήματα που δεν πείθουν ούτε πεντάχρονα.
Είστε νεοδεξιοί ξεκάθαρα,νεοφιλελεύθεροι και οι απόψεις σας δεν έχουν καμία διαφορά από το Μάνο και τον Ανδριανόπουλο. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι δύο τελευταίοι είναι ειλικρινείς και δεν προσποιούνται τους αριστερούς.
Πάντως πρέπει να απελπίστηκαν πολλοί κάποιοι για να κάνουν παρατηρήσεις για σωστά Ελληνικά...
Το Σύριζα απαιτεί σωστή χρήση της Ελληνική γλώσσας χα,χα!(Σαν ανέκδοτο ακούγεται)
Γιατί δεν γράφεται σε US English από την αρχή και κουράζεστε;
Εκεί θέλετε να μας πάτε...

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Τέλος Κάφρε 7 μην μπερδεύεις τους Κομμουνιστές με το Σύριζα. Οι παλιοί αριστεροί-κομμουνιστές κτλ είχαν πατριωτικές θέσεις και αντιστάθηκαν σε Ναζί και κατακτητές.
Άλλο κομμουνισμός, άλλο αριστερά άλλο Σύριζα.
Άλλο Λιάνα Καννέλη άλλο Τσίπρας.

Ανώνυμος είπε...

Syriza Avenger:
Δεξιό εξτρέμ, με εντυπωσιάζεις πραγματικά. Πίστευα ότι σε όσους γράφουν σε αυτό το μπλογκ δεν είχε απομείνει κανένα εγκεφαλικό κύτταρο, εσένα όμως φαίνεται σου έχει απομείνει ένα, έστω και κατεστραμμένο, αφού προσπαθείς να αρθρώσεις κάτι που να μοιάζει με επιχείρημα. Δεν πειράζει που καταρρέι σαν χάρτινος πύργος, εκτιμώ την προσπάθεια.

"Η πολυπολιτισμικότητα είναι κάτι που πρωτοειπώθηκε από τους Αμερικανούς"
Προφανώς, ως ακροδεξιός που αντιλαμβάνεται τα πάντα ως συνομωσίες, δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι μια "συνομωσία". Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα φαινόμενο που υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες. Σε ορισμένες κοινωνικές και ιστορικές περιστάσεις γνώρισε μεγαλύτερη ανοχή και αποδοχή. Σε άλλες πάλι όχι. Οι εθνικιστές π.χ. προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να την αγνοήσουν. Μάταια. Οι εθνικιστές μια μέρα μπορεί να εξαφανιστούν, η πολυπολιτισμικότητα όχι.
Τώρα, αν ως "ιδεολογία" πρωτοειπώθηκε από Αμερικανούς, μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί άδικο, δεν το γνωρίζω. Σήμερα πάντως δεν τη διεκδικούν μόνο Αμερικανοί. Η εργατική πρωτομαγιά, η τζαζ, το ροκ εν ρολ, τα μπλου τζην, η πολιτική ανυπακοή (civil disobedience), το πρώτο δημοκρατικό σύνταγμα στους νεότερους χρόνους, ο Νόαμ Τσόμσκυ, η Έμα Γκόλντμαν, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το κίνημα ενάντια ατην παγκοσμιοποίηση, όλα αυτά (αναφέρω κάποια ενδεικτικά, προφανώς η λίστα είναι μεγαλύτερη) είναι επίσης αμερικάνικης προέλευσης. Πρόφανώς πρέπει να τα πετάξουμε όλα στην πυρά μαζί με την πολυπολιτισμικότητα.

"εφαρμόζεται πλήρως το μοντέλο εκεί"
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες "πλήρως". Εννοείς ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Αμερική; (χα χα χα) Εννοείς ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις απέναντι στην πολυπολιτισμικότητα στην Αμερική; (χα χα χα) Έχεις ιδέα τι λένε οι δεξιοί σαν και του λόγου σου στην Αμερική για την πολυπολιτισμικότητα; Και ποιος σου είπε ότι "εφαρμόζεται" μόνο στην Αμερική ή ειδικά στην Αμερική; Στα περισσότερα ανεπτυγμένα και δημοκρατικά κράτη του κόσμου γίνεται λόγος για πολυπολιτισμικότητα.

"Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το θέμα προέκυψε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης"
Ανίδεε, ανιστόρητε, αγράμματε, σου θυμίζω ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν μια τεράστια πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία. Μπορεί να μην χρησιμοποιούσαν τον όρο "πολυπολιτισμικότητα" σύγκεκριμένα, αλλά και γνώριζαν και αναγνώριζαν το "θέμα" οι ιθύνοντες εκεί. Υπήρχαν ολόκληρες πολιτικές για τις διάφορες εθνότητες που συνυπήρχαν στην Ένωση.

"Το πολυπολιτισμικό μοντέλο δηλαδή ένα και μόνο έθνος καταναλωτικό είναι αυτό που προωθείται από Αμερικανούς"
Πολυπολιτισμικά μοντέλα υπάρχουν όσα και οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες, ΟΥΦΟ. Όπως και μοντέλα δημοκρατίας υπάρχουν όσα και οι δημοκρατίες, μοντέλα καπιταλισμού υπάρχουν όσα και οι καπιταλιστικές κοινωνίες, σοσιαλισμού όσα και οι σοσιαλιστικές κοινωνίες, κ.λπ. Έχεις δικαίωμα να διαφωνείς με το αμερικάνικο πολυπολιτισμικό μοντέλο. Αλλά δεν είναι είναι το ίδιο με το καναδέζικο, το αγγλικό, το γερμανικό, το ολλανδικό κ.λπ.
Ψιλά γράμματα θα μου πεις... Αφού πρόκειται για συνομωσία...

"Τα τείχη με το Μεξικό και η δις Τσέινη είναι επιχειρήματα που δεν πείθουν ούτε πεντάχρονα"
Αλήθεια, αυτό τώρα υποτίθεται ότι είναι απάντηση στο επιχείρημά μου; Ένα πεντάχρονο πάντως σίγουρα θα τα κατάφερνε καλύτερα.

"Είστε νεοδεξιοί ξεκάθαρα,νεοφιλελεύθεροι και οι απόψεις σας δεν έχουν καμία διαφορά από το Μάνο και τον Ανδριανόπουλο. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι δύο τελευταίοι είναι ειλικρινείς και δεν προσποιούνται τους αριστερούς."
Έτσι σου είπανε να λες οι φαιοκόκκινοι ινστρούχτορές σου; Δε μου λες, εσύ έχεις καταλάβει ότι αυτά που λες για την πολυπολιτισμικότητα τα λέει και το ΛΑΟΣ; Για κάνε ένα κλικ στις ιστοσελίδες τους (Προφανώς έχεις κάνει, τι λέω, από που αντλείς τα επιχειρήματα σου...) Εν πάσει περιπτώση, ακόμη τα ίδια ακριβώς κι αν έλεγα με τον Ανδριανόπουλο, που δεν ισχύει βέβαια, προτιμώ να λέω τα ίδια πράγματα με έναν δεξιό φιλελεύθερο παρά με έναν ακροδεξιό φασίστα. Μόκο;

Ανώνυμος είπε...

@Syriza Scavenger

Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα φαινόμενο που υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες. Σε ορισμένες κοινωνικές και ιστορικές περιστάσεις γνώρισε μεγαλύτερη ανοχή και αποδοχή. Σε άλλες πάλι όχι. Οι εθνικιστές π.χ. προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να την αγνοήσουν. Μάταια. Οι εθνικιστές μια μέρα μπορεί να εξαφανιστούν, η πολυπολιτισμικότητα όχι.

Οι πολυ-πολιτισμικοί θα εξαφανιστούν μια μέρα πριν εξαφανιστούν οι "εθνικιστές".
Ο πολυ-πολιτισμός ξεκίνησε ως ρεύμα σε κοινωνίες δουλοκτητικές και αποικιοκρατικές, όταν πλέον (μετά το Β'ΠΠ) δεν μπορούσαν να αντιμετωπίζουν τους "ιθαγενείς" τους ως ζώα, αλλά έπρεπε με κάποιο τρόπο να τους ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους.
Τα νεότερα παπαγαλάκια όπως εσύ κάνοντας το νοητικό άλμα που δικαιολογείται από τη νοημοσύνη τους, θεωρούν ότι μπορούν να αντλούν συμπεράσματα από τα ίδια παραδείγματα και για όλες τις άλλες κοινωνίες που καμία σχέση δεν είχαν με τις παραπάνω.

Όμως ακόμη κι έτσι, μάθε κάποια πράγματα όσο είναι καιρός:
Το περιβόητο "melting pot" που εξασφάλιζε μια στοιχειώδη ενσωμάτωση καταστράφηκε από τις υστερίες των πολυ-πολιτισμικών, σαν και του λόγου σου, ως "ρατσιστικό" και πλέον υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αφομοίωσης.
Οι ισπανόφωνοι, αν συνεχιστεί η μαζική και λαθραία μετανάστευση, θα έχουν γίνει πλειοψηφία σε πολλές νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ σε λίγες δεκαετίες.
Ήδη ζητούν αναγνώριση της ισπανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και το Μεξικό δεν τους αφαιρεί την υπηκοότητα, αντιθέτως τους δίνει και οδηγίες πώς να περνούν τα σύνορα χωρίς να πιάνονται.
Η "παρεξηγήσιμη" διαφήμιση της βότκας ABSOLUT (που ξεσήκωσε την κατακραυγή των αντίστοιχων -κατά Σφύριζα- "ακροδεξιών", "φασιστών" και δε συμμαζεύεται αμερικάνων) τους δείχνει το δρόμο.

Τότε είναι που θα δούμε την αντίδραση, όταν οι ΗΠΑ βρεθούν αντιμέτωπες με τις συνέπειες των ίδιων των ιδεοληψιών που η ηγεσία τους θεώρησε καλό να εξάγει, ως απάγαυσμα "προοδευτικότητας".
Βρίσκοντας ευήκοα ώτα μεταξύ άλλων και σε διάφορους νεοβαλκάνιους ιθαγενείς που πίστεψαν κι αυτοί με τη σειρά τους ότι ...ανακάλυψαν την Αμερική.
Να είστε πάντως έτοιμοι καλού-κακού: ενδέχεται η αντίδραση να σας αναγκάσει να αναπροσαρμόσετε την θολούρα που υπάρχει στο κεφάλι σας και τότε θα μείνετε χωρίς οδηγό.
Υπάρχει ακόμα πάντως και η οικολογία, να της αλλάξετε τα φώτα.


Εννοείς ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Αμερική; (χα χα χα) Εννοείς ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις απέναντι στην πολυπολιτισμικότητα στην Αμερική; (χα χα χα) Έχεις ιδέα τι λένε οι δεξιοί σαν και του λόγου σου στην Αμερική για την πολυπολιτισμικότητα;

Πώς. φυσικά και υπάρχει (χο χο χο).
Αν δεν ψηφίσεις τον Ομπάμα, είναι επειδή είσαι "ρατσιστής".
Αν δεν θέλεις η γειτονιά σου να γίνει γκέτο εγκληματικότητας είναι επειδή είσαι "ρατσιστής".
Αν απολυθείς από τη δουλειά σου επειδή στραβοκοίταξες μαύρο, λατίνο, γυναίκα, ή το όποιο άλλο προστατευόμενο minority της εποχής είναι επειδή είσαι "ρατσιστής".
Φυσικά αυτή η δικτατορία της "πολιτικής ορθότητας" βρίσκει πάντα σύμφωνους ανθρώπους ολοκληρωτικής νοοτροπίας όπως εσύ.


Ανίδεε, ανιστόρητε, αγράμματε, σου θυμίζω ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν μια τεράστια πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία. Μπορεί να μην χρησιμοποιούσαν τον όρο "πολυπολιτισμικότητα" σύγκεκριμένα, αλλά και γνώριζαν και αναγνώριζαν το "θέμα" οι ιθύνοντες εκεί. Υπήρχαν ολόκληρες πολιτικές για τις διάφορες εθνότητες που συνυπήρχαν στην Ένωση.

Βέβαια, εκτοπίσεις, απελάσεις, εξορίες, γκούλαγκ, μεγάλη γκάμα πολιτικών.
Έχεις γράψει πολλές αρλούμπες αλλά αυτή πραγματικά αξίζει Όσκαρ.
Και βέβαια αποδεικνύει ότι πίσω από τον "ανθρωπιστικό" μανδύα του πολυ-πολιτισμικού κρύβεται (όχι όσο καλά νομίζει) ένα ερυθρορόζ φασιστάκι.
Ένα φασιστάκι που, μετά την κατάρρευση των "οραμάτων" του, είδε φως και μπήκε σε κάτι που ούτε καταλαβαίνει και ούτε ανέχεται: τη Δημοκρατία και τις αξίες της.


Πολυπολιτισμικά μοντέλα υπάρχουν όσα και οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες, ΟΥΦΟ. Όπως και μοντέλα δημοκρατίας υπάρχουν όσα και οι δημοκρατίες, μοντέλα καπιταλισμού υπάρχουν όσα και οι καπιταλιστικές κοινωνίες, σοσιαλισμού όσα και οι σοσιαλιστικές κοινωνίες, κ.λπ. Έχεις δικαίωμα να διαφωνείς με το αμερικάνικο πολυπολιτισμικό μοντέλο. Αλλά δεν είναι είναι το ίδιο με το καναδέζικο, το αγγλικό, το γερμανικό, το ολλανδικό κ.λπ.
Ψιλά γράμματα θα μου πεις... Αφού πρόκειται για συνομωσία...


Όπως το ελβετικό, το ιρλανδικό, το φινλανδικό, το ιταλικό, το δανέζικο και άλλων χωρών που ανθίστανται στην πολυ-πολιτισμική αρλουμπολογία.
Και των οποίων η δημοκρατικότητα δε χρειάζεται πιστοποίηση από όσους θεωρούν τη ότι η Σ.Ένωση ήταν μια πολυ-πολιτισμική κοινωνία που είχε "ολόκληρες πολιτικές για τις διάφορες εθνότητες".
Για τις χώρες που αναφέρεις είπα παραπάνω την εξήγηση, αλλά από ορισμένους εγκεφάλους λείπουν οι κατάλληλες συνδέσεις για να κάνουν τις ανάγκαιες συνεπαγωγές.


Αλήθεια, αυτό τώρα υποτίθεται ότι είναι απάντηση στο επιχείρημά μου; Ένα πεντάχρονο πάντως σίγουρα θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Τσίμπα μιαν απάντηση: Ο Μπους, στον οποίο υποτίθεται ότι εναντιώνεσαι, σε συνεννόηση με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ήταν αυτός που την περσινή χρονιά προώθησε νομοσχέδιο το οποίο θα νομιμοποιούσε περί τα 15 εκατ. λαθρομετανάστες και θα διεύρυνε και τις δυνατότητες νόμιμης μετανάστευσης.
Ο τρελάρας ο ΜακΚέιν που θέλει τώρα να βομβαρδίσει το Ιράν το προώθησε και το υπερψήφισε, γιατί κι αυτός είναι πολυ-πολιτισμικός ως προς τα εσωτερικά ζητήματα.
Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε τελικά στο Κογκρέσο μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, και ύστερα από ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα και διακομματικό ξεσήκωμα των -κατά Σφύριζα"- "ακροδεξιών", "φασιστών", "φαιοκόκκινων" αμερικανών πολιτών που απαίτησαν πριν από οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης (enforce the border).

Το "τείχος" (ένας φράχτης με αυξημένες περιπολίες δηλαδή, αντί για τα σημερινά σύνορα-σουρωτήρι) ήταν αυτών η απαίτηση.
Ο Μπους καμία όρεξη δεν έχει να το φτιάξει και ακόμα κωλυσιεργεί.
Άλλωστε μια χαρά τα έβρισκε με τον πρόεδρο του Μεξικού, Βινσέντε Φοξ, στην προώθηση της NAFTA, δηλαδή συμφωνίας πλήρως ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων και "μεταναστών".

Οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων ουσιαστικά δε διαφέρουν από τις εγχώριες. Σιχαίνονται το λαό τους και θα ήθελαν πολύ να τον αντικαταστήσουν με μια ανομοιογενή μάζα που θα τους ψηφίζει για να παίρνει τα ψίχουλα των welfare cheques, θα κρατάει χαμηλά τα ημερομίσθια και δε θα προβάλει μεγάλη αντίσταση σε πολέμους στην άλλη άκρη του κόσμου, οι οποίοι άλλωστε είναι και η μόνη διέξοδος για πολλούς από το "λαουτζίκο" (σε έναν πλήρως πλέον επαγγελματικό στρατό).

Ο Σφύριζα λοιπόν οπωσδήποτε θα υποστήριζε το νομοσχέδιο του Μπους.
Σφύριζα αγαπάει Μπους, αλλά δεν το μολογάει.


Εν πάσει περιπτώση, ακόμη τα ίδια ακριβώς κι αν έλεγα με τον Ανδριανόπουλο, που δεν ισχύει βέβαια, προτιμώ να λέω τα ίδια πράγματα με έναν δεξιό φιλελεύθερο παρά με έναν ακροδεξιό φασίστα. Μόκο;

Φυσικά και λες τα ίδια, μόκο. Απλά εσύ δίνεις το "ανθρωπιστικό" περιτύλιγμα στη νομιμοποίηση του δουλεμπορίου και την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας που επιθυμούν οι νεοφιλελεύθεροι και τους οποίους υποτίθεται ότι εναντιώνεσαι.


ΥΓ: Και κάτι τελευταίο.
Πρόσεξα παραπάνω ότι χαρακτηρίζεις το Νεοκλή Σαρρή ακροδεξιό, μισότρελο κλπ.
Να πω ότι είσαι πολύ μικρός/ή σε μυαλό, σε γνώσεις και σε ανθρώπινη ποιότητα (και -ελπίζω- σε ηλικία) για να χαρακτηρίσεις το Σαρρή έτσι; Και να το πω δε θα το καταλάβεις.
Θα σου μιλήσω λοιπόν στη γλώσσα σου.

Άκου να δεις ούφο:
Τη δεκαετία του '50 και του '60 το μετεμφυλιακό καθεστώς και στη συνέχεια η Χούντα χαρακτηρίζε συλλήβδην "κομμουνιστή", "συνοδοιπόρο" και δε συμμαζεύεται οποιονδήποτε δε συμφωνούσε με την κρατούσα αντίληψη περί "εθνικοφροσύνης".

Σήμερα είστε εσείς και οι φαιοί ινστρούχτορες σας που χαρακτηρίζετε όποιον δε συμφωνεί με τις εθνομηδενιστικές σας αντιλήψεις, "ακροδεξιό", "φασίστα" κοκ.
Σήμερα είστε εσείς που φοράτε κουκούλες και καίτε καταστρέφετε και ρημάζετε όποιον στοχοποιείτε, υπό την υψηλή ιδεολογική ασυλία που σας παρέχει το σύστημα.

Εσείς είστε η σημερινή ακροδεξιά του '50, εσείς είστε το σύγχρονο παρακράτος. Εσείς είστε οι πραγματικοί φασίστες.

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Προφανώς κάποιοι νόμιζαν πως στο syrizawatch θα βρούν να αντιμετωπίσουν τίποτα φανατικούς παλαιοημερολογίτες.
Και μόνο ο τρόπος που απευθύνονται δείχνει τη φασίζουσα νοοτροπία τους.
"Εμείς κατέχουμε την αλήθεια και οι λοιποί είστε πτωχοί εν τω πνεύματι".
"Η άποψη μας ζυγίζει περίπου 2 τόνους ενώ η δική σας μερικά γραμμάρια".
Η προοδευτική σκέψη κύριοι συμβαδίζει με τον ορθολογισμό. Ως κοινωνία σταθμίζουμε και μελετούμε τις δυνατότητες μας ως κράτος και βλέπουμε πως μπορούμε και πόσους μετανάστες μπορούμε να αποροφήσουμε.
Έτσι και τις ανάγκες μας καλύπτουμε και στους μετανάστες προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίες.
Οι φασίστες νεοδεξιοί θέλουν μετανάστες κατα κύμματα ώστε στο μπάχαλο που δημιουργείται να τους εκμεταλλεύονται. Να έχουν μετανάστες στο έλεος τους.
Και έτσι να εκβιάζουν και Έλληνες πολίτες. Μην απεργείτε αλλιώς υπάρχουν και μετανάστες.
Αυτά θέλουν τα αφεντικά τους, αυτά πρεσβεύουν και για αυτό προβάλλονται και οι θέσεις του απο τα ΜΜΕ.
Νοοτροπία ίδια με την χειρότερη περιοδο παρακμής της Βυζαντνής αυτοκρατορίας.ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ.
Με την πρώτη βέβαια οικονομική κρίση αρχίζουν οι κοινωνικές αναταραχές.
Έτσι διαλύθηκε και η πολυπολιτισμική Γιουγκοσλαβία...
Αυτά θέλουν.
Είτε καταναλώνετε και το βουλώνετε, είτε σας διαλύουμε σε δέκα κομμάτια ως πολυπολιτισμικά όντα.
Οι μάσκες έχουν πέσει.
Αυτούς πρεσβεύετε, αυτούς εκπροσωπείτε.
Και τα επιχειρήματα τα λαικίστικα είναι ικανά να πείσουν μόνο μεταεμμηνορυσιακές κυριούλες των μεσημεριανών που βρίσκουν τον Αλέξη νόστιμο αγόρι...

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά σχόλια και τα δυο τελευταία. Εύγε!!!

Βέβαια, κακώς κάνετε με τον ανώνυμο-συριζαίο μια τόσο εκτενή συζήτηση για θέματα άσχετα με το post. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι το blog αυτό αποτελεί απλά παρατηρητήριο του τΣΥ.ΡΙΖ.Α και θα πρέπει να μένει εντός θέματος και να μην κάθεται και γράφει οτιδήποτε τον απασχολεί, απλά και μόνο για βγάλει τα εσώψυχά του.

Καλώς τον βάζετε στη θέση του, από την στιγμή που υπάρχουν τα επιχειρήματα για να αντικρούσουν τα... δικά του (χαχαχα!), απλά δεν θα πρέπει να μπαίνετε στο τρυπάκι να λύνετε τις απορίες του καθενός.

Φίλε ανώνυμε-συριζαίε, εγώ δεν θα σου κάνω ανάλυση, διότι την έκαναν πολύ καλά οι φίλτατοι από πάνω. Απλά, σε ενημερώνω (μάλλον δεν το έχεις καταλάβει) ότι μπορεί (ναι, αλήθεια) να γίνεται κριτική στο κόμμα σου χωρίς ο άλλος να είναι απαραιτήτως ακροδεξιός. Αν σε σόκαρα, συγγνώμη, δεν το είχα σκοπό. Εδώ μέσα θα πρέπει να σχολιάζεις ΜΟΝΟ όσα σχετίζονται με το εκάστοτε post και να συμφωνείς ή να διαφωνείς με το περιεχόμενό του. Αν κάτι δεν καταλαβαίνεις, μπορείς να ζητάς ευγενικά από τα παιδιά διευκρινίσεις και αυτοί θα ικανοποιήσουν το αίτημά σου. Το κόμμα σου, δυστυχώς για σένα, έχει υποπέσει σε πολλά... παραπτώματα και αυτά καταδεικνύονται πάντα με επιχειρήματα. Σε κάθε κείμενο υπάρχει η αντίστοιχη παραπομπή ή το ανάλογο επιχείρημα.

Ακροδεξιοί φασίστες αγαπητέ είναι οι Χρυσαυγίτες και αν τα έχεις μαζί τους, καλά θα κάνεις να απευθυνθεί στο σάιτ τους ή στην εφημερίδα τους και να καταθέσεις τις απόψεις σου. Μπορεί να με βρεις και συνοδοιπόρο...
Σε αυτό εδώ το blog γράφουν και σχολιάζουν άτομα από όλες τις ιδεολογικές πτέρυγες, επομένως είναι απλά... άστοχο το να χαρακτηρίζεις κάποιον αυθαίρετα, ειδικά όταν δεν επιχειρηματολογείς.

Όπως έγραψαν και τα παιδιά πιο πάνω, τα επιχειρήματά σου καταρρίπτονται σχετικά εύκολα, αρκεί να έχεις κάποιες απλές γνώσεις για την Ιστορία και την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα. Με λίγα λόγια, όχι ιδιαίτερα πράγματα...

Για να μην πεις ότι δεν σχολίασα και κάτι από το εκτενές κείμενό σου: "Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα φαινόμενο που υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες." Πολύ σωστά! Αυτό, λοιπόν, θέλουμε να ανατρέψουμε, διότι δεν το γουστάρουμε και διότι απλά δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλες τις κοινωνίες, ρατσιστικές και μη. Αγαπητέ και η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο που υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε ή έστω να το περιορίσουμε. Και η διαφθορά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά όμως δεν σημαίνει ότι γουστάρουμε κάποιοι να τα παίρνουν. Έτσι συμβαίνει και με την πολυ-πολυτισμικότητα, για την οποία θα ήθελα από κάποιον θολοκουλτουριάρη να ακούσω ΕΝΑ θετικό πράγμα που έχει επιφέρει.

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Δεν χρειάζεται να αναφέρω πως ο punisher με κάλυψε απολύτως.
H μοναδική θέση του Σύριζα με την οποία συμφωνώ και θεωρώ προοδευτική είναι σχετικά με το ανοικτό λογισμικό.
Αλλά όπως βλέπουμε στα log files του syriza watch και εδώ υποκριτές είσαστε.
Mε Μ$ Windows του πολυπολιτισμικού Bill Gates σερφάρουν τα παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Οι διάδοχοι του Ρήγα και ο αποσχισθέντες κατά η Β΄πανελλαδική βρίσκονται προ εκπλήξεως. Είχαν μάθει να πηδάνε την ελληνική κοινωνία ιδεολογικά μέσω της πατσαβουροτυπίας πολιτικά μέσω της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και οικονομικά μέσω της διαφθοράς και του ελέγχου του κρατικού μηχανισμού. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ή κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή δημ. υπάλληλοι.

Το blogging τους χάλασε τη σούπα. Τώρα ακούνε αντίλογο και ξεσκεπάζονται. Οι κραυγές και οι χαρακτηρισμοί τύπου Φασίστες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι πλέον χωρίς περιεχόμενο.

Απόμένει πλέον το ξήλωμα του μηχανισμού τους από το κράτος και ο περιορισμός τους στο 3% που είναι η εκλογική τους δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Syriza Avenger:
"Έτσι συμβαίνει και με την πολυ-πολυτισμικότητα, για την οποία θα ήθελα από κάποιον θολοκουλτουριάρη να ακούσω ΕΝΑ θετικό πράγμα που έχει επιφέρει."
Kafre όνομα και πράμα: ότι τρομοκρατεί τα αιωνίως τρομοκρατημένα ακροδεξιά ανδράποδα που γράφουν σε αυτό το μπλογκ και τα οποία πάσχουν --δικαιολογημένα-- από μόνιμο και αβυσσαλέο άγχος ευνουχισμού της φυλετικής, εθνικής, ανδρικής κ.λπ. ταυτότητάς τους, να ένα θετικό πράγμα που έχει επιφέρει.

Αλλά θα ήθελα να απαντήσω στον Punisher, γιατί με συγκινεί πάντα να βλέπω διασκεδαστικά φασιστάκια με μυαλό νηπίου που προσπαθούν να αρθρώσουν τα πρώτα τους επιχειρήματά στην ελληνική γλώσσα και θα ήθελα να συμβάλω στην ψυχοπνευματική τους ανάπτυξη:

"Οι ισπανόφωνοι, αν συνεχιστεί η μαζική και λαθραία μετανάστευση, θα έχουν γίνει πλειοψηφία σε πολλές νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ σε λίγες δεκαετίες.
Ήδη ζητούν αναγνώριση της ισπανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και το Μεξικό δεν τους αφαιρεί την υπηκοότητα, αντιθέτως τους δίνει και οδηγίες πώς να περνούν τα σύνορα χωρίς να πιάνονται."

Τι λες ρε παιδί μου, σοβαρά; Ανατρίχιασα! Δεν θα είναι μια μέρα αυτοί οι υπέροχοι λευκοί αγγλοσάξονες προτεστάντες, το κρυφό role-model κάθε απανταχού φασίστα, οι οποίοι κατάσφαξαν τους Ινδιάνους και σφετερίστηκαν τη γη τους, δεν θα είναι αυτά τα υπέροχα πλάσματα, το άλας της γης, στα οποία τόσα χρωστάμε, η πλειοψηφία στις ΗΠΑ; Πω πω πω κακό που μας βρήκε! Γρήγορα αμερικανοτσολιά μου, παράτα ό,τι κάνεις, πάρε ένα δίκαννο και τρέξε κι εσύ να φυλάς τα αμερικάνικα σύνορα πριν μας (σας) βρει τέτοια συμφορά! Και θέλουν να κάνουν και τα ισπανικά δεύτερη γλώσσα; Αμάν αμάν… Τι μου λες ρε αγόρι μου, τώρα δε θα κοιμάμαι το βράδυ! Και στέλνει αυτή η τεράστια υπερδύναμη, το Μεξικό, τους λαθρομετανάστες της για να πνίξουν αυτή τη μικρή, αθώα και ανυπεράσπιστη χώρα, τις ΗΠΑ; Και έχουν το θράσος μάλιστα να τους στέλνουν και στις νοτιοδυτικές πολιτείες, που οι ΗΠΑ κατέκτησαν με επεκτατικό πόλεμο από το ίδιο το Μεξικό και όπου ζούσαν κάποτε Ισπανόφωνοι; (αλλά που να τα γνωρίζεις αυτά, ανιστόρητε ρατσιστή…) Λοιπόν, αυτό κι αν είναι αλητεία! Και μετά σου λέει εγκλήματα στο Ιράκ, εγκλήματα στο Βιετνάμ, εγκλήματα στο Αφγανιστάν… Να αληθινό έγκλημα ρε! Η λαθρομετανάστευση στις ΗΠΑ!
Περιττό να σου πω βέβαια, αν τα ισπανικά γίνουν δεύτερη γλώσσα στις ΗΠΑ στα ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ! Κι όσο για τους λευκούς αγγλοσάξονες μαλάκες ρατσιστές ομοϊδεάτες σου και πρότυπά σου, που μπορεί να γίνουν μια μέρα μειοψηφία στην Αμερική, ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!

«Πώς. φυσικά και υπάρχει (ο ρατσισμός).
Αν δεν ψηφίσεις τον Ομπάμα, είναι επειδή είσαι "ρατσιστής".
Αν δεν θέλεις η γειτονιά σου να γίνει γκέτο εγκληματικότητας είναι επειδή είσαι "ρατσιστής".
Αν απολυθείς από τη δουλειά σου επειδή στραβοκοίταξες μαύρο, λατίνο, γυναίκα, ή το όποιο άλλο προστατευόμενο minority της εποχής είναι επειδή είσαι "ρατσιστής".
Φυσικά αυτή η δικτατορία της "πολιτικής ορθότητας" βρίσκει πάντα σύμφωνους ανθρώπους ολοκληρωτικής νοοτροπίας όπως εσύ»

Α, μάλιστα. Ωραία. Σύμφωνα λοιπόν με τους ακροδεξιούς ψυχοπαθείς που γράφουν στο ΣΥΡΙΖΑ WATCH, το πρόβλημα στην Αμερική ΔΕΝ είναι ο ρατσισμός ενάντια στους μαύρους, που οι μισοί σαπίζουν στις φυλακές, ΔΕΝ είναι οι ακραίες (και φυλετικά διαρθρωμένες) οικονομικές ανισότητες, ΔΕΝ είναι ο άκρατος καπιταλισμός, ΔΕΝ είναι ο παρανοϊκός και πρωτόγονος εθνικισμός, ΔΕΝ είναι ο μιλιταρισμός, ΔΕΝ είναι το Γκαουαντάναμο και η θανατική ποινή (σε μαύρους, ανήλικους, καθυστερημένους), ΔΕΝ είναι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η άγνοια και η μισαλλοδοξία…. Αυτά ΔΕΝ είναι σοβαρά προβλήματα.
Λοιπόν, ακούσατε ακούσατε! Το πρόβλημα στην Αμερική είναι… -κρατηθείτε!-…
…οι φτωχοί μετανάστες, η «δικτατορία της πολιτικής ορθότητας» και η φρικτή καταπίεση που ασκούν… οι μαύροι, οι λατίνοι και οι γυναίκες!!!!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!
Ρε παιδιά, ωραία ανέκδοτα λέτε!
Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ, εσείς γελοιοποιείστε να πούμε από μόνοι σας!!!

"Οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων ουσιαστικά δε διαφέρουν από τις εγχώριες. Σιχαίνονται το λαό τους και θα ήθελαν πολύ να τον αντικαταστήσουν με μια ανομοιογενή μάζα που θα τους ψηφίζει για να παίρνει τα ψίχουλα των welfare cheques, θα κρατάει χαμηλά τα ημερομίσθια και δε θα προβάλει μεγάλη αντίσταση σε πολέμους στην άλλη άκρη του κόσμου, οι οποίοι άλλωστε είναι και η μόνη διέξοδος για πολλούς από το "λαουτζίκο" (σε έναν πλήρως πλέον επαγγελματικό στρατό)."

Ναι, πήγες να πεις και μια αλήθεια, κακομοίρη μου, αλλά δε σου βγήκε. Βλέπεις, δεν είναι η αριστερή ανάλυση μπουφέ στου Καρατζαφέρη, να επιλέγουμε μόνο τα πιάτα που μας αρέσουν. Πρόσθεσε λοιπόν και το εξής: Ο «λαουτζίκος» αυτός, για να μην ξεσηκωθεί και τα βάλει με αυτούς που πρέπει να τα βάλει, θα πρέπει να φλομώνεται συνεχώς με ρατσισμό και εθνικισμό, για να μπορεί να ξεχνάει τα πραγματικά του προβλήματα και να τα ρίχνει σε άλλους (μαύρους, λατίνους, Μεξικάνους, Άραβες), για να κατατάσσεται με περηφάνια στο στρατό να πολεμήσει τους φοβερούς «ξένους τρομοκράτες» που απειλούν την εθνική ασφάλεια –στην πραγματικότητα, για να βγάλει το άχτι του σφάζοντας ανυπεράσπιστους έγχρωμους αγρότες του Τρίτου Κόσμου--, για να ξεσπάει σε αποδιοπομπαίους τράγους όπως οι φτωχοί μεξικανοί μετανάστες, που ήρθαν «να του πάρουν το ψωμί». Και ευτυχώς για τις κυρίαρχες ελίτ, υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι λακέδες και προπαγανδιστές, τα ακροδεξιά πατσαβούρια σαν και του λόγου σου, για να τους κάνουν την χρήσιμη δουλειά.

"Τη δεκαετία του '50 και του '60 το μετεμφυλιακό καθεστώς και στη συνέχεια η Χούντα χαρακτήριζε συλλήβδην "κομμουνιστή", "συνοδοιπόρο" και δε συμμαζεύεται οποιονδήποτε δε συμφωνούσε με την κρατούσα αντίληψη περί "εθνικοφροσύνης""

Ναι. Και σήμερα τι άλλαξε; Λέει κάτι άλλο η σημερινή ακροδεξιά και δεν το πήραμε χαμπάρι; Και τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να λέει δηλαδή; Στο όνομα της εθνικοφροσύνης δεν μιλάει και σήμερα; Μπορεί να μην τα χει τόσο πολύ με τους κομμουνιστές (το θλιβερό απομεινάρι που είναι το ΚΚΕ δεν θέτει άλλωστε καμία σοβαρή απειλή), τώρα τα βάζει με τους «εθνομηδενιστές», τους «κουκουλοφόρους», το «τ-Συριζα». Η μόνη διαφορά, αγοράκι μου, είναι ότι δεν παίζετε πια μονότερμα. Δυστυχώς για σας. Αυτό πρέπει να το χωνέψετε. Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε. Πάνε οι παλιές καλές εποχές. Είμαστε εδώ και θα μείνουμε. Get used to it, αμερικανοτσολιάδες μου!

Αριστερό Εξτρεμ είπε...

Έστω και τα απομεινάρια του Κ.Κ.Ε το οποίο εσείς διαλύσατε (και μαζί και το ΠΑΣΟΚ) έχει μεγαλύτερα ποσοστά από εσάς. Και αν και σε κάποια σημεία παραμένει δεινόσαυρος έχει ξεκάθαρες θέσεις.
Εσείς έχετε μπερδέψει το Νεοφιλελευθερισμό που πρεσβεύετε με την αριστερά και την πρόοδο.
Εξάλλου για αυτό προβάλλονται σε εφημερίδες και ΜΜΕ γενικότερα Σύριζα, Μπίστηδες, Κουναλάκηδες και λοιποί και όχι το Κ.Κ.Ε.
Αυτό είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατικούς και προοδευτικούς μεγαλοεπιχειρηματίες-καναλάρχες που προβάλλουν τους ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ του Σύριζα...Προβάλλουν την αντίσταση-τους πολέμιους του συστήματος-τα ανάρχια.(Εδώ γελάμε)
Αν και δεν είμαι θρήσκος βλέπω στο Σύριζα πολλούς κρυφοχριστιανούς που πρότυπο τους έχουν τον Ιωάννη το Βαπτιστή.
Δεν εξηγείται αλλιώς. Μια μανία που τους διακατέχει να βαπτίζουν τους πάντες Αμερικανοτσολιάδες και φασίστες...

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορικη ακριβεια, το Μεξικο επιτεθηκε στις ΗΠΑ με την περιφημη επιθεση στο Αλαμο του Τεξας. Μετα την ηττα του ο στρατηγος του Μεξικου Σαντα Αννα παραχωρσε ολη αυτη την εκταση στις ΗΠΑ.

Οι ιδιοι βεβαια οι Μεξικανοι ειχαν καταφερει να διαλυσουν σχεδον την ιθαγενη κουλτουρα της περιοχης μιας και επροκειτο για κρεολους δηλαδη απογονους Ισπανων και ιθαγενων. Υπαρχουν στις χωρες της λατινικης αμερικης με εξαιρεση Βολιβια και Περου θυλακες αυτοχθονων. Ομως ο πολιτισμος των αυτοχθονων ειναι κατα βαση Ισπανο-Πορτογαλικος. Τα κοινωνικα απελευθεωτικα κινηματα του Μπολιβαρ πχ βασιστηκαν στην ελιτ των λευκων. Αυτα για να τελειωσει ο μυθος περι κακων λευκων, ουδεις σημερα Μεξικανος αυτοχαρακτηριζεται ως Αζτεκος μπασταρδεμενος με Βασκο η Καταλλανο (που στην ουσια ειναι). Αρα η ανοησια του ανετζερ για τα συνορα ειναι ιδιον της πολιτικης θολουρας που διακρινει τα Τσιπρας-Μπους.

Βεβαια η ασχετιλα του εν λογω ερχεται στην μεταναστευση. Του παραθετω αρθρο του Πωλ Κρουγκμαν [που ανηκει στην αριστερη πλευρα του Δημοκρατικου κομματος, που λεει ξεκαθαρα πως η μεταναστευση ζημιωσε τους ανειδικευτους εργατες

http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=2073

και ζηταει ελεγχο της λαθρομεταναστευσης. Αν πεις και τον Κρουγκμαν φασιστα ε τοτε εισαι χειροτερη κλινικη περιπτωση απο την παρουσα.
Οσο για την δικτατορια της πολιτικης ορθοτητας ο αριστερος Μπιλ Μαχερ την κατηγγειλε κανοντας το Politically Incorrect, η φεμινιστρια Tammy Bruce, μεχρι και ο εξισου αριστερος καθηγητης Αλαν Σοκαλ που ηταν καθηγητης καλεσμενος απο τους Σαντινιστας. Ο μαυρος ακτιβιστης Γουαρντ Κονελλυ ζητησε την καταργηση των θετικων διακρισεων για τους μαυρους. Το ιδιο και ο ινδος μεταναστης Ντινες ΝτιΣουζα.
Στα αναφερω για να δεις πως μια ωριμη δημοκρατια δεν κοιταει στο διπολο του ανοητου Συριζαισμου και κατηγορει για φασιστες και ακροδεξιους ολους οσους διαφωνουν μαζι του. Ουτε εχει το πεζοδρομιο ως μερος πολιτκης εκφρασης.

Θυμιζω τελος πως στην Νοτια Αφρικη μαυροι σκοτωνουν μαυρους απο την Τανζανια γιατι τους παιρνουν τις δουλειες. Γενικα ο ανετζερ δεν ειναι κακος, απλα ενα σκυλακι μικρο που γαυγιζει λογω αγνοιας. Συστηνω να σας κανουν στην κουμουνδουρου καποιο σεμιναριο

Ανώνυμος είπε...

Syriza Avenger:

Αγαπητέ Martingale,
Όταν προσπαθείς να κάνεις τον έξυπνο, προσπάθησε τουλάχιστον να τσεκάρεις τι είναι αυτά που παραθέτεις, για να μην γίνεις ρεζίλι.

Ο Μεξικανο-αμερικανικός πόλεμος ήταν ένας επεκτατικός πόλεμος που εντάσσεται στο πλαίσιο της αμερικανικής ιδεοληψίας περί «Manifest Destiny». Η επίθεση του Μεξικού έγινε μετά από εσκεμμένη πρόκληση του προέδρου Πολκ, που έστειλε στρατιώτες στα τότε σύνορα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να συμβουλευτείς το Κεφ. 8 από το A People’s History of the United States του αριστερού ιστορικού Howard Zinn, που μεταφράστηκε πρόσφατα. Δεν με εντυπωσιάζει πάντως που αναπαράγεις την αμερικάνικη εθνικιστική προπαγάνδα. Άλλωστε πιο κάτω αποκαλείς τις αστυνομοκρατούμενες και στρατοκρατούμενες ΗΠΑ, που στέλνουν στην ηλεκτρική καρέκλα παιδιά και καθυστερημένους, που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στον κόσμο, που παρακολουθούν τις επικοινωνίες και την αλληλογραφία των πολιτών τους, που βασανίζουν τους αιχμαλώτους τους επισήμως και με τη βούλα, μια… «ώριμη δημοκρατία» γιατί –λέει—«δεν έχει το πεζοδρόμιο ως μέρος της πολιτικής έκφρασης»! Εγώ πάλι νόμιζα ότι μόνο στις δικτατορίες δεν μπορούν οι άνθρωποι να βγουν στα πεζοδρόμια για να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Αλλά τι να πεις. Τέτοιες είναι οι ευαισθησίες ενός αριστερού. Για έναν ακροδεξιό σαν κι εσένα, βέβαια, οι ΗΠΑ είναι πρότυπο και «ώριμη δημοκρατία». Προφανώς, εξάλλου, δεν σας ανεβάζω και σας κατεβάζω αμερικανοτσολιάδες για πλάκα. Κι εσείς βέβαια κάνετε ό,τι μπορείτε για να επιβεβαιώσετε τον τίτλο σας.

Πάντως ο ισχυρισμός μου ήταν ότι, άσχετα από το ποιος προκάλεσε τον πόλεμο, στα εδάφη αυτά κατοικούσαν από παλιά Ισπανόφωνοι. Οι φυλετικές σου θεωρίες για τους Μεξικάνους δεν με απασχολούν.

Στο άρθρο του –όντως κεντροαριστερού- Πωλ Κρούγκμαν που αναφέρεις, δηλώνει ρητά ότι ακόμη κι αν η μετανάστευση έπληξε σε κάποιο βαθμό τα λαϊκά εισοδήματα, το πλήγμα αυτό είναι ελάχιστο σε σχέση με τις δεξιές πολιτικές που υιοθέτησε το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, με την κατά τα άλλα αντιμεταναστευτική ρητορική του. Κακό λοιπόν το παράδειγμα του άρθρου, και επιπλέον αποδεικνύει το δικό μου ισχυρισμό: Οι ιθύνουσες ελίτ χρειάζονται τις ρατσιστικές δημαγωγίες, όπως αυτές που διαδίδει το μπλογκ σας, για να διοχετεύεται η λαϊκή οργή σε ακίνδυνους γι’ αυτές στόχους.

Για πες μου τώρα, από πότε ένας κλασικός φιλελεύθερος, που δηλώνει μάλιστα και “libertarian”, ένθερμος υπέρμαχος δηλαδή της ελεύθερης αγοράς, γνωστός Δημοκρατικός, όπως ο Μπιλ Μάχερ έγινε αριστερός; Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αριστερά είτε εδώ είτε στην Αμερική, εξ ου και γράφεις κοτσάνες σε ακροδεξιά μπλογκ σαν και τούτο. Η Tammy Bruce ήταν φεμινίστρια στα νιάτα της, όπως και η Οριάνα Φαλάτσι ήταν αριστερή στα νιάτα της, πριν της στρίψει. Τώρα είναι μια δεξιά υστέρω που βγαίνει στο ακροδεξιό κανάλι Fox News του Rupert Murdoch, γράφει αντιδραστικές ιερεμιάδες με τίτλο «The Death of Right and Wrong: Exposing the Left's Assault on Our Culture and Values» και τα χώνει στις φεμινίστριες. Από πότε το πολυθεσίτικο δεξιό λαμόγιο και δηλωμένος Ρεπουμπλικανός Ward Connerly, αγαπημένο παιδί του λευκού συντηρητικού κατεστημένου, έγινε «μαύρος ακτιβιστής»; Και τι το «ακτιβιστικό» ακριβώς έχει κάνει στη ζωή του για τους μαύρους; Τότε και η Κοντολίζα Ράις είναι κι αυτή «μαύρη ακτιβίστρια»! Φυσικά δεν περίμενα από κάποιον ακροδεξιό σαν και σένα να ξέρει περισσότερα για το τι εστί ακτιβισμός, και μάλιστα «των μαύρων». Και το πιο κραυγαλέο και αηδιαστικό παράδειγμα: το πληρωμένο ακροδεξιό τσουτσέκι του Hoover Institution και αγαπημένο πνευματικό παιδί του Ρήγκαν, ο απαίσιος μακαρθιστής ΝτιΣούζα, που έγραψε στο «The Enemy At Home: The Cultural Left and Its Responsibility for 9/11» ότι οι αριστεροί καθηγητές στα πανεπιστήμια με την αντιπατριωτική τους στάση είναι υπεύθυνοι για την τρομοκρατία, από πότε έγινε αυτός ένας απλός «ινδός μετανάστης»;!!!
Από όλους αυτούς που ανέφερες μόνο ο Άλαν Σόκαλ είναι όντως αριστερός. Ο Μάχερ είναι κεντρώος και οι υπόλοιποι είναι ομοϊδεάτες σου. Σκορ: 1 στα 5. Για έναν αγράμματο φασίστα, όχι και πολύ άσχημα….

Πάντως, for the record, ποτέ στα λεγόμενά μου δεν δήλωσα υπέρμαχος της "πολιτικής ορθότητας". Είπα μόνο ότι δεν είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αμερική. Να μου πεις "πατριωτική ορθότητα", να σου πω μάλιστα...

Αυτά, Martingale. Σου συστήνω να πας στον Καρατζαφέρη, στον Γεωργιάδη, στον Σαρρή, στον Παπανικολάου, στον Καραμπελιά, ή σε όποιο άλλο ακροδεξιό ή φαιοκόκκινο σούργελο προτιμάς, να σου κάνουν κάποιο σεμινάριο για να είσαι πιο διαβασμένος την επόμενη φορά.

sek είπε...

@Syriza Scavenger:

Μόκο παιδί μου βλέπω ότι το γυρνάς στο παραλήρημα.
Σωστή τακτική, ελλείψει ευφυΐας ή έστω δανεισμένων επιχειρημάτων.
Θα σου κάνω τη χάρη να αντπαντήσω, έτσι να σπάσουμε και λίγο πλάκα.

Τι λες ρε παιδί μου, σοβαρά; Ανατρίχιασα! Δεν θα είναι μια μέρα αυτοί οι υπέροχοι λευκοί αγγλοσάξονες προτεστάντες, το κρυφό role-model κάθε απανταχού φασίστα, οι οποίοι κατάσφαξαν τους Ινδιάνους και σφετερίστηκαν τη γη τους, δεν θα είναι αυτά τα υπέροχα πλάσματα, το άλας της γης, στα οποία τόσα χρωστάμε, η πλειοψηφία στις ΗΠΑ; Πω πω πω κακό που μας βρήκε!

Και οι οποίοι όμως δημιούργησαν το μούλτι-κούλτι ιδεολόγημα που υπερασπίζεσαι.
Ως φασίστας βέβαια, καλώς κάνεις.
:))


Γρήγορα αμερικανοτσολιά μου, παράτα ό,τι κάνεις, πάρε ένα δίκαννο και τρέξε κι εσύ να φυλάς τα αμερικάνικα σύνορα πριν μας (σας) βρει τέτοια συμφορά! Και θέλουν να κάνουν και τα ισπανικά δεύτερη γλώσσα; Αμάν αμάν… Τι μου λες ρε αγόρι μου, τώρα δε θα κοιμάμαι το βράδυ!

Μπα τι λες;! Θα στείλω εσένα να προστατέψεις την πρότυπη πολυ-πολιτισμική κοινωνία!
Κρίμα δεν είναι να χαθεί; Ε, αμερικανοτσολιά;


Και στέλνει αυτή η τεράστια υπερδύναμη, το Μεξικό, τους λαθρομετανάστες της για να πνίξουν αυτή τη μικρή, αθώα και ανυπεράσπιστη χώρα, τις ΗΠΑ; Και έχουν το θράσος μάλιστα να τους στέλνουν και στις νοτιοδυτικές πολιτείες, που οι ΗΠΑ κατέκτησαν με επεκτατικό πόλεμο από το ίδιο το Μεξικό και όπου ζούσαν κάποτε Ισπανόφωνοι; (αλλά που να τα γνωρίζεις αυτά, ανιστόρητε ρατσιστή…) Λοιπόν, αυτό κι αν είναι αλητεία! Και μετά σου λέει εγκλήματα στο Ιράκ, εγκλήματα στο Βιετνάμ, εγκλήματα στο Αφγανιστάν… Να αληθινό έγκλημα ρε! Η λαθρομετανάστευση στις ΗΠΑ!

Μα γιατί είσαι ρατσιστής;
Και οι αμερικάνοι την ίδια δουλειά είχαν κάνει, αλλά εσύ ως ρατσιστής με τους αγγλοσάξονες δε δέχεσαι το δικαίωμα των settlers να εγκατασταθούν κι αυτοί όπου γουστάρουν καλύτερα και μετά να διεκδικήσουν την αυτονομία και ανεξαρτησία τους.
Πέφτουν οι μάσκες ρατσιστάκο.
:))


Περιττό να σου πω βέβαια, αν τα ισπανικά γίνουν δεύτερη γλώσσα στις ΗΠΑ στα ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ! Κι όσο για τους λευκούς αγγλοσάξονες μαλάκες ρατσιστές ομοϊδεάτες σου και πρότυπά σου, που μπορεί να γίνουν μια μέρα μειοψηφία στην Αμερική, ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!

Μαζί σου παπάρα μου! Ή που θα δεχτούν οι ΗΠΑ τη σφαλιάρα που πρέπει ή θα έχουμε νέο είδος ...πολυ-πολιτισμού.
Από αυτόν που απολαμβάνουν στο Μεξικό.
:))


Σοβαρά τώρα: Οι μούλτι-κούλτι παρλαπίπες ηττώνται και μάλιστα στην κοιτίδα τους.
Εσύ φυσικά ως κλασσικός ημιμαθής χαχανούλης (πλην όμως -κλασσικά επίσης- ολοκληρωτικής νοοτροπίας) του Σφύριζα, δεν έχεις πάρει μυρωδιά το τι παίζεται και φαντασιώνεσαι "παιδιά των λουλουδιών" του '60, λίγο Τσόμσκι, λίγο Ζιν, λίγο Democracy NOW! και καμιά καλή παρτουζοκατάσταση με free meth.
Ε, μάθε τα "νέα": Τα παιδιά των λουλουδιών έγιναν οι καλύτεροι γιάπηδες του '80.

Γι'αυτό σου λέω: Οικολογία και όσο είναι καιρός.


Α, μάλιστα. Ωραία. Σύμφωνα λοιπόν με τους ακροδεξιούς ψυχοπαθείς που γράφουν στο ΣΥΡΙΖΑ WATCH, το πρόβλημα στην Αμερική ΔΕΝ είναι ο ρατσισμός ενάντια στους μαύρους, που οι μισοί σαπίζουν στις φυλακές, ΔΕΝ είναι οι ακραίες (και φυλετικά διαρθρωμένες) οικονομικές ανισότητες, ΔΕΝ είναι ο άκρατος καπιταλισμός, ΔΕΝ είναι ο παρανοϊκός και πρωτόγονος εθνικισμός, ΔΕΝ είναι ο μιλιταρισμός, ΔΕΝ είναι το Γκαουαντάναμο και η θανατική ποινή (σε μαύρους, ανήλικους, καθυστερημένους), ΔΕΝ είναι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η άγνοια και η μισαλλοδοξία…. Αυτά ΔΕΝ είναι σοβαρά προβλήματα.
Λοιπόν, ακούσατε ακούσατε! Το πρόβλημα στην Αμερική είναι… -κρατηθείτε!-…
…οι φτωχοί μετανάστες, η «δικτατορία της πολιτικής ορθότητας» και η φρικτή καταπίεση που ασκούν… οι μαύροι, οι λατίνοι και οι γυναίκες!!!!!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!
Ρε παιδιά, ωραία ανέκδοτα λέτε!
Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ, εσείς γελοιοποιείστε να πούμε από μόνοι σας!!!


Έλα τώρα ζωντοβολάκι, μην κάνεις έτσι και σε περάσει κανείς και για "αντιαμερικανό"!
Το ξέρουμε ότι εσύ τους αγαπάς. Το ξέρουμε ότι αγαπάς και τον κ.πρόεδρο Μπους. Κι αυτός σας αγαπάει.
Είδες τι καλός που είναι με τους λαθρομετανάστες;

Έλα μην κάνεις έτσι. Θα φτιάξουν τα πράγματα αρκεί να συνεχιστεί απρόσκοπτη η μαζική λαθραία μετανάστευση, καλύτερα δηλαδή να καταργηθεί το σύνορο μια και καλή.


Ναι, πήγες να πεις και μια αλήθεια, κακομοίρη μου, αλλά δε σου βγήκε. Βλέπεις, δεν είναι η αριστερή ανάλυση μπουφέ στου Καρατζαφέρη, να επιλέγουμε μόνο τα πιάτα που μας αρέσουν. Πρόσθεσε λοιπόν και το εξής: Ο «λαουτζίκος» αυτός, για να μην ξεσηκωθεί και τα βάλει με αυτούς που πρέπει να τα βάλει, θα πρέπει να φλομώνεται συνεχώς με ρατσισμό και εθνικισμό, για να μπορεί να ξεχνάει τα πραγματικά του προβλήματα και να τα ρίχνει σε άλλους (μαύρους, λατίνους, Μεξικάνους, Άραβες), για να κατατάσσεται με περηφάνια στο στρατό να πολεμήσει τους φοβερούς «ξένους τρομοκράτες» που απειλούν την εθνική ασφάλεια –στην πραγματικότητα, για να βγάλει το άχτι του σφάζοντας ανυπεράσπιστους έγχρωμους αγρότες του Τρίτου Κόσμου--, για να ξεσπάει σε αποδιοπομπαίους τράγους όπως οι φτωχοί μεξικανοί μετανάστες, που ήρθαν «να του πάρουν το ψωμί». Και ευτυχώς για τις κυρίαρχες ελίτ, υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι λακέδες και προπαγανδιστές, τα ακροδεξιά πατσαβούρια σαν και του λόγου σου, για να τους κάνουν την χρήσιμη δουλειά.

Τον συμπαθείς τον Καρατζαφέρη απ'ότι βλέπω. Είμαι σίγουρος ότι τον διαβάζεις τακτικά για να παίρνεις ιδέες.
Τα δύο άκρα αλληλοσυμπληρώνεστε μια χαρά άλλωστε.

Σε καμένους ακροαριστερούς εγκεφάλους βέβαια, είναι πολύ να ζητάς να καταλάβουν τι γράφει κάποιος άλλος.
Το εν λόγω φασιστάκι δεν καταλαβαίνει ότι αυτοί που πάνε να καταταγούν είναι ΚΥΡΙΩΣ οι νεοφερμένοι μετανάστες και τα υπόλοιπά minorities για τα οποία -κατά τα άλλα- χύνει μαύρο δάκρυ.
Το εν λόγω φασιστάκι δε γνωρίζει επίσης ότι αν κάποιοι κυριολεκτικά συνθλίβονται από τη μαζική είσοδο latinos είναι ΚΥΡΙΩΣ οι μαύροι με τους οποίους ανταγωνίζονται σε παρόμοια επαγγέλματα.
Δεν έχει ακούσει ότι ήδη κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Δημ/κό Κόμμα, μαύροι και λατίνος είχαν οργανωθεί σε αντίπαλα μπλοκ, με τους πρώτους να στηρίζουν σχεδόν αποκλειστικά Ομπάμα, και τους δεύτερους Χίλαρυ.
Οι επαγγελματίες "αντι-ρατσιστές" (ρατσιστές οι ίδιοι όπως πολύ καλά μας έδειξε ο Scavenger -λες και δεν το ξέραμε βέβαια) σοκάρονται όταν βλέπουν ότι race matters ακόμα και στις "πολυ-πολιτισμικές" κοινωνίες, ή αλλιώς όταν η πραγματικότητα δεν επαληθεύει τις ιδεοληψίες τους.


Ναι. Και σήμερα τι άλλαξε; Λέει κάτι άλλο η σημερινή ακροδεξιά και δεν το πήραμε χαμπάρι; Και τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να λέει δηλαδή; Στο όνομα της εθνικοφροσύνης δεν μιλάει και σήμερα; Μπορεί να μην τα χει τόσο πολύ με τους κομμουνιστές (το θλιβερό απομεινάρι που είναι το ΚΚΕ δεν θέτει άλλωστε καμία σοβαρή απειλή), τώρα τα βάζει με τους «εθνομηδενιστές», τους «κουκουλοφόρους», το «τ-Συριζα». Η μόνη διαφορά, αγοράκι μου, είναι ότι δεν παίζετε πια μονότερμα. Δυστυχώς για σας. Αυτό πρέπει να το χωνέψετε. Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε. Πάνε οι παλιές καλές εποχές. Είμαστε εδώ και θα μείνουμε. Get used to it, αμερικανοτσολιάδες μου!

Κι εμείς εδώ είμαστε και σας περιμένουμε! Live with it!
Μα τι γελοιότητες είναι αυτές ρε φασιστάκο; Όπως είπα ελπίζω να είσαι σε νεαρή ηλικία, αν και η περίπτωσή σου δεν παίρνει πολλές βελτιώσεις.

Σοβαρά τώρα:
Σου μίλησα στη γλώσσα σου, αλλά πάλι μυρωδιά δεν πήρες.

Η σημερινή ακροδεξιά του '50 είσαι εσύ.
Εσύ βάζεις τις τεμπέλες που θέλεις, "ακροδεξιός", "φασίστας", "φαιοκόκκινος" σε όποιον δε συμφωνεί μαζί σου.
Εσύ υποστηρίζεις τη βία, την καταστροφή και θες να επιβάλεις τη λογοκρισία που ταιριάζει στις περιορισμένες αντιλήπτικές σου ικανότητες.
Εσένα και τους φασίστες ομοϊδεάτες σου, ανέχεται και υποστηρίζει το σύστημα, σαν άλλο παρακράτος, ερήμην της βούλησης της πλειοψηφίας.

Θα σας άρεσε πολύ να το παίζετε "θύματα", αλλά εσείς είστε οι θύτες κατ'εξακολούθηση.

Ζορίζεστε που βρίσκετε αντίλογο και αντίσταση στην μέχρι πρόσφατα καθαγιασμένη διανοητική θολούρα σας, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσετε σιγά-σιγά.

Ανώνυμος είπε...

Σου δινω κρεντιτ για τον Μαχερ, ειναι οντως λιμπερταριαν. Για τα αλλα δεν θα κατσω στον κοπο να ασχοληθω αλλα θα αναφερω μερικα.
Ο Κονερλυ αναφερεται ως ακτιβιστης, με την αμερικανικη εννοια του ορου. Ημουν σιγουρος οτι θα τον σκυλοβριζες, σε ελκυουν τυποι οπως ο Τζεσσε Τζακσον, Αλ Σαρπτον κλπ. Οπου δηλαδη οχλος και πεζοδρομιο.
Το ιδιο για την Φαλατσι η την Μπρους μολις εφυγαν απο το αριστερο groop think φασιστες και ακρδοδεξιοι. Κλασσικη σταλινικη. αντιληψη. Εκτιθεσαι!
Να θυμισω την Αγιαν Χιρσι Αλι μια αλλη "φασιστρια" κατα του πολυπολιτισμου. Για την πληροφορηση των υπολοιπων η κυρια Αλι ειναι Σομαλη μεταναστρια η οποια εχει εναντιον της απειλες επειδη εθιξε το Ισλαμ. Ο φιλος της Τεο βαν Γκογκ δολοφονη8ηκε απο ισλαμοτραμπουκους. Να φασιστες!
Τωρα για τα σκορ δεν καταλαβαινω. Δεν ειπα πχ οτι ο ΝτιΣουζα ειναι αριστερος οποτε τα 1/5, 3/4 και 2/3 ειναι μαλλον τσιριξιες. Επι του προκειμενου των αποψεων τσιμουδια. Μαλλον διαβαζεις τις δυο πρωτες παραγραφους της Γουικιπεδια.
Περι Σαρρηδων, Καραμπελιαδων κλπ. Εδω φτασαμε ο Σαρτζετακης να θεωρειται φασιστας (στα σεμιναρια του Συριζα προφανως δεν σας εχουν δειξει το Ζ με τον Τβ Μονταν) στο τελος ο Γεωργιος Παναδρεου θα βγει Χιτης και Ταγματασφαλιτης. Λες και το ετος μηδεν της δημοκρατιας ηταν η ημερομηνια ιδρυσης του ΚΚΕ εσωτερικου. Η αποβολη ενος σταλινικου τοκετου δηλαδη, θα κανει μαθηματα δημοκρατιας! Ε εδω το θρασος σας παραπαει. Με τη φορα που εχετε παρει ο Ηλιας Ηλιου, ο Ζιγδης και αλλοι θα βγουν ταγματασφαλιτες. Τι αλλο θα ακουσουμε.
Βεβαια η "δικια σας" πολυπολιτισμικια Αννα Φραγκουδακη ηταν νεολαια του Μαρκεζινη μαζι με τον Ζουρνατζη, τσιμουδια? Ας μην θυμηθω τον Γεωργαλα. Και βεβαια τους Κον Μπεντιτ κλπ που υποστηριζαν τους ΝΑΤΟικους βομβαρδισμους στη Σερβια μαζι με πολλους Συριζαιους παρεα με Μιχα και Ανδριανοπουλο. Να η δημοκρατικη αριστερα του Ου Τσε Κα και τωρα του "αριστερου" Γκρουεφσκι.
Κατα τα αλλα, οπως στα ειπε και ο αλλος φιλος. Τωρα θα σφιχτειτε, τωρα εχει κριτικη.

Syriza Avenger είπε...

Αγαπητέ Martingale,

Ομολογώ πράγματι ότι έχω μια αδυναμία απέναντι στον «όχλο και το πεζοδρόμιο», σε αντίθεση με σένα που θα προτιμάς φαντάζομαι αστυνομία, κρυφές κάμερες, ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Επίσης, είναι αλήθεια ότι δεν με συγκινούν ιδιαίτερα τα υπάκουα έγχρωμα σκυλάκια που αναπαράγουν πειθήνια ό,τι τους πουν τα λευκά αφεντικά τους. Ένα θέαμα που εσένα βέβαια θα σου προξενεί τρομερή ευχαρίστηση. Είπαμε, όμως, άλλες οι ευαισθησίες ενός αριστερού κι άλλες ενός ακροδεξιού.

Κανείς δημοκράτης δεν μπορεί να φυσικά να εγκρίνει που η Χίρσι Άλι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της από τους φονταμενταλιστές. Εκείνη όμως έχει εκμεταλλευτεί πλήρως και επικερδώς το στάτους της ως μάρτυρα, το οποίο βέβαια δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για τα όσα έχει πει και κάνει έκτοτε. Η Χίρσι Άλι, όπως και η ακόμα χειρότερη υστέρω, η Οριάνα Φαλάτσι, που ευτυχώς ψόφησε, είναι από τα επιφανέστερα στην Ευρώπη παπαγαλάκια των αμερικάνικων ιδεοληψιών περί «σύγκρουσης των πολιτισμών», «ισλαμοφασισμού» και «πολέμου ενάντια στο Κακό, στην τρομοκρατία κ.λπ.» Το ίνδαλμά σου, λοιπόν, είναι γνωστή συνεργάτης του νεοσυντηρητικού θινκ τανκ «American Enterprise Institute» (μαζί με άλλα «διαμάντια» όπως ο Πωλ Γούλφοβιτς και ο Ντικ Τσένυ), είναι δηλωμένη θαυμάστρια του Μπους, έχει δηλώσει ότι οι Παλαιστίνιοι ευθύνονται οι ίδιοι για τα περισσότερα δεινά τους, και έχει προτείνει ως μέτρο κάθε μουσουλμάνος ο οποίος θα κάνει αίτηση εργασίας να περνάει από έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έχει σχέσεις με τρομοκράτες. Ε, ναι, λοιπόν, είμαι τρελός, εκκεντρικός, συκοφάντης, το ξέρω, αλλά ναι, τι να κάνω, θα την πω φασίστρια!

Πάντως φίλε μου οφείλω να σου δώσω συγχαρητήρια για κάτι. Σε αντίθεση με τα περισσότερα καταγέλαστα σούργελα που γράφουν σε αυτό το μπλογκ, οι οποίοι πάσχουν από τραγική τρικυμία εν κρανίω (ορισμένοι μάλιστα πάνε να το παίξουν αριστεροί και αντιμερικάνοι!), εσύ τουλάχιστον είσαι τουλάχιστον σοβαρός και ξέρεις σε γενικές γραμμές που πατάς και που πηγαίνεις. Μπορεί να μην παραδέχεσαι ότι είσαι ακροδεξιός (ε, και ποιος το παραδέχεται άλλωστε;), αλλά δεν κάνεις καμία προσπάθεια να κρύψεις τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές σου συμπάθειες, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία σου, τον φιλοαμερικανισμό σου, και το γεγονός ότι συμφωνείς μέσες άκρες με την πολιτική των ΗΠΑ εναντίον των μουσουλμάνων. Είναι σπάνια τέτοια ειλικρίνεια στο χώρο που επέλεξες.

Όσα για τους «πολλούς Συριζαίους» που υποστήριξαν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς, όπα!, σιγά!, μην λέμε τώρα κι ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι πετώντας άδεια για να πιάσουμε γεμάτα, για πες μου λοιπόν μερικούς από τους «πολλούς»; (ονόματα και λινκ με αποδείξεις)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε εκδικητα

σε ευχαριστω για την φιλοφρονηση, ομολογω πως απεχω απο το μπλογκ λογω ενος ιδεολογικου αχταρμα που επικρατει. Τα περι ακρδοδεξιας βεβαια στα επιστρεφω με τοκο.
Απο κει και περα το σαιτ της ανανεωτικης βριθει απο κειμενα που εξομοιωνουν την επιθεση του ΝΑΤΟ με τον δηθεν σφαγεα Μιλοσεβιτς πχ αυτο του αστοιχειωτου Γιαννολουπουλου

http://ananeotiki.gr/el/readRelated.asp?datePeriod=0&intThemeID=42&textID=1570&fontStyle=V

που τσιμουδια στα Ουτσεκαδικα εγκληματα κατα αμαχων. Να πω βεβαια πως στοιχηθηκατε απολυτα με την Μαριεττα στο βιβλιο της 6ης δημοτικου, με τον δεξιο ΔΗΣΥ, τον Κωστακη και τον Γιωργακη στο σχεδιο Ανναν (ακροδεξιος ο Λυσσαριδης ε?). Δηλαδη ζησε Μαη μου. Οπου βεβαια υπευθυνες για την ιδεολογικη καταντια ειναι η μεταλλαγμενη αστικη δεξια και αστικη σοσιαλδημοκρατια που εχουν γινει τσοντες σας. Σας βγαζω το καπελο εδω, καταφερατε να ειστε τιμητες της δημοκρατιας οι κρυφοι χαιρεκακοι των Κουφοντινα, Ανναν, Λορδου Ρομπερτσον. Τετοια ιδεολογικα πηδηματα κανει ο οδηγητης σας Ιος. Κατα του Ισραηλ για να ειναι φιλαρακι με την κοινη γνωμη, αλλα ευκολος στο να ανακαλυπτει αντισημιτες παντου. Τετοιο ιδεολογικο αλαμπουρνισταν ειναι πρωτοφανες και μαγκια σας βεβαια που το καταφερατε. Απο κει και περα τα σταλινικα σου εχουν καταντησει κουραστικα. Σκυλακια, κοριοι και κατσαριδες απο το ουλτιμα ρασιο της πολιτικης ορθροφρισυνης ητοι πολιτικη ορθοτητα. Με τους παλαιστηνιους και με τους Εβραιους ταυτοχρονα μαζι αλλα την ιδια στιγμη τους Εβραιους τους παμε οσο τα χωνουν στα χρυσα αυγα και στο ΛΑΟΣ, αλλα οχι οταν ως ισραηλινοι εβραιοι (φτου κακα το εθνικο κρατος. Εδω ταυτιζεστε με τον Γιανναρα) αμυνονται εναντια σε ειδεχθη τρομοκρατια. Εδω βεβαια οπως ζητησατε πετρελαιο απο τον Τσαβες αναγνωριστε την Χαμας ως προτυπο δημοκρατιας και προοδου.

Με τα ινδαλματα αγαπητε οπως Λορδους Χανευ, Πωλ Γουλφοβιτς, Νταν Φριντ κλπ εσεις ταυστιστηκατε οταν θελατε το φασιστιθκο σχεδιο Ανναν, οταν χειροκροτειτε τον Γκρουεφσκι (πετατε ως προκαληψη μια καταγγελια κατα του ΝΑΤΟ, Βεναια οι σκοπιανοι αριστεροι ειναι τουλαχιστον πατριωτες). Και βεβαια ο ιδολογικος σας μηχανισμος Ιος, Βασιλακηδες, Σωμεριτιδες, η μιση Παντειος κλπ γιουσουφακι της πιο αντιδραστικης αμερικανικης πολιτκης που ξεκινησε απο τον Κλιντον και κατεληξε στον Μπους. Ειμαι βεβαιος πως κρατατε τα δαχτυλα σας σταυρωμενα να βγει ο Ομπαμα να τσιριξετε σαν τους παραζαλισμενους Γερμανους το τελος του ρατσιμου και την αρχη μιας αλλης εποχης. Ηδη ο Μπαρακ εχει ζητησει ευλογια απο το AIPAC

Syriza Avenger είπε...

Αγαπητέ Martingale,

Τελικά, από τους "πολλούς Συριζαίους" που υποστήριξαν δήθεν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς, το μόνο που κατάφερες να βρεις είναι ένα άρθρο του Γιαννουλόπουλου, που καταδικάζει με κάθε σαφήνεια και τα εγκλήματα του Μιλόσεβιτς και την επιδρομή του ΝΑΤΟ. Να είσαι λοιπόν πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα πετάξεις αρλούμπα, γιατί μπορεί μετά να χρειαστεί να την τεκμηριώσεις.

Άλλωστε στην αριστερά δεν ενστερνιζόμαστε καμία βερσιόν της θεωρίας περί σύγκρουσης των πολιτισμών, που τόσο σε συγκινεί. Ούτε την ισλαμοφοβική αμερικάνικη, ούτε την ελληναράδικη νεορθόδοξη κακέκτυπη κόπια της. Μπορούμε να καταδικάσουμε και τα εγκλήματα των "αδερφών" μας Σέρβων, και των "συμμάχων" μας ΝΑΤΟικών, και των "αλλόδοξων" Αλβανών ουτσεκάδων, όλα μαζί και ταυτοχρόνως. Ποιο είναι το πρόβλημα και που είναι η αντίφαση; Όπως και με το Ισραήλ, που τόσο σε σκανδαλίζει. Μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες ονόματα επωνύμων Εβραίων που καταδικάζουν και τον αντισημητισμό και τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους. Που είναι η αντίφαση; Ο "Ιος" σε πείραξε; Με το δικό σου μπούσειο, φονταμενταλιστικό και υπερεθνικιστικό τρόπο σκέψης, που χωρίζει τον κόσμο σε Καλό και Κακό, αυτά βέβαια μπορεί να φαίνονται υπερβολικά εκλεπτυσμένα, αντιφατικά και δυσνόητα. Τι να κάνουμε, για μας τους σκεπτόμενους, όμως, είναι αυτονόητα.

Μην θυμάσαι πάντως τον αντιαμερικανισμό όποτε στριμώχνεσαι στον τοίχο, ισλαμοφοβικέ θαυμαστή των νεοσυντηρητικών ΝτιΣούζα, Φαλάτσι και Χίρσι Άλι και απολογητή του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". Νόμιζα ότι είχες μια ιδεολογική συνέπεια, αλλά μόλις σφίξαν τα λουριά, άρχισες αμέσως τα "ιδεολογικά πηδήματα" για τα οποία κατηγορείς τον "Ιο". Δεν πρόκειται να ακούσεις καλή κουβέντα από μένα για οποιονδήποτε νατοϊκό, ούτε βέβαια για τη διαφημιστική απάτη Ομπάμα, το γυαλιστερό προϊόν του πολιτικού μάρκετινγκ της -κατ'έσένα- "ώριμης δημοκρατίας" των ΗΠΑ.

Δεν πρόκειται βέβαια να απαντήσω point by point σε όλες τις μπούρδες σου, αλλά θα κάνω ένα σχόλιο για το δήθεν "φασιστικό" σχέδιο Αννάν. Το εν λόγω σχέδιο είχε όντως προβλήματα, κυρίως γιατί η υστερική εθνικίστρια Μάρθα Βούρτση που ήταν τότε στην ηγεσία της Κύπρου αρνήθηκε να το διαπραγματευτεί ουσιαστικά, επειδή δεν ήθελε την επανένωση. Απ' ό,τι φαίνεται όμως την ίδια εκτίμηση με σένα και με τη Μάρθα Βούρτση είχαν και οι ομοϊδεάτες σας φασίστες κεμαλιστές στην Τουρκία. Όπως βγήκε στη φόρα πρόσφατα, με τις αποκαλύψεις για το δίκτυο "Εργκένεκον", οι κεμαλιστές ετοιμάζανε πραξικόπημα έτσι και οι Ελληνοκύπριοι ψήφιζαν "ναι" και ο Ερντογάν αποδεχόταν το σχέδιο Αννάν. Τώρα βέβαια όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία, και οι Κύπριοι έχουν πλέον αληθινό ηγέτη, αριστερό, που τον εμπιστεύονται με μεγάλη πλειοψηφία, και που επιπλέον είναι κι άντρας, και όχι μια απορριπτική, υστερική Μάρθα Βούρτση, που χαράμισε το μεγάλο ταλέντο της στην ηθοποιία. Η επανένωση λοιπόν θα γίνει κι ας πηγαίνετε μετά να κλαίτε όλοι, μαζί με τη Μάρθα Βούρτση, τον Ντεκτάς και τους ομοϊδεάτες σας στην Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

που χωρίζει τον κόσμο σε Καλό και Κακό,

μεχρι στιγμης κορωνες σκεπτομενων αριστερων βερσους τουβλων δεξιων εσυ τον κανεις. Απορω γιατι μπαινεις στον κοπο να συζητας μαζι μας.

Που είναι η αντίφαση; Ο "Ιος" σε πείραξε;

Εγω δεν ανεφερα τον Αμος Οζ πχ, αλλα το Ιο. Ο Ιος εχει αποδυθει σε εξετασεις αντιρατσισμου. Αλλωστε γκαιμπελισκο ο Ραφαηλιδης τον ειχε πει και οι Σταθης-Τριαντης ομολογουν πως δεν μπορουν να συνομιλησουν μα ζι του.Ακρδοδεξιοι?

"ώριμης δημοκρατίας"

εστερνιζεσαι το τσιτατο του Μπογιοπουλου "η δημοκρατια σας". Ποια δημοκρατια επαγγελεστε?

Οσο για το σχεδιο Ανναν ξεβρακωθηκες. Φασιστες το 70% των κυπριων. Υπεροχα οπως ειπε ο Μπρεχτ αν δεν σας αρεσει ο λαος, αλλαχτε τον. Για τον Χριστοφια μενει να αποδειχθει καλυτερος απο την Μαρθα, αλλωστε στο οχι του Ανναν ο Χριστοφιας εβαλε το Οχι για να τσιμεντωσει το Ναι. Κωλοτουμπα στο τετραγωνο.
Βεβαια σου συστηνω μονιμη εγκτασταση στο Ιραν η την Σαουδικη Αραβια εσυ ο πολυπολιτισμικος και βεβαια μπουρκα στην κορουλα σου απο τον ενδεχομενο γαμπρουλη σου απο το Ιραν και λιγη κλειτοριδεκτομη. Η φασιστρια Χιρσι Αλι κλειτοριδεκτομιμενη και δαρμενη απο τους φονταμενταλιστες κατα τον Σφυριζα φιλο επρεπε να καθεται και να τις τρωει. Τωρα που τα καταγγελει φασιστρια. Καλα κρασια

Ανώνυμος είπε...

@Syriza Avenger:

Παλιοηλίθιε, να πας να αυτοπροσδιορίσεις το χωριό σου και άσε τους άλλους να υπερασπίζονται το όνομα και την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας τους...


ΥΓ:
Γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιταλικά ή αλβανικά ονόματα; Πχ Alavano, Xipra (αλβανικό Τζίπρα), Korovesh (αλβανικό);